Dacă supraviețuiesc și după ce emit cu miră, dați-le cianură! Piperea: ”Nu Realitatea, ci Antena 3 și ProTV pot avea probleme”

UPDATE2: Citat pe blog, avocatul Gheorghe Piperea, profesor în insolvență, a simțit nevoia să detalieze subiectul fierbinte, etapizîndu-l în două argumente:

sâmbătă, 5 octombrie 2013, 12:12

UPDATE2: Citat pe blog, avocatul Gheorghe Piperea, profesor în insolvență, a simțit nevoia să detalieze subiectul fierbinte, etapizîndu-l în două argumente:

1. ”Ceea ce a făcut Guvernul este o mare eroare! Din momentul pronunțării insolvenței, teoretic durează 5 luni pînă cînd judecătorul poate aproba planul de reorganizare. În practică, mai ales în cazul companiilor mari și complexe, cum sînt cele din media, durează un an. Dacă lași un an fără licență o televiziune, cum să se mai refacă businessul ei?”, a spus Piperea. El adaugă: ”Dacă guvernul a avut drept model situațiile din aeronautică, acolo unde într-adevăr se suspendă licența, el nu a știut că acele companii își pregătesc din timp insolvența, înstrăinîndu-și operațiunile și licențele și tot ce lasă este o companie-coajă, fără conținut”.

2. ”Pornind de la ideea că e o eroare, merită spus că nu e una care să poată periclita Realitatea TV, care e deja într-un plan de reorganizare. Că a fost aprobat ilegal, e altă discuție. Însă, prevederea din Codul Insolvenței poate afecta alte zeci de televiziuni și radiouri în viitor. Din ce cunosc eu, avînd în vedere situația soldurilor furnizorilor, amenințate de consecințele a ceea a făcut guvernul pot fi Antena 3 și ProTV”.

UPDATE1: Rămînînd în zona cianurii, ca să vedeți cum lucrează și tabăra politică opusă, citiți pe romaniacurată motivația jenantă a președintelui României de a evita dezbaterea pe Roșia Montană și, mai larg, pe nemulțumirea tineretului din stradă.
Traian Băsescu transmite oficial că nu va mai purta dialogul programat pentru azi cu Alina Mungiu Pippidi, a cărei invitație la dezbatere o acceptase, pentru că înțelesese că AMP s-a pretins reprezentanta manifestanților și a societății civile și că acum se dezice de acest statut, deci președintele nu mai are de ce să discute cu ea.
Iar ca argument al ”prefăcătoriei” lui AMP, președintele invocă exprimări la persoana întîi plural din editorialele lui Pippidi. Nu e cumva uluitor de scăzut nivelul logic care ni se propune dinspre șeful statului?! Sigur că AMP are o stilistică din care rezultă uneori un ego cît China, dar faptele sale exprimă altceva și nu despre asta e discuția.
În textul de la Cotroceni, președintele României spune că el credea că discută cu ”liderul societății civile”. Apari drept El Lider Maximo sau stai acasă că ”nu ai relevanță pentru public”, după cum scrie tot în mesajul de la Cotroceni! Ca de la autocratul statului la autocratul pieței, vasăzică. Tare de tot! 🙂

Cînd o fabrică de medicamente nu-și pierde licența în insolvență, de ce o televiziune sau un radio trebuie să o piardă? Poate pentru că fabricile de medicamente nu enervează guvernul Ponta? Acesta poate fi un rezumat al cazului noului Cod al Insolvenței.

Dar n-ar fi nici suficient și nici corect.

Pentru că modificarea codului, în esență, este necesară. În România, insolvența era, în multe cazuri, o formă de țeapă.

Presa scrisă, fiecare cu ce-l doare, a ajuns într-o situație grea și pentru că anumite firme de difuzare au tocat banii și au intrat în insolvență. Hai să facem un pic de lumină!

Povestea a debutat cu Rodipet, țeapă de la statul român pentru ziare și reviste! O altă companie, Network, a devenit moștenitoarea Rodipet, dar curînd a apărut propria insolvență! Sute de chioșcuri au migrat către nua companie, dar ea a intrat în insolvență și, în reorganizare, datoriile Network au crescut, nu au scăzut. Bună treabă a făcut administratorul judiciar!

