Mihăiţă, priveşte-l pe Chivu!

Pleşan rămîne la Steaua. O veste bună, care ar deveni excelentă dacă Pleşan ar fi şi venit la Steaua

luni, 18 ianuarie 2010, 12:56

Pleşan rămîne la Steaua. O veste bună, care ar deveni excelentă dacă Pleşan ar fi şi venit la Steaua

El a sosit în Ghencea acum 18 luni şi a înscris 2 goluri, o rată mai mică decît a kilometrilor de autostradă construiţi în România. Ceea ce e o performanţă. Să fii mai lent în realizări decît miniştrii transporturilor, oauu, ce veste!

Pleşan a sosit în Ghencea într-o zi de august a anului 2007, s-a dezbrăcat, s-a antrenat, dar de ajuns la Steaua n-a ajuns niciodată cu adevărat. Acesta e dezavantajul echipelor mari. Nu iartă şi nu înghit statutul de promisiune neconfirmată. Cînd joci 28% din meciurile echipei, chiar şi cu scuza absolut reală a accidentărilor, tu ai o problemă!

Şi te gîndeşti, inevitabil, la Chivu. Băiatul ăsta s-a dat cap în cap cu un adversar şi toată lumea a crezut că are un cucui cu niţel sînge. „Pînă să ajung în Italia, la fel am zis şi eu. Un accident dureros, dar obişnuit”, povesteşte Victor Becali. „După aceea, mi-am dat seama că a avut un noroc de zîne”, zice impresarul şi prietenul lui Chivu.

În România nu s-a ştiut. Dar, cînd Bergenbier a  dat un mesaj de încurajare şi de căldură pentru ambasadorul său sportiv, ni s-a aprins tuturor un beculeţ. La Bergenbier s-au întors oamenii care se pricep la fotbal, la emoţie, la comunicare. Şi ei au ştiut. Găsiţi mesajul către Chivu în ziarul de azi. Să revenim.

Căpitanul echipei naţionale a fost la un pas de nenorocire. Dacă nu avea şansa de a ajunge pe mîna doctorilor de la Verona, cu o reputaţie europeană impecabilă  în intervenţiile craniene, se putea întîmpla ceva imposibil de conceput astăzi, cînd lucrurile s-au calmat Dar acesta e adevărul! Chivu nu s-a tînguit, în jurul accidentului s-a păstrat secretul, tocmai pentru că momentul a fost teribil.

Cam asta poate învăţa Pleşan. Cu talentul, cu fizicul şi cu răsfăţul pe care i l-au oferit ursitoarele, el putea ajunge departe. Priveşte-l pe Chivu! Ras în cap, palid, tăcut şi gata să revină pe teren într-o lună, acum, că pericolul a trecut şi consecinţele medicale au dispărut.

Antrenorii sînt duri, ziariştii patetici, rudele, poate interesate. Dar priveşte-l pe Chivu, Mihăiţă Pleşan, are aceeaşi meserie cu tine, a suferit la fel de mult ca tine din pricina ghinionului, ştii cu ce se mănîncă efortul, riscurile şi reuşitele lui! Priveşte-l şi du-te la Steaua, de la care aflăm că nu vrei să pleci!

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Razvan  •  18 ianuarie 2010, 1:50

Plesan cred ca s-a ratat oarecum cu mult inainte de a ajunge la Steaua. La 19 ani nu era capitan de echipa la Ajax. Caracterele se slefuiesc devreme, nu se mai schimba Mihaita acuma. O accidentare, o Steaua 2, cam asta va urma. Sau poate, va arata totusi ca este printre putinii de la Steaua care mai si stiu sa dribleze, sa manevreze mingea si cu putin simt artistic.

babanovac  •  18 ianuarie 2010, 3:00

Ori a venit in august 2008 si de atunci sint 18 luni ori a venit cum spui tu Tolo in vara lui 2007 dar atunci sint 28 de luni.

m1ha1  •  18 ianuarie 2010, 6:27

trist. dar adevărat !
Chivu e unic.

ba(la)nel  •  18 ianuarie 2010, 10:00

Plesan, ca si altii (lista e foarte lunga) face parte din categoria „s-a nascut talent, moare speranta”…daca s-a uitat vreodata la un meci din campionatul Angliei, s-a gandit macar 1 secunda daca ar face fata acolo?
Si daca s-a gandit…ce raspuns si-a dat?

gaby  •  18 ianuarie 2010, 10:18

mai lasa-ma cu chivu ca m-ai innebunit…nu l-a pus nimeni sa se faca fotbalist sau nu-l opreste nimeni sa se lase. cand ii intra in cont 5 milioane si ceva de euro anual, cum e? cate vieti ar trebui sa munceasca un roman, in romania, avand salariul mediu, nu minim, pentru a incasa banii pe care chivu ii incaseaza intr-un an? si acel roman ar fi poate mai supus riscului unor accidente de munca decat chivu. asa ca…sa fie sanatos, dar nu ne cere sa-i plangem de mila.

