Sportivitate absolută

Toată lumea, de la casele de pariuri, care au scăzut constant cota victoriei lui Dinamo, şi pînă la industria intrigantă a fotbalului, toată lumea a crezut că Răzvan Lucescu va oferi un bilet de favoare lui Dinamo.

duminică, 31 mai 2009, 9:55

Toată lumea, de la casele de pariuri, care au scăzut constant cota victoriei lui Dinamo, şi pînă la industria intrigantă a fotbalului, toată lumea a crezut că Răzvan Lucescu va oferi un bilet de favoare lui Dinamo.

Motive erau cu zecile. Trecutul dinamovist al numelui, prietenia cu Cristi Borcea, relaţia cu Kiki Iancu, fostul angajat-cheie al clubului, acum partener FRF, şi, nu în ultimul rînd, permanentele oferte-tatonări de care a beneficiat Răzvan pentru a veni antrenor în Ştefan cel Mare.

Lucescu a ales să încheie mandatul la Braşov, avîndu-l ca aliat pe Dinu Gheorghe, un alt personaj care şi-a învins înclinaţiile puternice pro-Dinamo, printr-un gest de o sportivitate absolută. Braşovul nu s-a întors cu spatele. Braşovul a luptat şi a cîştigat, uluitor şi meritat.

Faţă de acest moment, aproape că e inutil să observi că totuşi Balaj a greşit la 0-0. Dacă a socotit că portarul Coman l-a oprit pe Dănciulescu neregulamentar, trebuia să-l dea afară pe braşovean!

Dar acesta e un detaliu, după cum nu e un detaliu că golul prin care Urziceniul a cîştigat probabil campionatul a semănat cu unul de la World Cup ’94. Bordeanu a pasat ca Hagi şi Bilaşco a înscris ca Ilie Dumitrescu. Undeva, aproape, acum şi atunci, Dan Petrescu.

Comentarii (85)Adaugă comentariu

buba  •  1 iunie 2009, 8:07

FELICITARI Unirea Urziceni, felicitari dan petrescu, respect razvan lucescu si dinu gheorghe !
*** A castigat o echipa curata, condusa de oamneni competenti si cu coloana vertebrala ! Cel mai curat titlu din istori fotbalului romanesc ! Lasati-i sa se pregateasca de champions league pe cei ce merita !

marius  •  1 iunie 2009, 8:15

LIGA CAMPIONILOR INTERZISA CAINILOR!!! Borcea cum te simti?Cand l-ai dat afara pe Teja care a plecat la steaua a fost bine? Nu era pregatita echipa cu el? lasa ca e acum cu oneto si vladoiu …

Cătălin Tolontan  •  1 iunie 2009, 8:46

cristi P :cum am insistat pe arbitraj? reprezinta 10% din spatiul articolului si mai putin de atiot din logica lui 🙂 acest articol este despre razvan lucescu dc vrei sa simplificam

gheorghe  •  1 iunie 2009, 8:53

sper cå nu il veti mai elogia pe MM Stoica , care in fond este un huligan , oare ati uitat cå a agresat si lovit un suporter.Oare este acest om are ceva comun cu fotbalul si cu spiritul fotbalistic?

gheorghe  •  1 iunie 2009, 8:55

v-a placut acel public de la Timisoara?este un public de nata zece.

TU  •  1 iunie 2009, 9:01

LIGA CAMPIONILOR INTERZISA CAINILOR

stan  •  1 iunie 2009, 9:14

tolo probabil nu ai apucat sa vezi ce a scris colegul tau dan brie sub titlul ”
„regina din baragan”. probabil ca, desi a trait cu intensitate momentul, el
nu a vazut meciul despre care scrie, pentru ca altfel e grav (vezi descrierea
golului 2 cica bilasco a tras din unghi si pantilimon care a scapat balonul
in poarta LOL).
acuma am si eu o intrebare: de ce sa joace aia bine daca voi oricum nu stiti
sa scrieti atunci cand o fac (aluzie la reclama voastra).

