Ce nu vor să audă rivalii despre CFR?

Întîi, ce vor. Că ardelenii beneficiază de o aliniere stranie a fluierelor şi steagurilor convenabile. Sprijinul arbitrilor e de necontestat. Oricîte piruete retorice ar face Paszkany şi Mureşan, seria statistică e clară. Iat-o:

miercuri, 21 aprilie 2010, 12:57

Întîi, ce vor. Că ardelenii beneficiază de o aliniere stranie a fluierelor şi steagurilor convenabile. Sprijinul arbitrilor e de necontestat. Oricîte piruete retorice ar face Paszkany şi Mureşan, seria statistică e clară. Iat-o:

7-1 scorul erorilor mari favorabile în 28 de meciuri de campionat
3-0 scorul erorilor mari favorabile în 5 meciuri de Cupă

Numai că un campionat nu se cîştigă doar aşa, iar asta nu vor să mai audă rivalii.

CFR e cel mai solid proiect al fotbalului nostru din ultimii ani. A făcut cele mai mari investiţii în transferuri, în infrastructură şi în organizarea clubului. Şi a rămas consecvent nu doar unui stil de joc, dar şi unor criterii de a numi şi destitui antrenorii, de a selecta lotul şi de a comunica. Adăugaţi, pentru că aşa e corect, şi relaţiile privilegiate cu FRF, pe care şi le-a cultivat într-o tăcere a subteranelor.

De aceea, are mari şanse ca să cîştige, în acest an, încă două trofee, adăugîndu-le celor trei cucerite din 2008 şi pînă azi. Impresionant şi meritat!

Încă ceva. În ciuda rezultatelor care uneori n-au mers, clubul n-a părut niciodată scindat, ca Dinamo, debusolat, ca Steaua, sau resemnat, ca Rapid. Asta nu vor să audă rivalii.

Comentarii (83)Adaugă comentariu

aaa  •  21 aprilie 2010, 14:16

cfr a primit cele mai multe cartonase rosii sin nu a benefiziat de niciun penalty….nu este atat de favorizat cum se spune ci nu este totul prezentat clar si obiectiv… in romanica noastra de 2 lei cite latra mai tare aia are dreptate (gen Iancu & Co)….e pacat

Ciolanus  •  21 aprilie 2010, 14:17

Poate cfr cluj e o idee mai rasarita, dar cum se face in ultimii ani de campioanele sunt facute doar de arbitrii? Fac victorii cu 1-0 si gata echipa cea mai tare.

vri  •  21 aprilie 2010, 14:18

voi toti care faceti legatura intre boc si cfr, daca v-ati interesa si nu ati inghiti totul asa cum vi se zice la tv, atunci ati sti ca boc tine cu U cluj si nu are legatura cu cfr. a scos si ***** ala de la timisoara o prostie pe gura si toti marsati pe aceasta idee

alb-rosu_in_VN  •  21 aprilie 2010, 14:19

Articolul incearca sa capteze bunavointa publicului prin vocea unui important formator de opinie. La cine merge, merge, la cine nu, macar s-a incercat. Macar lasati-o asa, va rog, nu mai cautati sa gasiti si argumente acum!

cvaporu  •  21 aprilie 2010, 14:24

Nu stiu cum se face ca anul trecut, daca CFR-ul a terminat pe locul 4, nimeni nu a gasit erori in favoarea lor. Popor de paranoici! E doar un joc si ar trebui sa fie dor un divertisment, dar din moment ce aprinde asemenea razboaie inseamna ca este o teribila lipsa de ocupatie in tara asta…Forta CFR!

alb-rosu_in_VN  •  21 aprilie 2010, 14:28

pt vri
Asa n-are nici o legatura, ca e mai mereu prezent in tribunele CFR-ului!

