Pentru firmele de partid, economia şi-a revenit!

Lucrarile cistigate de firma consilierului PD-L Gabriel Silaghi au scandalizat la inceputul anului » Udrea a promis ca le sisteaza, dar, cum a trecut presiunea romanilor pe caz, cum s-a reluat cheltuirea banului public » MBS Group s-a reîncărcat: lucrează la bazinele de 30 de milioane de euro de la Otopeni şi a cîştigat în ultimele două luni lucrări de încă 1,5 milioane de euro, peste cele 70 de milioane deja adjudecate

marți, 26 octombrie 2010, 1:59

Lucrarile cistigate de firma consilierului PD-L Gabriel Silaghi au scandalizat la inceputul anului » Udrea a promis ca le sisteaza, dar, cum a trecut presiunea romanilor pe caz, cum s-a reluat cheltuirea banului public » MBS Group s-a reîncărcat: lucrează la bazinele de 30 de milioane de euro de la Otopeni şi a cîştigat în ultimele două luni lucrări de încă 1,5 milioane de euro, peste cele 70 de milioane deja adjudecate

Ceaţă la Otopeni, o ceaţă blîndă, proaspătă, de început prematur de iarnă. Printre halele zonei industriale se aude forfotă. Cineva excavează într-o depărtare incertă.

Răspunsul lui Udrea
Se lucrează febril, se lucrează în forţă, se lucrează cu poftă pe şantierul Complexului olimpic de nataţie, investiţie de 30 de milioane de euro finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Şantierul e delimitat de scaieţi şi de o promisiune a Elenei Udrea, un răspuns în scris trimis Gazetei pe 12 mai 2010: „Ministerul a decis sistarea lucrărilor pînă cînd situaţia economică va permite o astfel de investiţie”. „Sistarea” a durat trei luni de zile. „Peste vara”, cum spun, zimbind, oamenii care construiesc la Otopeni.

MBS a cîştigat încă 1,5 milioane de euro

Asta era în plină criză de imagine. Invocînd situatia economica şi nevoia de solidaritate socială, Udrea a promis în primăvară desfiinţarea CNI şi oprirea programelor extravagante. Printre ele, cele cîştigate de MBS Group, firma unui coleg de partid al miniştrilor PD-L, Gabriel Silaghi, consilier pedelist de Turda. El şi-a adjudecat lucrări de 70 de milioane de euro în doi ani şi jumătate.

„MBS a cîştigat 10% dintre toate contractele CNI”, a calculat Ziarul Financiar după ce Gazeta a dezvăluit conexiunile firmei lui Silaghi în investiţiile sportive. Patinoarul de la Brasov este tot opera MBS.

Criticat si descumpanit, „contractele cu statul nu sint profitabile” a zis el, Silaghi a disparut din atentia publica vreme de trei luni, dar, recent, MBS s-a întors cîştigînd două lucrări de drumuri şi o suplimentare la Zoo Oradea, în valoare cumulată de încă 1,5 milioane de euro. In plus, a reluat şi construcţia sistata de la Otopeni.

Primăria explică
Excavatoarele scormonesc pămîntul pe care-l varsă apoi în basculante. Zeci de muncitori cu veste fluorescente roiesc pe lîngă o imensă groapă din care a răsărit deja fundaţia viitoarei construcţii.

Clădirea complexului de nataţie va fi împărţită în două zone. Una pentru public, dotată cu 3 piscine, şi cea dedicată evenimentelor sportive, care va avea trei bazine: unul olimpic, unul pentru sărituri şi unul pentru antrenament. Conform site-ului Primăriei Otopeni, complexul face parte dintr-un proiect mai amplu, care conţine o sală polivalentă de 5.400 de locuri, un hotel şi spaţii comerciale.

Zero sfat de la performeri
Ca şi la alte investiţii, consultarea specialiştilor din sport a fost aproape de zero. „Ne-au întrebat ceva, o singură dată, la o adunare cu toate federaţiile”, îşi aminteşte Ştefan Iamandi, secretarul general al Federaţiei Române de Nataţie.

