Mărturia lui Răzvan Lucescu

N-are nici o noimă. De ce să pleci din cupele europene pentru a antrena în liga secundă?

vineri, 13 iulie 2007, 8:11

N-are nici o noimă. De ce să pleci din cupele europene pentru a antrena în liga secundă?

Răspunsul l-a dat Răzvan Lucescu. Nu prin ceea ce a spus despre George Copos. În fond, ştie toată lumea fotbalului: ca patron de club e imposibil, e ingrat, e schimbător şi e egoist.

Altceva descifrează lucrurile. Nu vorbele, ci starea lui Răzvan. În ultimul an petrecut în Giuleşti, devenise el însuşi un personaj indigest. Era suspicios, nesigur, vedea peste tot comploturi şi se împărţea între o mie de sarcini, pînă dădea în clocot şi se refugia în depresii care l-au dus la doctor. Se culca în minte cu următoarea agendă:

ora 9: drum la bancă ca să scot bani pentru Măldărăşanu că îi întîrzie salariul şi are probleme cu casa
ora 11: discut cu Zotta să văd cum facem cu primele de joc
ora 11:30: antrenament, probleme, accidentaţi
ora 14: masă cu băieţii ca să le ridic moralul

După prînz, odiseea continua. Iar seara, vedea la televizor declaraţii prin care patronul punea presiune pe echipă şi pe el.

Jurnaliştii au găsit un altfel de Răzvan în cantonamentul cu FC Braşov. Detensionat, parcă întinerit, dispus să glumească şi să zărească în jur şi altceva decît adversari. Poate că elveţienii pulverizează în aer hormonul fericirii, de acord, dar mai e ceva. El a scăpat de patronul care, atunci cînd angajează, are impresia că cumpără.

Comentarii (75)Adaugă comentariu

radu  •  13 iulie 2007, 20:22

Se poate sa fie asta raspunsul insa singur si-a construit sistemul asta

radu  •  13 iulie 2007, 20:23

Curios e ce o sa se intample la Rapid cu toti baietii care au ramas fara mentor … Bergodi cica nu le canta in struna si presiunea chiar se muta data asta pe jucatori

Andrei  •  13 iulie 2007, 20:23

E corect tot ceea ce sustineti! Am o singura remarca: tot dumneavoastra spuneati, in urma cu ceva vreme, ca Razvan Lucescu este un „rasfatat” in cautare de scuze…prin acest articol ii gasiti circumstante si il acuzati pe Copos pentru ceea ce se petrecea in acea perioada la Rapid. Ce sa mai cred ? Ca sunteti inconsecvent? Ca aveati dreptate si atunci si acum ?

Catalin  •  13 iulie 2007, 20:38

Pacat ca un antrenor de calibrul lui Razvan, a parasit liga 1 pentru cea secunda .Pentru Rapid si pentru dl. Copos este o mare , foarte mare pierdere , doar ca deocamdata nu o stiu.Probabil ca nu vor mai avea prea curand un asa antrenor , om si prieten . peste vreo doi -trei ani de incercari cu diversiantrenori , platiti regeste ,fata de parodia de salariu oferita lui Luce jr. cat a fost la Rapid,Copos va bate din nou la poarta fam. Lucescu , si-mi place sa cred ,desi sunt rapidist,ca o va face in zadar.

tiganii lui JJ  •  13 iulie 2007, 20:44

se poate ca razvan sa para mai linistit, dar cred ca ar fi si mai linistit daca ar antrena in liga a treia… daca asta vrea atunci asta sa faca, avem nevoie de modele bune si in liga a treia…

hai hagi, ca se pare ca o iei la muue

Reddog Alex  •  13 iulie 2007, 20:54

Sincer, pe langa taota agitatia aceea la echipa, e de retinut si incapatanarea lui Razvan Lucescu. Cand toate echipele te-au citit, ce sa mai…Eu cred ca asta a fost unul din motivele plecarii. Trebuia sa schimbe sistemul de joc.
Iar cand i s-a spus a reactionat aiurea. Ca e modern, ca e eficient. Nu. Gresit. A fost modern si eficient. In retur deja era aiurea…
Dar nu cred ca era un om care sa nu cedeze in conditiile alea. La fel si la Steaua cu Olaroiu. Era imposibil sa rezisti. bine, Olaroiu stim de ce a rezistat…

ss  •  13 iulie 2007, 20:59

totu e numai din vina lu comunistu ala de copos .

