Soţul lui Ridzi a vrut şi el un telefon mobil » FAMIGLIA, rutina coruptiei

BANII SPORTULUI ARUNCAŢI PE FRIGIDERE ŞI LAPTOPURI LA SUPRAPREŢ

Incredibila poveste a unor oameni proşti. E vorba de noi, de vreme ce plătim nişte proşti atît de mari care nu se pricep decit la a ne lua banii din impozite şi mai apoi la a-i sifona la infinit în partid, cu prietenii şi în familie, toate astea fără ca să reacţionăm. După Ridzi I, azi vă prezentăm culisele cazului Ridzi II

joi, 11 februarie 2010, 2:29

BANII SPORTULUI ARUNCAŢI PE FRIGIDERE ŞI LAPTOPURI LA SUPRAPREŢ

Incredibila poveste a unor oameni proşti. E vorba de noi, de vreme ce plătim nişte proşti atît de mari care nu se pricep decit la a ne lua banii din impozite şi mai apoi la a-i sifona la infinit în partid, cu prietenii şi în familie, toate astea fără ca să reacţionăm. După Ridzi I, azi vă prezentăm culisele cazului Ridzi II

„E destul de mică camera mea
Dar încap toţi prietenii mei în ea
Stau în picioare, se aşează pe jos
În rest sînt cuminţi şi vorbesc frumos

Aşa că vino sus dacă plouă
Piaţa Romană Numărul 9″

Biroul legendar al sportului românesc
E aproape ca în cîntecul lui Alifantis. Aproape de Piaţa Romană. Biroul ministrului sportului din strada Vasile Conta, între Romană şi Universitate, nu arată impunător. Dar încap toţi prietenii în el.

În ultimele decenii, aici au intrat, ca şefi, Cornel Dinu sau Emerich Ienei şi, ca prieteni, Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin sau Laura Badea. Toţi marii campioni români au trecut pragul pentru a li se strînge mîna şi pentru a bea o cafea. Ivan a tras şi o ţigară.

… s-a transformat in talcioc
Acum, acest birou a devenit primul birou de ministru din România în care DNA a făcut înregistrări audio şi video. Camera în care s-a pus la cale afacerea 2 Mai, camera în care, panicaţi, cei implicaţi au planificat ştergerea urmelor. Camera talcioc.

Şi nu numai atît. Înainte ca DNA să se lanseze, după dezvăluirile Gazetei, pe pista 2 Mai, acelaşi birou a găzduit o întîlnire în care s-a pus la cale o altă afacere.

„Vreau să-mi schimb şi eu telefonul”
În aprilie 2009, aici s-au întîlnit Monica Ridzi, şefa sa de cabinet, „bodyguardul personal de fapt”, Elena Cazan, directorul de achiziţii Dan Toia şi consiliera personală Ioana Vârstă, „omul cu diplomatul de contracte”. Tema? Dotarea MTS cu tehnică de calcul, televizoare şi frigidere. Valoarea contractelor: 125.000 de euro. Valoarea reală conform DNA: la jumătate!

Invitatul-surpriză a fost Tiberiu Ridzi, primarul PD-L de Petroşani şi soţul Monicăi Ridzi. Au decis să ia 10 faxuri, un aparat foto, 4 xeroxuri, 20 de laptopuri, 10 frigidere, 5 televizoare, 30 de scanere, 60 de telefoane fixe. Printre interese unsuroase şi mimă legală s-au făcut poante şi s-au cerut mici favoruri personale.  „Vreau să-mi schimb şi eu telefonul”, a zis Tiberiu Ridzi. Au fost adăugate şi două telefoane mobile.

Servieta cu firme preferate
Numele firmelor au fost dezvăluite ieri de agenţia NewsIn. Ele se numesc Carpatik SRL, proprietatea lui Aurică Bojin, vicepreşedinte PD-L Găieşti şi SC Călin SRL din Curtea de Argeş.

