Insulta sau developarea lui Ponta

Uluitoarea numire a Doinei Melinte la Agenția Națională Anti-Doping

joi, 7 iunie 2012, 1:47

Uluitoarea numire a Doinei Melinte la Agenția Națională Anti-Doping

Eroarea e altceva. Asta e o corupere.

Victor Ponta o numește pe Doina Melinte, recent demisa şefă a sportului, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale Antidoping și corupe astfel integritatea uneia dintre cele mai importante organizații din lumea sportului nostru.

Scurtă explicație. Pentru corupere. ANAD este afiliată la WADA, iar Agenția Mondială Antidoping reprezintă forma supremă prin care statele luptă, dacă e cazul, împotriva federațiilor internaționale sau chiar a marilor competiții planetare. Într-un sport al banilor, interferențelor și forțelor comerciale, WADA joacă rolul enervant al exigenței. Cînd la FIFA sau la CIO totul e permis, WADA stabileşte regula. Dacă FRF o coteşte, ANAD e obligată să meargă drept înainte.

În România, ANAD păzește curățenia sportului. În aceste zile, Doina Melinte nu se califică nici să intre în holul clădirii de două etaje umbrită de plopii de lîngă „Național Arena”, dar uite că premierul a vîrît-o pe geam, direct în eprubetele unde se amestecă pipiul, promisiunile și dezonoarea.

Și nu vorbim aici despre prestația Doinei Melinte ca șefă a sportului în regimul PD-L. Deși e lamentabil pentru o autentică mare campioană să ajungă, ca obediență, pe aceeași linie cu Gheorghe Florian, vă amintiți probabil personajul, un alt președinte practic invizibil al ANS, numit acolo doar pentru că era amicul din tinerețea sportivă a lui Dan Voiculescu.

Melinte a fost instalată la ANS în virtutea celor 20 de ani de pedelism. Membru fondator al Partidului Democrat și prezență decorativă în tribunele televizate ale taberei Băsescu din dezbaterile electorale, ea a presărat în urmă cel mai neîndurător dezastru: dezastrul mut, cel care nu mai are nici măcar curajul să se revolte.

Finalul, abia finalul a fost apoteotic. Agenția condusă de Melinte a fost cea care a centralizat lista frauduloasă a olimpicilor sportivi care au beneficiat de un bacalaureat special. Olimpici pe naiba!

Aproape 900 de tineri s-au îmbrăcat în treninguri împrumutate cu însemnele României și s-au dus la Bacău ca să se facă de rîs. Ce să vezi, nu a mai fost ca anul trecut, cînd doar 7 din 600 au picat bacul „olimpicilor”. Olimpici, my ass! Acum au apărut camerele de supraveghere și au căzut, în medie, 2 din 3.

Cînd Gazeta a scris că Melinte și-a brodat fiica plus o colegă de la Liceul Tonitza pe această listă manufacturată penal, fosta șefă a sportului s-a ascuns. Am crezut că de rușine, dar, de fapt, ea își lua elan ca să revină în reţea. Am anunțat acum trei săptămîni că va intra în PSD ca să rămînă în picioare după schimbarea de regim și uite că sistemul a avut grijă de ea. Ce nu face omul pentru un job în București! Şi ce nu face Viorel Hrebenciuc pentru o băcăuancă de-a sa, transferată împreună cu alte mii de clienţi politici care au întors armele. Jos PD-L, brava USL!

Ghinionul perechii Ponta – Melinte sînt cifrele. Pentru că frauda nu constă în 300 de falși sportivi din cei 900, cum s-a grăbit să anunțe preliminar ministrul educației sau preliminarul ministru al educației, nimeni nu mai știe; așadar, nu acesta e procentul. Trucajul e mult mai mare.

Astăzi, noi publicăm un singur caz, cel al Federației de Hochei. Din 33 de „sportivi” avansați pe listă, 6 nu au fost hocheiști în ultimii 3 ani, 6 nu au treabă cu loturile naționale, iar ceilalți 21 au competiții internaționale abia în decembrie 2012, deci, conform legii, nu aveau dreptul să devanseze bacul!