„Nici nu ştiu unde sînt amplasate bazinele”
Ştefan Iamandi, FRN

Moştenirea lăsată de Emil Sabo
E neclară natura finală a investiţiei. Baza nu se încadrează în nici un plan naţional de infrastructură sportivă la care sa fi participat competentele sau autiritatile din domeniu. Numărul locurilor în tribune nu e specificat si nu a fost cerută nici o expertiză sportivă pentru ca bazinele să poată găzdui Campionate Mondiale sau Europene.

Cel care a semnat contractul cu MBS a fost directorul CNI Emil Sabo, participant în campania electorală a PD-L şi a lui Vasile Blaga. Apoi, Sabo a fost mutat în fruntea CFR S.A., poziţie pe care a părăsit-o de curînd, fiind trimis în judecată de DNA pentru că a păgubit statul, mai exact CFR, compania pe care ajunsese să o conducă.

În urma lui, excavatoarele sapă harnice şi ceaţa se împrăştie pentru a reveni după cîteva ore, cînd se lasă seara peste investitia de 30 de milioane de euro de la Otopeni.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

adriani  •  26 octombrie 2010, 8:28

Au inteles ca nu vor mai reveni la putere in urmatorii 50 de ani, asa ca traiesc clipa. Lacomia si tupeul lor nu mai are limite. Ceva de genul: cainii latra, ursul merge !

yoflo77  •  26 octombrie 2010, 9:02

10+ pt. investigatie.
Nu o sa rezolvati nimic. va luptati cu „morile de vant”, iar societatea civila, din pacate este inexistenta, este becalizata!

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2010, 9:18

yoflo77: faptul ca voi cititi, aflati cum stau lucrurile si le interpretati cu propria minte inseamna ca „ceva se rezolva”

Economia duduie sau economia duduii ?  •  26 octombrie 2010, 9:37

[…] astia” zic cunoscatorii. In timpul asta, netulburata de nimeni, duduia isi vede de economia  afacerile ei de partid si de stat  din bugetul public. PS Cam asa arata o ancheta, aviz jurnalistilor fara subiecte. Related […]

baul  •  26 octombrie 2010, 9:47

Intamplator am avut o legatura cu licitatia aceea si cunosc foarte bine „proiectul” si caietul de sarcini dupa care s-au facut ofertele. Cele trei bazine olimpic, de sarituri si semiolimpic (cele mici sa zicem ca sunt si ele pe acolo si nu sunt oficiale) NU respecta normele FINA!!!! Cei care au participat la licitatie- si au pierdut- o pot confirma.

Milea Marian  •  26 octombrie 2010, 10:11

D-le Tolontan,
Cred ca e spectaculoasa si risipirea banului public de catre directiile judetene de sport.Am date concrete despre (…) (TOLO: V-am raspuns pe mail, multumesc!)

Ovidiu  •  26 octombrie 2010, 10:16

Este trist ca, desi avem nevoie de baze sportive moderne, ele se fac intr-un tarziu in cel mai pur stil romanesc postdecembrist: proiect ciudat, firma de partid, suprapret, calitate proasta si timp de executie ridicat.
Si mai trist este ca toate guvernarile de pana acum au aplicat aceeasi reteta. De fiecare data a fost vorba despre nota de plata din campaniile electorale. Vorba aia, nimic nu se pierde, totul se transforma.

morris  •  26 octombrie 2010, 10:46

Iar ai inceput Cataline? Seful tau (Voiculescu) iti sufla la ureche ce sa scrii? Cand vei intelege ca sunt bani EUROPENI, pe care nu-i poti deturna si ca tara asta are nevoie de astfel de complexe sportive, dat fiind faptul ca sindicatele au vandut toate bazele sportive DIN TARA? Si chiar, cand vei vorbi si tu de asta? De ieri mai toata presa vuieste dar tu taci…malc.

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2010, 10:48

morris: nu, n-am inceput iar, pur si simplu nu ne-am oprit. De 15 ani nu ne oprim.

