Enachescu spre Telesport

Vlad Enachescu va fi noul sef al transmisiilor sportive la Telesport, post pe care trustul lui SOV il doreste o „Realitatea TV pe sport”. Achizitia, care va deveni operabila dupa Campionatul European, dovedeste si altceva: Realitatea spera ca Dragomir sa gaseasca o cale sa rupa contractul cu A1 – RCS si-si intareste echipa. Cotidianul publica azi un interviu in care seful Ligii declara senin care va fi urmatoarea sicana pe care o va aplica consortiului cistigator: va programa foarte multe meciuri la aceeasi ora, lucru care va distruge modelul de business al televiziunilor.

joi, 15 mai 2008, 12:58

Vlad Enachescu va fi noul sef al transmisiilor sportive la Telesport, post pe care trustul lui SOV il doreste o „Realitatea TV pe sport”. Achizitia, care va deveni operabila dupa Campionatul European, dovedeste si altceva: Realitatea spera ca Dragomir sa gaseasca o cale sa rupa contractul cu A1 – RCS si-si intareste echipa. Cotidianul publica azi un interviu in care seful Ligii declara senin care va fi urmatoarea sicana pe care o va aplica consortiului cistigator: va programa foarte multe meciuri la aceeasi ora, lucru care va distruge modelul de business al televiziunilor.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

ovidiu  •  15 mai 2008, 13:07

Poftim ce inseamna a face big-business cu Dragomir.

Cand cei de la PriceWaterHouse Coopers i-au ofertat 1,5 milioane Euro ca sa preia licitatia Ligii, Mitica a zis ca e un comision de consultanta imens. Poate ca este, dar niste consultanti adevarati ar fi spalat imaginea Ligii si ar fi dat incredere oricui sa participe la licitatie.

Acum se vede de ce Mitica a refuzat Price-ul, fiindca astia chiar faceau un caiet de sarcini bine intocmit, fara lasat loc de interpretari, asa cum isi doreste el. Ar fi dat bine-bine sa se laude Mitica cu o licitatie organizata de Price dar … ce sa vezi … nu merge stilul dambovitean cu o mare corporatie.

Greseala A1-RCS este ca au semnat contractul ca primarii.

Bogdan P  •  15 mai 2008, 13:10

Foarte tare. Nu inteleg de ce Antena-RCS doresc sa se aocieze cu mizeria asta de campionat. O sa ajunga Dragomir sa va spuna si cine sa comenteze meciurile. :))). Ce teapa au luat RCS-Antena 1

mosh Califar  •  15 mai 2008, 13:13

Ei ati descoperit apa calda si anume ca Mitica e un smecher si sluga lui SOV, vai ce noutate 🙂 Avocatii Intact ce au pazit cand au semnat contractul ala? Se uitau dupa gagici ? Acuma inghititi si ciocul mic. Prostia (lacomia) se plateste.

clawbc  •  15 mai 2008, 13:28

Da, asa e, v-ati lacomit, acum platiti. Si tot nu inteleg cum ati putut sa dati atatia bani pe un campionat de rahat. Macar de-ar face ceva bun cu banii cluburile, dar tot in buzunarele patronilor ajung, si nu la centrele de juniori sau in modernizarea stadionului. Mai bine ati cumpara un campionat de afara, sa vada si oamenii un campionat adevarat, nu posirca asta.

a. calin  •  15 mai 2008, 13:38

Ba eu zic ca avem „al mai al dracu’ campionat din Europa”, vorba lui Mitica. Altfel, omu incearca sa isi vanda cat mai bine marfa indoielnica, care traieste doar prin forma si nu prin continut. Liga I face audienta conform principiului: „camasa de pe mine mi-e mai aproape decat aia de pe gard”. Estetica unui Liverpool-Arsenal nu implica emotional, asa ca tot un Dinamo-Mioveni e mai bun.

mosh Califar  •  15 mai 2008, 14:01

Apropos, poate ne comunicati si noua cati nebuni credeti ar fi de acord sa plateasca pay-per-view un meci din liga lui Mitica ? De faptul ca vedem Premiership pe Eurosport2 aveti idee ? Ca pe Sportklub avem Eredivisie si Bundesliga ?

a. calin  •  15 mai 2008, 14:05

Si apropo de enachescu. Ce sa mai faca la TVR, care abia s-a mai scos cu drepturile din Liga Campionilor? In ultimul timp participa mai ult pe la emisiuni de divertisemnt. Este inacceptabil ca o televiziune de stat sa piarda meciurile echipei nationale. In cate tari, meciurile primei reprezentative sunt tranmise de statii private? Nicio ofensa catre Antena care doar a profitat de „ajutorul” teveristilor.

