Cum a plătit MTS false ştiri pentru Monica Ridzi şi Elena Băsescu » Dovezi

CNA va răspunde marţi la întrebarea gsp: „Este legal ca MTS că cumpere ştiri şi reportaje?”. În această pagină, publicul şi organele statului au proba clară a ceea ce a făcut ministrul Ridzi şi unii dintre subordonaţii săi

luni, 22 iunie 2009, 12:20

CNA va răspunde marţi la întrebarea gsp: „Este legal ca MTS că cumpere ştiri şi reportaje?”. În această pagină, publicul şi organele statului au proba clară a ceea ce a făcut ministrul Ridzi şi unii dintre subordonaţii săi



Publicitatea mascată pe televizor nu sare la fel de uşor în ochi precum cheltuielile de genul „Scena de la Costineşti de 75.000 de euro” sau „Scena de la Bucureşti de 50.000 de euro” sau „Jocurile şi concursurile de 50.000 de euro de la Costineşti”.

Dar, de fapt, e mult mai scumpă. Şi în mod explicit interzisă prin Legea audiovizualului.

40% Ridzi, 20% EBA
Prin trei contracte, pe care le puteţi vedea în această pagină, MTS a achiziţionat şi plătit o marfă ilegală în toate ţările democratice: publicitate mascată pe TV. În acest caz, iată cum au fost grupate ştirile şi reportajele din perioada 1-4 mai, ştiri şi reportaje nemarcate cu publicitate:

Televiziunile: „Nu avem contracte de ştiri”
Realitatea TV şi Antena 3 au declarat pentru Evenimentul Zilei că „Noi avem contracte de publicitate cu aceste firme, nu de ştiri”. E adevărat.

Numai că sistemul este următorul: MTS cumpără de la Mark şi Artisan atît publicitate, cît şi ştiri şi reportaje. Complet ilegal şi fără precedent! „E un contract incredibil, o incompetenţă crasă”, au declarat surse din lumea publicităţii.

Achiziţia de ştiri apare în clar, separată de publicitate!
În contractele încheiate de MTS, publicitatea în calupuri este prevăzută ca „1 săptămînă de promovare eveniment”, complet separată de achiziţiile de ştiri şi reportaje  editoriale, care figurează chiar aşa: „Minim 1 reportaje…” sau „Ştiri la orele…” sau „Difuzare pe croll…”.

Cumperi publicitate, se difuzează şi ştirile
Mai departe, direct sau prin alte firme de media, cele două firme partenere MTS încheie un contract de publicitate cu televiziunile, iar acestea, pentru a se menţine măcar formal în legalitate, nu trec în contract decît publicitatea permisă de Legea audiovizualului, cea din calupuri, solospoturi sau alte forme semnalate explicit ca atare!

De difuzat se difuzează însă atît publicitate, cît şi ştirile fals editoriale, de fapt publicitatea mascată, în proporţie de 40% Monica Iacob-Ridzi şi de 20% pentru Elena Băsescu. Perioada monitorizată de firme independente este de 1-4 mai 2009.

„Confirmăm îndeplinirea obiectivului”
Mai mult, pe procesele verbale de recepţie, şefii MTS, cu Paul Diaconu , şeful direcţiei economice în frunte, vizionează ştirile şi reportajele „la care s-a asigurat prestatorul”. Concluzia este:

1. „Confirmăm îndeplinirea obiectivului”

2. „O serie de reportaje au fost realizate în mod suplimentar”

Cele trei procese verbale de recepţie arată, încă o dată, că MTS, prin semnătura ministrului Ridzi, a cumpărat în mod intenţionat ştiri şi reportaje editoriale, a ştiut ce cumpără şi a recepţionat acest serviciu.

Nici o speculaţie, totul pe acte
Toate documentele şi monitorizările oferite ca facsimil în această pagină se regăsesc în dosarul public al MTS. Sînt acte oficiale semnate de reprezentanţi ai statului român şi la care are acces orice contribuabil.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

tudorica  •  23 iunie 2009, 10:12

Daca-si da sau nu demisia dna Ridzi, e o chestie ce se va adeveri sau nu in
timp, fiind de domeniul probabilitatilor.
Pe cine incalzeste faptul ca dna in cauza o sa plece din MTS si va ocupa
probabil o functie si mai de seama pe la nu stiu ce agentie guvernamentala.
Ce ramane? Faptul ca sumele in cauza s-au cheltuit. Si s-au cheltuit
pe ceea ce se face de 20 de ani incoace la noi. Pe Propaganda. Adica
pe crearea unei imagini
pozitive acolo unde realitatea este cu totul alta. In perioada interbelica
era infiintat un Minister al Propagandei. Din pacate, dupa ’89 toate
ministerele noastre au luat componente din fostul minister. Si mai toate
toaca marunt sume pentru a-si creea propaganda de rigoare. De ce fac asta
mai toate ministerele noastre?
Habar n-am. Dar inafara zgomotului propagandei, din pacate nu ramane mai
nimic.

