Presedintele trebuie sa-si ceara scuze personal!

Felul in care Traian Basescu a tratat-o pe reportera Antenei 1, Andreea Pana, este incalificabil. Presedintele i s-a adresat cu „pasarica”, i-a luat telefonul si, dupa ce a ramas in masina singur cu sotia, s-a referit la ea ca la o „tiganca imputita”.

luni, 21 mai 2007, 9:47

Felul in care Traian Basescu a tratat-o pe reportera Antenei 1, Andreea Pana, este incalificabil. Presedintele i s-a adresat cu „pasarica”, i-a luat telefonul si, dupa ce a ramas in masina singur cu sotia, s-a referit la ea ca la o „tiganca imputita”.

Nu e prima, dar este cea mai brutala iesire a lui Traian Basescu la adresa unui ziarist. In mod normal, fara ca asta sa-l absolve integral, presedintele are o singura solutie: scuzele publice!

Daca tot se comporta ca un om fara bariere, cel mai bine ar fi ca Basescu sa traga masina in fata Antenei 1, sa intre in redactie si sa-si prezinte scuze Andreei chiar acolo unde ea munceste

UPDATE: Hotnews informeaza ca presedintele si-a cerut scuze printr-un comunicat de presa. Ramin la ideea ca scuzele trebuie prezentate personal, avind in vedere cantitatea de mirlanie emisa de Traian Basescu.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

dinamofob  •  21 mai 2007, 13:46

ce scuze, nene?…
Sa vina Tweety!…

cristian  •  21 mai 2007, 14:09

ce scuze ??? acum a ajuns basescu la mana unei reporteritze care se plimba cu masina de servici pe car3e scrie „ANTENA 1” si „PUR” asta da …

Bloguresti  •  21 mai 2007, 14:38

protest la cotroceni: http://bloguresti.blogspot.com/2007/05/sunt-un-tigan-imputit.html

Khafre  •  21 mai 2007, 16:51

Marturisesc ca in 2004 am fost unul din votantii domnului Basescu. Unul din aceia care l-au facut presedinte in dauna domnului Nastase. Credeam ca mai jos de japca psd-ului nu se poate ajuge, totusi viitorul mi-a dat peste nas, dovedindu-mi ca sunt mai naiv decat credeam. In cei doi ani de mandat in care cu o indarjire demna de o cauza mai buna domnul presedinte a reusit sa imbine petreceri nocturne bogate in esente bahice cu ziare rulate, dibaci directionate catre botul Federatiei Ruse am realizat grava eroare pe care am comis-o in 2004. Am primit cu satisfactie posibilitatea de a-mi indrepta greseala prin intermediul unui vot de blam impotriva celui sustinut cu o vehementa neasteptata chiar de posesorul acestui blog.
Daca tragismul acestor evenimente nu mi-ar cauza o stare vecina cu tristetea, as fi satisfacut ca presedintele reinstituit in functie de poporul roman a reinceput sa ofere circ in relatia cu presa, lovind chiar intr-o colega a domnului redactor-sef de la Gazeta Sporturilor.
P.S: lasand la o parte comportamentul scabros al presedintelui, folosirea termenului de „tiganca imputita” lezeaza o etnie a caror membrii sunt cetateni romani, o parte votanti ai domnului presedinte …
Si acum ca sa inchei retoric : Dumneavoastra cum credeti ca ar reactiona opinia publica si mass media internationala daca Angela Merkel s-ar referi la un cetatean german cu apelativul de”jidan imputit” ?

nin  •  21 mai 2007, 17:14

A, inca ceva: cum credeti ca ar reactiona daca i-ar zice cineva: bai chiorule, du-te acasa?

nin  •  21 mai 2007, 17:17

si inca ceva: sunteti ziaristi. chiar nu aveti nimic de spus pentru toti misoginii care comenteaza aici? cat despre doamnele care-l iubesc tare pe B. nu pot sa le urez decat sa pateasca la fel. si sa zica mesri domnul „presedinte ” ca Andreea Pana nu e fiica mea!

