Lupul paznic peste noi

De ce strigă tinerii în piață “PDL – USL, aceeași mizerie!”?

vineri, 18 octombrie 2013, 7:55

De ce strigă tinerii în piață “PDL – USL, aceeași mizerie!”?

Carmen Moraru, directoarea și omul de încredere al Elenei Udrea în Gala Bute, a fost angajată de Ramona Mănescu ca director peste Direcția de verificare a corectitudinii folosirii banilor europeni de la Ministerul Transporturilor!

O investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Cîteva secvențe din episoadele trecute

Ce să spunem, ne alintăm, rezumăm de parcă sîntem în “Prison Break”!

Sau, mai degrabă, din Prison-Fucking-Break, pentru că, dacă am da 100% credit surselor ziarului, Gala Bute ne demonstrează că sîntem, cu toţii, contribuabilii captivi ai unui stat care nu ne va lăsa liberi decît cînd, vorba lui Romeo Dunca, om de afaceri cu 700 de angajaţi citat recent de Ziarul Financiar, vom cădea laţi, cu spumă de sînge la gură, ca “niște cai care trag și sînt biciuiţi și împovăraţi”.

«You’re kidding me, right? Moraru s-a transferat director la Direcția Constatare și Stabilire nereguli fonduri europene din MT. Deja devine palpitant!»
Reacția unui cititor la jocul de ieri al Gazetei: “Să ajutăm DNA să găsească banii din Gala Bute”

Rezumatul episoadelor scurse

Angajat în februarie 2011 de către Elena Udrea, directorul Paul Mărășoiu demisionează intempestiv din Minister pe 6 iunie 2011, chiar la finalul zilei în care semnase Nota de fundamentare de finanţare din bani europeni a Galei Bute.

Mai era o lună pînă la Gală. Mărășoiu invocă “motive de sănătate” și pleacă printr-o demisie depusă la registratură, fără ca măcar să o anunţe în acea zi pe Elena Udrea.

“Despre sumele angajate și despre cum a decurs parteneriatul în Gala Bute după plecarea mea, îmi rezerv opţiunea de a nu comenta”, declară Mărășoiu, contactat de ziar.

Ce s-a întîmplat după demisie

Pînă în acel moment, Mărășoiu fusese implicat în această operaţiune de maximă miză pentru imaginea Ministerului și a Elenei Udrea.

Pleacă, așadar, Mărășoiu, dar rămîne mîna dreaptă a ministrului în operaţiune: Carmen Moraru.

Moraru a fost personajul care, într-un joc de localizare început ieri împreună cu cititorii, a ieșit la iveală în urma unui indiciu pe care l-am furnizat publicului. Colegii de la marketing au avut ideea acestui joc bazat pe principiile geocaching!

Jocul împreună cu dumneavoastră pe urma banilor din Gala Bute va continua în curînd.

Să zăbovim puţin la Carmen Moraru. Merită.

Ziua cînd Inocențiu Voinea a fost chemat la Minister

“La discuţii, Moraru părea că ţine totul în mînă”, povestește unul dintre cei care s-a întîlnit cu ea în luna de dinaintea Galei Bute.

Despre implicarea lui Moraru există și o mărturie consemnată în Nota de control a inspectorilor DLAF.

Inocenţiu Voinea, fost jurnalist, ultima oară șef al ziarului Realitatea Românească al fraţilor Micula, susţine că Moraru este cea care, cu aproximativ o lună înainte de gală, i-a cerut să modifice un studiu de impact pe care el îl realizase la cererea lui Obreja. Episodul a avut loc în biroul altui boss de la MDRT, Răzvan Murgeanu, și au existat mai mulți martori. Murgeanu lipsea.

“Moraru mi-a zis să adaug unele corecții”

Voinea e un om cu destulă experienţă în mediul comunicării. Poate că nu uns cu toate alifiile, dar în nici un caz un novice în mediile complicate.

A mai lucrat cu Obreja la gale profesioniste și a conceput mesajele campaniilor electorale pentru fostul parlamentar PD-L, Dan Zătreanu. În pofida rutinei, el declară că așa ceva nu i s-a mai întîmplat niciodată.

“Am fost chemat de urgenţă la Minister”, istorisește el. “Mi s-a spus să adaug unele corecţii și completări studiului”.