Vom izola pe rînd situaţiile, chiar dacă federaţiile nu ştiu cum să ascundă listele, iar noua conducere a sportului se piteşte şi ea. În aceste condiții, pînă lămurești dosarul general și cazul particular al fetei Doinei Melinte, picată și intrată la contestație, ce intervenție salutară!, să faci ceea ce face Victor Ponta este o insultă sau poate o developare a caracterului prin care noul premier înțelege să-și exercite puterea deasupra raţiunii.

Vom vedea ce e. Corupere e sigur.

Comentarii (52)Adaugă comentariu

dac.impielitzat  •  7 iunie 2012, 2:29

„Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei,
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

uite fix asa. tare bine ar fi!

vlad  •  7 iunie 2012, 3:02

Ignorand tot ce spui in articolul asta…. parca Ponta a venit la guvern cu scopul precis sa depolitizeze Romania. Azi citeam un articol ca vrea sa forteze „depolitizarea” TVR-ului. De cand e postul asta de vicepresedinte al agentiei anti-doping un post pe care sa-l numeasca guvernul???

Andrei  •  7 iunie 2012, 3:28

asta e clasa politica indiferent cat vor sa scoata ochii la prosti cu asa zisi tineri.oricine intra intr-un partid e curat maxim 3 luni apoi devine un putregai corupt.

yo_yo  •  7 iunie 2012, 6:37

premieru pune vicepresedintele la antidoping??? Ce treaba are premieru cu asa ceva? Daca de asta se ocupa mai nou premierul romaniei mai bine pica iar guvernu’.

Sa pice pana vin alti… sa faca roata, roata! poate le vine rau de la atatea rasuciri.

Ati observat acte de coruptie??? Sa vedem capete!!! Sa nu va lasati pana nu pica rau cei ce sunt vinovati. Ne-am saturat de scandaluri bagate sub pres.

lardin  •  7 iunie 2012, 6:46

mintea ingusta, cat o pista de atletism, si verticala , cat este ea unde coteste in turnanta, o recomanda cel mai bine pentru astfel de functii. practic, ea crede, cu teroare nationala injectata tacit si constat in venele cititorilor de cancan, ca este unica indreptatita sa preia stafeta , desi nu a alergat niciodata distanta aceasta, dar nici timpul nu-l va scoate vreodata.
ma delas derizoriului si imi cer dreptul de a ma duce la servici si a-mi face cerere sa ocup cea mai de jos functie din societate. cred cu tarie ca locul unuia ca mine nu e NICAIERI intr-un astfel de lant trofic. amin

gretzky  •  7 iunie 2012, 7:58

pai,nu tipa boborul cva vrea usl la guvernare?na belea,boborul are ce si-a dorit!

Beldean  •  7 iunie 2012, 8:23

Cat de naiv trebuie sa fi sa crezi ca cei din USL vor fi mai buni, mai curati, mai cinstiti ca domnii in portocaliu…. Nu exista clasa politica decenta, iar oamenii simpli, normali, au fost si vor fi manipulati si indobitociti de prea multe canale de stiri partinitoare si de prea mult senzational. Politicienii nu respecta poporul roman, nu-l intereseaza de el, altfel nu si-ar bate joc toti de el.

hermilus  •  7 iunie 2012, 8:47

Ca sa vezi cum e viata Cataline…!
Hotul neprins ajunge,….seful politiei:)))

cata  •  7 iunie 2012, 8:47

sa vina pd-l inapoi! cei mai tari :)))))) vrem pd-l vrem pd-l !! fara ei nu putem muri de saracie!

laurentiu  •  7 iunie 2012, 8:55

astia se fac de ras inainte de a castiga alegerile…..
probabil ca o le castige oricum, dar o sa il schimbam pe dracu’ cu muma-sa

parese  •  7 iunie 2012, 9:23

acum nu-l mai injurati pe tolo ca e omul lui voiculescu si ca nu critica decat pd-l, mai fiinte portocalii? )))) Bravo tolo! Stau astia intr-un joc de glezne sint sigur. Dar sincer nu ma consoleaza ca eu o platesc in timpul asta pe madam melinte din banii mei

victor L  •  7 iunie 2012, 9:29

Poate par nesuferit, dle Tolontan.
Dar mie enervarea dvoastra nu mi se pare sincera; chiar nu aveati o vaga ideie despre cine-i USL-ul?
Pe linga ca sint politicieni pe plai mioritic, nu uitati ca sint urmasii lui Iliescu si Felix.

