Lucescu şi Boloni

Soarele de la Atlantic mătura camera. Loţi era fericit. Cîştigase campionatul Portugaliei, cu Sporting. Ziaristului din faţa lui îi sună telefonul. „Mircea Lucescu sînt”, se aude. Reporterul discută cîteva minute cu el. „Sînt într-un interviu cu Loţi, nu pot vorbi mult”. Vocea de dincolo se animă. „Oooo, aflasem, mă bucur pentru el, transmite-i, te rog, felicitările mele, poate mă sună cînd se eliberează puţin”, spune Lucescu.

duminică, 29 martie 2009, 11:36

Soarele de la Atlantic mătura camera. Loţi era fericit. Cîştigase campionatul Portugaliei, cu Sporting. Ziaristului din faţa lui îi sună telefonul. „Mircea Lucescu sînt”, se aude. Reporterul discută cîteva minute cu el. „Sînt într-un interviu cu Loţi, nu pot vorbi mult”. Vocea de dincolo se animă. „Oooo, aflasem, mă bucur pentru el, transmite-i, te rog, felicitările mele, poate mă sună cînd se eliberează puţin”, spune Lucescu.

Loţi abia clipeşte. Or fi razele soarelui. Nu l-a sunat.

Cu un timp înainte, cînd era măcinat de dileme, Boloni îl apela des pe Lucescu.

Au trecut 7 ani. Acum, Loţi a rămas la Tîrgu-Mureş, deranjat de rumoarea care a însoţit intenţia lui de a veni în tribună la Constanţa. „Dacă Lucescu ar fi vrut să vină la meci, nu se făcea atîta caz!”, a declarat el. Normal. Lucescu a fost dat afară de la „naţională” după ce deschisese preliminariile cu un 4-0 cu Austria, Loţi a plecat după 2-1 cu Lituania, dar pierduse cu Italia şi a fost nevoie de venirea lui Hagi pentru a prinde barajul. Sînt fapte, cifre şi clasamente de necombătut.

Interesant duelul de la distanţă. Pentru banca „naţionalei”, Boloni şi Lucescu sînt variantele recomandate de meritul sportiv. Ambii îşi termină contractul în vară. Ambii au prieteni şi duşmani în structurile federale. Îi desparte inclusiv această rivalitate, pînă acum neieşită la lumină, dar îi uneşte obsesia unui proiect. Sînt competenţi, dominatori şi cer implicare dincolo de spaţiul tehnic desenat cu var. Ei ar dori o primenire a FRF, investiţii la juniori şi tineret, o altă alocare a veniturilor către echipa naţională.

Sandu şi Lupescu, separat şi împreună, nu agreează un astfel de antrenor. E posibil ca Loţi şi Il Luce să rămînă încătuşaţi în disputa lor fotbalistică şi în percepţia de favoriţi pe care le-o acordă publicul, în timp ce FRF să aleagă o altă soluţie. Cu totul alta.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

fotbal_fan  •  30 martie 2009, 0:54

Piturca, cu toate defectele lui, e inca cel mai potrivit pentru echipa nationala; Lucescu si Boloni sunt cu adevarat profesionisti, dar adaptati la „scoli” de fotbal, arie de selectie si bugete care nu vor fi in Romania nici peste 10 ani.

Daca facem bilantul ultimilor ani, cele mai importante performante au fost cele 3 calificari consecutive ale Stelei in Liga Campionilor si participarea onorabila la CE a nationalei cu Piturca; ambele performante au fost „nebune” pentru nivelul fotbalului din Romania, bazate pe norocul ?*&^%$(#! unora precum Becali si Piturca (alta explicatie rezonabila e destul de grea).