Uite, apropo de Voiculescu.
https://www.tolo.ro/2010/10/25/continua-prapadul-banilor-si-telefoanele-mogulilor/

Cit despre nevoia de baze sportive, o sustinem inca de foarte multa vreme. Dar intelege ca bazele acestea au fost facute fara consultarea sportului!!! Dupa cum muti discutia realizez din ce zona esti.

star01  •  26 octombrie 2010, 11:36

Tolo,nu te uiti ca tot ce s-a construit pt. sport in ultimul timp(lasand deoparte costurile exagerate si „platile” catre clientela portocalie)se construieste numai in zona Ardealului….patinoare ,inclusiv in secuime,stadionul din Cluj care,cred ca va fi”gata” inaintea Nationalului din Bucuresti…sunt „plati” catre amicii udemeristi…vai mama noastra de „popor vandut” intereselor politice portocalii!!!

star01  •  26 octombrie 2010, 11:39

Pentru patinoarul din Bucuresti nu sunt fonduri dar in secuime se construiesc sau urmeaza,alte 3-4 patinoare…DE CE?…”Nationalul din capitala s-a tot poticnit din diverse motive,stadionul din Cluj creste ca si”Fat Frumos”…in satele natale ale ciumatilor portocalii „cresc” sali de sport moderne,apar subit fonduri pt. o scoala noua…in restul tarii..Dumnezeu cu mila!!!

Ionut  •  26 octombrie 2010, 11:42

Si pe la Mioveni se face o magarie d’asta de „bazin olimpic pentru liliputani”. Cum sa intrebam oameni competenti din zona sportului, sa faci un bazin olimpic la standarde nu permite sa si sifonezi bani, tot ce se aloca aia trebuie cheltuit, ori interesul este altul nu sa facem sport.
Fac pariu ca nu vor ajunge cu apa in ele….

manolo  •  26 octombrie 2010, 11:48

Lăsaţi oamenii să câştige bani! Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Nu asta înseamnă Capitalismul? Sunt bani publici, e drept – dar în fond TOŢI banii sunt publici, până la urmă. Cine e deştept, pune laba pe ei. Cine nu, economiseşte pentru abonamentul de metrou.

mircea  •  26 octombrie 2010, 12:25

maine se discuta motiunea de cenzura; lasa-ma sa cred ca nu e nimic intamplator; vad si mediafax cum baga de rupe, vad si tv-urile clasice; de ce sa nu bagati si voi ceva? nu spun ca nu ai dreptate, dar se vede cu ochiul liber ca sunteti pe interese. salile lui Nastase, patinoarele, toate jafurile despre care ati scris… indiferent de culoare politica, sunt la fel; oarecum prefer sa se face o sala chiar daca se fura, decat sa nu se faca nimic; la fel de convins insa ca si textul asta este dedicatie pentru maine

nepecez  •  26 octombrie 2010, 12:28

@ morris:
… si banii de la ALRO, tot bani europeni au fost?!?

liber  •  26 octombrie 2010, 13:06

Ce rost are sa facem sali de sport ? Mai bine ne plangem ca nu avem sport de performanta .
Daca nu au fetele de la handbal unde sa joace sunteti scandalizati , daca se fac sali tot scandalizati ramaneti .
Important e pentru voi ca nu castiga firmele PDS ci cele PDL .
Oricine ar castiga , sute de oameni muncesc la firmele alea si deci sute de oameni nu sunt someri .
Astept cu interes sa-mi stergeti commentul dl. Tolontan ca de obicei, in loc sa raspundeti .

o zi buna

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2010, 13:11

liber: dc acest sali, patinoare si sosele (toate construite pe un pret cel putin dublu)ar fi facute la prestul corect atunci s-ar face de doua ori mai multe si ar munci de doua ori mai multi oameni la ele. Asta in primul rind.

In al doilea rind, daca firmele care le-ar cistiga ar fi firme adevarate si nu firme de apartament, ma refer la cazurile de clientelism politic, nu la toate, asadar, daca banii ar merge la firme bine conduse atunci ele ar prospera, impozitele platite ar creste si tot asa.

