Băse e cool pe semicerc

În ciuda aparenţelor, Oltchim a cîştigat Cupa Cupelor la handbal feminin. E adevărat că va fi nevoie nu de statisticieni, ci de arheologi ca să probeze performanţa, pentru că ea a fost îngropată în straturile mulţumirii de sine a lui Traian Băsescu.

duminică, 20 mai 2007, 7:51

În ciuda aparenţelor, Oltchim a cîştigat Cupa Cupelor la handbal feminin. E adevărat că va fi nevoie nu de statisticieni, ci de arheologi ca să probeze performanţa, pentru că ea a fost îngropată în straturile mulţumirii de sine a lui Traian Băsescu.

Prezent la meci, preşedintele a absorbit toată gloria fetelor. La final, a ridicat trofeul, a primit medalia antrenorului Tadici şi a transformat festivitatea şi bucuria spontană a echipei în chestiuni marginale. Zeci de camere de luat vederi s-au îmbulzit nu spre sportive, ci spre politician.

Să fii prezent în tribună, iată un lucru normal. Dar să deturnezi atenţia într-o demonstraţie de solipsism, asta nu poate fi justificată prin euforia recentului 75% de la referendum. Pentru că nu văzuse şi în reluări, preşedintele s-a apucat să arunce de la 7 metri. Mai era nevoie de premierul Tăriceanu pe post de portar şi de un efect Maricel Voinea al lui Băsescu pentru ca imaginile să intre şi la Eurosport, de vreme ce Euronews, CNN şi Cartea Recordurilor sînt deja copleşite de personalitatea şefului de stat.

Privindu-l pe preşedinte înţelegi de ce Manualul TV al Champions League, există aşa ceva!, interzice filmarea politicienilor prezenţi în tribună. Sportul e silit să-şi determine graniţe. E clar că nu poate miza pe delicateţea şi pe simţul măsurii politicienilor, dacă există aşa ceva.

Comentarii (78)Adaugă comentariu

unq_flipmo  •  20 mai 2007, 19:58

Toata lumea stie, Base…

Felicitari fetelor, pacat pt Cluj dar si-au meritat-o ca sa zic asa, se vedea ca ala o sa fie finalul, atitudine mioritica rau

andrei  •  20 mai 2007, 20:04

Pentru cei interesati de pariuri sportive vizitati http://www.smart-bets.com

arthur  •  20 mai 2007, 20:09

un nerusinat
va amintiti ca a venit si la Moscova la finala Campionatului mondial ?
ca a venit la Constanta cand a jucat Nationala de fotbal?
ca a venit la steaua…etc
ca destinele tarii stau in mana unuia care numeste ziaristii „gaozari, pasarici, tiganci”, etc…
l-am votat pe marinarul betivan dar nu merita sa fie in fruntea tarii
asa ceva nu se face nicaieri
78% acum nu inseamna ca atat popor tine la el
betia victoriei o sa-i fie fatala
un presedinte mascarici poate fi si jiji, si n-are atat scoala
vorba celor din campania li base
ROMANIA , TREZESTE-TE !

Jan  •  20 mai 2007, 20:09

Tu ai respectat granita asta, bai ?? Cand ai transformat ziarul asta in tribuna de propaganda a descreieratului asta ? L-ai ales, spala-te pe cap cu el. Cu el si cu tanti Elena Udrea. O sa aveti parte de ei de-o sa vi se faca acru in gura.

cooasha  •  20 mai 2007, 20:14

manifestare gratuita, care nu se impunea…FElicitati fetelor!!!!

VALCEAAAA  •  20 mai 2007, 20:17

Haide VALCEAAAAAAAAAAAA

Zander  •  20 mai 2007, 20:21

Unde era Basescu cand am ratat calificarea la Europene ? (cacofonia a fost voluntara)

Neo Stelistul  •  20 mai 2007, 20:23

cred ca esti un pesedist imputzit !!! daca ai tupeu o sa imi si raspunzi esti cel mai varza din totzi editorialistii gsp !!!
d c nu vezi ca a atras atentzie spre alt sport decat fotbalul ???
d c vorbesti tot de el in loc sa vb de fete ???
SI DACA FACI POLITICA DE CE PLM NU AI ZIS MAI BINE DECAT BASE SA FII VENIT ILIESCU CU MINERII SA FACA ORDINE ?!?!?