Deci intre Lucescu, Boloni si antrenor strain, parca tot pe Satana as paria…

bogdan23  •  30 martie 2009, 0:55

„Loţi a plecat după 2-1 cu Lituania, dar pierduse cu Italia şi a fost nevoie de venirea lui Hagi pentru a prinde barajul. Sînt fapte, cifre şi clasamente de necombătut.”
CHiar atat de greu va este sa fiti obiectiv domnule Tolontan? Loti a lasat echipa cu 4 victorii si 2 infrangeri pe locul 2, cu calificare la baraj asigurata in proportie de 95%. Practic, Romania trebuia sa nu piarda la Budapesta si era deja calificata la baraj. Omul formase o echipa care juca un fotbal frumos, o echipa prea tanara ca sa se bata cu Italia, dar care facuse o o adevarata demonstratie de fotbal cu Ungaria la Bucuresti. Asa ca in momentul plecarii lui Loti, puteati veni si dvs la carma echipei si tot ajungeam la baraj. Nu mai incercati sa-l scoateti pe Hagi salvator in 2001 caci acea calificare s-a pierdut pe ideile lui marete impotriva unei echipe de tractoristi ca Slovenia.Lucescu a inceput cu 4-0 cu Austria (ce sa spunem, mare forta), dupa ce pierduse o calificare la Mondial in fata „marii” Irlande de Nord care ne batuse de 2 ori. Calificarea din 1986 a pierdut-o pe mana lui si pe incapatanarea caracteristica de a nu convoca nici un stelist la lot, desi Steaua era in drum spre castigarea CCE.

CA  •  30 martie 2009, 1:09

lucescu l-a relansat pe boloni (ca pe multi altii) aducindu-l la nationala intr-un moment cind acesta era uitat pe la asa tg. mures; daca e adevarat sau nu ce spui despre relatia dintre ei nu stiu; stiu doar ca e un aspect care tine de caracter!

johnny  •  30 martie 2009, 2:36

Foarte interesant comentariul lui Bogdan! Cu tot respectul, mi-ar placea, domnule Tolontan, o replica.

mm  •  30 martie 2009, 3:39

Il Luce a pierdut calificaea la mundialele din 86 in fata Irlandei De Nord.Prieteii stiu de ce.Poate il sunati pe Tudorel Stoica ca sa-l intrebati de caracterul lui Il Luce…

gabidegiulesti  •  30 martie 2009, 6:51

Cred ca sinteti partinitor: in momentul ”dezertarii” lui Boloni, nationala era cvasicalificata la baraj; pierderea barajului se datoreaza pierderii luciditatii lui Hagi in returul cu Slovenia(brevetarea atacului cu 5 atacanti,sic!), precum si tacticii falimentare din tutul cu aceiasi.

andrei  •  30 martie 2009, 7:02

a plecat lucescu dupa un 4-0 cu austria, dar era o mutare asteptata de toata lumea – la ora aceea steaua tocmai castigase CCE iar antrenorul nationalei, in acelasi timp antrenor la dinamo, ii convoca pe jucatorii sai de club si pe cei de la craiova care erau la apus de soare, precum piturca acum cu banel, cocis, codrea, etc. Apoi mai trebuie spus ca eram in grupa de calificare cu albania iar dinamo tocmai a fost eliminata din cupa cupelor de…17 nentori tirana, in fapt cam 75% din nationala albaneza. Lucescu e un antrenor bun dar sa nu-l victimizam pentru ceea ce a inzdravenit fotbalul romanesc la acea data

Seneca  •  30 martie 2009, 7:35

Dupa esecul cu Serbia se pune intrebarea: il schimbam pe Piturca ori ba? Multi doresc schimbarea, fireasca dupa rezultatele obtinute de Romania. Problema nu este neaparat schimbarea lui Piturca ci, pe cine aducem in locul lui? Eu spun ca aceasta este marea problema a FRF-ului. Ca daca vrem sa aducem antrenori gen: Rednic, Andone, Grigoras, Hizo, etc. din campionatul nostru, atunci mai bine il pastram pe Piturca. Daca insa vrem sa aducem un Dan Petrescu, un Lucescu Sr. sau Lucescu Jr. atunci e OK. Sau un antrenor strain de top. Boloni nu are caracter, cum ne-a lasat in urma cu cativa ani, ne poate lasa si acum, iar Olaroiu inca nu este bun de Nationala, el sa antreneze echipe de club. Antrenorul mare se vede in situatii dificile (vezi returul cu Middlesborough). Atata timp cat Nationala sta sau se crede ca sta in infumuratul de Mutu, e grav. Oricum Mutu nu a invatat nimic in ultimii 5 ani, a dat impresia ca a invatat ceva, dar ne-am inselat. Problema mare este ca nu vom scapa de Piturca asa devreme, ba chiar am impresia ca si dupa esecul din preliminarii, el va reconstrui echipa, cu mintea lui de barbugist.