Dc dumneavoastra doriti sa traiti intr-o tara in care nu conteaza ca se fura atit de mult, alegeti-va alta, deocamdata mai sintem si noi pe aici si, intrucit tara e a noastra in masura in care e si a voastra uite ca nu ne lasam!

mishu  •  26 octombrie 2010, 13:29

bravo tolo.dupa ridzi urmeaza alti portocalii smecheri.vad ca pentru unii nu conteaza ca in alte tari se construiesc sali de sport si patinoare la sfert de pret fata de romania portocalie..stiu ei de ce …..

aztecul  •  26 octombrie 2010, 13:49

Domnule Tolontan

Dincolo de continutul articolului care in mod cert poate genera polemici , dincolo de opinia mea pe care v am mai impartasit o ca amestecand lucrurile ,jurnalism sportiv – jurnalism de investigati [ mai ales cand investigatile se indreapta apasat cu preponderenta spre o anumita tabara politica ] imaginea dvs are de suferit , domnulte Tolontan am si eu o intrebare :

Daca in viitorul apropiat sau mai putin apropiat va vom regasi sub orice forma in apropierea unui partid politic ajuns la putere sau chiar acceptand o functie de la actuala opozitie , ve ti iesi public si ve ti recunoaste ca ati fost un farsor si ca in fapt dvs doar ati folosit pozitia dvs pentru a optine avantaje din punct de vedere politic ?
Voi pastra acest mesaj .
Aveti curaj sa va da ti cuvantul de jurnalist ca ve ti ramane neutru fata de oricine va veni la putere ?

Intr o Romania in care toti lideri sindicali care „au luptat” pe majoritatea i am regasit in concubinaj cu un partid , in care multi din jurnalisti i am regasit in functi de stat sau consilieri ,dumneavoastra aveti curajul sa ne acordati cuvantul dvs ca nu ve ti fi tot un circar ca si ceilalti ?

Pentru ca este singurul lucru care poate da credibilitate articolelor dvs .

Cu mult respect.

dejan Ianosev  •  26 octombrie 2010, 13:56

F urat Cataline din partea ta sa spui asemenea lucruri…Tot ce a fost este paragina,absolut toate bazele sportive.Incearca oameni sa faca acum ce pot si ei pt ca nu sunt bani nici de o paine si tu,te incorzi aiurea.Rusine presa din romania.Sa nu uitam k pe vremea lu ceasca aveam salaru in jur de 1.300 de euro mediu,deodata in 1,2 ani nea dus la 300 de euro mediu,,huuuuuu.bine ca au fost dati jos ps-disti.

cioc  •  26 octombrie 2010, 14:28

Dar de primarulcu cioc de la PNL de ce nu scrii nimic?Despre hotelul lui de la munte care a fost facut din bani furati de la primarie?Sau despre smenurile cu apartamentele construite de primarie care le-a repartizat numai clientelei si slugilor de la primarie?Fa o ancheta despre marele primar GHEORGHE SILVIU daca zici ca esti marele ziarist al adevarului?Sau trebuie sa-i ceri voie lui FELIX?

florin gornea  •  26 octombrie 2010, 14:38

Tolo nu te recunosc:)) nu ai mai spus cam cit ar costa bazinul daca ar fi facut cu pretul ” corect” pe care-l crezi tu ? daca sunt cumva bani europeni la mijloc nu te-ai gindit ca probabil au fost detule comitete, comitii si echipe de avizare si de la mama lor de europeni ? daca partidul conservator a lu” tata voiculescu ar fi propus construirea bazinelor la otopeni ai mai fi avut tupeul sa „comentezi”? aaaaaaaaaaaaaa maine e motiune de cenzura si voi trebuia sa bagati „material”?:)

andrei  •  26 octombrie 2010, 15:04

sincer,toata lumea stie ca si daca ar fi psd-ul la guvernare tot ar fi consturile foarte ridicate. macar asa fura,dar fac si ceva pt romania si pt sportul romanesc.

