Geoana la Adamclisi – BTL faraonic cu TVR2 in genunchi

UPDATE: Azi, CNA a dat somatie publica pentru TVR2. Patru texte care merită citite
1. Radu Moraru scrie pe HotNews depre evenimentele acestei campanii
2. Costi Rogozanu  sancţioneaza pe voxpublica beţia victoriei asumate deja de PSD şi PNL
3. Mihnea Măruţă scrie despre RTV şi Dan Suciu oferă o replică

marți, 1 decembrie 2009, 7:48

UPDATE: Azi, CNA a dat somatie publica pentru TVR2. Patru texte care merită citite
1. Radu Moraru scrie pe HotNews depre evenimentele acestei campanii
2. Costi Rogozanu  sancţioneaza pe voxpublica beţia victoriei asumate deja de PSD şi PNL
3. Mihnea Măruţă scrie despre RTV şi Dan Suciu oferă o replică

In direct pe TVR2. Te ia cu lesin. Geoana a ajuns la Adamclisi, unde PSD si PNL au organizat un miting in care citeva mii de oameni stau in fata monumentului luminat ca la Bucur Obor, cu tricolorul proiectat alaturi de flori luminoase. Un soi de clubbing istoric. Vorbeste Nicusor Constantinescu, de la Constanta, despre importanta grozava a momentului, inconjurat de figuranti imbracati in soldati romani, care-si trag de pe ochi coifurile. Baieti imbracati in treninguri albastre tin tortele antice. E suprarealist. Liberalul Puiu Hasotti baga si el din Bratianu. Vine Mazare. Se dezbraca, din solidaritate, cu cei care au inghetat. „Am iesit in fata voastra in camasa. E frig, dar Dumnezeu ne pune sa trecem prin incercari”, spune el. E un recurs la aspirina. TVR2 e in genunchi. Vine din nou crainicul. „Dupa 1900 de ani, Adamclisi are un senator: domnul Nicolae Moga”. Vorbeste si Moga de la PSD. Il introduce pe Mircea Geoana, viitorul presedinte al Romaniei. Aplauda multimea, aplauda si soldatii legiunilor romane, care in trening, care in armura. „Felicitari Dobrogea! Felicitari Romania!”. In spate e si sotia lui. Rindul din fata e ocupat de citeva doamne care si-au tras un strai albe de vestale peste pufoaice. „Astazi la aceasta mare manifestare nu exista culori de partid. Da, sinteti rosii de la PSD si galbeni de la colegii liberali, dar avem un singur tricolor”. Termina. Se cinta Oda Bucuriei, adaptata cu versuri „Geoana presedinte!”. Lumea aclama, senatorul isi pune un coif in cap, flutura sabia, din public aplauda un JR de linga un preot entuziast, in timp ce soldatii vegheaza solemn, ferindu-se cit pot de artificii. La Multi Ani, Romania!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

benu  •  1 decembrie 2009, 19:51

Scuze, Vorbesti de ziua de 1 decembrie la Adamclisi? Pai tot azi parca au fost si la timisoara. Oamenii astia 2 sunt mici supermani? Mie cu masina imi iau 12 ore lejer in cel mai bun dintre cazuri.

Defapt poate au avion particular…era gandirea mea de om care nu s-a urcat in avion.

Om  •  1 decembrie 2009, 20:08

Stiam ca puteti fi un excelent jurnalist de investigatie, de opinie, plus unul sportiv.
Dar si unul care prinde atit de bine nuantele si reuseste o satira superba fara sfortare… ei, asta n-o banuiam!
Felicitari! Cei 3000 din Timisoara si dvs. mi-ati facut cele mai faine cadouri de ziua nationala!

ela  •  1 decembrie 2009, 20:19

Ei, si ce ? Ne era dor de Cantarea Romaniei !Decat dame cu imbracari invizibile si cu voci confectionate pe calculator sau manelisti agramati care canta pentru un candidat, acolo era un ghiveci de toamna bine asortat !

bella  •  1 decembrie 2009, 20:48

jenant pt tvr 2!! presedintele tinea un discurs de ziua nationala si tvr transmitea un miting electoral!!

radragos  •  1 decembrie 2009, 20:59

Realitatea isi bate jos de cei 3000 de oameni de la Timisoara.
Antena 3 la fel.
Cel mai comic moment al zilei de astazi a fost ala ca acesti „barbati de stat” (Geoana,Johannis, Antonescu), s-au adresat multimii di Timsoara (la meeting-ul lor) din interiorul Operei, imaginile fiind proiectate pe un ecran.
Cred ca e premiera mondiala atat in televiziune cat si in…lasitate!

Leo  •  1 decembrie 2009, 21:45

Tolo,
multumesc. Astept si parerea ta desi relatarea de mai sus e foarte relvanta.
As vrea sa vad un artico. despre cum ce au factu astazi televiziunile.

Un amanunt despre Gheorghe Ciuhandu | CRISTIAN PATRASCONIU  •  1 decembrie 2009, 21:52

[…] P.S. Geoana la Adamclisi. […]

Ionut  •  1 decembrie 2009, 21:54

Salut Catalin!

