Consilierul de imagine al lui Ridzi lucra si pentru ministrul de externe PSD

echipagsp11PARCHETUL DESPRE RIDZI: FALS ŞI CORUPŢIE

joi, 23 iulie 2009, 9:08

echipagsp11PARCHETUL DESPRE RIDZI: FALS ŞI CORUPŢIE

De la 6, numarul invinuitilor va urca spre 20 x MTS a pus la dispozitia publicului, Comisiei de Ancheta parlamentara si a adus chiar in fata DNA documente false! x 2 Mai a fost o deturnare premeditata, acuza procurorii x Desi n-a semnat contracte, Ioana Varsta, cea care i-a consiliat, in acelasi timp, pe Ridzi si pe Cristi Diaconescu, va fi si ea urmarita penal

Potrivit DNA, fostul ministru al sportului a instigat la ştergerea unor fişiere din calculatoarele MTS ca să-şi acopere urmele

1.600 de pagini are, pînă în acest moment, dosarul strîns în cazul Ridzi, timp de patru săptămîni. Cercetările au fost conduse de către DNA, care a folosit date şi informaţii de la Oficiul împotriva Spălarii Banilor şi Garda Financiară.
Din el reiese că cei 6 învinuiţi de pînă în prezent sînt doar începutul. În cîteva săptămîni, Ridzi se va aşeza în capul unei liste de 20 de oameni urmăriţi penal.

Au contrafăcut actele
„Cu bună ştiinţă şi cu rea credinţă, Monica Ridzi şi oamenii săi au prezentat documente false în faţa opiniei publice, în faţa Comisiei Parlamentare de Anchetă şi în faţa DNA”, descrie  dosarul un cunoscător al cazului.

Practic, după ce evenimentele se desfăşuraseră, ei au falsificat actele ca să ascundă că dăduseră contractele fără o procedură de atribuire! Ridzi nu doar că a ştiut, dar a şi resemnat unele dintre aceste hîrtii oficiale contrafăcute.

ddd

Vârstă a lucrat şi pentru ministrul de externe PSD
Vine surpriza. Unul dintre oamenii importanţi din minister, consilierul personal de imagine al lui Ridzi, Ioana Vârstă, lucrează cu jumătate de normă în MTS şi cu normă întreagă la Ministerul Afacerilor Externe! Conform siteului oficial al MAE. Unde exista inclusiv declaratiile de venit ale lui Varsta.

Face exact acelaşi lucru, imagine, dar pentru Cristian Diaconescu, ministrul de externe PSD! Iată cum Vârstă îi leagă pe Ridzi, Diaconescu şi Udrea, cea pe care a lansat-o ca imagine după plecarea de la Cotroceni. Aseara, dupa aparitia articolului, Diaconescu i-a declarat lui Victor Ciutacu: „am concediat-o pe Varsta in iunie”.

„Vârstă i-a consiliat, în acelaşi timp, pe pedelista Ridzi şi pe pesedistul Diaconescu. Asta spune multe despre coabitarea dintre oamenii politici”
sursă gsp

300.000 de euro vor fi recuperaţi
Aproape 300.000 de euro sînt sechestraţi în conturile Artisan şi Mark. Aceşti bani vor reveni la buget, după investigaţia gsp.

Firmele îi înregistraseră ca profit  şi plătiseră şi impozit. „Îţi dai seama cît de mare a fost deturnarea de bani publici văzînd cît de puţin au cheltuit Artisan şi Mark de fapt faţă de cît prevăzuse MTS în contracte”, explică o sursă situaţia. Printre cei 6 care au fost anunţaţi că vor fi învinuiţi, vor urma şi alţii!, sînt şi reprezentanţi ai acestor firme.

Acestora li s-a pus deja sechestru pe conturi şi pe bunuri. Potrivit agenţiei NewsIn, cei trei învinuiţi din MTS sunt directorul economic, Paul Diaconu, directorul de achiziţii, Marius Mărcuţă, şi Ioana Vîrstă, consiliera lui Ridzi. Toţi cei trei s-au prezentat, miercuri, la DNA pentru a afla acuzaţiile.

Băsescu despre Ridzi
La DNA a fost chemat şi omul de la IT din MTS. Cei implicaţi îl bănuiesc că el a dat detalii despre felul în care s-au şters documentele. „Se vorbeşte şi despre faptul că unii directori au fost confruntaţi cu convorbiri telefonice”, povesteşte cineva din minister.

Subiectul Ridzi îl contrariază pe Traian Băsescu. Într-o conferinţă de presă, el a spus că nu înţelege „de ce presa tratează diferit cazurile Ridzi şi Nemirschi”.

