Cu impertinenţă despre televiziuni

Patru ziarişti au fost pedepsiţi de posturile lor TV în ultimele zile. Gazeta a publicat o informaţie şi mai multe comentarii despre felul în care Gigi Becali a cerut şi a obţinut eliminarea emisiunii „Pe bune”, realizată de Mihai Mironică şi de Radu Banciu pe sport.ro. Emisiunea era ironică, amuzantă sau nedreaptă, depinde din ce sistem de referinţă o priveai. Şi era liberă, mai puţin în cazul vedetelor şi  al temelor sacre ale grupului Pro, excepţie implacabilă care vine din tradiţia gigantului de presă de a se transforma într-un Kremlin al producătorilor de ştiri şi detergenţi cînd e vorba de propriile interese.

luni, 14 februarie 2011, 11:00

Patru ziarişti au fost pedepsiţi de posturile lor TV în ultimele zile. Gazeta a publicat o informaţie şi mai multe comentarii despre felul în care Gigi Becali a cerut şi a obţinut eliminarea emisiunii „Pe bune”, realizată de Mihai Mironică şi de Radu Banciu pe sport.ro. Emisiunea era ironică, amuzantă sau nedreaptă, depinde din ce sistem de referinţă o priveai. Şi era liberă, mai puţin în cazul vedetelor şi  al temelor sacre ale grupului Pro, excepţie implacabilă care vine din tradiţia gigantului de presă de a se transforma într-un Kremlin al producătorilor de ştiri şi detergenţi cînd e vorba de propriile interese.

Patronul Stelei nu suportă umorul, mai ales dacă el reprezintă tema acestuia. Becali a ameninţat televiziunile din grupul Pro cu embargoul şi riscul economic a ras peste noapte emisiunea „Pe bune”. Restul sînt disculpări tacite, aşa arată faptele.

Peste un număr scurt de ore, o situaţie nu identică, dar asemănătoare, s-a repetat la DigiSport. Costi Prună şi George Pîrvan comentau meciul de handbal Oltchim -Buducnost 21-20 din Liga Campionilor. Au fost luaţi de suflul victoriei şi au elogiat-o pe antrenoarea Anja Andersen, daneza angajată de Vîlcea, criticînd totodată stilul învechit al tehnicienilor români. Opinia lor. Justă, injustă, opinia lor. Alertată de un grup de antrenori autohtoni, federaţia de handbal a reacţionat în culise, intervenind la conducerea staţiei. Prună a fost suspendat de la microfon, iar Pîrvan a fost retrogradat să comenteze nu Liga Campionilor, ci meciurile din Campionatul Naţional de handbal, pentru care DigiSport are drepturi. Legea de fier a interesului comercial a acţionat din nou.

Ultima veste vine dinspre Casa Miracolelor a lui Dumitru Dragomir. Ca să poată monitoriza atent transmisiile şi să excludă insistarea pe erorile de arbitraj sau pe alte momente delicate ale meciurilor, Liga intenţionează ca, la următoarea licitaţie, să oblige televiziunile să accepte o filmare unică, efectuată de o firmă agreată de mai-marii fotbalului. Cenzură prin contract.

Unde se va ajunge? Becali vorbeşte cîte o repriză de fotbal pe zi la gspTV, dar vrea şi la sport.ro, unde a revenit în forţă după noua înţelegere. Subiecţii ştirilor încearcă să controleze nu doar ştirile, ci şi grilele. De la ProTV la Antena 1, chiar şi marile televiziuni acceptă în contractele de drepturi sportive restricţii care îi îngrădesc serios pe jurnalişti, cameramani, producători şi comentatori.

Şi totul se acoperă prin fraza „Ce să facem? Vrem profit, sîntem întreprinderi private”. Ntzzzz! Dacă vreţi profit fără să respectaţi licenţa şi legea, care vă garantează libertatea faţă de cei despre care povestiţi pe ecrane, atunci schimbaţi industria!

Da, ştiu, e o impertinenţă. Dar acesta rămîne avantajul irepresibil al unui ziar: să-şi permită impertinenţe faţă de cei puternici.