Dorin Spoaller  •  15 mai 2008, 14:06

Daca Antena1 va pregati niste comentatori buni , atunci imi doresc ca aceasta televiziune sa pastreze drepturile tv . Calitatea transmisiilor este net superioara telesportului . Insa cu aceeasi comentatori de pana acum , somnorila Vochin si alalalt , imi pare rau , dar prefer telesportul .

Dorin Spoaller  •  15 mai 2008, 14:10

Si inca ceva . Ce interes ar avea Mitica sa rupa contractul cu Antena si RCS ? Daca il rupe si merge pe Realitatea TV , sigur banii nu vor fi aceeasi . Si atunci isi pune cluburile in cap . Oricum , m-as mira ca drepturile tv sa se fi vandut pana acuma doar pe 18 mil euro . Aia au fost banii declarati , dar mitica sigur a luat mai mult .

a. calin  •  15 mai 2008, 14:11

La ora asta comentatori buni sunt Felix Draghici, Gradinescu, Mocanu si Mironica. Vochin e bun pe partea tehnica dar are nevoie de un „slalomist” care sa duca ritmul jocului. Apropo, Enachescu se intreba la un meci Valencia – Marseille prin 2004, de ce Drogba nu este selectionat in natioanla Frantei, desi atunci baiatul jucase vreo 30 de meciuri pentru Coasta de Fildes. Mare achizitie totusi pentru Telesport. Au acum „mingea la balon”, cum a informat cu aplomb baiatul la un alt joc.

als  •  15 mai 2008, 14:23

Nu cred ca se va rupe contractul ..va functiona in continuare
Doar nu sunt prosti A1 RCs sa piarda o gramada de bani
Iar Mitica trebuie sa se astepte la niste „surprize” din partea celor doi..daca in continuare ii va sicana in felul in care o face acum..si nu cred ca ii va fi bine deloc !!!

ovidiu  •  15 mai 2008, 14:51

Adevarul e ca nici cu presa nu te pui ca nu sunt ingerasi, iar cand Intactul vrea sa murdareasca (vezi campania anti-Basescu) pai atunci da cu toate mizeriile reale sau inventate in Mitica. Iar Mitica oricum e o tinta usoara avand in vedere trecutul lui.

Sicanarea poate functiona in ambele sensuri.

cocojambo  •  15 mai 2008, 16:36

…deci nu e nici o problema. Antena o sa aiba 6 care si nu e problema sa mai inchirieze inca 2-3 daca e nevoie. e plina piata de asa ceva. RCS&RDS face repede loc in grila . Va spun si primele canale care pot iesi rapis din grila RCS&RDS : Money Channel, Romantica si Telesport….si poate chiar Realitatea inainte de campanie asa. Totul se rezolva, poate Mitica sa faca ce vrea.

gabi koreanu  •  15 mai 2008, 16:55

Catalin,
ce nu inteleg eu este cum de ati semnat contractul asta? Atunci cand s-a dat tema licitatiei, nu a fost prezentat si contractul cadru? Ca nu puteti sa va aruncati cu capul inainte tocmai acum, cand stiati ca aveti de a face cu cel mai mare trisor al legii din Romania. Chiar el a declarat-o, ca primul lucru pe care il face atunci cand apare o lege e sa se duca la avocat si sa-l intrebe cum poate fi acea lege ocolita.
Voi nu aveti juristi?

Beniamin  •  15 mai 2008, 17:26

Nu pot sa cred ca juristii/avocatii A1 si RCS&RDS au fost atat de naivi. Deja sunt mult prea multe scapari in acest contract.

