Propunerea noii puteri pentru Știrile TVR: ”Un bărbat pe nume Claudiu”!

UPDATE: Există și o altă perspectivă asupra lucrurilor care se petrec la TVR. Da, TVR a urmat obedientă orice guvern, inclusiv pe cele ale PD-L, cînd știrile (vezi cazul TVR Info) au atins performanțe ideologice penibile. Și asta în condițiile în care TVR și RRA cheltuiesc aprox 270 de milioane de euro pe an! Nu voi înceta să atrag atenția asupra acestui sfert de miliard de euro!

marți, 8 mai 2012, 2:21

UPDATE: Există și o altă perspectivă asupra lucrurilor care se petrec la TVR. Da, TVR a urmat obedientă orice guvern, inclusiv pe cele ale PD-L, cînd știrile (vezi cazul TVR Info) au atins performanțe ideologice penibile. Și asta în condițiile în care TVR și RRA cheltuiesc aprox 270 de milioane de euro pe an! Nu voi înceta să atrag atenția asupra acestui sfert de miliard de euro!

De astăzi, USL guvernează oficial.

Și e interesată de TVR. Potrivit ActiveWatch, Claudiu Lucaci urmează să fie instaurat ca șef al Știrilor TVR. Jurnalistul susținut de noua putere și criticat de ONG a ripostat, atacîndu-l pe Mircea Toma. Lucaci a confirmat că s-a înscris la concursul pentru știrile televiziunii publice, de unde, declară el pentru Mediafax, își dorește să dispară „politizarea, talibanismul şi incompetenţa”.

Dar cine e Claudiu Lucaci?

Citez dintr-un document intitulat ”Denunț”, aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Îl văzusem acum un an și m-am reîntors azi în arhivă pentru a-l parcurge cu mai multă atenție, pe acesta și altele.

”Am conceput o prezentare în valoare de circa 650.000 de euro pe care i-am trimis-o Ioanei Vârstă, consilierul Monicăi Iacob Ridzi de la MTS.
După cîteva zile, aceasta m-a contactat telefonic și m-a chemat la sediul MTS, unde m-am întîlnit cu ea și cu un bărbat pe nume Claudiu care răspundea de relațiile cu presa”.

Așa începeau evenimentele din dosarul Ridzi. Denunțul îi aparține lui Bogdan Iacobescu, reprezentantul firmelor care au făcut afacerea 2 Mai cu MTS, iar ”bărbatul pe nume Claudiu” este Claudiu Lucaci.


Unele lucruri se știu. Lucaci a fost jurnalist în TVR, purtător de cuvînt al guvernului Năstase, consul în Statele Unite, iar în TVR și, apoi, după cum apare în declarația lui de la dosar, ”director de comunicare al MTS, detașat de la TVR”.

99% dintre români nici nu mai știu ce înseamnă acest termen, ”detașare”. Sau știam, dar nu ne-am imaginat că mai există la 20 de ani după. Să fii detașat din jurnalist în purtător de cuvînt!

În fine, nu aceasta este știrea. Interesant e ce a făcut Lucaci în calitate de director de comunicare al MTS în perioada cînd Monica Iacob Ridzi a fost ministru. În luna aprilie 2009, se vede cu Iacobescu și cu Vârstă, după cum se spovedește Iacobescu.

Procurorii pretind că, de fapt, în acele săptămîni, s-a organizat și realizat ”fictivitatea procedurii de achiziție”. Firmele lui Iacobescu nu semnaseră contractele, aveau s-o facă pe 22 aprilie 2009, dar oamenii din MTS lucrau cu ele ca și cum totul era aranjat dinainte. Printre acești cîțiva inițiați ai MTS se număra și Lucaci.

Cînd a fost audiat la DNA, Lucaci a spus că Vârstă era șefa operațiunii 2 Mai, cu delegație de la Ridzi. Procurorii i-au pus în față un email 13 aprilie 2009, în care el trimitea, de pe un email de yahoo către alte două căsuțe yahoo, prezentarea firmelor Artisan și Mark către Ridzi și către Vârstă. ”Nu-mi mai amintesc cum am intrat în posesia prezentării, dar, într-adevăr, am trimis-o mai departe”, scrie Lucaci în declarație.

