Olimpiada suspendată

Din 1990 şi pînă azi, Bucureştiul a votat cu dreapta şi a fost administrat cu două mîini stîngi. Primarii şi-au asigurat imunitate, care plecînd în străinătate, care devenind personaj de benzi desenate mondene, Crin Halaicu, care căţărîndu-se în funcţii politice, precum Traian Băsescu şi Adriean Videanu. Pe umerii contribuabilului a rămas o Capitală din ce în ce mai slinoasă şi descurajantă chiar şi pentru cei care iubesc oraşul.

marți, 24 august 2010, 9:29

Din 1990 şi pînă azi, Bucureştiul a votat cu dreapta şi a fost administrat cu două mîini stîngi. Primarii şi-au asigurat imunitate, care plecînd în străinătate, care devenind personaj de benzi desenate mondene, Crin Halaicu, care căţărîndu-se în funcţii politice, precum Traian Băsescu şi Adriean Videanu. Pe umerii contribuabilului a rămas o Capitală din ce în ce mai slinoasă şi descurajantă chiar şi pentru cei care iubesc oraşul.

Dar parcă niciodată Bucureştiul n-a fost condus de un om care să rostească nerozii atît de apăsat. Aflat în vizită la „Naţional Arena”, foarte bine că a insistat să se facă stadionul!, Sorin Oprescu a luat acel aer de exaltare botoasă care l-a făcut popular şi a declarat: „Mă gîndesc deja să organizăm o Olimpiadă la Bucureşti, undeva prin 2020”. După solemnitatea cu care a spus-o, nu se gîndea la Olimpiada de Fizică.

În 2012, Jocurile Olimpice vor fi găzduite de Londra. Au pierdut Madrid, Paris, Moscova şi New York. Chitila nu e pe listă. În 2016 s-a decis deja: va fi Rio de Janeiro. Au pierdut Madrid, Chicago şi Tokyo. Pentru 2020 se gîndesc să-şi alcătuiască dosarul nume ca Roma, Toronto, Dubai sau Copenhaga. Oricum, din momentul în care îţi înmugureşte ideea, ai nevoie de cel puţin un deceniu ca să-ţi depui candidatura, să faci lobby şi să-ţi reglezi infrastructura pînă la nivelul la care să fii luat în serios. Cîştigarea competiţiei şi construcţia efectivă a aeroporturilor, şoselelor şi bazelor sportive devine, apoi, o altă provocare, care durează 7 ani. În total, cel puţin un deceniu şi jumătate de muncă serioasă, calificată şi de miză naţională asumată. „Pă” cuvînt că acesta ar fi cu adevărat patriotism! Asta dacă e să discutăm serios ceea ce merită discutat serios. Da, România poate spera la Jocurile Olimpice, dar nu în 2020.

Un detaliu cam enervat: cu scaunele lui portocalii cu tot, primarul are fobii coloristice, „staţi niţel că e doar una dintre cele 6 nuanţe de roşu”, bine că i-au explicat constructorii, Arena Naţional ar fi cvasiinutil la o Olimpiadă pentru că e gîndit exclusiv ca stadion de fotbal şi „pă” el nu se pot derula alte competiţii. Cînd aţi decis să demolaţi pista de atletism nu v-aţi gîndit la asta. Upsss!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

milan6  •  24 august 2010, 21:41

dar mogulii astia ies si ei cu ceva la inaintare?
dau si ei 1 milion de coco pt sport?
se aude Felix?Vantule,Dinule,Tiriacule ce faceti,tata,a venit criza si la voi?

Nic  •  24 august 2010, 22:06

Oprescu scoate aberatii pe banda rulanta. Nu-i nimic nou sub soare.