Referitor la Enachescu, sa ne aducem aminte ce s-a intamplat acum 1 an cu Kanal D si avem imaginea unui om „profi”.

O solutie pentru a il face pe vantu sa se domoleasca ar fi scoaterea din grila RCS (care este lezat si el in acest contract) a RTV si Telesport (plus Flux TV, Romantica si alte capuse media). Atunci distractie!

p.s. A1 va transmite aceste meciuri maxim 1 campionat. sov a bagat prea multi bani in chestii colaterale, gen telesport, pentru a-si permite esecul asta.

Bogdan P  •  15 mai 2008, 17:33

RCS nu va scoate niciodata Realitatea din grila. Ar pierde o gramada de abonati, mult mai multi decat cei care or sa vrea sa platesca pay-per-view poli iasi cu otelu.

cocojambo  •  15 mai 2008, 17:47

..poate nu Realitatea. dar celalalte 3 posturi se pot scoate imediat. Si la Realitatea se pot intampla cateva defectiuni tehnice atunci cand le e lumea mai draga.

adrian  •  15 mai 2008, 17:50

vai de capul lor!Cu Enachescu sunt niste terminati.Toata lumea stie ca Enachescu a fost dus la TVR de Topescu care este bun prieten cu tatal lui.Apropo!Cum va explicati ca Enachescu a ajuns mare sef la TVR exact cind tatal sa ,apropiat al PDS-ului,era membru in consiliul de administratie al TVR?Taica-su trage toate sforile,inclusiv politic pentru a-l promova pe Vladut.Stiti cine este nasul lui Vladut?Dan Ioan Popescu!Nu pot sa imi explic cum poate Realitatea,un post privat sa faca o asenemea greseala!

nastyb0y  •  15 mai 2008, 18:08

Hai sa bagam cateva fitile cu iz dulce-amar de paranoie ca si-asa nu avem ce face .Mai e pana la Campionatul European iar loialitatea noastra fata de sefi trebuie sa fie ca o icoana din debaraua cu cutii de bere ,pentru noi .Se spune ca Dragomir a vorbit deja pe la televiziuni sa puna si reluarile la aceeasi ora, ba chiar si buletinele de stiri , toate fix la 18,30 . Stirile vor fi identice , cu aceleasi reclame (despre Realitatea tv) si nu vor contine, sub nicio forma si sub pedeapsa de a fi reziliat imediat contractul cu Antena-RCS ,jigniri la adresa Ligii sau a lui Mitica .Apropo, comentatorii, adormiti sau nu ,ai Antenei ,nu vor pomeni, nici macar in somn, cuvantul Liga lui Mitica .Nu au voie .Vor spune frumos la incheierea meciului si de 4 ori inainte ,cu toata dictia de care este in stare Vochin :” Acest meci va este daruit prin bunavointa Ligii I, al carei presedinte este domnul senator Dragomir, om capabil ,serios, muncitor si in stare de multe .De orice, aproape .Iertare daca am gresit ,cu voie sau fara voie .Asa sa ne ajute patronul trustului nostru si avocatii sai! ” .

Knut  •  15 mai 2008, 18:14

@ a.calin – Departe de mine gandul de a-i lua apararea unuia ca Enachescu, prost informat de cele mai multe ori si limitat pana la nivelul primelor echipe ale lui Man Utd, Real sau Barcelona. Daca il intrebi acum de un Kerlon sau de gemenii Fabio si Rafael arvuniti de Manchester, nu mai are pe unde sa scoata camasa. Pe de alta parte, Drogba nici in visul lui nu se apropia de 40 de selectii in 2004. Am curaj chiar sa fac pariu k n-avea mai mult de 5-10. Pai daca te uiti ca acum are 52, asta inseamna k in 4 ani, care au inclus vreo 2 cupe ale africii si un campionat mondial, lasand la o parte calificari si alte meciuri, el n-a adunat decat 12 convocari ?!