baixinho  •  21 mai 2007, 19:37

Dr. B. esti tare, frate, bravo. in momentul in care traian basescu era intervievat de turma aia de asa-zis ziaristi (apropo, de unde stiau ca presedintele suspendat s-a dus la cumparaturi?), era vorba de viata privata. nu se afla in interes de serviciu acolo. individa aia (de la antena 1, post patronat de cine?) nu i-a adresat intrebarea o singura data, ci a insistat ca surda pe hora. Traian Basescu a ingorat-o o data, a ingnorat-o de doua ori, iar a treia oara a reactionat, zic eu, in conformitate cu halul in care se comporta individa. de ce turma de ziaristi nu s-a dus sa-i adreseze intrebari presedintelui interimar? pentru ca le era lene sa ia la rand toate carciumile din bucurssti?

catalin, e perfect normal ca presedintele sa se adreseze cum vrea la adresa oricarei persoane, daca este in cadru privat. da-ti cuvantul de onoare ca nu ai injurat niciodata pe nimeni seara/noaptea, cand ai plecat de la munca sau nu ai spus, referindu-te la cineva, „scarba” sau poate chiar „tigan”, si promit sa-mi prezint scuze pentru ce am scris mai sus.

radu  •  21 mai 2007, 20:01

CORECT A GRESIT!DAR FITI SINCERI CU VOI SI RECUNOASTETI DE CATE ORI ATI SPUS ACESTE CUVINTE SAU MACAR ATI GANDIT,DE CATE ORI NU V-A ENERVAT UN RROM!PREA MULT PENTRU NIMIC!!!!!!!!!!!

Dan 72  •  21 mai 2007, 20:06

Cata minte puteti avea incat sa martirizati o idioata de fufa,ce-si baga nasul pana-n curul lui Basescu!? De Iliescu nu va apropiati nici la 100 de metri,iar acum vreti sa stati cu Base si la WC…
Si…in fond…si-a facut meseria proasta…Mesria asta minunata a voastra,care tot voi va plangeti ca este plina de riscuri…Orice om isi cunoaste limitele dar unii dintre voi nu aveti asa ceva..
E chestie de bun simt si cei 7 ani de acasa…

maik  •  21 mai 2007, 20:28

Presedintele nu are nici o scuza.Este Presedintele Romaniei si ca atare trebuie,este obligat, sa aibe un comportament civilizat si educat.Indiferent de persoana.Nu are voie sa cedeze provocarilor si in cazul unor persoane care il sicaneaza trebuie sa aibe inteligenta de a scapa de el intr-un mod care sa nu lezeze opinia publica.Nu persoana in fapt.Nu pot trece niste peste faptul ca nimeni,dar nici tu Catalin,nu ai facut nici o referire despre reportera de la Antena 1 sau 2.Ma intreb, daca ceea ce a facut ea se cheama jurnalism?Ma intreb daca ceea ce a facut ea nu a fost cu intentie,intuind ca nervii lui Basescu vor ceda si va face rost de un subiect hot.Ceea ce este de fapt mai important.

Mircea  •  21 mai 2007, 21:09

Imi pare rau dar nu sunt de acord cu tine, Tolo! Nu ti se pare ca Antena 1 il hartuieste in continuare pe Traian Basescu? Mie mi se pare ca e mana patronului tau! Iar faptul k a jignit-o, facand-o pasarica, e un lucru urat! In schimb, de discutia particulara dintre el si sotie nu aveti dreptul sa va legati!

aurelian  •  21 mai 2007, 21:12

draga Catalin,

te-am revazut azi la realitatea… si m-ai scarbit… nu pentru ca luai apararea colegei tale de trust, e de inteles. nu pentru ca iti apreciai patronul; si asta pot intelege…ci pentru ca ai uitat de unul din drepturile fundamentale ale omului: dreptul la intimitate si viata privata.
NU! voi jurnalistii nu sunteti zei si nu aveti mai multe drepturi decat noi, vulgul… cititorii vostri, cei care platim 1 leu pe o bucata de hartie… si vrem sa fiti profesionisti adevarati. Cerem asta in schimbul leului pe care il rupem din putinul nostru venit…si din care stim ca un procent va ajunge in buzunar.

profesionalismul inseamna altceva dragul meu jurnalist. Dar este de inteles ca nu stii ce este… nu ai fost invatat; prea putin dintre noi stiu ce este. ce este profesionalismul si ce este deontologia… TU ai demonstrat asta, azi

imi pare rau dar trebuie sa stii ca ai pierdut procentul din leul MEU…ce iti intra TIE in buzunare…
spun asta pentru ca au murit oameni, zeci de milioane de oameni pentru ca aceste drepturi fundamentale ale omului sa fie respectate si nu terfelite…de dictatori sau de pseudoziaristi. ADIO si imi pare rau, scriai bine!