Gazeta a aflat şi cum au fost inventate firmele. Diplomatul lui Vârstă. Ca şi în cazul 2 Mai. „Sunaţi imediat la patronul Bojin!” li s-a spus oamenilor din minister. Unii au opus rezistenţă. Contractele erau cusute cu aţă albă. „I-me-di-at!!!! Vreţi să mai lucraţi aici?!”, a explodat Elena Cazan. Cei de la administrativ din MTS au primit prin mail numele firmelor. Mare eroare, calculatoarele au memorie, oamenii uită, iartă, se înmoaie, „lasă, dragă, că toţi au făcut aşa”, dar calculatoarele au memorie.

N-au vrut să semneze
Cînd au venit ofertele firmelor, mare surpriză. Tam-tam. Erau la fix, puţin mai ieftine decî dorea ministerul. Şi mult mai scumpe decît piaţa! Exact aşa cum avea să se întîmple şi cu cei 700.000 de euro cheltuiţi pe 2 Mai, acţiune pusă la cale în aceeaşi formaţie tot în aprilie. Matrice identică, doar firmele au fost altele.

Diaconu, directorul economic, şi directorul Constantinescu, de la administrativ, n-au vrut să semneze comanda. Nici o problemă, trebuia făcut şi a fost făcut. Peste o lună şi jumătate, Constantinescu a fost pus să semneze recepţia deşi obiectele nu veniseră. Se grăbeau.

„Uşa e veche, broasca e nouă”
Între timp, au apărut dezvăluirile în media, Ridzi a picat, au fost sigilate uşile şi oamenii au început să vorbească. Unii la DNA, alţii în presă. Aşa a apărut, după Ridzi I, dosarul Ridzi II: frigidere, laptopuri şi, of course, dragă Tibi, telefoane mobile.

Toţi cei din Ministerul Sportului privesc în jur cu teamă. Pentru că nimeni nu poate garanta că „această gaşcă de la PD-L care a parazitat lumea sportului” va păţi ceva. „90% dintre cei din conducere au acum carnet de partid. Nici pe vremea PCR nu era aşa. Mai găseai un antrenor rătăcit, un specialist, un medic sportiv ajuns şef de direcţie”.
Oamenii calcă mai rar în biroul de la etajul 1, biroul de legendă al sportului românesc.
„Uşa e veche, broasca-i nouă, Piaţa Romană Numărul 9”
Niţel mai departe de Romană, pe Vasile Conta. Şi mult înapoi în timp.

FAPTELE UNUI SPORT ÎN CRIZĂ
– Ministerul Finanţelor nu poate vira bugetul pentru sport pînă cînd nu este înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport;

– ANTS nu va putea fi constituită pînă cînd Guvernul nu aprobă HG de înfiinţare a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ;

– federaţiile naţionale sportive au activitatea blocată pentru că nu şi-au primit bugetul pe 2010, buget aprobat de Parlament în urmă cu o lună;

– complexele sportive naţionale funcţionează la limită pentru că federaţiile nu le-au virat banii pentru stagiile de pregătire ale sportivilor; directorii acestor baze abia mai reuşesc să se împrumute pentru a nu închide porţile;

– rentele viagere ale foştilor campioni nu au fost plătite pe luna ianuarie, dar ministrul Daniel Funeriu a promis plata acestora în februarie;

8.615 LEI este salariul brut al Claudiei Radu, pedelista veche, una dintre persoanele implicate în scandalul 2 MAI – RIDZI.Portretul politizarii sportului romanesc in ziarul de miine!