PAUL BADEA  •  15 mai 2008, 18:21

enachescu e mediu ca valoare. comentatori buni, in sensul de cunoscatori ai fenomenului si posesori de limbaj si cunostinte in domeniu, sunt gradinescu, banciu (cand nu se prosteste prea tare…), ioan viorel. cei de la protv sunt cam subiectivi (mai ales mironica), iar slabuti sunt cosmescu si, in general, cei de la antena. MAGARIA cea mai mare insa este neafisarea pe ecran a minutului si scorului, inventie protv, la care au marsat si restul.

yuhu  •  15 mai 2008, 19:44

pai se leaga… vlad nu l-a lasat la greu pe horatiu la treaba cu factura neplatita a tvr, acum serviciul se intoarce. faceti pariu ca vine si cernat? dupa vacanta, evident.

Ovidiu Miron  •  15 mai 2008, 19:45

Este o dovada a lipsei de seriozitate a LPF. Pe viitor, acest lucru va fi tinut minte de eventualii parteneri de afaceri.

Ovidiu Miron  •  15 mai 2008, 19:46

„De catre” am vrut sa scriu.

Orlando » Blog Archive » doua de la Intact  •  15 mai 2008, 20:58

[…] bonus, Mitica anunta urmatoare miscare pregatita celor de la RCS – Antena 1, posibilitatea ca mai multe meciuri de fotbal din Liga 1 sa se desfasoare la aceeasi ora (via Tolontan) […]

explorish  •  15 mai 2008, 23:52

sa faca telesportul moka si mi se brehane. dar n-o sa-l faca, nu-i asa?

David  •  16 mai 2008, 11:27

Stii cum e si cu sicana asta? Liga Campionilor se joaca la aceasi ora. In primul rand, atitudinea „eu dau banii eu decid” imi aduce aminte de un personaj de la capatul lui 41 de care am uitat (pt ca inca nu pot sa plec din Romania de tot).
Nu sunt ok nici orele absurde de desfasurare (adu-ti aminte cand se juca vara la 40 de grade ca sa se poata televiza) nici intinderea etapei pe 4 zile si cu fiecare meci la alta ora (fara a tine seama de nimic).
Iar, daca nu ma insel, in Spania sunt cateva ore si zile de desfasurare, in Italia la fel etc.
Nu-l apar pe Dragomir, dar chiar cred in Evolutie… Si mi se pare absurd ca atunci cand organizarea tinde sa evolueze, sa tipam ca auoleu nu mai putem televiza Buzau-Craiova. Mai bine…

Today’s 10 Blogosphere Quickies : INconstantIN.ro  •  16 mai 2008, 11:30

[…] Enachescu spre Telesport (rupere de contract? LOL!) Tags: Blog, Blogging, Blogosphere Quickies, Recommended Blog Posts, YouTube Politicieni >> candidaţi la primărie >> bloggeriVIDEO: Noi nu uităm…VIDEO: Câte state sunt în State? Obama zice 57. Cine dă mai mult?Cum fac o cerere de refund la Hostgator?Candidaţii la primării şi AdWords-AdSenseLui Sorin Oprescu îi merge blogulLansările în blogosfera ROMD se ţin lanţ […]

www.romania-inedit.ro  •  16 mai 2008, 16:40

Cred ca mitica dragomir ar trebui sa se duca la puscarie !
Afacerea cu terenul in care este implicat impreuna cu sov isi spune cuvantul !
Parerea mea este ca echipele din Liga I ar trebui sa se intrebe daca nu cumva au castigat prea putin pana acuma din drepturile de televizare si mai ales unde s-a dus diferenta de bani !
Acum cand Antena plus RCS sunt gata sa stabileasca un punct de refeinta in istoria fotbalului romanesc , mitica nu mai stie cum sa jutifice suma mica pe care au primit-o pana acuma cluburile din prima liga !

China  •  16 mai 2008, 18:38

Mitica a furat ca in codru. Suma platita in acest an pe drepturile TV, trebuia incasat la licitatia anterioara. Sau macar pe aproape din suma de 30 de milioane de euro. Pentru ca fotbalul romanesc era in crestere. Doar ca Mitica a preferat sa isi umple buzunarele prin intermediul lui Nicolau. Iar cluburile au fost perdantele acestei situatii.

Comentează