carolingianul  •  22 mai 2007, 0:23

Absolut deplorabila prestatia ta , Catalin, de la Realitatea, in seara asta. Ipocrizie si pupaturi depuse pe condurii lui Voiculescu, chiar daca se vor mai subtile. Ipocrizie si rea-credinta pt ca persisti in ideea ca Basescu are pata pe „bani si pe companiile de succes” Care companii de succes ? Succes la ce, din ce, prin afaceri cu cine ? De unde rezulta ca Basescu are comportamentul lui Chavez? A alungat el vreo corporatie serioasa, a pus pe fuga capitalul facut si inmultit prin afaceri oneste, creative? E o debila dezinformare a la Patriciu si SRS cum ca Basescu e anticapitalist. Marii capitalisti educati, cultivati, stilati, fiind , vezi Doamne, ei si gasca lor.Ai mai servit-o pe asta si la emisiunea cu Basescu de la TVR . Vad ca o tii langa. Oare de ce ? Te-au timorat Gidea, Badea &Comp, ai fost acuzat de deviationism de catifea in cadrul trustului si vrei sa recuperezi ? Sper sa ma insel, dar aseara ai facut o figura de tinar cadrist voiculescian cu fata umana, un pic dizidenta, oleaca, atita cit da bine la publicul neatent. Cele bune!

ele  •  22 mai 2007, 6:59

cataline, raspunde-le!

Claudiu  •  22 mai 2007, 9:13

Pacat Cataline… Mare pacat. Chiar eram convins ca esti un om cu verticalitate, si care nu faci marlaniile practicate de alti colegi ziaristi. Dar se pare ca exact aceasta (aparenta?) verticalitate te-a costat, fiind pus sa aperi imaginea trustului si a colegei tale. Da, in spatiu public, gestul lui Traian Basescu este de condamnat. Si da, faptul ca iese la cumparaturi la hypermarket il supune unor pericole de genul asta. Dar cred ca s-a suparat si el, si crede-ma, si noi, de hienele acestea de ziaristi. Presupun ca si tu constientizezi ca Basescu nu i-ar fi dat un pronostic acolo, in acel cadru. Adica, sa fim seriosi 🙂 Cu toate acestea, ea insista, si insista, si nu pentru prima oara. Era mult mai grav daca vorbele acelea erau rostite in spatiul public, in fata magazinului. Da, era o problema ( pentru ca tot este moral si etic sa fim anti-rasisti de ceva vreme ). Insa in spatiul privat, intervine libertatea de gandire a fiecaruia, care iti acorda dreptul de a spune ce vrei. Si sa fim seriosi, „tigan imputit” e o vorba intrata deja in folclorul romanesc. Insa nu ai vrut sa intelegi, si ti-ai schimbat brusc atitudinea. Asa cum spunea cineva mai sus: Vrei sa recuperezi puncte in fata sefului? Poate vei reusi, dar pe noi nu ne vei putea recupera.

Claude  •  22 mai 2007, 10:26

„Felul in care Traian Basescu a tratat-o pe reportera Antenei 1, Andreea Pana, este incalificabil.”
FALS ! Andreea Pana nu era reporterita atunci, era o mica hartuitoare!
Tot comportamentul ei era de mica nesimtita. Hia, sari pe mine, ca am facut-o nesimtita.
Daca tot te doare de sicriminare, de ce nu ai sarit in sus cind Parlamentul a hotarit ca referendumul sa aiba loc intr-o zi de simbata cind cel putin doua religii nu pot vota?
Cit despre moralitatea ta, hai sa luam la puricat articolele tale din GSP din ultimii doi ani si sa vedem cit de moral ai fost. Recunoaste ca trebuie vinduta fituica, asta e toata treaba. Spor la moralitate!

