Gazeta: conţinut diferit pe ziar şi pe site

Astăzi a fost lansat noul site gsp. Printr-un parteneriat cu Orange, timp de 24 de ore, peste un milion de clienti ai companiei de telefonie iubitori ai sportului, din totalul de 10 milioane, vor avea posibilitatea de a fi primii care sa vadă cum arată noul gsp.

luni, 21 februarie 2011, 10:03

Astăzi a fost lansat noul site gsp. Printr-un parteneriat cu Orange, timp de 24 de ore, peste un milion de clienti ai companiei de telefonie iubitori ai sportului, din totalul de 10 milioane, vor avea posibilitatea de a fi primii care sa vadă cum arată noul gsp.

Noua grafică a siteului e, mai degraba, clasică si in acord cu simplitatea si claritatea cautată de un public sleit de culori, de forme si de agresivitatea de promovare a netului. Fara a renunta la spectaculozitatea care face savoarea sportului, noua formă a gsp.ro este o declaratie de site de ziar de calitate.

La bază stă un concept nou. Astfel, ziarul si siteul vor avea un continut in bună masura diferit. Destul de repede, se va ajunge la situatia ca 90% din ziar sa nu fie postat pe site şi reciproc. Prin protejarea continutului editiei de print nu avem iluzia de a reveni la ziar cititorii care prefera acum netul, dar dorim sa va oferim posibilitatea de a avea experiente diferite in functie de mediul pe care cititi Gazeta.

Astazi, siteul se deschide cu o grafica in premiera realizata de Adrian Drăgan, dupa modelul siteurilor ziarelor de calitate din strainatate. Infografia interactivă prezinta noua National Arena intr-o forma pe care n-ati mai intilnit-o pină acum.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

mihai stancu  •  21 februarie 2011, 10:36

Tolo, arata foarte bine noul site. este un mare pas inainte, iar infografia e reusita, cu adevarat ceva nou …

mihai stancu  •  21 februarie 2011, 10:37

apropo, parola este chiar numele operatorului de telefonie 🙂

dani  •  21 februarie 2011, 10:45

e mai organizat, ceea ce pentru mine inseamna mai bun

nasol  •  21 februarie 2011, 11:42

veti face un rau sitului daca nu veti da articolele din ziar fie si cu o intarziere de cateva zile, dupa ce lumea cumpara ziarul. ganditi-va doar ca veti pierde cititorii care cautau sa vada cel mai tare subiect al zilei pe site. oricum acel subiect tare va fi seara la tv, de ce sa nu fie si pe site?

1q  •  21 februarie 2011, 11:52

e o problema daca pastrati informatia esentiala pe hartie si dati restul pe site. pt ca asta faceti, indiferent cum inveliti vestea asta 🙂 .cred ca veti pierde oameni pe net si veti castiga relativ putini pe hartie. apropo, cat mai costa gazeta ?

deco  •  21 februarie 2011, 11:57

nu aveti iluzia ca se va vinde iar ziarul, dar asta urmariti prin continu 90% diferit in ziar fata de net. Sper totusi ca editorialele sa ramana si pe net. Ar fi normal, cel putin cele mai bune: tu, AG, Vochin, Andrei Niculescu.

gretzky  •  21 februarie 2011, 11:58

aca tot cu jeijei,borcica si alte creaturi o sa deschideti editiile,ca asa vrea publicul…mai bine ma duc pe cancan!

hgeorge  •  21 februarie 2011, 12:24

este mult peste actualul, bravos!

criticul  •  21 februarie 2011, 12:24

Conteaza ceea ce se va scrie de-acum incolo in acest ziar,nu doar ,,ambalajul”!De,,ambalaje”frumoase cu continut de 2 bani m-am cam saturat,indiferent de domeniu! 🙂

laurentiu  •  21 februarie 2011, 12:33

Cei 10 milioane de clienti Orange sunt la nivel European,nu?Pentru ca eu ma indoiesc ca in Romania sunt 10 mil.

dan  •  21 februarie 2011, 12:36

sunt unele materiale asa-zise exclusiv online despre care am impresia ca sunt scrise de elevi de liceu, doar titlul este atragator. si mai e corectura, nimeni nu pare interesat de erorile gramaticale si de ortografie de pe sait