El a întrebat de bani. “Doamna Moraru m-a asigurat că lucrurile se vor clarifica, dar trebuie să fac un efort și să refac studiul în noii termeni conveniţi la respectiva întîlnire”.

Potrivit inspectorilor DLAF, asistăm la o prefabricare a documentelor și, în consecinţă, la un proces de atribuire fraudat.

Ce nu știe DNA

La acea întîlnire s-a mai întîmplat ceva, ceea ce DNA nu a aflat. Pe masă mai era încă un studiu, întocmit de Claudiu Ladin, impresar artistic și patronul firmei de evenimente Standard Vision.

“Probabil că Ladin ajunsese pe altă cale la Minister”, sună explicaţia lui Inocenţiu Voinea. Faza e că și suma studiului lui Ladin era tot de 2 milioane de euro, exact atît cît dorea să ofere ministerul și pe cît avea să semneze cu Obreja. Gazeta are studiul lui Ladin în posesia sa. Operațiunea de prefabricare a fost mai largă decît știe DNA.

Standard Vision și Video Smart sînt două firme preferate de ministere. Le regăsești în mai multe combinaţii dintre ministere și televiziuni, în special ProTV, de care ambele companii sînt apropiate. Ambele au lucrat și în ceea ce deja era cunoscut în acel moment drept Dosarul Ridzi!

De altfel, imediat după această întîlnire în care se sincronizează documentele, primul drum pe care îl face Rudel Obreja este la ProTV, cu care pune la punct televizarea Galei.

Două firme au lucrat pentru Ridzi și Udrea

Obreja respectă statutul de firme preferate ale celor două companii. Ladin și compania sa Standard Vision nu rămîn cu buza umflată. Ajung să lucreze la Gala Bute și să fie plătiţi cu 550.038 de lei (TVA inclus).

Conform contractului 753/1.07. 2011, Standard Vision a închiriat tribunele, le-a transportat, montat și demontat și a montat și cîteva ecrane în sala de la Romexpo.

Video Smart, cealaltă firmă comună afacerilor Ridzi și Udrea, a lucrat și a fost și ea plătită, dar nu a încheiat un contract direct cu firma lui Obreja.

1,92 milioane de euro din bani publici s-au cheltuit în total la Gala Bute

Moraru, probleme mai vechi cu legea

Director general la Turism în MDRT, Carmen Moraru nu a fost, evident, singurul om din Minister care a lucrat la tot acest proces în care, potrivit inspectorilor DLAF, “nici Ministerul și nici firma lui Rudel Obreja nu au respectat legea”.

Moraru a mai avut probleme legale în legătură cu prejudiciile din bani publici. Aflată în Ministerul Turismului de 8 ani, încă de pe vremea lui Dan Matei Agathon, Moraru a fost urmărită de Curtea de Conturi în legătură cu un prejudiciu de 200.000 de lei pentru un parteneriat cu Circul Globus datînd din 2005. Tot DNA a ajuns să se ocupe de caz, dar, în final, Moraru a scăpat.

Alături de ea, în cazul Globus, dar și în Gala Bute, se regăsește și numele Alinei Dincă, director general la Economic și Administrativ în același minister al Elenei Udrea.

Promovată de noua putere la mai mulți bani europeni!

Tot ieri, am mai oferit cititorilor un pont, pe gsp.ro. Unde a ajuns Moraru după schimbarea de Putere din România?

Urmărind cîteva indicii pe care le-au furnizat, oamenii au descoperit ceea ce părea implauzibil. După ce a participat la pierderea a 1,5 milioane de euro din banii europeni, Moraru a ajuns la Ministerul Transporturilor, director general adjunct tot pe fonduri europene!

Practic, în raport cu sumele de care răspunde, ea a fost promovată! Cum sună “Director la Direcţia Constatare și Stabilire nereguli fonduri europene din MT” după ce un raport DLAF te face pilaf, rămîne să apreciaţi dumneavoastră. De ce se întîmplă asta vă vom explica treptat, în călătoria pe care o facem împreună pentru căutare banilor din Gala Bute.

Conform siteului openpolitics.ro, România a atras pînă în toamna anului trecut doar 9,7% dintre fondurile europene, practic noi, românii plătind în plus peste 100 de milioane de euro față de cît am încasat!