DE ACUM NU VOI MAI CITI ARTICOLELE TALE SI PENTRU CA ESTI UN VARZAR AM INCEPUT SA CUMPAR PROSPORT ( RECUNOSC SI PENTRU FAPTUL CA AU SITE-UL VARZA SI VOI PREA MULTE RECLAME )

ESTI VARZAAAAA !!!!!

bazilon  •  20 mai 2007, 20:24

tolo, scoate-ti limba din fundul lui voiculescu…s-a incheiat campania

eu  •  20 mai 2007, 20:27

sa va ia naiba cu basescu vostru cu tot. voi nu vedeti ca asta a instituit dictatura capitalista?

ww  •  20 mai 2007, 20:29

sa va ia naiba cu basescu vostru cu tot. voi nu vedeti ca asta a instituit dictatura capitalista?

mayo  •  20 mai 2007, 20:47

bravo Neobravo bazilon tolo esti sluga lui voiculescu

maryo  •  20 mai 2007, 20:49

bravo Neo bravo bazilon tolo esti sluga lui voiculescu

florentin  •  20 mai 2007, 20:54

Ba TOLO,
amu si tu, ai simtit nevoia de impartialitate dupa ce ai facut campanie pro-BASE.

Ce mare lucru a facu?? crezi ca fetele alea nu s-au bucurat sa-l aiba pe presedinte acolo?
Fii serios… a fost frumos din partea lui ca a mers la ele. N-ai auzit ce a declarat Hutupan? „E a doua oara in viata cand vorbesc cu el…”

pentru ele chiar a contat asta… nu fii asa rautacios.

subzero  •  20 mai 2007, 20:56

SA VA IA DRACU CU MELCII VOSTRII

d  •  20 mai 2007, 20:58

„nu fi” se scrie cu un singur „i”

Pancone84  •  20 mai 2007, 20:58

Desi l-am votat si cred ca e un presedinte bun, gesturile lui nu isi aveau rostul. Probabil ca a sarbatorit prea mult victoria de ieri ca prea parea turmentat. Oricum Base ramane nr.1. Bravo fetelor de la Oltchim desi am pierdut la pariuri din cauza ca nu au fost in stare sa castige.

florentin  •  20 mai 2007, 20:59

d,

ai dreptate… cu un singur i 😀

andrei  •  20 mai 2007, 21:00

Pentru cei interesati de pariuri sportive vizitati http://www.smart-bets.com Cei de acolo au un procentaj de 80% la reusite.

namidee  •  20 mai 2007, 21:04

Pentru pro-Basescieni: Tolo a observat pur si simplu ca Base s-a apucat de facut lucruri care nu-si aveau locul. Cred ca fetele alea s-au bucurat ca l-au avut pe presedinte acolo, dar cred ca s-ar fi bucurat si mai mult daca nu lua asupra lui rezultatul lor. Nu stiu cati dintre cei care comenteaza au vazut de fapt meciul, asa ca o sa mentionez faptele (Tolo ar fi trebuit sa faca asta totusi).
Scurt, ce-a facut Base:
– a luat primul Cupa (fara sa aiba vreun merit)
– s-a urcat pe podium (acolo e locul CAMPIOANELOR si NUMAI al lor!)
– s-a apucat sa tina un mini-discurs electoral, atragand asupra lui toate camerele de luat vederi, timp in care fetele erau singure pe podium, fara sa primeasca nici cea mai mica atentie din partea presei (rusine jurnalistilor!!!)

Ce-ar fi trebuit sa faca (parerea mea):
– sa se respecte ca presedinte de stat european si sa puna un sacou pe el
– sa se abtina de la a le felicita pe fete pana dupa festivitate (sau cel mai bine le putea invita la Cotroceni sa le felicite)
– daca tot a ajuns pe parchet inainte de premiere, putea sa se abtina de la a lua primul cupa, sa se abtina de la a urca pe podium (putea sa stranga mana fetelor si de langa podium, c-asa se face), si mai ales nu trebuia sub nici o forma sa tina un discurs!

PS. Inainte sa ma injurati, precizez ca ieri am votat NU.