Andreea  •  7 iunie 2012, 9:35

Daca-i schimbi,de ce-i schimbi „ca sa inlocuiesti o gasca politica cu alta” ? … Daca nu-i dai de tot afara de ce nu-i dai ca-s compromisi… Cand oare sa-i mai intri in voie domnului Tolontan ?

dede  •  7 iunie 2012, 9:36

guvernare USL ce vrei mai mult ,de acum in colo o sa conduca smecheria in tara asta !!!!

watcher  •  7 iunie 2012, 9:46

@yo-yo
„premieru pune vicepresedintele la antidoping??? Ce treaba are premieru cu asa ceva?”
„pune” de cand aceasta agentie este in subordinea guvernului si coordonarea primului ministru …. d’aia pune

mnd  •  7 iunie 2012, 10:06

DE CE VA MINUNATI ATAT DE ACEASTE LUCRURI?TOTI HOTII SI LINGAII PDL-listi au trecut la USL si au ramas in functiile pe care le-au avut inainte sa chear au avansat, CORVIN NEDELCU de la MECTS,care a distrus sportul romanesc de performanta si bazele sportive prin asazisa „privatizare in interes propriu,este asociat la firma AMMA GENERAL STORE SRL,cea de la cs.olimpia buc. si biblioteca nationala, A fost numit consilier guvernamental la guvern.CONCLUZIA :DACA STII SA FURI AJUNGI MARE.TOTI sunt la fel.

Radu  •  7 iunie 2012, 10:09

A pus-o Ponta pt ca ANAD e o institutie guvernamentala, bugetara, d-aia. Si e mai mult o sinecura venita, din ce scrie Tolo, direct de la marele sforar Hrebenciuc. Oricum, miscarea asta arata cat de ingust la minte si cat de manipulabil totodata e si nepotul lui Ilici.

Sire  •  7 iunie 2012, 10:14

de ce il asociati pe Ponta cu toate prostiile? a numit-o el, personal, pe asta?

Cătălin Tolontan  •  7 iunie 2012, 10:14

yo_yo: vicepresedintele ANAD e numit de guvern pentru ca are rang de subsecretar de stat. Ceea ce e, evident, o alta anomalie a statului nostru aiurea conceput!

andreea: nu inteleg argumentul tau. Eu spun ca nu o schimbi pe melinte de la sport ca s-o pui la antidoping.

mnd: ai dreptate, corvin nedelcu ajunsese la sgg, dar am scris si noi si alti jurnalisti si a fost dat jos

Cătălin Tolontan  •  7 iunie 2012, 10:16

sire: da, ponta a semnat personal

uite comunicatul guvernului de ieri:

COMUNICAT DE PRESĂ
 

Primul-ministru Victor Ponta a semnat o serie de eliberări din funcţie:

Mircea Ioan Pavelescu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului
Cristina Chiriac din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului
Ionela Bruchental-Pop din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului
Dan Gabriel Nichita din funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale Anti-Doping

De asemenea, Primul-ministru Victor Ponta a semnat o serie de numiri în funcţii:
Doina Ofelia Melinte – vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale Anti-Doping
Ruxandra Elena Gindu – vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului
Gheorghe Predescu – consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului-ministru

fanulumocanu  •  7 iunie 2012, 10:20

Felicitari! articolul este exceptional iar faptele mi se par atat de naturale , atat de bio…
Ce sa mai spun? Dan Diaconescu rules, Comunitatea Tatara din Romania pare de incredere sau Oana Zavoranu – presedinte?
Catalin , pe mana cui mergi? Stiu, nu conteaza.

Cristian  •  7 iunie 2012, 10:40

Romania..tara frumoasa in care traim!

