Un blogger il desfiinteaza pe primarul Ontanu

„Blogurile completeaza media” suna o regula generoasa, dar suspectata ca neadevarata. Ioana Avadani remarca pe blogul sau cum ineditul scandalos al unei o stiri TV a fost sesizat de un blogger, nu de un jurnalist. PrimaTV a difuzat o stire in care Nicolae Ontanu, primarul sectorului 2, ii cearta pe muncitorii de la Salubritate.

marți, 28 august 2007, 6:12

„Blogurile completeaza media” suna o regula generoasa, dar suspectata ca neadevarata. Ioana Avadani remarca pe blogul sau cum ineditul scandalos al unei o stiri TV a fost sesizat de un blogger, nu de un jurnalist. PrimaTV a difuzat o stire in care Nicolae Ontanu, primarul sectorului 2, ii cearta pe muncitorii de la Salubritate.

Andressa a remarcat cum Ontanu ii striveste tigara aprinsa in pumn unei muncitoare! Gest de vechil.

Cum se intimpla asta? E vorba de o superficialitate a media? Nu neaparat. Bloggerii sint mai multi decit jurnalistii. Sansa ca un om, care nu sta sub presiunea inchiderii editiei, sa fie frapat de un lucru neobisnuit e foarte mare. Plus ca, in alte situatii, bloggerii intra in contact direct cu strada, cu realitatea, cu intimplari la care ziaristii n-au acces, tocmai pentru ca vin din zona imposibil de acoperit integral a vietii comune.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Andrei  •  28 august 2007, 19:24

Ai dreptate, dar totuşi, e destul de ciudat ca gestul ăsta care, dacă asişti personal la el, te şochează, a fost trecut cu vederea şi prezentat în cu totul altă lumină pe postul TV respectiv. Bloggerii mai au un avantaj faţă de jurnalişti: o libertate editorială completă.

Dacă ar fi să nu facem proces de intenţie celor de acolo, rămâne faptul că gestul este simptomatic (ca şi unele din comentariile la acest post, care nu mă îndoiesc că vor apărea) pentru o societate în care rasismul este adânc încetăţenit.

Tibul  •  28 august 2007, 19:48

Nu vad nimic rasist in gestul respectiv, nici socant. Nitel surprinzator, de acord, dar nu pot sa trec cu vederea rasul victimei – parca nu-i dracul chiar asa de negru si nici stirea chiar asa de „breaking news”.

Oricum nu consider ca gestul e potrivit cu functia detinuta de domnul Ontanu.

nasii  •  28 august 2007, 20:21

Rezultatul corect al meciului pe http://www.nasii.ro

Anonim  •  28 august 2007, 20:37

Un gest de dictator,si o mare desconsiderare fata de angajati si de oameni .Lucrez in DGASP-s2 Directia Generala De Asistenta Sociala Si Protectia Copilului si urmeaza sa fim concediati o buna parte din angajati deoarece, citez:”cu banii care va platim mai reparam 2-3 strazi”. Cu toate ca a facut afacere buna cu bordurile lui Videanu, sper sa nu castige alegerile ca primar al capitalei din 2008 la care aspira.

Andrei Militaru  •  28 august 2007, 23:33

nu stiu de ce sa ma iau mai mult. de gestul lui ontanu sau de „curatenia” din parcuri. parca as merge pe gestul primarului de sector, de-a dreptul revoltator. capitala din uniunea europeana, dar daca se intampla dincolo asa ceva, era scandal mondial…

bogdanlebu  •  29 august 2007, 6:47

ai dreptate catalin…
atunci de ce au sarit ca arsi „jurnalistii” cand unii bloggeri au avut indrazneala de a se autointitula „un fel de jurnalisti online”?
e adevarat ca andressa a republicat… 🙂 de la prima, parca, nu?

man4army  •  29 august 2007, 7:25

iata ca internetul isi spune tot mai mult cuvantul in viata noastra

zmeura  •  29 august 2007, 10:59

andressa nu a republicat, ci a preluat si a sesizat ceva ce oamenii care au avut stirea chiar in fata lor, nu au facut-o.

Andrei  •  29 august 2007, 16:35

Tibul, poate prezum eu, dar nu cred că ar fi reacţionat la fel dacă angajata respectivă era mai albă la faţă. De aici presupun că e un gest rasist. Nu cred că şi l-ar fi permis dacă ar fi prins-o pe secretara dumnealui fumând la locul de muncă.
Râsul victimei mi se pare la fel de trist. Femeia aia a acceptat gestul ca pe ceva aproape normal, când nu era nici pe departe aşa.

Tibul  •  29 august 2007, 18:11

Poti sa o intorci pe toate fetele, gestul nu e rasist (deplasat, de acord, dar nu e rasist).

Cu rasul victimei ai dreptate si abia aici apare adevarata problema…

cosmincoco30  •  29 august 2007, 22:16

Gestul facut de primar ar trebui sanctionat de inspectorii de la protectia munci pentru asa ceva nu se face .Asa se procedeaza in Romania si m-am saturat sa tot aud asta .

Ioana Avadanei  •  30 august 2007, 8:04

asta e nimic pe linga altele care le face Ontanu.In spatele magazinului Kaufland,unde este o mizerie de nedescris,pe str.Electronicii,culmea este ca aici isi are sediul si ADP sec.2,a inchis strada cu doua porti de fier care dau spre piata Obor,si a facut o parcare personala;Deasemeni aprovizionarea magazinului Kaufland se face cu niste tiruri FRIGOEXPRES,deranjind locuitorii de pe cinci strazi,li s-au crapat peretii caselor de vibratii,tirurile avind 50 tone fiecare,cind putea sa faca aprovizionarea prin laterala magazinului si sa nu deranjeze 300 de familii.Deasemeni,str.electronicii pe care s-au incasat bani de citeva ori ca s-a asfaltat,este ca pe vremea lui Bucur intemeietorul Bucurestiului neasfaltata,atunci unde sunt banii domnule Ontanu?

Digme  •  30 august 2007, 21:29

Ai o stire interesanta trimite-o pe http://www.digme.ro

ILIE  •  11 august 2009, 10:23

NU STIU DOMNILOR ZIARISTI CE FACETI DAR NU-L VEDETI PE ACEST ONTANU CARE ESTE UN DICTATOR???VENITI LA PS2 SA VEDETI CE ABUZURI SI ILEGALITATI FACE. MAI NOU VA FACE EXCURSII IN BULGARIA PTR. CETATENII SECTORULUI 2.ADICA PTR. CEI CARE L-AU VOTAT, SA NU CREDETI CA MERGE ORICINE. OARE CAND VA VENI SI RANDUL LUI.??

andrei  •  16 septembrie 2009, 20:59

De ce nu mai faceti ceva pe mosilor vechi ???Ne distrug Romii din zona.Mizerie, cuvinte urate,droguri,prostitutie.De ce mai conduceti Primaria sector 2??

adrian  •  10 iunie 2010, 10:57

Nu vreau antena GSM pe strada mea

Comentează