Cătălin Tolontan  •  1 iunie 2009, 9:14

gheorghe: dc ne vom referi mereu la erori trecute nu putem intrezari meritele actuale

GabiKoreanu  •  1 iunie 2009, 9:38

Candva, sa tot fie vreo 3 ani de-atunci, sustineam pe blogul tau ca Razvan va fi un antrenor mai mare decat taica-su. Inca sustin lucrul asta, chiar si dupa cea de-a treia cupa europeana castigata de Mircea cel Mare 🙂

gheorghe
nici eu nu-l agreez pe MM, insa are o mare calitate, este aproape de jucatori, iar ei simt asta. Dinamo a pierdut in momentul in care relatia dintre Borcea si jucatori s-a rupt. Borcea ii acuza de escapade nocturne. A uitat de momentele in care dansa pe mese alaturi de cuplul N&D? Ai fost cu ei la bine, trebuie sa fii si la greu. Evident nu trebuiau incurajati, dar nici amenintati. Si la Dinamo se intampla exact ce s-a intamplat la Steaua. Iar la anul, sau poate peste 2-3 ani, Dinamo si Steaua vor juca barajul pentru ramanerea in „A”.

soler  •  1 iunie 2009, 9:39

Domnule Borcea,
Vreau de la inceput sa va aduc la cunostintza ca sunt un suporter dinamovist…da dinamovist trist.
Poate prea trist sa mai pot scrie ceva destept pt a intelege dvs si cu clica dvs de intelectuali dar revenind la situatia mea sunt dinamovist inainte ca flacara de la butelie sa se inventeze si nici shakira nu era in topuri .Eu nu sunt suparat pe dvs in nici un fel ..pt ca nu s-a inventat felul ala de supararea pe care o simt eu…cu sigurantza stiu un lucru..asta este nivelul dvs si nu nu puteti mai mult ..cred cu tarie ca falcutele dvs domnule borcea au obosit sa tot vb la tel cu cavaleri negri despre un turnir sau altu’…acum cu sigurantza nu veti mai misca caramizile sa iasa fetitza campiona …trebuie sa va luati o pauza foarte lunga impreuna cu piticu porno si cu nea baditza…sunteti depasiti de vremuri si de seriozitatea rivalilor.Nu promit nimic domnule borcea dar am sa caut un campionat unde sunt doar 5 echipe inscrise si cu siguranta acolo Campinatul este asigurat.Nu sunt suparat ci doar trist ca niste rame ale societatii au ajuns sa se strecoare prin acest muzeu frumos si iubit.

o01o  •  1 iunie 2009, 9:54

BORCEA is trying to connect to UEFA CHAMPIONS LEAGUE server…..loading ….FATAL ERROR =)) The connection was reset by URZICENI … try again next year =))) ))=)))

calator  •  1 iunie 2009, 9:58

A fost o etapa nebuna. Cred ca Unirea merita titlul.
Cred ca si Timisoara isi are sansa ei. Eu vreau sa aduc in discutie
influenta celui mai important factor care a provocat un adevarat cutremur
in acestv retur. Fara indoiala este vorba de DNA. Cand arbitrii si sefii de cluburi
au trecut pe acolo, instantaneu lucrurile au inceput sa se schimbe. Au venit
arbitrii straini iar valizele si butoanele s-au miscat mai greu. Oricum bafta
Unirea si Timisoara in UCL.

daniel v  •  1 iunie 2009, 9:58

traseul echipei din urziceni s-a bazat si pe aportul „exilatilor” de la steaua; la brasov au muncit si „exilatii” de la rapid. oare cum se simt acum zgarcitul de copos si razboinicul de becali cand isi dau seama ca poata nu s-au purtat omeneste exact cu cei care le-au adus performante si ei i-au insultat s-au i-au umilit? exista un Dumnezeu care, mai nou, se uita si pe ulita fotbalului romanes;
– si exact cum spunea cineva mai sus, dincolo de urziceni sau brasov a castigat fotbalul;
– nu sunt fan MM, dar apropo de faza cu suporterul, eu cred ca ar trebui nuantat: un derbedeu a lovit alt derbedeu :))

