Povestea pierderii unei stiri

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

miercuri, 5 septembrie 2007, 12:32

Mai multi cititori remarca faptul ca GSP a avansat in editia tiparita de azi varianta instalarii lui Andone ca favorit in cursa pentru banca lui Dinamo. In acelasi timp, ProSport a mers pe ideea ca e confuzie la club, dar ca mai aproape de numire se afla Zenga. Care a si devenit azi dimineata inlocuitorul lui Rednic. 

E bine ca, atunci cind apar, sa explicam si nereusitele. Ele fac parte din orice profesie, inclusiv din cea de jurnalist. GSP a avut informatia ca Badea s-a inteles cu Andone, ceea ce a fost adevarat azi noapte, dar nu a creditat cu sanse mari tratativele dintre Zenga si cealalta ramura a actionarilor.

Exista pe net si voci radicale care cer „demiterea celor vinovati” si vorbesc despre „inmormintarea din redactie”. Nu e cazul! Daca presa mondiala ar organiza funeralii ori de cite ori pierde o stire, fie si importanta, atunci cititorii ar peregrina prin cimitire, nu printre articolele ziarelor preferate. Ziare imperfecte, precum oamenii care le fac si precum cei care le citesc. Ziare imperfecte precum masinile imperfecte, hotelurile imperfecte, calatoriile imperfecte, echipele imperfecte de fotbal, precum toate produsele si serviciile care ne inconjoara. Activitatea umana insasi sta sub semnul imperfectiunii.

Intr-un numar de saptamina trecuta al prestigiosului Wall Street Journal, redactia rectifica nu mai putin de 6 stiri, pentru tot atitea erori din editii anterioare! Era vorba inclusiv de faptul ca in loc sa scrie „miliarde de euro” au scris „milioane de euro” in cazul estimarii PIB-ului unei importante tari europene!

Nu vom sarbatori pierderea unei stiri, dar nici nu vom da pe nimeni afara! Vom evalua ce n-a functionat in fluxul nostru si vom face corecturile necesare.

Ca redactor-sef, am deplina incredere inclusiv in oamenii care n-au reusit sa discearna aseara tirziu, dupa miezul noptii, care este informatia cu cea mai mare sansa de a deveni certitudine. Sint profesionisti care lucreaza intr-una dintre cele mai valoroase si mature echipe din presa romana. Dovada ca majoritatea covirsitoare a informatiilor noastre au acuratete, indrazneala si relevanta publica. Cind gresim, ne corectam. Si o facem cu buna credinta, pentru fiecare dintre cei 812.000 de cititori zilnici ai editiei tiparite si pentru cei peste 140.000 de vizitatori care acceseaza in 24 de ore editia on-line a ziarului.

Felicitari colegilor de la ProSport pentru ca au fost mai rapizi si pentru ca au ales in acest caz sursa inspirata! Multumiri tuturor cititorilor care ne-au criticat pentru ca se simt in egala masura proprietarii informatiilor din ziar. E ceea ce ne dorim si e standardul de comunicare pe care il respectam chiar si atunci cind gresim.

Comentarii (358)Adaugă comentariu

PENTRU TOTI stelistii CARE S-AU JUCAT CU PAPUSILE CAND ERAU MICI  •  5 septembrie 2007, 21:47

Cum e seful asa sunt si subalternii!

LIGA CAMPIONILOR  •  5 septembrie 2007, 22:04

http://liga-campionilor.blogspot.com/ si aflii mai multe…..

bebe  •  5 septembrie 2007, 22:12

tu esti buba in redactia aia… esti penibil ca geniala si georgescu-slinescu’

ya powla’n bratze  •  5 septembrie 2007, 23:25

zici tu: „Sint profesionisti care lucreaza intr-una dintre cele mai valoroase si mature echipe din presa romana”…
iar seful „profesionistilor” esti tu. Adica „profesionist” sef.
Vai de mama voastra!

Skn  •  6 septembrie 2007, 9:50

„informatia cu cea mai mare sansa de a deveni certitudine”

Asa se face presa? Pe sanse , nu certitudini?

andrei droasca  •  10 septembrie 2007, 3:27

cataline , ceea ce ai facut impreuna cu colegii tai in media sportiva din tara asta , indiferent in redactia carui ziar , te onoreaza . continua , sunt oameni care nu cumpara numele ziarului ci articolele anumitor gazetari

snoopDog  •  10 septembrie 2007, 9:58

http://www.mygadget.ro

mese  •  23 iulie 2010, 6:28

tontolan asta e profesionist sef? vai de presa de la noi daca a ajuns si asta ziarist

Comentează