piples  •  30 martie 2009, 7:40

pe Lucescu presa l-a propus, normal sa vrea dar nu ai dreptate

Seneca  •  30 martie 2009, 7:45

Cate esecuri in preliminarii de CE sau CM trebuie sa mai avem, ca Piturca sa plece de la Nationala?

crin  •  30 martie 2009, 8:29

lucescu este un om nu un robot are si el graselile lui in trecut,dar dupa ce a plecat afara a invatat multe in afara(este cel mai titrat antrenor roman) cred ca merita sa preia nationala,deasemenea cred ca va face o selectie adevarata,aici trebuie sa intervina presa si opinia publica pt ca mafia din fotbal nu il doreste

Turpica  •  30 martie 2009, 8:32

@andrei: Lucescu nu a plecat de la nationala de buna voie, a fost dat afara pe linie de partide e linie de partid. A venit Jenei care a ratat calificarea, chiar dupa returul cu Austria (0-0).

savamarius82  •  30 martie 2009, 8:36

si pana la urma, ce a facut lucescu cu buget de zeci de milioane de euro? tot
ce a facut a fost sa piarda frumos in fiecare an,nu a facut nimic cu toti
banii aia.nu tin cu nici unul, oricum nu o sa vina nici unul, ca ei sunt
profesionisti adevarati, nu marionetele lu sandu.

dudu  •  30 martie 2009, 9:30

Dl Tolontan cred ca ar trebui si presa din Romania sa-si faca o „mea culpa” legat de infringerea de sambata si la circumstantele in care s-a pierdut meciul. ma refer aici la fazele de la primul gol (hent nesanctionat), la golul 3 (talpa si offside) si un penalty neacordat (la Marica). Incepusem si noi sa fim priviti altfel de arbitrii odata cu alegerea lui Mircea Sandu in CE la UEFA si Lupescu la Comisia Tehnica a UEFA, in sensul ca eram si noi putin favorizati si nu se temeau arbitri sa ia decizii la limita in favoarea noastra (vezi golul cu Olanda din calificari, meciul cu Italia de la CE) si a inceput presa din Romania sa faca un mare tam-tam cum ca toti arbitrii ne-au devenit prieteni – va aduceti aminte de „prietenul Vassaras” care s-a dat accidentat si nu a mai arbitrat meciul pentru ca se punea o presiune imensa pe el sa nu greseasca in favoarea Romaniei.

uite ca s-a terminat si cu aceste mici avantaje pentru ca presa din Romania a facut mai multe articole pe tema asta decat presa din Olanda sau Italia care ar fi fost indreptatite sa fie nemultumite …

acum orice arbitru care mai arbitreaza Romania o sa fie atent ca deciziile la limita sa nu fie in favoarea Romaniei pentru ca sa nu mai fie considerat de presa „prietenul romanilor” …

poate daca nu s-ar fi procedat in felul acesta ar fi fost luate de catre arbitru deciziile care se impuneau in acele faze … sigur, nu asa ar trebui sa castigam un meci, dar la felul in care stau lucrurile acum trebuie sa facem orice pentru victorie …

astept sa aflu parerea dumneavoastra legat de acest subiect,

multumesc

[D][S][N]  •  30 martie 2009, 9:34

Lucescu nu vine, a spus’o de prea multe ori, pentru a mai putea sa se suceasca
Boloni, nu e exclus, nici macar nu e o varinata rea, problema e ce contract
ii face, pentru a nu mai avea surprize legate de o eventuala renuntare in
favoarea unei oferte mai tentante.

James Crissilv  •  30 martie 2009, 9:40

Este ceva ce intretinem sau vrem sa credem. Niciunul nu au ceea ce trebuie. In plan personal. In plan profesional, trebuie sa gasim alti jucatori. Cei pe care ii avem considera ca merita statutul de jucatori de nationala pentru simplu fapt ca s-au nascut.
Din punctul meu de vedere echipa daca este refacuta si cu un antrenor gen Rednic sau Andone, poate la urmatorul campionat mondial avem sanse sa ne calificam.
O zi minunata iti doresc

Silviu  •  30 martie 2009, 9:52

ce tot o dati cu loti si lucescu ?altii nu mai gasiti ?lucescu a zis de n ori
ca nu mai vine niciodata la nationala asa ca lasati-l in pace

Milici  •  30 martie 2009, 10:01

Sa intelegem ca exista si o alta solutie asemanatoare cu Luce/Boloni?Altfel ce rost are acest ‘cu totul alta’?

