La fiecare vot cîștigat de Udrea la Roman, ARD a pierdut 100 în toată țara. Urmează cel mai disproporționat raport Putere – presă!

Vin vremuri grele. Cu 2 din 3 mandate în Parlament la USL, vom avea nu doar cea mai strivitoare majoritate, cea mai neliniștitoare situație economică înaintea noastră și cea mai divizată societate civilă.

luni, 10 decembrie 2012, 9:55

Vin vremuri grele. Cu 2 din 3 mandate în Parlament la USL, vom avea nu doar cea mai strivitoare majoritate, cea mai neliniștitoare situație economică înaintea noastră și cea mai divizată societate civilă.

Și, ceea ce mă interesează cel mai mult, cea mai firavă presă independentă  a ultimilor 20 de ani! Niciodată pînă acum, raportul Putere – jurnaliști n-a fost atît de disproporționat. Măcar la începutul anilor 90, cînd Frontul lui  Iliescu deține oligopolul politicii, presa era mult mai diversă și mai puternică. Credea în ceva. Avea iluzii care s-au dovedit mai apoi că au schimbat lumea noastră.

Astăzi, presa are la dispoziție infinit mai multe canale tehnice ca să consemneze, să explice și să investigheze, dar a sărăcit în mijloace și echipe, a ajuns dependentă de voința politică a patronilor sau a sponsorilor și pare că abia dacă-și reamintește misiunea.

Un om însă e fericit peste poate. Ați văzut-o pe Elena Udrea azi noapte la primele declarații de la Roman? Lucea ca scoasă din cutie și duduia de entuziasm.

S-a proclamat ”adevărata cîștigătoare” pentru că va intra în Parlament. L-a luat peste picior pe rivalul său din USL, un politician necunoscut care, de fapt, cîștigase colegiul cu mai multe voturi decît Udrea. 

Ce a spus Udrea? Nici  o vorbă de apreciere despre competitor, nici un moment de reflecție în fața scorului partidului, nici o vorbă de încurajare pentru ceilalți membri ARD, dimpotrivă, cîteva fraze clar țintite în care și-a elogia prestația unică, scorul fără de seamăn, cu trimiteri la chinurile numărătorii, prin care trec ceilalți din ARD.

Melodia de fundal era: Să moară de ciudă toți dușmanii mei din PD-L! Eu am 40%, partidul abia dacă va ajunge la 20%! Cu o asemenea atitudine, după ce meritat ”a pierdut puterea, PD-L poate pierde și opoziția”. Vorba lui CTP.

Elena Udrea radia toată că e prima din ARD calificată în Parlament, adăugînd, cu un zîmbet de scenă, că ”am luat mai multe voturi decît în București, în 2008”. În procente, poate. În cifre absolute, a adunat 11.900 de voturi, dar se comportă cu o emfază de parcă au votat-o sute de mii de oameni! A încercat să prezinte o redistribuire drept cucerirea Everestului, fără să amintească însă nimic despre Tenzing.

Fostul simbol al guvernării PD-L a luat mai mult decît în 2008, în schimb partidul său a pierdut 1 milion de voturi față de alegerile anterioare, pierdere de care nici acum, în al doisprecezelea ceas, Udrea nu realizează că nu e străină!

Prețul pentru ca ea să ajungă în Parlament a fost imens. Și nu e vorba în primul rînd de banii lui Cocoș și nici de prietenii acestuia, vechea gașcă a lui Adrian Năstase,  care au cumpărat recent presă și i-au pus la dispoziția lui Udrea un mare tabloid (ghiciți între Bitner, Petrache și Cocoș), ci e vorba de ce s-a întîmplat prin ricoșeu.

Pentru fiecare vot luat de Udrea la Roman, o sută de oameni din toată țara, votanți ai dreptei, n-au venit la urne sau au ales pe altcineva.

Dar nu contează, nu-i așa?! Ea înflorise la televizor, multe canale au continuat să-i fie prietenoase, a băgat milioane de euro în ele pe vremea banilor europeni!, și se înălța ca o statuie strălucitoare a triumfului personal în mijlocul dezastrului echipei sale. Era nu doar semnul a ceea ce am trăit, ci și vestitorul a ceva cel puțin la fel de  îngrijorător.

Revin mereu la butada lui Sebastian Lăzăroiu. După ce Traian Băsescu și PD-L au cîștigat, în numele Democrației, nu-i așa?, războiul cu Presa, ar fi fost util să vegheze să reziste ceva jurnalism liber așa, de prăsilă, pentru momentele în care, așa cum acuză ei acum, însăși  Democrația e în pericol, ajungînd din campioană o biată victimă. Și n-are cine să strige.

Măcar TVR-ul dacă ar fi fost echidistant în acești ani, acum, ca Opoziție, aveai toată legitimitatea să le ceri lui Ponta și Antonescu să-l păstreze onorabil, nu să-l vedem pe Claudiu Lucaci, omul lui Năstase și al lui Ridzi, moderînd emisiunea de dezbatere de pe postul național la finalul acestor alegeri!

