Maruta: „Nu cred in viitorul proiect al Cotidianului!”

Realitatea – Catavencu a prezentat plecarea lui Mihnea Maruta ca una rezultata „din motive personale”. E doar jumatate din adevar, ne-o spune chiar fostul redactor-sef al „Cotidianului” intr-un interviu pe care l-a acordat saptaminalului „Clujeanul”, loc de unde el a plecat spre Bucuresti.

joi, 10 aprilie 2008, 8:40

Realitatea – Catavencu a prezentat plecarea lui Mihnea Maruta ca una rezultata „din motive personale”. E doar jumatate din adevar, ne-o spune chiar fostul redactor-sef al „Cotidianului” intr-un interviu pe care l-a acordat saptaminalului „Clujeanul”, loc de unde el a plecat spre Bucuresti.

Pe scurt, Maruta sustine ca nu crede in viitorul proiect al ziarului. Despre ce proiect e vorba? Despre o orientare a Cotidianului, unul dintre ziarele cu numar mare de pagini si multe proiecte de succes, dar costisitoare, spre o solutie mai versatila, cu mai putine costuri pe hirtie si cu o orientare mai mare spre Internet. Asta se va intimpla in perioada urmatoare, sustin surse din grupul Realitatea – Catavencu.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Cookie  •  10 aprilie 2008, 21:09

mie-mi place mai mult motivul personal-familial pt care pleaca: vrea sa fie un om normal, intr-un oras normal.

daca esti nascut si crescut in bucuresti, sigur ca e greu sa te imaginezi plecind in cluj, oras linistit si molcom, si leeeent.

dar e f frumos sa pot citi ca un tip cu fonctie biiine paltita zice pa banilor si alege viata!!!

www.romania-inedit.ro  •  10 aprilie 2008, 22:19

Nici mie nu imi place noua fata a ziarului Cotidianul !
Inainte puteai sa citesti dar acuma trebuie sa te loghezi daca vrei sa-ti bagi o opinie !

Cezar Paul-Badescu  •  10 aprilie 2008, 22:43

Proiectele sint doar costisitoare, nu si de succes (daca succesul = profit).

dan  •  10 aprilie 2008, 23:00

la Cotidianul au loc de catava vreme miscari de trupe. Pe unii ii vei regasi ca realiyatori la canalul TV Money Channel, pe altii ii poti citi tot in trust, dar la alte publicatii (e cazul fostului sef pe Economic de la EVZ, mutat la Cotidianul iar de cateva zile semnatar in Business Standard- Lucian Davidescu), in vreme ce o alta parte pur si simplu va pleca de bunavoie. Re-orientarile intra-trust nu cred sa aiba legatura cu salariile/onorariile ridicate ale unora si nici cu manevrele de culise ale altora. Oricum, Maruta merita felicitat pentru ceea ce a facut la Cotidianul. Nu in ultimul rand, atmosfera de acolo e printre cele mai ok din toata presa romaneasca.

Tudor  •  11 aprilie 2008, 0:39

Spune Dan, in comentariul anterior, ca reorientarile intra-trust nu au legatura cu nici cu salariile unora, nici cu manevrele de culise ale altora. Atunci cu ce ? Cu aceeasi strategie care i-a trimis pe Turcescu in Spania si pe Gheorghe in Italia in plin an electoral ? Chiar, Catalin, ce impresie iti face aceasta mutare ?

mosh Califar  •  11 aprilie 2008, 9:13

Grupul prin care bate Vantu e intr-o cadere libera care se vede si de pe luna. Nema rating pe sticla, nema vanzari, pierd banii mogulului de bine intr-o veselie. Dar nu-i problema, easy come, easy go zice englezul si asta se aplica si la banii mogulilor.

Cătălin Tolontan  •  11 aprilie 2008, 9:32

mosh califar: rtv ajunge pe break even in acest an, catavencu face bani de peste un deceniu, da, sint si rpoduse care pierd, cotidianul e un exemplu, dar si-a redus pierderile… media in general n-o duce bine

Cătălin Tolontan  •  11 aprilie 2008, 9:33

Cezar Paul-Badescu: succesul = crestere de tiraj vindut, crestere de audienta, crestere de cota de piata, crestere de incasari din publicitate si reducerea pierderilor. da, coti a pierdut pb peste 10 mil de euro in ultimii ani, insa are o sansa

Cezar Paul-Badescu  •  11 aprilie 2008, 10:36

Cifra tirajului vindut a crescut pentru ca se iau in calcul si zilele in care se dau carti, enciclopedii sau CD-uri. Pe vremea cind dadeau numai carti de literatura, problema lor era ca, in ziua cu cartea, ziarul se vindea foarte bine, dar a doua zi cititorii nu mai erau interesati sa cumpere doar ziarul si tirajul vindut era infim. Solutia pe care au gasit-o cei de la Cotidianul: sa dea in mai multe zile ale saptaminii cite ceva. Numai ca toate aceste cadouri costă si pierderile sint enorme. As putea sa dau si niste cifre, dar nu mi se pare corect sa o fac, pentru ca le stiu de cind am lucrat acolo.
(Cit despre tiraj, faptul ca ziarul nu exista pe BRAT ar trebui sa spuna multe.)

dadan  •  11 aprilie 2008, 12:08

Il cred pe cuvant pe C-P Badescu cand spune ca s-au pierdut o groaza de bani la Cotidianul. Ce-am vazut eu? Cel mai bun ziar din Romania. Daca asta se poate face doar pierzand bani e un lucru trist.
P.S. Abia astept colectia Karajan.

