Imagini 3D şi aceleaşi cuvinte

Se aude şi acum. Acoperea ţăcănitul maşinilor de scris. Acoperea paşii repeziţi de pe holul vechii Gazete, din Vasile Conta. Acoperea uşile trîntite din ce în ce mai des în apropierea orei de închidere a ediţiei.

miercuri, 30 iunie 2010, 7:55

Se aude şi acum. Acoperea ţăcănitul maşinilor de scris. Acoperea paşii repeziţi de pe holul vechii Gazete, din Vasile Conta. Acoperea uşile trîntite din ce în ce mai des în apropierea orei de închidere a ediţiei.

Încă se aude vocea lui Ioan Chirilă, pe cînd îşi dicta articolele. Ne plimbam de la Montevideo pe Maracana şi din Aradul primului meci al fotbalului românesc pînă în tribuna de la Wimbledon. A continuat să dicteze sau să bată singur la maşină, privind cu o detaşare suverană apariţia fascinantului Personal Computer 286, urmat de, oauuu!, ceea ce părea invincibilul PC 386.

Anii au trecut, parcă mai iute după dispariţia lui. Au năvălit fotografiile digitale, reţelele sociale, viteza presei s-a înzecit. Ne simţim îngreunaţi de laptop, aşteptînd IPad-ul 3G. Iar astăzi marcăm apariţia ziarelor 3D în România, cu fotografii care îşi deschid unghiurile în faţa cititorilor.

Ce ar fi spus nea Vanea? Ar fi clipit în lumina austeră a redacţiei, ar fi zîmbit îngăduitor către fascinaţia publicului şi apoi ne-ar fi spus ceea ce un jurnalist italian a scris în anii din urmă:  „O mie de cuvinte nu fac cît o imagine, dar un milion de imagini nu valorează cît o idee”. Şi ar fi dictat apoi pentru Gazetă cronica de meci de la Mondiale, numindu-l pe Diego „acest Porthos cu mustaţa lui Aramis”.

Comentarii (108)Adaugă comentariu

Bogdan Epureanu  •  2 iulie 2010, 17:06

Toate aceste modificari tehnice sunt bune, dar pana la urma singurul lucru care conteaza cu adevarat e calitatea articolelor…

Aurica  •  2 iulie 2010, 17:10

felicitari! probabil ca in timp ne vom convinge de utilitatea ziarelor 3D.

Movi – 4Botosani  •  2 iulie 2010, 18:42

Cu siguranta ca va prinde … este o inovatie si fiecare publicatie trebuie sa se adapteze tendintei, desi eu unul inca mai prefer sa simt acel miros de tus negru imprimat pe hartie dar na vom ramane probabil doar cu amintiri… lumea evolueaza.

koll  •  2 iulie 2010, 21:37

„Să nu credeţi că nu se ştie la nivelul Ministerului de Finanţe ce se întâmplă în România. Să nu credeţi că nu se ştie pe unde se fură, cine fură. Sunt filmaţi, sunt îndosariaţi, sunt arhivaţi. Toţi cei care fură. Dar există firme care n-au voie să fie controlate niciodată şi oameni care n-au voie să fie controlaţi niciodată”, a spus artistul.

dragoselu  •  3 iulie 2010, 12:50

jos palaria, textul m-a facut sa vibrez. sunteti mare.

GSP are cu ce: SCRIS 3D ! | RELANSAT  •  3 iulie 2010, 14:45

[…] Cu doua zile in urma, Tolontan scria: Imagini 3D si aceleasi cuvinte […]

Cipa  •  8 iulie 2010, 15:02

Eu am inceput mai evoluat undeva prin ’96. Aveam un hc2000 cu basic-ul instalat, ba mai mult aveam si „floapa”

Imagini 3D  •  27 octombrie 2010, 13:47

Foarte tare initiativa…la cat mai multe ziare 3D!

Comentează