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Alex  •  10 decembrie 2012, 10:40

Este foarte corect ce ati punctat. USL va taia si va spanzura, dar vina apartine in primul rand PDL si lui Traian Basescu.

lord belial  •  10 decembrie 2012, 11:08

nici un pret nu e prea mare pt a-l lovi inapoi pe basescu. dreapta romaneasca, ard aka pdl , e condusa de oameni strimbi, parca sintem in caracal. de la referendumul dn vara, cind am votat pt suspendarea lui basescu, de la protestele de asta iarna cind am iesit sa ma lupt cu potera (sa nu mai aud prostii ca cei care au aruncat cu pietre erau jandarmi sub acoperire, ca eram alaturi cu baieti de galerie din dinamo, eu stelist convins de felul meu), m-0am invatat minte sa nu ii mai las sa imi foloseasca votul. nici pdl, nici usl. am mers la vot si am votat nul

white_blue  •  10 decembrie 2012, 11:08

De abia astept urmatorul an. 🙂

Moisa  •  10 decembrie 2012, 11:15

Problema e ca dupa ce Udrea a intrat in Parlament in modul in care a intrat, doamna va reprezenta Romanul , un oras caruia, inainte de alegeri, nu crad ca ii cunostea pozitia pe harta … Se pare ca si domnul Ungureanu va reprezenta Aradul desi nu are nicio treaba cu acest oras.
Intrebare : ce rol au aceste alegeri parlamentare daca reprezentantii trimisi la Bucuresti nu au nicio legatura cu orasul sau zona in care candideaza ?
Raspuns : nu au nicio relevanta, pentru ca e ca si cum am duce AEK la Timisoara si o numim Poli sau Fortuna Covaci la Arad si ii spunem UTA !

Adrian  •  10 decembrie 2012, 11:17

Alegerile de ieri ne arata cat de limitati sunt romanii!
Exista unii care sunt in stare sa sacrifice viitorul tuturor pentru un kil de zahar.Nu m-as mira ca viitorul presedinte sa fie Iliescu…
Adevarul e ca avem conducatorii pe care ii meritam!

Bogdan  •  10 decembrie 2012, 11:18

USL a crescut enorm pe valul de ura anti-Basescu si anti-Boc, Udrea, Videanu @co. Si va proceda la fel ca PDL: va schimba tot in numele reformei si a votului popular !! Cine are nevoie de independenta cand e la putere ???