„Presa e liberă atîta cît vrea ea să fie”
La întrebarea ce a făcut ca să-şi onoreze promisiunea din 2004, „Vă garantez că presa va fi liberă”, a spus că nu s-a amestecat niciodată în treburile presei şi că a explicat, de cîte ori a avut ocazia, ce se întîmplă în media. „Presa e liberă atîta cît vrea ea să fie”, a spus el.

N-a dorit să se refere la banii de buzunar daţi de ministerul Elenei Udrea unor ziarişti şi a spus că nu cunoaşte exact cum MTS a dorit să cumpere ştiri şi reportaje.

Cu cîteva excepţii, a fost una dintre cele mai neclare conferinţe de presă din istoria de preşedinte a lui Traian Băsescu, convocată în grabă şi plină de ambiguităţi şi piste false.

Ce urmează?

Luni se discută în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor cererea procurorilor de începere a urmăririi penale. Cererea, care conţine referatul de 7 pagini şi dosarul de 1600 de pagini, se vor trimite la Comisia Juridică şi, apoi, în plen.

Separat, luni după-amiază, plenul Camerei Deputaţilor va discuta Raportul Comisiei de Anchetă în cazul Ridzi.
Pînă acum, faza de judecată a cazurilor majore de corupţie dura în medie doi ani în România, însă în acest caz ritmul e mult mai rapid. „Oricum, e puţin probabil ca în acest an să existe o primă sentinţă în dosar”, a mărturisit unul dintre avocaţii celor învinuiţi.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

ionut  •  23 iulie 2009, 21:28

Cataline,
Bravo tie ca lupti cu coruptia din Romania.
Dar trebuie sa luptam si cu capitalismul putred din tara asta. E normal ca un meci de fotbal ce asteapta sa fie urmarit de cel putin un milion de suporteri stelisti sa fie transmis pe Digisport TV? Te rog sa nu ignori aceasta intrebare.
O fi dat ei multi bani pentru transmisie, numai ca suporterii asteapta sa fie respectati. Si daca nu pot transmite la nivel national, fiindca in Romania exista o concurenta oarba si absurda, mai bine sa-si vada de lungul nasului si sa-i lase sa transmita pe ei care au capacitati.

xorin  •  23 iulie 2009, 21:52

CITEZ….
„300.000 de euro vor fi recuperaţi
Aproape 300.000 de euro sînt sechestraţi în conturile Artisan şi Mark. Aceşti bani vor reveni la buget, după investigaţia gsp.”

PAI astia 300.000 euro…trebuiau gasiti la EBA!
interesant…inseamna ca INVALIDEZI teoria lui Radu Tudor si Mircea Badea ex-ziaristi..actualmente, vorba lui Cristoiu, ..chibiti PSD-PC….

sa recapitulam..
300.000 Artisan+Mark ++ aprox 150.000 TVA++ aprox150.000 televiziunile cu stirile ( LOCO +Antene)++aprox 150.000 evenimentele…!!!!!!!

Oare asa o Fi???

Razvan  •  23 iulie 2009, 21:54

Domnule Tolontan
Domnul Mircea Badea in emisiunea sa de pe Antena 3, in mod public, va acuzat de management defectuos, de producator de „gauri”. A atacat GSP si pe colegii dumneavoastra jurnalisti. Nu aveti nimic de comentat fata de acest incident, pana la urma ati fost atacat in mod public. Sau macar sa oferiti o parere, dupa cum ma astept, pertinenta, civilizata si la obiect.

Cătălin Tolontan  •  23 iulie 2009, 22:00

razvan: management defectuos fata de gsptv? Nu am nici o relatie manageriala si nici de alta natura cu gsptv. Nici nu cunosc rezultatul financiar al televiziunii, dar cred ca ea merge bine pentru un canal lansat de curind. Cit despte Gazeta si siteuri, pe care le coordonez managerial impreuna cu colegii mei, ele au facut profit in fiecare dintre ultimii 4 ani. Speram sa avem un rezultat bun si pe 2009. Deocamdata, la jumatatea anului, stam bine.

Deveanu Silviu  •  23 iulie 2009, 22:01

Sa nu creada cineva ca SIFONARI sunt doar la PDL. Se gasec din belsug si la PSD, PNL, UDMR, PC si, chiar la PRM. Pentru a cumpara voturi, cum altfel se castiga scrutine, trebuie bani, trebuie bani multi sa cumperi presa, justitia si mai trebuie si de niste posetute, pantofiori, un spritz sau Wisky. Deh, viata grea pe timp de criza! Partea tragica este ca „ai nostri conducatori” o duc din ce in ce mai bine iar saracia se depune pe capul celor multi, ceea ce este foarte bine, scade pretul voturilor cand n-are omul ce pune pe masa. Oricum, scandalul Ridzi a fost o furtuna intr-un pahar cu apa, cum vor mai fi si altele. Noi ne-am obisnuit, stim cu cine avem de-a face!

malasuerte  •  23 iulie 2009, 22:09

„Presa e liberă atîta cît vrea ea să fie”
corect

xorin  •  23 iulie 2009, 22:22

SUBSCRIU LA ACEST punct de vedere….