Aloha  •  7 iunie 2012, 11:00

Absolut penibila decizia lui Ponta… Cum adica sa votez schimbarea la alegeri, cand schimbarea se face prin aceiasi oameni corupti??? Adica sa-i schimb pe Basescu, Boc, Blaga si Anastase cu altii de la USL, insa in rest sa ramana aceiasi, pentru ca au schimbat macazul???

sevilla86  •  7 iunie 2012, 11:05

Cit de adevarat este sloganul cu…”aceasi mezerie”!In aceste zile se face predarea de stafeta de la niste hoti la alti hoti!

cristian demirel  •  7 iunie 2012, 11:12

Sa spui ca ANAD este ultima reduta in lupta cu o lume a sportului din ce in ce mai corupta, mai viciata, mi se pare o naivitate. Este greu de crezut, daca luam ca exemplu fotbalul, ca jucatorii nu pot dormi de frica ANAD-ului. Au fost prinsi cativa cu ceva timp in urma, dar acela era doar varful aisbergului. La fel si in alte sporturi. Cat despre atitudinea fata de Doina Melinte, o avea si ea ceva bube in cap, dar parca nu merita sa sara presa ca arsa atunci cand este numita intr-o functie oarecare (vicepresedinte ANAD). Daca nu te revoltai tu, probabil ca nu aflam niciodata. Olimpicii, adevarati sau falsi, au dat acelasi bac ca toti ceilalti elevi, cu aceleasi camere hulite, si au picat in acelasi procentaj. Nu cred ca Melinte trebuia sa verifice daca cei de pe lista au alergat sau nu 100 de m in viata lor. Daca a pus ea, din burta, pe lista, 10, 20, 30 de nume sa-i fie de bine. Eu pentru medalia de aur din ’84 o iert.

simplu_suporter  •  7 iunie 2012, 11:21

Tolo – vezi cu „interventia salutara”. se pare ca nu e folosit corect termenul „salutar” in acest context. ar fi trebuit sa se refere la o operatie medicala sau alta interventie de sanatate…

mircea  •  7 iunie 2012, 11:29

Vorba lu’ Tanase: „Cu asta ce facuram?”
Romania o tara minunata unde politicienii sunt toti o apa si un pamant, oamenii de rahat ai tarii!

vlad  •  7 iunie 2012, 11:29

@cristian demirel Tu traiesti pe alta lume??? Nu au dat acelasi BAC!! Anul trecut au promovat 99%!!! Tu iti dai seama ce procentaj e asta pt niste sportivi??? Anul asta din fericire au trecut doar vreo 30-40%, insa cei care cred ca asta e un procentaj corect sunt niste fraieri. Pai asta e un % la nivelul anului trecut, iar aici vorbind de sportivi, pragul ar trebui sa fie mult mai jos, daca ar fi fost un examen corect. Si DA, Melinte, in calitate de presedinte, este reponsabila nu doar pentru cei 10 oameni pe care i-a trecut ea personal pe lista, ci pentru toti ceilalti 850, care s-au inscris cu complicitatea ei!!!

Cătălin Tolontan  •  7 iunie 2012, 11:57

simplu_suporter: „salutar” se foloseste ca „salvator” sau „util” in orice domeniu. Salutara poate fi interventia unui portar de fotbal, unui muncitor sau unei comisii de contestatie in acest caz 🙂

io  •  7 iunie 2012, 12:00

Agentia Nationala Anti Drog, e o gluma. 🙂 pe langa partea cu sportul, ei trebuie sa desfosare si campanii de prevenire a consumului de droguri, in general. Si sa vezi cum veneau ei, pe vremuri, in liceu sa ne intrebe, de fata cu toata lumea (colegi, profesori, directoare), daca consumam sau am consumat droguri.

va dati seama ca toata lumea a ridicat mana. :))

comisarul vesel  •  7 iunie 2012, 12:04

Cine a fost la Agentie inainte…E Coifan? DA! El a fost schimbat de la ANFP ( vice ) de catre Boc si pus la antidoping sef. A? Acum Melinte pitulata aici…tot din opozitie dar pt acestia…PUTE a blat!