Genu  •  10 decembrie 2012, 11:29

Despre cum mi-am petrecut ultimul sfarsit de lume
N-am dormit toata noaptea pentru a fi treaz la 6. Nu pentru vot. Sunt monarhist si liberal fara “N” sau “D” in sigla. Drept urmare nu votez in republica decat daca, Doamne’ fereste, tara arde. Aceasta este Romania mea imaginara. Si pe care toti o avem.
M-am tinut treaz pentru Paquiao. Impreuna cu un prieten am arvunit un carciumar dintr-un bloc cu mistere interbelice interlope si la ora fatidica ne-am intalnit jos sub cicaleala rea a unei ploi reci si urate ca fata aceea din “Regele comediei” al lui Scorsese. Un salon gol in care duhurile clientilor de cu seara mai adastau inca si un carciumar tacut, ceva inspre discretia intelegatoare, isi facea de treaba cu pricepere, iar cafelele la ibric, tutunul si berea rece au aparut binefacator.
Incalzirea s-a facut prin doua meciuri fara lustru istoric, dar bataioase si oneste, cei patru facand parca reclama la “Fight Club”. Fara tacticizare deosebita dar cu inima. Multa inima. Nevoia de paine a saraciei crea inclestari din care iesea sange mereu, si pe care domnii eleganti de pe margine ringului le premiau cunoscator si exigent cu aplauze satisfacute, iar plebea cruda din tribune o savura electrizata. Dupa ce zarva baietilor-cocosi din warm-up s-a risipit si sangele a fost sters de pe jos, au intrat in scena gladiatorii. Marquez e de-o raceala ce-ti da fiori si are un rictus de asasin platit cu palmares bogat. Instinct si reflexe de fiara, ascunse sub siguranta aceea morbida a omului de 39 de ani, caruia nu-i este strain niciun ungher sau bolgie a infernului. Manny e efigia spiritului concurential completat de credinta netrucata. Iesit dintr-o lume unde religia te poate invata doar sa mori cu demnitate, a parcurs cinstit toate toate etapele devenirii sportive si sociale, simtind nevoia sa imparta cu ceilalti aceasta speranta izbanditoare. Pentru el suferea doar o doamna mignona, fragila si rascolita de emotii, izolata intr-o sala plina de masculi nemilosi, ca de puscarie de periculosi, ce-i voiau capul sotului sau.
Manny a infruntat aceasta ostilitate timp de 6 reprize fara o secunda. A navalit de nenumarate ori ca barbatul autentic, “cu mainile goale”, asupra “criminalului” cu sange rece din fata sa, care, metodic si rabdaror, in timpe ce micul om mare il ataca mereu, isi punea teava de amortizor la pistol si-si fixa, pe fata aceea de om generos si luptator si care nu banuieste cat de aproape ii este sfarsitul, locul aducator de moarte. Avertismentul a venit prin repriza a treia sau a patra, cand Manny a fost trimis la podea. Dar s-a ridicat repede, ca un baiat invatat cu greul si care nu da inapoi, si l-a chemat la lupta pe Marquez cu ardoarea leului ranit. A iesit o lupta de toata frumusetea, pe care istoria boxului a consemnat-o cu siguranta, iar contrele pareau mortale, cu un plus pentru micul filipinez, ce a reusit si el sa-si-si doboare adversarul. A capatat curaj si s-a aruncat si mai aprig in lupta, crezand in steua lui, ce-l ajutase mereu in infruntarile inegale cu atatia de-alde Goliat. Dar, cand era atat de aproape de finisul reprizei, atat cat le-ar fi trebuit copiilor sai sa zambesca fericiti si mandri de tatal lor, dezastrul dinamita barbia lui Paquiao, iar trupul sau cel frumos ca un bonsai, se depuse inert pe podea. O presimtire rea a adus-o in pragul colapsului pe soata sa, care-si plangea disperarea in mijlocul acelui dezmat isteric si asurzitor starnit de gustul mortii si al sangelui. Bunul Manny ne-a speriat pe toti vreo jumatate de minut, revenindu-si, insa, si avand si putere sa rada, acceptand verdictul, dupa care s-a si intins la impresii cateva minute cu mexicanul “killer”, care ii explica, descarcat de povara misiunii, ca nu a avut nimic personal cu el si ca a fost un adversar pe cinste.
Intors in aceeasi ploaie rea m-am indreptat satisfacut spre casa. Manny traia, iar zambetul sau va contamina, sunt sigur, si aceasta infrangere.
Cand m-am trezit, tarziu, o noua partida isi derula deznodamantul, sub lupa atotstiutoare a analistilor nostri. Un Manny de-al nostru, venit si el de jos, tot zambitor, dar trufas, isi anunta si el infrangerea. Tacit. O Romanie arhaica fara chip, dar cu riduri istorice multe, il trimetea la podea, dupa ce indraznetul, zambindu-i istet, ii promisese de mai multe ca o sa traiasca mai bine.

Tibi  •  10 decembrie 2012, 11:36

progresul ( social si economic ) se realizeaza numai cu o opozitie puternica. Se pare ca regula asta de baza a democratiei nu a fost invatata in ultimii 20 ani. Oricum principiile democratice nu se aplica in Romania; in presa din Europa, Romania este asociata cu Grecia: acelasi nepotism, acelasi haos, etc…
Coalitia asta stramba pdl – ps…unde incepe ideologia liberala si unde se termina cea social democrata ???? Dupa parerea mea nici antonescu si nici ponta nu au nici un fel de habar ce este social democratie si ce este liberalismul!
Daca USL va taia in dreapta si stanga razbunandu-se pe anii in care a fost in opozitie se va dovedi ca lectia democratiei NU functioneaza in Romania. Daca va conduce inteligent incercand sa lucreze impreuna cu opozitia, atunci: jos palaria ! Dar sperantele sunt minime…

fanulumocanu  •  10 decembrie 2012, 11:41

Asta-i culmea ,o sa ma sperii ca luat USL 60%… Ma mira lipsa asta de viziune. A castigat o alianta nu un partid stat. S-a erodat atotputernicul FSN , sa-mi fie frica de o alianta de conjunctura ? Nu, dom’le , PDL-ul daca nu stie sa stea in opozitie, sa nu stea! Dar vor sta pentru ca aia 17% ai lor, in doi ani vor fi 30% si cu un PNL scindat , cu PC, UNPR(chiar daca acum zic ca intra in PSD)si UDMR dansatori, se vor intampla lucruri.
USL sa demonstreze niste lucruri ca se poate suci ancheta mai devreme decat credem si poate ajungem la anticipate odata cu prezidentialele.

Andrei  •  10 decembrie 2012, 11:58

Oare de ce va impacientati atat Domnule Tolotan? Acum veti avea mult mai multe variante ca sa puteti ataca Puterea! Vad ca deja ati stabilit ca democratia este in pericol. De ce? Pentru ca preferatii dvs nu mai sunt la Putere? Incredibil!