O mare rugaminte!

Da-ne te rog o idee cum sa oprim acesta furie „rosie”.

Respect

JC  •  1 decembrie 2009, 22:30

Cred ca de azi o sa urmaresc stirile aici. Azi mi s-a demonstrat ca idee de libertate a presei exista doar in imaginatia mea. 🙁
Nu este posibil ca 2 televiziuni de stiri sa deformeze adevarul. Nu am crezut ca in 2009 o sa vad o asemenea manipulare. Poate ma lamureste si pe mine cineva care este miza acestor alegeri? Dl Tolontan poate va raspunde Dl Geoana la aceasta intrebare. Desigur daca va veni la interviu.

virgil v.  •  1 decembrie 2009, 22:56

Credeam ca Orwell a fost doar un tip cu imaginatie. Aiurea! E consultantul de campanie al viitorului presedinte. Nu-i stiu inca numele.
Programe omagiale, inamicul de ieri e prietenul de azi, nu vad ce vad, vad ce vor ei sa vad, mistify my mind.
Bai, ce dracu se-ntampla cu tara asta?

claudia  •  1 decembrie 2009, 23:49

aia cu mazare in camasa in fata lui dumnezeu e la fel de tare ca grasunul de particiu care ne zicea sa il credem pe cuvant ca l-a vazut pe basescu lovind de doua ori copilul ala. un circ ingrozitor, cu atat mai mult cu cat nu e din povesti, ci il traim.

Dinu Panescu  •  2 decembrie 2009, 0:43

Pana acum, Antena 3 si Realitatea sau TVR-ul sunt enervante. Dar asta nu e nimic fata de cum vor fi dupa 6 decembire, daca alegerile sunt castigate de Geoana. Eu cred ca dupa 6 decembrie, TVR, Antenele si Realitatea nu vor mai fi doar televiziuni de opozitie, ci vor deveni televiziunile puterii. Televizorul va arata ca in ’90, cand la Universitate minerii omorau studenti, iar noi vedeam Tezaur folcloric. Acum, Geoana si restul gastii sunt niste oameni in afara cercurilor inalte ale puterii, cel putin formal, nu au controlul. Statutul lor de challengeri face ca tot partizanatul televiziunilor sa para benign, sa para ca nu poate sugruma o tara, ca e trecator, o isterie in preajma alegerilor. Insa dupa 6 decembrie, Geoana si ceilalti nu vor mai fi doar niste outsideri. Vor fi puterea insasi si vor avea nu doar parghiile puterii in mana, ci si cam toate televiziunile romanesti. Controlul nu va fi unul politic, ca la TVR in urma cu 15 ani, un control care mai scartaia, mai avea suisuri si coborasuri. Nu, acum va fi unul ca de la patron la angajat, adica implacabil. Nu cred ca oamenii isi dau seama inca de dimensiunea valului care se lasa peste ochii opiniei publice. Toata mass-media pornita impotriva lui Basescu (cam toata mass-media romaneasca) va deveni mass-media de stat peste 6 zile de acum incolo. Asta ma sperie foarte tare.

roach  •  2 decembrie 2009, 1:36

Mi-e scarba… Ma tem insa ca e doar inceputul, c-o sa-mi fie si mai scarba 5 ani incepand cu 6 decembrie… Sper sa am puterea sa ignor si sa privesc in alta parte.

Ion  •  2 decembrie 2009, 1:39

As vrea sa va semnalez ceva, in ton cu articolula asta, si mai ales cu cel despre meciul Urziceniului si comentariul politic. Asta-seara a fost finala unei emisiuni pe TVR1, o emisiune pe care eu am urmarit-o de la bun inceput: „Restaurare”. Ideea mi s-a parut excelenta, formatul bunicel… pana asta-seara. N-o sa intru in detalii legate de emisiunile individuale, de semifinale, pentru ca si acolo filmarile au fost facute intr-un mod, interesat sa elminie niste monumente uriase, In felul asta de exemplu a ajuns in finala biserica de la Parhauti, in locul Cetatii Suceava. Asta seara, dintre cele 10 monumente, unele reprezentate mai bine sau mai rau de avocatii lor, au ramas 3: Cetatea Fagaras, Cetatea Sighisoarei si Vila Elisabeta din Herculane, 3 dintre favoritele mele (in urma Adamclisiului, care speram sa castige, fiind subiectiv – am facut practica in arheologie acolo). Discutand cu un prieten ii spuneam ca cel mai probabil Sighisoara o sa castige detasat, datorita renumelui, cand, acesta imi spune: „stai linistit castiga Elisabeta, Herculane este statiunea lui Cozmanca” (prietenul se trage din Herculane). Pur si simplu mi-a cazut tavanul in cap, pana in ultima clipa am sperat sa se insele… insa avea dreptate. Punand aceste 3 monumente fata in fata, niciodata nu o sa castige Vila aia, in fata a 2 cetati fabuloase! Din moment ce ati incercat deja o mica investigatie legata de controlul PSD-ului la TVR poate o sa incercati ceva si legat de emisiunea asta, care isi anunta deja un nou sezon. PS: Nu vreau sa denigrez cu nimic vila Elisabeta, personal, cred ca merita restaurata, si mai mult consider ca potentialul turistic al statiunii Herculane este urias, chiar comparat cu Sighisoara si Fagaras. Vazand emisiunea si ce mai stiu si eu, consider ca doar dezinteresul a dus la ruinarea orasului, si poate distanta fata de capitala, intr-o tara in care totul se roteste in jurul Bucurestiului. Insa asta nu schimba faptul ca marea majoritate a lumii nu cunoaste astfel de detalii si nu ar fi votat cu Herculane. In incheiere… am lasat un mesaj in acest sens si pe site-ul dedicat emisiunii, care evident a fost „moderat” (nu am niciun fel de implicare politica, nici nu cred ca o sa votez duminica, sunt doar un om crunt dezamagit)