Calin  •  21 aprilie 2010, 14:41

Nu stiu cum sa facut aceasta analiza cu 7-1 greseli pentru cfr ca doar in meciul cu timisoara au fost doua greseli contra cfr-ului.cartonasul rosu si prelungirile.

milan6  •  21 aprilie 2010, 14:52

cati italieni au fost la inter din primul minut?
de ce in tara va repugna strainii CFR-ului?
ps.UEFA n-a vrut anul trecut finala 100% engleza!
anul acesta nu se vrea Barca pe Bernabeu!

ircfr  •  21 aprilie 2010, 14:58

Iancu bate campii, el spune ca nu se bucura nimeni de succesele CFR – ului, pai CFR are suporteri in Alba, Targu Mures , Teius, Aiud, Dej, Huedin ETC, si in plus sa citeasca Gazeta Sporturilor sa vada cine este pe primul loc la suporterii prezenti la meciuri(CFR), Timisoara este pe locul trei, inca o dovada ca ceea ce face mister Iancu este o diversiune totala , la fel ca in finala cupei ( stiti voi la pauza). Daca tot plange dupa acel 11 metri din primul minut, de ce nu pomeneste si de cartonasele galbene primite de Nuno Claro, si de prelungirea meciului peste minutele regulamentare aratate:5+2=7 min.P.S. Golul fiind marcat in minutul 8 (oricum se mai prelungea daca nu marca Poli)…
Oricum Forta CFR.

Eu  •  21 aprilie 2010, 15:01

SI TU TOLO?

DACA NU STI FOTBAL ITI DOVEDESC CA ACEA STATISTICA ESTE FALSA:

1. GOL DIN OFSAID DAT DE RAPID ACASA
2. NUMAI IN MECIUL CU POLI 2 11M NEACORDETE LUI CFR, MAI MULTE CORNERE ERONAT ACORDATE LUI POLI,ELIMINARE ERONATA A LUI CLARO, GOL IN MIN.98, CAND ERAU DOAR 7MIN PRELUNGIRI.
3. GOLUL LUI DINAMO DIN CUPA DUPA UN FAULT GROSOLAN…..
…. SI AS PUTEA CONTINUA.

O INTREBARE: CE STATISTICA AI CITAT? UNA CEL PUTIN ERONATA , DACA NU VANDUTA MAFIEI DIN FOTBALUL RO, PE CARE TU O BLAMEZI ATA

SI TU TOLO?

popa  •  21 aprilie 2010, 15:09

un articol cel putin partinitor. eu m-as intreba cum se face ca o echipa formata exclusiv din jucatori de mana a treia, refuzati si vanduti rapid de cluburi din occident a ajuns sa castige campionate in romania? succesul cfr-ului este construit numai pe blaturi, spagi la arbitrii, vrajeli ieftine. muresan nu stie decat sa dea din gura si sa arate cu degetul catre altii, in timp ce actioneaza intr-un sistem corupt, distrus si mafiot. cine isi aduce aminte macar un joc memorabil al cfr-ului, in afara de cele cu roma si chelsea din liga, sa spuna. nu mai adaug ca fara efortul demn de lauda al stelei si rapidului echipe ca cfr si urziceni n-ar fi ajuns nici in vis in liga campionilor. jenant!

bradut  •  21 aprilie 2010, 15:30

domnule tolontan,
va rog sa-mi spune-ti, din informatiile pe care dvs le detineti, care din gruparile noastre au castigat campionatul in ultimii 10 ani fara:
1. a cumpara meciuri;
2. a fi favorizate in mod clar si permanent de arbitrii;
remember, in ordinea inversa: Unirea, Cfr, Dinamo, Steaua, Steaua, Dinamo, Rapid, Dinamo, Steaua.

in cazul in care va permiteti, din informatiile avute si din perceptia personala, sa nominalizati un caz(sau mai multe), va rog respectuos sa prezentati si ceva argumente.
fix asa cum dvs ati procedat in articolul prezent.
va multumesc.

