Departamentul Antifraudă al UE cercetează finanţarea „Galei Bute”

Obreja: “Nici n-am luat banii, ce anchetează?”

miercuri, 2 noiembrie 2011, 3:01

Obreja: “Nici n-am luat banii, ce anchetează?”

Pe 28 octombrie 2011 a sosit la Autoritatea Naţională pentru Sport o hîrtie de la DLAF (Departamentul pentru Luptă Antifraudă). Informaţia a venit chiar de la Rudel Obreja, prezent ieri la Radio GSP.

DLAF este departamentul care “asigură protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene în România”, conform definiţiei date de Tratatul UE, și “unul dintre cele mai dificile corpuri de control”, potrivit mai multor specialiști în fonduri europene.

DLAF i-a solicitat expres lui Rudel Obreja, în calitatea de organizator al galei prin firma sa, să  prezinte o serie de documente. “Mi-au cerut actele pînă pe 3 noiembrie, deși eu am primit hîrtia nu pe sediul firmei mele, ci de la ANS, mai tîrziu. Le voi da actele, cîte voi putea, pînă pe 3 noiembrie”, a spus el.

“În general, controlul se face cu echipe mixte, formate din români și străini. Echipele au în componenţă specialiști foarte buni”, a spus un om care a fost antrenat pe fonduri europene chiar la Bruxelles. Auditul făcut de DLAF este complex, atît contabil, cît și legal. “În acest caz, probabil că vor dori să vadă de ce ministerul a acordat evenimentul acestei firme, pentru că, în legislaţia europeană, noţiunea de exclusivitate este neconcurenţială. Probabil că vor dori să vadă atît cheltuielile, cît și veniturile înregistrate. În cazul acţiunilor europene, veniturile se taie din finanţare, dar să vedem care vor fi rezultatele auditului în cazul galei profesioniste de box”, a spus sursa citată.

Aflat ieri la Radio GSP, Rudel Obreja a insistat pe ideea că “nu am nimic de ascuns, dar mi s-ar părea normal să cerceteze dacă dau banii, altfel ce cercetează, o hîrtie între mine și minister?”. “Nu așa stau lucrurile. Dacă accepţi să iei bani publici te supui unui anume regim de control”, a precizat specialistul în fonduri  europene. “Sînt curat, totul e fara repros!”, a mai spus Obreja, el declarind repetat ca ministerul ii va retine oricum din bani, ceea ce nu i se pare corect.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

macarone  •  2 noiembrie 2011, 6:26

cand apare si DNA`ul !!!???…….cum se invarteau ei ca titirezul pe ring ca sa apara in cadru !!!…cine ne scapa de ei !!!???

Pavelescu  •  2 noiembrie 2011, 11:01

E normal sa ii fie redusi banii. Contractele de achizitii publice prevad un caiet de sarcini, in baza respectarii sale se face plata. In cazul in care nu au fost indeplinite anumite cerinte, se taie acele cheltuieli. E ciudat cum i-a fost atribuit contractul lui Rudel Obreja. A fost singurul participant?

florin  •  2 noiembrie 2011, 11:18

http://www.mdrt.ro/comunicare/presa/comunicate/mdrt-va-plati-1.539.574-euro-pentru-organizarea-galei-profesioniste-de-box-din-9-iulie-2011

sportdude  •  2 noiembrie 2011, 11:35

Dle Tolontan, ati citi articolul lui Marius Margarit de astazi?
Cum este posibil sa il prezinte drept un luptator pentru sportul romanesc tocmai pe unul Sorin Moldovan pe care chiar dvs l-ati enumerat intre neavenitii din grupul Ridzi. Va amintesc articolul dvs. ”Toti oamenii lui Ridzi”. Observati ca dupa 2 ani acest pusti a fost avansat in institutiile statului.
S-a terminat lupta? se trece la spalarea imaginii?
Va rog sa nu dezamagiti atatia oameni.

Luca  •  2 noiembrie 2011, 11:37

Felicitari ! Inca un articol extraordinar , care si-a atins scopul !