bindea  •  7 iunie 2012, 12:06

Eu propun sa fie facute liste cu mari campioni, mari aviatori, mari revolutionari, samd. Si daca vreodata au facut ceva bun pt Tara Romaneasca, sa li se permita in prezent sa faca orice. Sa-si bage fata la bac fara examen, la facultate, sa-si puna rudele in functii, samd. Chiar nu pot sa inteleg asta. Un mare sportiv este un model de urmat pentru altii, e o vedeta, o persoana publica. Gloria se castiga greu, se pierde repede. Ai facut-o, ai calcat pe bec ? Gata, retrage-te din viata publica si lasa sa se astearna uitarea peste toate porcariile si ilegalitatile pe care le-ai facut ca „sefa a sportului”. Incredibil. Ponta o fi numit-o din cauza ca-l streseaza Hrebenciuc, dar faptul ca Doina Melinte a acceptat aceasta numire, spune tot despre caracterul ei. Din ciclul „spalata e ca noua”…

ipse  •  7 iunie 2012, 12:20

Cu un guvern, cu Ioan Rus in el, facut sub aripa rozalie a „hrebenciucului”, piticul-Ponata gafeaza pe banda rulanta. Am sarbatorit elibeararea de „ciuma portocalie”, ca sa aterizam intr-un USL, rozaliu pina la PSD-ist de suspect… Total nepregatita, opozitia apeleaza exact la cei, din cauza carora, au pierdut alegerile anterior!? Pentru mine si „prostime”, GRESALA FATALA, pentru care nu-i voi mai alege… Nu vrem CIUMA PORTOCALIE dar nici CANCERUL ROSU! NE-AJUNGE! Deci, avem zi libare de ziua votului! Toate partidele sint GUNOAIE CORUPTE, MINCINOASE si HRAPARETE! Politicenii, bande de hoti mafioti; APROAPE FARA EXCEPTIE! Biata Romanie mai existi?

yaruk  •  7 iunie 2012, 12:27

Cataline,

Am toata stima pentru tine.
Ponta trebuie sa scape de nastase,mitrea,hrebengiuc si alti vechi(li)din psd pentru ca acesria vor baga in fata o gramada de oameni compromisi.E greu pentru el sa scape de ei dintr-o data dar justitia l-ar putea ajuta in acest sens.
Ponta ar trebui sa aiba in minte mereu treaz spiritul Pietei Universitatii !

Puppinkuresku  •  7 iunie 2012, 12:30

TOLO cred din ce in ce mai mult ca tu esti un T..P.T sau nu intelegi nimic !!?? ARE DREPTATE DAN DIACONESCU : USL si PDL = MIZERIE. O sa ai marea surpriza cand PP-DD o sa castige 20% din voturi ( o catastrofa ). Pana atunci ILICI, FELIX, MARINARUL, SOMNOROSUL ROD MAI DEPARTE CIOLANUL NUMIT „ROMANIA”. TRAIASCA ALESIIIII POPORULUI !!!???

m&m  •  7 iunie 2012, 13:17

Responsabiliate penala!
Pana cand?! Mi-e scarba de cum suntem luati la misto de niste jigodii de nimic.

Amalia  •  7 iunie 2012, 13:34

Nu v-ati dat seama pana acum ca, coruptia e transpartinica?
Ar fi timpul sa votam si sa judecam oamenii pentru valoarea lor, nu pentru partidul din care fac parte.

SIMION  •  7 iunie 2012, 13:47

Imi vine sa urlu.nu este posibil ca aceasta persoana sa fie numita intr-o asa functie.

calator  •  7 iunie 2012, 14:04

va invit sa faceti o ancheta privind admiterea la liceele cu profil sportiv. desi trucarea probelor si admiterea pe locurile pt sportivi a avut loc saptamana trecuta, puteti incepe cu bucurestiul sa vedeti cati dintre cei admisi sunt intr-adevar practicanti (macar la nivel mediu) al acelor sporturi

lidia  •  7 iunie 2012, 14:33

Si care-i noutatea???? La ce va asteptati???

Anna  •  7 iunie 2012, 14:41

Nu mai ies bucurestenii in Piata Universitati??? Rusine bucurestenilor, ne-au readus comunistii la putere! Abia scapasem de ei!

sergiu  •  7 iunie 2012, 15:35

Este rusinos!Nu se pot debarasa de PCR – pile,cunostinte si relatii.Tine-o tot asa Ponta!

dragan  •  7 iunie 2012, 18:30

Respect domnule Tolontan,
Inteleg de ce nu puteti sa vorbiti despre seful dvs.
Dar ma conving ca nu sunteti de nici o „culoare” politica.
Asa ar trebui sa fie cat mai multi romani si sa se revolte de fiecare data cand lichelele politice isi fac mendrele.
Vedem toti ca actuala clasa politica este compromisa total si ca este foarte actual ” plaeaca ai nostrii vin ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii”.
Lehamite……