Speram sa scapam o data de el!

juve_MERDA  •  13 iulie 2007, 21:02

n-are stofa de antrenor first class ca seniorul. problema lui e ca nu rezista la presiunea aia mare dintr-un meci decisiv. pai daca nici anul asta n-a reusit sa-i intreaca pe steaua cand chiar ca erau caliti atunci…. nu stiu ce sa mai zic……
accept cele 2 cupe ale romaniei ca facand parte din palmaresul unui antrenor bun.

Sorin-stelist  •  13 iulie 2007, 21:02

Stai linistit Tolo! A scapat de dracu’ si a dat de tasu’…Ce crezi ca Nicolae e vreun consecvent,vreun generos,vreun mare caracter?Pai ,unu’ care figureaza in Top 300 cu vreo 250 mil ,chiar nu poate, de atatia ani, sa faca o echipa in Brasov? Nu, nu poate ca asta ca si Copos sunt invatati sa primeasca nu sa ofere.Asa au facut averi ,au primit fabrici,uzine,hoteluri gratis de la stat.Astia asteapta sa vina altcineva sa le finanteze echipa.Ani de zile Nicolae s-a plans ca nu se implica comunitatea locala la echipa pe cand unu’ ca Tucunel de la Forex si-a cumparat pana si stadionul.
Copos e Maica Tereza pe langa Nicolae.

Florin -Focsani  •  13 iulie 2007, 21:08

Razvan merita o alta echipa (de conducere). Copos e un fatarnic.

offtopic:
de ce publicati articole gen „Biroul de Cercetări Sociale a aflat! 42,4% din români sînt stelişti!”. Este pur si simplu o tampenie.

steaua 42
dinamo 12
rapid 9
poli 3
cfr 2.5

Nu vi se pare ca lipseste un club? In schimb e prezent un mare afront.

r  •  13 iulie 2007, 21:08

Copos va simti ca ramane fara vant in pupa cand vor pleca toti, unul dupa altul. Va ramane singur la stadion, va porni nocturna, care se va stinge, evident, ca la jocul cu PSG. Il va striga in bezna pe Costica Zotta, dar nici el nu ii va raspunde pentru ca va fi plecat de mult timp. Pe Sichitiu nu are cum sa-l strige, ca si el va avea treaba prin Golf, sa-i aduca jucatori ieftini. Asa se intampla cand confunzi savarinele cu varza (mingea de fotbal). In timp ce Steaua si Dinamo progreseaza, Rapid este intr-un regres de zile mari. Aia vorbesc de milioanele din Liga, iar la Rapid, Copos anunta ca anul trecut a cheltuit nu stiu cat. Farmecul vietii, ce sa mai…! Portretul sefului perfect in fotbal este urmatorul: Banii lu’ Jiji, prestanta lui Cornel Dinu, dragostea pentru echipa a lui Borcea, mintea hrapareata a lui Mitica, gura mare a lui Meme si valoarea cumulata de la Rednic-Andone si Razvan Lucescu. De la Copos ce sa iei! Nu ai ce! Nu poti! Nu-ti da! As vrea sa vad o intalnire Copos-Moratti, sa zicem…va dati seama, in timp ce patronul lui Inter ii povesteste cat a indurat el si cati bani a bagat in fotbal pana sa ia un titlu la masa verde si altul pe bune, Copos ii va spune: Mai, Massimo, da’ ce infrastructura ai reusit la arena asta! Incredibil! E beton de pe vremea romanilor sau e facut de mesterii nostri bucuresteni? Da’ mana de lucru? Cat a fost mana de lucru, Massimo? Copos trebuie inteles! Pe bune! Traieste in lumea lui acolo! Ieftin si bun sa fie! Ca de dat, se ocupa el sa nu dea la nimeni! Mocaciune! Tare imi este teama ca in acest an Dinamo, Steaua si chiar Clujul lui Andone sau Timisoara vor juca tenis cu noi! Tare imi este! Dar daca anul asta nu i-a Rapidu’ nimic, se face stins-aprins in Giulesti. Ca la teatru. Ca tot e aproape. Ce se face nea George cand va vedea ca pana si farmecul vietii o sa coste?