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2010, 15:53

aztecul : vorbiti ca si cum astazi as scrie primul articol. Fac acest lucru de aproape 20 de ani. Si investigatii am inceput sa fac de peste 17 ani, incepute cu un secretar de stat PSD din MTS bagat intr o poveste de dopaj. Nu mi-am schimbat atitudinea indiferent cine a venit la putere. Si ma simt bine ca jurnalist, nu imi doresc nici o pozitie!

aztecul  •  26 octombrie 2010, 16:14

„aztecul : vorbiti ca si cum astazi as scrie primul articol. Fac acest lucru de aproape 20 de ani. Si investigatii am inceput sa fac de peste 17 ani, incepute cu un secretar de stat PSD din MTS bagat intr o poveste de dopaj. Nu mi-am schimbat atitudinea indiferent cine a venit la putere. Si ma simt bine ca jurnalist, nu imi doresc nici o pozitie!”

Domnule Tolontan .
Voi pastra acest mesaj .
Daca va respectati promisiunea , aveti tot respectul meu indiferent de optiunea mea politica .
Meseria dumneavoastra este sa gasiti nod in papura puterii [oricare ar fi ea ] si daca nu gasiti , sa stati cu ochi pe ea .
Indiferent daca imi place , sau daca sunt de acord cu ceea ce scriti atata timp cat va faceti meseria de jurnalist si stati cu ochii pe orice greseala a puterii speculand asta , nu pot decat sa va respect .
Asa cum nu poti da lectii unui chirurg cum sa te taie , sau unui profesor cum sa ti espuna lectia , nu vad de ce v as da dvs lecti cum sa va faceti meseria .
Atata timp cat nu va indentificati cu alti sindicalisti , jurnalisti , prezentatori tv care azi criticau puterea iar maine facea parte din ea …..dati in ei in continuare .

Toni  •  26 octombrie 2010, 17:15

Aici fura dar macar se construieste ceva nu le mai puneti bete in roate… mai grav e unde se plateste si nu se face… cum ar fi sutele de km de autostrazi care s-au achitat…. si s-au construit doar cateva zeci de km .

Sorin Georgescu  •  26 octombrie 2010, 18:01

Felicitari domnule Tolontan, nu renuntati!

Criticile unora de mai sus sunt tipice pentru sustinatorii actualei puteri: „pai ce, ceilalti nu fura? despre aia de ce nu scrii?”. Prin simplul fapt ca „si altii fura”, ei sunt in stare sa justifice si sa aprobe devalizarea intregii tari de catre clientela politica din jurul puterii.

PS: Urmeaza CFR.

webber  •  26 octombrie 2010, 18:40

bai fratilor, va mai uimeste ceva in tara asta. portocalii astia fac ce vor.

baul  •  26 octombrie 2010, 19:31

pt. aztecul. ceva gramatica nu ar strica.
Pretul corect? Pai cam cu 3,5 mil euro fara T.V.A. mai putin. Minim
„comitete, comitii si echipe de avizare si de la mama lor de europeni” ce gluma. Tot caietul de sarcini e o eroare – in ceea ce priveste bazinele. Acele comitete, comitii nu ar fi lasat acel caiet de sarcini NICIODATA. Toate cerintele erau „mulate” pe singura firma din Romania care avea in portofoliu o piscina olimpica. La Oradea intamplator. Tot acele comitete, comitii etc. au avut nevoie de multe luni dupa deschiderea dosarelor sa poata inlatura firmele care au avut tupeul sa dea un pret corect si, mai mult, sa aiba un portofoliu mai vast in constructia de bazine olimpice.