Comentarii (83)Adaugă comentariu

Daniel P.  •  11 februarie 2010, 2:43

Domnule Tolontan, nu credeti ca purtati o parte din vina pentru realegerea lui Basescu, patronul acestor faradelegi? Ma gandesc la interviul luat lui Geoana inainte de alegeri, care a generat nebunia cu Vantu. Cred ca Geoana ar fi trebuit sa beneficieze atunci de protectie din partea oamenilor de presa lucizi. Dupa alegeri urma sa-l purecam, dar ce ne facem acum cu acest monstruos regim Basescu care urca preotii in cabinele de ski pentru a ne sfinti partiile patriei si cu continua sfidare desantata prin personaje sinistre precum aceasta Ridzi?

florin  •  11 februarie 2010, 2:46

bravo.tu super jurnalist,iar pdl ul cinstit, cu cateva exceptii.stiu traiti astazi.Romania da o incolo.pacat.

Dan Patrascu  •  11 februarie 2010, 2:48

Din pacate, in ultimii ani, nimeni din cei care au fost la conducerea sportului nu au inteles vreoata spiritul sportului.

daniel  •  11 februarie 2010, 2:48

Felicitari pentru articol si ancheta. Sunt apolitic, nu tin nici cu unii nici cu altii, dar ceea ce se intampla la MTS e incredibil.
Si inca ceva – vad ca e ziua Claudiei Radu azi 🙂 . Ea cum s-o simti, ca om tanar, de 28 de ani, sa fie manjita in halul asta?

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2010, 3:02

daniel: jurnalistii nu au datoria de a proteja oamenii politici

piples  •  11 februarie 2010, 3:44

tolo ce s-a intamplat cu ritzi? absolut nimik …

m1ha1  •  11 februarie 2010, 5:25

Incredibil !
Mai rau ca pe vremea Răposatului.
Suntem furați pe față.

gelsomina  •  11 februarie 2010, 6:03

Excelenta dezvaluirea, poate ca nu si nuanta de vodevil pe care ia-ti imprimat-o, ceea ce le-ar induce atat celor incriminati, cat si unora dintre cititori impresia de frivolitate. Intr-un editorial, intr-un comentariu, poate ca ar fi mers cantecul lui Alifantis pe versurile ludicului Andries. Din pacate, in spatele acest stil pe care ati ales sa-l abordati, s-ar putea sa se ascunda impresia zadarniciei asupra admirabilului vostru demers jurnalistic, in sensul ca v-ati cam obisnuit ca intreaga voastra stradanie sa nu fie doar nebagata in seama, ba si blamata. Oricum felicitari si la mai multe si mai mari!

cipezer  •  11 februarie 2010, 8:09

auzi „vreau sa imi schimb si eu telefonul – dupa ca merge in excursie isi face casa isi schimba si masina, mai vrea sa isi schimbe si telefonul”

ironic spus’

romanii inca nu realizeaza ca toti bani astia furati sunt de fapt ai lor si controlul lor de fapt le defineste lor traiul spre bine sau spre rau in cazul de fata.

Justitia stimati cetateni, ca sa facem o comparatie cu SUA pentru asa ceva Ridzi cu toata gloata ar fi demult dupa bare si mai rau in china ar fi condamnati ****** (exagerat daca e asa) dar idea este ca un stat nu se dezolta cu incompetenti si hoti la propriu spus.

eu sper ca in curandul cuvantul cetateanului folosind comunitatile de socializare eficient sa-i ia masuri..

floein bv  •  11 februarie 2010, 9:38

la toate ministerele e asa.si cu psd la putere tot asa ar fii fost.doar prm mai poate face ceva.bafta.

RRRR  •  11 februarie 2010, 9:40

Da medalii la suprapret de ce nu a cumparat?

sly  •  11 februarie 2010, 9:48

Sintem o tara de *****!Cum se poate ca o persoana sa primeasca 900 lei pt „vechime+fidelitate+merit+…” cind are doar 28 ani?Citi ani a lucrat in domeniul sportului?Cind ma gindesc ca un salar minim este de 500 lei si o pensie medie pt prostime de 700 lei,ma apuca scirba.
Si ne miram ca astia care ne conduc striga in gura mare ca avem nevoie de bani din afara!!!
Pe asa ceva s-au dus si se vor duce banii astia si tot noi ii vom da inapoi,prostimea,din taxe si impozite.