@ircfr  •  21 aprilie 2010, 15:41

Ai uitat Sibiul 🙂

gigi  •  21 aprilie 2010, 15:54

Dar ca sa dam motiv unora sa eticheteze CFR-ul drept echipa ungureasca, trebuie sa spunem ca si in Secuime sunt multi supoerteri cfr-isti. A, si pentru nationalisti si xenofobi: in Secuime cunosc multi care tin de exemplu cu Steaua sau cu Dinamo, ca sa nu fiu inteles gresit!!!

disneyland  •  21 aprilie 2010, 16:08

Pai bine, daca la 7-1 numarati faze ca aia de la Timisoara, unde m-am uitat la reluare de 5 ori si tot nu inteleg de ce toti zic ca ” e evident” (desi am purtat si ochelarii special pentru ocazia asta) atunci e clar.Ah, si nu tin cu CFR, tin cu Dinamo, o alta echipa „favorizata” de arbitri.

eu  •  21 aprilie 2010, 16:33

foarte bun articolul…doar ca lipseste faptul ca Cfr-ul nu a beneficiat de 11m de multe etape…si multii romanii din Ardeal a inceput sa tina cu ei…nu numai ungurii asa cum unii de la Bucale spun

Superman1  •  21 aprilie 2010, 16:35

Stiti ce nu mai vor sa auda rivalii CFR-ului? Ca proverbul „cine imparte, parte-si face” se aplica PERFECT atunci cand se contabilizeaza greselile majore in favoarea/defavoarea CFR-ului.

Stiu ca e dureros faptul ca CFR-ul n-a primit gol in 5 meciuri consecutive de Campionat si ca, cea mai simpla cale ca sa explici acest fapt precum si insuccesul propriu e sa gasesti motive ALTUNDEVA decat in ograda proprie, dand vina pe CFR-ul corupt, pe imixtiunea politicului, pe soare si pe mare.

Acesta nu e un mod normal de a gandi si nu aduce beneficii celui care-l adopta si crede in el. Pentru CFR aceasta atitudine anti-CFR are si avantaje pentru ca determina adversarii sa-si consume energia nu pe rezolvarea propriilor probleme ci pe can-can-uri si discursuri pe posturile de televiziune.

Din punctul meu de vedere, Iancu vociferand, Becali urland, Mititelu zbierand, Porumboiu acuzand, sunt simple semne de neputinta si de canalizare a energiei IN ALT SENS decat cel potrivit pentru a creste performanta propriilor echipe.

Singura tristete este faptul ca timisorenii s-au contaminat de la cel care le este patron, acceptat ca indrumator spiritual, de atitudinea specifica fotbalului de dincolo de Carpati. Granita „aceea” virtuala de care noi ardelenii suntem atat de mandri s-a mutat acum de pe Carpati pe Carpati si pe Mures. Putem spune ca Aradul a ramas in lumea decentei fotbalistice, de acolo din Liga a II-a de unde este, in timp ce FC Timisoara ne arata de ce nu este urmasa lui Poli Timisoara.

Restul? GSP TV, Sport***, Prosport, GSP, contabilizari de greseli in favoarea CFR-ului insotite de comentarii ostentative atat in direct cat si in studio – we don’t care.

Noi stim care e adevarul, stim cand echipa nu joaca, stim cand castigam pe merit sau cand pierdem puncte nemeritat, la fel si cand castigam nemeritat. Avem destula decenta ca sa fim primii care ne contestam si criticam jucatorii, in special pentru atitudine si apoi pentru performanta sportiva, stim cand meritam sa fim campioni si ne trimitem singuri la culcare cand nu meritam.

Discursurile dambovitene nu reprezinta un reper pentru noi ci doar o simpla manipulare nascuta din frustrarea unor jurnalisti pentru care CFR-ul este concurentul pasiunii lor.