Vlad  •  20 mai 2007, 21:04

solipsism?

bobbo23  •  20 mai 2007, 21:08

Tolo, nu e tocmai corecta atitudinea ta. Inainte de a fi presedintele tarii, este un om ca noi toti. Si stii bine ca lui Base ii place sportul. Nu mai poatesa vada un meci pentru ca il acuzati imediat de populism? A fost si la fotbal si la hochei si la handbal. Intr-adevar, faza cu 7 metri e penibila, dar sunt convins ca nu a cerut el sa traga la poarta. Probabil a fost invitat. Tu ai fi refuzat? Eu nu. Era un moment de bucurie. Hai sa invatam sa ne mai si bucuram, nu doar sa fim frustrati, suparati si sa dam cu parul.

machedonul  •  20 mai 2007, 21:21

Toloman cred ca si basescu sa bucurat de victoria fetelor nu cred ca a facut o asa mare crima , in schimb tu imi pari ciudat cu articolul asta , sa fie influenta antenei 1?? care stie toata lumea ca a fost pt demiterea presedintelui toloman din partea mea ai un doi…. sau ce rimeaza , un articol de tot rahatul omul se bucura cum vrea ce daca a tras la poarta si a ridicat trofeul?? daca puteam si io faceam la fel….

Adrian  •  20 mai 2007, 21:49

Nesimtit e Basescu asta! Am privit „live” si am ramas mut de uimire, cum nesimtitul asta de presedinte al nostru s-a urcat pe podium si a ridicat cupa de unul singur. A jucat el finala? A jucat el in sferturi sau in semifinale, cand fetele aveau nevoie de ajutor. A venit cu ceva? NU pot sa inteleg cat de tupeist poate sa fie acest om!! E un nenorocit. Era sa votez pentru el , ieri , dar nu am avut timp, dar acum imi pare bine, am inima curata! Daca votam cu el, m-as fi simtit vinovat acum. Ce nesimtit!

Nu-i suport pe nesimtitii astia care vin la finale de handbal sau alte meciuri de fotbal importante, ca sa-si faca audienta. Cat s-a chinuit Oltchimul sa ajunga aici si vine nesimtitul ala si se da in spectacol! Imi pare rau de oamenii din Rm .Valcea care nu au reusit sa intre la acest meci , de suporterii adevarati ai Oltchimului care vin meci de meci , iar in aceasta seara, nu au reusit sa intre din cauza unor „VIP-uri” care imediat ies in „scena” , daca apare o ocazie , de genul , o finala europeana de handbal. Singurul scop al lui T. Basescu a fost sa iasa cat mai mult in evidenta si sa se infrupte din bucuria fetelor noastre. Rusine sa-ti fie, domnule Basescu!

andrei80  •  20 mai 2007, 21:53

Felicitari echipei Oltchim si antrenorului Tadici. Dar asta e. Avem „un mingicar” la carma tarii. Pardon marinar. Nu suna asa promo-ul din 2004 ?

florinm  •  20 mai 2007, 22:05

cred ca e cool si sa incerci sa echilibrezi anumite luari de pozitie, nu?

personal cred ca ai simtit nevoia sa faci asta si recunosc ca sunt dezamagit…

seamana cu articol semnat Ioanitoaia, numai ca in 2 episoade…

asta pe de o parte…pe de alta parte neindoios trebuie sa apreciem si evolutia fetelor…:)…sa nu suparam chiar pe toti

andrei3  •  20 mai 2007, 22:10

Pentru cei interesati de pariuri sportive vizitati http://www.smart-bets.com Cei de acolo au un procentaj de 80% la reusite

hansa-transa  •  20 mai 2007, 22:54

pai ce, base a pus camera pe el. tot presa mass-media de 2 bani

Bogdan  •  20 mai 2007, 22:55

Stati linistiti,un papagal n-are cum sa ia gloria fetelor doar prin prezenta lui acolo..Intr-adevar,mi s-a facut sila k o transmisie ce a adus atata bucurie s-a incheiat cu camerele focusandu-l pe „alesul nostru cu privirea in zig-zag”..El sa fie bucuros ca a vb a 2a oara in viata cu Hutupan,care e o campioana si pe care,spre deosebire de el TOATA LUMEA o apreciaza si cu toti tinem la ea..Basescu a aparut de undeva dintr-o tribuna si tot acolo o sa se intoarca..Fetele raman in inimile noastre! FELICITARI CAMPIOANELOR!

nea vasile  •  21 mai 2007, 0:02

Basescu catre ziaristii prezenti la Bucharest Challenge 2007:
„Hai, lasati-ma sa ma uit, ca de voi sunt satul”.
(…gauzarilor, v-am dus de nas si de data asta, ha, ha, ha)

validotcom  •  21 mai 2007, 0:34

aceasta a fost si reactia mea la vederea imaginilor.