Alin  •  21 februarie 2011, 13:10

Deocamdata lucrurile arata bine, va felicit pentru munca depusa. Mi-ar placea daca n-ar fi deloc linkuri catre chestii nelegate de sport (cum ar fi femeile dezbracate), dar realizez ca asa ceva nu se va intampla niciodata. Prin urmare, daca reusiti sa le lasati grupate intr-o singura zona, asa cum pare sa fie acum, si sa nu le inserati printre articole, va fi un pas inainte pe care eu, unul, il voi aprecia. Buna alegerea la fonturi!

suporter  •  21 februarie 2011, 13:14

Dacă și în noul site apar stiri și comentarii numai despre marea echipa cu roșu și albastru, atunci ați dat greș!

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2011, 13:17

alin: inteleg ce spuneti, ne vom gindi

nasol, 1q: evenimentul cel mai important al zilei va fi pe site, evident. Si siteul nu va pierde nimic din actualitate, nimic din esenta derularii evenimentelor, dimpotriva acestea vor fi mai dezvoltate. Dar ziarul isi va pastra unele exclusivitati, nu pe inforamtie, ci cele care presupun elaborare. De pilda un interviu mare sau un articol al lui Ion Cupen, acestea vor ramine, ca regula, in ziar. Ziarul costa 1,8 RON

dan: lucram la acest lucru, o sa vezi schimbari!

Radoo  •  21 februarie 2011, 13:44

Aspectul noului site gsp.ro este unul placut, da o senzatie de site bine orgnanizat. E intradevar un pas inainte fata de vechiul site.

alex  •  21 februarie 2011, 13:48

nu vad schimbarea…doar ca are headerul de culoare bleumarin? e exact ca cel vechi adica obositor si neatractiv…..

aius  •  21 februarie 2011, 13:51

eu iti urez succes,dar daca ve-ti continua cu becali si steaua,atunci sa va fie rusine…anticipat!SUCCES!

Cata  •  21 februarie 2011, 13:52

Mie mi-e frica de un lucru, si anume sa nu cumva sa se transforme editia online intr-un cancan ieftin, din moment ce stirile adevarate vor fi in versiunea tiparita.

sly  •  21 februarie 2011, 13:59

Bun.Alt aer.
Sper sa nu mai dati tot felul de mizerii si idiotenii si sa pot citi din nou DIN SPORT in viitor.

laurentiu  •  21 februarie 2011, 14:03

cum aflu parola orange sa intru si o pe site? ms

Tweets that mention Gazeta: conţinut diferit pe ziar şi pe site : Cătălin Tolontan — Topsy.com  •  21 februarie 2011, 14:07

[…] This post was mentioned on Twitter by Adrian Ţoca, romanianvoice. romanianvoice said: Gazeta: conţinut diferit pe ziar şi pe site: Astăzi a fost lansat noul site gsp. Printr-un parteneriat cu Orange… http://bit.ly/f8i64z […]

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2011, 14:25

laurentiu: parola e „orange”

cata: ceea ce intelegi prin stiri, adica actualitatea, va fi si pe on line, mai rapid si mai bine dezvoltata decit pina azi. Si cum mai multa rigoare jurnalistica, pentru ca astea au fost reprosurile voastre, ca standardele din zair nu se aplica pe site. Se vor aplica. Iar ziarul va pastra in exclusivitate subiecte speciale. dar subiecte speciale dedicate siteului vor aparea mereu si pe site. vei vedea,e o imbinare interesanta.

alex  •  21 februarie 2011, 14:47

astept un ziar cu mai putine imagini cu femei in curu gol..care le poti gasi pe alte situri. Axati-va pe sport si atata!

Laurentiu  •  21 februarie 2011, 14:53

Felicitari ! Site-ul arata foarte bine si am spus-o si intr-un post chiar acolo. Am avut un mail pe care vi l-am trimis anul trecut si in care faceam referire la dificultatile intampinate la vizualizarea actualului gsp.ro, din cauza reclamelor in mare parte. Ma bucur sa vad ca ati facut ceva in aceasta privinta si ca acest site merge intr-o directie foarte buna in continuare.