6
malasuerte Says:
July 23rd, 2009 at 10:09 pm

“Presa e liberă atîta cît vrea ea să fie”
corect

gabrielvaleriu  •  23 iulie 2009, 22:29

V-am urmarit prestatia la conferinta de presa a presedintelui si mi s-a parut ca, dincolo de respectul cuvenit functiei, ati fost mult prea retinut in fata personajului care o ocupa.

In afara de faptul ca a „scaldat-o”, refuzand practic sa raspunda cu acel tertip superfluu, omul v-a considerat „necinstit”, s-a referit de doua ori la dvs. prin prisma acestui adjectiv, ba, in buna traditie a casei, a mers cu insinuarile pana la a face referire, asa, ca si cum ar fi vorbit la general despre coruptia din presa, la „sotia unui jurnalist care lucreaza la o firma care primeste bani sa faca publicitate, promovare…”. Citatul nu e chiar exact, insa esenta e.

Pe langa constatarea clara ca omul e nepregatit pentru ce functie ocupa, isi arata caracterul invocand colportari menite, crede el, sa abata atentia de la clanul sau de sifonatori de bani publici, catre oricine altcineva. L-ati deranjat prea mult, v-a fost ostil din start si n-am priceput de ce ati lasat impresia ca nu ati inteles unde bate cu mizeria pe care a spus-o, asa cum stim ca face cu oricine indrazneste sa-l zgandare….

Cristina  •  23 iulie 2009, 22:34

Sa nu uitam ca presa poate si trebuie sa fie a patra putere in stat, la egalitate cu celelalte trei. Chiar daca trebuie sa fie impartiala (si poate ca tocmai de aceea), presa poate si trebuie sa se implice in viata societatii, aparandu-i interesele.
Scandalul Ridzi poate parea unora o „furtuna intr-un pahar cu apa”; si totusi, dezvaluirea oricarui amanunt din acest caz (justitiei si nu neaparat publicului larg) poate duce la relatii aparent neasteptate intre persoane sus-puse. Nu degeaba coruptia (si orice „treaba murdara”) poate fi comparata cu o caracatita ce isi intinde tentaculele-i hidoase pana in cele mai departate si ascunse „cotloane”.
„Presa e libera atat cat vrea ea sa fie”. Corect. Iar libertatea se masoara prin perseverenta cu care presa ia atitudine fata de orice fenomen, pozitiv sau negativ, la care este martora in viata de zi cu zi a societatii.

Cătălin Tolontan  •  23 iulie 2009, 22:39

gabrielvaleriu : o conferinta de presa nu e un talk show. La ea se pun intrebari. Si eu am fost surprins ca presedintele pune el intrebari si face insinuari la o conferinta de presa, incercind sa i deturneze natura. Cit despre insinuarile personale, nu pot decit sa ma consider perplex ca presedintele foloseste insinuari personale la chestiuni publice si vehiculeaza minciuni de culise, fara sa aiba curajul sa rosteasca nume. Sa va spun ceva clar: de o luna si jumatate, anumite grupuri din PD-L, care se dovedesc a legate de reteaua pe care presa si DNA au scos-o la iveala, au incercat sa murdareasca echipa gsp. N-au reusit nimic dintr-un motiv simplu: nu exista nici o firma de publicitate, a nici unei sotii, nu exista nici o legatura, de nici un fel. Neputind sa combata ancheta gsp, ei au intentionat sa-i discrediteze pe jurnalistii care au initiat-o. Fara succes! Vom ramine calmi, pentru ca acest caz nu s-a terminat. El a mers inainte prin ratiune, argumente si probe. Noi nu ne-am plins niciodata in fata acestor presiuni, e parte din job, dar credeti-ne ca nu e usor sa lupti cu o forta atit de mare care nu a reusit sa ne atinga reputatia si integritatea cu nimic. Sincer, imi pare rau ca Traian Basescu a ajuns asa.

Marcel  •  23 iulie 2009, 22:44

Blog-ul asta s-a transformat dintr-unul pt sport in unul anti PDL ?
Si tu, Brutus?

Cătălin Tolontan  •  23 iulie 2009, 22:58

marcel: un ministru pdl, impreuna cu vreo 15 de subordonati, aproape toti sefuleti pdl, dau 730.000 de euro din banii publici dedicati sportului unor firme, noi scriem asta, probabl ca cel putin 300.000 de euro vor fi recuperati si tu spui ca avem ceva cu pdl 🙂

gabrielvaleriu  •  23 iulie 2009, 22:59

Nu sunteti primul tratat astfel.