me  •  11 februarie 2010, 9:49

noi suntem ***** ca-i platim pe ******* astia care conduc tara? nu, ****** sunt aia care i-au votat. cica, ii votam pe astia ca sa nu iasa comunistii. ***

florin  •  11 februarie 2010, 9:59

Este dureros pentru noi,oamenii de rand ce se intampla cu binecuvantarea marinarului.Regret sincer ca am votat cu Basescu,in acest mandat i-si va bate joc de tara pana se va alege praful de toate domeniile,unde conduc oameni incompetenti cu salarii enorme si sarcini clare trasate de sus.Sunt satul de jungla ROMANIA!

Daniel Banu  •  11 februarie 2010, 10:22

Lamuriti-ma va rog, domnule Tolontan, daca in sfirsit s-a publicat HG de organizare si functionare a MECTS (81/ 2010), in MOnitorul Oficial, inseamna ca se va vira bugetul, ori mai este vreo etapa? Si inca ceva: Directiile pentru Sport vor mai exista, dar cluburile sportive subordonate MTS? Ele nu apar in structura MECTS. Va multumesc anticipat.

alexut  •  11 februarie 2010, 10:32

Pentru Daniel P. care tot il baga pe Basescu in fata, nu e vorba doar de PDL aici e vorba de majoritatea politicienilor si de absolut toate partidele, e o traditie inceputa de psd, trecand pe la pnl si continuata acum de pdl.Iar PSD este cel mai corupt partid din Romania. punct.

Problema este acum ce va face justitia cu aceasta Ridzi-pitzi, acest hot prins cu mana in banul public, care este pedeapsa maxima care i se poate da. Vreau sa stiu pentru ca vreau sa ma duc sa pichetez guvernul pentru legi mai aspre in Romania.

Ionut  •  11 februarie 2010, 10:35

Domunule Tolontan, e foarte bine ca faceti publice aceste cazuri. Dar uneori am impresia ca pe langa dezvaluiri se ascunde si o campanie politica impotriva „gastii PDL”. Nu spun ca ei sunt sfinti, dar oare nu mai sunt si altii ca ei? Cu PSD si PNL in trecut nu am avut parte de asa ceva? Mai mult ca sigur am avut. De ce nu s-a facut atata valva ca acum, de ce GSP nu a facut anchete atunci? Un mic sfat de la un june cercetator. Cand faceti o cercetare, o ancheta sau o dezvaluire tineti cont ca aceasta trebuie sa fie „fara ura si partinire”. In rest, toti sunt o apa si un pamant. Acum depinde ce interese avem fiecare. Si pentru cei care au o intelegere primara a unui text, tin sa precizez ca sunt apolitic.

Ionut  •  11 februarie 2010, 10:37

Am uitat sa spun in comentariul anterior. FELICITARI PENTRU ARTICOL!!!

Escu  •  11 februarie 2010, 10:43

Felicitari! Din nou! Sper sa vedem si ceva consamnari cat de repede. La mts se pare ca a fost instalata o echipa de profesionisti – ai jafului.

corina  •  11 februarie 2010, 10:47

Pina la urma singura mizerie dovedita,in ultimii 8-10 ani,e realizarea unui ziarist(nesantajabil) si nu a celor autorizati s-o faca ! Cancerul e generalizat,nu doar in MTS,cum spunea cineva mai sus ; „Pomana” cu Bregovici,din luna mai cine a decontat-o ?….dar deplasarile,cazarea si geamparalele de la Paris a atitor convivi,inclusiv fam. Ilie Nastase,fam. Hagi,etc.pe banii cui s-au facut ?…si cum au influentat ele cresterea incasarilor din turism in 2009 ? Citi tolontani ne mai trebuie ca sa aflam raspunsurile la intrebarile astea ?

standover  •  11 februarie 2010, 10:56

tolo, simt numai furie citind acest articol. si imi vine sa dau cu cutitu’ in piatra stiind ca asa se intampla in toate institutiile publice, pe banii mei. am doi copii pe care nu pot sa ii cresc in acesta tara. si sper sa reusesc sa ii duc de aici pana MTS nu isi schimba telefoanele.