Șansa lui a fost că n-a semnat nici unul dintre contracte sau dintre documentele falsificate retroactiv. ”Nu am fost implicat decît în executarea unor sarcini iar nu în alcătuirea unui program sau în luarea unor decizii”, susține el. Procurorii l-au considerat martor și nu l-au acuzat de nimic.

Trei dintre subordonații lui, din Direcția de Comunicare a MTS, au semnat însă procesele verbale de recepție. El i-a pus să facă asta deși, tot conform propriei declarații, ”unii s-au temut inclusiv de consecințele penale”. Probabil că mirosiseră ceva. Unul dintre oamenii pe care-i conducea a venit după și i-a spus că ”a fost o recepție formală”. Lucaci a tăcut, n-a spus nimănui și a plecat din minister după demisia lui Ridzi.

Și acum vine răspunsul. Cu ce s-a ocupat, totuși?

Claudiu Lucaci a fost, ca director de comunicare al MTS, cel care a asigurat mediatizarea evenimentului de la 2 Mai, cînd ProTV, Realitatea TV, Antena 3 și MTV au vîndut știri editoriale pentru Monica Iacob Ridzi și pentru MTS. ”Am asigurat condițiile de transmisie audio-video ale evenimentului de către mass-media”, recunoaște el.

În spatele formulării pretențioase stă un adevăr nașpa. 2 Mai 2009 a fost nu doar cea mai masivă, intensă și prost gîndită operațiune de cumpărare de conținut editorial, ci și o publicitate politică ilegală, declarată astfel de Curtea de Apel București, prin Sentința civilă 444/26.01.2010.

Între cumpărătorul guvernamental și vînzătorul reprezentat de televiziuni, Claudiu Lucaci a fost ”persoana de contact”, după cum apare el  clar și repetat pomenit în mailurile aflate la dosar, mailuri care au circulat între departamentele de publicitate ale televiziunilor și producătorii de știri.

Iată cum descrie peisajul,  într-o declarație, unul dintre cameramanii prezenți în mai 2009 la operațiune. Este, într-un fel, peisajul presei din România.

”În ziua de 2.05.2009 am fost anunțată că eu și reporterul trebuie să ne deplasăm la Costinești pentru a filma o știre publicitară cu evenimentul De 2 ori mai tînăr. Urma să fie prezentă și Monica Iacob Ridzi”. Povestitoarea din dosarul aflat în arhiva instanței este o fată, cameraman al ProTV din Constanța. Au ajuns la Costinești, pe plajă. Acolo se afla Claudiu Lucaci, omul de legătură, care distribuia interviurile aranjate cu ministrul. ”Am observat că la fața locului erau mai puțin de 100 de tineri. Monica Iacob Ridzi era filmată în direct de către reporterii Realitatea TV printr-un car de reportaj. Reporterii de la Antena 3, care erau tot cu un car de reportaj, se pregăteau să intre în direct”. Cei de la ProTV intră în față la coada de televiziuni aflate la dispoziția lui Ridzi. ”Ministrul avea un mesaj pregătit pe care l-a reprodus”.

Claudiu Lucaci zice că nu concepuse mesajele, pentru că Ridzi îi reproșase că el, prin textele propuse, nu o scoate suficient în evidență. De atunci, relațiile dintre ei s-au răcit, spune Lucaci. Dintr-un ”un bărbat pe nume Claudiu, o vedetă TVR convinsă de Monica să vină în minister”, rămăsese doar un dispecer plictisit, dar eficient, al interviurilor aranjate pe această plajă aproape goală, unde firmele organizatoare cer televiziunilor să se vadă ”popor mult!”, iar un reporter povestește blazat cum i s-a cerut să tragă o știre ”în cadru strîns”. La coadă, Antena 3 se pregătea să intre în direct, ghidată de purtătorul de cuvînt.

Nimic nu e romanțat, totul apare în dosar.