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2009, 10:02

bogdan23: in fotbal, ca palmares, conteaza linia finala. Hagi a dus echipa la baraj si Hagi a pierdut barajul. Loti nu are, deocamdata, nici o performanta la echipa nationala

Dan  •  30 martie 2009, 10:02

Daca vreti sa obtineti „succesuri” garantate folositi urmatoarea reteta:

Se ia un selectioner cu urmatoarele caracteristici:

– HOTZ – trebuie sa fi trisat cel putin de doua ori intr-un cazino recunoscut, pentru a se califica pentru selectie.

– HOTZ – trebuie sa fie implicat cel putin intr-un dosar la DNA pentru a se califica pentru selectie

– HOTZ – trebuie sa fie implicat in cel putin un caz de luare si dare de foloase necuvenite (pentru cei care nu urmaresc fenomenul, fac referire la banii murdari de la JIJI pentru Pandurii Tg Jiu, unde joac Pitzi Jr.)

– Se iau 11 jucatori foarte „valorosi”, din toate diviziile secunde sau „titulari” incontestabili cate 10 minute pe meci

– Se completeaza lotul cu derbedeii lui Mitica Dragomir

Si gata…. am obtinut o echipa nationala care cu siguranta nu ne va face de rusine atunci cand va evolua in Africa, dar nu la campionatul mondial ci la cel local 🙂

O zi placuta tuturor !
Si hai sase – sase !!!

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2009, 10:04

dudu: sa fim rezonabili! arbitrajele nu sint influentate de presa, ci de factori care tin de influente, noroc… Ginditi va, mai degraba, la momentul rupturii dintre Piturca si Sandu. Din acel moment n-am mai avut arbitraje favorabile. Cit despre cit de ostil ne-a fost arbitrajul la Cosntanta, va rog sa va amintiti ca noi meritam primul galben si ca sirbii au mai inscris un gol rapid, anulat pentru un ofsaid micrometric, daca a fost ofsaid. Altfel, observatiile dvs privitoare la faze sint corecte.

pyt  •  30 martie 2009, 10:37

Am 46 de ani si pot spune ca fac parte din generatia HAGI , daca luam in
calcul varsta. In ultimii ani am ascultat tot felul de comentarii referitoare
la maniera de joc a echipei nationale de fotbal .
Parerea mea este ca oricine ar veni antrenor nu va face mai mult decat Pitirca .
Problema fotbalului romanessc nu sunt antrenorii , ci baza de selectie .
O vina in acest sens o are FRF , care nu a miscat nimic pentru a dezvolta baza de
selectie . Eu nu am jucat fotbal de performanta , am jucat o perioada scurta
cand eram elev la liceu , la divizionara C Petrolul Moinesti . Imi aduc aminte
ca inca din scoala generala aveam 2 ore de educatie fizica si 2 ore (legate)
de ansamblu sportiv. Erau organizate tot felul de competitii sportive (hadbal,
fotbal,baschet,tenis de masa, tenis de camp , atletism s.a.) , ca bietii
profesori nu stiau cum sa ne mai planifice . Pe Valea Trotusului existau 3
divizionare C puternice , o divizionara B (Energia GH.G.Dej) si o multime
de echipe in campionatul judetean si orassenesc. Incepand de la canpionatul
judetean toate echipele aveau loturi de juniori pregatite de antrenori .
Neprezentarea unei echipe de juniori la meci atragea penalizarea echipei de
seniori.
Cred ca din generatia mea, desfasurata pe o perioada de 5 ani ,s-au pregatit la
Petrolul Moinesti in jur de 200 de juniori . Din acesti 200 de juniori,
daca nu ma insel, au reusit sa joace in prima divizie Petre Grigoras si
Trambitasu . Cand eram elev in liceu din 28 de elevi , cred ca erau
angrenati in cluburi pe diferite discipline sportive aproximativ 18 elevi.
Din cei 28 fumau doar 5 elevi . Din cei care faceam sport nu fumam nici unul.
Antrenorii aveau grija sa ne atentioneze ca cel care va fi prins cu tigara
nu va mai fi primit la antrenamente . Numarul terenurilor de sport era mult
mai mare . CE AVEM ACUM ?
1.Elevi care nu participa la orele de sport;
2.Baze sportive desfiintate;
3.Dezinteres in organizarea competitiilor sportive;
4.Profesori de sport de calitate indoielnica;
5.Finantare aproape zero pe linia competitiilor scolare ;
6.Implicarea federatiilor sportive in desfasurarea competitiilor scolare
NULA.
DE UNDE SPORTIVI DE PERFORMANTA DACA NU AVEM BAZA DE SELECTIE ?
Imi aduc aminte de regretatul Marcel Paunica , care inainte de 1989 , era
profesor de sport in com.Geoseni,jud.Bacau (pe atunci era sat), care a reusit
sa scoata hadbaliste pentru prima divizie si echipa nationala fara a avea
o baza sportiva . Cu cateva mingii de handbal si pe un teren de pamant a
reusit sa faca performanta . Exista insa baza de selectie si competitii
sportive la care erai obligat sa participi .
Asa ca domnilor nu mai cautati in alta parte lipsa de performanta , ea se
afla in lipsa bazei de selectie .
Ma asteptam ca mai-marii federatiilor, cand au auzit ca s-au redus orele de
sport in scoli sa protesteze pe la parlament , pe la guvern .
Cum sa faca asa ceva ? Doamne fereste sa-si piarda scaunele caldute din
federatie, unde sa fim seriosi ,se rod ciolanase bunicele.
DOMNULE TOLONTAN VA DORESC SUCCES SI SA NU-I SLABITI DELOC PE CEI CARE
GUVERNEAZA DESTINELE SPOTULUI ROMANESC .