Alături de companiile de presă, bugetul public a fost și el păgubit.

Lucrurile nu s-au oprit aici. După cîțiva ani Hiparion, un alt jucător major, a intrat în insolvență. Dar activitatea și chioșcurile s-au mutat pe Press Point, unde aceiași oameni controlează compania. În acest moment, Burda e singura care lucrează cu ei, dar după ce patronii nemți, care habar n-au ce se întîmplă în România, vor realiza țeapa, se vor opri și vor ofta în jur.

Culmea, Press Point a beneficiat de pe urma falimentului Rodipet,luîndu-i chioșcurile! Adică editurile sînt păgubite, iar alții profită! Și uite așa ziarele și revistele s-au mai păcăit o dată, unele trăgînd după ele în furtuna problemelor edituri de carte, alți furnziori, tipografii…

Miza? Zeci de milioane de euro care au fost plătiți de ani de zile la chioșcuri de către oameni și care n-au mai ajuns la ziare și reviste. Din cauza unor insolvențe trucate în sens economic.

Gazeta Sporturilor, un singur titlu de pe piață, destul de mare, dar unul singur!, a fost păgubită cu mai mult de jumătate de milion de euro din cauza acestor insolvențe sau falimente. Un singur titlu!

Sînt afectate, în cascadă, și firmele oneste de difuzare, care nu au cum să concureze cu niște țepari profesioniști și care, la rîndu-le, plătesc tot mai greu, situație vizibilă în 2013, Dumnezeu știe unde se va ajunge!

Cercul vicios se coclește și mai tare, totul vărsîndu-se în capul presei scrise, care a rămas cu doar 15% din bugetele de publicitate și, în plus, a ajuns să-și încaseze în cel mai bun caz 80% din banii cuveniți din difuzare. Și asta în termene de 90-120 de zile de la livrare, adică de cînd oamenii cumpără ziarele!

Asta-i situația reală și nu e nici o exagerare în nararea ei după cum nu e nici un patetism dacă am întreba guvernul dacă are habar cum piere o industrie care a apărat interesul public infinit mai mult decît televiziunile, de pildă.

Recunosc, am un cui împotriva televiziunilor, dar asta e una și prevederea recentă din legea insolvenței e alta! Pentru că, în mod suspect, Guvernul vrea să aducă mai mult fair-play economic în chestiunile insolvenței comițînd un fault dur la adresa televiziunilor și radiourilor.

Cum să dai o șansă unei televiziuni dacă o pui să difuzeze mira pînă se reorganizează? Asta ar trebui să fie insolvența, ”starea care îți permite să ceri protecția tribunalului căutînd o cale de salvare a afacerii” (Gheorghe Piperea). Salvare prin paralizia ecranului pentru televiziuni?!

În acest timp, TVR continuă să reașeze scaunele pe puntea Titanicului, pentru că ea nu are risc de insolvență, de vreme ce pregătește mărirea taxei. Mai zic o dată: TVR și RRA cheltuiesc împreună aproximativ 300 de milioane de euro pe an!

Repet, nu plîng de mila stațiilor TV, care oscilează între partizanat politic și divertisment lobotomizat, sînt și excepții, dar puține, însă nici nu e normal să întoarcem privirea făcîndu-ne că nu înțelegem ce se întîmplă. Pe de altă parte, ceva trebuie schimbat în legislație, pentru că nu e normal ca unii să-și plătească taxele la stat, iar alții, sub umbrela insolvenței, să primească un etern statut privilegiat.

De la capăt. De ce o fabrică de salam poate funcționa în insolvență, iar o televiziune sau un radio întîi își pierd licența și om mai vedea noi?! Cazul Realitatea TV e fierbinte, însă oricine poate urma.

O avea o legătură cu faptul că premierul nu are un prieten baschetbalist care să dețină o fabrică de salam și să vrea să-și vadă concurența crăpînd!

