Azi am papion

Azi am papion pe blog. Se știe de ce.

luni, 18 iunie 2012, 12:00

Azi am papion pe blog. Se știe de ce.

Comentarii (54)Adaugă comentariu

stanciu  •  18 iunie 2012, 13:12

Scoate-ti papionul, nu participa la porcaria asta! Ce e aia ICR? O institutie subordonata presedintelui, de unde pana unde? Si apoi, Patapievici nu are ce cauta intr-o astfel de functie: nu era el mare intelectual de dreapta, nu ne vorbea el de performanta? Cum sa fii de dreapta si sa te lupti pentru o pozitie de bugetar, cand performanta e zero? Eu as lua ICR-ul si l-as subordona ministerului.

zagna  •  18 iunie 2012, 13:17

domnule tolontan, m-ati dezamagit! nu inteleg cum puteti sa-l sustineti pe patapievici dupa tot ce a facut impotriva culturii si a romaniei!?!
ati pierdut un fan (acum stiu ca va doare-n cot)!

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 13:20

zagna: mai bine o disputa vie decit un fan neconditionat

Kius  •  18 iunie 2012, 13:28

Miscarea asta cu papioanele o sa il aduca pe Patapievici in anonimat 🙂 pentru ca era singurul lucru care il face diferit.

puiu  •  18 iunie 2012, 13:36

doar bravo!!!!!!!

Dan  •  18 iunie 2012, 13:48

Ca principiu, nu înţeleg cum poţi accepta simultan ICR-ul şi TVR-ul: două organizaţii ocupate cu redistribuirea banilor strânşi cu de-a sila (prin taxe şi impozite) de la cetăţeni, după bunul plac al conducerilor lor. În subsidiar, nu înţeleg fervoarea acestui protest. Eu sunt convins că există viaţă şi după Patapievici.

Îţi recomand şi ţie, ca şi altor prieteni, articolul lui Ovidiu Pecican din RL: „Cultură, propagandă şi funcţionare legală clară”.

Pe mine mă mâhneşte faptul că votul uninominal dintr-un singur tur a trecut fără umbra unui protest similar. Nici măcar o panseluţă la butonieră, darămite papioane pe blog. Şi după asta să ne mai indignăm când ni se spune că „intelectualii ăştia par mai sensibili la robinetul cu bănuţi decât la principii”?

PS Iepuraşii Playboy trebuie să fie foarte mulţumiţi că moda lor revine. 🙂

Jerome  •  18 iunie 2012, 13:49

Tolo, poate ca inainte sa-ti pui papion, trebuia sa-ti raspunzi la intrebarea daca conducerea ICR s-a implicat in jocurile politice.

Daca s-a implicat politic, trebuie schimbata politic.
Daca nu s-a implicat, sa ramana ca pana acum.

gst  •  18 iunie 2012, 14:13

@ Tolontan: e bine ca ai papion. Insa degeaba …

luis  •  18 iunie 2012, 14:29

Da, se stie. Pentru ca niste pseudo-intelectuali sa poata sta, in continuare, closca in fruntea unei institutii a statului roman, avand ca principala sarcina in fisa postului idolatrizarea si compunerea de ode pentru presedintele statului.
Care, in contrapartida, plateste bine, ca doar nu da de la el. Da de la aia fara papion.
Liderul, intelectual de marca, a facut apologia mictiunii altor natii pe poporul din care se trage, celalalt e un manelist cu rasini filozofice, ambii valoreaza cam cat o patrime din cel ce le-a precedat in fruntea institutului, pe vremuri mai putin infloritoare. Predecesor de care poate au mai auzit cativa: Augustin Buzura.
Nu in ultimul rand, bugetul institutului cu bataie in industria XXX (vezi „creatiile artistice” etalate) si a poneiului cu zvastica, expus cu nonsalanta in SUA, aproape atinge valoarea bugetului Ministerului Culturii. Care trebuie sa se ocupe de patrimoniul unei intregi natii. Prin urmare, sa purtam papion. Dar, scuzati-mi expresia, nu la gat.