Cristian Vimer  •  24 august 2010, 22:20

Ce se intelege prin dreapta? Banuiesc ca nu dreapta politica, pentru ca si Oprescu, si Basescu, si altii erau orice numai de dreapta nu…

Călăraşi | Stiri Calarasi | Express de Calarasi | saptamanal de informatie si atitudine » Arhiva site » Olimpiada suspendată  •  24 august 2010, 22:20

[…] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Olimpiada suspendată ” gasiti aici: Olimpiada suspendată […]

Pacuiul lui Soare  •  24 august 2010, 22:36

d-le Tolontan, cea mai mare pacoste pe acest popor e construirea de infrastructuri de tot felul: acolo se fura de se rupe, cu binecuvintarea puterii (care isi ia partea elegant). Fiind din Cluj, si stiind oameni care au lucrat la Autostrada Transilvania stiu ce spun 🙂
Nici nu vreau sa ma gindesc ce ar insemna sa faci un nou aeroport sau sa maresti capacitatea celor 2 existente, sa faci strazi, parcari etc…

Leo  •  24 august 2010, 22:42

Tolo, esti prea dragut cu Oprescu. Nerozii?
E imbecilitate curata!

Marco  •  24 august 2010, 23:48

Eh, si ce-ati fi vrut sa aflati de la dom’ Doctor, cind o sa mearga aerul conditionat in spitale fara pericol de explozie? S-a bagat si el pe sport, ca aicea se pricepe toata lumea. Gata, ati si uitat sloganul de campanie, mai cititorilor sportivi: „Hai, Romania!”

durden  •  25 august 2010, 0:28

da,numai de pista de atletism ne lipsea pe stadionul asta…pfff

andrei  •  25 august 2010, 0:36

Sorin Oprescu a reusit sa termine in proportie de 90% stadionul national. Asta in vremuri de criza. Ar trebui felicitat pentru asta. Poate ca, cine stie, in Romania si alti primari ar construi in timp record, ca si Oprescu si alte stadioane. Cu pista de atletism. Atunci poate ca Olimpiada din 2040 va fi in Romania.

dojo  •  25 august 2010, 6:51

Asta-i intelectualul cu soselele suspendate? Ca nu ma mai tin bine bracinarii memoriei. Hmmm … Olimpiada la noi. Mda, sigur. Io zic s-o faca in 2011, ce sa mai asteptam atat.

ciupi  •  25 august 2010, 7:32

poate am ramas eu in urma, dar olimpiada nu este acea perioada de patru ani care trece calendaristic de la o editie a jocurilor olimpice la alta?

Cătălin Tolontan  •  25 august 2010, 9:54

Pacuiul lui Soare: infrastructura unei tari are un grad de eficienta ridicat, nu investitia in inffrastructura e problema, ci hotia

Studiu de caz (2): Romania vs. Ungaria vs. Austria » Mircea Scarlatescu  •  25 august 2010, 11:06

[…] Il invit in vizita la Viena desi ma tem ca nu va intelege nimic. (punct de vedere valid are si Tolontan pe tema […]

mordor  •  25 august 2010, 12:21

Bucurestiul a avut tot timpul primarul pe care l-a meritat. E un oras locuit de 2 milioane de oameni care il urasc.

Gabi Koreanu  •  25 august 2010, 12:37

Cred ca A vrut sa declare ceva de genul: „Undeva prin 2020 ne vom gandi sa organizam o Olimpiada, la Bucuresti” 🙂
Ceea ce inseamna ca daca peste 10 ani se gandeste, mai are timp inca vreo 20 sa faca lobby, si, cu putin noroc si multa sanatate, si eu si tu vom avea in jur de 72-73 de ani, tu probabil senior-editor la GSP, eu senior-carcotash pe blogul lui Tolo, amintindu-ti inca o data ca Liga nonagenarului Mitica nu face 2 bani pe langa performanta lui Dumitrescu si Mihalachi peste care gazeta a trecut prea usor.
Eu inteleg ca promovati beletristica gen „Barbatii urasc femeile”, dar voi ce aveti cu Luminita Paul? Think about.

Off-topic: Apreciez pozitia ta fata de Rosia Montana si mai ales faptul ca nu ai folosit GSP sau blogul personal pentru dezmintirea in cauza.

