Tudor Giurgiu: „Mă voi bate pînă la capăt cu cârtiţele şi amatorii din TVR”

Catalin,
O sa fiu scurt si la obiect:- “regia” acestui spectacol grotesc nu imi apartine; sint un mare microbist si nu as fi conceput sub nici o forma ca TVR sa piarda vreodata aceste drepturi. Intr-o companie de dimensiunea TVR nu directorul general se ocupa de managerierea contractelor, fie ele si de 4.4 milioane $. De aia exista middle management, de aia exista sefi la sport si economic. Deciziile strategice imi apartin dar nu ma ocup de supravegherea derularii unui contract sau a altuia.

joi, 8 februarie 2007, 4:35

Catalin,
O sa fiu scurt si la obiect:- “regia” acestui spectacol grotesc nu imi apartine; sint un mare microbist si nu as fi conceput sub nici o forma ca TVR sa piarda vreodata aceste drepturi. Intr-o companie de dimensiunea TVR nu directorul general se ocupa de managerierea contractelor, fie ele si de 4.4 milioane $. De aia exista middle management, de aia exista sefi la sport si economic. Deciziile strategice imi apartin dar nu ma ocup de supravegherea derularii unui contract sau a altuia.

– mi se pare cel putin ciudat ca intre 9 ianuarie cind Telesport a trimis factura spre plata si 31 ianuarie cind ne-a anuntat abuziv despre rezilierea contractului, nimeni de la Sport sau Economic nu m-a anuntat despre existenta vreunei probleme. No comment. Din cauza asta spuneam ca anumite capete vor trebui sa cada.

– Cred ca traim pe o piata concurentiala unde banul dicteaza (aproape) totul, TVR nu mai trebuie sa aiba aere de primadona si, ca urmare, ofertele ei sint la concurenta cu orice alt post TV. Traim insa si intr-o piata infecta, negocierile se fac pe sub masa, captusirea buzunarului si interesele personale primeaza si, uite-asa, TVR a ajuns intr-o ipostaza total neplacuta…

– Sa fim bine intelesi: TVR a fost un partener serios atit pentru Telesport cit si pentru Liga, si-a indeplinit serios toate obligatiile pina acum. Mi se pare ridicol ca o intirziere a unei singure plati in 3 ani de zile a putut sa schimbe atitudinea lui Horatiu Nicolau vs. TVR. Adica, deodata, TVR nu mai e bun si mergem pe piata sa cautam alt partener…

– Scenariul meu e altul: Telesport cauta sa scape de TVR sub orice forma pentru ca sa se “ofere” turcilor. Sa-si vinda canalul de sport la turci si, la pachet, drepturile pt. Liga. TVR a “ajutat” acest demers, e limpede, ramine sa descopar cum. Cind momentul de criza a aparut, TVR a facut o noua oferta de pret desi stiam ca negocierile cu Dogan erau cvasi-incheiate. Nici un raspuns dupa care am revenit si am anuntat Telesportul ca sintem dispusi sa negociem pina la capat, indiferent de oferta turcilor. Epilog: nici un raspuns, Telesportul nu a fost interesat de cit ar fi putut sa ofere TVRul, Doganul e cistigator. Aud de pe piata ca suma ofertata era cam cit avea si TVRul in contract, doar ca in loc de $ apar Euro. Adica, nu s-a cistigat datorita unei oferte “fabuloase”…Acum ne-a mai ramas doar justitia si mersul la tribunal.

– Si, pentru ca totul vorbim de scenarii si filme, iti propun si un titlu la tot scenariul asta. Un titlu de film italian din anii 80: “Cronica unei morti anuntate”. Si, as adauga eu, “…anuntate si pregatite”

– Concluzie: ma voi bate pina la capat. Cu “cirtitele” din TVR, cu amatorii din TVR si cu felul asta de a face business de pe piata. Vreau sa cred ca nu totul poate fi de vinzare in felul asta… Si stii de ce-o sa ma bat? Fara a fi patetic, pentru romanii care platesc taxa TV si care stau in catune izolate unde neam de neam de turc n-a ajuns acolo. Si pentru cei care stau departe de tara si care se bucurau sa vada niste meciuri la TVRi. Cred ca merita efortul si e de datoria mea sa fac asta.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Schnauzer  •  8 februarie 2007, 22:18

@eu,

Stii ce ti-ar fi raspuns un hatru batran?