Imi aduc aminte de politologul Cristian Parvulescu, si el dat pe mana poporului, suprema lasitate la un „barbat politic”, pe baza de „sotie la guvernul Tariceanu”. Ca doamna lucra la guvern de pe vremea d-lui Vacaroiu n-a mai contat, ideea a prins in mintile fanilor prezidentiali si inca i se mai bate obrazul domnului in cauza, complet gratuit.

Ideea e ca ati zdruncinat din temelii un sistem mafiot si asta deranjeaza pe cei care pozeaza in sfintii neamului in timp ce isi extrag seva din chiar fructele acestui fel de a minti fara cea mai mica urma de jena. Felicitari !

mitica  •  23 iulie 2009, 23:07

D-le Tolontan, nu-mi amintesc sa va fi plins in 2000-2004 ca presa nu-i libera, desi dupa ce n-a mai fost guvernul Nastase s-a scris despre modul cum era controlata presa.Acum ii cereti lui TB sa va spuna ce a facut pt. „apararea” libertatii presei.Nu este presa libera?S-au ar trebui Basescu sa va apere de tentatii?Daca sint politicieni care sint „corupatori”, cei care „se lasa” corupti(si aveti cazul televiziunilor in afacerea Ridzi, ziaristi care au acceptat „diurna”)nu au nici o vina?Or fi, saracii, niste copii naivi care s-au lasat ademeniti de vreun nene rau cu acadele?!
Ce faceti in cazul afirmatiilor lui Mircea Badea referitoare la Dv.?
Nu de alta, dar e din acelasi trust de presa, si lumea ar zice ca ce a afirmat, stie din interior.Dan Andronic(care nu poate fi socotit un apropiat al PDL) afirma pe blogul sau ca stie din surse PSD ca ati avut o oferta de functie in MTS.Cum „contracarati”?

Om  •  23 iulie 2009, 23:16

@gabrielvaleriu:
…a mers cu insinuarile pana la a face referire, asa, ca si cum ar fi vorbit la general despre coruptia din presa, la “sotia unui jurnalist care lucreaza la o firma care primeste bani sa faca publicitate, promovare…”.
CHIAR ASA?
E atit de trist si de dezamagitor acest TB ca aproape n-as vrea sa cred; si nu ma indoiesc de buna dvs. credinta, ba chiar va multumesc pentru detalii, pentru ca n-am urmarit conferinta de presa.
@ Catalin Tolontan
Multumesc pentru ancheta, pentru eforturi, pentru tarie. Fraza dvs. „Sincer, imi pare rau ca Traian Basescu a ajuns asa.” reflecta fix si mult mai succint si curat ceea ce gindesc si eu.

Jhon  •  23 iulie 2009, 23:24

Banii sunt la Realitatea tv, la Antene (DUBLUm 125.000 euro) si masiv la LOCO etc, firme ale lui Voiculescu (campania PSD si PC, nu la EBA, cum tot insinuati manipulator, stil smecheresc cu tenta „inainte de ’89”).
Cine a ciordit, negresit, la parnaie. Asteptam ca justitia sa-si faca datoria, sa judece corect.
Nascase, Mitrea, Miki Spaga, Mazare, Dragnea s.a., cand…intra la judecata? E…, asta e in tara unde mafia transpartinica si parlamentarii corupti si frati la a nu lasa justitia sa judece, isi dau mana.PSD e varful coruptiei in Romania.

Victor  •  24 iulie 2009, 0:15

D-nule Tolontan,daca si asa dintr-un jurnalist de sport ati ajuns unul de investigatii,de ce incepeti sa dezlegati itele acolo unde doriti dumneavoastra?A inceput coruptia cu PD-L-ul sau este o socoteala a dumneavoastra personala,pe care vreti sa o achitati?
Unde ati fost pana acum?Politicienii tuturor partidelor politice din Ro.au delapidat milioane si miliarde de Euro si nimeni nu a fost dereanjat de aceasta situatie(ma refer la toti jurnalistii romani care subit au devenit investigatori).Nu intentionezi sa devin avocatul cuiva,dar mi se pare enorm de ciudat faptul ca-n trecut coruptia s-a facut pe picior mare,dar presa devenise surdo-muto.
Nu traiesc de mult in Ro.siceea ce scriu aici este o parere neutra/a unui spectator de margine:
cu toata bunavointa mea nu cred in neutralitatea dumneavoastra de investigator,ci cred in reglare de conturi/razbunarea unui orgoliu ranit.
Repet intrebarea pe care si un copil din clasa 1 poate vi l-ar pune:
de ce investigati numai cazul PD-L si nu intreaga clasa politica?
Parerea mea:nu sunteti corect!

woland  •  24 iulie 2009, 0:23

Cineva spunea ca sunt corupti in toate partidele. Corect, dar atat de multi, avizi si nerusinati ca in PD-l nu cred sa fie nici macar in PSD.

mary  •  24 iulie 2009, 0:55

sistemul de deturnarea banilor publici prin actiuni gen „2 mai” este pus la punct de foarte multi ani , toate primariile il practica pt. ca este un sistem foarte eficient . majoritatea romanilor de la orase si sate vad in fiecare an „zile organizate” din bani publici ,cica sponzorizate de firme private , care sunt doar sifoane pt. banii care se duc spre persoane care „doneaza” bani partidelor politice .

