Şahistul de la miezul nopţii

În minutul 108, Matache blochează cu piciorul, precum Penu pe vremuri. Pentru băieţii care dau să intre pe google ca pe teren, nu rupeţi gardurile! Penu a fost un mare portar de handbal, îngerul lui Dinamo şi al echipei naţionale.

joi, 27 august 2009, 11:45

În minutul 108, Matache blochează cu piciorul, precum Penu pe vremuri. Pentru băieţii care dau să intre pe google ca pe teren, nu rupeţi gardurile! Penu a fost un mare portar de handbal, îngerul lui Dinamo şi al echipei naţionale.

Apoi, la penaltyurile de departajare, pe Matache l-au şters aproape toate baloanele. Pe mănuşă, pe vîrful bocancului, pe braţ. Parea un blestem sau o slabiciune a lui.

Şi, tocmai cind se terminase seria jucătorilor de cîmp şi venea rîndul portarilor să execute iar noi tremuram in mjlocul celei mai proaste transmisii a unor „11m”, ingrozitoare prestatia TV a cehilor!, si stateam cu inima batind ca la porumbei, asteptind sa vedem daca plasa se misca sau nu, atunci Matache s-a aruncat perfect şi a scos mingea decisivă.

Nu, nu a fost noroc. Ci stăpînire, pentru că acolo plonjase şi la ultimele execuţii ale cehilor.

Un joc de şah în miez de noapte care a deschis portile sublimului pentru lupta eroica a întregii echipe. Si care vine sa ne arate de ce UEFA a judecat cu moderatie si in spiritul jocului ce s-a intimplat la Bucuresti: pentru ca fotbalul trebuie lasat sa decida. El a vorbit si pe buzele sale s-a auzit DI-NA-MO.

Comentarii (167)Adaugă comentariu

andy  •  28 august 2009, 12:20

a-ti luat-o razna parca ar fi eliminat pe Inter sau Milan coborîti pe pamânt

paul S  •  28 august 2009, 12:21

Si Nationala are sanse de calificare egale cu cele pe care le-a avut Dinamo aseara. Cu aceeasi daruire, aceeasi concentrare, aceeasi modestie se poate obtine calificarea. Este un exemplu din care Juniorul poate extrage idei de valoare. Una ar fi inlocuirea vedetelor a caror motivatie este diminuata cu „rezervele”. Este vorba de a avea in cadrul echipei seriozitate, calm, coeziune sinergica. Toate astea se transforma in eficienta. De asta are nevoie Nationala: eficienta. Doar un antrenor profund si cu gandire strategica o poate genera. Acest Boneti este o curiozitate. Pare sa detina aceasta calitate.

popa cristian  •  28 august 2009, 12:27

Daca sunt stelisti care nu au vazut meciul lor si s-au uitat la meciul lui Dinamo(inclusiv frate-meu cu vreo 3 prieteni stelisti), inseamna ca mai avem sperante cu natia noastra de microbisti.N-am sa inteleg niciodata de ce nu poti fi suporter al unei echipe fara sa le urasti pe celelalte!

popa cristian  •  28 august 2009, 12:30

Nationala are sanse sa prinda barajul pt.mondiale!Batem tot si Franta pierde cu Serbia.Dupa ce a fost aseara,chiar credeti ca e imposibil?

il cazzone  •  28 august 2009, 12:33

:))))))
:))))))
:)))))
matache este si ramane un portar de duzina.. orice ai zice despre el..

frankly mr. shankly  •  28 august 2009, 12:37

Pentru Cristian Popa – ha ha ha ha !!! Franta e Slovan Liberec !!! Am auzit ca maine Romania va salva si lumea din criza mondiala iar in Bucuresti problema cainilor maidanezi, a traficului, a spatiului verde, a canalizarii etc. vor fi rezolvate

valib29  •  28 august 2009, 12:55

Ce sahist? Poate pokerist! de ce? Pentru ca din 9 penalties pe spatiul portii a aparat doar unul. Asta nu e sah, Ci noroc. Sorry.

marian popescu  •  28 august 2009, 15:05

lasati-o mai moale. jumatate circula beat prin drumu taberei, auzea urale la golurile de la 11 m si vedea numai dinamovisti (a numarat vreo 22 milioane). eu, la craiova nu am auzit nimic, desi am vecini politisti. sa-i vedem mai departe. performanta este mica, situatia din care au scapat este, intradevar, foarte rara. treziti-va!