 

 

Comentarii (35)Adaugă comentariu

fax  •  5 octombrie 2013, 3:27

tzepele se dau pentru ca exista oameni care sa le primeasca. unii iau tzeapa, altii iau spaga si viata merge inainte. inteleg o data, de doua ori sa-ti iei tzeapa, dar a 3-a oara deja…

dac.impielitzat  •  5 octombrie 2013, 9:48

„Dumnezeu știe unde se va ajunge” 🙂
clar numai Dumnezu stie
avem un sef de stat care dupa ce a taiat din pensiile batranilor (care si asa abia aveau pensii de lapte si paine) a iesit la TV si a spus ca daca aceasta masura se lua mai devreme economia Romaniei ar fi mers mult mai bine! :))) am ramas siderat. o economie ca sa mearga bine nu ar cum sa se bazeze pe micsorarea pensiilor batranilor nostri. e senil si incomptent. trist.
Premierul nostru (are rost sa-i spun numele?) e si mai si. Schizo, plagiat si incompetent (are rost sa mai dovevesc? chiar daca as face-o tot degeaba ar fi pt ca ai facut-o altii inaintea mea de zeci de ori si tot nu a inteles). trist.
Dumnezeu știe unde se va ajunge. Doar Dumnezeu.

Carol K  •  5 octombrie 2013, 9:48

Ai ales un exemplu nu tocmai fericit.O fafrica de medicamente este mult prea importanta pentru ca acopera o necesitate imediata,ajuta la atenuarea,vindecarea suferintei…Un post TV (vorbim in general si nu in cazul Realitatea o televiziune chiar decenta) poate mai degraba intoxica,tensiona viata publica nu neaparat a unui om politic.Cand nu traiesti din audienta deci nu ai bani sa-ti duci traiul ci doar asteptari de la diversi sponsori politici pentru a le rasplati ulterior asta nu are repercursiuni asupra publicului.Stiu…telecomanda…Da,dar azi o stire lansata la cel mai obscur post TV este rostogolita mai departe de alte televiziuni aliniate la bombeul aceluiasi om politic sau de catre mediul online cu aceleasi viziuni(ce coincidenta).Mie unuia o asemenea „lipsa” nu-mi provoaca dureri de cap.Stiu,legea asta e data cu dedicatie,Ponta e aliniat la interesele RTV dar pentru asta va plati electoral cu varf si indesat…Crede-ma.Mi se pare la fel de grav ca o televiziune sa fie controlata de organele fiscale tot asa,la intimidare si sa i se aplice amenzi peste amenzi grele iar anume realizatori,moderatori sa fie supusi la tot felului de santaje prin astfel de presiuni.Poate e si mai grav,ne aducem aminte ca nu demult in guvernarea portocalie s-a intamplat si acest lucru pe care l-ai semnalat chiar tu imediat daca nu ma insel.

invictus  •  5 octombrie 2013, 10:20

Carol K… de nediscriminare ai auzit? Normele juridice generice pe piaţă nu pot fi diferite funcţie de obiectul de activitate al unui agent economic!

relu cracanelu  •  5 octombrie 2013, 10:23

Nu vreau sa ma erijez in profet dar ma asteptam ca mai devreme sau mai tarziu sa se intample asta. Puroiul rosu nu are scrupule, nu are limite, nu are respect. Are doar o dorinta salbatica de razbunare si de imbogatire. Grav este ca nu sunt solutii si ei stiu asta. Au capusat si fagocitat toate partidele incat uneori singuirul gand este sa fugi cat mai departe de aceasta tara. Imi este scarba!!
P.S. Facem pariu ca daca Marean reusea sa o cumpere nu se mai intampla ce s-a intamplat?

radu  •  5 octombrie 2013, 10:25

Premierul Ponta incepe din ce in ce mai mult sa fie o copie fidela a mentorului sau premierul Nastase. Oare va fi o copie fidela pana la capat? 🙂

cristi  •  5 octombrie 2013, 10:32

D-le Tolontan,aveti puterea sa influientati prin articolele D-voastra autoritatile ,astfel incat Romania sa devina cu adevarat curata,momentan sant vorbe,bombe de presa.Curatenia se face discret nu la TV.Se vede ,ca unii sant partizani,chiar daca este posibil sa nu le ceara nimeni asta si dupa mine,cei care vor sa te bata cu palma pe umar ar trebui eliminati.Societatea nu are nevoie de laudatori,pentru progres avem nevoie de oameni care fac lucruri concrete.