Bogdan Anderko  •  24 iulie 2009, 0:57

Cu tot rspectul admir ca Gsp a reusit sa faca lumina in acest furt. Acum ca se ve ajunge in justitie ar fi cazul sa-l recapatam pe Catalin Tolontan. Ceea ce e prea mult strica. Si subiectul Ridzi e un exemplu.

hasu  •  24 iulie 2009, 1:05

Mai las-o ba in pace pe fufa asta ,tu ai uitat ca esti ziarist sportiv? Du-te nene la gardianul ca ne-ai inveninat pe toti.Sau ai intrat in politica si maninci si tu cacao ca si astia?Ca asa pare in ultimul timp.Noi am inteles ca asta este penala,da tu ce faci acum cind este la pamint ii dai pumni in continuare?Las-o dreacu ca ai omorit-o,treci pe sport ca devii suspect si tu.Servesti pe cineva?

shmpang  •  24 iulie 2009, 1:07

D-le Tolontan , daca vreodata ajunge-ti fata in fata cu presedintele Basescu , sa-l intrebati : cand fica sa isi face-a campanie alaturi de ridzi la petrosani de ziua europei , era ceva normal ???

mary  •  24 iulie 2009, 1:34

imi pare rau de cei care-l ataca pe tolontan cu comentarii gen ” ai ceva cu PD-l” , ei recunosc ca se fura in stil barbar in RO , dar ei sunt doar niste „soldati” care urmeaza ordinele partidului si nu pot fi de acord ca tocmai „hotii” lor sa fie implicati tocmai acum

Vlad Ionescu  •  24 iulie 2009, 1:47

Ce se mai aude cu raportul de audit? Oricum vom afla detalii foarte interesante in scurt timp fiindca dosarul va ajunge la comisia juridica si de acolo vor fi multe scurgeri. Asa cum mi-am imaginat, cunoscand personajele, capul a fost Ioana Varsta. Acum isi bleastama zilele ca s-a incurcat. Norocul nostru fiindca I.V. este un jucator important in acest tip de aranjamente, inteligent si tot timpul a procedat asa. Are multiple conexiuni si a participat la multe actiuni de „intrajutorare”. Totusi sa nu realizeze pericolul de a lucra cu un personaj ca M.I.R. este explicabil doar prin marea lacomie care o caracterizeaza, de increderea pe care o avea ca ea este un mare maestru si poate sa faca si din rahat, bici si de faptul ca avea incredere mare in sistemul in care opera. Daca s-ar cerceta mai atent cu cine a lucrat acest personaj si ce conexiuni are in media, probabil ca s-ar afla lucruri mult mai interesante decat cele de la MTS.

phila pa  •  24 iulie 2009, 2:14

nu intzeleg de ce basescu vrea sa amestece cazul pitzi cu cazul nemirschi; ala a facut o aventura si-a dat demisia ,cazul closed; ritzi este cu totul alta poveste-frauda di banii publici. Dle Tolontan; nu o luatzi ca un sfat; parerea mea este sa continuatzi cu cazul pina la punctul final (decizia curtii de judecata); indiferent cum atzi proceda intodeauna vor fi „carcotasi” sa comenteze(pro sau contra); parerea mea ca 90% din cititorii gsp va aproba si sustzin; inca ceva, mentzinind in atentzia opiniei publice acest caz cei care se mai infrupta din banul public vor gandi twice; inca odata FELICITARI; off topic; facetzi ceva daca va este in putintza sa vedem si noi meciurile din ro pentru cei care nu traim acolo; nu sint fan steaua dar FELICITARI

daniel v.  •  24 iulie 2009, 2:52

bravo tolo!!!

val  •  24 iulie 2009, 7:45

Faptul ca Ridzi a deturnat bani publici ne este de mirare, in Romania deturnarea de fonduri, insusirea banilor publici prin diverse metode este o regula. Totusi, de la tineretea si ambitia ei te asteptai, daca nu la un alt tip de moralitate, cel putin la o mai mare prudenta in ce priveste tot ce i-ar putea afecta cariera.
Cu adevarat surprinzator este faptul ca un om care a ajuns ministru a fost capabil de prostia de a modifica actele, impreuna cu colaboratorii apropiati. Isi putea imagina ca acest lucru nu va fi descoperit? Nu a realizat ca acest gest ii agraveaza enorm situatia? Cum a ajuns ministru o asemenea gagauta?