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2011, 12:39

sportdude: este un interviu cu sorin moldovan, da, am scris critic despre acest om si am aceeasi parere, dar e dreptul lui sa-si spuna opinia. Ca e seful unei comisii fara sens, ca are un birou in care intorci un tren si sta degeaba, ca a fost introdus de PD-L si ca se lauda pe holurile ANS ca e nepotul lui Vasile Blaga, astea sint alte chestiuni. Dar are dreptul la o opinie, asta e regula meseriei si dupa ea lucram indiferent pe cine deranjam!

sportdude  •  2 noiembrie 2011, 13:46

Aveti dreptate dle Tolontan, oricine are dreptul la opinie.
Doar va rog sa vegheati in continuare ca oamenii din aceasta specie sa nu pacaleasca publicul larg si sa pozeze in competenti si integri, si asta chiar la dvs in ziar.
Respect.

Rudel Obreja nu şi-a recuperat nici acum banii europeni de la ministerul Elenei Udrea: "Mai bine nu mai făceam gala!" | DinSport Network  •  2 noiembrie 2011, 14:59

[…] Citeşte şi: “Departamentul Antifraudă al UE cercetează finanţarea “Galei Bute”, un articol … […]

Dan  •  2 noiembrie 2011, 16:56

I-a prins si cu asta. N-au fost in stare pana acum sa faca un contract curat

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2011, 16:57

dan: abia a inceput auditul, nu cred ca stii rezultatul

emg  •  2 noiembrie 2011, 19:07

in cazul galei respective e de ajuns sa spui atat: rudel obreja + elena udrea. cine nu stie ce inseamna cei doi inseamna ca traieste intr-o lume a zanelor

don  •  3 noiembrie 2011, 3:58

Rudi Daca ai vazut ca pe la F.R.B. e groasa si lumea e pusa pe tine ,nu datorita faptului ca nu te sufera sau mai stiu eu ce motive , un lucru e clar boxul romanesc este la pamant de 10 ANI. aproximativ de cand ai venit tu pe la putere sau macar pe langa aproximativ 10 ani care ii stiu eu am fost parte acolo !!,…daca in 10 ani nu sa intamplat mai nimic e logic ca ceva trebuieste schimbat ! adica TU.
Nu sunt dusmanul tau nu sunt rasist nu sunt decat un simplu om care vede limpede latura boxului !!! si vorbesc in cunostinta de cauza …
Daca cineva a facut cu adevarat ceva pentru boxul Romanesc este clar si fara dubii Lucian Bute (Cu toate ca mai sunt si altii dar nu au avut parte de atata mediatizare)(se parea ca tot TU controlezi si o mare parte din media)
Scurt …Fa la un fel sa-si i’a Bute banii si dispari din Box …cel putin o perioada ! iar pentru cei care au garantat aceasta gala…

gilos  •  3 noiembrie 2011, 10:59

Nu iese fum fara foc. Fie ca au sesezat ei ceva putred, fie asa sunt procedurile, un lucru e clar : Rudel Obreja este omul aranjamentelor si al culiselor ( dubioase ). Parca-ar fi Mitica Dragomir. . Pe unde a fost a adus numai necazuri. A reusit sa dezafilieze FRB. Ma intreb cine il sustine ? Chiar nu putem face nimic sa-l indepartam pe acest Obreja din peisajul boxului romanesc ?

alex  •  3 noiembrie 2011, 11:10

Catalin, nu mai sari! Presa din Romania este vinovata pentru indobitocirea populatiei, necesara unor astfel de manevre ale guvernantilor! Deschide siteurile ziarelor romanesti si o sa vezi, e halucinant! Titluri ca „9 mituri despre sexul anal”, „de ce nu e bine sa faci sex anal prea des”, „x si-a aratat chilotii”, „y cu pasarica la aerisit” (asta e la moda, la aerisit sau la vedere).