Marius  •  21 februarie 2011, 15:08

Zicea cineva de greselile de pe site … la un volum atat de mare de continut si actualizari rapide de informatii…se poate intampla ca o tasta sa nu fie apasata suficient de tare sau o tasta sa fie apasata din gresala.

adix  •  21 februarie 2011, 15:42

din pacate nu se vede nici o schimbare. aceeasi marie cu aceeasi palarie poate cu o pana la cozoroc.

pinalty  •  21 februarie 2011, 15:50

Sper ca noul format sa fie compatibil si cu Iphone-ul adica sa pot rula video-urile pe iphone la fel ca pe celalalt site :sport.ro . si inca ceva sper sa se temine odata cu publicitatea facuta unor asa zise vedete ( bianca , guresoaie si alte bombe …e ziar de sport si cine vrea can can sa intre sau sa cumpere can can .

ManoNegra  •  21 februarie 2011, 16:20

asta cu …mai ”clasică si in acord cu simplitatea si claritatea cautată de un public sleit de culori, de forme si de agresivitatea de promovare a netului….sa i-o spuneti lu’ adrian mutu….mie mi-se pare ca siteul e in doliu ..da’ ma rog fiecare….

clujvisiniu  •  21 februarie 2011, 19:45

salutare, felicitari si sa fie un succes! din ce am citit si aici si la augustin roman marea majoritate a cititorilor vrea un ziar de sport. fara femei dezbracate, fara can-can-uri, mai multa tactica, mai multe interviuri cu sportivii adevarati, mai putin jiji, mitica, florica, bibica etc. e prea mult ceea ce ne dorim ?
sa va povestesc o intamplare reala: am deschis pagina dvs de ziar in prezenta mai multor colegi care nu erau romani si au ramas toti surprinsi de imaginile cu femei goale intr-un ziar de sport. imi venea sa intru in pamant de rusine. ati calatorit in strainatate si dvs si colegii dvs pt a intelege ca,efectiv, unele lucruri nu se fac chiar daca anumite minti infierbantate dau click pe imaginile acestea.
ce se va intampla cu cititorii care nu au acces la ziarul tiparit? ideea unui cititor de mai sus, care spunea ca ar fi binevenite articolele exclusive din print dupa cateva zile si pe pagina de internet, mi se pare o idee buna.
mi-ar placea sa se modereze comentariile. pana acum,de cele mai multe ori, ironiile fara cuvinte injurioase nu sunt acceptate iar limbajul suburban este lasat sa zboare liber .
in speranta unui ziar/site pentru cititori si nevoile lor, va multumesc, mult succes!

toni  •  21 februarie 2011, 20:09

Probabil minunea nu va tine nici cat cele trei zile biblice si vom avea parte din nou de cele mai tari articole sportive din sportul ramanesc, (pardon doar din fotbal , pentru ca am uita ca pentru gsp alte sporturi nu mai exista): fotbalistu’ X si-a tras masina de spemii de euro; atacantul echipei Z i-a bagat limba-n gura vedetei de la emisinea sa dai sa fugi….

andrew  •  21 februarie 2011, 20:53

mai fain vechiu site

Pe scurt: GSP vrea continut diferit diferit pe site si in ziar. Directorul Adevarul Holding: Inserturile sunt o piata care nu te diferentiaza. Curs… – sau de rasul lumii  •  21 februarie 2011, 20:54

[…] intentioneaza sa publice continut cat mai diferit in variantele sale print si online, scrie Tolontan pe blogul sau. Directorul Adevarul Holding, Peter Imre, afirma pentru Reporter Virtual ca “inserturile […]

vasco  •  21 februarie 2011, 21:58

Desi trebuie sa recunosc ca arata mai bine,totusi risca sa devina aceeasi Marie cu alta palarie daca nu veti modifica si continutul.Fie ramineti GBkli fie ramineti Gfotbal exclusiv va fi acelasi lucru.De ex.in editia de azi caut,fiindca nu sunt in tara, rezultatul meciului de ieri al Oltchimului.Nu e,nici macar rezultatul.In schimb aflu ca una s-a impacat cu Daminuta.Cine e Daminuta?Becali e omniprezent,la fel cumatrul lui de table Dragomir si alte personaje la fel…Pe mine ma cam pierdeti de client.Oricum „d-lui”Ioanitoaia nu o sa-i para rau.Stie el de ce.