Cătălin Tolontan  •  18 ianuarie 2010, 10:47

gaby: nu cere nimeni sa-i plingem de mila, ci doar sa-l apreciem. Stiu insa ca asta e ff greu in Ro

gaby  •  18 ianuarie 2010, 11:09

pai nu-l apreciaza cei de la inter cu milioane? s-a accidentat jucand pentru romania? duceti-va la doroftei si faceti-i o radiografie la cap sa vedeti cam ce-i pe acolo. sunt toate in regula? pe militarii romani care au murit sau au devenit infirmi in irak sau afganistan pentru 1000 de euro pe luna, fiind in serviciul armatei romane, ii apreciezi la fel de mult? n-am citit vreun articol de-al tau despre ei si citesc gsp de foarte mult timp. si nu inteleg de ce comparatia cu plesan. nu sunt un fan al stelei, al lui cu atat mai putin, dar nu inteleg care-i legatura in afara faptului ca ambii au fost sau sunt accidentati. toti fotbalistii se accidenteaza mai grav sau mai putin grav. si fiecare isi revine complet sau nu dupa accidentarile suferite.

Iulian  •  18 ianuarie 2010, 11:09

Se vede mana lui Ghyka… nici nu s-a intors bine si a reintors fata companiei catre fotbal, semn ca poate pasii facuti in trecut nu au fost cei mai inspirati. Sunt curios daca revenirea asocierii Bergenbier – fotbal o va duce iar sa fie cea mai vanduta bere din Romania. Daca da, intoarcerea lui Ghyka poate fi comparata cu cea a lui Steve Jobs la Apple, in 1998.

Vasile Alexandrescu  •  18 ianuarie 2010, 11:10

Felicitari pentru articol,dar nu doar Plesan trebuie sa traga niste concluzii.Marea majoritate a fotbalistilor romani ar trebui sa-l aibe drept model pe Chivu si mai ales cei tineri.Vorbind de modele imi sare gandul la Mutu.Diferenta dintre Chivu si Mutu este uriasa:unul isi da viata pe teren luptand pentru minge iar celalalt isi risca viata cu prafuri pentru a-si imbunatatii performantele alaturi de curve.
Tot respectul pentru Razvan Lucescu pentru decizia de a nu-l mai convoca pe Mutu.Ar fi un exemplu pentru alti antrenori si fotbalisti romani ca nu este deajuns talentul pentru a te numii fotbalist.
Chivu pe langa talent munceste si strange din dinti si de aceea a ajuns pe la Ajax,Roma,Inter.Ce nume!!!De aceea castiga 5 milioane de euro si mai ales de aceea a castigat dreptul de a fi admirat si respectat.

vix  •  18 ianuarie 2010, 11:16

mi-ar placea sa stiu ce stie sa faca mihaitza cu mingea la antrenamente, de il vede toata lumea mare fotbalist… am avut nesansa sa pierd meciul cu germania, in care se presupune ca mihaitza s-a nascut si a murti ca mare fotbalist… prin urmare, nu l-am vazut pe plesan nici macar facand un meci mare, d’apai sa mai traga dupa el o echipa intreaga pentru care sa castige un campionat sau o cupa… un alt ***** cu mentalitate de romanash saturat de bani.daca se intoarce in satul lui oricum are cel mai multi bani si asta e de ajuns pentru el.
respect tolontan

Oare  •  18 ianuarie 2010, 11:18

Da cand Chivu nu a zis nimic de Mutu la meciul cu Sarbtii ? De ce nu a zis ca nu e normal ca toata lumea sa dea vina pe Mutu cand el ca si capitan nu a facut nimic ? Nu-l mai laudati atata pe Chivu , a avut ghinion, normal ca tinem toti la el , dar generatia asta de coacaze e si din vina lui. Un capitan mai tre sa fie mai hotarat , daca vroia performanta lupta cu fiecare din echipa , nu era un baiat gigel.

Radone  •  18 ianuarie 2010, 12:40

Am avut ocazia sa vorbesc cu un fost presedinte de club din Bundesliga. Si, ajungand la jucatorii romani, mi-a zis: „ce s-a mai intamplat cu mijlocasul ala care a dat golul ala fabulos cu Germania? iarta-ma, dar nu stiu cum il cheama”…

durden  •  18 ianuarie 2010, 13:04

haideti sa va zic ceva:daca plesan nu dadea golul ala in amicalul cu germania,nimeni dar nimeni nu auzea de el!!nu prindea nici un transfer,nimic!numai in Romania un fotbalist trece la statutul de vedeta dupa un gol sau un dribling..cam la fel e si cu tanase…

florin  •  18 ianuarie 2010, 14:29

CHIAR DACA TE A IMPRESIONAT DRAMA LUI CHIVU SI PE PLESAN NU L PUTEM COMPARA CU CRISTI,TU AR TREBUI SA ABORDEZI SI SA INDREPTI FAPTE CARE NE AU SPART NU CUTIILE CRANIENE,CI SUFLETELE,NOUA TUTUROR.
SIMTI DETALII SI SCRII VORBE.PACAT.

