Mai multi cititori m-au intrebat ce cred despre convorbirea telefonica dintre Codrut Seres si Dan Voiculescu dezvaluita de ancheteonline. Pe rind.
luni, 25 octombrie 2010, 2:41
Mai multi cititori m-au intrebat ce cred despre convorbirea telefonica dintre Codrut Seres si Dan Voiculescu dezvaluita de ancheteonline. Pe rind.
1. Jurnalul National a avut dreptate cind a publicat informatiile despre acuzatiile care urmau sa i se aduca lui Seres. Ziaristii au aflat in premiera si au tiparit. Ei n-au scris ca Seres e vinovat, ci doar ca va fi cercetat. Cursul ulterior al evenimentelor i-au confirmat. UPDATE: Victor Ciutacu imi transmite ca stie foarte bine cazul, ca om care l-a coordonat in ziar, si ca n-a existat interviul reparatoriu promis de patron.
2. Dan Voiculescu a gresit atunci cind i-a promis lui Seres ca va suna el la Jurnalul National. Patronul unui ziar nu intermediaza interviuri cu personajele despre care scrie publicatia sa. Nu promite, nu intervine, nu protejeaza. Daca o face, si daca asta e o politica repetata, atunci isi compromite investitia. Si asta nu e doar treaba lui, rationamentul l-am mai explicat: ca-si risipeste banii, il priveste, dar ca afecteaza profesia, asta ne priveste pe toti.
3. Codrut Seres si-a urmarit interesul de a capata o relatare favorabila si s-a comportat ca un politician, ceea ce si era in noiembrie 2006, cind a avut loc discutia. Dar reflexul sau de a-l suna pe patronul ziarului il pune intr-o postura delicata azi, cind soarta s-a rasucit si Seres a devenit presedintele Consiliului de Administratie al JN si al televiziunilor grupului 🙂
Ma bucura doua lucruri: ca le-am argumentat acum citeva luni actionarilor de ce nu vreau ca Seres sa ocupe nici o pozitie in CA a Gazetei, iar ei au acceptat argumentele. Si al doilea. Ca pot sa scriu ca Dan Voiculescu, fondatorul companiei acesteia, acum politician din Opozitie, greseste, in aceeasi masura in care pot scrie ca miine vom dezvalui in ziar pe ce mai cheltuieste Guvernul PD-L, girat de Traian Basescu, zeci de milioane de euro in miezul celei mai crunte crize economice contemporane, cum le place celor din Putere sa spuna. Cind oricare dintre aceste lucruri, care nu au o legatura directa, dar se conditioneaza in mecanismul libertatii unei redactii, nu va mai fi posibil, voi anunta si voi pleca.
Acesta este raspunsul pentru cititori.
pericol public • 26 octombrie 2010, 23:24
Am si eu o mare problema. Nu inteleg de ce domnul Tolontan incepe o ancheta si nu merge cu aceasta pana la capat. Un exemplu ar fi – vestitul caz Ritzi. Se mai aude ceva ? Ce se intampla ? S-a inchis cazul ?
Cătălin Tolontan • 27 octombrie 2010, 0:23
pericol public: da, ai o mare problema. Ca nu intelegi mare lucru din cum functioneaza un stat democratic. Ziaristii scriu, procurorii trimit probele in instanta si judecatorii se pronunta. Si ziaristii scriu mereu. Asta inseamna sa mergi pina la capat.
penicilina: nu e nimic gresit in a avea un telefon, e gresit sa promiti cuiva ca vei suna de pe el ca acel om sa fie la rindu-i sunat de cineva de la ziaqrul pe care l detii. Hai sa nu ne mai facem ca nu intelegem!
Nerantula • 27 octombrie 2010, 15:42
In anumite situatii a fi echidistant inseamna a face un pact cu raul; ce faci, ca politician, atunci cand insasi acuzatia care te vizeaza este pre-fabricata intr-un mod ”senzational” de catre autoritati…
Nerantula • 27 octombrie 2010, 15:46
Si ce faci, ca politician, atunci cand esti si patron de presa, si trebuie sa faci si lobby pentru colegii tai de partid, acuzati poate pe nedrept de o putere cu veleitati autoritare? Din cate se stie de catre public totusi Voiculescu nu a intervenit.