Comentarii (84)Adaugă comentariu

Dan Crisan  •  14 februarie 2011, 23:15

din pacate e adevarat fiecare cuvand scris.Pacat e ca noi trebuie sa suportam pe cei de teapa lui Becali (a intreg clanului)iar sportul si sportivii adevarati nu-si fac loc.Cate alte sporturi sunt, cu rezultate notabile pe plan extern, iar la intern mediatizarea e aproape zero.Luam AURUL la diverse discipline, iar emisiunile de stiri incep cu aceasi ..Becali,Pacat ca nu stim sa ne apreciem valorile, iar mai nou cei care sun si gandesc altfel sunt marginalizati.Sa le fie rusine, incepand de la…., si pana la ceilalti ziaristi/comentatori.Nu uitati, maine poate fi randul vostru.

DANIEL  •  14 februarie 2011, 23:15

TOLO ai dreptate 100 la 100.noi ca spectatori cu ce sa va ajutam?cred ca ar trebui o revolutie de catifea in presa scrisa,dar sa aveti cu cine. ma indoiesc. cu respect
P.S. PUTEREA ESTE IN MAINELE VOASTRE

Oliv  •  14 februarie 2011, 23:39

Uneori parca nu imi vine sa cred ca asa ceva se intampla cu adevarat…dar mai cade o galeata cu apa rece si imi revin. Iar apropo de cazul Becali, chiar zilele acestea citeam un numar de la un ziar mai vechi vis-a-vis de deal-ul cu grupul MediaPro, un articol insotit de poze trucate foarte graitoare.

Pacat ca atatia cred in libertatea presei cand de fapt liberi sunt foarte putini, asta pentru ca doar atati isi asuma in fapt curajul asta in Romania. La fel ca pe orice alt plan, ca de asta merg toate prost.
Caci evident, manipularea prin presa functioneaza peste tot, de aia toti magnatii detin si televiziuni sau ziare ca de site-uri nu stie nimeni ale cui sunt de fapt si cum sunt monitorizate.

Nu am sa uit prea curand cum avand probleme cu o masina cu defecte de fabricatie si incercand sa fac lucru asta putin public si in presa, mi-a ras apoi in nas avocatul firmei respective aducandu-mi aminte ca ei au reclama in acele ziare, si si asta e tot influenta si manipulare pana la urma.

Pacat ca foarte multi cred ce vor unii putini sa creada..

catalin  •  14 februarie 2011, 23:44

ai atins puncte nevralgice deoarece ai avut scces cu RITZi sau cum ii spune dar gindestete ca esti ultima frontiera asa ca tine steagu sus tolontane nu te lasa intimidat precum ceilalti ”ziaristi”

[email protected]  •  14 februarie 2011, 23:47

banii vorbesc… am numarat de cuiozitate cuvantul „steaua” cu ocazia ultimelor stiri pro tv…a trecut de 20 de enuntari accentuate…astea-s studii clare de piata…cat timp asta cere „tara”…asta se da…ce sa te astepti de la o natiune de jucatori la loto si pana la urma unde e adevaratul vinovat!?

handbal_Fan  •  14 februarie 2011, 23:51

dle Tolontan, C.Pruna nu va mai comenta deloc handbal, nici emisiunea pe care o realiza „Saptamana de handbal” nu va mai fi? Doamne ce viata mizera traim, nu mai avem voie mai rau ca pe vremea raposatului sa ne mai spunem opiniile?!? pAtronul RCS-ului ce parere are ca un comentator specializat pe handbal este suspendat pt ca are alta parere decat tadici & comp? Ar fi interesant, dle tolontan dak i-ati lua un interviu patronului tzesari parca-l cheama sa ne spuna parerea sa vis-a-vis de cele intamplate.. Ce ziceti, va bagati?