Doru  •  18 iunie 2012, 14:30

Tolo ,se vede culoarea portocalie a papionului tau . De ce nu te-ai ofensat asa atunci cand presedintele tau iubit Base l-a ironizat pe Tariceanu :”… european cu papion …” ?

geronimo72  •  18 iunie 2012, 14:43

stiu ca nu se discuta gusturile, dar sa’l sustii pe patapievici…mai nea’ tolo, iti spun sincer: nu ma asteptam la ‘mneata! 🙁

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 14:51

geronimo72: da, il sustin pe patapievici si, mai ales, sustin ideea ca o echipa care isi face treaba are nevoie de sprijin, nu de contre. Avem atit de multe institutii in Romania de ne permitem sa stricam una?

valmon  •  18 iunie 2012, 15:10

nu trebuie uitat nici dl. Dorin Dobrincu, de la Arhivele Nationale, profesionist, treaba buna la institutie si scos tot acum fara nici o explicatie..
observ o lipsa de informare la comentatori, va rog sa nu-l credeti pe minciunosul dl. Diaconu, bugetul ICR e muuuuult mai mic in comparatie cu cel de la MC ( gen 750 mil vs 40 mil )…dar cum si la fotbal se pricepe toata lumea si aici vorbeste lumea fara sa cunoasca detaliile 🙁

serbanescu marius  •  18 iunie 2012, 15:12

Intreaba-i pe smecherii care posteaza mai sus daca stiu care este scopul ICR, daca stie macar unul ce a facut ICR in Romania si in strainatate pentru Romania, daca a aflat vreunul ce spun intelectualii adevarati despre miscarea asta a lui Ponta, indiferent ce politica fac acesti intelectuali.
Nu au habar, ei il asociaza pe Patapievici cu Basescu si gata….JOS !!
Prietenul luis a dat cateva exemple negative, sa zica si de celelalte, sau poate se simt Mircea Diaconu, Stelian Tanase si altii.
Nici eu nu-l agreez pe Patapievici pentru ca mi se pare cam afectat, dar treaba a facut de cand e acolo, doar ca nu si-a facut publicitate ca prietenul nostru Becali. Asta da intelectual rasat…

taunul.  •  18 iunie 2012, 15:21

Oh, Doamne ce DEZAMAGIRE!!! Adio Tolontan…. ala nu e papionul culturii ci zgarda portocalie…

AGelu  •  18 iunie 2012, 15:22

Bravo, Tolo ! Daca vom politiza si cultura si realizarile ( mari sau mici , asa cum sunt ele ) ICR atunci sa nu ne miram ca suntem perceputi in vest ca o natie integrala de tigani. Va veni o noua conducere, o alta abordare ( profesionista bineinteles ) dar pentru a reintra in circuitul cultural european se vor pierde 2-3 ani. Apoi alte alegeri, alta schimbare de conducere ( noua majoritate va proceda la fel ca precedesoarea ca n-o fi ea mai proasta ) si uite cum in loc sa se munceasca 4 ani ( cum spunem mai bine sau mai rau, dar continuu ) se va munci in hopuri cate 1-2 ani din patru. Pentru domeniul cultural modul asta de promovare e pierdere curata.
Inca o data felicitari .

mihai  •  18 iunie 2012, 15:27

de astazi, pentru mine ,ai intrat in gasca aplaudacilor portocalii:turcescu ,cristoiu,mircea marian ,patapievici,mihaes

