”BRD SMS: Contul dvs a fost debitat cu un miliard de euro”. Cînd nu găsești milionul, plătești miliardul!

Gala Bute la scară națională: Comisia Europeană ne cere 1 milliard de euro, iar noi pregătim un ordin prin care să-i scăpăm pe responsabili și pe profitori.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013, 12:04

Gala Bute la scară națională: Comisia Europeană ne cere 1 milliard de euro, iar noi pregătim un ordin prin care să-i scăpăm pe responsabili și pe profitori.

O investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Dosarul Gala Bute este doar o firimitură din totalul fraudelor de fonduri europene. Dar o firimitură care s-a strecurat în urechea politicienilor și-i enervează.

Îi enervează pe briganzii serviciilor secrete, transformați în băieții de business scăpați de sub control, de i-au scos din minți și pe ai lor! Și-i deranjează pe toți directorii, publici sau privați, care vor ca acest caz să dispară repejor din fața publicului.

Cînd să explice ei că asta e o întîmplare, s-a produs ireperabilul! Pentru că, după firimitură, din senin, în seara de joi, ministrul Teodorovici a trîntit pîinea pe masă.

Ministrul fondurilor europene a anunţat că “România va trebui să plătească CE, pentru deficienţe în sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro”.

Eugen Teodorovici a adăugat, aproape în șoaptă, urmările: “Datoria imensă va fi preluată de către bugetul de stat și va apărea, automat, la deficit în raportul FMI”.

Au trecut 36 de ore de la anunţul-șoc al ministrului. Românii au realizat dimensiunea dezastrului, au intervenit pe site-uri și pe bloguri, dar nici un oficial din Guvernul României nu a însoţit îngrijorarea publică prin explicații.

Intrăm în era consecințelor.

“Mi-e teamă de mai rău”
“Asta e știrea anului! Unde-i răspunderea administrativă a celor implicați în deficitarea dintr-o data a bugetului cu 1 miliard de euro?!”, a exclamat Alina Mungiu-Pippidi.

Practic, 1 miliard înseamnă un sfert din cît a încasat în total România pînă în septembrie 2013 din fonduri europene. Și e doar începutul.

“Suma de 1 miliard reprezintă cam 5% din fondurile alocate României în perioada 2007-2013. Dar mi-e teamă că urma penalizări de și mai mari proporţii”, spune Marin Florian, expert pe fonduri europene la Blocul Naţional Sindical. El povestește că acordurile dintre Comisie și state prevăd trepte de penalizări, de la 5% la 25%. De asta se teme.

«Amenințarea este mult mai mare! Din cauza neregulilor, e posibil ca, în urma auditului din 2015, cînd se va estima care a fost impactul social real al banilor europeni, să fim penalizați cu 25%» Marin Florian, specialist în fonduri europene BNS

Dublă amnistie?
Dacă se va ajunge la imputări de 25%, care se stabilesc global, că europenii nu au zeci de mii de angajați care să vadă dacă Gala Bute nu s-a replicat la infinit, ţara va pierde practic tot ceea ce a reușit să absoarbă de la intrarea în Uniunea Europeană!

Cum ar trebui să reacţioneze România în momentul în care, în joia neagră, încasează încă 0,7 la deficitul bugetar?

“În mod normal, statul ar trebui să se îndrepte împotriva celor care au folosit banii necorespunzător sau chiar i-au fraudat”, explică o sursă a ziarului. Începînd cu vîrfurile vinovate ale Autorităților de Management și cu sistemul de firme clientelare creat de acești oameni.

“Dar, din păcate, pentru că știau că va urma acest gen de corecție din partea CE, se pregătește o măsură legală, care să-i absolve pe beneficiarii banilor europeni și să oblige bugetul să-și asume penalizarea”, a mai zis omul.

Nu știe cum se va numi acest act juridic eliberator, spune sursa. “Ordin, HG… n-are importanţă, vor să scape și va fi un document tip pentru toate ministerele”.

Un alt expert în fonduri europene, Marius Donţu, a lansat la emisiunea de pe TVR a lui Moise Guran ipoteza unei posibile amnistii care a fost aplicată, silențios,  funcţionarilor în urmă cu ceva vreme și despre care nu s-a discutat public. Amnistia funcționarilor ar fi fost opera guvernului PD-L, iar amnistia beneficiarilor de fonduri europene este pregătită de Guvernul USL.

De fapt, ministrul Teorodovici a și amintit ceva imediat după anunț, cînd a spus că nu e normal ca primăriile să fi trase la răspundere dacă li s-au aprobat proiectele. Dacă primăriile, nu, înseamnă că nici companiile naționale și nici cele private. Nimeni, așadar, în afară de contribuabil.

Pînă la capătul măsurilor: cei care au semnat și cei care au cheltuit banii vor scăpa nepedepsiţi.

BRD, o bancă bună pentru afaceri de acest gen
La Gala Bute, CE a suspendat plata celor două milioane de euro din cauza suspiciunilor de fraudă și corupţie constatate de inspectorii DLAF.

Statul român a fost însă mai generos și a făcut decontările de la buget, prin ministerul condus de Elena Udrea și prin directorii companiilor de stat, strînși ca oile în vara lui 2011 ca să li se comunice să marce banul pentru box și patrie!

În sediul DNA, audierile continua, procuroarea Alina Stoica și-a amînat concediul, dar tot n-a găsit milionul de euro care ar face lumină. Nu-i nimic, dacă nu găsim noi milionul, ne-a pus Comisia Europeană să găsim miliardul!

