Ne vedem la TVR. Pe 2!

În timp ce România tremura alături de handbalistele ei în semifinala Campionatului European, vom vedea cifrele de audienţă!, TVR a decis să pună meciul pe canalul 2 ca să lase TVR1 la dispoziţia eternului simbol Marina Almăşan.

sâmbătă, 18 decembrie 2010, 5:10

În timp ce România tremura alături de handbalistele ei în semifinala Campionatului European, vom vedea cifrele de audienţă!, TVR a decis să pună meciul pe canalul 2 ca să lase TVR1 la dispoziţia eternului simbol Marina Almăşan.

 Cunoaşteţi emisiunea! Nu pe aceasta, se numeşte „Ne vedem la TVR”, ci genul de producţie lăbărţată şi zaharoasă de ar îmbolnăvi de diabet şi o albină. Am mai folosit expresia, dar şi TVR face emisiuni la fel din 1990 şi pînă azi. Neschimbate. Mediocre. Necesare unui anume public, dar care pot fi mutate fără problemă la altă oră, în altă zi sau în alt secol, ca să facă loc unui eveniment precum o semifinală de campionat europen la singurul sport unde România atinge mereu elita!

Pe 2, Cristina Neagu trage de-şi rupe mîna, pe 1, Marina Almăşan îl întreabă „pe domnul de la PR-ul firmei” cum să ne îmbrăcăm de Revelion „in această noapte importantă”…

Mai sînt 10 minute din meci şi fetele egalează Suedia, în timp ce dincolo curg muzica populară şi coperta de final a emisiunii. Contraatac, 20-19 pentru România, în sfîrşit am luat conducerea!, „un meci care ţine ţara lipită de televizor”, zice comentatorul, un thriller cu Gîlcă clătinîndu-i-se dinţii din gură la propriu. E 21-21 şi Tivadar trage în bară! Suedezele irosesc şi ele, Brădeanu face 22-21. Pe TVR 1 începe o altă emisiune în reluare. O bătaie de joc!

Cînd cumpără Champions League pe zeci de milioane de euro, TVR explică investiţia prin nevoia publicului naţional de a avea acces la evenimente de interes major. Cînd duce semifinala europeană la handbal feminin pe programul al doilea, care nu acoperă toată ţara şi pe care unii oameni nu-l au selectat în lista de cablu, aceeaşi televiziune nu mai ţine seama de propriile criterii. La costuri e instituţie naţională, la creativitate e aprozar comunal!

Mai sînt două minute din meci, Suedia are 24-22, înscrie Ada Nechita, ultimele 90 de secunde ne curg sărate prin vene! Înscriu şi scandinavele. Noi ratăm. Ecranul îşi pierde culorile. Am pierdut! Nu din cauza TVR, singurele responsabile şi la bine şi la rău sînt jucătoarele, dar memoria lacrimilor lor merita să fie depozitată în ochii tulburaţi ai tuturor românilor care ar fi dorit asta.

Mîine, finala mică, de la 15:30, pentru medaliile de bronz. Ne vedem la TVR. Pe 2.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

finlandezul  •  19 decembrie 2010, 14:20

Am uitat sa precizez: aveti dreptate sa criticati inconsistenta dintre TVR1 si TVR2 in ceea ce priveste pozitionarea pe piata si programul fiecarui canal. Dar asta nu inseamna neaparat ca meciul de handbal trebuia transmis pe TVR1 ci, invers, ca poate UCL nu ar fi trebuit neaparat sa fie transmis pe TVR1.
Sincer si eu cred ca semifinala ar fi trebuit sa fie transmisa de TVR1 dar argumentul tine mai mult de faptul ca romanii inca au perceptia ca TVR2 e canalul unde se arunca emisiunile neimportante si atunci programarea pe tvr1 ar fi trimis si un mesaj. Dar cum, o data si o data, aceasta perceptie trebuie schimbata, poate, cine stie, asta e inceputul si vom vedea intr-adevar mai multa consistenta in programele celor doua canale.

genghinni  •  19 decembrie 2010, 15:20

Am pierdut fiindca n-avem antrenor pentru C.E.sau C.M. Cine urmarea C.E. stia unde poate privi meciul. Dupa 2 saptamani in care in ziarul de vineri aparea programul transmisiilor din Bundesliga pe Eurosport 2,vineri 17 Decebbrie,programul Eurosport 2 afost scos de la recomandari.O initiativa marca „GSP”. SUPERB!