Fără nici o exagerare, aici discutăm despre o Mafie a fondurilor europene. Cum acționează aceasta? Iată ce descriu surse concordante:
În mod intenționat, sînt aprobate programe precum Gala Bute, care n-au nici o șansă ulterioară de decontare ulterioare din partea Comisiei Europene și rămîn să fie plătite din bugetul României pe principiul ”Ce-să-mai-facem-acum?”.
Fără să știe, prin meciul Bute-Mendy, sportul a nimerit într-un mușuroi imens de unde se alimentează politicul și, după cum ne pîrîie telefoanele, facțiuni ale serviciilor secrete.

Politica își protejează oamenii care scot banii

După ce și-a îndeplinit misiunile în epoca Udrea, Carmen Moraru a fost obiectul unui “transfer politic la pachet”.

Împreună cu Moraru, au plecat de la MDRT la MT atît Alina Dincă, cît și liberalul Marcel Boloș. El este acum șeful celor două în MT după ce devenise, în mai 2012, secretar de stat în MDRT.

Carmen Moraru a fost contactată din timp de ziar, dar a refuzat să vorbească.

Bani pentru Partid

“Gala Bute a fost tergiversată de către justiţie pentru că face parte din operaţiunile Bani pentru Partid”, sună afirmaţia unei surse a Gazetei.

“Alte operaţiuni de acest gen au fost cele 5 patinoare de plastic ale lui Plăcintă și patinoarul Olimpic de la Brașov”, continuă omul. “În aceste cazuri, justiţia nu primește verde să ancheteze”.

Am primit cu rezervă afirmațiile surselor despre operațiunile ”Bani pentru Partid”. Dar, între timp, ele rămîn în urma unei realități mai cinice și mai complexe decît ne-a fost descrisă.

Într-un interviu amplu realizat de Kamikaze chiar în aceste zile, fostul șef de secţie al DNA, Lucian Papici, face cîteva afirmaţii fără precedent.

El descrie un DNA divizat, în care unii procurori trag să ducă dosarele pînă la capăt (Dragnea, Voiculescu), iar alţii “renunţă să se implice” sau “li se găurește rezervorul de benzină”. E o metaforă care descrie influenţe politice.

E un DNA în care, cînd șefii vor, “pot să-ţi repartizeze doar dosare plevușcă”, se confesează Papici jurnalistului Alexandru Căutiș.

Teoria bombă a unui procuror

Atenţie, vorbește un fost șef din DNA și un procuror activ, unul care recunoaște că au fost situaţii cînd oamenii din subordinea lui au avut rezerve să termine anumite dosare!

Interviul din Kamikaze marchează o premieră: este o recunoaștere oficială, de la cel mai înalt nivel, a problemelor și presiunilor din interiorul DNA, conturate pînă azi doar din surse. Trecute cam nebăgate în seamă, afirmaţiile procurorului sînt parte a istoriei de teamă, complicații și explică frustrările publicului.

Așa cum Papici acuză tergiversarea unor dosare, la fel alţi procurori vorbesc despre mușamalizarea, prin întîrzieri și abordări parţiale, altor dosare, cum ar fi Gala Bute.

«Încet-încet, patru procurori au încetat să se implice în rezolvarea dosarului»
Lucian Papici

Același tablou a rezultat din sursele Gazetei atunci cînd ni s-a prezentat mecanismul care ţine justiţia departe de dosarele Bani pentru Partid din sport.

Potrivit informațiilor care se adună cu fiecare zi, după acest model s-a întîrziat dosarul Gala Bute, unde n-au fost urmărite decît anumite piste.

Încă o dată: n-am considerat integral valide aceste surse, dar mărturia publică a lui Papici, precum și alte surse proaspete, validate în alte investigații ale ziarului, confirmă sistemul fraudării banilor europeni și cel de făcut Bani pentru Partid!

Suficient pentru azi.

O afirmaţie de final: banii nu sînt la Rudel Obreja!

Comentarii (39)Adaugă comentariu

dan  •  18 octombrie 2013, 8:31

draga tolo,ancheta excelenta dar…ce le pasa acestori talhari? cum sa procedam,ce sa facem,numai daca iesim cu adevarat in strada mai putem salva tara de asemenea lepre. oare?