fata morgana  •  18 iunie 2012, 15:30

Carl XVI Gustaf, Regele Suediei: „De mai bine de un an, avem privilegiul de a cunoaşte cultura română în toate formele ei datorită Institutului Cultural Român de la Stockholm, situat în apropierea Palatului Regal, pe Bulevardul Skeppsbron. Intensa activitate a acestui institut înseamnă mult pentru cunoaşterea moştenirii culturale româneşti în Suedia.”
Plácido Domingo: „Ţin să mulţumesc în mod deosebit Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia pentru onoarea pe care ne-a făcut-o organizând acest concert, la Teatrul La Fenice, alături de câştigătorii ediţiei din 2010 a Operalia – The World Opera Competition.”
Dieter Kosslick, directorul Festivalului International de Film de la Berlin (Berlinale 2011): „Apreciez foarte mult filmele venite dintr-o ţară mică, care face parte din Europa Centrală, care ajung în Germania dar şi la Festivalul de Film de la Berlin prin Institutul Cultural Român”.
Lidia Jorge, renumită scriitoare din Portugalia: „Atunci când pe glob se vorbeşte despre Institutul Cultural Român, toţi cei care cunosc activităţile filialei din Lisabona o apreciază drept una dintre cele mai dinamice din câte a deschis România pe diverse meridiane. E de admirat diversitatea iniţiativelor ICR Lisabona în varii domenii artistice – muzica, cinema, arte plastice, literatura, arte scenice.”
Torbjörn Elensky, Axess:
„Principalul produs de export al Romaniei este cultura. Aceasta țara ne arata ca la baza identitații europene stau istoria, tradițiile și amintirile comune, precum si un schimb de valori care dureaza de secole. (…) Nimeni dintre cei ce implicați in viața culturala a Stockholmului din ultimii ani n-a putut sa nu remarce activitatea Institututului Cultural Roman de la Stockholm. Tari mari, cum ar fi Germania, Franta, Spania si Italia, au de decenii incoace institute bine consolidate la Stockholm, foarte importante pentru schimburile culturale, cu oferte culturale ce cuprind cursuri de limba, proiectii de filme, expozitii de arta si seminarii ambitioase cu scriitori invitati. Cu toate acestea, Romania se remarca printr-o activitate si mai ambitioasa si printr-un networking sistematic. (…) N-ai cum sa nu fii entuziasmat de programul ambitios al ICR Stockholm si de contributia institutului la sporirea schimburilor culturale intre Suedia si Romania.“

stefan  •  18 iunie 2012, 15:36

domnule Tolontan
1. credeti ca domnul Patapievici e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai destept? nu il poate nimeni inlocui?
2. cine de la ICR a dat concurs pentru functia pe care o ocupa acolo? ati auzit dvs. de vreun concurs pentru ocuparea vreunei functii acolo (eventual functie de conducere)? eu nu.
3. bugetul ICR a fost in 2005 de 11 milioane RON-rectificat la 8 milioane. In 2011 a avut un buget de 43 milioane RON, de 4 ori mai mare (in timp de criza!)
aveti grija pe cine sustineti si stati departe de politica.

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 15:44

mihai: pai ai dreptate, cu asta m-am si ocupat in ultimii ani… Am fost aplaudac portocaliu.

I-am aplaudat pe urmatorii pedelisti:

Udrea si Scripcaru (patinoarul de la brasov)
Ridzi (2 mai)
Placinta (incercarea de schimbare politica a elenei francu)
Melinte (bacalaureatul olimpicilor)
Blaga si tot grupul MBS (contracte multiple cu statul)

si altii

Jerome  •  18 iunie 2012, 15:50

Tolo, observ ca nu raspunzi la o intrebare clara si directa : Conducerea ICR s-a implicat politic ?

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 15:53

jerome: s-a implicat politic ce inseamna? S-a inscris in partide? Nu. A avut opinii politice? Da. E gresit? Dupa parerea mea, nu.

Jerome  •  18 iunie 2012, 15:59

Tolo, multumesc pentru raspuns.

As mai avea o nelamurire.
Daca o institutie a statului isi desfasoara activitatea numai pe baza bugetului aprobat de catre parlament, nu este normal ca respectiva institutie sa aiba o conducere numita de catre aceia care ii asigura fondurile ?