”De asemenea, am filmat-o pe Monica Iacob Ridzi în timp ce făcea activități sportive”, povestește cameramanul.  ”Era frig și umed”, își amintește reporterul. Dar ”știrea” trebuia făcută de către fiecare televiziune în parte. ”MTS este dispus să plătească 8.000 de RON pentru realizarea a 2 reportaje de știri”, apare într-un mail cules de procurori din burta unei televiziuni. MTS a plătit sute de mii de euro pentru aceste știri și reportaje, rulate de sute de ori în cele cîteva zile din primăvara lui 2009.

”Apoi am predat materialul brut și am plecat”, adaugă jurnalistul. Peste nici 100 de zile, Claudiu Lucaci avea să plece și el: ”După demisia Monicăi Iacob Ridzi, mi-am dat demisia din MTS, mi-a încetat detașarea și m-am reîntors în TVR”. Jurnalist în TVR, coleg de breaslă cu cei de pe plaja de la Obelisc.

 

Comentarii (34)Adaugă comentariu

milici  •  8 mai 2012, 14:50

au plecat sacalii si vin rechinii.

Mihai  •  8 mai 2012, 14:51

Ma bucur ca scrieti despre acest caz. Mi-e teama ca TVR-ul sa nu revina ceea ce a fost in timpul ultimei guvernari PSD. In ultimii ani a devenit una dintre putinele televiziuni ale carei stiri puteau fi urmarite pentru informare, nu pentru circ. Ma gandesc ce se va intampla de exemplu cu emisiunea lui Moise Guran, pe care o urmaresc constant si in care guvernul PDL a fost criticat adeseori – o sa i se mai permita sa critice partidul de guvernamant sau se vor gasi tertipuri sa fie scos din grila de programe?

vlad  •  8 mai 2012, 14:51

Ma bucur ca depolitizeaza TVR-ul, si mai ales ca-l detalibanizeaza (ce naiba or crede ca insemna si asta, ca ma indoiesc ca stiu ce inseamna cu adevarat si ca nu poate fi aplicat asa la intamplare).

Victor Ciutacu – Vorbe Grele » Blog Archive » Politizarea electorală a falimentului TVR  •  8 mai 2012, 14:59

[…] şef la ştiri fără concurs pe Claudiu Lucaci. Dacă mă-ntreabă cineva pe mine (şi văd că nu doar pe mine), fostul purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase, consul şi director de comunicare al Monică […]

Florin Iaru  •  8 mai 2012, 15:10

Bravo, Tolo!

je  •  8 mai 2012, 15:16

Nu-l cunosc pe domnul in cauza decat dupa descrierea facuta de dvs.Dar dupa cum vad ca a sarit si ciutacu si acum si tolo nu cumva se teme felix ca ponta si psd-ul se descotorosesc de antene si vor si ei sa aiba televiziunea lor??prevad o ruptura intre psd si alianta pnl-pc.

Cătălin Tolontan  •  8 mai 2012, 15:30

je: ufff, m-ai prins 🙂 Așa e, sintem parte a unui complot din care face parte, vorba lui Radu Cosasu, Organizatia Mondiala a Coincidentelor.

Si cind Dan Voiculescu a ajuns pe pag 1 in cazul Ridzi tot un complot al lui Felix a fost. Dar extrem de subtil ca nu-l mai pot explica nici eu 🙂

milici Idunic  •  8 mai 2012, 15:32

@milici
DeInscrie-te pe Idunic dacă vrei să foloseşti un nick existent pt GSP.

doru  •  8 mai 2012, 15:33

Nu stiu pe cine propun insa in TVR trebuie sa se schimbe actuala stare de fapt. TVR s-a transformat in televiziunea de casa a portocaliilor, facandu-se o propaganda gretoasa acestora. Se invita niste nulitati de la EVZ si RL , activisti pedelisti si da-i si combate. Nu trebuie pus un om al altui partid dar nici lasati propagandistii portocalii sa continue circul pe banii nostri. Nu mai vorbim de dezastrul financiar creat de clica portocalie: datorii de 300 mil euro, o suma uriasa ce arata impostura pedelista din TVR

Tiberiu Cazacioc  •  8 mai 2012, 15:34

Acum doi ani, tot pe aici, ii scriam d-lui Tolontan, sa ne ridicam impotriva sistemului, nu impotriva unui partid. Viata ne arata ca am avut dreptate. Avem o problema cu sistemul, cu fratiile. Se vede acum in Parlament, se voteaza aproape la o singura mana. Transpartinicii au fost eliberati. Pina la partidul unic, mai este putin. Enjoy!