In Cluj o parte din jurnalisti tin cu U, o parte cu CFR, nimeni nu tine cu echipele din Bucuresti. Iar daca ar fi sa contabilizam diverse fapte ale echipelor din Bucuresti am avea niste statistici de toata lauda.

De asta nu ne pasa.

speedy  •  21 aprilie 2010, 16:40

fiecare vede ceea ce vrea sa vada…daca ma apuc sa caut, gasesc nu 7, ci 10 faze la care a fost ajutata fiecare echipa „mare”. Adica CFR, Dinamo, Steaua, timisoara, urziceni. Si tot asa gasesc cel putin 5 la care fiecare a fost dezavantajata. Avem fotbal slabut si arbitrii penibili, de ce n-o recunoastem? Si unii si corupti. Cum ii putem deosebi? Nici nu stii cand greseste si cand fura

digital  •  21 aprilie 2010, 16:51

daca tu pui in articolul tau la prim rang investitiile,managementul si imaginea si nu fotbalul,mai bine te-ai apuca sa scrii despre economie sau IMM-uri!!

Superman1  •  21 aprilie 2010, 16:54

Si inca ceva.

Multumim domnule Tolontan pentru: „De aceea, are mari şanse ca să cîştige, în acest an, încă două trofee, adăugîndu-le celor trei cucerite din 2008 şi pînă azi. Impresionant şi meritat!”.

As completa si cu faptul ca aceste investitii au avut succes si pentru ca de la conducator pana la jucator – s-a jucat si cu inima nu doar cu bocancul.

Si, putin off-topic, unele echipe nu pot castiga din cauza rautatii unor personaje care fac parte din destinul lor. FC Timisoara este si va fi tinuta in continuare in frau de Alexa, Iancu si Gurita (da, „sfantul” Contra). Sansele ca FC Timisoara sa ia titlul vor ramane mari in continuare dar acest lucru nu se va intampla atata timp cat vestiarul e condus de Alexa si Gurita iar imaginea si atitudinea e data de Iancu.

O sa vedeti. Vor fi mereu aproape, dar niciodata in varf. Ce poate fi mai frustrant?

unu, di pin Klausenburg  •  21 aprilie 2010, 17:23

Scurt si la obiect! BRAVO!!!

edis  •  21 aprilie 2010, 17:58

7 greseli majore inseama daca nu 21 de puncte macar 10 …DOMNULE Tolontan CUM PUTETI SPUNE CA nu asa se castiga un campionat!!

Hai sa fim seriosi chiar asa se castiga! CFR nu joaca absolut nimic, in Europa e zero barat.

Pai cu ce e mai buna Cfr decat Vasluiul? Rapid? sau Dinamo? va zic eu ARBITRAJUL…si au fost mult mai multe greseli.

si MAI SPUN NU E NICI-UN PROIECT VEDETI-VA DE TREABA..AU VANDUT CEI MAI BUNI JUCATORI, au invesit orbeste cumparand cu duiumul ca sa poata alege ceva si profita de un singur lucru : de punctele aduse de Steaua si Rapid ca sa ia ei cascavalul din lc. Socoteala e simpla investesti 10 de milioane si daca ajungi pe spinarea fraierilor 3 ani la rand in lc esti pe plus!

Dar dupa se va alege prafu… poate daca se mai ridica Rapidul nitel ca Steaua slabe sperante, in rest numa profitori da sa creasca cineva vre-o echipa nema
Se cresti o echipa insemna sa ieI jucatori tineri si sa-i joci in preunA 2-3 ani, sa ai rabdare ect. Va pare ca asa e proiectul CFR? MAI degraba Craiova sau Rapid sa semene cu asa ceva 🙂