Sula calului in varful dealului.

Problema asta mica cu TVR se regaseste in toata societatea romaneasca.

Daniy_EL  •  8 februarie 2007, 23:28

@florinel:

MEDICAMENTE! MAFIA! =)) =))

Piru  •  9 februarie 2007, 0:32

Enachescule, Naume – NICI NU STITI // CAT DE MICI INCEPETI SA FITI!!!

Petru Dan  •  9 februarie 2007, 0:46

Ca sa te bati cu cirtitele, trebuie sa angajezi oameni capabili si nu nepotzei. Dar o sa raspunzi ca nu te ocupi tu de angajari.

Asa ca o sa ramina ca si pina acum.

Sper sa reusesti, totusi, ar fi in binele poporului care plateste prosteste incapabilii de la TVR

parazitu’  •  9 februarie 2007, 1:44

Cristi Says:

February 8th, 2007 at 8:07 pm
Kanal D se va vedea atit pe cablu cit si pe toate platformele digitale(mai putin boom care are o cota infima de piata datorita preturilor mari).ASa ca nu-i nicio pierdere!Si probabil o sa scot din lista de programe tvr1 .Chiar nu ai ce vedea pe acest canal.singurele emisiuni adev sunt pe tvr 2 si cultural

IMPUSCA-TE faci umbra pamantului degeaba.
Draga Tudor Giurgiu poti sa stai si in cap si nu vei putea face mare lucru in TVR ca „suntem o familie” si cu imbecili, si cu prosti, si cu incompetenti, si cu neaveniti sau parveniti, si cu cei profesionisti (pentru fani – sunt mai multi decat in orice alta televiziune din sud-estul Europei).
Este adevarat cei mai imbecili au salarii muuult mai mari din taxele noastre pe abonament, ceva de genul a peste 50 mil. lejer, dar asta e traim in Romania si din tot poporul roman, sunt angajati cu purcel, catel cu cat mai incapabili cu atat mai bine, bravo TVR, rezista, ca mai e putin pana la sclavie…

vocea americii  •  9 februarie 2007, 8:41

Noi capul lui Motoc vrem!

Stii al cui cap ar trebui sa cada primul? Ia ghici! Nu conteaza daca pentru incompetenta sau pentru hotie cum zic altii mai sus. Pentru faptul ca nu ai coloana vertebrala sa-ti asumi raspunderea.

A. si poate n-ar strica sa mai desfiintezi din posturile alea grase de middle management, ca sa fie totul mai transparent. Poate asa ai sa afli de greseli manageriale inainte sa le citesti din ziar.

garcia  •  9 februarie 2007, 9:38

horatiu nicolau spune ca l-a sunat pe acest fabulos regizor pe mobil. nu e normal ca la valoarea pe care o are sa nu ii raspunda? e ditamai presu’ de la tvr. sa fim seriosi. pres e si atat. politica tvr-ului o face culcer. bugetul el… il face… praf, normal! stiati ca i se spune harry potter. de ce? deoarece a facut sa dispara niste sume fabuloase din conturile tvr. normal ca nu au disparut! sunt in „productiile” prietenilor. 80000 de euro pe un film romanesc, nu e cam mult? ia vedeti cu cati bani poate fi luat un „oscar” de dai ani? si asta nu e nimic. ce ar fi sa vina o comisie parlamentara si sa evalueze managerial actuala conducere? audiente, bugete,… samd? e ilegal? nu cred. dimpotriva, ar fi chiar moral. ar mai avea 2 ani de stat prin tvr si… s-ar putea ca atunci sa fie prea tarziu. si… inca o intrebare… cum sa dai 4,4 milioane de liga 1 atata timp cat dai un buget si zici ca nu pot fi folositi decat 18% din ei, din lipsa de bani. asta e tvr-ul lui giurgiu si culcer. cat o sa mai fie…