petre stelistu  •  26 octombrie 2010, 20:02

Domnule Tolontan,am tot respectu pentru ceea ce scrieti,in schimb simt ca dumneavoastra sunteti impins de la spate de cineva ce uraste actuala putere.Citesc acest ziar pe internet de ceva ani si pot spune ca niciodata nu a-ti facut nici o comparatie dintre ilegalitatile de azi si cele din guvernul Nastase.Niciodata nu a-ti comparat costul si felul in care au fost licitate „salile NASTASE” cu „patinoarele artificiale BOC”. Toti cei ce cred ca dumneavoastra faceti un rau Romaniei,scriind aceste articole,ori sunt prosti,ori fac parte din aceste afaceri murdare,dar nu pot uita cum ADRIAN NASTASE si-a justificat averea prin minciuni(cazul matusa TAMARA) si nici acum nu e dupa gratii.Daca tot puneti aceste informatii la indemana poporului si spuneti ca faceti investigatii de 15 ani,de ce nu reamintiti tot timpul acestui popor si ilegalitatile altor guvernari?Doar asa,sarmanul popor roman putem sti ca cei ce striga hotii sunt si mai mari HOTI.

redevenire  •  26 octombrie 2010, 21:29

@baul
Dragul meu,
si eu am fost implicat in licitatia respectiva. Pretul de cost al proiectului este de max 20 mil., fara TVA.

Adi  •  26 octombrie 2010, 21:34

e frumos ca gazeta sportiva se baga in anchete politice, dar e mare pacat ca gazeta sportiva nu se baga in anchete sportive: cum se face ca, de 15 ani incoace, de cand fotbalul romanesc e in declin, aceeasi conducere ramane pe scaune si la FRF, si la LPF?! Asta ar fi o ancheta demna de gazeta!!!

LIE  •  26 octombrie 2010, 22:03

CA sa discuti de o investitie trebuie sa te pricepi.Ca si cu patinuarul nu ai dreptate.Nu ai adus nicio proba concludenta.Pretul e in functie de devizul lucrari care trebuie avizat de oameni numiti sa o faca.nu mai juca cum iti cinta voiculescu.Scrie despre sport si lasai sa verifice cei competenti

din New Jersey  •  26 octombrie 2010, 23:08

Pentru meciul lui Bute a fost enorm si considerata risipa sa se plateasca $100.000 sa-l vada o tara intreaga,dar de zecile de milioane de Euro care le fura infractorii politici cu imunitate nu mai intereseaza pe nimeni !!!!…ai ajuns sa-ti fie SILA sa fii roman si SILA de romania !!!…romanie care a ajuns un Paradis al Infractorilor !….si un Ferentari al Europei !

Versus  •  26 octombrie 2010, 23:41

Normal daca se vrea cu adevarat binele sportului ar trebui in mod corect un proiect public si transparent cu un slogan gen „NOUA NE PASA DE SPORT, POATE PREA MULT” in fiecare judet sa se faca niste centre olimpice judetele care sa contina un complex de natatie, un complex de sali polivalete(una pentru jocuri oficiale si una sau doua de antrenamente), un patinoara(ca tot sunt la moda), hotel si niste sali de forta, plus separat un centru judetean de fotbal(cum au sarbii in toata toade zonele, de aia ne bat tot timpul la fotbal ca ei au mai multe LUCEAFARUL profesionite) .

Sa va dau 2 exemple socante poate pentru unii din Coreea de Nord:

1. Uitati ce OZN de sala polivalenta au facut de nu o sa aiba Romania in istorie: http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/asia/north_korea/pyongyang_arena.shtml

2. Uitati ce complex de natatie au facut la o universitate de stat, tot asa de nu o aiba Romania decat daca se intoarce Ceausescu: http://www.youtube.com/watch?v=dQDbHgaApF8 , facut la standarde adevarate, sariti peste portiunea dintre secundele 22-45, e propraganda adresata conducatorului mult iubit.

Toate cele bune !!!

P.S.: Astept parerea dumneavoastra domnule Tolontan

m  •  26 octombrie 2010, 23:45

mi-as dori ca si aceasta ancheta sa se lase cu urme adanci pe obrazul lor
Buna treaba