PS. Desigur ca poti avea o parere contrara, asa ca te anunt ca de astazi Eu te demit de la Gazeta Sporturilor !
Nu am nici o treaba financiara sau de alta natura cu Gazeta Sporturilor, insa port papion.

guthi  •  18 iunie 2012, 16:07

taunul:Din pacate mai sunt si alti ,,tauni” ca si tine pe aici.

Victor  •  18 iunie 2012, 16:10

daca e ceva care functioneaza, romanii il demoleaza.
nu se apreciaza valoarea sau performanta, mai degraba culoarea politica (desi daca am fi macar obiectivi am vedea ca i aceeasi culoare de 22 de ani).

AGelu  •  18 iunie 2012, 16:12

Autorule , fii sincer : nu-i asa ca subiectii aia din mesajul 18 „Fata Morgana” sunt si ei aplaudaci portocalii ? Ce conteaza ca e pentru prestigiul Romaniei , daca sunt adversari politici sau nu ne plac ochii lor , la lada de gunoi a istoriei cu ei ! Unde am mai auzit asta ? Pe cand si arderea cartilor (sau ce altceva or mai crea) dusmanilor de clasa in piata publica ?

luckyrapid  •  18 iunie 2012, 16:20

Tolo, Tolo… Ai dat tu in, citez „Udrea si Scripcaru (patinoarul de la brasov), Ridzi (2 mai), Placinta (incercarea de schimbare politica a elenei francu), Melinte (bacalaureatul olimpicilor), Blaga si tot grupul MBS (contracte multiple cu statul)” dar degeaba. Degeaba dai in astia daca nu dai in tatucul lor, basescu, pe care vad ca il pupi in continuare. Cat despre ICR, sper ca parlamentul sa sparga cuibul

Marian  •  18 iunie 2012, 16:26

Domnule Tolontan, nu incetati sa ma surprindeti placut!

Jerome  •  18 iunie 2012, 16:32

luckyrapid

Sa nu fim absurzi…sau postaci.
Daca nu era Tolo, naiba stia de Ridzi, Scripcaru, etc.

Acum si eu cred ca Tolo greseste, insa nu il putem banui de partizanat politic.
Asta este parerea lui si are (ca noi toti) dreptul sa aiba o opinie si sa militeze pentru ea.

panpage  •  18 iunie 2012, 17:06

Si eu port papion astazi! Ne vedem la ICR.
Nici eu nu cred ca este gresit ca Patapievici si Mihaies sa aiba opinii politice, dar nu ma asteptam ca tu sa nu-i condamni pentru exprimarea opiniilor lor politice in EVZ.

diviner  •  18 iunie 2012, 17:09

Ca de obicei, felicitari! Valul de commenturi negative are 3 fundamente:
1. ICR e un institut plin de intelectuali si se considera undeva deasupra tuturor, chit ca majoritatea care a comentat habar nu are ce e sau despre ce e acest ICR.
2. Ai zis ceva care este „impotriva” USL-ului, automat esti basist, ungurenist, pdlist, s.a
3. Postacii au invadat mai toate forumurile, inclusiv acest blog.

Felicitari inca o data, gsp.ro ramane un site de calitate. Aveti grija sa nu deveniti „basist”, nu de alta, dar sunteti obiectivi, iar obiectivitatea nu este bine privita in Romania.

performer  •  18 iunie 2012, 17:22

Felicitari,dar aveti probleme….Lapusneanu ar fi stiut de ce!
Trist pt. Romania este ca sunt mult mai multi decat as fi crezut!

valah  •  18 iunie 2012, 17:24

Domnule Tolontan, Va iubim!

Haplo  •  18 iunie 2012, 17:37

Poate mi-a scapat, asa ca interb si eu: DE CE A FOST FACUTA MUTAREA ASTA?