je  •  8 mai 2012, 15:52

Tolo cu tot respectul , zambesti tu dar nu e zambetul tau.Eu stiu ca incerci de multe ori sa fii vertical dar nu-ti iese de fiecare data.Poate vrodata vei scrie ceva si de procesul lui felix cu min. agriculturii si moralitatea numirii lui constantin ministru al agriculturii, o fii o coicidenta (poti sa bagi si aici organizatia pe care ai pomenito mai sus).Am zis de ancheta asta jurnalistica pt ca e vorba tot de bani publici si stiu ca esti interesat de circulatia banilor publici in natura ca sa ma exprim asa.no hard feelings

Cristi  •  8 mai 2012, 16:01

Corecta observatia cu detasarea. Eu nu prea se mai foloseste si ar fi oricum interesant daca s-a facut in conditiile codului muncii in vigoare!

Razvan  •  8 mai 2012, 16:07

Deci, draga Tolo, asteptam si anchete despre cine sunt oamenii zburati „stalinist” de noua putere: Culcer si fondul de salarii dublat pt colaboratori, plus Radu no name cu dosare penale adevarate.Ia vezi ce a facut cu bugetul emisiunii „de mare succes” Fabrica de staruri s.a. Hai ca ti-am dat un hint.Poate afli ceva real si nu inventat de portocaliii pe care ii servesti acum.

Cătălin Tolontan  •  8 mai 2012, 16:21

razvan: am citat dintr-un dosar penal, nu e nimic inventat si nimic servit, accesul la arhiva e deschis tuturor, dar stiu ca e mai greu de mers ca sa studiezi dosare si e mult mai usor sa ai opinii despre cit de nasoi sint jurnalistii

florin iaru: multumesc, n-ai obosit 🙂

Retro  •  8 mai 2012, 18:52

Draga Tolo !
daca nu as fi fost acolo , as fi zis ca fabulezi ! dar ai dreptate 100% – sunt doar fapte reproduse de tine ! in spatele lor au stat insa smecherii, fraude, incalcari grave si nesimtite ale legii – ca inceput al erei portocalii ! Poate ca s-a terminat , poate ca am scapat……. dar daca strategii – tip Lucaci- ai acelor zile „sunt din nou ce-au fost , si mai mult decit atit ” atunci – sfirsitul e doar un nou inceput !! Ferasca-ne Doamne !

white_blue  •  8 mai 2012, 20:04

Catalin, cand crezi ca USL va infiinta propriul minister de propaganda?
Dupa ce iau 80% din mandatele din Parlament sau inainte?

Veverita Catalin  •  8 mai 2012, 20:10

Atata timp cat o parte dintre noii ministrii sunt fosti ministrii din 2004 ce au fost inlaturati prin votul democratic, la ce te mai astepti, tizule? Oricum, articolul este bun si mai de actualitate decat am putea crede, iar tu, ca de obicei, te lupti cu morile de vant…

ghita florin  •  8 mai 2012, 21:25

multymim din inima partidului si celor care de ani de zile se casnisc sa ne lamureasca ca actuala putere va fi cea mai cinstita si ca politzarea va fi un lucru de neacceptat sub conducerea acestor tovarasi care vor de la noi ,,RESPECT,,-atentie la ce va urma dupa noiembrie