Băsistu  •  10 decembrie 2012, 12:44

Tolo ,
Ai ieşit perfect , la cerere , tom’nai cînd presa devine din ce în ce mai ameninţăoare la adresa Securităţii naţionale.
O să echilibrezi turaportul putere presă , din poziţia ta de infiltrat în cadrul Intact.Eşti un fel de Marian Munteanu , distrugătorul PCR-ului din interior , tot aşa vei destructura tu USL-ul.
Din păcate , un alt coleg de-al tău ,trimis special al Marelui Cărmaci la Intact , pe motive de securitate naţională a cam fost uşuit; te descurci tu şi singur , dacă între timp nu s-a refăcut grupa operativă de lucru.
Tot te strofoci să faci calcule , numai de tine înţelese , poţi oricînd să te revendici drept adevăratul urmaş al Mamei Omida plus Melissa şi Vanessa , n-ai vrea să ne calculezi voturile pierdute de cei ce ARD gazul de pomană astfel?:
_ la fiecare ieşire pe sticlă recentă a Iubitului Conducător
_ la cooptarea fiecărui din următorii gurişti dreptaci: şeful ungurenilor provenit din pepiniera de cadre a UTC , Arhanghelul Mihăiţă -singurul Neamţ de care n-avem nevoie şi prietena lui Monicuţa , ăla mic cu capul mare etc , ală cre-l Papa lui Hagi , TRU etc.
_ pentru tragerea pe dreapta şi folosire în interese proprii a următoarelor componente neesenţiale ale democraţiei:Justiţie (CSM , Parchete , DNA , CCR ) CSAT , SRI , SIE , TVR , plus cele special inventate- CNA şi ANI.
Mai găseşti tu alte criterii , ai fost mereu băiat descurcăreţ , pot să-ţi trimit încă cîteva sute dar mi-e că te stresezi.
Poţi să faci şi un clasament de sfîrşit de an , că tot te dai GSP-ist.

magus1349  •  10 decembrie 2012, 12:58

Aplauze pentru comentariul No.7 !!!

cinic  •  10 decembrie 2012, 13:20

Asa este, PDL-ul n-a facut altceva decat sa-si schimbe culorile si eticheta, dar au defilat cu aceiasi tupeisti egoisti, Udrea este cea mai cunoscuta, dar nici pe departe singura. Mintitul asta in fata al alegatorului le-a rapit cel putin zece procente. Inca pe atatea s-au dus inca de cand maretul conducator il tragea de urechi in direct la un post tv pe Arafat. Atunci aveau totul, inclusiv media, ce putin a trecut si cat de crancena prabusirea. Iar bomboana de pe coliva a fost episodul de azi vara, cand in loc sa-si dea demisia si sa iasa la lupta, bataiosul tarii s-a fofilat dupa niste statistici si texte de lege.
P.S. Cei care acum sunt acolo sus, pot cadea la fel de usor, dar ati sesizat perfect asta:)

Cătălin Tolontan  •  10 decembrie 2012, 13:21

basistu: o putere de 66% destructurata de un ziarist 🙂 esti amuzant. Acum serios, chiar esti, retin ironiile tale haioase, dar vezi, eu nu cred ca ziaristii sint afiliati miscarilor politice. Avem profesii diferite, noi si politicienii. Sau eu si tu 🙂

blessy  •  10 decembrie 2012, 13:46

Vina este a celor care s-au dus ca inecatii sa voteze USL. Tote astea le vom simti….in gat nu peste mult timp. Treaba se vede si in curs, asa ca maririle promise s-au dus pe apa sambetei inainte de a fi acordate. Suntem o tara a bugetarilor si pensionarilor. Noi cei din privat sa muncim cit mai mult, daca mai avem unde, sa fie bani de pennsii si salarii bugetare. Halal tara!

clau  •  10 decembrie 2012, 14:09

asta e daca s-au dus sa voteze pensionarii fani antena3

Pontu  •  10 decembrie 2012, 15:01

@clau
Ai dreptate , s-au dus pensionarii la vot , cu patine şi schiuri, tot suntem la GSP.
Dacă nu era vremea asta infectă încă vreo două milioane de pensionari , fani Băsescu , votau cu USL.

Andrei 2/3  •  10 decembrie 2012, 15:16

Intrebarea mea e: cati din membrii USL intrati in PArlament sunt de fapt fosti PDLìsti care au dezertat inainte ca barca sa ia apa? oare s-a votat intradevar schimbarea sau tot aia sunt si acum in fruntea tarii, dar cu o alta culoare?

dan  •  10 decembrie 2012, 15:25

Gandul ca udrea are iar acces la banii publici si fondurile Ue, ca va infesta iar ”ziarele” cu prostul ei gust si agresivitatea de tzoapa protejata ”de sus”, e absolut inacceptabil!
Si iar se va face coada de pupincuristi la ea, iar le-o va baga celor din PDL pe gat Basescu si le-o va impune la conducere, desi amaratii abia scapasera de. Vin vremuri horror. Abia acum incepe tzopeala blonda de anver-gura!