Cătălin Tolontan  •  5 octombrie 2013, 10:33

lovi grammar: o sa tin minte, e cea mai buna pe care am primit-o de ceva vreme: ”nu te schimba, doar evolueaza”, multumesc )

Cum se petrec astea? E simplu. Scrii ”aceeasi firma”, modifici din ”firma” pe care o ai mai sus, ca sa nu repeti, sau pentru ca suna mai bine ”oameni” si uiti sa mai faci acordul) Scuze!

mirceacoman66  •  5 octombrie 2013, 10:44

Salut Catalin.
Ce va opreste pe voi, GSP, sa realizati o retea proprie de distributie a presei scrise ?

Dan  •  5 octombrie 2013, 10:52

Pai uitati-va cine a fost in conducere la Rodipet in momentul in care s-a ales praful de ei..Acelais personaj , cu aceeasi echipaq a ajuns la Hiparion , astz dupa ce santajase cu reteeaua neconventionala care o pusese el pe picioare . Avea nevoie de un IT-ist .. a aparut si acesta plus multi altii. Apoi s-a vandut catre finlandezii de la Rautakirja, iar dupa ce s-au facut investitii imense au pus-o pe butucisi asa a aparut Press POINT .Ca o paranteza , ca sa nu dam vina numai pe escrocii nostri , presedintele pt Romania a Rautakirjei isi deconta pana si pampersii copilului . Domnule Tolontan cunoasteti bine personajele de care vb , nu stiu de ce este asa greu pt organele abilitate ale statului sa puna totul cap la cap

Danny B  •  5 octombrie 2013, 10:53

Sa nu ne ascundem sub cersaf … cenzura si prostia domina Romania din 1989 incoace … restul este praf in ochi . Nu ne trebuie ochelari se vede cu ochiul liber – plusez … Romania atunci in 89 – fara datorii ,cu posibilitatea schimbarii in bine a lucrurilor , cea mai periculoasa tara din est pentru U.E si cu domenii bine puse la punct , nu numai pe hartie ….acum 2013 , secolul XXI …dar intr-o situatie grava fara industrie ,cultura sau agricultura ajunsa la mana U.E care ne distruge sistematic . Tara bogata …cu oameni saraci !!!

Meka  •  5 octombrie 2013, 11:10

Cum se simt celalalte televiziuni care nu au transmis nimic in legatura cu Rosia Montana si gazele de sist? Probabil ca Realitatea face din ce in ce mai mult rating pe spatele acestui troc facut de restul televiziunilor cu politicienii. Cred ca si celalalte posturi de stiri au pus ceva presiune pe anumiti lideri politici in ceea ce priveste aceasta hotarare de guvern. Ganditiva ce frustrare exista in randul acestora pentru faptul ca Realitatea nu sa aliniat la acest troc. Realitatea era unicul post de stiri la care ma mai uitam de cand cu Rosia Montana… de cand celalalte canale de televiziune s-au dat pe fata.

gabrielvaleriu  •  5 octombrie 2013, 12:22

Ai dat si o parte de raspuns, Tolo.

Ghita Sebastian, prietenul afacerist de stat si baschetbalist al premierului copilot, incheie astfel, legal, o preluare ostila a unei nise tv. de la un alt personaj celebru, Vantu, care la randul lui o cumparase cu niste bani proveniti, nu putem uita, din alta preluare ostila de capital direct din buzunarele cetatenilor invitati mincinos, cu sigla CEC, sa doarma linistiti ca cineva le vegheaza banii.

Suntem verigile slabe ale unui lung lant de complicitati si legaturi vinovate.

Decebal  •  5 octombrie 2013, 12:42

O televiziune injura 25 de ore din 24 guvernul USL, alta televiziune il denigreaza pe Basescu de vreo 8 ani. Fara numar. TOATE televiziunile sustin proiectul RMGC de parca patronii acestor trusturi de presa ar avea actiuni la RMGC. Nimeni nu sanctioneaza aceste lucruri. Si cineva considera ca este ciudat ca o televiziune este inchisa abuziv. ULUITOR.