razvan  •  19 decembrie 2010, 17:52

Draga dle Tolontan,
va rog frumos, faceti-mi placerea si raspunde-ti la urmatoarele intrebari:
1. Are tvr 2 acoperire nationala sau nu? Ca, pana una alta, sunteti jurnalist si trebuie sa umblati cu informatii adevarate, verificate. Nu false.
2. A fost transmisia de pe tvr2 a meciului cu Muntenegru pe locul 15, dintr-un total de 313 emisiuni difuzate in ziua aceea de catre cele mai importante canale de televiziune?
3. Puteti sa-mi demonstrati ca daca era difuzat meciul pe tvr 1 urca mai sus?
4. A fost meciul urmator, cel cu Rusia, difuzat tot pe tvr2, pe locul 25 dintr-un total de peste 300 de emisiuni? In conditiile in care eram calificati, jucam cu rezervele si am pierdut catastrofal?
5. Va pricepeti atat de bine la politicile de programe ale tvr-ului. Stiu, platiti taxa, aveti dreptul la opinie si evident la dezinformare. Cum de nu aveti timp sa va pricepeti si la politicile gsptv-ului? Ca oricum preluati toate scandalurile de acolo pe site-ul Gazetei dvs. elitiste.
6. Dvs. ati citit ce v-au scris oamenii pe blog?
Eu nu va solicit sa-mi raspunde-ti sub ton somatie. Eu va rog frumos. Daca se poate sa ajungeti si la articolul cu Ashley Cole si cu poza cu dama dezbracata. Si cu paradigma biblica din titlul cu Lazar. Si etc. etc.

P.S.
Primul raspuns pe care ati binevoit sa mi-l transmiteti m-a facut sa rad. Amar. Aveam o cu totul alta impresie despre dvs. Ce sa-i faci? Viata e plina de deceptii in zilele noastre. Oricum, mai incercati. Stiu ca adevarul uneori doare. Dar pentru aceasta nu-i nevoie sa-l puneti pe Radu Cosasu pe post de medalie pe pieptul infoiat al Gazetei Sporturilor. Un tabloid ramane un tabloid.

Csaba  •  19 decembrie 2010, 20:20

Pe TVR1 sunt emisiuni care fac audienta mai ridicata si pe TVR2 sunt emisiuni care fac audienta mai putin ridicata. Daca exista un interes mai mare al populatiei pentru Marina Almasan, eu cred ca este natural sa fie pusa emisiunea cu dansa pe TVR1. Bineinteles exista (probabil) o mica diferenta intre acoperirile celor doua canale, dar eu cred ca pentru majoritatea oamenilor care nu au TVR2 (din mediul rural) e mai interesanta emisiunea Marinei Almasan. Intr-un fel inteleg si pozitia Dumneavoastra, este un gest care simbolizeaza o mica lipsa de respect fata de sportul nostru numarul 1, dar de asemenea simbolizeaza preferinta populatiei generale in favoarea emisiunilor de divertisment nonsens. Pe de alta parte poate TVR ul ar trebui sa educe lumea sa aprecieze munca grea a fetelor noastre, sportive profesioniste, aproape cele mai bune din lume, sunt de acord, dar nu e nimeni obligat sa faca asta. La urma urmei au platit pt TVR si doamnele de la sat carora nu le pasa deloc de paradele Talidei Tolnai.

misu  •  19 decembrie 2010, 20:34

Cu subiectul asta imi pari neserios. TVR-ul e plin de dinozauri ce fac emisiuni depasite. Daca asta vroiai sa spui nu aveam nimic de comentat. Sub titlul asta puteai scrie ceva la care sa subscriu. Ca meciul a fost pe 2 si nu pe 1 chiar ca nu are nicio relevanta atata timp cat oricine din tara asta a putut avea acces la el in direct. Am avut totusi o curiozitate si am cautat in arhiva blogului dumitale daca ai avut ceva de comentat la faptul ca Cernat, dupa ce lasa TVR fara drepturi pe liga, si apoi era recompensat pentru asta cu un salariu consistent de turci, vine inapoi si primeste tot in TVR postu de sef la sport. Ai anuntat doar plecarea catre TVR si ca un vizionar, prevedeai ca el va fi sef, desi trebuia sa existe o selectie. Fata de cele scrise mai sus da-mi voie sa-ti spun ca eu sunt convins ca dumneata doresti sa lovesti in niste persoane si nicidecum sa tragi niste semnale DEONTOLOGICE.

vreau atitudine  •  19 decembrie 2010, 21:33

Salut Catalin!
Am scris sub acelasi name in pagina 1 si m-am referit mai mult la modul in care a procedat tvr cu drepturile CL. Stiu ca nu are legatura prea mare cu acest articol dar as fi curios sa aflu daca este corect cum au procedat. Poate ai un raspuns acum sau, daca nu, poate studiezi putin problema aceasta si faci un articol pe seama ei. Pot sa primesc un raspuns si pe adresa de mail ceruta!
Multumesc!

zetu  •  20 decembrie 2010, 9:26

@razvan, i-mi place felul mist-o in care lai facut pe tolo! Bravo mestere, estii idolul me-u! Te respec-t maxim!

ciprian  •  20 decembrie 2010, 14:39

@zetu
Eh, hai ca a gresit decat cu raspunde-ti.

Marina Almăşan – o dulceaţă de vedetă. Zaharisită  •  21 ianuarie 2011, 21:54

[…] fac şi rating mare!”, se laudă vedeta. Depre stilul dulceag-siropos al programelor sale, Cătălin Tolontan a scris pe blogul său un text în care o ridiculizează. Pretextul a fost programarea semifinalei CE de handbal feminin, în care juca România cu Suedia, […]

Comentează