Eris  •  11 februarie 2010, 11:31

Bravo! Pentru consecventa si curaj!

emil  •  11 februarie 2010, 11:35

Buna ziua.

Asa e cand ministri ajung **** de teapa celor ca Ridtzi, Udrea si parlamentari europeni ca Elena Basescu, persoane care n-au avut nimic in comun cu scoala si au lipsit la impartirea bunului simt. De fapt e valabil pentru intreaga clasa politica de la noi. Sintem condusi de incompetenti si hoti, care au preluatputerea de la cei pe care i-au dat jos in ’89. Nu s-a schimbat nimic in tara in 20 de ani, in afara de faptul ca acum se fura pe fata si si-au aratat adevarata fata de hiene si lacuste. Sunt o plaga, o tumora si ca orice rau vor fi tratati pana la disparitie si extirpati ca orice tumora. Dezvaluirile acestea din presa sunt de fapt calcaturi pe bataturi intre alesi. Lupta pentru firimiturile ramase si polite platite pentru „cascaval” neonorat. Nu vin din deontologie profesionala si nici dintr-un curaj pus in slujba cetatenilor. Ca daca era asa ar fi aparut mai demult. Hotiile nu au inceputla Ridtzi si nici nu se vor termina aici. Sa nu ne imbatam cu apa rece. Cu stima.

Belu  •  11 februarie 2010, 11:39

Trebuie neaparat facut ceva ca FMI sa nu imprumute bani Romaniei respectiv regimului Basescu! Acesti bani vor intra in buzunarele camarilei prezidentiale iar de platit va trebui sa plateasca omul de rind! Viitorul copiilor este deja sumbru! Chiar a disparut bunul simt din Romania? Sfidarea „succesurilor” l-ar fi impins pe Caragiale la sinucidere. Saraca tara asta, saraca cu duhul!

cezar  •  11 februarie 2010, 11:40

La puscarie!
Ridzi si gasca ei LA PUSCARIE!
TOTI CARE FURA TARA LA PUSCARIE!!!!

ciupi  •  11 februarie 2010, 11:43

credeti-ma ca toate chestiile astea merita citite ca si cum ar fi ceva scos din caragiale. sigur ca asta nu ma ajuta cu nimic atunci cand ajung la casa la carrefour, insa macar mai am puterea de a face haz de prostia mea, cu precizarea ca ma consolez la gandul ca suntem atat de multi fazani, pe cand ei sunt atat de putini si-atat de imposibil de numit. noi suntem fraieri, asta-i alta calitate, fraierii sunt niste oameni simpatici, atunci cand fac misto, nu stiu daca fac de ei insisi sau de viata insasi. ticalosii nu fac misto, fac bani pe spinarea fraierilor.

ovidiu  •  11 februarie 2010, 11:44

am citit tot ce scrie aici si sunt foarte mahnit ,m-au dat lacrimile ,cand vad ca exista atata hotie.Am inteles.. nu puteti fara sa furati..cleptomani de conjunctura ..dar furati mai putin.Lucrez de 5 ani in aceiasi firma si nu am atatea sporuri(ba chiar deloc)va rog din suflet nu sfidati bunul simt
Domnule Tolontan va multumesc pentru tot ceea ce faceti !…si nu numai dumneavoastra…dar putini din pacate.DOAMNE AJUTA!

Judge  •  11 februarie 2010, 11:47

Afacereea asta e praf in ochii din partea PD-L sa nu se uite cumva cineva mai sus.Daca o subalterna asa mica a lui Base a facut atata gaura,ganditi-va ce face el cu bibanii lui.

alex  •  11 februarie 2010, 11:54

foarte interesant articolul si cat se poate de penale faptele. felicitari! dar aici se vor opri toate, nu se va atinge nimeni nici macar de un fir de par de-al lui madam ridzi. citez din memorie ce zicea la scandalul ridzi 1: „sunt un soldat disciplinat al partidului”. bai fratilor, ce nu va e clar ? indeplineste niste ordine de partid. adica nu pateste nimic. toate anchetele astea plus dosarul penal = bani si timp irositi de pomana. pacat.

