Artene, director la „National”

Adrian Artene, fost redactor-sef la CanCan, devine de azi noul director al ziarului „National”. Aplecat spre detalii pe care alte ziare le omit de pe agenda lor, „National” a fost, de pilda, singurul care a surprins replica ironica rostita de pe scena de un celebru dirijor roman la adresa legislatiei drepturilor de autor, moment petrecut la celebrarea Bancii Nationale si la care au asistat toti politicienii de virf, vizati de replica. Artene va pastra actuala echipa redactionala.

miercuri, 8 septembrie 2010, 1:33

Adrian Artene, fost redactor-sef la CanCan, devine de azi noul director al ziarului „National”. Aplecat spre detalii pe care alte ziare le omit de pe agenda lor, „National” a fost, de pilda, singurul care a surprins replica ironica rostita de pe scena de un celebru dirijor roman la adresa legislatiei drepturilor de autor, moment petrecut la celebrarea Bancii Nationale si la care au asistat toti politicienii de virf, vizati de replica. Artene va pastra actuala echipa redactionala.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

Exclusiveness kill the press  •  8 septembrie 2010, 15:33

Mmm… nu e tocmai singurul: eu am citit informatia in „gratuitul” Adevar de seara, de ieri 7 sept., intr-un comentariu chiar nostim semnat de G. Stanca (p.14). La rubrica lui de pe net, http://www.click.ro/vedete/scrisorile_lui_stanca/, data publicarii e cu inca o zi mai inainte. Asa incit in „National” s-ar putea sa fie o preluare, ori mai degraba o poveste auzita la urechea-a-doua. Desigur ca acum, daca ai scris si tu despre subiect, o sa mai faca valuri si va fi preluat de mai multi. Ironia este fina si foarte bine tintita, dar publicarea povestii in National (sub curajoasa semnatura „G.H.”) nu pare sa aiba legatura cu noul director A. Artene. Sint doua siri distincte.

Cătălin Tolontan  •  8 septembrie 2010, 17:21

Exclusiveness kill the press : am inteles ce spui, poate am gresit eu, dar dc e vb de adevarul de ieri seara, national a publicat-o in editia de ieri dimineata

basencu  •  8 septembrie 2010, 18:24

Va fi un nou ziar de paparazzi.Numai cu poze.
In National la ultima ora doua stiri:
1 Cei platiti pe DDA vor plati numai partea angajatului fara a exista o plata a angajatorului
2 Angajatorul se va ocupa de hartiile si sumele de virat ale angajatului
Asta a spus ministrul muncii dupa sedinta de guvern
Un lucru e cert, trebuie instituita procedura demiteri unui ministru inainte de al fi numit.
Explicatie:
1 Acum doua luni s a hotarat sa nu mai existe categorii speciale de pensionari, ci doar pensionari cu pensie obtinuta pe principiul contributivitati{in cota de 10,5 % platita de angajat si de 20% platita de angajator}.Si pana atunci era asa doar militarii facand exceptie platind doar ei ca angajat, nu si angajatorul.De aici povestea ca militarii au pensii necuvenite,nesimtite deoarece au contribuit doar cu partea angajatului nu si cu partea angajatorului, deci mars la recalculare, toti pensie dupa cum a contribuit.
OK daca majoritatea a hotarat exista doar pensia pentru care ai contribuit, si cat au contribuit, in cotele stabilite.
Azi guvernul hotaraste sa apara o categorie speciala.
Decedatei categorii a militarilor ii urmeaza noua categorie a primitorilor de venituri din DDA.Vor cotiza doar cu partea angajatului, ca si militarii pana acum doua luni.
Pai daca ai zis ca toata lumea plateste 10,5% angajatul si 20% angajatorul de ce creezi acum o clasa speciala altfel decat ceilalti angajati.Daca suntem golani , sa fim pana la capat.
Prin asta accepti incompetentule Botis si paralelule Boc ca nu exista un angajator in sensul celui specificat de dreptul muncii.Cum nu exista un angajator conform dreptului muncii in armata.La militari contractul era de drept administrativ, iar la ziaristi de drept qvasicomercial.

2 A doua stire transmisa triumfator de ziaristii din media e ca angajatorul va depune declaratia si sumele de virat ale angajatului. Daca voi recunoasteti ca aveti un angajator (tehnic la sursa)atunci sa plateasca si acesta partea lui de 20%.Ne aflam in fata unui contract DDA simulat, in fapt fiind o relatie de dreptul muncii, evaziune, executat banii din urma ,puscaria datornicilor etc.
Pe net ar fi simplu:
GSP.ro incheie contracte comerciale cu site-urile si blogurile ziaristilor de sport.Raman cu carte de munca administrativul si cativa care asigura fluxul de stiri.In rest titlul si din el deviat direct in blogul ziaristului.

vasile  •  8 septembrie 2010, 18:58

Acolo cel mai tare e Boanchis

Danny  •  8 septembrie 2010, 22:05

Ce ziar era National sau 7 plus (cum s-a mai numit) odinioara! Il cumparam zi de zi, pot sa zic ca am crescut cu ziarul asta, a fost preferatul meu, dar de un an-doi nu mai am ce sa citesc in el, s-a stricat si ca urmare nu l-am mai luat.
Hai sa vedem ce o fi, poate o sa aiba succes cu noul format, sper sa le mearga, desi sunt cam sceptic!

geretus  •  9 septembrie 2010, 11:25

Intr-adevar, nici eu nu am auzit aceasta stire la TV de pilda…
Ceea ce ma uimeste este ca, in mod clar, era o stire… de ce n-o fi dat-o nimeni?

Comentează