giuby5679  •  14 februarie 2011, 23:53

Respect Tolontan..!Excelent articolul…Esti un om deosebit tinand cont ca emisiunea ,Pe bune, te ironiza si pe tine..Mie imi placea pt ca lucrurile erau spuse chiar pe bune..
E foarte bine ce faci pt ca ciobanul si Mitica va vor face papusile lor, usor, usor..
Recunosc ca de vina suntem noi ca ne uitam la ei…

iulian  •  14 februarie 2011, 23:58

Probabil vreun pseudointelectual machedon i-a povestit ciobanului romanul cromwelian „1984” si oierul a actionat in consecinta a ceea ce a inteles si a faramei sale de putere. Pacat. Sper ca vor reveni la alta televiziune sau cel putin se vor filma baietii singuri si vor posta pe youtube. Triste vesti ne dai azi tolo. Insa tot iti multumim. Bafta

deo230  •  15 februarie 2011, 0:02

Bravo Tolo!

Tweets that mention Cu impertinenţă despre televiziuni : Cătălin Tolontan — Topsy.com  •  15 februarie 2011, 0:19

[…] This post was mentioned on Twitter by Dan, Andrei Dobra, Sorin Bogdan, SutSiGol, romanianvoice and others. romanianvoice said: Cu impertinenţă despre televiziuni: Patru ziarişti au fost pedepsiţi de posturile lor TV în ultimele zile. Gazet… http://bit.ly/eQ5VKg […]

polimedia.us/fain/  •  15 februarie 2011, 0:59

Cu impertinen—- despre televiziuni – C–t–lin Tolontan…

Ca o chestie subsidiara : numai mie mi se pare ca-i demult cazul sa se renunte si din interior la perpetuarea si din exterior la tolerarea damfurilor de autoimportanta ale trustului mediapro ?…

malasu  •  15 februarie 2011, 1:02

Valabil pentru toata presa!

flaviu  •  15 februarie 2011, 1:10

Asa ziarisiti asa imagine, asa audienta. Nu ma mira decizia televiziunilor si explic imediat de ce: s-au caznit (vorbesc aici de aproape toti comentatorii/relizatorii/mediatorii /etc tv) sa ii faca vedete pe toti anonimii din conducerile federatiilor, presedinti de club, impresari etc, atat de vedete incat in Romania oricare dintre functionari de federatie si pseudopatroni fac mai multa audienta decat orice realizator de emisiune sportive. Avem doar amatori incapabili sa realizeze emisiuni de calitate astfel incat intre a pierde astfel de a realizatori si a pierde ocazia de a-l avea pe Gigi zilnic in direct orice manager de televiziune va alege varianta din urma.

p.s. jos palaria pt adrian georgescu

???  •  15 februarie 2011, 1:21

si care sunt cei 4 care au suferit, ca ai dat doar doua nume? ceilalti doi ce au patit?

sorin  •  15 februarie 2011, 2:02

Tolo,
grosso modo de acord cu tine, numai o mica observatie.
Nu gsptv este postul de televiziune – din al carui trust faci parte -care il promoveaza cel mai mult le Becali George? In numele audinetei, binentels.
Eu daca as fi un product manager al unei companii si as dorii sa fac publicitate pe postul de televiziune sus mentionat, v-as cere audintele fara Becali, si binenteles, nu as difuza materialul in aceeasi emisiune cu Becali! Dar nu sunt.

motanul incaltat  •  15 februarie 2011, 2:53

Cu toate astea,felicitari lui Radu Naum,care in emisiunea Contra Atac din 14 Februarie,nu a vorbit nici macar o secunda cu Gigi Becali la telefon,asta in comparatie cu ISilviu Tudor Samuila,care depaseste orice limita,avindu-l „invitat” la telefon 3/4 din emisiune pe Gigi.Daca se vrea,se poate…Numai ca si GSP tv-ul are si el uscaciunile lui…