dragos  •  18 ianuarie 2010, 15:42

frate mai lasa-ne cu chivu .scrieti si voi de altceva .s-a accidentatat acum e bine ,ajunge .

sorin  •  18 ianuarie 2010, 16:14

5-1 cu Germania ,cand Bekembauer spunea la pauza (5-0) ca nici o echipa n-a dezbracat Germania in asa hal, Plesan a stralucit ,ca toata echipa dealtfel, trebuia pastrata echipa si continuat pe aceeasi linie ,poate ca acel succes l-a orbit pe Mihaita . E timpul sa puna serios osul la bataie ,are experienta ,are echipa unde se poate exprima ,trebuie sa devina un lider de echipa,antrenorul are incredere in el,Plesan trebuie sa fie pistonul de la mijloc cum juca Stoica prin 85-90 ,azi se joaca cu viteza superioara si pregatirea fizica si mai ales tactica este mult peste nivelul anilor 80-90.Echipa care reuseste sa pastreze tot timpul partidei o distanta medie de 30m intre aparatori si atacanti este ECHIPA…

George  •  18 ianuarie 2010, 20:04

Tolo..sunt perfect de acord cu remarcile lui Gaby.Nici eu nu inteleg de unde pana unde comparatia cu Plesan,mai mult..mi se pare fortata introducerea numelui de Bergenbier…Si..in final….il apreciem Tolo..dar ce ai vrea sa i facem??Pare foarte dur..dar este foarte adevarat ca pana la urma,nu a fost la un pas de moarte jucand pentru nationala Romaniei..ci facandu si treaba pentru care era platit! si atunci..ai vrea sa i ridicam osanale???Cred ca nici unul nu ne am bucurat pt ceea ce a patit si cu siguranta cu totii ii dorim insanatosire grabnica!!Insa nu ne cere sa fim la fel de patetici cum esti tu in acest articol.

mario  •  18 ianuarie 2010, 22:04

asa cum am mai afirmat, locul lui catalin este in mijlocul nostru al iubitorilor de sport.
articol foarte bun, tema de meditatie pentru multe sperante eterne din fotbalul nostru….se aude zicule,cristea si mai cati alti?
felicitari cataline!

MIKI II  •  19 ianuarie 2010, 1:12

FELICITARI, BUN ARTICOL.
CE FRUMOS AR FI CA ROMANASII NOSTRI PLINI DE TEMPERAMENT LATIN SA FIE SI OBIECTIVI. CHIVU SI-A ALES O MESERIE CARE LUI II FACE PLACERE SI PTR. CA O FACE BINE E SI RENUMERAT CA ATARE. CU ABGAT MANA IN BUZUNARUL NIMANUI SI NICI NU A CERUT POMANA. NU CRED CA CINEVA II DADEA BANII CARE II PRIMESTE, CAT SE POATE DE LAGAL, DOAR PTR. OCHI LUI FRUMOSI. ASA CA AR FI BINE SA LASAM COMPARATIILE, FIECARE CASTIGA CAT IL DUCE CAPUL SI TALENTUL, IAR ALTII VOR FI ROSI DE INVIDIE SI MAI ALES DE PROSTIE.

gabi tanase  •  19 ianuarie 2010, 1:35

tolo, felicitari pt articol,asa e, ai perfecta dreptate!m-am nimerit azi, 18-01-2010 in milano,lucrez ca sofer,si m-am dus la o firma sa incarc marfa pt germania.Pe un colet, scria: chivu,aleea xxxxxx, sect x etc, sau ceva de genul asta, era un colet, o piscina de fapt dezasamblata,sau finisaje, habar nu am,erau ale lui cristi,unde isi face noua casa, sau ceva de genul.. Ce vreau sa spun, e ca absolut toti de acolo,angajatii,erau fani chivu,pt devotament, caracter,etc!e foarte respectat de tifosi, conducere inclusiv de mourinho!din ce am inteles eu,din ce am vorbit cu ei,nu concep ca sa plece vreodata cristi de la inter!adevarul e ca are si caracter, nu ca mutu…

Lila  •  18 februarie 2010, 19:30

ii dau dreptate lui Gaby, dar parca plecasesi de la sport sau am inteles ewu gresit? in rest dantelarii pe o tema data!

Eu  •  27 februarie 2010, 5:41

gaby,

Aici e vorba de raportul cerere/oferta, si de raritatea produsului pe piata. Soldati romani sunt cu miile, romani care castiga mediu sunt cu milioanele, fotbalisti adevarati in Romania sunt 4-5, poate. In functie de asta se determina salariul. Dar deja iti vorbesc de Economie 101, ceva probabil mult prea complicat pentru tine.

Comentează