zagna  •  21 februarie 2011, 22:58

tolo, citesc cu uimire intrun articol alaturat declaratia presedintelui lpf ca institutia pe care o conduce nu poate fi data in judecata! acelasi lucru a declarat, mai de mult, si nashu” despre frf. ce ai incercat tu cu ridzi si alti pd-isti corupti este floare la ureche pe langa aceste gogomanii. si-au facut niste organisme, asa zise private, care reprezinta statul roman, au consemnat in „statuturi„ ca sunt independente si se cred mai presus decat legea! asta trebuie sa discuti tu in gazeta, indiferent de forma comerciala, fondul conteaza! daca si tu esti incantat doar de forma, voi citi, de acum inainte, presa bulgareasca. tot aia e….

alxunder  •  22 februarie 2011, 0:43

n-arata rau…sa vedem cum o sa imbinati continutul. eu, de exemplu, nu stau in romania, deci nu prea am cum sa accesez informatia din ziar. dar sunt convins, totusi, ca daca o sa fie un subiect de interes major in ziar, o sa apara si pe site…sper.

momentan am o alta problema. ziarul se cheama gazeta sporturilor. cu toate astea, in afara de fotbal, handbal (mai nou) si, din cand in cand, tenis si f1, restul sunt ignorate complet. azi-noapte a avut loc all-star game-ul nba. joc in care s-au atins cateva recorduri. chiar nu merita niciun fel de mentiune?

calin  •  22 februarie 2011, 0:51

@vasco-daca ai invata sa navighezi pe site ai gasi si rezultatului meciului de handbal…e in sectiunea sporturi primul articol

predictii  •  22 februarie 2011, 2:14

numai un departament de marketing genial, asa cum sunt cele din romania, ar putea crede ca miscarea asta cu continut diferit va produce altceva decat pierderi. pariez pe orice ca in maxim 3 luni veti renunta la idee, nici macar nu veti mai acorda timp proiectului fiindca atat de mare va fi dezastrul.

dar nu`i treaba mea, m`am bagat si eu in seama.

predictii  •  22 februarie 2011, 2:15

singura situatie in care ar fi functionat strategia era cea in care ati fi fost singurul site de profil.

sorin  •  22 februarie 2011, 3:16

Tolo,
te superi ori ba trebuie sa recunosti ca ati copiat France Football-ul.
Nu este un repros, pentru ca acest nou site are si lucruri bune. Exemplu: pe prima pagina, pe partea din dreapta ecranului aveti rezultatele cu o bara de meneniu care te ajuta sa gasesti rezultatul pe care il doresti; pana acum trebuia sa merg pe livescore pt a vedea un rezultat, pentru ca pana il gaseai pe gsp.ro te apuca revelionul!
Bila neagra: nu ati renuntat la liga sexi, ba mai mult, ati pus-o inaintea lui Vochin. Daca fetele acelea fac mai mult decat Vochin, sau daca as fi fost Vochin…mai bine ca nu sunt!
Incheiati home-ul cu meteo si schimb valutar, care este OK. Insa la radio promovati …Radio Zu?!!!!!!! Aici a-ti dat cu bata-n balta! Mai sunt si oameni de o anumita factura intelectuala care nu ar asculta zu…nici…dar siut ce imi vei explica: face parte din trust si sunteti obligati!! Pacat!
In rest sa auzim numai de bine si multa bafta!

CFR  •  22 februarie 2011, 3:55

Mie imi place,sper sa nu se umple de reclame si sa ramana asa.

Mihai  •  22 februarie 2011, 6:25

Salut!

Este mult mai curat noul gsp.ro. Imi place aspectul. Felicitari!
Din pacate calitatea continutului este neschimbata iar asta nu-mi place.

