Concursul începe mai tîrziu, rezultatele se ştiu deja

În cîteva minute începe prima serie a concursului pentru şefii sportului românesc. Pe parcursul unei săptămîni se vor ocupa toate posturile de conducere ale Direcţiei Judeţene şi ale Complexelor Sportive.  Acest text a fost postat cu cîteva minute sau chiar cu cîteva zile, în funcţie de serie, înainte de începerea concursului. Ca să rămînă si sa fie martor pentru colorarea portocalie a sportului romanesc.

miercuri, 13 mai 2009, 9:59

În cîteva minute începe prima serie a concursului pentru şefii sportului românesc. Pe parcursul unei săptămîni se vor ocupa toate posturile de conducere ale Direcţiei Judeţene şi ale Complexelor Sportive.  Acest text a fost postat cu cîteva minute sau chiar cu cîteva zile, în funcţie de serie, înainte de începerea concursului. Ca să rămînă si sa fie martor pentru colorarea portocalie a sportului romanesc.

UPDATE: Monica Iaco-Ridzi a precizat ca doreste transparenta absoluta in acest concurs, fiind suprinsa ca lista participantilor si comisia nu au fost cunoscute. Biroul de presa, prin Codruta Marinescu, a afirmat ca „incercam sa postam astazi pe site numele candidatilor”.

Monica Iacob – Ridzi, ministrul MTS, îşi va plasa preferaţii politici portocalii în numeroase pozitii, inclusiv in locul următorilor: Fiţa Lovin (Galaţi), Florin Constantin (Bistriţa), Dinu (Piteşti), Ungurianu (Poiana Braşov), Daniela Popa (Dolj), Constantin Miclea (Piatra Arsă).

Componenta comisiei si lista candidatilor nu au fost făcute publice. Presa n-a avut acces la ele, iar candidatii n-au stiut cine ii va examina, cine le sint competitorii si citi sint pe loc.

Informaţia a fost furnizată confidenţial Gazetei de o  sursă care a semnat  cu acelaşi mesaj trimis lui Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu şi apărut astăzi pe maşinile unor fotbalişti: „Ne pasă de sport. Poate prea mult”.

Sursa redeschide o discutie mai veche. Aseara, la Realitatea TV, Monica Macovei acuza faptul ca pe vremea guvernului Nastase s-a schimbat denumirea Operei Romane, o stratagema pentru a-l putea inlocui pe director. De la aceeasi masa, Emil Hurezeanu a punctat: „Pai guvernul dumneavoastra a schimbat mii de functionari cu altii, numiti politic”.

Asta se intimpla in sport incepind de azi, la o scara fara precedent. Algoritmul politic va scoate in afara jocului numeroase nume de fosti campioni si administratori sportivi, operatiune camuflata sub legitimitatea formala a  unui concurs care are toate sansele sa intre in istorie drept Marea Epurare PD-L, PSD-PC. Competenta celor inlocuiti  face obiectul unei alte discutii. Acum asistam la un concurs viciat aprioric prin proceduri si cu  rezultatele dinainte cunoscute, dictate de clientela politica.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

andrei  •  13 mai 2009, 10:03

Tipic romanesc… pe cine mai mira?

andrei  •  13 mai 2009, 10:16

Chiar daca va fi asa nu conteaza pentru ei acest articol – pentru ei nesimtirea e prima trasatura de caracter. Cred ca ar putea sa iti zica direct ca asa vor muschii lor, nu m-ar mira deloc…
Ceea ce e trist este ca sunt multi altii care si-ar dori sa fie in locul lor si care ar face probabil aceleasi chestii. Cat timp nu avem o justitie care sa isi faca treaba si nu sa elibereze si putinii infractori adusi de politie…fara sperante, asta e materialul din care sunt facuti.