GabiKoreanu  •  1 iunie 2009, 10:08

Catalin
CristiP are dreptate. El nu se refera la articolul de fata, ci la atitudinea presei sportive in general, pe termen lung. Nu e vorba doar de tine, sau de GSP. Inclusiv, sau poate mai ales, audio-vizualul. Se despica prea mult firul in 4 pentru greseli de arbitraj, ba mai mult, se scormoneste trecutul arbitrilor de parca sunt ultimile lighioane de pe fata pamantului, in loc sa vedem ca noi n-avem de fapt fotbalisti. Mentalitatea lor inca nu a depasit nivelul de gradinita. Si nu ma refer la cel intelectual, ci la atitudine.
Ce-ar fi, daca in loc sa reluam la nesfarsit faze cu off-sideuri la milimetru, am in insista pe faze unde jucatorii lufteaza din 2-3 metri, ori portarii scapa mingea printre maini? Hai sa facem un exercitiu? De ce sa nu recunoastem ca si presa a gresit foarte mult prin felul in care i-a facut „vedete”?
Mi-a placut, spre exemplu, atitudinea Sport.ro. Pe prompter nu a mai aparut numele lui Becali, atunci cand erau citate declaratiile lui, ci simplu „Patron Steaua”. Suna comic, insa e un exercitiu de intrare in normalitate.

Nota bene: Mi-a placut fraza de incheiere a articolului: „Undeva, aproape, acum şi atunci, Dan Petrescu.”. Si tu, cand vrei, stii sa ne suprinzi placut 🙂

daniels  •  1 iunie 2009, 10:10

ce semeni aia culegi si iata Razvan este antrenorul nationalei iar dinamo o echipa fara actionari! treaba cu sportivitatea este rara si cand o vezi tre s-o pretuiesti si s-o lauzi! Bravo Razvan ! Bravo Dan ! Bravo Unirea !

mmyyttoo  •  1 iunie 2009, 10:20

Bine a spus Lucescu: el nu avea decat sansa sa castige aseara, altfel ar fi
fost acuzat clar de blat, indiferent ca ar fi pierdut pe drept sau nu.
***

dany  •  1 iunie 2009, 11:03

bravo dane bravo razvan voi a ti facut revolutia in fotbal . cat am asteptat clipa asta.aseara m am bucurat si am plans ca un copil pentru ce a ti facut.in sfarsit s a facut dreptate.

radu  •  1 iunie 2009, 11:06

NU MA POATE MANIPULA NIMENI…AM MAI SPUS’O SI O REPET…SCRIE TE ROG FRUMOS
CEVA SI DESPRE „VICTORIA” UNIRII URZICENI LA TIMISOARA…
P.S. TIMISOARA PRIMESTE PUNCTELE INAPOI?!TU CE ZICI?EU STIU DEJA!TU NU?**

Asociatia Clientilor Bancilor din Romania  •  1 iunie 2009, 11:29

Felicitari fotbalului, si felicitari celor ce au lasat fotbalul in pace in acest final de campionat (adaug aici si DNA-ul).

Frumoase ambele meciuri, insa doar pentru cei ce au avut acces la ele. Sustin si chiar acuz ca vizibilitatea scazuta a transmisiilor tv a condus la o scadere a fenomeniului fotbalistic. Si spun asta aici, ca poate, cum razvan, dan, moldovan si alti tineri au adus un plus calitativ, asa si rds, gsp, voiculescu, zoltan si chiar tolo, cred ca pot face ceva astfel incat romanii sa poate vedea aceste meciuri, indiferent in ce zona locuiesc.

Si daca voua va pasa de fotbal, …, oare cand o sa va pese si de cei ce vor sa urmareasca fotbalul?

valdog  •  1 iunie 2009, 12:31

Acum doi ani dinamo invingea cfr,si trimitea rivala de o viata in preliminariile champions league.
Anul trecut dinamo invingea steaua,si trimitea titlul la cluj.Anul acesta dinamo pierde cu brasov,si implicit campionatul.De fiecare data dinamo a jucat corect,de fiecare data voi ati vazut inainte blaturi.Cand o sa va adunati toti si o sa va cereti scuze fata de aceasta echipa ,si fata de sustinatorii ei?

P.S. Sunt curios cum se va juca meciul Urziceni-Steaua,si sa vedem acum onoarea de care vorbea atat m.m stoica.Pariez 2 solist ,si astept sa vad reactia voastra!

marku  •  1 iunie 2009, 12:49

Uitati un singur lucru…Daca finalul de campionat era arbitrat de „romani”,
Dinamo era campioana. Vezi un arbitraj flagrant pro CFR la meciul cu Pandurii
unde si atunci cand erau faultati, jucatorii Pandurilor erau tot ei penaliza-
ti..Si cum se face ca o televiziune care este axata pe meciurile de fotbal sa
nu poata da o reluare(nu a avut o camera????),sa putem vedea golul CFR-ului,
care parea ofsaid flagrant…De altfel nici operatorii nu au insistat sa dea
reluarea…pare complicitate crasa….