Dante  •  18 octombrie 2013, 9:00

Asta era cheia dosarului ? Ca o angajata a Elenei Udrea a pricinuit pagubele de capul ei(doamne fereste sa va inchipuiti ca ministresa a stiut de vreo deturnare!)Iar acum ce sa vezi e in alt minister ….Ca sa o bagam in titlul delapiodarii si pe Ramona Manescu,se putea altfel ?

dan  •  18 octombrie 2013, 9:06

Asteptam cu interes continuarea investigatiilor. Oricum, felicitari, d-le Tolontan! Pacat de tara asta, sincer. Cred ca numai iesitul in strada salveaza unele decizii luate de oamenii politici in Romania. Rosia Montana e doar un exemplu de cat si cum se implica actuala clasa politica in distrugerea acestei tari. Inchei cu o intrebare: cine va lua in serios ancheta dvs, d-le Tolontan?

Mihai  •  18 octombrie 2013, 9:31

> De ce striga tinerii în piata “PDL – USL, aceeași mizerie!”?
1. Pentru ca au fost platiti sa strige asa ceva.
2. Pentru ca au fost indo_bitociti sa creada asa ceva.
PDL-ul nu s-a constitutit in grup infractional organizat, nu a blocat reformele si legile anticoruptie, nu i-a aparat pe coruptii din rindurile sale, dimpotriva, PDL-ul a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei.
In usl sunt de o suta de ori mai multi corupti, decit in PDL si care au furat de o mie de ori mai mult decit cei din PDL.
Nu se pot compara cei citiva corupti din PDL, despre care se spune ca au furat zeci sau sute de mii de euro, cu sutele de infractori din usl, despre care se stie precis ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane si chiar miliarde de euro, si impotriva carora exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele si zeci de procese pe rol, dar pe care justitia noastra corupta, le tergiverseaza de ani de zile.

aneta  •  18 octombrie 2013, 9:31

Asta-i mafia politica despre care ai vorbit intr-un articol precedent?! E clar! Nu avem viitor in tara asta!
Felicitari si respectele mele

emiliaTara  •  18 octombrie 2013, 10:08

Am ajuns la concluzia ca in USL sunt cei MAI MARI CRETINI dintre toti politicienii!!!!!!

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2013, 10:27

2, dante: cine a vorbit de cheia dosarului? O ancheta inainteaza pas cu pas. Si o urmareste cine vrea. Cine nu, primeste la final un rezumat 🙂 Story digest 🙂

costi  •  18 octombrie 2013, 10:45

Stau si ma gandesc la momentul in care nu veti mai scrie despre aceasta ancheta. Ar fi pacat, macar aflam si noi cum se petrec lucrurile in mod concret – deocamdata singura consolare a unui popor umilit. Eu sunt convins ca nu se va intampla nimic in justitie, subiectul fiind prea greu, prea delicat ca sa aiba cineva curajul in tara asta sa-l ancheteze/judece corect.
Rezervorul vostru este blindat? 🙂

sly  •  18 octombrie 2013, 10:50

Scurt comentariu la afirmatia de final : probabil ca nu „toti” banii nu sint la Obreja, doar o parte.E posibil ca va discuta cu DNA-ul unde si citi bani s-au dus din conturile lui.

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2013, 10:55

costi: eu am incredere in justitie. Cit despre rezervor, nu functionam cu benzina 🙂 Si sintem o redactie intreaga si jurnalisti in alte redactii care urmaresc aceste subiecte, mai greu de oprit.

mihaela ciobanu  •  18 octombrie 2013, 11:17

Fraza “Carmen Moraru a fost contactată din timp de ziar, dar a refuzat să vorbească” mi-a adus aminte de secventa cu Robert Redford in rolul lui Bob Woodward cind a sunat la Casa Alba inainte de a publica afacerea Watergate. Tare senzatie, sunteti niste oameni norocosi! Dar norocul si-l face omul cu mina lui -:)

Felicitari, eu o sa urmaresc pas cu pas ancheta voastra.

dlgoe  •  18 octombrie 2013, 11:27

Sper ca jocul nu s-a terminat. Ar fi pacat sa nu derulati ancheta intr-o nota mai ironica, mai comica. Asa cum a ajuns si tara asta.
Cu speranta si admiratie