amne  •  15 februarie 2011, 3:33

O, Doamne! Cum mai sufera bietii ziaristi in sisifica lor stradanie de a ne prezenta adevarul. Stai sa-mi sterg o lacrima… OK. Sunteti niste tabloide, respectiv televiziuni de tip tabloid, ce prezinta, culmea!, aproape exclusiv materiale de tip tabloid. De ce mi-ar pasa mie ca Banciu sau mai stiu io cine a fost impiedicat sa-si transmita mesajul revolutionar? Voi nu aveti mesaje, nu din cele demne de a apartine unei institutii de presa in acceptiunea ei normala. Asadar Banciu si Mironica nu mai pot sa-si debiteze glumitele lor infantile vreme de o ora pe zi! Libertatea mondiala a presei, ba nu!, Democratia insasi e in pericol de moarte!
Astazi puteati scrie despre urmatoarele evenimente din sport:
Aksel Lund Svindal a castigat combinata de la campionatele mondiale de ski alpin de la Garmisch Partenkirchen;
Analiza victoriei la limita a Frantei la Dublin si perspectiva meciului decisiv de pe Twickenham;
Noua mostra de tupeu a federatiei spaniole de ciclism in ce-l priveste pe trisorul Contador;
Analiza si implicatiile adoptarii unui sistem cu o singura divizie secunda in fotbalul autohton, vehiculata azi la FRF – de la cele financiare, pana la cele geografice, trecand prin fotbalul juvenil;
Povestea de succes a lui Ding Junhui confirmata de o noua victorie in fazele incipiente ale open-ului galez;
Ce crede jiji despre posibilitatea ca Egiptul sa urmeze modelul politic al Iranului.
Din pacate, se pare ca voi sunteti, constant, preocupati de alte probleme stringente ale sportului romanesc, inclusiv de publicarea unui articol despre imgradirea libertatii de exprimare a unora care nu au nimic de exprimat de la bun inceput.

Lacatus al doilea  •  15 februarie 2011, 4:02

Hei, comunismul era pui pe langa ce fac baietii astia. In Romania doar ai impresia ca esti liber, In realitate esti liber doar daca esti mic si nefolositor. Daca scoti putin capul intri in atentia tovarasilor. Asta este libertatea in 2011 in Romania

gabrielvaleriu  •  15 februarie 2011, 5:25

Bun, asta fac trusturile !

Dar oamenii, Catalin, ziaristii, ei ce fac ? Cei patru despre care scrii azi, ce fac ei ? Nu-i vad pichetand sediile televiziunilor cu pricina, nu-i vad anuntandu-ne, (fie si la alte televiziuni, daca ale lor le inchid gurile) cine face grila tv zilele astea, nu-i aud protestand cumva, fie si zadarnic, nu-i aud deloc cerand publicului sa le boicoteze cu telecomanda locurile de munca.

Pana la urma, indiferent ce-ar face mogulul, direct sau prin multele lui maini drepte din trust, daca oamenii tac si-si protejeaza cardul alimentat lunar de pe urma compromisului, atunci nu sunt ziaristi.

Sunt doar niste angajati ai oricui le alimenteaza cardurile, niste mijloace fixe, umile si cu amortizare accelerata, ale firmei.

Michael  •  15 februarie 2011, 5:40

Pacat. Cei doi desfiintati, Mironica si cu Banciu, aveau umor, in special cel de al doilea. Poate gasesc de lucru la un post concurent…

ciupi  •  15 februarie 2011, 6:39

becaliada formeaza degringolada. este atat de simplu…

ba(la)nel  •  15 februarie 2011, 9:07

Stimate d-le Tolontan, amintitele posturi de televiziune culeg ce-au semanat…au vrut mult Becali, mult Dragomir, mult scandal, etc…acum, iaca, Becali le pune pumnul in gura…
Bine ca eu nu mai urmaresc asa-zisele talk-show-uri, in care, vreme de 1-2 ore, se balacaresc ba Piturca cu Mititelu, ba Piturca cu Iancu, ba X cu Y, si tot asa…
Multumim, dar prefer discovery sau History…

Oscar  •  15 februarie 2011, 9:13

Nici nu e de mirare, avand in vedere ca Pro are un fel de contract de publicitate cu acest tembel optimist, chestionat in legatura cu orice subiect. Nu stiu daca face sau nu rating, dar eu personal in secunda urmatoare pronuntarii numelui Gigi Becal schimb programul. Nu-l mai pot suferi. Simt ca daca m-as uita mai mult mi-ar trec prin cap sa il impusc. Ma mir ca niste ziaristi se pot compromite in asa hal. De aia li se si iau emisiunile. Niste carpe.