BigDaddy  •  1 iunie 2009, 12:54

…Pe care stadion din Romania asta , 25.000 de spectatori (sau cat or fi fost exact) striga si canta 90 de minute pentru echipa lor draga iar la final cand totul e pierdut si echipa lor e iubita , aplauda minute echipa care a jucat si castigat -echipa oaspete???
Va spun eu, la Timisoara se intampla asa ceva…Lasand la o parte faptul ca sindromul caprei a fost prezent la Timisora( Dinamo a luat bataie), totusi fair play- ul orasului s-a arat a nu stiu cate oara in pofida tuturor ****** din tara.

P.S. Balint este un antrenor si tactician 0. Echipa a mers din inertia turului pana acum 5 etape.Atunci trebuia sa intre in scena antrenorul Balint…Dar din pacate pentru noi cei care iubim echipa fanion a orasului , a esuat lamentabil.

Tyranosaurus rex  •  1 iunie 2009, 13:00

Campioana Urziceni este o campioana a „crizei”.Nu are valoare ci numai jucatororibine

marcelinho  •  1 iunie 2009, 13:03

brasov a invins doar pentru ca rednic a avut imprudenta cu acel
baiatul lui tata. altfel, nu stiu. razvan a tinut sa-i demonstreze…

marius  •  1 iunie 2009, 13:05

La actiunea lui Danciulescu si interventia lui Dani Coman arbitrul a gresit total! Priviti cu atentie faza si veti vedea ca Danciulescu nu are nici o intentie de a juca mingea si intoarce umarul stang pentru a-l opri din actiune pe Coman.Artbitrul Balaj a gresit.Trebuia sa-l avertizeze cu cartonas galben pe Danciulescu si sa dicteze lovitura libera pentru F.C Brasov.

fan fotbal  •  1 iunie 2009, 13:06

Felicitari echipei Unirea Urziceni!!! E echipa care merita cel mai mult titlul de campioana anul acesta, fara nici o indoiala asupra corectitudinii obtinerii acestuia. Inca o data, felicitari!
Totodata, am trait un miracol aseara. Fotbalul a invins jocurile de culise, binele a invins raul! 🙂 Se stie ca cei din conducerea lui Dinamo au facut totul ca sa isi asigure titlul de campioana anul acesta; totul, mai putin un lucru: au uitat sa le spuna jucatorilor sa joace fotbal! Dar… e mai bine asa… 🙂

Margelatu  •  1 iunie 2009, 13:08

Aseara am asistat la triumful firescului.
A castigat profesionalismul, eleganta, ambitia, munca, rabdarea, corectitudinea.
La invinsi: grotescul si burlescul, neputinta si indolenta, violenta fizica si mentala.
Dinamo nu ar fi avut atatea emotii, conducatorii nu ne-ar fi poluat fonic, daca toate meciurile s-ar fi jucat pe teren, daca cei de la Comisii eru verticali, daca arbitrii judecau echidistant toate fazele.
Dinamo a aratat ca o echipa de pluton pe parcursul acestui sezon, si merita sa termine pe un maxim loc 5 sau 6.
In timp ce unii lucrau in subterane, altii jucau fotbal, neconditionat.

PS: Razvan Lucescu isi merita cu prisosinta aplauzele pe care le va primi in Ghencea.