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2013, 11:42

12, dlgoe: jocul e abia la inceput

Carol  •  18 octombrie 2013, 12:15

Adica au trecut pe langa Udrea ca si cum n-ar fi existat in acei ani in Minister…direct la „omul de incredere” care ce sa vezi,nu era de prea multa incredere ne spun procurorii linistindu-ne ca l-au gasit si in acest caz pe Acarul Paun…

fraieru”  •  18 octombrie 2013, 13:00

Mergeti pana la capat si nu va lasati intimidati de nimeni si nimic pentru ca adevarul este de partea voastra, a noastra, a celor care traiesc cinstit in tara asta.
Multumesc pentru consecventa

berbecul  •  18 octombrie 2013, 13:41

Udrea nu are cum sa scape de responsabilitatea ministeriala! Sa vedem ce se va intampla in continuare, ce va face DNA!
felicitari

Calin  •  18 octombrie 2013, 14:00

Carol, ceea ce face Mircea Badea nu e jurnalism. E un fel de discuție pe băncuța de la poarta, cu alte babe care stau sa se uite în gura lui. Si pentru o astfel de discuție „la băncuța” nu sunt necesare nici fapte, nici probe. Trebuie putina logoree.

La tolo.ro este necesar, înainte de a semna ceva, sa existe o înșiruire de fapte demonstrabile.

De Udrea nu a uitat, stai liniștit. Vrei sa zică neapărat ceva despre ea? Va zice! Si a zis. Este o înșiruire foarte frumoasa în articol. Elena Udrea, Ramona Manescu, Dan Matei Agathon, Ridzi… (observi un cerc închis, aici?) și vor apărea și alte nume de miniștri, sunt ferm convins.

Ceea ce este evident pentru noi (cititorii de tolo.ro) este ca o buna parte din posturile de la comentarii sunt făcute de postaci. Postaci USListi, postaci PDListi, calitatea cerebrala nu difera foarte tare intre ei. Insa difera destul de mult de cea a cititorilor acestui blog. Ma rog, suficient cat cititorii sa își dea seama cine sunt postacii, iar postacii sa nu își dea seama ca noi știm.

Abia aștept sa vad cum evoluează aceasta ancheta.

Ironic este faptul ca nici nu e mare secret. Orice om care are tangente cu firme care au la rândul lor tangente cu statul, știe cu certitudine sistemul. Care este același din 1990 încoace.

Pentru prima oara, însa, simt în aceasta ancheta interesul pentru acea pătura a politicii care este, de fapt, la putere în aceasta tara de prin anii 80. Politruci și securiști care s-au ascuns pe după Udrea (observi, Carol, încep cu ea), Nastase, Agathoni, Berceni, Basesti, Opresti, Vacaroi și alții asemenea. Cei care apar cel mai sus (și destul de rar) în postura de secretari de stat, dar care sunt sistemul (ei, personal, constituie acest sistem) de muls bani de la tot felul de bugete. Sistemul asta este miza. Pe controlul sistemului asta se bat toate partidele la alegeri.

Ei sunt miza alegerilor: acești oameni care știu ce sa facă astfel încât sa se poate mulge bugetele de către clica de la putere, oricare ar fi ea.

Ancheta asta este interesanta, pentru ca acest sistem s-a ferit întotdeauna cu succes de justiție. Fie prin faptul ca a lăsat puțin urme legale incriminabile, fie prin influențarea justiției. Sper însa ca acești 23 de ani sa ii fi făcut suficient de neglijenți încât sa lase urme măcar pentru un jurnalist integru. Pentru ca, de fapt, în acest sistem toată lumea știe pe toată lumea, iar ițele sunt oarecum aranjate ca într-o țesătura. Când ai prins un fir și tragi de el, întreaga bucata de pânză se va deșira, pana la urma.

Catalin Tolontan este, în ochii mei, unul dintre putinii jurnaliști care crede în rolul social al jurnalismului. Ii doresc lui și echipei lui deja tradiționalul „Rezervor blindat!”.

Sper sa trăiesc suficient încât sa vad epilogul.