Lito  •  10 decembrie 2012, 15:29

Nu o sa comentez toata aberatia de articol, doar partea cu disproportia dintre putere si presa. Probabil ai uitat, iti reamintesc cine a ridicat osanale trupei de pedelei :TVR, B1, PROTV, Realitatea,Prima,Etno TV, Taraf TV, Money Channel,EvZ, Adevarul,Libertatea, Romania Libera, Gandul (mai putin CTP) , HotNews, National etc . Singura televiziune la care USL putea sa vorbeasca era Antena 3 , o televiziune pe care prietenul basist Zoltan Teszari a scos-o din grila rcs+rds, doar-doar o sa fie vizionata de cat mai putini oameni. In alta ordine de idei, ma asteptam sa punctezi ca adevaratul dezastru pentru ARD a fost Basescu in persoana, dar din pacate curajul tau se reduce la a ataca o femeiusca .

Cătălin Tolontan  •  10 decembrie 2012, 15:48

lito: „Singura televiziune la care USL putea sa vorbeasca era Antena 3”. Si RTV si Realitatea? Acolo nu vorbea USL??? In fine, ideea nu e cine are mai multa presa, de regula puterea are. Ideea ar fi ca nimeni, in afara publicului, sa nu aiba presa in sensul influentei majore si stabilirii agendei. Da, stiu, bat cimpii… dar eu asta cred si nu ma intereseaza sa lucrez dupa alte reguli…

Bocanci  •  10 decembrie 2012, 15:59

care stie ce a facut Gigi? daca tot au castigat astia alegerile, macar sa fie circul suprem, cu Gigi in Parlament si Adrian Nastase in guvern. Vai de noi, Udrea joaca la juniori pe langa astia.

flo  •  10 decembrie 2012, 16:31

De-abia astept meciul Udrea vs. DNA…o sa fie mai ceva ca la gala de box.

gilos  •  10 decembrie 2012, 16:41

Mai mult decat procentele obtinute de USL ma ingrijoreaza scorul mare facut de PP-DD…
In delirul sau, Vadim avea totusi o coerenta, rolul sau de justitiar si patriot de meserie pacalea o anumita categorie sociala, pe cand partidul-elodia ce are ? Chiar nu-mi vine sa cred ca exista atata prostie in tara asta !!

PS : Felicitari comentariului de la No.7

robespierre  •  10 decembrie 2012, 17:07

pe termen mediu si lung nu exista aliante, ci partide. USL se va destrama, iar partidele se vor recombina in functie de interese. Problema PDL este ca boacanele facute de actualul president of republic ii vor urmari multa vreme. Pacat de ei, aveau strategi bunicei in peisajul politic dambovitean, care insa si-au folosit prost talentul. Oare cum ar fi fost daca l-ar fi lasat elegant balta pe marele carmaci si ar fi inovat cu un PDL reinventat? Ipotetic scenariu, desigur; daca s-ar fi intamplat asta, justitia prezidentiala ii lichida pe toti:)

dadan  •  10 decembrie 2012, 18:53

Eu stau si ma intreb cum trebuie ca va simititi dumneavoastra ca jurnalist, apropo de poporul catre care va adresati, cand vedeti ca cea mai mare tinta a unei anchete gsp din ultimii ani, Monica Ridzi, exclusa de mult hulitul pdl, intra in parlament cu peste 40 la suta din partea ppdd. In rest, aveti dreptate, pdl nu a invatat nimic, nu se va lasa preluat de mmacovei si va fi o lupta intre udrea si blaga peste cadavrul in descompunere al unui partid ce nu va mai exista peste 4 ani, pentru ca nu are o miza existentiala imediata. In rest, vorba unuia mai destept ca noi – bucurosi le-om duce toate.

mosu  •  10 decembrie 2012, 19:08

mi-e groaza sa ma gindesc ce-o sa fie de sarmana Romanie cu o opzitie sub 30 la suta si o presa in marea ei majoritate cu chilotii in vine si aplecata .nu ne ramane decat sa ne rugam pt ca o sa avem mare nevoie.doamne ocrotestei pe romani.