kanuta  •  23 iunie 2009, 12:11

Domnule Tolontan,

Va mai dau doua piste:
-cheltuirea a aprox. 300 mil de euro pentru organizarea concertelor din noaptea Revelionului 2008-2009
-cheltuielile aberante ale domnului primar Sorin Oprescu: „marile recorduri”

Maranda Mara  •  23 iunie 2009, 19:00

D-le Catalin, sunt o doamna poate mai mare decat mama ta si te rog mai fa un efort
efort si ocupate de instructia ei. Sunt convinsa ca aproape toate scolile si diplomel
diplomele obtinute scrise pe site-ul ei sunt false ca la PITESTI. Citeste
site-ul ei si te ingrozesti cate facultati si doctorat are nemaivorbind de cursuri ,functii in ministere in parlamentul Romaniei ,la numai 31 de ani. Cand a mai dormit,cand a mai iubit, cand a mai mancat,si European. As dori sa faci o inveatigatie desteapta si corecta pentru a lumina romanii de ce ministri avem parte. Dupa mine este colectionara de diplome si functii, pentru nimeni decat pentru ea si familia ei.Nu fac politica ,am fost educata in alt regim dar aceasta
femeie ma sperie .Multe functii,multe scoli multe deplasari ,se poate ca atun
ci cand avea examene ea era IN C,Srasburg etc.hina sau in SUA ,Strasburg etc..
Ar fi frumos un titlu in ziar „GASIT DIPLOME Maranda

Contract de publicitate | Andrei-Pop.info  •  23 iunie 2009, 23:34

[…] publici, și care dealtfel au făcut treabă frumoasă cu investigația. Cei curioși pot citi aici mai multe detalii despre caz. Pe aceeași pagină veți găsi și dovezile strânse de ei. Fără […]

costi  •  8 iulie 2009, 12:28

e rusinos, ce se intampla… totusi sunt ceva bani publici..

Observer  •  9 iulie 2009, 1:18

Eu cred ca actuala guvernare, sub umbrela tatucului Basescu, confunda Romania cu propria mosie, iar episodul Ridzi este o picatura intr-un ocean de care, in mod sigur stia si domnul Boc premierul care nu stie decat criza, criza si iar criza, economie, scaderi de salarii, neplati de salarii etc. pt. ca sa aiba de unde sa se infrupte ai lor si sa puna la cale confiscarea totala a puterii la urmatoarele alegeri.

Catalin  •  9 iulie 2009, 1:27

Revin si cu o propunere:
Cititi Declaratia de interese a dnei ministru.
Pai este asociat la firma EURO RIVA SERV SRL cu 397 parti sociale.
Deci a luat-o cu munca de jos:
Contabil 1995-1997 ???
Sef birou contabilitate 1997-1998 ??? Poate 15.feb.1999-2000. Caci restul se poate verifica.
In firma ta cu aproximativ 90 angajati, nu pui un director general si tu te angajezi contabil. Ca da bine la experienta profesionala. Doar pe hartie.

ovi  •  9 iulie 2009, 19:18

Bravo Tolo

Parerea mea este ca orice actiune are un scop.Am mari indoieli ca scopul tau cand ai inceput ancheta asta a fost legat de buna cheltire a banului public.Faptul ca ai atacat o persoana nu un intreg sistem sau mai multe persone in mod sistematic i-mi ridica mari semne de intrebare in legatura cu motivul pentru care ai facut asta.

Belu: “Nu am anuntat-o pe Monica Ridzi ca demisionez” | Blog Oferta de Oferte  •  12 iulie 2009, 15:24

[…] Cum a plătit MTS false ÅŸtiri pentru Monica Ridzi ÅŸi Elena Băsescu » Dovezi CNA va ră […]

Daniel  •  20 iulie 2009, 11:23

Puscarie pe viata,asta merita toti cei care cu buna creinta isi bat joc de „banul meu”.Muncesc in media de imi ies ochii si deabea castig 1700ron iar astia se lafaie in zeci si sute de mii de euro.
Mai rau este ca tot eu voi plati nu ei ca se acopere uni pe alti.Sa le fie rusine televiziunilor inclusiv celei in care lucrez.

mara  •  28 iulie 2009, 9:03

Bravo domnule Tolontan!!! Ati dat un adevarat exemplu. Trebuie sa ne trezim toti romanii la realitate si sa facem ceva cu clasa asta politica de doi lei. Nesimtitii nu au bani da salarii si se ascund in spatele crizei. Banii nostri intra in conturile lor din strainatate. Jos HOTII NESIMTITI DE ROMANIA. Justitia asta oarba ar trebui sa se trezesca!!!!! Nu se mai poate asa!!!!!! Schimba legile cum vor ei, inventeaza taxe si impozite sa saracesca de tot poporul asta si sa-si bage banii in buzunarul lor!!!!

Comentează