REVOLUŢIA PAPIOANELOR. Zeci de şefi de corporaţii şi oameni de cultură apără ICR. REACŢIA LUI PONTA | Ziare Reviste  •  18 iunie 2012, 17:40

[…] Şi jurnalistul Cătălin Tolontan şi-a postat luni pe blog un papion roşu. […]

vasco  •  18 iunie 2012, 18:14

@Diviner,
nu cumva ai> o parere foarte buna despre d-na Udrea…..etc,de fapt chiar d-na cu pricina?Prea se aseamana postarea ta cu episodul tragi-comic.
Tolo,in general ai dreptate,dar cred ca specificul GSP e sportul si nu politica.Nu stiu care ar fi motivele implicarii tale,sper sa nu fie ce cred aacum,se va vedea mai incolo…Personal cred ca Patapievici nu putea aduce servicii culturii romane mai mari decit un intelectual roman.Sper sa vina in locul lui o echipa tinara,care sa promoveze cu adevarat cultura romana,aceasta nu insemnind stagnarea in vechile tipare traditionalist nationaliste dar nici modernism cu orice pret sau subiecte soc pentru cetatenii occidentali despre Romania,gen filmele de mare succes,tocmai pentru ca tabloidizeaza pentru occidentali cazuri extreme dintr-o Romanie pauperizata de prietenii politicieni ai lui Patapievici si se pare si ai tai.Pacat ca ,dupa cazurile Ridzi si Udrea,care aveau legatura su sportul,intelegi sa te implici in politica.

stanciu  •  18 iunie 2012, 18:21

Trista zi! Am ajuns sa-i deplangem soarta lui Patapievici, care a vrut dreapta dar pe stanga. Uitati-va la rezultatele obtinute de ICR: sunt dezastroase, dar na, bag de seama ca si domnul Tolontan vrea sa se inscrie in grupul „elitelor intelectuale de dreapta” (oricine are habar de gandire politica stie ca miscarea intelectuala e prin definitie de centru-stanga)

Gogu  •  18 iunie 2012, 18:29

S-a mai demonstrat inca o data, pentru toti naivii care credeau altceva, ca TOLONTAN este omul sistemului anti-romanesc care guverneaza Romania de 20 de ani, mosit de Silviu Brucan.

„Spasiba” parca se zice, pe limba lui Patapievici, nu?

Alex  •  18 iunie 2012, 18:32

Doamne, cei care il critica acum pe Tolontan ca ia apararea ICR chiar trec prin noaptea mintii? Nu vedeti ca totusi ICR a facut treaba, pentru voi conteaza doar ca e Patapievici acolo? Uitati-va si cine sustine protestul asta (oameni de calitate profesionala – a se vedea numele regizorilor) si justificarea penibila a guvernului in legatura cu decizia de a trece ICR in subordinea parlamentului. Documentati-va inainte de a critica asa orbeste si de a acuza oameni ca Tolontan ca ar fi slugi basiste.

Ioan C.D  •  18 iunie 2012, 18:40

Dar tu cand pleci de la Gazeta?

ai pe naiba  •  18 iunie 2012, 19:12

daca tu ai Papion eu sunt LT !

mitel  •  18 iunie 2012, 19:23

cand te pish contra vantului …te cam uzi ! Ai grija,Tolo !

cristi b.  •  18 iunie 2012, 20:04

Mersi!

mety  •  18 iunie 2012, 20:19

Bravo, si eu am papion

dorobanţul  •  18 iunie 2012, 20:29

Câţi dintre cei care au postat aici cu voinicie, l-au citit sau ascultat o secundă pe Patapievici? Pot pune în schimb, mâna-n foc că în marea lor majoritate, le sorb de pe buze gîzilor şi ciuvicilor, toate tâmpeniile. Este groaznic ce se întâmplă.

ionel  •  19 iunie 2012, 0:00

Domnule Tolontan e cam greu acuma sa va dirijati citorii si sa le explicati ca e bine sa avem si democratie in Romania. E usor sa zici jos x jos y dar e greu sa apreciem. Nu vin acuma sa sustin o cauza dar cu toate astea ma bucur sa observ ca un oarecare respect pentru valorile Romaniei exista un respect pentru tara exista indiferent de cine este condusa. Iar inca o chestie asa sa ii iau apararea lui Patapievici cati dintre cei care il hulesc au citit macar a 100 partea din cat a citit omul acest?