Marius Ivan  •  13 mai 2009, 10:21

Hai sa incercam sa anulam concursurile si sa tina transparent.
De undeva trebuie inceput. Comentati cat mai multi si cereti repetarea
concursurilor. Sa ne facem auziti, nu se mai poate. Daca nu incercam, SIGUR
NU REUSIM!!!

tedesco  •  13 mai 2009, 10:22

marea epurare PDL-PSD-PC, orchestrata de mult iubitul si stimatul nostru conducator suprem Traian Basescu? V-ati convins acum cine ne conduce si cine va duce tara asta de ripa?

Cătălin Tolontan  •  13 mai 2009, 10:23

andrei: sigur ca articolul nu conteaza, nu ne facem iluzii 🙂 e important insa ca publicul sa stie

Cătălin Tolontan  •  13 mai 2009, 10:29

marius ivan: s-ar putea k mesajul venit de la „ne pasa de sport. poate prea mult” sa le incurce socotelile. Cind anunti cu citeva zile inainte rezultatele unui concurs politizat organizatorii au o problema. Vom vedea.

began dumitru  •  13 mai 2009, 11:00

tolo, nu crezi ca ar fi buna ideea unei emisiuni la gsptv, sau a unor promo
care sa se numeasca „noua ne pasa de sport.poate prea mult”?
dar de data asta sa fie o emisiune fara borcea, becali, turcu, iancu,
mititelu, penescu?
o emisiune o suporterilor!!!!

begheiu  •  13 mai 2009, 11:22

Cei inlocuitzi, in sprijinul carora sare acum presa, au fost pusi pe posturi, majoritatea, in acelasi mod, fie in 2001, fie in 2005 ! Doar cateva exceptzii de competentza nu schimba situatzia generala ! Si nu numai la sporturi ! In toate posturile de conducere, in toate activitatzile din tzara ! Stiu personal situatziile catorva promovatzi in anul 2005, oameni ai PNL !
Iar la MTS, Iacob-Ridzi este doar o marioneta tacuta a functzionarilor din minister, care stapanesc acolo situatzia de zeci de ani, nu de-ieri-de-azi… S-a vazut asta in modul de tratare a tuturor problemelor, si mai ales a scandalului din hockey, cu reprezentativa, cand cererile si masurile justificate ale celor de la Miercurea-Ciuc au fost tratate tipic m^iticeste…
Daca Ridzi ar fi pus piciorul in prag la instalarea pe post si i-ar fi dat afara pe birocratzii care taie acolo frunza la caini de foarte multzi ani, ar fi avut o sansa sa demonstreze ca este o buna conducatoare. Dar asa…

eagle eye  •  13 mai 2009, 11:27

Este impardonabil ce se intapla in sport oameni care nu au nimic de a face cu sportul asung sa-l conduca,o informatie care merita verificata,campioana mondiala la saritura in lungime Marieta Ilcu schimbata la Hunedoara de o ……..asistenta medicala….rusine.

speedy  •  13 mai 2009, 11:30

asa. si unde este stirea, noutatea, senzationalul? doar traim in romania 🙂
senzational ar fi fost sa se dea un concurs pe bune si transparent

ondin  •  13 mai 2009, 11:52

Romanie tara mea… Uneori ma intreb de ce m-am nascut in tara asta unde furtul,
santajul si escrocheria sunt de fapt un mod de viata…

toma arnautu  •  13 mai 2009, 12:10

Intrebare :
Acest procedeu se aplica pt prima oara ?
Daca da, jos cu ei ! La stalpul infamiei cu ei.
Dar, daca nu ?
Daca toate guvernele de pana acum au folosit aceasta metoda, care e stirea ?
Sau, e o zambestire ?
Stramba-stire ?