cinefil  •  9 februarie 2007, 10:45

@zmatrix,@serban, @negenialul
nu a zis nimeni ca Cronica unei morti anuntate” nu este in primul rand o carta scrisa de Gabriel Garcia Marquez, dar s-a facut si un film
http://www.imdb.com/title/tt0092800/

seby-yo  •  9 februarie 2007, 11:46

nasol moment…dau turcii navala si ne fura placerea de a vedea meciurile importante din campionatul intern

ce acoperire o sa aiba musulmanii??? o sa se prinda numai in Bucuresti postul? oricum sper sa nu aiba castig de cauza

brutus  •  9 februarie 2007, 12:20

Dupa romanul lui Garcia Marquez, Cronica unei morti anuntate s-a facut un film in coproductie, interpretul principal fiind Antohny Delon. Mai puneti mina pe carte baieti…..

Georgatos  •  9 februarie 2007, 12:35

Dle. Giurgiu, inteleg ca n-ati gasit inca vinovatul? Sau e concurs?

Ma ofer eu sa fiu vinovatul, vreau doar 100.000 de parai si puteti sa spuneti si ca l-am omorat pe Bush!

Treaba e ca barbatii stiu ca tonul cald inseamna vina asumata si incercare de aburire (spre norocul nostru femeile nu prea stiu asta). Ce e cu tonul ala catre Tolontan? Sau si dvs. il considerati femeie?

Georgatos  •  9 februarie 2007, 12:38

Tolo, poti sa iti faci srl de spalat infractori, ca MM deja e ca iesit de la Nufarul dupa faza cu Alkmaar! Daca il speli si pe asta, te ia Tariceanu zis Troianu si cred ca il faci seful Comisiei Europene!

Am o veste proasta totusi: pe Becali nu il vei face presedinte!!!!!!

Georgatos  •  9 februarie 2007, 12:43

Baietii, dar de filmul ala „Pentru un pumn de dolari” ati auzit? :)))

coco21  •  9 februarie 2007, 13:58

e culmea , e chiar culmea , dea dreptul inadmisibil , din ce inteleg eu , dintrun popor , ca inca suntem un popor de romani care am purtat lupte cu turci pe vremurile negre ale stramosilor nostrii sa vina acesti turci su sabii strambe sa preia ei sefia meciurilor TV , cand se vede in toata lumea ca se castiga bani grei din fotbal.Iar aceasta firma DOGAN sa ia drepturile de televiziune si nu se autosesiseaza nimeni , ca e ceva ce nu duce spre mai bine , banuiesc ca vor sanctiona mult mai aspru , dar fie , cum vedeam mai sus . Daca buzunarul are atza putreda , e bine sa cada toate foile …
Succes, dar mi se pare Penibil dar Credibil
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul , cu bine spunea 1 Oarecare Cititor de ziare …

slayer  •  9 februarie 2007, 14:54

Inadmisibil sa iesi in afara organizatiei si sa-ti acuzi subordonatii. E o grava eroare de management si din perspectiva actionarilor acest manager ar tb. sa zboare. Intr-adevar, e posibil sa existe un portofoliu mare de contracte pe care un manager nu le poate urmari singur, dar este responsabil de alocarea sarcinilor catre subordonati si cu gasirea instrumentelor necesare monitorizarii portofoliului de contracte. Daca un subordonat a gresit, asta e o problema interna, dar in afara organizatiei managerul e singurul responsabil. Pentru asta e platit cu salariu de manager, iar pentru o eroare de acest gen tb sa raspunda. Parerea mea…
Subtilitatile afacerii cu turcii reprezinta deja alta problema

Doggy  •  9 februarie 2007, 14:56

Mi se pare penibil si jenant acest atac al GSP la adresa unui post de televiziune care, din cate am vazut, va avea acoperire nationala.