Si abia aștept următorul episod. Ce va fi scris în el nu reprezinta noutatea, faptul ca e scris este în sine noutatea.

boby  •  18 octombrie 2013, 15:39

Referitor la ultima afirmatie, asa e. Banii nu au cum sa fie la Obreja pentru ca el este mult prea mic. Doar o parte. A ros si el o ciosvarta si cam atat. Domnule Tolontan revin cu o intrebare, stiti cumva ce burse au avut Bute si Mendy din cei 1,9 mil?

mircea  •  18 octombrie 2013, 15:40

doamna mi9nistru de ce oamenii cinstiti si corecti nu au trcere in a fi angajati ci va convine numai leprele, hoti, acestia va fac cinste.bravo romania.servus.

M  •  18 octombrie 2013, 15:57

bla-bla-bla… nu te aude nimei…

moncher  •  18 octombrie 2013, 16:33

felicitari domnule Tolontan pentru curaj.in ceea ce priveste promovarea infractorilor in functii de directori,aceste lucruri au loc la nivel national.va dau un exemplu concret:la SE Borzesti prin 2011 se auzise ca dragoi dorin ar avea decizie de la Termoelectrica Bucuresti de numire in functia de director,acest individ avand dosare penale de nu le mai stia nici el numarul,basca un proces penal pe rol unde furase niste piese de turbina din magazia unitatii,si le-a adus printr-o firma ABS 2000SRL Buzau sa le mai platim odata,piese contrafacute si fara documente de calitate,care initial au fost procurate tot prin grija lui dragoi,si bineinteles la suprapret.

intrebat un activist liberal pe nume Scutaru,”cum domnule pe infractorul asta care are dosare penale vreti sa-l puneti director?” acesta raspunde foarte detasat:”dumneata nu stii ca in ziua de azi ca sa ajungi director trebuie sa ai cel putin 4 dosare penale?”.

acum este director,uzina SE Borzesti este in lichidare voluntara,iar directorul dragoi „vinde” fier vechi unuia grigoras care a fost candva pompier in termocentrala.dragoi a vut dosar penal la DNA Bacau,la DNA Bucuresti,proces penal cu Termoelectrica,lucruri care pot fi verificate la orice ora.a scapat ca a furat mult din Termocentrala si are de unde plati.
astia sunt oamenii promovati de politicienii nostril,niste infractori.si atunci la ce sa ne asteptam?

succes domnule TOLONTAN,DUMNEZEU sa va ocroteasca.

Gavriliu Daniel  •  18 octombrie 2013, 21:11

Voi nu v-ati gandit.Daca s-ar fura mai putin,ar trebui sa muncim mai putin,ne-am ingrasa tot mai mult si am fi tot mai bolnavi.La ce ne-ar ajuta?In fond ni se face bine si noi nu stim.La mai mare!

lord belial  •  18 octombrie 2013, 22:16

ca tinar care strig in piata ma bucur ca tolo a avut curaj acum.

Mihu  •  18 octombrie 2013, 22:39

Nene Tolo, aceeași ciorbă lungă reîncălzită iar și iar??!! Încă nu ți-ai luat doctoratul în… Ridzi, Udrea și gala lui Bute??!!

pietricica  •  19 octombrie 2013, 8:07

Fura astia ca la balamuc cu sefu in frunte(varanu) si el ne da cu aticoruptia de la 48 astai presa romineasca

doru  •  19 octombrie 2013, 9:02

nu cunosc finalul anchetei, dar, ca unul din interior,va spun ca udrea nu poate pati nimic in acest dosar care peate atinge doar seful Autoritatii de management. Udrea nu are semnatura pusa pe biciun act important in aceasta cauza

titi  •  19 octombrie 2013, 11:44

Unii spun ca Udrea nu poate pati nimic deoarece nu a semnat nici un act in acest caz. Dar nu exista raspunderea ministeriala si mai mult, Udrea si-a asumat public finantarea galei Bute! Nu are cum sa iasa Alba ca Zapada!
Un optimist care va ureaza succes

treboniu  •  19 octombrie 2013, 15:21

Poporul acesta ,prin nepasare si coruptie va ajunge acolo unde era acum 200 de ani,sluga la straini.Si culmea,se pare ca ii place situatia asta…

Johnson  •  19 octombrie 2013, 17:57

http://www.dcnews.ro/2013/10/cum-l-au-pacalit-cititorii-pe-tolontan-o-mica-greseala-in-ancheta-nejurnalistica/

Vezi Tolo ? Te-ai cam grabit sa faci dintr-un subiect Udrea unul Manescu ! Tentatia a fost mare,este ? :)))))

Rictus  •  19 octombrie 2013, 23:41

Vreau sa vad si eu pe buletinele de vot intr-o zi optiunea „none of the above”. Abia atunci o sa am intr-adevar o optiune de vot valida!