Yesman  •  10 decembrie 2012, 19:11

N-aveţi grijă , deţinătorul premiului Nobel are un plan bine pus la punct aprobat deja de Marii Licurici.
Ultima problemă e dezechilibrul presei , Moguliada nu s-a terminat , sunt celule libere , lîngă cea alui Vîntu , Voiculescu şi Ghiţă sunt în aşteptare iar Dan Diaconescu e sub control , bascularea media e o chestiune de scurtă durată.
Urmează alte acţiuni , toate strict constituţionale , după cum urmează :
1. Descinderi ale DNA în biserici de Crăciun pentru furtul alegerilor de către USL , debalansarea rezultatului alegerilor şi aducerea ARD în parametri ;oricum întrunirea parlamentului va fi amînată cîteva luni.
2.Relansarea Dosariadei de iarnă pentru încropirea unei noi majorităţi , materie primă există din plin , oscilanţii Oprea şi Miki Şpagă pot constitui un nucleu de bază împreună cu preacuvioşii PPDD-işti Neţoiu , Solomon, Ridzi etc..
3.Îşi intră în rol DDD , negrul Vodă şi-a lui ceată care optează definitiv pentru mizeria cea mai mare , PDL , şi vom înţelege toţi mişcarea de şah cu bătaie lungă a Marelui Cărmaci începută cu zornăit de cătuşe şi continuată pe sticla Zero TV. Scopul este acelaşi , noua majoritate popolară.Treaba poate părea urît mirositoare dar arta cere sacrificii.
4.Planul B , dacă noua maţoritate eşuează , e Consultarea , în vederea numirii premierului , nu cu partidele cum ar putea unii să creadă , ci cu CCR , CSM , SRI şi SIE.Se găseşte soluţia pentru cateva numiri succesive de probă altele decît Plagiatorul iubit.
5.Dacă cei 322 , sau cîţi or mai rămîne , nu se lasă înduplecaţi, urmează scena secretă a monologului îndelung pregătit dea jucătorul de teatru- absurd :
– M-am consultat , cu mine şi ai mei …şi-l desemnez premier pe….. EMILLLLL BOC hahaha
Ne raliem imediat toţi aceastei soluţiii deja verificate , care deja ne-a scăpat să ajungem precum grecii , cu insulele şi paradisele lor turistice şi ne va salva şi în continuare să devenim Biafra Ioropei.
Un sfert din pensionari îşi dau , instantaneu , obştescul sfîrşit , oricum sunt prea mulţi cum zice cineva mai sus , restul vor suporta o curbă de sacrificiu de 50%, scapă cine poate.
Dacă tot nu iese pasienţa , poporul epuizat de lupta cu invincibilul Băsescu decide , în unanimitate , prin referendum revenirea la forma de guvernămînt dinainte de 1989 cu Băsescu Preşedinte, Premier şi tătuc cu puteri nelimitate fără Parlament, democraţie şi alte mofturi.

Poison  •  10 decembrie 2012, 20:48

Dar calitatile bune ale fanfaroanei Udrea nu le vezi? Sau poate ale puscariabililor Ridzi si Solomon….nu? …nimic..?..nici un cuvintel de bine..? De ce doar la Meme?
Esti un ziarist bun Catalin……dar cand o iei pe aratura ia-ti si gps-ul cu tine….asa ca sa nu te pierdem…….nu avem prea multi…….iar tu esti in categotia premium……poate totusi ar trebui sa fii mult mai atent cu puscariabilii despre care scrii……..suporterii adevarati nu vor performanta cu orice pret…..si vor ceva mai mult de atat…..respect….onoare….demnitate….principii care nu le regasim la nici unul din cei enumerati mai sus…….sper sa o iei ca o critica contructiva……in rest…articolul e foarte bun……ai un 10 azi.

Razvan  •  10 decembrie 2012, 21:54

Presa a murit pe limba ei.Si imi pare rau sa o spun si dvs. domnule Tolontan ati fost parte la acest declin.Ati suflat in panzele lui Basescu ani de zile cand se vedea clar ca incepe sa puna stapanire pe institutii,pe o parte a presei.Au fost foarte multi din presa care l-au sustinut fatis, desfiintand prin fel si fel de atacuri opozantii regimului.Din pacate multi din presa au tacut la toate acestea iar acum nu trebuie sa va mirati.Am ajuns in aceasta situatie,cu un asa procent mare al USL, din mai multi factori.PDL ar fi trebuit sa se descotoroseasca de Basescu in vara.Acum suporta consecintele.

clahar  •  10 decembrie 2012, 22:34

am trait sa o vad si pe asta: ultimul vlastar autentic al comunismului,victor ponta, a luat puterea in romania si nimeni nu i se poate opune.cred ca visa la clipa asta de cand statea cuminte in bratele lui ceausescu si spunea poezii patriotice cu „maretul conducator”.problema este ce urmeaza nu ce s-a votat.o tara fara opozitie, fara presa, fara reactii civice onorabile nu are cum progresa.asta inseamna iar suferinta si privatiuni.si ce e mai grav:un viitor fara speranta.vrem o tara ca afara, cum afirma cei de la vunk, dar votam ca in rusia.ok insa ce facem de azi?cum protejam romania?

grigs1981  •  10 decembrie 2012, 22:40

Domnule Tolontan,te citesc mereu,uneori intervin,de cele mai multe ori apreciativ.De cateva ori,pe”politica”te-am contrazis…vezi sustinerea lui Antonescu,cu renumita lui”politica bunului simt”…se pare ca aveam dreptate…Acum scrii destul de corect ca Udrea are o imagine proasta,care,poate a contat.Dar hai sa ne inchipuim ca scriai de Ion Stan care a fost reales in loc sa fie in arest,sau,despre Dan Voiculescu care si-a dat demisia din Parlament ca sa nu se pronunte poate o condamnare…aveai mai multa stima din partea mea…o ai oricum,cand scrii strict despre problemele sau bucuriile sportului.