Fost Coleg  •  11 aprilie 2008, 13:56

Cezar, vorbesti (pardon, scrii) fara tine…

1. Nu e fair sa discuti despre Cotidianul, ziar de unde ai fost invitat sa pleci din motive strict profesionale. De fiecare data cand apare ceva despre succesele ziarului, te trezesti vorbind.

2. Cotidianul este pe BRAT, probabil nu-l vezi din pricina ochelarilor: http://www.brat.ro/index.php?page=publications&id=693&index=0.

Urmatoarele cifre BRAT vor fi publicate chiar in aceste zile si nu depind de ziar ci de BRAT.

Bafta in ce faci si uita frustrarile.

Cezar Paul-Badescu  •  11 aprilie 2008, 14:19

Draga „Fost Coleg” care, în bună tradiţie românească, semnezi anonim („e tare, o semnăm anonimă!”), află că nu am fost invitat să plec de la Cotidianul, ci am anunţat că plec eu însumi atunci cînd nu mi-a mai plăcut ce se întîmplă acolo. Mihnea Măruţă, care acum pleacă şi el, se ruga de mine să rămîn.
Nu ar fi fost fair să discut despre Cotidianul dacă aş fi făcut publice informaţii şi cifre pe care numai un insider poate să le aibă. Aşa, tot ce am spus eu sînt nişte chestii pe care oricine din afară le poate intui. În al doilea rînd, nu consider că datorez nimic Cotidianului. Ba, dimpotrivă, aş putea spune (fără să fac paradă de modestie) că ziarul ăsta îmi datorează mie unele lucruri.
(Care de fiecare dată cand apare ceva despre succesele ziarului ma trezesc vorbind?)

cornea  •  11 aprilie 2008, 15:33

@ cezar paul-badescu

cotidianul tie nu-ti datoreaza nimic. absolut nimic. pentru ca nu ai viziune nici ca ziarist si nici ca sef de departament al unui ziar. ii datorezi tu cotidianului ca ti-ai descoperit limitele, eventual.

iar mihnea maruta nu „se roaga” niciodata de nimeni. daca ar vrea sa ramai iti spune asta, simplu si concis. nu se roaga. deci lasa balivernele.

Cezar Paul-Badescu  •  11 aprilie 2008, 15:52

@ cornea: Stai prost cu logica, domnule Cornea Nu-stiu-cum. Nu se roaga, dar spune. :-)) Cum le stii tu pe toate, Bibicule!
In fine, se pare ca am stirnit un musuroi. Nu consider ca e cazul sa continui aceasta discutie off topic, asa ca de acum incolo ii las pe tipii din galerie sa-si faca numarul dupa pofta inimii.

Cezar Paul-Badescu  •  11 aprilie 2008, 15:55

PS: In locul stelutelor, nu era nici o insulta. Era vorba de expresia „a sta pr0st cu logica”, „a sta rau cu logica”.

cornea  •  11 aprilie 2008, 20:43

@ cezar paul-badescu

nu stau prost cu logica. a spune si a ruga nu inseamna acelasi lucru. consulta dex-ul daca nu aveti notiunile minime de limba romana.

intotdeauna cand un neavenit se urca pe soclu si striga ca e regele lumii starneste un musuroi. musuroiul oamenilor care ii cunosc adevarata valoare si care stiu ca locul lui e, in cel mai bun caz, la spalarea soclului.

se pare ca nu rezisti la tavaleala, it place sa vezi galerii cand sunt mai mult de 2 contestatari. vezi intelegeri, conspiratii. semanam cu niste tonomate?

Orlando » Blog Archive » 3 de la Cotidianul, 2 de la Realitatea, 1 de la Arbomedia  •  12 aprilie 2008, 9:17

[…] siteul Clujeanul.ro a crescut de 3 ori de la relansare, felicitari colegilor de acolo), via Tolontan. Nu-l cunosc pe Maruta insa imi place cum arata astazi Cotidianul, daca e (si) din […]

Fost Coleg  •  14 aprilie 2008, 13:29

@ dlui cezar paul-badescu, cu dedicatie speciala, dupa cum am promis:

http://brat.ro/index.php?page=publications&id=693&index=0&indexPer=0

niste scuze ca nu stii sa folosesti site-ul BRAT (<> – am incheiat citatul prostesc) + niste felicitari pentru trendul excelent al Cotidianului, ziarul de unde ai fost zburat si pe care inca il admiri sincer, n-ar strica:)

sunt convins ca un ‘telectual fin ca tine nu va ezita sa-si recunoasca greseala… numai bine!

Fost Coleg  •  14 aprilie 2008, 18:31

Citatul din dl. Cezar Paul-Badescu, care n-a aparut mai sus din motive tehnice, cred, era:
„Cit despre tiraj, faptul ca ziarul (Cotidianul) nu exista pe BRAT ar trebui sa spuna multe”.
Ei, uite, ca apare:)

Comentează