Claude  •  22 mai 2007, 10:27

„Felul in care Traian Basescu a tratat-o pe reportera Antenei 1, Andreea Pana, este incalificabil.”
FALS ! Andreea Pana nu era reporterita atunci, era o mica hartuitoare!
Tot comportamentul ei era de mica nesimtita. Hai, sari pe mine, ca am facut-o nesimtita.
Daca tot te doare de dicriminare, de ce nu ai sarit in sus cind Parlamentul a hotarit ca referendumul sa aiba loc intr-o zi de simbata cind cel putin doua religii nu pot vota?
Cit despre moralitatea ta, hai sa luam la puricat articolele tale din GSP din ultimii doi ani si sa vedem cit de moral ai fost. Recunoaste ca trebuie vinduta fituica, asta e toata treaba. Spor la moralitate!

carolingianul  •  22 mai 2007, 10:58

Vreau sa stiu daca, tu, Catalin, consideri ca emisiunea lui Gidea e ok, profi,sau s-a transformat intr-un linsaj mediatic ordinar la adresa lui Base ?Ciutacu e ok ca gazetar sau e propagandist al lui Voiculescu ? Comportamentul reporteritei Pana a fost ok? Ce-a facut Voiculescu in emisiunea lui Firea cu Macovei e o culme a bunului-simt? De ce n-ai zis atunci nimic ? Antenele sint ok ca profesionalism si dezangajare fata de Partidul Conservator ? Uita-te mai intii in ograda proprie. Inca un lucru. Teoria ta ca profitul scos de ziaristi pune pavaza in calea intruziunii patronului e, in cel mai bun caz, naiva.

Dan 72  •  22 mai 2007, 12:05

In majoritate antenistii sunt lingai tenace ai lui voiculescu…Sunt slugile unui corupt incoltit ce se comporta acum precum un caine turbat,iar ei inchid ochii la trecutul acestuia,facand tam-tam pe marginea iesirii lui Traian Basescu.Nicidecum nu-i intereseaza cauzele…ci ii doare doar faptul ca voiculescu isi va ridica pantalonii si nu vor mai avea ce spala!

totusi  •  22 mai 2007, 14:13

Stiu ca de obicei presa exagereaza mult, dar acum tocmai am aflat ce fel de om e presedintele in viata lui de zi cu zi si cum gandeste el.
Sincer sunt dezamagit…

shmeny  •  22 mai 2007, 14:36

Pe mine cel mai mult ma revolta cei care spun „vai, ce comportament a avut jurnalista cu pricina! se baga ziaristii astia in viata oamenilor si cu picioarele!” pai sa ne gindim putin. ce cauta presedintele, inca suspendat, la un supermarket in ziua Z? Publicitate, evident! Apoi, telespectatorii de ce se uita la stiri, cel putin in ultima vreme? Ca sa vada show. Ca stirile de genul „s-au scos 78.000 de kile de ovaz la hectar” nu cred ca mai intereseaza pe cineva.

maik  •  22 mai 2007, 16:44

Shmeny,nu iti pune ochelari de cal.Te intreb daca este corect deontologic din punct de vedere jurnalistic cum a procedat antenista Pana.Hai sa vorbim un pic si despre cauza,nu numai despre efect

mandula  •  22 mai 2007, 16:46

E socant numarul de perechi de ochelari de cal pe cap de postator pe blog. Incep sa ma conving ca daca Base ii dadea un cap in gura, cum i-ar placea sustinatorului sau Jiji, procentele cresteau imediat si majoritatea vocilor il aprobau frenetic (sau fanatic). Orice ar face Base, oricat de grobian, marlanesc, infect, sunt – observ – multi oameni dispusi sa ii legitimeze, cu entuziasm, abuzurile, erorile, prezentandu-le drept virtuti. Asta spune multe despre calitatea electoratului roman, a poporului roman de secol 21. Asa se explica si fariseismul extrem al acuzatorilor de lipsa de verticalitate a „oamenilor lui x”, etc. Romania devine o imensa hazna.

Dreptul la viata privata ??? Al presedintelui, aflat nu in dormitorul sau, ci in parcarea „spatiu privat” de la hipermarket, in ziua referendumului ? Interdictia filmarii in hipermarket ? Hartuirea marelui om, stresul la care e sarcaul supus ? Sa fim seriosi… astea sunt argumente de piciorul broastei. Ce ramane… fapta penala si mai ales declaratia discriminatorie… oricat ai vrea, nu le poti legitima, explica, tolera.