adyy25  •  27 octombrie 2010, 0:05

trebuie sa mai revin pt ca, virgula, chiar mi se pare incorecta treaba cu pensionarii. sunt singurii din tara care au veniturile la fel ca in 2008(inainte de criza). la toti ni s-au mai taiat macar sporuri; eu lucrez intr-un domeniu, al afacerilor si va asigur ca am contact cu multe firme si nu stiu firma careia sa ii mearga mai bine sau la fel ca in 2008. dk ar exista un astfel de domeniu in care s-ar castiga excelent, va asigur ca toti ne-am indrepta spre acel domeniu si in cateva luni, datorita concurentei s-ar strica treaba si acolo. dar chiar nu mai merge, aproape ca nimic nu mai merge in Romania. sau ma rog, nu mai merge la fel ca inainte de criza, ca sa fiu mai corect. ei, pensionarilor, va asigur ca le merge la fel. e drept ca si pt ei s-au scumpit produsele cu noul tva, dar asta e valabil si pt noi, care avem venituri mai mici. vorbesc asadar doar de venituri, comparativ cu anul 2008.
apropo domnule Tolontan. imi puteti da dreptate sau nu, ganindu-va la veniturile pe care le aveati in 2008 fata de acum. raportate la acelasi efort.

Ramon  •  27 octombrie 2010, 15:24

Lenuta Udrea avea dreptate, cei dinaintea ei au furat cat au putut. Nasol este ca si cei de acum fac acelasi lucru. Toate aceste sali se fac contra trendului national de plecare spre vest, fie ca s-a facut acum 6 ani, fie ca se va face la anul. Cine va mai face sport in aceste sali si cu ce rezultate ? Nu conteaza la noi asa ceva, noi vrem sa facem ca sa avem de unde fura. In loc de reparat drumuri nationale, noi aruncam asfalt pe coclauri, sali si podete care nu intereseaza pe nimeni. Mai bine zis, de la mult si fara rost, acum 21 de ani, la putin si prost acum!

Ingerul Negru  •  27 octombrie 2010, 18:58

Domnule Tolontan, va rog sa va aplecati putin si asupra fraudelor din agricultura. Exista acolo o institutie care se ocupa cu „imbunatatiri funciare”-SNIF. Din diverse surse, tot patrimoniul a fost supraevaluat. la fel si obiectele achizitionate din bani publici. Exemple va dau numai doua:telefoane mobile a caror valoare pe piata este de 200 lei, in contabilitatea SNIF sunt trecute cu 800 lei, iar niste banale maturi ajung in contabilitate la pretul de 150 lei(!). Eu cred ca ar trebui investigat si cum anumiti domni care conduc acea institutie risipesc banii publici.
In rest, felicitari, continuati pe aceeasi linie.
Ridzi a plecat, trebuie sa plece si Udrea, prea ne minte si parca ne fura prea pe fata. Banuiesc ca nu mai e un secret pentru nimeni ca ordinele vin de la Basescu, iar Udrea, Boc si clica de lachei numiti ministrii doar executa.
„-Sa traim bine!” la putere, iar poporul sa moara bine de foame. Pentru stimularea economiei, pe cand un proiect „Prima inmormantare” domnilor guvernanti?????

adyy25  •  28 octombrie 2010, 0:37

domnule tolontan, am scris aseara doua comentarii. aseara erau amandoua dar azi vad ca e doar al doilea, cel cu numarul 37. primul, care era si cel mai acid ce s-a intamplat cu el? a disparut asa sters azi de catre hackeri?
mai spuneau altii pe aici ca li se sterg mesajele si nu-i credeam tocmai pt ca acel mesaj in care ei subliniau asta, aparea. insa e si aici o strategie. rusine sa-ti fie. acum nu stiu, oare ai sa-mi lasi acest mesaj sa apara de ochii lumii, sau ai sa mi-l stergi si pe asta?

LIE  •  3 noiembrie 2010, 20:26

DomnuleTOLONTAN vam apreciat ca ziarisi va citesc.Dar vad ca nu va pricepeti la investitii.Lasati sa o faca cei care se pricep.Exista in functie de un deviz se face evaluarea,Valoarea depinde de dotare si la ce nivel Pretul se poate modifica si in timpul constructiei datorit preturilor schimbabile,aunor probleme aparute.Cred ca in cazl acest vreti sa va aratati loialitatea fata de stapin.Ramineti gazetarul care vam cunoscu ca nu va sta bine ca bufon.

Comentează