dan  •  13 iulie 2007, 21:09

Mama ce mai telenovela cu Lucescu Jr si Copos asta…miros balcanic 100%…obositor….nici unul din ei nu e un profesionist….unu trebuia sa concedieze antrenorul daca nu era multumit si celalalt sa-si dea demisia…..tiganie tipica……

juve_MERDA  •  13 iulie 2007, 21:16

n-a zis ma ca da juma’ din avere pe c. ronaldo dupa meciul cu roma?(cel mai bun din lume in ziua respectiva)… din pacate si atunci a gresit-o….. s-a dovedit a fi mai bun Kaka.

cantona  •  13 iulie 2007, 21:24

Sa-l vedem daca nu va avea rezultate cum va reactiona…

DJ Jud  •  13 iulie 2007, 21:33

„Ca cumpara”

O MARE CACOFONIE Tolo!

Florin  •  13 iulie 2007, 21:49

Ati facut studiul ala la voi in redactie, cu 42% stelisti?

Sau daca ati vazut ca steaua e varza, ati dat si voi o limba dezinteresata?

RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Florin  •  13 iulie 2007, 21:54

Copos, iti dam la m.u.i.e! Si neamului tau!!!! Pleaca din Giulesti!!!!!!!!!

pismo  •  13 iulie 2007, 22:00

exagerati in mod inutil in privinta lui razvan. in fond nu am inteles care sunt marile lui performante. ca si in cazul lui mircea se amplifica nejustificat performante de valoare medie.

je  •  13 iulie 2007, 22:01

ai o cacofonie pe final …

vic  •  13 iulie 2007, 22:12

Nu are legatura cu articolul ceea ce vreau sa spun, are legatura cu acel sondaj pe care l-ati pus pe site referitor la numarul de suporterilor. Se vede clar inca o data tendinta voastra pro-steaua si anti-Dinamo (ca rapid nu se pune). V-as ruga sa nu mai puneti tot felul de sondaje idioate doar pentru ca steaua sa iasa bine macar din acest punct de vedere, pentru in plan fotbalistic momentan e mai greu sa mai spuneti ceva de bine. In speranta ca imi veti citi acest mesaj va multumesc.

virgil  •  13 iulie 2007, 22:19

ma nu va luati de razvan…ca va luati de un rapisdit adevarat…..baiu i copos cap de lebenita cu porecla PROFIT…..asta i copos…..n-are sentimente….daca nu v-ati obisniut cu el…..nu vede numa bani…da de la satura DZO odata de toti banii din lume…..sa-i bage toti in el!!!!!

virgil  •  13 iulie 2007, 22:34

Reddog Alex on..ma problema lui era ca toata lumea lua jucatori nu stiu de pe unde din europa…..si el i lua din liga 2…….ce sa mai zici apoi….

Dinu  •  13 iulie 2007, 22:40

Florin,
Ar fi fost mai credibil un sondaj din care sa reiasa ca Dinamo are 42,4% iar Steaua 12,6%?
Iar daca l-ar fi facut in redactia Gazetei nu crezi ca sondajul ar fi aratat putin diferit(cu un procentaj zdrobitor in favoarea lui Dinamo)?

ss  •  13 iulie 2007, 22:50

chiar e o tampenia sondaju ala… io sunt rapidist da nu cred ca steaua are chiar asa multi fani si dinamo aproape cat rapid.

Dinamo are cu vro 5 procente peste rapid , iar sub noi e sigur craiova.. nush de ce n-ati bagat-o!