timis.  •  21 aprilie 2010, 18:15

Da mai clujenilor , dar in cele 7 minute de prelungire , cit timp s-a jucat fotbal , daca esti corect , ai recunoaste ca nici jumatate din prelungiri , mingea nu era in joc ! Iar CLARO , sa fie clar , a tras de dimp cel putin 5-6 minute doar el , in timpul jocului , si asta fara pic de ,, minte,, ca si un copil prost , nici nu stia cum sa traga de timp , parca totul facea in bataie de joc , in vazul tuturor! Cred ca se baza pe puterea de corupere alui ,, julius morosan ,, in aceasta treaba , nu cred ca e frumos si si cinstit sa il implicam pe , d-l prim ministru ,BOC . Nu cred ca dinsul s-ar murdari cu asa ceva , socotesc ca domnia sa , este un om integru , si nu se compromite cu asemenea ,, gunoaie ,,

@edis  •  21 aprilie 2010, 18:28

Tu chiar crezi ca la Rapid unde patronul este Copos, sau la Craiova unde patronul este Mititelu se face echipa si cresc fotbalisti autohtoni…chiar asa? De ce a fost vandut Ionita? Rapidul precum si Craiova ar aduce numai jucatori valorosi din afara daca ar avea bani, dar nici bani nu sunt… Ca sa cresti jucatori autohtoni in primul si in primul rand ai nevoie de o echipa competitiva care are performante si aduce bani, altfel esti nevoit sa vinzi fiecare jucator tiner si talentat prea devreme. Zici ca CFR vrea banii din CL, ai dreptate fiindca proiectul CFR este si o investitie (precum au investit foarte multi bani in fiecare club de talie europeana) si se asteapta ca sa aduca si profit…dar deocamdata Paszkany este singurul care a bagat pe departe cel mai multi bani in fotbal si nu din bugetul local ci din propriul buzunar.

iulian  •  21 aprilie 2010, 18:28

Sa fim seriosi…orice echipa care ar beneficia de astfel de erori in favoarea lor „nevoit”,cum este si cazul Cfr’ului,ar fi un grup unit. Ganditi-va putin ce grup unit ar fi fost la Dinamo,de exemplu, daca ar fi avut parte de erori in favoarea lor.ar fi luat campionatul, ar fi jucat in CL, ar mai fi transferat jucatori. Sa vadem noi ce uniti vor fi cei de la Cfr cand arbitrajul va fi impotriva lor,tot 1-7…va fi cea mai mare unitate… unitate mai mare decat acum cred… caci necazurile creeaza grupuri,nu?

P.s TOlo, sa fim seriosi…daca ar fi fost nr de erori egale in ambele sensuri,nimic de obiectat,dar asa…ma lasa rece, aceasta echipa umflata cu pompa…de fapt cu 2 pompe a cfr’ului!

Lenti  •  21 aprilie 2010, 18:29

Multumim Catalin Tolontan !!!

Ca sa castigi orice trebuie sa gandesti si sa actionezi ca un castigator. Analizezi ce-ai gresit tu in primul rand si incerci sa imbunatatesti si sa nu mai repeti aceeasi greseala. Nuno Claro nu e la prima greseala, asa ca o sa invete „the hard way”. Gigi Becali a iesit de pe stadionul CFR pieton si nimeni nu l-a amenintat asa cum s-a intamplat cu Iuliu Muresan la Timisoara. Ura asta cultivata artificial nu ajuta pe nimeni. Sper ca toate echipele romanesti sa faca o figura buna la toamna in Europa. Hai ROMANIA !!!

zeidas  •  21 aprilie 2010, 18:36

Daca e despre statistica :
1000-0.5 (inclusiv articolul de fata)scorul articolelor obiective despre CFR in mass-media.

@iulian  •  21 aprilie 2010, 18:55

In general ai dreptate, dar un lucru sa-ti fie clar ca sa ajungi sa fi ajutat e cale lunga…chiar foarte lunga: din divizia D pana la locul I din Liga I si pana acolo n-a bagat nimeni nimic in afara de Paszkany, nici bani, nici binevointa, nici influenta, nimic…totul a fost cladit si finantat din propriile forte… Ia uita-te de unde au preluat echipa actionarii dinamovisti, palmares, relatii inradacinate in lumea fotbalului, suporteri din toata tara, cati bani au bagat si ce rezultate au avut!!!! Cand au inceput sa cladeasca CFR n-au avut nicio garantie ca o sa ajunga in CL si vor venii banii… Ati avut cam 60 de ani avans si ce ati realizat?!!!