Tata Glontzu  •  8 mai 2012, 23:16

Periodic, precum glaciatiunile, se alterneaza la putere tot felul de partide si aratari bipede, cu o foame teribila de arginti. De vine e populatia care tine stampila in mana si ii propulseaza pe tron indiferent cate matrapazlacuri ar face ei cu voturile in ziua aia oarba.
Tragi-comedia actualelor creaturi patrunse in parlament si guvern este ca nu se ridica absolut deloc nici la inaltimea gleznelor ilustrilor lor predecesori in ideologie, bombo, guzganelul, dipu, manivela, adevaratii maestri ai transferului sutelor de milioane de euroi. Astia sunt atat de prosti ca si faimosul goagal rade de ei, iar cand un aripel analfabet te ia la misto si tie nu iti pasa decat de umplerea conturilor atunci inseamna ca tara nu mai are sanse absolut deloc si numai orbii mai raman optimisti.
Ceea ce vreau sa subliniez este imperturbabilitatea activitatilor diurne ale acestor paraziti care au infestat clasa politica in ultimii 20 de ani. Presa scrie articole despre furturile lor,vine cu dovezi, ei isi vad linistiti de treaba. Parca odinioara erau putin jenati dar astazi se pare ca nu mai au nici rusine, nici jena nici cea mai mica frica. Furtul le-a devenit o a doua natura exact ca la cioroiplani. Orice lege dau o dau pentru firmele lor, in interesul lor evident nu al poporului. Poporul in cea mai mare prte nu invata nimic si se prezinta constiincios la urne.
Separatia puterilor in stat e o gluma buna. Totul e subordonat politic, mai e doar un pas pana o sa-si bage odraslele in diferite loturi sportive doar ca sa-i vada la tv sau pe un podium, dupa ce vor fi mituit in prealabil comisia de arbitri.
Despre cazurile mari de coruptie …ramane cum am stabilit, cui sa-i mai fie frica ca va fi condamnat dupa ce atatia infractori au dat cu flit procurorilor care au strans dovezile ? Se pare ca e un trend cool sa fii chemat la tribunal si apoi eliberat. Iar cei care vor sa fie priviti cu respect ca au furat sute de milioane sau au omorat cativa oameni acolo sa fie retinuti cel mult 29 de zile. Se da cu suspendare poate fi trecut in CV.
ridzi, udrea, berbecalierii, butelie, obreja, dipu, nastase cel cu poponetu nu tomnaticul cu racheta, bittner, seres, renelistii, ai cu semnaturile la vanzarea resurselor nationale rusilor si perciunatilor, …,lista e atat de lunga ca nu ar ajunge timpul sa o scriem, toti astia si cei care vor veni dupa stiu un singur lucru : NU VOR PATI NIMIC, deci pot fura linistiti. In orice tara civilizata ar fi o mana de lucru fantastica pentru diferite sa scriem amenajari de relief, cai ferate, diguri in calea viiturilor, etc. Nu invatam nimic din partea buna a lumii arabe, ne credem popor ales, privim de sus asa zisele tari primitive dar care ne-ar da multe exemple in privinta rezolvarii unei astfel de situatii.
In ceea ce ma priveste imi exprim mereu uimirea fata de tenacitatea dvs neobosita de a scrie si a scrie si a scrie despre tot felul de manarii de calibru care se termina mereu in favoarea lor si nu a poporului. Am vrea sa putem prinde ziua cand vom vedea un greucean ferecat pentru macar 10 ani.
Toate cele bune

Ed  •  9 mai 2012, 0:09

„99% dintre români nici nu mai știu ce înseamnă acest termen, ”detașare”. Sau știam, dar nu ne-am imaginat că mai există la 20 de ani după. Să fii detașat din jurnalist în purtător de cuvînt!”

E adevarat! Dar termenul e „curent” in SRR si SRTV. Sunt multi angajati din zona editoriala care isi pastreaza ocupate posturile in Radio si TVR, in timp ce presteaza ca „detasati” diverse functii pe langa partide si oameni politici in diverse pozitii parlamentare sau guvernamentale, functii – chipurile – „tehnice”, nu politice. Cert e ca fac parte din dispozitivele de comunicare, PR, strategii etc. In cele doua institutii acest lucru e considerat, o sa radeti, „normal”. Departamentele juridice le acorda toate justificarile din lume. „Au dreptul” – e „rezolutia” juristilor. Iar resursele umane se conformeaza. Problema e ca astfel de posturi sunt tinute blocate cu ANII. Niciunul dintre „proprietari” nu e deranjat. In cazul in care cineva ar face-o, institutia s-ar alege cu un proces pe care, evident, l-ar pierde si ar avea si de platit bani grei.
Fenomenul a ajuns sport de masa in TVR si Radio si s-a extins in alte forme: multi angajati isi iau „CFS-uri” (concediu fara salar) cu durata de ANI DE ZILE, pe diverse motive – „studiul”, e cel mai la moda, ca studiul e incurajat de „stat”, nu? – in timp ce studiosii studiaza de zor capitalismul la concurenta, prestand joburi identice cu cele pentru care au un post OCUPAT. Cand situatia „in privat” se impute, se intorc cu toate drepturile si cu coada pe sus la institutia mama, preluandu-si postul si, de regula, aruncandu-l in strada pe loc pe nenorocitul pe care aceasta l-a angajat ca sa presteze in locul lui. Corect, nu?