john  •  19 iunie 2012, 1:00

felicitări cătăline

Ionut  •  19 iunie 2012, 8:48

Vad ca multi abia acum il descopera pe TOLO. TOLO e singurul din trustul INTACT care i-a dat-o peste bot si lu’ voiculescu. Omu’ daca are un punct de vedere si-l spune.

georgegrigoras  •  19 iunie 2012, 11:32

Domnule Tolontan,
Am senzatia ca societatea romaneasca este din ce in ce mai dezbinata si nu ma refer aici doar la optiunile politice, pt ca in anii 90 era mai simplu: erau cei cu Iliescu si cei contra lui Iliescu. Acum este un fel de: unii cu Basescu si altii contra lui Basescu, varianta personala, pt ca Iliescu era si este un comunist convins deci avea o convingere politica iar contestatarii lui( printe care ma numar si eu ) ii reprosau tocmai acest cameleonolism politic ( acela ca un comunist sa fie presedintele unei tari democratice, prin asta facandu-ne un rau mai mare dar subversiv si mai profund, deci nepalpabil ) pe cand Basescu a intrat pe scena politica tocmai pe acest culoar antiiliescu si sfarseste sa fie urat la modul personal nu ca avand vreun crez politic ci pentru ca s-a atins de lucruri palpabile: pensii,salarii,taxe etc.Ceea ce ma surprinde insa este ca, si la nivelul macro si la nivelul micro, suferim de aceeasi meteahna: Sa moara capra vecinului sau varianta moderna, sa moara vecinul si sa-i iau capra.Am ajuns la un nivel al manipularii atat de avansat incat am observat ca indiferent de cate merite are un om sau vreo institutie „trebuie ca este ceva putred,monser,n-a facut ala ceva bun fara sa-i iasa si lui ceva” de parca nimeni in tara asta nu mai poate face bine fara sa existe vreun interes ascuns.Nimeni nu apreciaza pe nimeni decat din interes, nimeni nu mai incurajeaza pe nimeni, suntem agresivi unul cu altul in limbaj sau fizic, liderii nostri, gen Crin Antonescu vorbesc despre dusmani politici si despre anihilarea lor de parca ne-am afla in perioada intunecatilor ani ’50, discursurile lor nepotrivite cu statutul si cu ceea ce reprezinta ei, ne lovesc urechile si mintile.Vorbim discutii de dragul controversei fara sa avem argumentele la noi si fara documentare prealabila.Toti stim tot despre toti si despre toate.Asta observ pe blog-uri,site-uri,pe strada si in blocul in care locuiesc,la televizor si la radio, deci cam peste tot.Dl. Patapievici, in comparatie cu cei care i-l contesta, a facut ceva in aceasta viata, conduce un institut care este recunoscut in lume datorita oamenilor care il compun, recunoasterea este incontestabila si doar cei lipsiti de informatie sau cei cu rea credinta pot comenta ceva.Dl. Patapievici a scris cateva carti si este un intelectual sadea.Si mai putini stiu ca intelectualii antebelici erau indiscutabil niste oameni bogati iar creatia lor o invatam azi la scoala. Celor care nu au citit nici macar o carte in viata lor le transmit sa inceapa acum.Nu e niciodata prea tarziu.

stanciu  •  19 iunie 2012, 11:50

L-am descoperit de mult pe TOLO, dar acum renunt sa-l mai citesc. Nu am comentat campania penibila a gsp cu „noua ne pasa de fotbal” cand jumatate din articole tot cu borcea si becali erau, nu am comentat articolele despre Nicusor Dan, dar acum mi se pare ca o ia pe urmele evz. Deci pentru mine, pa gsp pa Tolontan, o sa revin doar daca veti ajunge sa va pese de fotbal.

Comentează