Inteligenta, abilitatea lui Traian Basescu a facut ca micul PD sa creasca uimitor de repede, dar artificial. Multi lideri ai PDL nu au atins maturitatea necesara sau nu au valoarea corespunzatoare noilor responsabilitati.

gaga  •  24 iulie 2009, 8:29

Va mai amintiti incrancenarea ca care Boureanu o apara pe Ridzi? De ce oare? Toate jignirile aduse de Boureanu tuturor celorlalti membri ai comisiei si oricui avea o parere nu prea buna despre RIDZI erau foarte tare combatute cu argumente ce te dsezarmau.
Oare Boureanu ce vroia sa ascunda, sa bage sub pres?
Adevaratele dedesubturi ale acestei afaceri le vom afla probabil odata cu adevarul despre revolutie si cine-a tras in noi.

pandora  •  24 iulie 2009, 9:05

Aisbergul a luat-o la vale si nu mai poate fi oprit.Dar nimic nu s-ar fi intamplat,daca nu ar fi fost TOLO.Felicitari,prietene!

Marius  •  24 iulie 2009, 9:15

Tolo,
nu-ti mai pierde vremea cu aceste *******. Revino la ceea ce stii tu sa faci cel mai bine, presa sportiva. Oricum acesti ********* isi vor vedea in continuare de afacerile lor murdare. Intr-o luna se va declansa un nou scandal care va acoperi in ochii opiniei publice circul Ritzi si totul va fi uitat. Noi cititorii GS, suntem vaduviti de articolele tale foarte bune referitoare la evenimentele sportive.

Cătălin Tolontan  •  24 iulie 2009, 10:27

Bogdan Anderko, marius: am inteles mesajul vostru. Si mie imi lipsesc articolele de sport.

Cătălin Tolontan  •  24 iulie 2009, 10:29

mitica: inseamna k nu ai citit gazeta in 2004. Am luptat imporiva coalitiei PSD+PC car politiza sportul, care il luase pe ioradnescu si ideea de echipa nationala.

claudia  •  24 iulie 2009, 10:31

din ce am vazut la conferinta de presa, traian basescu pare sa pluteasca intr-un nor de complacere in legatura cu cele 3 delicate: rizdi, eba si udrea. la intrabrile lui catalin parea ca nu poate intelege ca banii delapidati in cazul ridzi sunt, surprinzator, BANI PUBLICI. Ca banii dati de 4 ani de Ministerul Turismului drept diurne jurnalistilor sunt tot BANII NOSTRI. creca dak il intreaba cineva cat ii e salariul brut si cat net, habar n-are. creca nu intelege cum e cu circuitul banilor de la cetateni in natura corupta a sistemului, decat, desigur, cand ii convine lui. poate ar fi cazul sa isi ia si el un dan pavel, cum a facut becali, pe care sa il ameteasca in meandrele interpretarilor favorabile lui si dupa aia sa ii spuna: „prietene”!

petrache lupu  •  24 iulie 2009, 10:46

Nastase e de vina pentru toate. :)) Are piscina si bunker. :))

Bogdan  •  24 iulie 2009, 10:51

Catalin, cred ca tb sa fie ff frustrant cand vezi ca un procent important al acestui popor este de o prostie iesita din comun : ba ca faci acest lucru din razbunare ba ca unora li se pare ciudat ca nu ai demascat pana acum toata marea coruptie din Ro si te iei doar de un „maruntis” de aproape UN MILION EURO, BANI PUBLICI.
Nu mai vb de cei ce ucid limba romana cu aproape fiecare cuvant tastat si care, mai au si tupeul sa critice munca voastra. E usor de criticat ce face unul sau altul din fotoliul de acasa sau de la munca dar ce uita acesti romani saraci cu duhul sau orbiti de pasiuni politice este ca si ei au datoria de a demasca, de a face ca lucrurile sa evolueze in tara asta lipsita de orice reper moral sanatos. Din cauza acestor oameni am ajuns unde am ajuns. Din cauza lor avem clasa politica pe care o avem; din cauza celor saraci cu duhul, a celor lipsiti de discernamant.
Recunosc, ca si suporter „aproape ultras” :)parerea mea despre majoritatea ziaristilor este f asemanatoare celei despre politicieni in sensul ca sunt la fel de ingamfati, nesimtiti, lipsiti de profesionalism si deontologie precum si coruptibili. Dar ceea ce ati facut voi este singurul lucru care m-a facut sa mai gandesc ca mai putem tine tara asta cat de cat in coma morala artificiala. Ce va fi ? Cu multi oameni ca voi vom reusi, cu majoritatea actuala, in schimb, vom muri.