Ramon  •  5 octombrie 2013, 13:27

Înainte de alegerile de anul trecut, au mai apărut câteva TV de știri, acum e normal ca același număr să iasă de pe piață (GiGa TV, OTV, DDTV), nu e obligatoriu să rămână. Populația aceasta nu prosperă dacă singura politică a celor de la putere este cum să prostească alegătorii, nici dacă se înmulțesc supermarketurile. În plus, la noi dezvoltarea merge mult mai greu decât la alții (Polonia, după 1990), nu depinde de câțiva oameni, indiferent cât de bine intenționați ar fi (și nu sunt). Ori să schimbi mentalitatea unui popor este imposibil, oricât ai investi în înșelăciuni mediatice. Același lucru l-a încercat comunismul, care avea controlul asupra a tot ce au dorit, iar în cele din urmă au pierdut peste tot, în Europa. Politica de a distruge capitalismul din vest s-a încheiat cu distrugerea comunismului din est.

mpt  •  5 octombrie 2013, 14:09

1. AMP a incurajat de-a lungul timpului aceasta gindire majoritarista simplista a doua tabere mari si late, inclusiv fata de Traian Basescu in momentele in care il sfatuia. Acum, ca si la alegerile europene din 2008, AMP culege ce a semanat, dar evident ca poate exista o interpretate pozitiva pt AMP cum ca AMP a cistigat, desi a facut-o tocmai prin ridicolul adversarilor (EBA si evident mai ales tatal ei!).

Insa lumea nu se imparte in buni si rai, in corputi (corupti cu typo cf scrisorii presedintelui catre AMP) si curati, in materialisti si postmaterialisti. Si diviziunile astea sint o simplificare pe care nu pot sa cred ca AMP o vede in datele la care zice ca se uita ci mai degraba crede ca ceilalti cetateni ai Romaniei doar atit pot pricepe si au nevoie de o simplificare a simplificarii. Cumva insa nu mai merge 🙂

Cum a spus cineva pe site-ul Romania Curata: data viitoare aveti grija sa alegeti mai bine pe cine sprijiniti si ce criteriu folositi. Si asta, evident vi se aplica si dvs nu doar lui AMP.

2. De ce oare ONG-urile de media au putut doar sa protesteze si nu sa scrie argumentat si cu date ca in articolul asta? Da, legea e un atac la libertatea de expresie, da, e ridicol de transparent interesul politic, dar oamenii obisnuiti care nu sint pe baricadele luptei ongistice au nevoie de argumente nu de sloganuri. Iar chestiuni serioase precum insolventa au nevoie de o rezolvare care porneste de la o analiza a problemei si pt asta ar trebui sa se mobilizeze ong-urile de media.

17 Nasi Tirani  •  5 octombrie 2013, 14:10

Frumos dar tirziu, fara solutii, fara optiuni politice si economice, sariti, va vaitati si incitati.
Culmea, incasati si va mai si faceti datoria.

Nu vedeti baza putreda, politicienii care sint de fapt afaceristi si banditi, criminali nejudecati ca in cazul celor care au adus minerii de trei ori la omorit, ca in cazul sefilor de trib, ei si razboinicii apropiati cu dosare grele, care fac un blat pentru care ar merita sa joace 20 de ani table cu Becali.
(atit inteleg de la Domnul Antonescu, daca gresesc, n-are decit sa vorbeasca mai simplu)
Ca si cum ati da apa la moara tuturor potailor si ciumpalacilor dupa minutul 90, dar dati rosu unei mame care ataca baza putreda a fotbalului si sportului in general, adica oamenii minunati din conducere, ex.: Mitica de la brutarie.

Baza putreda sint oamenii, mai mult decit legile, dorinta de putere nu dorinta de victorie, iar dorintele legitime ale celor care vor dar nu pot mai mult trebuie respectate. Altfel, cind nu mai poti, poti avea sansa sa ajungi pensionar fara medicamente, caldura si hrana. Fara oameni ar functiona si comunismul cu legile specifice. Cu orice legi, justitia asezata pe o baza putreda va permite unora sa se laude cu inginerii financiare, cu imperii financiare, iar fetele lor (maculii nu rezista la puf, bautura si droguri) gasesc loc de reclama char in gazetele voastre, va vor reprezenta alaturi de amante.