gheorghitza  •  30 martie 2009, 10:50

domnule tolontan, ca si palmares nu hagi a dus echipa la baraj, el doar a fost antrenorul echipei la baraj, dar echipa era calificata deja la baraj cind a venit el :)). aceea echipa cu sau fara hagi ca antrenor tot la baraj ajungea, chiar daca antrenor era corleone ;). iar legat de palmaresul lui hagi la nationala si capacitatea lui de a antrena, va rog sa ma scuzati, dar cred ca glumiti.

victor L  •  30 martie 2009, 10:55

Poate gresesc, dar simt ca Boloni e ungur, iar Lucescu roman de-al nostru.
Asa simt eu din articol, dar poate, cum ziceam, gresesc.
Si sint convins ca nici dl Tolontan nu e fara greseala!

calin  •  30 martie 2009, 11:20

Victor Piturca ar trebui schimbat. Ii apreciez performantele dar erorile de care a dat dovada in ultimele meciuri ma fac sa nu mai cred in capacitatea lui de a propune o nationala competitiva.
Cred ca urmasul lui ar trebi selectat dintre Boloni si Lucescu. Si nu cred ca pretentiile lor in privinta modului in care ar trebui sa se desfasoare treaba la FRF sunt exagerate. Cel putin in privinta lui Boloni. Hai sa vedem cluburile unde a antrenat Laci: Sporting, Rennes, Nancy, Standard. Vi se par cluburi cu bugete mari, cu o arie de selectie intinsa pe 3-4 continente? Nici pe departe!
Il prefer pe Boloni deoarece Mircea Lucescu, desi imi place ca antrenor, va face o selectie a jucatorilor marcata puternic de propriile preferinte.

hasek  •  30 martie 2009, 11:32

domnule tolontan,daca arbitrul a gresit nu cred ca are nici o legatura cu ruptura intre sandu si piturca,hai sa fim seriosi si obiectivi,arbitrul a gresit grav la golul trei dar putea sa-l elimine si pe mutu!mutu deja avea un galben ,a fost surprins in pozitie de offside(cam min 72)dar el a sutat spre poarta dupa fluierul arbitrului(seamana un pic cu cayul izvoreanu de la medias