Hasbe  •  10 decembrie 2012, 22:42

Adrian Says:
December 10th, 2012 at 11:17 am

Alegerile de ieri ne arata cat de limitati sunt romanii!

Domnule, alegerile de duminica trecuta arata cat de seriosi sunt romanii! Eu am votat USL, desi intotdeauna am votat PNL si nu inteleg asocierea cu PSD si cu PC, dar de fapt am votat contra lui Basescu si a partidelor fantosa nesite de acesta! Nu pot accepta minciuni sfruntate ca acelea debitate de acest marinar de uscat la referendum: numarul de cetateni cu drept de vot! Cum a avut obraul sa-si bata joc de atata lume! Cand peste 70% dintre cei prezenti la vot au votat contra partidelor satelit ale lui Basescu (voturi pentru USL+PP-DD), pentru orice om cu scaun la cap este clar despre ce este vorba. Iar povestea cu kilul de zahar nu merge, pentru ca de data asta prezenta la vot la sate a fost mai mica decat la oras! Eu personal am primit doar un calendar mic de la un candidat al ARD! De la USL nu mi s-a oferit nimic! Si nu pot sa-l sufar pe POnta, nu inteleg de ce nu a fost dat jos de PSD, sau de USL, imediat dupa povestea cu doctoratul! Nici dupa Antonescu nu ma omor! Dan Diaconescu ma face sa mor de ras! Dar nu mai vreau fosti membri PCR si securisti cu functii ca Basescu, nu mai vreau pipite ca Udrea si ca gloaba ce a fost sefa pe la Camera, nesimtiti ca Videanu, utecisti ca Ungureanu…S-auzim de bine…Apropos comunistul Iliescu, pe care nu l-am suportat si nici nu l-am votat, a fost cel care ne-a bagat in NATO si a inceput negocierele pentru intrarea in UE…

politoc  •  10 decembrie 2012, 22:53

Poate si succesul Elenei Udrea se datoreaza faptului ca a creat locuri de munca la Roman, macar pe durata campaniei… La fel cum la OTV se lauda DD acum: „In urma lui DD, la Tg.Jiu au ramas 2400 de locuri de munca noi!” Sa fie oare vorba de 2400 de oameni platiti ca sa il voteze pe DD impreuna cu pirandele si tot neamul lor?! 😀 Ca doar asa se poate explica de ce unii au fost votati asa de tare local, in timp ce partidele lor au sucombat in restul tarii…

M. Florin  •  10 decembrie 2012, 23:03

Mă rog lui Dumnezeu, Cătăline, să rămâi echidistant. Cât timp eşti şi poţi puncta aceste realităţi din media, îţi mulţumesc că ţi vie flacăra speranţei într-o presă independentă, pentru că eu, într-o presă de provincie, mult mai aservită politic, mult mai pe faţă, aş vrea să fiu ca tine… dar mor de foame!!!

vali12  •  10 decembrie 2012, 23:23

Se poate vorbi de o noua dictatura in Romania cu aceasta majoritate covarsitoare a USL. Sper,desi mi-e teama ca ma insel,ca legile date de aceasta alianta sa nu fie doar in avantajul lor.

Tipografie  •  10 decembrie 2012, 23:25

Oare se vor respect promisiunile?

dan  •  10 decembrie 2012, 23:55

@ Flo

Si eu abia astept sa vad meciul udrea vs. DIICOT !

claudease  •  11 decembrie 2012, 1:03

pe mine ma sperie dorinta usl-ului de a schimba constitutia. majoritatea spun ca sunt probleme dar nu acolo arde. Vor sa schimbe constitutia ca sa poate sa-l dea jos pe Baselu’? Adica sa inteleg asa un calcul scurt (20 mil referendum constitutie + 20 referendum pt o noua demitere).
Eu unul nu mai vin sa votez inca o data impotriva chiorului. Prea multa putere strica. Lasa-l acolo sa-si duca mandatu la bun sfarsit ca sa nu cumva sa aiba ocazia si la al 3-lea. 2 proaste is de ajuns.

Sa vedem ce vor face USL-isti cu puterea pe care nu a avut-o nimeni de ~10 ani incoace. Deocamdata au inceput prost incercand sa-i traga in barca si pe aia de la UDMR.
Cat de importante pot fi voturile maghiarilor… nici nu ne dam seama.