Dimi  •  15 februarie 2011, 9:17

Aveti multa dreptate D-le Tolontan,mai e putin si GSP Tv se va numi GGtv (Gigi tv)si atunci vor rasufla usurati acesti mafioti, Dragomir et CO.

moraru  •  15 februarie 2011, 9:26

PROFITUL TREBUIE FACUT CU EMISIUNI DE CALITATE REALIZATE DE OAMENI RESPONSABILI SI CU BUN SIMT. NU ORICE BASCALIE DE PROST GUST POATE SA APARA PE POST. EMISIUNEA LUI MIRONICA NU TREBUIA SA FIE INTERZISA DIN SIMPLU MOTIV CA ACEASTA NU AVEA VOIE SA APARA VREODATA. NU MAI BAGATI UMOR DE MARGINEA SANTULUI IN CASELE OAMENILOR. II INDOBITOCITI. DACA PE REALIZATORII TV II DUCE CAPUL, BINE,DACA NU STEA DRACU ACASA CA NU AVEM NEVOIE DE PROSTI SI LA TV. SUNT PE TOATE DRUMURILE.

Sorina  •  15 februarie 2011, 9:33

Aveti dreptate, domunule Tolontan, insa atat ziarele cat si televiziunile de sport din Romania au ajutat la crearea „brand-ului” Gigi Becali. Acum, acest domn se comporta ca atare. Desigur, problema nu este doar comportamentul lui Gigi Becali, din pacate este o insusire a romanului cu bani sau putere de a nu suporta o alta opinie decat a lui.

adip  •  15 februarie 2011, 9:34

Eu când îl văd pe Becali schimb programul. Ar trebui, dacă crezi cu adevărat în ce scrii, să începi o campanie împotriva acestuia prin care să încurajezi oamenii să nu mai urmărească programaele tv unde apare acesta. Să vedem dacă dacă va mai aduce atâta profit televiziunilor.

fibra  •  15 februarie 2011, 9:36

Din pacate,dragi ziaristi,comentatori,reporteri si cum mai vreti sa va numiti,v-ati facut-o cu mina voastra,creeind niste monstri,care acum va devoreaza.V-a interesat scandalul,nu sportul,acum inghititi ce v-i se serveste.

room  •  15 februarie 2011, 9:46

Domnule Tolontan, imi pare rau ca s-a ajuns ca un cioban sa dicteze grila de programe tv.gigi, dupa ce a pus un placintar in conducerea clubului si numerosi veri & nepoti,face si programul televiziunilor de sport. Pacat mare pacat. Noi telespectatorii ne von uita la meciuri si atat.

SKB  •  15 februarie 2011, 9:47

Ce pot sa spun, vant ati semanat, furtuna culegeti.

Macar acum sper ca jurnalistii cu coloana sa inceteze sa se mai complaca. Sa-i faca de ras pe giboni cu fiecare ocazie. Sa se apuce sa faca jurnalism adevarat.

Apreciam Digi pentru faptul ca incerca sa fie televiziune de sport, au cumparat drepturi de televizare pentru o gramada de evenimente, dar daca nu investesc in oameni, ma intorc inapoi la piraterie, prefer un comentariu englezesc cu accent posh unui comentariu romanesc impus de sus. Le iert orice comentatorilor romani, atat timp cat simt sinceritate in ei, cat simt ca se bucura la goluri ca si mine.

bogdan v.  •  15 februarie 2011, 9:54

Domnule Tolontan dar despre Catalin Oprisan de ce nu spuneti ca si el a fost indepartat subtil de la GSPTV?Ahh…greseala mea.Citeam presa si am scapat din vedere ca eram pe GSP!Sshhhh.. sa nu afle sefu’!!!
In rest mult succes in ceea ce faceti!
Cu preietenie,
Bogdan

Cristi  •  15 februarie 2011, 9:54

Da,de Catalin Oprisan de la gsptv ai auzit?

adriang  •  15 februarie 2011, 9:55

Sa se transmita meciurile numai audio si sa comenteze Jiji sau Corleone.