Anca  •  2 decembrie 2009, 3:48

Subliniez: Mitingul PSD de la Adamclisi a coincis cu manifestatiile de 1 Decembrie, ceea ce inseamna ca a fost finantat in mod fraudulos din buzunarele tuturor constantenilor (daca nu-i asa sa ne instiinteze si pe noi Mazare de unde au provenit banii).
„–Constanta : Manifestarile de 1 Decembrie la Adamclisi–

Programul manifestarilor va incepe la ora 13.30, cu un concert sustinut de ansamblul Plaiuri Dobrogene, de Viorica Macovei, Veta Biris, trupa Provincialii, Spitalul de Urgenta, Costi Ionita, Andreea si Andra.” (http://revista.presei.ro/stire/constanta–manifestarile-de-1-decembrie-la-adamclisi_319722.aspx)

Aici este si video (dureroase imagini):
http://webtv.realitatea.net/tu-decizi/tvr2-si-a-intrerupt-o-emisiune-pentru-a-difuza-imagini-de-la-mitingul-lui-geoana-de-la-adamclisi

esop  •  2 decembrie 2009, 4:51

Ce naiba e neclar?De-a lungul istoriei,PNL a tradat pe toata lumea,inclusiv principiile sale (cu avantaje insa pentru lideri).Ati uitat perioada lui Tariceanu cand PNL a guvernat bot in bot cu PSD?

radu  •  2 decembrie 2009, 5:26

asta nu merita?
http://www.realitatea.net/doina-cornea–am-foarte-mare-incredere-in-klaus-johannis_689997.html

bogdan  •  2 decembrie 2009, 10:46

tolo, respect! ne asteapta vremuri grele dar sa nu dati inapoi, in fond am mai trecut prin asta.

constantean  •  2 decembrie 2009, 11:05

Domnule Tolontan,

V-am admirat pt. obiectivitatea cu care ati facu comentarii si dezvaluiri.Stiti din ce bani s-a organizat aceasta manifestare? E simplu de aflat. Va rog sa dati dovada de aceeasi echidistanta.

romeo  •  2 decembrie 2009, 11:25

Superb!

ciprian  •  2 decembrie 2009, 12:11

Cred ca e foarte important ca aceste proteste sa continue, dar si mai important ar fi ca aceasta mobilizare fantastica a tinerilor din tara sa se manifeste si prin prezenta la vot. Avem timp cinci ani de zile sa-i tot criticam pe toti, dar acum mai important decat sa spunem ca toti sunt o apa si-un pamant este sa luam atitudine fata de cei care ne-au insultat inteligenta si bunul simt, adica Crin Antonescu plus televiziunile mogulilor care au instaurat o dictatura media ajungand ca televiziunea lui Ceausescu. Sa mergem la vot!

Gorgo  •  2 decembrie 2009, 13:16

Acum 5 ani era bine cand il ridicau in slavi pe Base ?? Acu nu mai e bine, ca`l matrashesc. Poate scapam de balaur, dupa 6 Decembrie. Mitingurile, chipurile spontane, a pus capac. Ma duc sa`l votez pe Geoana. Poate om asista la altceva, sper, pentru noul cincinal …

lizabv  •  2 decembrie 2009, 13:32

BASESCU A FURAT TARA, ASA CA NU O SA-L VOTEZ. VOTATI MIRCEA GEOANA!

roxanaBv  •  2 decembrie 2009, 17:52

Pe 6 decembrie invingem impreuna ! LA BRASOV VOTAM MIRCEA GEOANA

alex  •  2 decembrie 2009, 23:16

domnule tolontan faceti misto de partide nu de acei copii care au participat la acesta manifestare de 1 decembrie de la adamclisi,de cei care erau imbracati in trening si in costume,,,,nu e frumos ce faceti am citit ce ati zis mai sus si ati luat la misto mai p toata lumea mai aveati putin si ne luati si p noi cei care eram simpli privitori la acesta manifestare…….

Comentează