marius din iasi  •  1 iunie 2009, 13:32

Tolo, de fapt, articolul e despre Urziceni si comparatia sa cu Nationala 94,
care e cel putin deplasata. E adevarat Petrescu a insuflat ceva din acel
spirit, insa comparatia asta suna mai mult a sacrilegiu.
Petrescu trebuie felicitat, in ciuda faptului ca, alaturi de MM, e incredibil
de antipatic, e partinitor, si ipocrit, desi se autotintuleaza corect.
In fine, rezultatele ii dau legitimitate, iar valoarea sa ca antrenor e
incontestabila, la fel cum a fost si valoarea sa ca jucator.
Despre Dinamo se pot spune multe, dar definitoriu pentru acest club si pentru
istoria sa e fatalismul. Dinamo nu stie sa gestioneze esecul. Cand cade,
paradoxal, Dinamo nu face totul pentru a-si atenua cazatura, ci isi schimba
pozitia astfel incat sa fie sigura ca va cadea in cap, cat mai rau.
Fatalismul declaratiilor actionarilor dupa ce-au pierdut campionatul
pune presiune inutila intr-un moment extrem de tensionat. Pasiunea infocata
a lui Borcea pentru echipa nu e benefica, presedintele executiv nu trebuie
sa fie suporter, presedintele executiv trebuie sa fie obiectiv, limpede,
sa stie sa gestioneze asemenea momente astfel incat sa minimalizeze
efectul acestui esec pentru ce va urma.
In schimb Borcea &Co., se poarta ca niste adolescenti frustrati. Mi-e greu sa
inteleg cum au facut astia atata avere cu astfel de atitudine.

phila pa  •  1 iunie 2009, 16:36

Bravo Dane;Bravo Razvane;Bravo plublicului timisorean;Acest moment trebuie sa fie unul de cotitura in fotbalul nostru;Dan Petrescu trebuie sa fie „corner stone”.S-a demonstrat ca nu banii sunt totul(numai idiotii au crezsut ca pot sa faca totul cu bani-care fie vorba intre noi sunt nemunciti).Dan a demonstrat ca si-a format caracterul de profesionist in cel mai puternic si curat campionat din lume.Inteligenta,profesionalism,daruire,onoare,caracter-you name it;asta trebuie sa caracterizeze nou generatie antrenori,presedinti de cluburi,patroni,conducatori FRF si LPF si nu in ultimul rind jucatori;fara o etica(conduita )solida din partea jucatorilor nu se va ajunge pre departe;fotbalul se joaca pe teren ci nu in restaurante,discoteci,cluburi de noapte sau la tv(de catre patroni laudarosi,aroganti si ceio mai multi dintre ei inculti.Inca odata Dan Petrescu te rog sa nu faci rabat de la principiile tale care te-au faqcut campion;ai cistigat campionatul cu o echipam ci nu cu „vedete” de cele mai multe ori overprice.

Dado  •  1 iunie 2009, 17:31

Vorbe goale. Toata lumea stia ca Lucescu are de platit polite lui Rednic. Numai cativa ******* au asteptat ca Brasovul sa faca favoruri. In rest, era clar ca pentru Brasov era meciul anului.

pokerdude  •  1 iunie 2009, 17:37

domnule tolontan nu aveti dreptate in aprecierea conform careia s-ar fi impus caronas rosu la acea faza..exista trei considerente care trebuie luate in calcul cumulativ pentru a elimina un jucator..acesta sa se afle in mod clar in posesia mingii..sa fie perpendicularr pe poarta si niciun alt jucator sa nu mai aiba sansa sa il ajunga pe acesta..

reddev  •  1 iunie 2009, 17:59

Ba, frate, sa-mi explice si mie cineva cum ***** face Dinamo atitea aranjamente daca ei numai batai maninca, si ce s-ar fi intimplat daca Dinamo ar fi cistigat totusi acest meci cu Brasov; era imposibil ca Dinamo sa cistige acest meci??? Ar fi fost automat blat, nu? De ce ***** nu a fost blat la Timisoara-Urziceni??? Nu asa a zis Iancu? Si cit de ***** poti sa fii sa te bucuri ca ai luat bataie, cind tu daca ai fi cistigat ai fi fost aproape campion???

www.sirosi.com  •  1 iunie 2009, 19:39

sportivitate absoluta, felicitari!!!

scor  •  1 iunie 2009, 21:13

OK,
Totul este bine.
Mai ramane de vazut sportivitatea Unirii in meciul cu Steaua.
De ei depinde daca voi suporterul lor in CL sau nu…

marius  •  1 iunie 2009, 21:24

Probabil ca-i un detaliu si penalty-ul acordat „pe de-a moaca” Urziceniului, la Timisoara, precum si penalty-ul refuzat timisorii!!!

Sigur e detaliu si golul anulat aiurea lui Dinamo, la Urziceni, sau penalty-ul; neacrdat la Simo, din acelasi meci.

Comentează