Neo  •  15 februarie 2011, 10:06

Nu imi vine sa cred ca ai scris un astfel de articol – corect, echidistant dar si ironic. Daca ai continua in acest stil poate ca ai putea (re)deveni un jurnalist adevarat – eu sper sa o faci.

Mario  •  15 februarie 2011, 10:11

Jenant! de altfel tot Media Pro, prin Pro tv l.au facut mare pe Becali. Ei au inceput. Il dadeau chiar si la jurnalul de la 19.oo in direct… Era o alaturare sinistra alaturi de Esca si ceilalti profesionisti ai trustului… Pacat de banciu si Mironica – aveau o emisiune reusita… Dar poate primesc o oferta de la alta televiziune…:)

Andrei Coman  •  15 februarie 2011, 10:13

Sa imi fie cu iertare, dar culegeti (culegem) ce ati semanat.

Paul  •  15 februarie 2011, 10:16

Arati vinovatii! Este lasata o falsa impresie, aceea ca Becali, Dragomir sau oamenii de la FRH se implica si fac legea. Fals, ei fac legea pentru ca voi le-o permiteti. Apoi, emisiunea lui Banciu si Mironica era „subtire”, cu umor „de cartier”. Surprinzator de „subtire” pentru valoarea moderatorilor. Oricum, o astfel de emisiune nu avea ce sa caute in grila. Paradoxal, promovarea in exces a unor personaje gen Becali sau a unor competitii precum Liga lui Mitica, au efect de bumerang.

george  •  15 februarie 2011, 10:16

mama m-am saturat de faza asta cu audientele… cine naiba se mai uita in gura ciobanului, a lui dragomir etc??? slava domnului ca exista eurosport 1 si 2 ca m-am saturat sa vad pe gsp numai becali pe sport. ro numai becali offf nu mai scapam de ei 🙁 . si pe Naum il respectam aveam o parere buna. acum e pres pentru becali. Tolo sper sa nu te vad la tv prea curand. ramai aici la ziar ca e mai bine. bafta

George Colang  •  15 februarie 2011, 10:21

Problemele de genul acesta au fost de cand lumea. Daca Google indexeaza doar 3% din paginile existente de net, asta nu i tot cenzura? Traim in lumea gigantilor, fie ca vrem, fie ca nu vrem.

kneo  •  15 februarie 2011, 10:22

Sa speram ca nu o sa ai si tu probleme dupa acest post/articol.

gilos  •  15 februarie 2011, 10:34

Cataline,

As vrea sa vad aceasta „impertinenta” si la posturile de televiziune, care au devenit jenant de obediente fata de nulitatile agramate care ne intoxica zi de zi cu aberatiile lor.
Eu mi-am scos din grila de programe gsp-tv, sport.ro,otv…samd pt ca nu le mai suport

scrabit peste masura  •  15 februarie 2011, 10:45

ceea cu ce te poti intoxica zilnic la gsp tv intrece orice masura….neanderthalianul de jiji e abonat permanent, naum e un fel de trompeta a abjectiilor, la sport.ro e aceeasi situatie, digi in loc sa incerce sa schimbe ceva aluneca tot spre politica istericalelor si a stirilor continue cu semne de exclamatie….personal nu ma mai uit de 2 ani la nimic din ceea ce inseamna „stiri de sport”…dar din pacate se uita marea masa care e indobitocita inclusiv aici…caci ce poate sa fie mai tembelizant pentru ei, dupa ce vad niste stiri de ora 5 cu sange pe pereti, baga o emisiune de ora 6 cu „dive” sexopate, stiri cu jiji, mititelu, dragomir si bocea, dupa care un film de van damme..eventual daca mai baga si-o bere, duoa la pet, termina cu un taraf tv..daca nu, se „culturalizeaza” pe otv…cam asta-i tara minunata..pacat ca-i locuita….