Iulian  •  11 februarie 2010, 11:54

Vad o mai mare problema in toata nebunia asta (pe langa clasicul „oricum nu vor pati nimic”). Faza e ca daca aveau vreo 50-60 de ani, spuneam ca asa s-au invatat pe vremea lui Nea Nicu. Dar astia aveau 10 ani in 1989. Deci, nu mai avem nici o sansa. Si aia tineri fura de sting.

aqua_magic  •  11 februarie 2010, 11:55

Am vrut sa scriu si eu ceva, dar citindu-l pe „daniel P.” este exact cum am gandit si eu. Felicitari „daniel P.”! Poate doar sa-ti mai spun Tolo, acea vorba (si scuze daca nu e redata fidel, dar continutul conteaza):”am invatat intr-un timp relativ scurt sa vorbesc, dar mi-au luat multi ani sa invat cand sa tac”. Jos palaria pentru ceea ce ati facut si faceti in continuare in acest sens, dar uneori impartialitatea nu-si mai are rostul. Pentru ca este prea evident ce inseamna acest partid execrabil in frunte cu vajnicul carmaci, dupa faptele trecute si iata, dupa cele prezente. Am senzatia ca parca nu ati dori si o finalitate fireasca. Poate ca o sa-mi spui ca nu asta e rolul gazetarului. Dar care este ?! Te apreciez foarte mult, dar dupa publicarea acelor doua interviuri mi-ai lasat un gust amar. Bun, demascam, prezentam fapte incredibile, dar atunci cand trebuie sa si actionam intr-o directie normala pentru a se si schimba ceva, ne aducem aminte de rolul impartial al gazetarului… Un lucru mai spun. Ceea ce s-a intamplat la Min. Sportului, s-a intaplat si SE INTAMPLA si la celelalte ministere si pe bani mult mai multi. Doar ca acolo nu a existat un Tolontan si Gazeta, pe de o parte, iar pe de alta parte, acolo nu sunt oameni atat de redusi mintal(desi banditi, cel putin la fel). Si in final, laitmotivul meu : Tolo, poate vreodata, te apleci putin si asupra situatiei natatiei din romanica.

DAN  •  11 februarie 2010, 12:00

imi place ce salariu are matza aia de 29 de ani…oare ce ***** produce pt banii aia?si ca ea multi in tzara asta

Cecilia  •  11 februarie 2010, 12:06

Sunt foarte indignata. Toate aceste dezvaluiri ne incarca de ura impotriva celor ce promiteau sa conduca tara spre democratie. Halal democratie! Impozitele impovoratoare servesc doar pentru luxul nerusinat al unora. Cat despre aceasta Ridzi…s-a suit ******* in copac!

Mihai  •  11 februarie 2010, 12:19

Domnule Tolontan. Sunt curios prin ce metode legale ati obtinut dumneavoastra salariul Doamnei Radu si documentele prin care demonstrati aceasta, cum avem noi siguranta ca nu sunt decumente contrafacute? Din cate stiu eu salariul este confidential! As dori un raspuns inainte sa pot comenta cele scrise de dumneavoastra!

Danyy  •  11 februarie 2010, 12:23

Felicitari pt. articol!!