Daca voi v-ati nascut si desteptat in 89, Basescu s-a nascut ministru, el a astupat niste gropi, iar Pota da in alea cu fiecare ocazie. Voi chiar credeti ca vrea cineva Europa? Ei vor sa fie Baroni, sa ciupeasca si de la Europa ceva. Spun asta caci observ ca va simpatizati, chiar viitorul Presedinte nu poate avea obiectii, scrieti bine, mai si cercetati, nu sariti calul ca noi si cei care vad rosu.

Stiu ca aveti de condus o afacere, o raspundere, un cod, iar adevarul doare, deci nu are mereu loc la voi, cereti libertatea presei si sanse televiziunilor. Foarte bine. Poate in cod scrie si ca un ziarist trebuie sa prezinte fapte, nu e bine sa ia atitudine partinitoare. Dar nici nu se poate pluti deasupra ?, cum se numeste groapa aia care s-ar face la Casa Fotbalului si Sportului daca nu-i canalizare ?, fara sa simti mirosul. N-o fi voie dar s-ar impune sa stim ca n-avem canalizare cind vrem sa construim.
Ce va opreste sa indemnati oamenii care n-au cod sa vorbeasca, sa-i lasati sa vorbeasca? Stiti foarte bine cite cartonase dati. Apoi putina organizare, caci nici nu-i legal sa iesi in strada, fara organizare.Daca cu politicienii e mai greu, sint si prea multi banditii, va puteti face incalzirea cu Nasi, Oracole, Corleone, Satane si Puradeii lu Tata. Ori si asta e prea greu? Un macanit ala Andries, o manea ala Geambasu, vorbesc de cei mai buni, doua comentarii din Obor, v-ati facut datoria iar Nasii devin tot mai amenintatori. Cu parere de rau, incep sa astept sa va puna botnita.

PS ce ziceti de DIGI? Mi se pare Nr. 1 in EU la fotbal, iar pentru nivelul romanesc se remarca profesionalitatea cu care sint transmise (deocamdata) stirile. Nu incepe sa-i supere pe toti? Nu ma refer la Nas, ma refer la concurenta, la afaceri si la faptul ca astia sint in plus, zero, pentru ca nu sint cu nimeni. Ce rost mai au ei? Eu acolo ma astept la un mic atac urmarit cu „dezinteres“ politic.

cetateanu  •  5 octombrie 2013, 14:27

ND-le Tolontan, nu stiu daca dvs. cunoasteti cum e sa fii dat afara fara sa ti se plateasca salariul. Mai ales dupa ce ai lucrat in conditii grele, ca sa nu forte, alt termen,intr-un cort, in iarna extrema etc. Unii dintre cei de la Realitatea stiu asta. Si o stie si guvernul, pentru ca o parte din acele salarii au fost platite de stat,conform legii de garantare a salariilor, legea 200 din 2001, parca. Ceea ce iarasi nu stiti e de ce anume o societate in insolventa poate sa trateze orice angajat ca pe un sclav? Pentru ca putea, la fel ca in bancul cu cainele si ale sale „cojones”. De acum inainte nicio firma, ca e din audiovizual sau aiurea nu va mai face pipi in capul angajatilor si lor sa le spuna ca ploua, pentru ca nu mai exista umbrela insolventei.

victor L  •  5 octombrie 2013, 14:50

dle Tolontan,
stergindu-mi comentariul ma faceti sa va cred de o ipocrizie indescriptibila; dvoastra vorbiti despre inchiderea unui post tv avind lacrimi in ochi, dar stergeti o simpla sesizare: pe platforma GSP.ro a aparut un articol de toata jena. Dupa sesizarea mea, pe care ati aruncat-o la cos, titlul a fost schimbat fara un simplu „am corectat”
Nu se pune problema de multumesc 😛
dle Tolontan,
felicitari pentru deontologie.

Cătălin Tolontan  •  5 octombrie 2013, 15:10

ceateanu: Va rog sa recititi. Am scris clar ca era nevoie, potrivit specialistilor, de o imbunatatire a Codului Insolventei pentru ca acum insolventa era excesiv de permisiva. Da, printre victimile acestei permisivitati erau si angajatii! Aveti dreptate.