..si off-tipic (si nu prea)…statisticile indica in continuare ca „stiaua” e cea mai indragita de romanii de mai sus

Sibelius  •  15 februarie 2011, 10:47

Nu vad nicio noutate aici. Presa „sportiva” i-a creat pe Becali&Comp. si acum tot ea se plange??? Cui? Celor pe care-i intoxica zilnic cu aforismele conducatorilor? Da, stiu…presa scrisa nu are legatura cu televiziunea si nici site-ul cu ziarul, nu?

beep  •  15 februarie 2011, 10:48

subiectiv si la prima mana, fiind fan cfr, ar fi super sa nu se poata comenta greseli de arbitraj, pt ca sunt comentate tendentios. dar, pt ca presa trebuie sa fie libera sa debiteze tot ce-i poate capul, prefer sa schimb eu canalul cand nu imi convine, nu sa-l cenzurez. daca e sa anticipez, din pacate, televiziunile vor plati un car de bani sa fie cenzurate…

boris  •  15 februarie 2011, 11:08

„Prună a fost suspendat de la microfon, iar Pîrvan a fost retrogradat…” – este bine că aţi scris despre o asmenea samavolnicie. cei de la pro asculta de adrian sarbu, e clar. dar digi este conceput si manageriat de alexandru oprea – un domn extrem de distins, de elegant… incapabil, cred eu, de asemenea mârlănii. cu siguranţă că vreun subaltern a la teia sponte a vrut să se arate zelos şi… tot cu siguranţă (sper eu) cei doi vor fi puşi la loc. dar, dacă este vorba despre normalitate: de ce nu declară gazeta embargou asupra lui gigi becali?! nu atât pentru conformitate, cât pentru consecvenţă şi credibilitate.

Cătălin Tolontan  •  15 februarie 2011, 11:09

sorin: am scris despre prezenta excesiva a lui Becali la gsptv de mai multe ori, inclusiv in acest articol. Faptul ca sintem in acelasi trust nu inseamna ca eu pot impune celor de la televiziuni sa se comporte in vreun fel. Si nici invers.

giuby5679: da, atit mironica, cit si banciu ma criticau deseori, dar e dreptul lor. Nu putem avea toti aceeasi parere in toate chestiunile. Ar fi plictisitor. Regret emisiunea.

catalin  •  15 februarie 2011, 11:18

de vina in exclusivitate pentru ca s-a ajuns la aceasta situatie aberanta sunteti voi, ziaristii.
oare cine a ridicat la rang de vedeta un maimutoi care abia poate sa silabiseasca???
oare cine acorda o atentie obsesiva si slugarnica unui personaj incult si prost crescut, avid de publicitate?????
oare cine vrea sa afle in fiecare seara ce ineptii mai debiteaza un cioban parvenit caruia ii lipsesc cei 7 ani de acasa?
el este creatia voastra, voi l-ati cultivat, voi ati crescut sarpele la san; nu stiu de ce va mirati acum va musca, pana la urma era previzibil ca se va intampla asa.

banks  •  15 februarie 2011, 11:55

E grav. Desigur, vina e impartita intre patroni, angajati si consumatori, in diferite grade.
Peste toate, insa, ceea ce permite asemenea derapaje, e lipsa de solidaritate, atat a ziaristolor cat si a patronatului din media.
Daca ei ar avea un set comun de principii pe care sa le respecte toti, cu orice pret, atunci posibilitatile de santaj ale analfabetilor cu bani ar fi minime.
Semnale de alarma sunt destule, daca vreti respect si libertate, trebuie sa fiti uniti, ziaristi din toate zarile.

vlad  •  15 februarie 2011, 11:55

asa este , cenzura se intinde ca o caracatita si nu se poate face mai nimic,doar prin puterea exemplului. A mai fost un caz de acest gen, mult mai „pe fata”, cand doi colegi de-ai tai Stucan si Radulescu nu au acceptat compromisul s si-au dat demisia de la GSP. la insistentele teribile ale lui Dragomir. Cred ca in articolul tau ar fi trebuit si ei mentionati sau nu…?

marius  •  15 februarie 2011, 12:02

ia-ti uitat pe stucan si traian cind a fost dat afara(gsp) la presiunea lui dragomir

Comentează