Cum se interpreteaza noul meniu GSP.ro

Pictograma Acasa = Steaua/Gigi Becali
Fotbal intern = Steaua/Gigi Becali
International = Spania/Italia/Anglia/Stranieri drogati/Clanul Becali
Sporturi = Ura, bine ca nu joaca **** tenis, handbal sau sah
Blogsport = Fiecare profet in casa lui, dar neaparat despre fotbal
Special = Minciuni neoficiale
GSPTV = Steaua/Gigi Becali in imagini filmate

qlevel  •  22 februarie 2011, 8:22

Vetust continutul noului ziar, din pacate! Ideea de a diferentia continutul ziarului print-online este probabil un indiciu pentru o ulterioara accesare cu plata a editiei on-line. Ati avut, de altfel, si un succes remarcabil cu gsp.ro in ceea ce priveste pay-per-view-ul rezumatelor ;)). Poate va suciti totusi dupa urmatoarele rapoarte de trafic. Daca nu, atunci bine. Migram la concurenta.:)

dani.p  •  22 februarie 2011, 9:14

Foarte tare site-ul!!! Felicitari !!!
Cat despre continutul diferit al site-ului si al ziarului sunt total de acord. Dimineata isi ia omul ziarul citeste despre evenimentele importante din ziua respectiva iar in cursul zilei si seara intra si pe site. Doar nu vreti sa cititi acelasi lucru de doua ori sau de mai multe ori in cursul aceleiasi zile.
Toate cele bune! Tineti-o tot asa!

Just Luci  •  22 februarie 2011, 9:28

Tolo site-ul arata bine, felicitari insa pe mine ma „roade” alta problema. Ati inceput la un moment dat sa publicati niste carti interesante „Integrala Ioan Chirila” si v-ati oprit dupa 2 volume.
O sa reluati candva aceasta actiune?

Cătălin Tolontan  •  22 februarie 2011, 11:08

Just Luci: vom continua integrala ioan chirila

dani.p: multumim

predictii : ba da e si treaba ta pentru ca tinem cont de parerile voastre

kimi  •  22 februarie 2011, 18:19

In primul rand felicitari pentru site. Singurul lucru care nu imi place este ca stirile de pe coloana din stanga se intind prea mult pe verticala in timp ce in dreapta pare o risipa de spatiu.

In al doilea rand, domnule Tolontan, sunt membru al unei comunitati de fotbal extern cu care poate ar fi bine sa incercati o colaborare. Pe site-ul respectiv apar multe materiale de calitate din fotbalul extern si sunt urmarite pas cu pas echipe importante ale Europei. O gama de informatii la care cred ca ar fi bine sa aiba acces un public cat mai larg, daca tot vorbim de site-ul de sport si informatie interesanta si unica. Este vorba de fclub.ro

pretorianul  •  22 februarie 2011, 19:32

Asa cum ma asteptam. Calitatea stirilor continua sa fie foarte slaba. Enorm de multe stiri despre fotbal, multe dintre ele inutile si care nu aduc nici o valoare sportului. Doar ce a mai zis X si Y despre Z si T.

Nu exista nici o analiza despre echipe, evenimente, etape.

La sporturile volei, baschet, rugby nu exista rezultate sau clasamente. Doar asa o stire din cand in cand sau dc se mai dezbraca una.

Mai astept o perioada poate se va schimba ceva si in sensul statisticilor, dar tare mi-e teama ca astept degeaba.

Petru Terguta  •  23 februarie 2011, 14:08

TOLO: O facem 🙂

Radone  •  28 februarie 2011, 23:02

Salut, Tolo,

iti scriu in legatura cu noul site, care initial mi-a placut, dar caruia ii gasesc acum, dupa o navigare mai serioasa o mare hiba: fluxul de informatii (pe mine ma intereseaza liga 1) este slab. Nu mai am aceeasi senzatie din trecut ca, daca n-am intrat ora asta pe gsp.ro, am pierdut ceva (in sensul ca voi afla mai tarziu decat as fi putut). Din proprie experienta iti spun ca numarul accesarilor pe care le fac intr-o zi a scazut cam la jumatate. Daca nu sunt un caz izolat, inseamna ca mi-ai putea confirma daca se observa o tendinta similara in rezultatele monitorizarii traficului.
Astept raspunsul tau cu interes. Multumesc. O seara buna!

Cătălin Tolontan  •  1 martie 2011, 10:36

radone: numarul accesarilor a crescut sensibil, dar n-as avea naivitatea sa pun asta exclusiv pe seama noului site, care e mai clar si mai bun. Si nu ma apar cu numarul accesarilor in fata observatiilor tale. Iti pot spune ca numarul articolelor/stirilor e de asemenea mai mare si ca schimbam mai des informatia. Intra pe sectiuni, te sfatuiesc, de pilda pe Fotbal, Sporturi si acolo vei gasi informatie diferita. O zi buna!

Comentează