Marius Ivan  •  13 mai 2009, 12:13

Draga Tolo si noua ne pasa de sport, poate
nu atat de mul pe cat ar trebuii. Trebuie facut ceva, nu se mai poate jugul
ne roade grumazul!!!!
Ne ajug 20 ani de Mircea Sandu ej de ani de Mitica Dragomir, sa mergem mai departe.
Ne ajung 20 de ani de Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Adrian
Nastase, Traian Basescu, Miky Spaga, Videanu, Santajabilul Stolo, Marian Vaghelion,
Poteras Smecheras, Sarbii Ilie si care-o mai fi. Ni s-a luat deja de Daciana Sarbu
de Eba, de marele notar Ioana Basescu, de micul Boc, de Vadim Tudor, de Adrian Paunescu]
politicianul care umbreste scriitorul.
De toti ni s-a luat!!! NU SE MAI POATE!!!

Cătălin Tolontan  •  13 mai 2009, 12:27

begheiu: nu cred ca e o marioneta a celor din minster, dovada ca a schimbat destui si vrea sa mai schimbe. intrebarea e pe ce criterii?

Ovidiu Miron  •  13 mai 2009, 14:33

Mie imi pasa de sport. Poate prea mult 🙂 .

Daca si asta e amenintare cu moartea, oamenii aia chiar au probleme cu capul.

Moromete  •  13 mai 2009, 14:37

In ciuda a tot ce cititi in presa, concursul a fost corect! Intr-un plic, de
la Bucuresti, au fost trimise rezultatele. Cum era scris in plic, asa a
iesit!

2  •  13 mai 2009, 16:32

Monica Iacob – Ridzi haide fa treaba

cipa  •  13 mai 2009, 16:44

Astfel de „examene” se dau in toate regiile autonome din romania, nu este o noutate. Toate rezultatele se stiu cu cateva luni inainte. Se fac comisi si apoi se da un examen fictiv. Daca s-ar face investigati an de an in aceste regii cred ca jumatate dintre cei care lucreaza acolo ar trebui bagatzi in puscarie pentru simplul motiv ca ei dau spaga ca sa ocupe locul respectiv. Un loc de director de spital in …Caransebes sa zicem sau in Radauti …costa nene.
Cred ca ar trebui inceputa o revoluti pe blog impotriva acestor animale, demascarea lor. Oameni care stiu despre ce este vorba trebuie sensibilizati sa vorbeasca.

amott  •  13 mai 2009, 18:13

Dragul meu, observ ca doar begheiu a pus punctul pe I, dar tu i-ai raspuns la
o problema secundara.
Asadar, reiau ca sa intelegi: dar cei dinainte, pe ce criterii au fost numiti?
?
Insinuezi cumva ca pe criterii de competenta? Ti-ar trebui un tupeu prea mare s-o afirmi deschis
s-o afirmi deschis, asa ca te „multumesti” s-o sugerezi doar…
Ia fa-mi fuguta o lista cu performantele celor ce urmeaza sa fie schimbati,si
vezi ce iti iese. Nu cumva mai nimicuta, si-atunci au papat banuti publici de
pomana? Si nu e normal sa fie schimbati?

jan violetpitesti  •  13 mai 2009, 19:17

sper ca de la toamna sa vedem cit de cit mai corect

adriani  •  13 mai 2009, 21:47

Auzi Tolo ? Ceva din competiții sportive nu ai ? Că de politică …

Cătălin Tolontan  •  14 mai 2009, 9:30

amott: agresivitatea ta nu tine loc de argumente. Nu discut ce si cit au facut. Asta stabileste comisia. Si face parte, sper, din evaluare si din dosarul de concurs. Ideea e urmatoarea: un concurs incorect nu garanteaza ca niste incometenti vor fi inlocuiti cu oameni competenti. Atit!

Păcat că n-a azvîrlit geanta spre Ridzi! | România curată  •  17 februarie 2015, 12:23

[…] Cînd publicasem, pe 13 mai 2009, rezultatele unui concurs de la MTS, înainte ca acesta să aibă loc, nu se clintise nici o cută pe fața lor. Șefii politici ai sportului trecuseră impasibili peste șmenul evident dezvăluit de ziar. Afișînd un ego meseriaș, rataseră o altă ocazie să scape. Dar ei erau Stăpînii și vopsiseră tot sportul în portocaliu. Nimic nu le stătea în cale. […]

Comentează