Arabul  •  13 iulie 2007, 23:06

Dupa voi un sondaj realist ar fi:
Dinamo 45%
Rapid 45%
Poli Timisoara 4%
Universitatea Craiova 4%
Altele 2%…

gladiator  •  13 iulie 2007, 23:06

http://s6.gladiatus.com/game/c.php?uid=37090 e un joc marfa,
gen diablo, da-ti click sa va convingeti si daca nu va place, inchideti pagina 😀

moxx  •  13 iulie 2007, 23:25

a facut cel mai inteligent lucru pe care putea sa-l faca. daca promoveaza cu brasov, va dati seama cat ii creste cota?
o iau ca dragomir, asta pleaca la real madrid:D

http://moxxx.blogspot.com

Piorel  •  13 iulie 2007, 23:33

Ai dreptate tu Cătăline când zici ce zici dar, sincer, tu eşti mulţumit de ce ai scris? Zici că l-a scris Chioţea, mai ales partea cu scenariul/agenda. Aşteptăm nişte articole (fie ele şi de blog) mai consistente. Gen Alexandru Iacob ăsta. Sau randamentul promiţător al atacului dinamovist, noul sistem al Rapidului, achiziţiile lui Poli, succesele Cfr-ului etc. Lăsaţi-o fraţilor cu poveştile astea răzvănistice… Una peste alta Copos chiar a băgat bani (mai mulţi decât Gigi sau Dinamo) în jucători campionatul ce a trecut. Şi rezultatele? Noroc că au luat Cupa.

dadu  •  13 iulie 2007, 23:35

Misto construit articolul.Felicitari!

peste  •  14 iulie 2007, 0:14

Cam orice patron procedeaza in felul asta nu numaiCopos.Daca nu credeti inseamna ca nu prea a-ti avut experiente de genul asta.Pe Razvan nu l-a fortat nimeni sa stea la Rapid asa ca nu vad de ce se plange.
Insa, poate el a sperat in nebunia lui ca va castiga Campionatul in acest rastimp dar, uite ca nu s-a putut,de ce?Pentru ca Copos nu este ca Becali care daca vede ca nu reusesti sa atingi obiectivul sare el cu banu’ si se rezolva.Razvan a incercat si nu a reusit,asta este tot,nu s-a intamplat nimic tragic s-au de nemaiauzit.Rapid are doua solutii de reabilitare,ori vinde Copos echipa in vest s-au in est(ce mai conteaza),ori D-zeu il lumineaza si da drumul la arici,dar sa vezi atunci Cerinte.

so_be_it  •  14 iulie 2007, 1:20

cacofonie.

georgescu razvan alexandru  •  14 iulie 2007, 1:25

adevarat Domnul Copos este un ingrat,la F.C Rapid nu se va face niciodata performanta.Nu este dorinta aceea arzatoare ca la alte echipe ex(Steaua&Dinamo si inca cateva).se denota faptul k nu se doreste performanta prin achizitiile de nota 20 pe care mult iubitul nostru domn copos le face.avem echipa domn-le ce sa mai spunem,luam si campionatul si intram in champions league fara sa avem dreptul si o si castigam.brava la razvan lucescu pt k sia rupt genunchii din giulesti,este cel mai bn,decat sa muncesti in stres continuu in liga lu mitica mai bn in liga secunda fericit k cineva ii intelege si ii respecta munca depusa.

roman  •  14 iulie 2007, 2:43

Da dar cand a aflat ca G. Cpos se duce in cantonament acum el a zis ca l blestema pt ca la el nu a venit asta denota ca el mai tanjeste dupa rapid. Normal nu mai trebuie sa vb despre rapid si copos ceva il mai roade sau chiar si dragostea.

Gigione  •  14 iulie 2007, 2:52

Hai sa fim si realisti , oare cine era patron si cine angajat , Copos era platit de Lucescu sau invers . Ce performante ca antrenor a avut Lucescu pana la Rapid , Sa nu uite ca de fapt Rapidul la consacrat ca antrenor .Sa vedem ce rezultate va avea in urmatorii 3 ani .

ioan plischi  •  14 iulie 2007, 6:18

daca razvan ar fi fost „os de mircea” si nu de „mamica”, altfel ar fi stat lucrurile in relatia sa cu patronul. in ceea ce-l priveste pe coposila, sub carapacea nesuferitului se ascunde un psihic labil, care se blindeaza cu antipatiile pe care le aduna cu sirg pentru a-si ascunde slabiciunea.