ovidiu  •  9 mai 2012, 9:33

Update : Propunerea pentru postul de purtator de cuvant al Guvernului – un barbat pe nume Andrei.
Andrei, tonomatul nr.1 al patronului, din cauza caruia nu mai puteam urmari Observatorul, mi-era rusine de rusinea care ar fi trebuit sa-i fie lui. Uraaaa, de maine bag iar Antena 1 in grila de programe !

Vera  •  9 mai 2012, 10:03

Vad ca citezi din marturii si nu din rechizitoriu. Ce relateaza lumea, ca erau si X si Y pe acolo, ca era si mama lui Stefan cel Mare imbracata in albastru s.a. toate astea nu sunt relevante in raport cu acuzatiile. Deci se opresc la marturii. Sper ca nu cenzurezi.

petru  •  9 mai 2012, 10:29

Chiar nu va inteleg ,pe ce lume traiti!?De cind e lumea si pamintul ,adica televiziunile,se intimpla asa .Cine-i sef comanda !Problema e daca actuala putera o sa lase un pic din friie mai slobozi ca programele tvr sa poata fi urmarita de o mai mare masa de telespectatori.Puterea defuncta ,sper ca definitiv,a reusit sa faca in asa fel ca oamenii sa caute alte canale ,tvr dezinformind mai mult decit informind .Sper sa fie mai bine.

Mediaddict » Blog Archive » Ghici cine vine la “Ştirile TVR”!  •  9 mai 2012, 10:34

[…] tolo.ro Related […]

brod  •  9 mai 2012, 12:06

deci, asta e un fel de truica si rodica culcer la un loc. s-au intors baietii, isi pun oamenii la loc si – daca ati observat – oficializeaza chiulul in masa din parlament, cu incepere de saptamana viitoare. iar asta-i doar inceputul!

svetlana  •  9 mai 2012, 12:25

In incercarea de a contracara Antenele si Realitatea, puterea PDL a siluit TVR fara nici o retinere: actualul nivel de nerusinare al televiziunii publice nu-i prea departe de cel ceausist; nu pot sa cred ca sunt cititori ce nu au bagat de seama acest lucru.
Dar venirea lui Cl. Lucaci (care cred ca a fost detasat” o vreme si la Ministerul de Interne) nu ar putea indrepta lucrurile, fiind acest inca tanar om de presa un profesionist al manipularii, delatiunii si subversiunii.
Ce-ar fi sa-l vedem pe dl Tolontan in aceasta functie?

Cătălin Tolontan  •  9 mai 2012, 12:36

svetlana: nu, in nici un caz, nu stiu televiziune.

mihai  •  9 mai 2012, 12:39

Tolo:

Daca CL este vinovat in scandalul MR, trebuie sa plateasca. Cred insa ca la mijloc este altceva: Dan Mihalache (actual PNL) doreste sefia stirilor ba chiar a TVR-ului. Asta se face mai greu dar DM insista, pretinzind ca are in spate PNL-ul si isi mobilizeaza potentiali sustinatori in TVR promitindu-le cite-n luna si-n stele.
Desigur, orice incercare de a politiza (de data asta in sens invers) TVR-ul este scandaloasa. Totusi, in razboiul asta subteran din TVR poate ar trebui prezentate ambele parti ale povestii: CL-PSD versus DM-PNL. Ma asteptam sa faci/faceti asta. Poate nu e prea tirziu. Tinta ar trebui sa fie DEPOLITIZAREA TVR si rentabilizarea ei (dau macar scoaterea din colaps).
MC.