Respect!

da/nu  •  11 decembrie 2012, 1:05

Catalin, ma amuza preocuparea pentru un echilibru in societatea romaneasca, tu facand parte dintr-un trust care a aruncat tone de zoaie in contra-candidatii USL?!? Ai sa ripostezi cu „onoarea nereparata” a Gazetei … omitand probabil stirile sau reportajele de la diverse competitii sportive in care erau mentionati doar membrii USL in calitate de spectatori … dar nu asta e subiectul, sa revenim. Ce te faci ca prietena ta Ridzi a intrat in Parlamentul Romaniei, ce-i drept de pe locul 2, dar cu un scor urias .. si care are toate sansele sa fie achitata de justitia romana?!? Iti vei cere scuze sau iti vei omora linistit demonii scriind despre morti, fie ei blonzi si intrati in Parlament prin redistribuire? Astept anchetele despre noile sali de sport ce vor fi ridicate de Ponta, Dragnea, Fenechiu, Rusanu … sper sa mai ai energie pentru dosarul ICA si alte „cotomerii” de marca ale Varanului. Sarbatori cu bine.

ciupi  •  11 decembrie 2012, 8:22

daca basescu – antipatic om, asa ca persoana! – nu comitea in 2010 crima de les-stim-noi-ce,acum am fi fost in situatia greciei, cu singura deosebire ca UE n-ar fi pompat in romania ajutoare nici cat un vagon de cepe degerate. asta si nimic altceva nu i-a ajutat pe pontantonisti sa-si imagineze acum ca sunt doua burice gemene in politica intercontinentaladecartier. stomacul este cel mai razvratit membru al comunitatzii individuale, in vreme ce creierul, mai rabdator, dar de multe ori adormit, uita sa ne transmita ca niciun trecut fara viitor nu este mai de plans ca un viitor lipsit de trecut.

edis  •  11 decembrie 2012, 9:41

Madam Udrea este radioasa si fericita nevoie mare ca a scapat d e mititica…deocamdata.

Cătălin Tolontan  •  11 decembrie 2012, 10:46

da/nu: ce reportaje cu uselisti in tribuna? 🙂 arata-mi unul te rog, unul singur!
Si de ce, intrata in Parlament, va fi Ridzi achitata de justitie? Ea va fi achitata daca e nevinovata, nu daca e parlamentar.
Sa-mi cer scuze de ce? Eu nu am scris niciodata ca e infractor, asta va decide justitia, ci doar ca nu merita sa fie ministru din cauza acelor cheltuieli si felului in care au fost facute. O luam iar de la scena? 🙂

mimi  •  11 decembrie 2012, 10:49

cand te referi la independenta presei, incluzi la independenti si ziarul care-l conduci din postura de redactor sef? :))))))))

dan  •  11 decembrie 2012, 11:07

@”Pentru fiecare vot luat de Udrea la Roman, o sută de oameni din toată țara, votanți ai dreptei, n-au venit la urne sau au ales pe altcineva.”

Hai sa fim seriosi: „votanti ai dreptei”. Majoriatate covarsitoare a electoratului PD la alegerile din 2008 a fost „luat” de la PRM, de acolo si scorul electoral foarte bun la Cluj. Iar acum acel electorat s-a orientat firesc catre PPDD

brod  •  11 decembrie 2012, 13:21

romanul este oraşul de baştină al lui sorin ovidiu vântu, al răposatului radu timofte… romaşcanii ăştia i-au admirat intotdeauna pe cei „oţi”, convinşi că le mai lasă şi lor, ca pomană, ba un kil de mălai, ba o ţuică.
domnule tolontan, asta e… naţia, vocaţia, situaţia.

aham  •  11 decembrie 2012, 13:59

era clar ca pdl s-a curatat de mult. ma mira ca mai rezista cate un mafiot din el pe ici pe colo.. nu ca ceilalti sunt mult mai breji, dar astia au fost o catastrofa si le doresc disparitie vesnica placuta

Daniel Codreanu  •  11 decembrie 2012, 14:13

Politica romaneasca reprezinta arta de a spune cutzu -cutzu pana pui mana pe piatra…

Mihai  •  11 decembrie 2012, 14:42

Iti dai seama ca toata lumea se asteapta ca textul asta sa nu fie decat o fumigena. Sinistrul trust care iti faciliteaza publicarea acestor randuri pute mult prea rau pentru ca sa nu-ti imprumute si tie un miros deranjant. Pana la proba contrarie, asta e stigmatul tau. In rest, ceea ce ai scris aici e corect.

Yesman  •  11 decembrie 2012, 14:47

Nu contează dacă madam Ridzi e parlamentar sau nu , nici dacă e vinovată sau nu; contează ce vrea muşchii Justiţiei , reformată de duoul comico-fantezist Băse-Macovei.
Interesant ce a ascuns mai curata şi uscata popolară pe computerul propriu la care nimeni n-a avut acces pînă acum.
Nu uitaţi reclama ciocoflenderului Piersic care apare numai pe Zero TV-Nufărul te curăţă de pete dar şi de diridari , sau cam aşa ceva.
Cum Nuărul , practic , nu mai există , e clar că e un mesaj criptat sau subliminal.Înţelege fiecare ce poate , poporanca sigur a priceput!

Comentează