Cătălin Tolontan  •  25 august 2010, 12:46

mordor: suna tare ce zici tu, dar mai sint si unii care-l iubesc
gabi koreanu: am deschis ziarul luni cu aceasta performanta si de atunci scriem in fiecare zi

Catalin  •  25 august 2010, 13:06

Andrei, Oprescu habar nu a avut de stadionul Lia Manoliu, ba chiar a vrut sa blocheze proiectul, asa cum a si blocat timp de 6 luni pasajul Basarab. Abia dupa ce nu ia iesit povestea cu carnatul, mosii-craciuni si tortul, s-a speriat si a dat drumul la lucrari . Persoana care a facut ca lucrarile sa continue, dar dupa o lupta inversunata cu Oprescu, a fost un om pe care chiar Oprescu l-a adus in primarie; se numeste Bogdan Hreapca.
Altceva despre Oprescu…? Credeti-ma, daca ar trebui sa lucrati cu asa un manager… v-ati sinucide! Dar toti cei care am mai ramas in primarie,ma refer la cei care asigura cu adevarat serviciile administrative nu la impostorii pe care si i-a adus Oprescu (cu vreo doua exceptii) sTim ca NU SE POATE FACE NIMIC!

Andrei  •  25 august 2010, 14:35

Nu cunosc amanunte si sincer nici nu ma intereseaza. Stiu insa ca stadionul arata superb si ca va fi un stadion dupa standarde europene care va gazdui o finala de cupa europeana. Mai stiu ca stadionul e facut in mandatul lui Oprescu. Tu spui ca tot Oprescu l-a adus in primarie pe Bogdan Hreapca si ca acesta l-ar fi pistonat pe Oprescu ca sa termine stadionul. E o usoara contradictie dar trec peste ea. Din ceea ce spui tu trag concluzia ca Oprescu stie sa-si aleaga colaboratorii ceea ce este inca un punct in plus pentru Sorin Oprescu. Da-mi voie, totusi, sa ma indoiesc ca Sorin Oprescu nu ar fi dorit sa termine stadionul. Sau ca dupa 20 de ani de manageriat spitale ar asculta de cineva, fie el si Bogdan Hreapca.

mieusa  •  25 august 2010, 14:51

„Mister Upsss” n-are „sense of humor”

sorin oprescu  •  25 august 2010, 15:34

dar oare cine l-o fi ales?

Jurnal Bio  •  25 august 2010, 16:58

L-ai uitat pe Viorel Lis, auto-poreclit si „OmuL IScusit”, in campania „sa facem Bucurestiul luna”. Oprescu stie ca romanului poti sa ii promiti orice, el pune botul, mai ales daca e vorba de ce se va intampla peste 3-5 ani. Vezi campaniile electorale.

Daniel  •  25 august 2010, 17:23

@Catalin Tolontan
Poate ma insel eu, dar cred ca „personajul de benzi desenate mondene” este Viorel Lis, mai degraba decat Halaicu…

Altfel, conteaza, cred eu, ca vom avea un stadion modern. In plus, chiar daca olimpiada in 2020 la Bucuresti este o utopie, macar a inmugurit si ideea asta. Poate ca va fi preluata si sustinuta si de altii, iar peste 20-25 de ani vom avea un asemenea eveniment in Romania.

Cătălin Tolontan  •  25 august 2010, 17:46

daniel: ai dreptate, m-am gindit la amindoi, dar l-am citat doar pe unul

Vlad Ionescu  •  26 august 2010, 11:28

Totusi este de apreciat ca pretul se incadreaza in limitele normale, chiar in zona inferioara a acestor limite (conform datelor din presa); daca informatia este reala trebuie apreciata performanta.

Basencu  •  30 august 2010, 12:03

E nascut parca cu doua zile inainte sau dupa Basescu Zodia lor ar fi trebuit numita cameleon nu scorpion El a tras ca spitalele din Bucuresti sa vina la primarie sa filtreze el zgarciul El sa nu fie intrebat daca are vreo vina ptr copiii arsi ca si basescu trage perdele de fum pentru tristi gen stadionul national pasajul de la gara de nord olimpiada de iarna la bucuresti etc. E frate cu basescu Minte cum respira

Comentează