BRAT incearca sa protejeze presa scrisa si on-line (plus decizia in cazul feminis.ro)

In sedinta de ieri a Consiliului Director al BRAT a decis sa propuna catre Adunarea Generala din 27 martie schimbari in statut si in regulament care incearca sa protejeze presa scrisa si on-line in fata a doua fenomene negative:

vineri, 14 martie 2008, 12:07

In sedinta de ieri a Consiliului Director al BRAT a decis sa propuna catre Adunarea Generala din 27 martie schimbari in statut si in regulament care incearca sa protejeze presa scrisa si on-line in fata a doua fenomene negative:

1. Repartizarea bugetelor de publicitate catre ziare si reviste neauditate.
2. Practica unor trusturi de presa de a interveni cu forta televiziunii sau a altor media in repartizarea bugetelor de presa scrisa si on-line.


Cei prezenti, inclusiv unii reprezentanti ai agentiilor de publicitate si ai regiilor, au admis ca acestea „sint metode curente”. CD a decis ca BRAT trebuie sa le semnaleze ca rele practici si sa incerce sa le stopeze. De fapt, acesta este sensul modificarilor de mai jos, care au fost adoptate cu  8 voturi pentru, 3 abtineri si nici un vot impotriva. Ele nu au caracter obligatoriu, ceea ce a stirnit discutii, dar transmit un semnal clar. Ramine de vazut daca ele vor fi considerate prea dure, prea blinde sau potrivite de catre Adunarea Generala.

In alta speta, BRAT a considerat ca in dosarul disputat a doua siteuri care si-au unificat audienta in SATI nu s-a incalcat regulamentul, insa a delegat Comisia Tehnica sa dezbata daca regulamentul de internet trebuie schimbat.

m1.jpg

m2.jpg

Comentarii (8)Adaugă comentariu

Balonul Digital  •  14 martie 2008, 13:25

Se mai intamplă..

razor ramon  •  14 martie 2008, 13:30

vai Tolo, nu-mi spune ca e adevarat deja. :))
deci, daca fac rost de jde milioane, dedic destul de mult timp blogarelii online, ajung sa capitalizez reclame,vizitatori unici si alde alea, in scurt timp matur pe jos cu wannabies like szoszo, si ajung sa-ti suflu in ceafa. Cine stie poate voi avea o ascensiune fulminanta:voi fi invitat sa comentez intr-un ziar, de ex la GSP, apoi voi prinde un transfer de marca de exemplu la Cotidianul, apoi voi primi consecutiv premiile
pt debut, pt cel mai bun tanar editorialist, ale Clubului Roman de Presa,timp de 5 ani la rand, dupa care lumea e deschisa. Ma asteapta cu bratele deschise The Guardian, Frankfurter Allgemeine, sau Spectator. Bineinteles eu voi opta pt Ny Times. Si te anunt de pe acum: nu ma opresc pana la Pulitzer, cand ii voi distruge campania prezidentiala nevestei lui fostului presedinte Obama, care a mintit privind retragerea trupelor americane din Iran. Suna frumos, nu? :))

Cătălin Tolontan  •  14 martie 2008, 13:31

balonul digital: da, si se va mai intimpla sa preseze grupurile cu tv si sa dea bugete publicatiilor auditate. brat are insa datoria sa spuna macar ca asta nu e normal, ca e o rea practica

Balonul Digital  •  14 martie 2008, 13:41

Traim in Romania..

Ovidiu Miron  •  14 martie 2008, 14:54

Asta inseamna ca scrisoarea ta, Cataline, n-a ramas fara ecouri:).

Cătălin Tolontan  •  14 martie 2008, 14:58

ovidiu miron: scrisoarea mea a fost doar o parte mica a unei nemultumiri mai vechi a membrilor brat. si sint convins ca oamenii din adunarea generala sint mai nemultumiti decit mine. ei doresc, pt k din acest motiv platesc cotizatie BRAT si studiul SNA, ca publicatiile neauditate sa nu mai primeasca bugete si sa nu existe presiuni din partea TV si alte media asupra off-line si on-line

zana  •  14 martie 2008, 16:33

Bravo, coleg Tolo! Trece-o la CV 🙂

Kaos AD  •  14 martie 2008, 20:41

Să nu existe presiuni din partea (altor) TV era mai corect să spui :-„.

Comentează