JOHNTM  •  14 iulie 2007, 7:58

Nu stiu daca era necesar sa antreneze in liga a 2-a ..probabil ca e mai bine primit de patronul de acolo… In prima liga nu avea oare loc?

brutus  •  14 iulie 2007, 8:00

Draga Stolo, ca cumpara? Mai atent cu gramatica!

GABONE IONESCU  •  14 iulie 2007, 8:04

Copos e un om imposibil, dar sistemul propus de Lucescu junior e falimentar intr-un fotbal profesionist , cel putin pe termen lung. Real a dat afara un antrenor campion.L-ati auzit pe Capello sa se plinga? Nu , dar pling copiii de tzita Coman, Buga , Maldarasanu.
Razvan e un tip paranoic si megaloman asemeni tatalui. Diferentza e ca ala chiar antreneaza ca lumea.

GABONE IONESCU  •  14 iulie 2007, 8:12

Nu pot sa ma abtin. GSP scrie, dar nu comenteaza, ca raminerea lui Coman i s-ar datora lui Lucescu jr, la fel ca in cazul lui Buga.Asta nu e un titlu de glorie. Dovedeste inca o data ce influentza nefasta a avut tinarul tehnician asupra jucatorilor.Da, da, nefasta. Au devenit niste rafatati, nu profesionisti in toata regula.
„Vorba lui Copos. Razvan seamana cu mama lui, Nely Tourist SRL. O femeie deosebita”…

Darie  •  14 iulie 2007, 8:25

Salut Catalin! 300000 de euro pe an e totusi o suma frumusica… In rest, sunt sigur ca o sa promoveze!

bau  •  14 iulie 2007, 8:33

eu nu vreu sa comentez ce-a scris Tolo pentru ca nu-i nimic de comentat aici. Noi toti RAPID-istii stim ca este purul adevar. Ma intriga in schimb comentariile celorlalti de aici. Sistemul de joc folosit de RAzvan ne-a dus in sferturile Cupei Uefa si ne-a dus in acum 2 editii de campionat la o etapa de castigarea titlului. Stie toata lumea (inclusiv stelistii!!) ca steaua a castigata acel campionat cu implicarea directa in ultimile etape, ale patronului ei! Stiu ce ii doare pe suporterii RAPID-sti si anume ca n-am reusit sa eliminam steaua si n-am reusit sa castigam nici un campionat cu Razvan pe banca. Dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa aruncam cu noroi in Razvan Lucescu si in jucatori! A plecat, e ok, haideti sa ne purtam civilizat totusi si sa fim uniti impotriva adevaratului RAU care se afla inca la RAPID, numitul gheorghe! gheorghe TREBUIE SA PLECE! Atit e putut el sa faca ( si ce-a facut a fost doar EFEMER, vezi starea jalnica a stadionului si-a echipei), acum este depasit de situatie! E timpul sa lase si pe ALTUL/ALTII (nu este de neinlocuit!). RAPID nu inseamna gheorghe, nu inseamna RAzvan, nu inseamna Badoi (si exemplele pot continua), RAPID este un MOD DE A FI, RAPID suntem noi suporterii!
FORZZA RAPID si BAfta Razvan oriunde te-ai duce!

Mircea  •  14 iulie 2007, 8:56

Il apreciez enorm pe Razvan Lucescu nu pentru moaca si comportamentul de baiat bun ci pentru ca a facut din rapid o echipa nu numai pregatita sa se bata cu steaua si dinamo ci si una plina de personalitate cu momente de o inspiratie iesita din comun, pigmentata de ghinioane incredibile. Orice articol despre Razvan Lucescu are incarcatura sinceritatii lui si de aceea va fi iubit de rapidisti oriunde ar fi si apreciat de toti microbistii sinceri fie ei stelisti ca si mine, dinamovisti sau mai stiu eu ce. Mult succes domnule Razvan Lucescu.