Marius neaccsu  •  21 mai 2007, 0:37

La ce scoala v-a invatat Domnule Bula Tantalau sa-i ziceti Presedintelui Romaniei
„Base”?

Cosmin  •  21 mai 2007, 0:45

Doamne, ce comentarii pe-aici, ma ingrozesc. Mult curaj ai avut cand ai dat drumul la blog, si ai permis si comentarii fara o sita care cerne…

Z  •  21 mai 2007, 1:44

De acord cu florinm.
Pare un pic fortat articolul. Lui Basescu n-ai ce s-ai ceri, e modul lui firesc de a se manifesta, nu poti sa zici ca e prefacut.
Mult zgomot pt o cauza mica…
A, cand o sa am de ales intre un tip rafinat si unul a la Basescu, ambii cu agende asemanatoare, atunci mai vorbim.

Btw, d, se zice „nu fii”, cu doi de i…
Doar la conjunctiv perfect e cu un singur i: „sa nu fi fost”

Uite si aici: http://www.romaniandolls.com/books/007manual/Manual03/GRAMATICA/fi.h

serdonas  •  21 mai 2007, 2:06

ma tolo puteai sa scrii si tu un articol mai dezvoltat, unde sa scrii exact ce a facut basescu. n-am vazut meciul da chiar nu mi vine sa cred ca basescu a ridicat primul cupa. o rusine de presedinte. asa tara asa conducator.

cristy  •  21 mai 2007, 2:07

bravo basescu, de un asa presedinte avem nevoie ,un om ce stie sa se bucure cu oamenii ,sa rada sa planga, nu o maimuta ca iliescu care rade a pulea tot timpul de nu-si scotea nici nevasta din casa.
cel putin eu nu i-am vazut nevasta niciodata.

cristy  •  21 mai 2007, 2:07

bravo basescu, de un asa presedinte avem nevoie ,un om ce stie sa se bucure cu oamenii ,sa rada sa planga, nu o maimuta ca iliescu care rade a pulea tot timpul de nu-si scotea nici nevasta din casa.
cel putin eu nu i-am vazut nevasta niciodata..

cristy  •  21 mai 2007, 2:07

bravo basescu, de un asa presedinte avem nevoie ,un om ce stie sa se bucure cu oamenii ,sa rada sa planga, nu o maimuta ca iliescu care rade a polea tot timpul de nu-si scotea nici nevasta din casa.
cel putin eu nu i-am vazut nevasta niciodata..

cristy  •  21 mai 2007, 2:08

bravo basescu, de un asa presedinte avem nevoie ,un om ce stie sa se bucure cu oamenii ,sa rada sa planga, nu o mai-muta ca iliescu care rade a polea tot timpul de nu-si scotea nici nevasta din casa.
cel putin eu nu i-am vazut nevasta niciodata.. 😉

Gabi B  •  21 mai 2007, 2:39

Draga Domnule Toloman,

Credeam ca Dumneata esti gazetar sportiv, si nu un propagandist. Dumneata daca prin reducere la absurd ai lua premiul Pulitzer (nu imi vine sa cred ce am scris Toloman si Pulitzer-ul) si ti l-ar inmana presedintele tarii ca e Traian, Ion sau Gogoman, te-ai simti jignit? Si daca presedintele ar lua camera si „ti-ar trage” un cadru, ai spune ca se crede fotograf si e frustrat?
Domnule Toloman, frustratul aici se pare ca esti Dumneata.

Gabi

Gabi B  •  21 mai 2007, 2:39

Draga Domnule Toloman,

Credeam ca Dumneata esti gazetar sportiv, si nu un propagandist. Dumneata daca prin reducere la absurd ai lua premiul Pulitzer (nu imi vine sa cred ce am scris Toloman si Pulitzer-ul) si ti l-ar inmana presedintele tarii ca e Traian, Ion sau Gogoman, te-ai simti jignit? Si daca presedintele ar lua camera si „ti-ar trage” un cadru, ai spune ca se crede fotograf si e frustrat?
Domnule Toloman, frustratul aici se pare ca esti Dumneata.