de bun simt  •  30 martie 2009, 12:28

FRICOSUL-asa as incepe orice comentariu la adresa domnului Piturca, vad ca multa lume nu il considera vinovat pe dl. Piturca pt esecul de la Constanta, dar ii apartine doar lui cine a spus cand a venit la nationala ca nu va convoca decat pe cei care sunt titulari si la echipele de club pe unde joaca codrea si cocis a jucat 2 etape de la reluarea campionatului in Rusia, il trimite in tribuna pe Max Nicu ca e prea mare presiunea pentru el, care joaca etapa de etapa in Bundesligacu 50 60 de mii de suporteri in tribune, la pauza il introduce pe tanase de la fc arges,pt baiatul asta nu era presiune, CE IDEI TACTICE A AVUT PITI PENTRU ACEST MECI cand sarbii vin in careul tau la faza fixe cu Vidic si Zigic , cine sa ii tina in afara de tamas toti jucatorii nostri erau cu un cap mai mici de Zigic, cu un portar scund care nu iese pe centrari, nu avem ce sa-i imputam la goluri, dar dani coman ca a avut 3 reflexe si a adus un punct brasovului, daca lua gol nu avea nimeni ce sa-i impute dar el a aparat si scorul sa terminat 0-0, deci poarta 0, ar mai fi o gramada de lucruri de spus despre lipsa de idei a selectionerului dar o las in seama ziaristilor

bej  •  30 martie 2009, 14:14

Gica Hagi, salvatore de la patria!!!

CALINESCU  •  30 martie 2009, 14:24

BOLONI SAU HAGI REPREZINTA SPERANTA DE
REGENERARE A FOTBALULUI ROMANESC !!!!
PRIMUL ESTE CEL MAI SPECTACULOS ANTRENOR
ROMAN AL MOMENTULUI IAR HAGI
ESTE SIMBOLUL NOSTRU NATIONAL SI
CARE MERITA A DOUA SANSA !!!!
ORICE ALTA SOLUTIE VA DUCE LA ACUTIZAREA
CRIZEI PRIN CARE TRECE FOTBALUL ROMANESC SI
PRABUSIREA LUI PENTRU MULTI ANI INAINTE !!!!

relu  •  30 martie 2009, 15:42

LUCESCU nu vine din cauza ca sunt BANI putini. LUCESCU vrea BANI multi si O STITI si voi ziaristii. LUCESCU vrea BANI, BANI, BANI, nu pt ca nu-l oferteaza FRF. Vrea BANI

bear  •  30 martie 2009, 15:50

Boloni nu merita sa fie la nationala….nu sunt ultra nationalist
dar a spus nu de mult…ca e mai mult ungur decat roman…o fi . sa se duca
la ei poate au nevoie.
in alta ordine de idei….sandu ar trebui sa coboare oleaca….lucescu merita
adus acasa…in rest imi e lehamite sa mai spun ceva……

Ghandalf  •  30 martie 2009, 15:58

In toate comentariile de aici am citit fel de fel de pareri ( multe corecte , unele partinitoare ) si sunt convins ca solutia nu va fi dictata nici de presa , nici de catre suporteri.
De ce ?
Pentru ca in fotbal este exact la fel ca si in politica , adica iti poti exprima parerea ( fie ea oricat de pertinenta ) ca oricum nu te baga nimeni in seama , lucrurile se decid la varf dupa interesele nesimtitilor care conduc spre prapastie fotbalul romanesc si societatea romaneasca !!! DIXIT

enescu  •  30 martie 2009, 16:18

Pentru crin (postul 11): cel mai titrat antrenor roman este Stefan COVACI (care a castigat Cupa campionilor Europeni – actuala Liga campionilor – de 3 ori cu Ajax amsterdam).
Ca performanta romaneasca, cel mai titrat este Emerich Ienei.
Bine ar fi daca ar fi adus la Nationala Dan Petrescu sau Lucescu Jr.

romania inedit  •  30 martie 2009, 16:27

Din articlul asta se vede foarte clar de care parte este Catalin Tolontan !

nedumerit  •  30 martie 2009, 16:29

4-0 cu Austria in 10 sept 1986 a fost victoria echipei STEAUA !!!! Nicidecum
a lui mlucescu. mlucescu ratase calificarea la Mundialul din Mexic pe mina
obositilor gabor, coras, mateut, iorgulescu, rednic cu cateva luni inainte….
Desigur, dupa victoria in finala CCE de la Sevilla , mai toata echipa
nationala a fost -asa cum a fost si firesc – formata pe nucleul Steaua.
Decizia, corecta, a mazilirii incremenitului in proiect mlucescu fusese luata dinainte
de meciul cu austriecii. ***