c24  •  24 iulie 2009, 11:26

Domnule Tolontan
Sunt cateva probleme pe care e greu sa le surmontati.
1. Apartenenta Gazetei la un anumit grup de interese (PC si Voiculescu stim ce urmaresc).
2. Tendentiozitatea abordarii pentru mine a fost evidenta. Nu era suficienta atingerea tintei PDL, conform directivelor de sus trebuia neaparat prins Basescu (nu ma incanta insul in postura de presedinte, dar deocamdata mi se pare o solutie vis-a-vis de „prostanacul” PSD-ului, sau de individul gol de continut al PNL-ului.). In consecinta, fara nici un fel de probe care sa-i ateste participarea la manariile din MTS, ati fortat la maxim alaturarea Ridzi-Elena Basescu. Dovezile ce apar la DNA se pare ca va cam incurca planurile.
“Presa e liberă atîta cît vrea ea să fie” este un mare adevar si are stransa legatura cu cu GSP, in special cu forma televizata. O dovada, relatia cu Gigi Becali. Oare practicile oripilante in directia asta arata libertatea presei asa cum o gandeste domnia voastra.

In rest felicitari pentru modul in care ati deconspirat toata mizeria MTS, chiar daca e vorba doar de un pestisor mic, mic, mic de tot. Si chiar daca banuielile mele converg spre ideea ca informatiile au venit pachet de la adversarii politici. Si inca ceva, daca nu gazeta, atunci grupul careia ii apartine s-a dedulci olecuta din banii astia cheltuiti cu neobrazare pentru imaginea unor insi. Pentru ca va cred un jurnalis de mare calitate (unul din putinii prezenti in transee) va urez izbanda intr-un alt caz, UDREA. Cu udrea l-ati prinde si pe Basescu.

Daniel Eugene  •  24 iulie 2009, 11:48

Sunt tare curios daca Tolo va scoate vreun cuvintel in legatura cu cele 3.2 miliarde de euro disparute din fondul de dezvoltare creat prin privatizarea BCR! Acolo a fost devalizarea tarii, Ridzi e un nimic, ea nici nu este inculpata pentru furt, ci doar pentru abuz in serviciu si stergerea unor urme pentru care trebuie sa dea socoteala. Romania e in criza si din cauza guvernarii PNL-PSD din legislatura trecuta care au devalizat practic tara si banii nu se regasesc nici in autostrazi, nici in scoli, nici in spitale. Domnule Tolontan, acolo e bataia pestelui si nu ameteala din JN ca Elena Udrea are de gand sa cumpere perdele de 70000 de euro daca o va face! Atentie, treaba e serioasa iar daca PSD si PNL vor refuza sa faca o comisie pentru cele 3,2 miliarde va iesi urat pentru ambele partide.Va astept cu sugestiile dumneavoastra!

Victor  •  24 iulie 2009, 12:07

Si mie imi pare rau de acei care se pun in fata d-nului Tolontan si ai aduc superlative.Este laudabil faptul ca a clatinat un pic in coruptia din Ro.,dar din pacate acest clatinat nu a fost un cutremur.
Vom trai si vom auzi,care au fost scopurile d-nului Tolontan.La ora actuala,media scrisa si auzita din Ro.nu este independenta.Cred ca este prea devreme sa-l slavim ptr.descoperirea unei delapidari minore,cand cele majore sunt nebuloase.
Gasesc enorm de trist ca unii dintre voi se leaga de corectitudinea exprimarii in scris si gandit al limbii romane, al unui forumist(in cazul acesta al meu).Am explicat ca sunt plecat de f.multi ani din Ro.Sunt „rasfatat”cu o presa corecta,televiziune corecta,justitie corecta,Guvern corect.Mi-am scris parerea bazandu-ma pe aceasta educatie si nu dependenta de partide sau prostie.
Eu sunt inca de parere,ca investigatie d-nului Tolontan este de apreciat,dar nu este una de laudat.Tara-i plina de politicieni corupti,deci nu-i corect sa ne legam numai de unii si pe altii sa-i ascundem sub pres.Intentionat se zgarie la imaginea unuia si se spala(sau se lasa murdara)imaginea celuilalt.
Credibilitatea cuiva este atnuci cand vorbeste la plural si nu cand realitatea este la plural,dar el se ocupa numai de singular.

iulian  •  24 iulie 2009, 12:36

Bravo cataline. dar avem si noi o rugaminte: publica lista cu ziaristii care au primit diurna si bani de drum ca sa se stie ce ziaristi sunt corupti si baga mana in cascaval. in rest numai de bine

luana  •  24 iulie 2009, 12:45

oamenii de imagine platiti din bani publici nu sunt ceva nou. emil boc avea, pe vremea cand era primar, cameraman personal platit din bani publici.
ideea a fost preluata si de actualul primar, „pupila” lui boc, al carui cameraman, care ii filmeaza sedintele de CL si conferintele de presa pentru talk-show-urile din presa locala, capitolul realizari, este angajat de anul acesta (criza, nu?) in primarie, ca personal contractual.
acelasi lucru l-a facut si seful CJ Cluj, finul d-lui Boc. acesta si-a angajat cameramanul in cabinetul demnitarului, tot ca personal contractual, ba l-a facut si membru intr-un CA 🙂

Cătălin Tolontan  •  24 iulie 2009, 13:21

victor: e dreptul sa critici, te rog un lucru: nu mai insinua „dependenta financiara” pt k asta e calomnie.