scriitorul  •  28 august 2009, 15:21

Decizia fair play a UEFA de a nu suspenda Dinamo din Europa a fost unul din factorii care au schimabat atitudinea/mentalitatea jucatorilor.
_”Sa le oferim o SANSA ! Calificarea trebuie sa se joace pe teren si nu in birouri!”
Aceasta gandire/decizie/hotarare a fost castigatoare.
A asezat valorile , a creat spectacol si …a bucurat mii de romani.
Felicitari DINAMO , felictari UEFA !.

durden  •  28 august 2009, 15:48

nu pot sa cred ca pana si dupa aceasta victorie mai apar contestatari la adresa lui dinamo…penibil…sa va fie rusine!

robbie  •  28 august 2009, 15:51

Alo…Oameni buni,coborati cu picioarele pe pamant…Intr-adevar,a fost o mare performanta aceasta revenire spectaculoasa…Dar,nu o mai ardeti atat cu exaltarea asta…Valoarea adevarata se va arata in faza grupelor…Nu vreau sa fiu pesimist dar,sa dea Dumnezeu sa se califice toate mai departe…Insa,e tare greu…La ce joaca romanasii nostri si ce joaca PSV,Ajax sau Fenerbahce…Greu,asa a fost mereu.Numai bine!Hai Romania!

PussyCat  •  28 august 2009, 16:15

e culmea. la cate goluri a primit, era si normal sa apere un penalty

ovidiu  •  28 august 2009, 16:16

Dupa seara magica a echipelor noastre care au jucat in preliminariile „Europa Cup’ – sincere felicitari si Vasluiului care n meciul tur pret de vreo 20 min le-a ascuns mingea adversarilor- mai raman niste semne de intrebare (asta ca traim in Balcani)referitor la meciul lui Dinamo…
De ce oare Liberec a inceput sa joace cu adevarat la 0-2?
De ce oare in prima repriza la mijloc cehii nici nu au contat?
De ce oare singura sansa de gol au avut-o la 0-3 cand Matache a scos mingea cu piciorul?
De ce in prelungiri gazdele au facut pressing de i-a sufocat pe dinamovisti?
De ce oare meciul nu s-a terminat 0-2 sau 1-2?
A ,era sa uit, sponsor ul cehilor este „Fortuna” o cunoscuta casa de pariuri …
Cat despre Matache felicitari dupa prerstatia de aseara dar despre un portar poti afirma ca este bun dupa are cel putin un tur cu evolutii constante.

cocodog  •  28 august 2009, 16:47

sunt mandru ca sunt dinamovist si mandru ca sunt roman dupa cum s-au prezentat baietii aseara…FORZA DINAMO

Marius  •  28 august 2009, 17:07

Pentru toti cei care minimalizeaza victoria echipei Dinamo: Da este adevarat, nu au eliminat-o nici pe Inter, nici pe Real Madrid. Dar aici nu discutam despre faptul asta, ci despre ATITUDINEA echipei, care in ciuda facptului ca totul era contra lor (scor, fani, chiar si membrii conducerii) au intrat pe teren ca niste invigatori si au crezut pana la capat ca se poate. Asta as vrea sa vad la toate echipele romanesti (inclusiv la cea nationala): dorinta de victorie, de a lupta pana la capat atata timp cat mai este speranta. Asta ne-a lipsit in toti anii acesti ca sa fim la nivelul echipor puternice: ATITUDINEA de invingator. Iar Dinama asta a facut aseara. A demonstrat ca si romanii pot. Sper sa fie o lectie pentru toti romanii, nu numai in fotbal. Daca vrei cu adevat ceva, se poate.
Sa auzim numai de bine.

Adussu  •  29 august 2009, 1:59

ce comentarii aveti unii pe aici.. apreciati articolul , calificare lui dinamo in aceste conditii si dupa dati`va cu parerea despre forta adversarului.. stelisti frustrati ! 😐

Catalin  •  29 august 2009, 9:30

M I R A C O L

Nu-mi vine sa cred, nici acum dupa 2 zile de cand meciul s-a incheiat
Bravo jucatorilor, daca ati fi jucat voi cu asa determinare pana acum…erati departe…poate in UCL, acolo unde Unirea, desi n-are lotul vostru, are ambitie
Bravo Bonetti, toti te credeau terminat, sper ca de-acum incolo lumea sa te priveasca cu alti ochi
Bravo DINAMO…in sfarsit ne mandrim cu tine!

PS- sa stiti ca nu tin cu Dinamo, ci cu Universitatea Craiova, dar joi seara am tremurat la loteria penalty-urilor ca orice roman, caci in primul rand sunt roman si ma mandresc cu asta

Comentează