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2013, 15:43

johnson: adica un ministru e condamnat sa lucreze cu functionarii din subordine? Insultati inteligenta oamenilor, dar intelegem perfect ce tare va doare. Pentru ca veti iesi, usor, usor, la lumina, cu lucrurile pe care le faceti 🙂

Ottonelu  •  20 octombrie 2013, 17:40

Domnule Tolontan, dați mai departe ancheta asta (de ex la Catavencii, AC, Kamikaze, etc)… va va citi mai multa lume.
Pentru cititorul de rand al presei sportive e mult prea lung, complicat și obositor!
By the way, no offence.

Perken  •  20 octombrie 2013, 22:05

Ati vazut filmul serial Caracatita?
Aceasta La Piovra de tip romanesc este deasupra partidelor PDL, USL, deasupra lui Ritzi, Udrea etc

Tudor  •  20 octombrie 2013, 22:42

Tolontane,
după ce Johnson ţi-a arătat că vorbeşti aiurea, recunoaşte, n-o mai da cotită …
dar, altfel, discutând despre mesajul nr.31, da,Ramona nu avea ce face.Dacă o dă afară (adică o schimbă din postul de conducere )atacă în instanţă şi câştigă.
PDL-ul a schimbat un număr f. mare de posturi de conducere )adică i-a dat jos pe PSD-işti şi PNL-işti şi toţi au fost repuşi în funcţii de instanţe.
Şi lumea înjură degeaba pdl-ul, fără să vadă cine era în eşalonul 2 al guvernării

panteraroz  •  20 octombrie 2013, 23:08

Astept cu nerabdare continuarea anchetei sa vad unde si la cine ajunge. Felicitari Gazeta

mansapiens  •  21 octombrie 2013, 12:35

Draga Tolo,
Ceea ce tot spui pe aici incepe sa semene foarte bine cu un show de antena 3. Ori aveti dovezi si le prezentati, ori nu. Spui ca s-au cheltuit 200000 de lei, 1200000 de euro, etc. Semnaturile si aprobarile pentru bani trebuie sa existe undeva. Le-ati gasit? Daca da, cand le prezentati sa putem vedea si noi „prostimea”? De-asemenea trebuie sa existe si niste chitante pentru banii respectivi. Le-ati gasit (asa ne anunti de cateva episoade ca aveti dovezi). In final nu inteleg ce e rau. Ca s-a organizat gala Bute? Sau e rau ca s-a platit din banii publici? Sau banii aceia erau la minister dar nu proveneau din fonduri publice? Sau in final investitia nu a fost pe masura beneficiilor (asta oricum se intampla in Romania de 23 de ani cand vorbim de banii investiti de guverne)

alex  •  22 octombrie 2013, 1:10

„sportul a nimerit într-un mușuroi imens de unde se alimentează politicul și, după cum ne pîrîie telefoanele, facțiuni ale serviciilor secrete.” Asta e fraza cheie, mai ales ultima parte. Daca veti indrazni sa spuneti cu adevarat lucrurilor pe nume si sa dati un sut musuroiului construit de serviciile secrete(mama, tatal si sursa tuturor, dar absolut tuturor „baietilor destepti”) veti putea fi numit, cat se poate de serios, „Erou al patriei”. Eu unul sper sa nu fiti Cattanizat pentru curajul de care dati dovada.

Cătălin Tolontan  •  22 octombrie 2013, 10:00

monica: multumim! Totusi noi am gasit-o acum. Poate ca au scos-o si au repus-o? Poti raspunde aici sau pe catalin.tolontan@gsp.ro sau mirela.neag@gsp.ro

mircea  •  28 octombrie 2013, 12:29

d.le ziarist sportiv… ce cauti in politica ?; sportul exclude politica, cel putin asa ar trebui sa fie dar nu in opinia dv. care sunteti pe post de politrug; dece nu abordati cu acelas aplomb soarta adevarata a sportului romanesc cazut in derizoriu din cauza hotiilor din economie + Bute este un brand national, sa va fie putina jena sa-l tarati in magariile voastre

Comentează