Dupa cum e interesant de vazut daca Realitatea se plinge ca-i va fi luata licenta dar, de fapt, ea plinge din cauza celorlalte modificari din Cod, de pilda obligatia de a-si plati taxele la stat.

ion  •  5 octombrie 2013, 15:23

publisherii de print depind exclusiv de distributie. n-ai distributie, n-ai incasari din distributie, n-ai publicitate (rata de penetrare scazuta), n-ai incasari din publicitate.

aici, cred ca e nevoie de o asociatie a editurilor (vezi si falimentul diverta) care sa functioneze si care sa le reprezinte in relatia cu distribuitorii/tipografiile/statul roman. (de fapt, toate industriile din romania au nevoie de astfel de asociatii)

pe de alta parte, asta ii obliga pe publisheri sa gaseasca solutii alternative si sa-si concentreze atentia catre monetizarea brandului, nu neaparat al ziarului/revistei. sa dezvolte servicii / evenimente / alte produse.

si sa-ti dau o idee: gsp-ul este cel mai important brand de presa sportiva din romania. de ce nu faceti un card pentru abonati, cu ajutorul caruia acestia sa primeasca discounturi in magazine care vand articole sportive; sau bilete la evenimentele sportive importante; sau la centre de fitness etc.

Cristian Vasilcoiu  •  5 octombrie 2013, 15:59

evident ca este nevoie de un nou Cod al Insolventei! Ni-l cere mama Europa! (la pachet cu noile coduri civil, penal si cele de procedura aferente) Motiv pentru care Banca Mondiala a platit specialisti (printre ei si de la Pricewaterhouse Coopers), care au facut proiectul ce trebuia supus dezbaterii parlamentare! Guvernul a trantit, insa, un OUG, adaugand 8 articole (dupa finalizarea perioadei de dezbatere publica, dupa ce s-au dat avizele necesare si fara consultarea nimanui, nici a specialistilor care au intocmit proiectul) care schimba tot si care, cel mai probabil, ii vor ajuta tot pe teparii despre care vorbesti!

fanulumocanu  •  5 octombrie 2013, 16:07

Ar fi interesant de facut o comparatie cu publicatiile din tarile nordice unde inteleg ca inca mai functioneaza treaba . Voi ce faceti, dati ziarele la tepari si asteptati infrigurati dupa bani.
De acord ca e ciudata treaba asta cu suspenadarea licentei dar treaba asta a functionat si in cazul OTV unde i s-a ridicat licenta pentru neplata unor amenzi, si, mai important, in LIGA I retrogradezi pe criterii finaciare, adica ti se ia licenta de participare. Fara banii din LIGA 1 , un club are sanse mici sa evite falimentul . Deci ,e acelasi lucru. Nu vad de ce o televiziune ar fi mai speciala ca alta. Neplata taxelor reprezinta concurenta neloiala.

PS. Daca vreau credibilitate intr-un text nu argumentez cu piperea care monument de interes propriu.

Epigonul  •  5 octombrie 2013, 16:20

Şi pe aceeaşi cărare bătută de ţeparii de la difuzare o apucă şi Millenium din Timişoara, dar iată că ăştia „evoluează” schema: cheamă firmele editoare să semneze un contract pentru preluarea datoriilor noua firmă (evident, cu aceiaşi oameni în spate), numai că li se pun în faţă contracte de cesiune de creanţe către noua firmă! Cine nu e familiarizat cu termenii muşcă momeala şi înşelătorie e finalizată…

zicatorul  •  5 octombrie 2013, 16:26

Logica presedintelui are sens, de aceea la negocieri sunt primiti/acceptati doar liderii si nu oricare dintre protestatari. El este presedintele tarii, e normal sa poarte o dezbatere cu un lider, nu e firesc? De ce AMP nu vrea sa aiba o dezbatere cu un consilier local (indiferent de culoarea politica) si vrea musai cu presedintele?

cyclon  •  5 octombrie 2013, 17:29

televiziunile care nu transmit HD ar trebui sa isi piarda licenta. Parca UE obliga toate televiziunile ca pana in 31 dec 2012 sa transmita cel putin HD Ready, dar antenele voastre isi bat joc de noi in continuare…

reformistul  •  5 octombrie 2013, 18:20

ar fii o reala binecuvantare ca antenele si pro tv sa dispara.