Eu cred ca se fura si inainte, dar nu se fura asa…pe fata, ca acum. E incredibil ce face acest *****, care se crede ‘presedintele’ Romaniei. Nu-mi vine sa cred ca oamenii l-au ales pe acest dictator, ca au votat un referendum care nici nu stiau ce inseamna. Eu nu cred ca era totul era roz cu PSD-ul, dar dintre 2 rele, alegi rau cel mai mic.
Sunt din Rm.Valcea. Primarul nostru a fost arestat, PDL-ist fiind. Primarul din Slatina a fost arestat, PDL-ist fiind, stau si ma intreb, daca sunt arestati acum, cand liderul lor e in fruntea tarii, pai ce se intampla dc iesea Geoana sau Crin….
Acesti microbi trebuie distrusi, trebuie sa scapam de ei..nu se mai poate asa ceva. ***** a venit altul, unul care ne fura pe fata.
La puscarie cu ei, D-nule Tolontan!!!!

John  •  11 februarie 2010, 12:48

Am spus dupa ce s-a anuntat rezultatul alegerilor ca ne meritam soarta…. si ase este. Din pacate nu a fost vointa romanilor care o simt pe spatele lor. Banii aia au fost folositi in campanie..precum alte resurse ale statului… viata merge mai departe… noi platim.. ei chefuiesc! Mai e o singura solutie….PRIMA REVOLUTIE!

adi  •  11 februarie 2010, 12:52

Acesta e doar varful piramidei.Ganditi-va cate agentii, case de cultura sunt(au fost)sub acest minister, institutii care sunt conduse de niste copii fidele(unde au gasit tiparul astia nu stiu)ale lui Ritzi(doamna nu pot sa ii mai zic).
Daca s-ar face un control amanuntit s-ar descoperi in toate judetele furturi din banul public de sute de milioane de euro.
Propunerea mea ar fii , daca tot exista peste tot clone ale lui Ritzi, sa-l clonam pe domnul Tolontan in fiecare judet.
Nu avea dreptate marele Eminescu..”unde esti tu Tepes Doamne…??”

Dan C.  •  11 februarie 2010, 13:00

Ne merităm soarta dacă așa niște oameni ajung să conducă un minister și să-și facă de cap fără ca nimeni să-i tragă la răspundere! Chiar suntem o țară de mămăligari.. CÂND O SĂ AJUNGĂ RIDZI ȘI ȘLEAHTA EI (ȘI MAI SUNT MULȚI DE-ALDE RIDZI!) ACOLO UNDE MERITĂ, ADICĂ ÎN SPATELE GRATIILOR, ATUNCI VOM FI PROGRESAT ȘI NOI!

florin  •  11 februarie 2010, 13:23

de ce va plangeti,orcum nu va pati nimic,iar ******** orcum vor sta si vor plati fie ca au fie ca nu.pe d-n udrea cine o mai ancheteaza (nimeni).se dau 100000 de mii de bugetar afara si ce!!! 800000 lau votat pe base asa le trbuie

milan  •  11 februarie 2010, 13:44

Felicitari pentru investigatie si cele postate mai sus. Din pacate totul se va opri aici. Procesul (in eventualitatea ca va fi) se va taragana ani buni pana se va uita povestea si se va incheia eventual cu o pedeapsa „minima” sau nici macar atat. Problema e ca avem o justitzie (printre altele) atat de corupta incat toate cazurile acestea raman la faza de Talk-show si comentarii in media. In rest toata lumea scapa si lumea uita. Iar cei care nu uita nu au nici o putere in fatza caracatitzei numita justitzie din Ro.

Ovidiu M.  •  11 februarie 2010, 13:51

Eu nu stiu prea multe despre acest minister si despre oamenii de acolo… dar ceea ce ne dezvaluiti este cam subtire, pare auzit pe la colturi, fara suport… Spune-ti mai multe daca stiti si daca va tin balamalele…