Ple.shit.za 55  •  30 martie 2009, 16:56

eu ramin fara cuvinte cind vad ca se aduc in discutie fapte de acum 23 de ani; oOMAMENILOR, AVEM NEVOIE DE UN ANTRENOR BUN ACUM SI ALA ESTE LUCESCU INDIFERENT CA A PIERDUT ATUUNCI SAU NU; LUCESCU A DOVEDIT CA ESTE UN ANTRENOR F BUN SI ESTE CAPABIL SA CONSTRUIASCA ECHIPE, CACI NATIONALA NOASTRA ARE NEVOIE DE RECONSTRUCTIE; NICI BOLONI NU AR FI RAU, DAR MIE MI SE PARE CA NU ARE CAPACITATEA DE A MOTIVA ECHIPA IN MOMENTEL F GRELE; AM LUAT DE LA ITALIA 5-0 PER TOTAL IAR ADVERSARII PE CARE I-A INVINS ERAU SLABUTI. NU ASTA CONTEAZA, SI PE EL IL VREAU, NUMAI SA PLECE KILLERUL FOTBALULUI, tZURCA. CE VREAU SA ZIC E CA ACUM TREBUIE SA NE CONCENTRAM PE VIITOR, PE CEL APROPIAT NU PE NU STIU CE TERMEN LUNG (ACOLO NU SE POATE FACE NIMIC FARA O REFORMA ADINCA LA FEDERATIE); DAR MACAR UN ANTRENOR DECENT TREBUEI SA AVEM CARE SA FACA O SELECTIE CORECTA SI SA-I ASEZE BINE IN TEREN.

andrei  •  30 martie 2009, 18:06

haioasa faza cu „a fost nevoie de venirea lui Hagi pentru a prinde barajul. Sînuntt fapte, cifre şi clasamente de necombătut”. serios. am ras. buna poanta. poate data viitoare faceti si o comparatie referitoare la rezultatele obtinute de cei doi la echipele de club. sigur o sa radem iar. abia astept sa vad cum hagi e mai bun ca antrenor si din punctul asta de vedere.

ALLENATORE  •  30 martie 2009, 20:23

EMERICH JENEI e singurul care ne poate salva si corespunde din toate punctele de vedere, desi daca dorim sa scapam de fitele lui Mutu si Chivu atunci „Parintele” Sdrobis ar fi cel mai nimerit, fara gluma!

cfrescu  •  30 martie 2009, 20:47

daca vrei performante, alegi ce ai mai bun la ora asta: 1. Mircea Lucescu; 2. Bölöni; 3. Razvan Lucescu; 4. Olaroiu; 5. Un antrenor strain de echipa nationala cu CV tare. Daca ti-e indiferent viitorul echipei nationale, poti pune pe oricine altcineva, dar va avea evident performante sub Piturca!!!

ionutz  •  30 martie 2009, 20:55

nu contest meritele niciunuia dintre cei doi dar poate am un pic mai multa stima pt loti ,si ca jucator nu o sa fie unul mai serios ca el si fara figuri de vedeta iar ca antrenor va intreb domnule tolontan(va admiram pana acum)ce bugete a avut lucescu pe unde a fost si ce buget a avut loti pe unde a fost?si sa va mai intreb ceva ;cand o sa mai vedem un antrenor roman invitat de castigatorul balonului de aur?chiar astept comentariul dvs.

hanny  •  30 martie 2009, 21:02

Piturca = om lipsit de cultura
echipa antrenata de Piturca = echipa fara personalitate

Lucescu = antrenor cu experienta si un om plin de sine
echipa antrenata de Lucescu = echipa care cauta mereu marea performanta, fara sa o gaseasca

Boloni = intelectual vizionar si antrenor cu ochi formati pentru a descoperi valoarea
echipa antrenata de Bolonii = echipa in formare si care promite mult

petrescu  •  30 martie 2009, 21:08

da…ei sunt singurii antrenori romani conectati la ce se intampla in europa…dintre ei trebuie ales….prefer boloni ca e ardelean riguros, muncitor si pretentios.