Mano colosseum…  •  23 aprilie 2010, 10:18

In sfarsit o opinie de bun simt. Toata lumea trage din toate pozitiile in cfr si arbitrii pentru a-si ascunde neputinta, nestiinta si contraperformantele. Nu am auzit nici un conducator care sa spuna: am gresit strategia, am adus antrenor, jucatori slabi… pregatirea fizica e deficitara, centrul de juniori nu ne mai aduce nimic in lot…
Este dusa in derizoriu performanta jucatorilor insinuindu-se mereu greseli de arbitraj. In felul asta e mai comod si pentru jucatorii invinsi. Daca echipa joaca excelent nici un arbitru nu o poate opri sa ia campionatul!

bb  •  23 aprilie 2010, 15:33

Imi vine sa urlu cand vad ca se scriu comentarii despre cum CFR au fost ajutati de arbitrii. Hai sa analizam si alte meciuri si sa vedem cate greseli se arbitraj se fac si acolo… Dar nu..CFR fura! De ce acum in retur CFR nu a pierdut nici un meci important? Arbitrii..evident! Multi din cei care scriu enormitatile asta nici nu se uita la meci sau si daca se uita isi pun obloane la ochi si vad doar ceea ce vor sa vada. Am si eu prieteni care sunt suporteri inraiti ai lui Steaua. Ei..daca cumva se fluiera impotriva lui Steaua sar in sus ca arbitru e prost, corupt, chior..etc. Nu conteaza de ce s-a fluierat. Asa si cu chestia asta..decat sa recunoasteti ca echipele din capitala pe care le sustineti sunt praf, mai bine aruncati cu noroi spre CFR. Cum sa ii depasim noi, „provincia” (mor cand aud asta) pe ei..grozavii din capitala? Noi..ungurii.. (fratilor..daca ar fi sa aleg intre mitici si unguri i-as alege pe unguri fara sa clipesc) Sau mai nou aud de aberatia asta cu Boc si CFR ?!!!!!! De unde pana unde? Ca Boc e din Cluj? Pai atunci Farul de ce nu e campioana si e in B? ..daca tot e sa mergem pe logica asta. Hai lasati-o mai moale si uitati-va mai bine in ograda voastra mai intai. Sper ca echipele din capitala sa nu mai ia titlul inca 10 ani de acum inainte .. ca poate asa o sa va vedeti si voi de lungul nasului!

ulise3223  •  27 aprilie 2010, 23:36

Pentru corecta reflectare a adevarului, va rog sa publicati si materialul urmator: http://cfrmania.gsp.ro/stiri/9265/editorial-mysport-ro–fantasmagoricele-greseli-pro-cfr-cluj.htm#com129818

Coss  •  6 mai 2010, 21:36

Ce nu am citit nicaieri e urmatoarea teorie: daca CFR nu beneficia de ajutorul arbitrilor si pierdea pe parcurs mai multe puncte si locuri in clasament.. oare mai vorbea de aceeasi stabilitate? .. in lot.. pe banca tehnica? ar mai fi ajuns oare cfr sa se bata la titlu in ultima etapa? 🙂

pentru alb-rosu_in_VN Says:  •  18 mai 2010, 21:02

nu e adevarat..nu e chiar delok in tribunele stadionului CFR. nu a mai pasit demult, si ultima data cand a facut-o a fost huiduit. BOC e cu U Cluj nu cu CFR. Noi clujenmii o stim mai bine, asa ca nu mai comentati voi ca stiti mai bine ce sa intampla in orasul nostru

Comentează