Adi  •  21 mai 2007, 4:14

Tocmai am vazut stirile in reluare. Nu a ridicat presedintele cupa de unul singur ci pur si simplu fetele l-au indemnat(and btw mai erau maini care tineau cupa). Uitati-va dracului la imagini inainte de a comenta. Penibili…

Gabi B  •  21 mai 2007, 4:28

Am vazut si eu acum stirile in reluare. Domnule sunteti penibili. Nu a ridicat Basescu aceasta cupa ci pur si simplu a inmanato si s-a coborat de pe podium.

Penibil Toloman!!!

Suciu  •  21 mai 2007, 4:33

Tolo , ai ramas un simplu roman care vrea sa caute senzatie ori ce ar fi… Vrei sa vorbim despre cei 322 din presa ? Nu va bateti joc de cititori , ca nu are rost .

Gabi B  •  21 mai 2007, 4:34

Domnule ar trebui sa luati caseta si sa o discutati la Procesul Etapei. Ii invitati pe totii analistii-arbitri care ii vedeti sa vedem daca trebuia sa ia rosu.

PE-NI-BILI!!!!

ovidiu negrea  •  21 mai 2007, 5:40

aveti ordin de la Felix sa trageti in Base din toate pozitiile si-l respectati cu sfintenie… Voi ziaristii din minunatu trust a lu’ Felix, aveti macar unu’ coloana vertebrala… ?

calinutz  •  21 mai 2007, 6:12

Hmmmm…. chiar stii cine a fost Maricel Voinea? sau ai citit si tu in arhive despre efectul M.V.??? a fost un fel de Hagi in handbal.. pacat ca la vremea respectiva nu avea loc de „vedetele” de la Steaua si Diamo

Anndrei  •  21 mai 2007, 6:52

Tolo,

nu exista handbal feminin si handbal masculin, ci handbal practicat de fete si cel practicat de baieti.
Greseala ta din text mi se pare grosolana pentru un ziarist sportiv. Handbalul este acelasi, doar ca este jucat de femei sau barbati.

leo  •  21 mai 2007, 6:54

Catalin, omul respecta pas cu pas cariera dicatorilor. Ia sa luam unul la intimplare, sa zicem Hitler sau Mussolini sau cine vrei tu. Prin ce s-au remarcat ei? 1. Prin sucirea mintii poporului (sustinuti in proportii uriase, de peste 60-70%), bai de multime, prezenta la evenimente sportive (aminteste-ti de hitler si olimpiada lui). 2. Prin asa zisa lupta impotriva „cancerului bogatasilor”, impotriva „coruptiei”, ei fiind insa minati de la spate de grupuri de interese. 3. TOTI, fara exceptie, s-au aflat in lupta crasa cu parlamentul, cea mai periculoasa institutie dpdv al dictatorului. 4. Surprinzator, vezi istoria, mai toti dictatorii au inceput prin a fi iubiti de o buna parte a intelectualilor! Si mai urmeaza multe asemanari, dar n-am spatiu pt. a le reda.
Noi ne imbatam cu apa rece ca UE nu va permite o dictatura. Asa cum odinioara poporul roman isi spunea ca puterile vestice & SUA nu vor permite subjugarea Romaniei de catre Moscova. Ne inselam amarnic. In ciuda secolului XXI si a inglobarii in UE, o dictatura e oricind posibila. Iar Basescu e omul potrivit, din pacate.
Acum vii si te stropsesti, democratic, la gestul de un populism extrem al lui Basescu la Valcea. Gresesti. Pentru ca il pui intr-o perspectiva democratica. Basescu n-are insa legatura cu democratia. Iar atita vreme tu si Gazeta, dar si numerosi alti jurnalisti inconstienti, l-ati sustinut frenetic. Cred ca-l veti sustine si-n continuare. Voua vi se pare o joaca. In curind, o sa vedeti ca nu e. Dar va fi prea tirziu…

leo  •  21 mai 2007, 6:56

proba

Comentează