Cătălin Tolontan  •  9 mai 2012, 13:24

mihai: daca dan mihalache doreste sefia TVR, sau orice pozitie in TVR, asta e o eroare de zile mari! Este afiliat politic, nu are nici o legitimitate pentru o astfel de functie

mihai  •  9 mai 2012, 15:00

Catalin: da, asa se pare ca sta treaba. Vrea sefia TVR sau cel putin a stirilor. Chestiunile ar fi delicate cu el din urmatoarele motive: 1) cariera lui a avut putin de-a face cu presa si are experienta limitata in acest domeniu; 2) luarile sale de pozitie din ultima vreme au fost surprinzatoare; cu aproape 12 ore inainte de retragerea Corinei Dumitrescu din functia de candidat la Min Edu, cind majoritatea USL-istilor considerau ca propunerea CD era o gafa, Dan M. o apara public pe CD pe televiziuni.
Repet: problema nu tine de oameni ci de faptul ca se incearca politizarea (in sens invers) a TVR. Trebuie vazut, trebuie „sapat” ce se intimpla. Eu unul am crezut ca toata vilva stirnita in jurul lui Claudiu L a fost cumva stirnita pe linia PD-L. Se pare ca nu e asa.

Cătălin Tolontan  •  9 mai 2012, 15:06

mihai: stiu ca putem suspecta orice, dar nu e cazul. Documentele din dosar sint publice, oricine le poate consulta la Arhiva si sint convins ca, impreuna cu avocatii si magistratii, jurnalistii Gazetei stiu cel mai bine ce e in ele. Nu PD-L sau altcineva. Nu e nimic servit, nimic alambicat. Doar o documentare muncita.

Cit despre Mihalache, o mai zic o data. Putea sa fie cel mai bine intentionat politician, nu ma intereseaza acest aspect, ci exact cel pe care il aduci tu in discutie. Numind un politician la TVR, pe orice pozitie, nu neaparat editoriala, te faci de ris si anulezi toate discutiile despre depolitizare.

Mihalache, ca orice politician, va avea in mine un adversar aprig pentru numirea in TVR.

Nu ca ar conta, desigur 🙂

Matematicon  •  13 mai 2012, 19:24

Intrebarea este daca in TVR trebuie intrat cu un tarnacop, o matura sau cu o periuta de dinti?!?

Institutia asta e ca un balaur cu 7 capete … care infuleca sute milioane de euro degeaba.

Pe de alta parte a devenit un urias cu picioare de lut pentru consumatorii de stiri. Asta s-a vazut in ultimii ani cand, prin audienta din ce in ce mai mica, nu a mai putut fi de folos propagandei PDL-iste.

Bogdan Voicu  •  13 iulie 2012, 11:30

Sunt multe lucruri interesante la Claudiu Lucaci:

1) elogiul adus lui Girolamo Savonarola (un preot franciscan din secolul XV, predicator care s-a opus papei și corupției din Firenze, promovând moralitatea și austeritatea; metodele sale erau simple, intransigente, inflexibile, autoritare: ardea tot ce i se părea de lux sau întinând morala, cum ar fi oglinzile sau cărțile.) Link către postarea lui Claudiu Lucaci: http://www.claudiulucaci.ro/2012/06/acesta-este-omul/. Ideologia promovată indirect ar putea fi ușor etichetată drept extremistă. Cu alte cuvinte, ar fi numai bună pentru o funcție de vârf în TVR???

2) nu reușesc să identific pe nicăieri rezumatul sau măcar titlul tezei sale de doctorat. Pe blogul său există un tag în acest sens, lipsit însă de conținut?? -» http://www.claudiulucaci.ro/tag/doctorat-in-stiinte/. Eu știam că în urmă cu ceva ani era doctorand, dar presa a menționat că ar fi deja doctor… (http://www.tvrinfo.ro/claudiu-lucaci-este-noul-director-interimar-al-stirilor-tvr_18842.html)

Un barbat care conduce stirile TVR: Claudiu Lucaci | Old Click  •  18 martie 2013, 14:17

[…] Catalin Tolontan a scris atunci pe larg despre rolul jucat de Lucaci in scandalul publicitatii politice ilegale cumparata atunci de ministrul Monica Iacob Ridzi. […]

Comentează