CLIO  •  7 iunie 2012, 22:05

Ptonta este un mascarici, a tinut tare dwe tot sa schimbam 2 prim ministrii si un guvern , pentru ca ei aveau un program de guvernare malign !Dar vedem ca acest guvern tine pe prim plan acelasi program malign!Acest premier ptonta impreuna cu guvernul Romaniei, pentru ca el nu este proprietarul guvernului,nu este in stare sa schimbe programul PDL-ist, il duce mai departe!Atunci de ce i-am dat jos pe ceilalti ??Oare ceilalti postatori, sunt atat de naivi sa creada ca va deschide spitale si scoli si ca va da cele 1 000 000 locuri de munca??Woww, cat de usor sunt de pacaliti bieti romani satui de cei 23 de ani de minciuna!Ne-am bucurat toti cand am scapat de guvernul pdl-ist, dar bucuria a fost scurta!Am pus o aceeasi Marie, cu alta palarie !A promis ca va schimba legea pensiilor din prima clipa !Ati vazut vreo schimbare?Din contra mareste varsta de pensie!asadar, l-am omorat pe dracul si l-am adus pe taica/su !Halal USL !Bleah!

Cresterea in sondaje este facuta artificial, prin minciuna, plus campanie parsiva sub culorile partidelor aflate in competitie cum s-a dovedit in sectoarele 2 si 3 !Seecteer sincer Usl, pacat, ROMANII au sperat ca poti schimba ceva!Schimbi doar palaria!

Dinu G.  •  7 iunie 2012, 22:37

Am citit intamplator acest articol si comentariile atasate. Nu vreau sa intru intr-o polemica cu cei care postati aici. Pun o intrebare si o constatare.Intrebarea e ,… care dintre voi , avand posibilitatea unui astfel de post , nu ti-ai fi bagat copilul pe acea lista??? [ Fiti sinceri cu voi insiva-nu trebuie sa recunosteti pe acest blog!]Constatarea e ca ciuma portocalie nu s-a predat! Lupta si iar lupta. Tine-tii steagul sus si veti fii fericiti. Vai de neamul care pupa unde a scuipat. Sau mai bine zis pupa mereu, mereu,…pana i-o iesi ochii din cap ca la melc. Sa aveti zile mai bune !!

petru  •  7 iunie 2012, 23:18

Cata , in ce-o priveste pe DM ai perfecta dreptate , simpla apartenenta la PDL-ul care a fost atat de nefast Romaniei, ca sa nu mai vorbim de prestatiile manageriale nule sau chiar mica escrocherie de la BAC , o descalifica dintr-o eventuala postura publica. E un caz tipic si foarte romanesc de fosta valoare profesionala si actuala non-valoare in plan public. Dece intra si ea in categoria „erorilor de recrutare’ ale lui Ponta ( alaturi de tanti si nenea de la educatie si altii mai mititei dar la fel de nuli ) este de neinteles pentru premierul nostru care nu e in mod clar un naiv. Probabil ca reteaua de „politicieni” romani nu permite accesul valorilor si nici risipirea fara rost a oamenilor siguri si adaptati sistemului. Decat sa pui in post de raspundere un om pe care nu-l cunosti si pe care nu stii cum sa-l manevrezi, mai bine te folosesti de cadre de nadejde care nu te lasa la greu si nici nu-ti incurca socotelile.
Pe de alta parte , insa , bac-ul pt. sportivi trebuie sa existe si nu numai pt. olimpici si componenti de loturi nationale. Sportul si scoala nu prea merg impreuna , iar unui copil care face sport de performanta nu poti sa-i ceri sa mai stea si sa invete ca cei de la „Viteazu” sau „Sava” . Pe de alta parte nu poti nici sa-i inchizi portile pt. o profesie viitoare refuzandu-i trecerea BAC-ului sau trimitandu-l la liceu la 25 ani cu copii de 15. Marea prostie este ca si la acest BAC se dau subiecte la fel de grele ca la cel normal , diferenta fiind ca in trecut , sportivii erau lasati sa copieze. Adica o treaba romaneasca , in care ne facem ca muncim dar de fapt ne furam caciula. Ar trebui gasit un alt sistem de examinare pt. sportivi care chiar fac sport ( evident, nu luaze gen dra. M ) ceva previzibil , cu subiecte publicate prealabil pe care sa le invete pe toate si cu care , odata stapanite relativ bine , sa putem considera ca detin acel bagaj de cunostiinte care e necesar unui absolvent de liceu si potential candidat la o facultate.
Imaginati-va lotul de box raspunzand la intrebarile alea cu poezia lui Nichita Stanescu. Te doare capu’ ….Cu liceul la Viteazu si 6 ani de facultate ma uitam la alea 2 intrebari ca curca’lemne. Ar fi trebuit sa-i rugam pe Plesu si Manolescu sa ne lumineze. Sa raspunda ei la traznaile alea , sa inteleaga si restul lumii ce-or fi vrut de fapt geniile de la Ministerul Invatamantului sa scoata de la bietii elevi.

