Monica Iacob-Ridzi, cinism fără precedent în sportul românesc: „Nu mă interesează costurile!”

O oră a vorbit astăzi Monica Iacob-Ridzi înainte de „a permite jurnaliştilor”, expresia îi aparţine, să-i pună întrebări. Cu voce sigură, ea a descris evenimentele din 1 si 2 Mai drept „un succes”. „E cel mai mare eveniment sportiv sau de tineret din ultimii 20 de ani”, a spus ea.

joi, 18 iunie 2009, 4:07

O oră a vorbit astăzi Monica Iacob-Ridzi înainte de „a permite jurnaliştilor”, expresia îi aparţine, să-i pună întrebări. Cu voce sigură, ea a descris evenimentele din 1 si 2 Mai drept „un succes”. „E cel mai mare eveniment sportiv sau de tineret din ultimii 20 de ani”, a spus ea.

„Am realizat obiectivul şi l-am şi depăşit. Am scos în stradă 100.000 de tineri. Costurile nu sînt problema mea”
Monica Iacob-Ridzi

Cîteva minute mai devreme, ministrul recunoscuse că „sîntem într-un an dificil, în plină criză financiară, pe care o traversează şi România”. Octavian Belu caracterizase situaţia financiară din sport drept „îngrijorătoare”.
Întrebată apoi dacă, în anul pe care ea însăşi l-a caracterizat de criză, nu i se par scumpe evenimentele per total sau scena de 75.000 de euro sau  cele trei trupe plătite cu 60.000 de euro pentru un concert comun la Bucureşti, Pepe, Viţa de Vie şi Holograf, Ridzi a replicat: „Nu mă interesează asta. Nu mă interesează cîte şepci s-au făcut şi cît au costat tricourile. Nu mă interesează cît a costat rigipsul”.

„Nu mă mai întrebaţi dacă a fost scump. Vă spun: se putea face şi mai scump!”
Monica Iacob-Ridzi

Aceasta a fost atitudinea şi acesta a fost discursul ministrului vreme de 90 de minute, alocate întrebărilor. La fiecare întrebare, indiferent cît de precisă, ea răspundea cu „mulţumirea de a organiza un asemenea eveniment” sau cu invitaţia „de a nu jigni trupele care au cîntat şi care n-au costat aşa de puţin pe cît spuneţi dumneavoastră”.

„Poate că ar fi trebuit ca fiecare cheltuială să fie trecută separat, nu pe o factură comună. Altfel, ţi se poate spune la grămadă un milion şi tu trebuie să-l dai”
Octavian Belu

Alături de Ridzi, Octavian Belu a fost mult mai rezervat. Întrebat dacă vrea să plece, el a negat, dar a nuanţat: „Dacă am reproşuri să le fac doamnei ministru le fac în faţă, nu prin presă. Dacă va fi să plec oricum o s-o fac cu seninătate, mult mai uşor decît m-am despărţit de gimnastică”.

Belu a intervenit discret în discuţia despre 2 Mai, unde nu a avut nici o implicare, arătîndu-se şi el contrariat de sumele cheltuite la grămadă.

oportunitate amploare legalitate
cuvintele invocate de Ritzi

eficienţă
cuvîntul care pe Ridzi, după propriile declaraţii, n-o interesează

img_0072„Această scenă nu face 75.000 de euro”
Paul Diaconu, directorul Direcţiei economice din MTS, a participat la conferinţa de presă în calitate de responsabil care a semnat atît contractele, cît şi procesele verbale de recepţie de după eveniment. Gazeta i-a arătat listată fotografia alăturată, întrebîndu-l dacă el consideră că această scenă valorează 75.000 de euro. Este scena montată de firma Mark pentru MTS, pentru că, cea mare, a aparţinut MTV. În contract, scena a costat MTS  75.000 de euro! Diaconu a admis evidenţa: „Scena din această fotografie nu valorează 75.000 de euro”. În stilul întregii conferinţe, Monica Iacob-Ridzi a intervenit şi a început să enumere formaţiile care au cîntat, cîţi tineri au venit la Costineşti şi concursurile de karaoke organizate acolo.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Treadstone  •  22 iulie 2010, 8:01

Nu poti ajunge la putere daca nu ai sustinere financiara.Degeaba apar eu (aici poate fi oricare din noi) o singura data sau de doua ori la tv (ptr ca nu imi permit mai mult) si spun un program 100% viabil, cinstit si adevarat.Nu o sa ma voteze decat mama.Din cauza faptului ca ceilalti bombardeaza electoratul prin mass media, prin pliante, prin pomeni electorale.Ca sa faca bombardamentul asta ei sunt sponsorizati de niste indivizi. Dupa ce castiga, cum e si firesc, au grija sa rasplateasca acesti sponsori prin contracte cu statul. de multe ori mult umflate.
Mai sunt si cazuri in care contractul se atribuie aluia cu spaga mai mare, indiferent de cat de rentabila sau buna e lucrarea.Ce interes au ei sa faca autostrazi,spitale,scoli etc. din moment ce ei (si familiile si binefacatorii lor) se trateaza in clinici din strainatate, isi trimit copii la studii afara (da bine la electorat cand te prezinti, nu conteaza ca esti aerian in rest, vezi EBA),concediile se fac pe plaje cat mai indepartate…deci pentru ce sa te stresezi? Sandu n-a mers la mondial sau european daca Romania nu s-a calificat? pentru ei e INDIFERENT ce se intampla in tara asta, doar isi fac plinul de aici.
Totul pleaca din invatamant.Ati vazut ce exemplare de profesori s-au prezentat la examenele de titularizare? Ce sa invete astia?..60% au picat BAC-ul anul asta!Din scoala nu trebuie sa iesi numai cu niste cunostinte si diplome ci cu un simt civic,un respect fata de ceilalti,o constiinta proprie.Cu ce ies tinerii?Cu gandul sa faca bani multi, prin orice mijloace, pai ce el e mai fraier ca x sau y? Din cauza asta poporul roman nu are identitate si se intampla ce se intampla.Si chestia asta va continua multi ani de aici inainte…indiferent de culoarea de la putere.

cosmo  •  4 mai 2011, 11:56

domnii mei, s-au furat in parlament pe fatza acele 100 voturi si nu s-a intamplat nimic. Dupa asemenea fapta pot spune cu tarie ca trebuia efectiv sa datzi foc cladirii si sa aratzi cat mai adanc zona! Democratzia a murit atunci in romania. In plus persoana responsabila se afla inca in functzie! IREAL!

Comentează