Nu vorbim de un popor, ci de o masa de manevra indobitocita fara cale de recurs de „comunism”. Crima este in forma continuata acum, cand masa de manevra devenita masa de consum e orbita prin aceasta abordare. Nu religia, ci sexul este noul opium al popoarelor.

Am scris asta fiindca stiu ca esti preocupat de sensul meseriei de jurnalist. Nu cred ca este off-topic, este temelia pe care se construiesc abuzurile.

ilie  •  3 noiembrie 2011, 15:43

Si daca auditul iese ok? O sa-ti ceri scuze pentru campania de defaimare a Galei? Sau si astia de la DLAF sunt cumparati si corupti. Sunt curios daca ai curajul la o atitudine demna in cazul unui rezultat bun pe audit.

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2011, 15:47

ilie: stii ce voi spune? ca banii europeni au fost folositi corect. „Campania de defaimare”… ooo… De ce sa-mi cer scuze? Nici nu am spus ca au fost folositi incorect, nu e treaba mea asta, doar ca e o premiera ca au fost folositi intr-o gala de box profesionist.
Dincolo de banii europeni, tie ti se pare OK ca din grupul companiilor de stat romanesti care pierd 500 de milioane de euro/an sa fie dati bani la gala profesionista de box? Mie, nu.

ice  •  3 noiembrie 2011, 16:11

bai nea Tolo ti au cam tremurat chilotii in fata lui Rhudotel atunci la tv
dar ai dovedit ca si PRESA e o arma si te ai aparat eroic ….pina la capat
felicitari
chiar credeam ca ti da o perversa presedintele
stiti ca nu o sa se mai tina alegei la FRB
ca a inceput o campanie da convingere sa l voteze iarasi pe el si ca daca le da citeva rinduri de echipamente o sa l voteze antronorii tot pe el
ca i mare saracie si ce sa faca
sincer pe cine sa puna
ca manager tre sa fi uns cu multe alifii….;celm putin in Romanica
solutii ar fi dar o sa pierdem timp cu formarea altora
Solutia este sa aduca un bun manager care nu e neaparat sa fi fost boxangiu, din contra
ca astia se stiu toti cine ce si cit bea
nu ati auzit frazacatre nu stiu ce doamna
CE FA AI LUAT TU PMNI IN CAP CA NOI
CE ARE UNA CU ALTA
SINCER LIPSA DE DEMNITATE A MULTOR CONDUCAOTRI NE LASA PERPLECSI
LIPSA DE PERFORMANTE SI A VIITORULUI COPIILOR E GRAVA
FELICITARI SI NU VA LASATI

Steaua1986forever  •  3 noiembrie 2011, 18:34

Draga sTolo,
Tu nu te-ai plictisit de „anchetele” tale? Pe bune, sunt de un ridicol absolut. Nu spun ca nu ai dreptate dar…..au finalitate ZERO. Plus ca plictisesti cititorii. De ce nu te intorci mai bine la ce te-a consacrat? La numarat cartonase la meciuri….

andreic  •  3 noiembrie 2011, 21:23

Felul in care a fost atribuit bugetul din fondurile europene va fi stabilit de justitie. Pentru mine ca iubitor al boxului ramane doar faptul ca am putut sa vad un Campion Mondial boxand. Respect Bute, respect celor care au facut gala indiferent cum.

Arabu  •  4 noiembrie 2011, 12:32

Catalin, iti sugerez sa faci o ancheta asupra actiunii pe care a declansat-o ieri seara R.J.(fostul lider al galeriei de la U Cluj,un penal)de a prelua din nou conducerea galeriei. A fost o demonstatie de forta a acestuia, a amenintat cu actiuni violente daca cineva i se va opune. Urmeaza sa spolieze suporterii de bani, apoi va cere bani si clubului pentru a nu crea dezordine pe stadion. Avertismentul lui R.J. catre club a fost dat la meciul cu Dinamo(R.J. are sustinerea ultrasilor lui Dinamo) cand dupa petardele aruncate, clubul U Cluj a fost sanctionat cu 20.000 lei. Este criza si R.J. nu mai are bani!

Comentează