De ce era obligatoriu sa castige TVR aceste drepturi? Daca era asa nu se mai facea licitatie…

De ce se intreaba toti „Cum de au luat turcii drepturile, chiar daca Boom Tv a dat mai mult?…”? Din cate stiu Boom Tv nu se prinde …sa zicem la Miorcani, si chiar daca s-ar prinde, cui i-ar conveni sa plateasca in plus pentru a vedea Dinamo – Steaua?

Nu e oare acesta un atac al trustului Voiculescu impotriva unui post de televiziune care se anunta un concurent serios, si la care Ringier (de unde se trage ProSport) este actionar?

De ce nu avem rabdare sa vedem cum iese? Ca pana la urma turcii nu au luat de nebuni drepturile, ca sa ii „priveze” pe romani de derby-urile Ligii I. Poate vedem si noi meciuri transmise cu profesionalism.

Sa ne aducem aminte de vremea cand transmitea TVR. Imi era rusine ca se difuzeaza acele imagini pe TVRi. Pentru un neavizat pareau meciuri clasice, din arhiva TVR.

P.S.: Daca ar fi castigat Antena 1 aceste drepturi, ce aparea in locul acestor articole?

tatiku’  •  11 februarie 2007, 4:52

O filozofie ieftina romaneasca, ca seful trebuie sa plateasca! Tudor Giurgiu are dreptate, cineva in TVR a gresit, si trebuie sa plateasca. Daca eu am televiziune privata, ca patron numesc un manager care se ocupa de deciziile importante, si el angajeaza sefi de redactie si redactori dar NU supervizeaza fiecare actiune a lor. Daca maine Andreea MArin vine beata la suprize tot vina lui Tudor Giurgiu e? Daca cineva de la economic uita ca o plata e scadenta si TVR pierde un contract e tot vina lui? SA fim seriosi. Traim inca cu mentalitatea ca cizmarul ia fiecare decizie, si nu e asa. Trebuie sa ne trezim!

elsa  •  14 februarie 2007, 11:38

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9294&art=24562&nr=1&cHash=9e8a27acfb#opinii

Un „incompetent din TVR  •  19 martie 2007, 22:52

As vrea „sa treci cu vederea” si sa pleci Tudore. Esti un mare nimeni, un obscur regizoras impins politic pe un scaun care necesita mult mai multe decat ai tu capacitatea de a da.
Stim cu totii, amicii tai apropiati, cum ai produs legaturile bolovanoase, cum a ajuns la HBO si cum ai ajuns la HBO, cum ai folosit fonduri ale tvr, de fapt cum ai deturnat mai bine zis fonduri ale televiziunii, cum ai incasat comisioane si pentru ce.
Ai te rog eu putina demnitate si las-o jos ca prea macane. Nu mai inebuni lumea cu marea calitate a programelor tvr de sub conducerea ta. Sunt o catastrofa si o stii prea bine.
Vezi-ti naibii de drum si nu ingenunchia de tot o institutie de care multi si-au batut joc pana acuma. Nimeni nu a reusit performanta ta. Dezastru editorial, dezastru managerial, dezastru financiar. Ce mai vrei? Nu iti ajung banii de ti i-ai tras pana acuma?
Sau pur si simplu ti-e frica de puscarie si stii ca daca pleci o sa inceapa toti sa ciripeasca. Asa, stand acolo ii ai sub control si ii ameninti cu desfacerea CCM daca dau vreo declaratie.
Tin sa iti spun ca esti un mare ticalos. Sa ajungi sa ameninti angajatii in halul asta….ca sa iti faci in continuare afacerile.
Ajunge. Ti-ai umplut punga destul. Asta nu te va face un mare regizor si oricum te vei ineca in anonimatul de unde ai fost scos de politica.

Un om care iubeste de 30 de ani televiziunea nationala.

Comentează