mihai  •  22 mai 2007, 17:15

nu cedeam ca romanii pot fii atat irationali.cu ce l-a hartuit jurnalista pe basescu?cred ca intrebarile au fost de bun simt.daca un suporter lua telefonul unei jurnaliste ce se intampla?ERA LA PUSCARIE NEFERICITILOR.dar penalul de basescu face bascalie de institutiile statului.ORICUM CATALINE NU STIU DACA TE UITI LA CE ITI SCRIU ACUM,DAR PENALUL DE BASE FACE CEEA CE FACE SI DIN CAUZA TA SI A MARELUI JURNALIST UNGUREANU.DE ACEST PERSEDINTE AVEA NEVOIE ROMANIA EUROPEANA?RUSINE CATALINE

mihai  •  22 mai 2007, 17:16

nu cedeam ca romanii pot fii atat irationali.cu ce l-a hartuit jurnalista pe basescu?cred ca intrebarile au fost de bun simt.daca un suporter lua telefonul unei jurnaliste ce se intampla?ERA LA PUSCARIE NEFERICITILOR.dar penalul de basescu face bascalie de institutiile statului.ORICUM CATALINE NU STIU DACA TE UITI LA CE ITI SCRIU ACUM,DAR PENALUL DE BASE FACE CEEA CE FACE SI DIN CAUZA TA SI A MARELUI JURNALIST UNGUREANU.DE ACEST PERSEDINTE AVEA NEVOIE ROMANIA EUROPEANA?RUSINE CATALINEMY EXPERTIZE? TO TEASE and PLEASE!! TO BE THE BEST

daniel  •  22 mai 2007, 17:21

close all;
clear all;
L=1000;
delta=0.05;
lambda=0.95;
N=5;

x=randn(1,L);
W=zeros(N,L);
H=[1 0.2 -0.3 0.02];
d=filter(H,1,x);

FI=(1/delta)*eye(N);

for k=N:1:L

X=x(k:-1:k-N+1)’;
a=X’*FI;
b=lambda+a*X;

K=(FI*X)/b;
alfa=d(k)-W(:,k-1)’*X;
W(:,k)=W(:,k-1)+K*alfa;
FI=(1/lambda)*(FI-K*a);
y(k)=W(:,k)’*X;
e(k)=d(k)-y(k);

end
figure
plot(e), grid
figure
plot(W’), grid

daniel  •  22 mai 2007, 20:44

a, pardon am gresit site-ul 🙂

bkl  •  22 mai 2007, 20:51

pe mine ma doare undeva ca s-a luat Basescu de aia, dar chiar nu credeam ca asa vorbeste el de obicei in timpul liber, asta m-a cam dezamagit

florin  •  23 mai 2007, 12:12

RUSINE LUI BASESCU !!! ASTA DOVEDESTE CUM VORBESTE EL IN PARTICULAR. ADICA, PE FATA VORBESTE FRUMOS, IAR CIND NU E AUYIT, INJURA. BANUIESC CA ASA VORBESTE SI DESPRE POPOR. „DA-L IN …. MEA” RUSINE, JALNIC !!! SI RUSINE CELOR CARE IL VOTEAZA !!!

LAU  •  23 mai 2007, 13:10

sa nu uitam ca Domnul Basescu este si presedintele respectivei ziariste…asa parca era sloganul..”presedintele tuturor romanilor”.Fara doar si poate ca este obsedat de putere…vorba celor de la PNL.

LAU  •  23 mai 2007, 13:13

Domnul Basescu devine treptat cel mai aprig sustinator al principiului PSD,blamat de el in 2004…cel care are parghiile necesare..are si dreptate si de cele mai multe ori castiga in dauna unor nevinovati…cred ca s-a creeat o situatie fara precedent.

seba  •  23 mai 2007, 22:28

Sa ma pupati in cur, eu tot pe Basescu il votez.

Relu  •  24 mai 2007, 15:55

Traian Basescu este Presedintele Romaniei si are un canal de comunicare corespunzator. Consider ca scuzele prezentate sunt suficiente. Pentru gestul sau va plati si altfel. Va avea probabil si electtoratul un cuvant de spus. Cum ramane cu dreptul la intimitate. Daca ziarista reprezenta un post de televiziune, trebuia sa foloseasca o camera corespunzatoare, nu telefonul. Si sa mai lase lumea povestea cu furatul telefonului ca nu a furat nimeni nimic.

bkl  •  25 mai 2007, 11:08

pai nu si-a cerut scuze, l-a trimis pe purtatorul de cuvant sa zica ca ii pare rau ca s-a aflat.

str82me  •  25 mai 2007, 11:10

base si-a aratat caracterul de data asta (din pacate)

KV  •  27 septembrie 2010, 1:22

Presedintele a dat intr-adevar dovada de o dezarmanta lipsa de discenamant lingvistic atunci cand a comis pleonasmul bine-cunoscut. Sau… poate a facut-o doar pentru a da satisfactie oamenilor din popor.

Comentează