ActiveWatch si Reporteri fara Frontiere protesteaza fata de modificarile Legii Insolventei – Gogoloi  •  5 octombrie 2013, 21:36

[…] Tolontan, redactor-sef Gazeta Sporturilor, scrie pe blogul sau ca modificarea codului insolventei este necesara in conditiile in care, sustine jurnalistul "in […]

asdasd  •  5 octombrie 2013, 21:40

Citesc de 10 ani articolele dv, dar acesta e primul meu post…Respect !

A…da…si Hai Craiova ! Whichever the hell it is…is it any ?

Ro  •  5 octombrie 2013, 22:20

Toata lume discuta despre cum acest imbecil de „Premier” care a dat el o noua lege peste noapte facuta din burta pe genunchi la closet si cu dedeicatie Realitatea TV. Nustiu si nu cred ca A3 si Pro-ul vor fi afectati, nu au de ce, au bani multi si isi vor plati imediat datoriile. Alta televiziune va fi extrem de afectata, si anume Tvr.

veronica  •  5 octombrie 2013, 22:25

va fi o placere sa devii furnizor de orice fel servicii sau materiale pentru televiziuni: nu-ti platesc conform conractului, ii bagi in insolventa…Asta mi se pare discriminatoriu, cu alte firme accepti paispe mii de intelegeri de plata pana ii duci la tribunal, ca tu iti vrei banii, nu sa te judeci. Televizunile vor trebui sa se gandeasca de doua ori: cu cash-ul disponibil la o anumita data isi achita datoriile la stat la timp(care sunt primele, dupa parerea mea) sau plateste furnizorul al carui termen de plata a sosit de teama sa nu intre in insolventa?

clujean  •  6 octombrie 2013, 1:36

Expertul în insolvență Arin Stănescu a ținut să precizeze că noul Cod al insolvenței nu afectează doar societățile din domeniul media care funcționează pe licențe audiovizuale ci și restul companiilor aflate în dificultăți financiare.
“Reducerea termenului de realizare a unei reorganizări de la trei ani, care oricum era un termen scurt, la un an face aproape imposibil un plan de reorganizare, fapt care duce la intrarea în faliment a societăților aflate în impas financiar. Este aproape imposibil ca un plan de reorganizare să fie făcut într-o perioadă de un an. Practic nu o sa mai avem reorganizări și nimeni nu o să câștige nimic din asta. În Franţa termenul este de 10 ani, iar în SUA nu există limita”, a declarat Arin Stănescu pentru Paginademedia.ro.

cetateanu  •  6 octombrie 2013, 13:38

Realitatea tv oricum se afla in insolventa din 2011, deci ar mai avea doar un an pentru a-si rezolva cazul. Pentru ca Realitatea tv e doar u caz, nu o situatie. Daca noii actionari/finantatori/sefi, sefuti si sefuleti vor fi destoinici – ceea ce ar fi fost cazul pana acum, in 2 ani – atunci vor merge inainte. Daca nu, nu, e logica timpului, se cerne tor ce e stricat. Daca pe mine ma tine braul sa fac o afacere, o fac, daca nu ma tine, fac altceva. Au disparut ele Tele7abc, N24, sau altele, nu e nici un capat de lume.

TOP ştiri şi ziare online – Cătălin Tolontan: Încă o firmă mare de difuzare a intrat în insolvență  •  24 octombrie 2013, 21:24

[…] Compania de distribuție Press Point, urmașa Hiparion, a intrat azi în insolvență la cererea a doi creditori: Taifasuri și Burda. Mai bine nu aveam dreptate. […]

Reporter Virtual – stiri exclusive » Inca o companie de distributie de presa a intrat in insolventa: Press Point  •  25 octombrie 2013, 10:40

[…] aceste firme pe piata si despre țeapa pe care si-o ia, in permanenta, presa scrisa, ne-o ofera Catalin Tolontan, care povesteste despre cum numai un singur cotidian, „Gazeta Sporturilor” a ramas cu o gaura […]

Comentează