Victor  •  24 iulie 2009, 14:15

Cand am scris de dependenta financiara,nu m-am referit la o anumita pers.Ci am generalizat.Nu este o calomnie ca-n Ro.nr.jurnalistilori corecti,profesionisti este in miniminoritate.
Fiecare incearca intr-un mod necrestin sa se salveze,sa supravietuiasca.
Fiecare care are o alta educatie civica,reactioneaza cu sceptism,la pozitiile presei romanesti.Nu doresc sa ma repet,dar adevarul doare.
Daca dotiti sa fiti corecti,fiti neutri si tratati totul cu aceasi energie,nu ca intr-o padure plina de uscaturi sacrificati numai un anumit pom.
Deocamdata audiovizualul roman dezbina,analfebetizeaza si calomniaza.Nu eu sunt calomniatorul,ci presa in general si acest adevar nu-l puteti nega,d-nule Tolontan.
Repet aplaud activitatea dumneavoastra,dar nu-l accept ca senzational.

Cătălin Tolontan  •  24 iulie 2009, 14:18

victor: tocami asta e, ca ati generalizat

bamse  •  24 iulie 2009, 14:58

Bravo, de mult timp asteptam sa se intample asa ceva si la noi, gg Tolo!!!

Victor  •  24 iulie 2009, 15:01

D-nule Tolontan un singur lucru vreau sa va explic.
Eu cand aud generalizari si nu ma simt inclus in aceste generalizari,atunci nu ma simt nici atacat si nici calomniat.Adevarul este ca,amandoi suntem constienti de duplicitatea presei romanesti.Deci daca va simtiti curat si sarac nu aveti de ce sa va simtiti implicat in acest generalism.Va doresc un weekend mai linistit si ceva mai mult sport decat cele 1600 de pag.din dosarul Ridzi de la DNA.

Iesean  •  24 iulie 2009, 20:47

Ii dau dreptate in ceea ce spune Victor.Am in schim o intrebare la domnul Cătălin Tolontan.De ce nu va apucati si de analizat cazul binecunoscut Sterling?Un caz la fel de bine cunoscut,o ancheta mai veche la DNA asupra domnului Adrian Nastase cu banii pe care nu-i putea justifica si a spus ca i-a primit de la matusa Tamara din America?Nu dosar Zambaccian deoarece asta ii ca un ac intr-o capita cu fan(adica lucruri minore).De ce nu-l intrebati pe domnul Voiculescu care mereu ii aproape de dumneavoastra,referitor la afirmatiile facute de el intr-o sedinta de presa in campania de demitere a presedintelui Traian Basescu,precum ca are dovezi referitoare la minciuni in declaratii si surminarea economiei a presedintelui Tarii,spunand ca trebuiesc anaalizate si poi le va face publice in urma cererii lor de catre reporteri prezenti la sedinta.Au trecut doi ani de atunci si tot nu a aratan nimic.Unde sunt acele devezi?Spunea ca nu a facut politie politica.Parerea mea e ca acest lucru arata ca a facut politie politica.

Oprescu vrea la Cotroceni | Masterat Politic  •  27 iulie 2009, 8:21

[…] Printr-o intorsatura absurda, poate fi vorba si de Red Apple Communication, dupa ce Ioana Varsta a fost data afara de la minister de catre Cristian Diaconescu si Horia Mihalcescu are destule probleme in gestionarea […]

Mazare a cumparat si el stiri. PSD tace | Blog Oferta de Oferte  •  2 august 2009, 13:02

[…] Consilierul de imagine al lui Ridzi lucra si pentru ministrul de externe PSD PARCHETUL DESPRE RIDZI: FALS ŞI CORUPŢIE De la 6, numarul… […]

serbanel  •  28 mai 2011, 15:49

Domnu Tolontan, poate ca asa e cum ziceti – elena varsta a stat cu fundu in 2 luntri si a supt de la 2 vaci simultan…vaci din partide deosebite. Tipic romanesc. Dar doamna respectiva e un fel de savanta: publica acvum un manual de eticheta si protocol diplomatic. CFare costa vreo 100 lei, nu de alta dar sa acopere paguba cu confiscarea averii de DNA daca se va intampla asta.

Consilierul de imagine al lui Ridzi lucra si pentru ministrul de … | In Atentia DNA  •  9 octombrie 2011, 11:51

[…] Read this article: Consilierul de imagine al lui Ridzi lucra si pentru ministrul de … […]

Comentează