Sangre  •  14 iulie 2007, 10:22

Intotdeauna Razvan a fost un baiat sincer, a spus verde-n fata. Sunt sigur ca poate spune mult mai mult, va dati seama cate dedesubturi au fost, cate sicane ale lui Copos. Daca de la suprafata se vede cum Copos i-a facut viata amara, va dati seama in amanunt, in detaliu cat de mult rau a facut Copos.
Nu zice nimeni ca n-a bagat bani in echipa, dar alti patroni au un mod diferit de a se purta dupa ce baga acesti bani.
In alta ordine de idei, succes Razvanel oriunde te-ai duce tu, chiar si-n liga a 3-a – la pariu ca-i promoveaza pe brasoveni?

The champion  •  14 iulie 2007, 10:47

Vino si discuta cu noi pe cel mai tare forum.Despre fotbal,tenis,wrestling,formula 1 si multe alte sporturi in plus ai parte de un chat unde poti comenta despre orice cu membri forumului

Vizitati: http://tvsport.ipbfree.com

ArTiSt_uL  •  14 iulie 2007, 10:48

„Baiatul lui tata” nu este purtator de pardesiu de antrenor cu eticheta. Doar ii imprumuta taticu` din sacourile lui din cand in cand. Si tot taticu` ii spune ce camasi sa poarte si cum sa-si asorteze cravatele. Fara seniorul Lucescu, Razvan ar fi doar un antrenor de mana a doua. A plecat din G(h)iulesti dupa ce s-a terminat orice prietenie si idee de afacere intre George si Mircea si cand i s-a asigurat un alt cadru propice pentru „performanta” la Brasov. Copos a catalogat CORECT rezultatele Rapidului din perioada lui Razvan drept accidente. Nu va mai grabiti sa-l catalogati avar pe patronul giulestean. E un OM DE AFACERI care nu sarbatoreste intamplarile, ci premiaza realitatea. Din punctul meu de vedere, ca stelist, singurul antrenor care a avut REZULTATE la Rapid „pe barba lui” a fost Mircea Rednic. Este singurul antrenor al Rapidului care are dreptul sa planga pentru nedreptatea ce i s-a facut acolo. Care nedreptate tot de la „nea Mircea” i se trage. Restul au fost doar bocitoare angajate pe baza de contract cu durata incerta.

Rudolf Kruger  •  14 iulie 2007, 11:04

ORICE patron (antreprenor) atunci cand angajeaza are impresia ca (ai uitat de cacofonie, stimate domn) cumpara. E o realitate a economiei de piata. Ca sunt patroni care lasa alte impresii asta e alta mancare de peste. E teatru. Realitatea e ca nu esti dispus sa accepti greseli, scuze, etc. in momentul in care TU DAI BANI ! In momentul in care nu se mai lucreaza (vezi ante ’89 sau bugetarii) in stilul ‘o mare familie pe banii statului’

adypunker  •  14 iulie 2007, 11:28

pt sorin_stelistul,frate, habar nu ai ce spui la tras in tzepe nea tzucu e de 1000 mai meserias,iti spune un brasovean tzepuit de el
Razvan mai are inca multe de invatat,oricum cred ca va face treaba la Brasov
FORZA STEAGUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!1

hotzu  •  14 iulie 2007, 11:43

…..Copos?….un incompetent,in afaceri o fi el diabolic cum zic unii…dar in fotbal este un mare 0!!!

tyler durden  •  14 iulie 2007, 11:47

„……are impresia că cumpără” hop si cacofonia..dar se poate Tolo pai ce sa-i mai cerem lui Vanghelie sau nea Gigi

dogea  •  14 iulie 2007, 12:01

pentru chestia asta o sa renunt sa mai cumpar gazeta si ii voi influenta si pe prienenii mei si pe toti pe care ii cunosc,este foarte adevarat ca sunteti un ziar al stelistilor,mi-e rusine ca am cumparat gazeta zi de zi de cand ma stiu,sunteti sub orice critica…….

Comentează