Viorel Moisei  •  11 februarie 2010, 14:02

Am citit primul comentariu si m-am infierbantat. Cum ar fi fost toate lucrurile roz daca ar fi venit Prostanacul la putere si cum toti coruptii ar fi fost anchetati si acuzati. Sa nu cumva sa intelegeti ca aprob comportamentul doamnei Ridzi, dar nu mi se pare normal ca lumea sa sara arsa de cur in sus cand sotul Ridzi vrea telefon mobil si aceeasi lume statea linistita cand se construia mini ferma Cornu si eram invitati la numaratoare de oua. Atunci nu s-au furat mii sau poate zeci de mii de euro. S-au furat miliarde de euro. Si noi, romanii, inca mai platim furaciunile din vremea aia. Nu-i ridic in slavi pe PDL-isti sau PSD-isti sau ce-or fi ei. Dar hai totusi sa ne obisnuim cu ideea ca nimeni, dar absolut nimeni, nu ajunge acolo sus ca sa faca treaba, ca sa scoata sportul din mizerie, ca sa ridice educatia pe alte culmi, ca sa revitalizeze agricultura, etc. Hai sa nu mai fim naivi si sa realizam ca toti cei care ajung acolo, ajung doar pentru ei. Sa nu cumva sa plangem ca ceilalti ar fi facut treaba mai buna. Nu exista ceilalti. Sunt aceeasi oameni cu aceleasi caractere ****

sorin  •  11 februarie 2010, 14:10

Ca si in cazul loganului de 70 000 EUR. De ce oare cand spui STAT, te gandesti la bani, suprapret, taxe, afaceri banoase? In alte tari inseamna un trai mai bun.

Oana I.  •  11 februarie 2010, 14:29

DNA stie ce face ! Hai sa lasam organele abilitate sa ne anunte oficial cine este acuzat in aceste cazuri de coruptie.
Sa nu creeze fiecare prin bunul sau plac victime colaterale.
Noi romanii suntem carcotasi si dusmanosi unul pe celalalt. Asa ne facem faima proasta si peste hotare, stricandu-ne singuri imaginea unul celuilalt

B.o.r.a.t  •  11 februarie 2010, 14:34

Dragi Romani – Asa este cand Revolutia a fost a CC al PCR, nicidecum a Poporului Roman. A fost de vina ca ARMATA cu toti Generalii au lasat TARA pe mana fostilor comunisti, in loc ca ARMATA sa ia controlul ROMANIEI pentru cativa ani, pana se gasea un GUVERN ADEVARAT, asa cum sa intamplat in Portugalia, Grecia etc… etc..
Inca ceva, acum vad ca Romanii sunt in faza cu dat din gura prin ziare si la TV (NASUL, cu Radu Moraru), DAR CAN VETI IESI IN STRADA INTRADEVAR sa sa dati afara din ROMANIA PSD’ul(comunistii) si PDL’ul(securistii)? In OCCIDENT astfel de corupti/mafie sunt bagati la puscarie, confiscate averi, confiscate conturi de banci, etc… etc…

Oana I.  •  11 februarie 2010, 14:36

Am uitat sa mai spun ceva : traim intr-o lume prea corupta si atunci este bine sa cercetam pe toate fetele ceea ce alti sustin ca este adevarat inainte de a ni-l insusi ca fapt dat

Luminita  •  11 februarie 2010, 14:48

Salariata MTS Claudia Radu – Director General este mentionata absolut tendentios in relatarile de mai sus… Fluturasul cu salariul reprezinta un drept salarial cumulat din urma. Sunteti in mod intentionat condus pe pista gresita. Nu ea este implicata in acest scandal, cautati la altii. Incearca sa va abata atentia informatorii

Adrian_M  •  11 februarie 2010, 14:57

Perfect de acord cu ce a scris Viorel Moisei.
Daca s-a putut musamaliza si uita ce au facut Nastase si pretenii lui, ce a facut Ridzi se va uita ca si cind n-ar fi existat.

cornel  •  11 februarie 2010, 14:57

Dle Tolontan,

Am inteles ca firmele alea erau fictive…De unde au achizitionat electrocasnicele?

Socate  •  11 februarie 2010, 14:58

La multi ani D-ne Claudia Radu…azi am vazut in CNP ca e ziua ei de nastere! Ce articol a primit cadou! Bv. Tolo!

Comentează