matei  •  30 martie 2009, 21:14

cineva zicea ca boloni se simte mai mult ungur decat roman…pai daca e maghiar, cum sa se simta altfel? sa se simta scotian?…cu toate astea ati uitat ce a facut pt steaua si ca pana la hagi era liderul selectiilor din nationala romaniei…floare rara recunostinta! Parerea mea e ca singurul capabil sa reconstruiasca nationala e boloni…sau nu e agreat ca are okii albastrii si tenul mai deschis ca altii?

octavian  •  30 martie 2009, 21:19

As dori sa fac doua comentarii:
– in primul rand, cred ca Nationala Romaniei merita ceva mult mai bun decat
aroganta si lipsa de viziune de joc a lui Piturca. Echipa noastra nu joaca
fotbal deloc. Prefer sa pierdem cu 3-0 dar sa jucam fotbal. Dupa meciul cu
Olanda de la Euro cred ca multor romani le-a fost rusine de nationala
– in al doilea rand, mi se pare ca disputa propusa Lucescu – Boloni e luata
de multa lume subiectiv, pe principiul unul e dinamovist si celalalt stelist.
Mi-e greu sa inteleg cum Piturca e considerat mai buni decat acesti doi
antrenori care au castigat fiecare campionate in strainatate

Eu l-as prefera la nationala pe Hagi, cred ca a invatat din esecurile de
antrenor, iar ca mentalitate este exact ce avem nevoie si m-as bucura foarte
mult sa reuseasca si in calitate de antrenor

mihai m  •  30 martie 2009, 21:26

MIRCEA LUCESCU.Ar fi frumos ca Lucescu sa-si incheie cariera la nationala,
sper ca DACA va fi ofertat va accepta.Cred ca ar reusi sa construiasca o
nationala valoroasa,iar rezultatele muncii sale s-ar vedea mult timp.
Valoarea sa este incontestabila,eu cred ca el are foarte mari merite in relansarea
fotbalului nostru di anii 80.Sa nu uitam ca am avut atunci 14 ani de neparticipari la turnee finale
,iar el a reusit sa califice echipa la euro 84 dintr-o grupa di care plecam cu a patra sansa.Eram atunci vecini de urna cu Ciprul.Si tot atunci a promovat la nationala jucatori care au fostoameni de baza multi ani iar in capul listei sta Hagi.In privinta meciului cu Irlanda de Nord,eu am fost atunci pe stadion.Nu era o echipa slaba.La mondialul spaniol unde noi nu ne
calificasem-desi aveam jucatori ca iordanescu,stoica,sames,balaci,iordache etc-
ei jucasera si nu o facusera chiar rau,batusera si Spania parca.Iar acel meci
de pomina s-a pierdut nu pentru ca n-au fost convocati stelistii-iovan boloni si piturca au jucat in acel meci-ci pentru ca au lipsit fotbalisti vitali pt echipa ca stefanescu si camataru,pt ca s-a ratat foarte mult,iar arbitrajul a fost cu ei,presedintele lor,Cavan,fiind vice la fifa.

bogdan23  •  30 martie 2009, 22:31

Da domnule Tolontan, conteaza linia finala. Spuneti ca Boloni n-are nici o performanta la echipa nationala. Performanta lui Hagi e intr-adevar sclipitoare. E ca si cum i-ati nega rezultatele in Europa ale lui Protasov in sezonul in care Steaua a ajuns in semifinalele Cupei UEFA. Jumatate din meritele pt acea performanta sunt ale lui. Asa cum 95% din marea performanta a lui Hagi la Nationala i se datoreaza lui Loti. E ca si cum am spune ca Zenga n-are nici o performanta la Steaua si ca titlul din 2005 e al lui Titi Dumitriu. Haideti sa fim seriosi si obiectivi.

bogdan23  •  30 martie 2009, 22:37

P.S. Apropos de linia finala a lui Hagi: 1 victorie, 2 egaluri si 1 infrangere in fata superfortelor Slovenia, Ungaria si Georgia. Loti a pierdut doar cu Italia, care nu suporta comparatie cu nicii una din cele de mai sus. Toata lumea spune ca Loti a fugit atunci la bani. De ce nu incercati sa aflati situatia contractuala (cu FRF) a lui Loti in momentul acela. Adevarata situatie si nu minciunile pe care le toarna Nasul.

Comentează