sorin  •  8 iunie 2012, 9:30

Impresia mea e ca Ponta nu e destul de matur pentru functia pe care o ocupa si nu ma refer neaparat la varsta. Deocamdata mi se pare ca-si umfla muschii si arata ca face cum vrea el , numeste pe cine vrea el etc.Sa mai vedem . Sunt curios cum ii iese chestia aia care se duce la Consiliul Europei sau ce-o fi ala , el sau Basescu .E ca un copil care vrea sa fie el primul.Sigur , asta si in conjunctura in care toti s-au saturat sa-l vada pe Basescu peste tot .

mumu  •  8 iunie 2012, 13:34

Tolontane frate, cum tu nu esti prost, inteleg ca deformezi realitatea, acuzandu-l pe Ponta de fapte si actiuni care nu-i intra in atributii si de care poate ca nici habar nu are, doar pentru ca ii consideri pe cititorii tai de o prostie nemarginita.
Ce ti-e domnule, si cu nemernicia asta!

Leonardo  •  9 iunie 2012, 0:48

Alo,dragi tovarasi si domni,nu mai „dati” atata in sportivi! In genere sportul-prin performerii sai- este cel mai bun ambasador al unei tarii . Nu politicienii corupti de care vorbiti fac cinste tarii.Intre olimpicii de matematica , lb. romana etc. si olimpicii de la scrima ,inot,gimnastica,judo si alte multe discipline este o mare diferenta !Unii isi rup coatele pe bancile din scoala ,altii fac bataturi in palme in salile de sport-majoritatea din frageda copilarie.Nu poti sa ajungi campion olimpic la atletism decat alergand mii de KM pe an.La fel nu poti castiga olimpiada de lb. romana decat studiind si citind mii de pagini intr-un an.Si unii si alti trebuie pretuiti si respectati.Este destul de greu(chiar imposibil) sa faci sport de performanta si sa fi la fel de bun deopotriva in clasele din scoala.Consider ca pentru toti sportivii de performanta examenul de BAC trebuie sa fie mai accesibil,mai facil.Un sportiv de performanta poate sa ajunga campion mondial si/sau olimpic la varsta de 19 ani,25 si chiar la 30 de ani.Se considera ca ,la astfel de varste,deja ai diploma de bacalaureat in sertarul de la birou.Asadar, trebuie sa fim mai toleranti,sa lasam egoismul si invidia deoparte si sa nu distrugem cea mai ramas din SPORTUL ROMANESC DE PERFORMANTA !

Bacauanul  •  9 iunie 2012, 13:45

Premierul Ponta a declarat la A3 ca nu a vrut sa o lase somera pe dna Melinte. Oare nu a stiut ca dna a fost deputat FSN de Bacau si director DJT in judetul Bacau o viata intreaga tocmai ca urmare a unor succese recunoscute? Oare dl Ponta nu stia ca statul roman intotdeauna si-a premiat sportivii cu sume mai mari sau mai mici si alte diverse avantaje? Nu cumva tot din bani publici lui Melinte i se plateste o pensie viagera tot ca urmare rezultatelor obtinute in 84? Dupa ce le dam pensii viagere pe viata, acum le dam unora si functii publice pe viata…

Comentează