Responsabil unic,în viziunea DNA, este Rudel Obreja. Lui i se reproșează că i-a determinat pe toţi cei implicaţi să închidă ochii la fraudarea banilor.

Printre cei care l-au favorizat din motive necunoscute sînt și bancheri din BRD, care au oferit creditul de 2 milioane de euro fără nici o garanţie palpabilă.

Cînd lucrurile deveniseră fierbinți și neregulile țipau ascuțit în dosarul inspectorilor antifraud de la DLAF, MDRT a liniștit banca: ”Ne asumăm noi riscul”.

Udrea a acceptat să preia debitul lui Obreja în ultima zi lucrătoare a lui 2011. Și, două luni mai tîrziu, a plătit către BRD Societe Generale.

Românii achită din buzunar
Vorba vine a plătit ministerul. Practic, penalizarea României la firimitura Galei Bute și, acum, amenda de 1 miliard de euro va fi achitată de cetăţeni. Ei sînt singurii vocali în acest moment.

În rest, liniște! De așteptat. Conducătorii și contribuabilii au devenit comunități diferite.

Opoziţia PD-L a guvernat în perioada neregulilor penalizate drastic de CE.

Puterea USL are a preluat aceiași oameni și aceleași rețete de manipulare a fondurilor europene.

Adevărul e că veritabilii responsabili s-au ascuns: de la Elena Udrea și gala ei de box profesionist pînă la Liviu Dragnea, cu cele 26 de milioane de euro cheltuiţi aiurea în Teleorman, și Maria Grapini, care-l finanțează din bani europeni cu 50.000 de euro pe lună pe pilotul de curse Mihai Marinescu. Vezi să deconteze Comisia pe ”5.3 Promovarea turismului” benzina unui pilot!

De cînd a reînceput tămbălăul cu Bute, nici superclasa funcţionarilor de fonduri europene din ministere n-a mai scos o silabă. Iar acum, ce să mai spună cînd le-a picat și miliardul?!

Potrivit siteului mbuget.ro lansat recent de ministrul Liviu Voinea, un miliard de euro înseamnă cît adună statul roman într-un an de pe urma impozitelor pe proprietăți!

1 miliard de euro cheltuiește Înalta Curte de Casație și Justiție în 80 de ani.

Sau altfel. Un miliard de euro încasează bugetul din impozitul pe profit al tuturor companiilor din România pe 5-6 luni!

S-au pierdut efectele în buget a o jumătate de an de muncă a tuturor angajaților români care și-au dus companiile pe plus.

Un miliard de euro! Și e un anunț tratat ca un bip. Ca atunci cînd îţi vine un sms după ce ai scos bani de a bancomat sau după ce ai plătit o cămașă într-un magazin. ”BRD SMS: Contul dumneavoastră a fost debitat cu un miliard de euro. Pentru disponibil… treceți la muncă!”.

În acest caz, ce plătim? Noi obișnuim să îi spunem blestem, dar se aude neimplicare.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

tibi  •  2 noiembrie 2013, 12:24

Nimic nou sub soare!Unde esti tu Tepes Doamne????
Pana vine Tepes plec din tara asta de rahat…te pup pa pa pa

Ronald  •  2 noiembrie 2013, 12:27

Va dati seama ce ar insemna sa permitem dezastrul ecologic de la Rosia Montana cu oamenii astia? Pei nu doar ca am distruge iremediabil zona dar nici nu am vedea un ban din oricum putinul negociat de stat. La fel si pentru gazele de sist sau orice resusa. Pana nu scapam de PDL, USL, UDMR si ce naiba de organizatii fanoma mai exista, gen Miscarea populara, pana atunci trebuie sa blocam cat se mai poate din jaful organizat al tarii.

bogdan  •  2 noiembrie 2013, 12:38

Bine spus, dar am o intrebare. Voua vi s-a urat cu binele? Va admir curajul si ma alatur muncii voastre devenind un cititor fidel al investiagtiilor Gazetei.
respectul meu

cucul  •  2 noiembrie 2013, 12:40

Lipsa de reactie a liderilor politici la anunul lui teodorovici nu inseamna decat un singur lucru: COMPLICITATE.
Felicitari pentru ancheta

paul  •  2 noiembrie 2013, 12:51

Va iubesc din ce in ce mai mult investigatia si pe voi.
Multumesc ca nu ma simt singur in Romania

gicu din obor  •  2 noiembrie 2013, 12:52

bomba matale fasaie numai pe gsp/intact, al carui slujitor esti.
daca e asa ..acuta, dece nu mai bubuie si pe la alte stiri ?
taman acum cand la putere e ai nostrii ?!
ba, la stiri este varanu’ cu terenurile de la ministerul agriculturii, tzeapa de la statiunea agricola marculesti…
3000 de ha, din cel mai bun pamant, si unde nici chiria n’o mai plateste.
cat datoreaza constantin, varanului ?
oare, cat de prosti ne crezi cand zici ca s’a blocat miliardul, pentru un million ?
ceata si fum, tehnica abaterii atentiei.

gicu din obor  •  2 noiembrie 2013, 12:55

maiestro, te credeam diferit, de cei de la L3.
diferit de ursu, badea, parintele gadele, ingineru’ dumitrescu, jmecker americanu’, etc. toata haznaua aia…

George  •  2 noiembrie 2013, 12:57

Nu se intampla NIMIC ! Nu exista raspundere si consecinte .
Elena Udrea si alti incompatenti asemeni ei isi vad in continuare de treaba si asteapta o noua oportunitate de a fi numita intr-o pozitie
similara . Oameni care fac nenorociri majore NU RASPUND IN FATA LEGII
si sunt acoperiti de persoane sus-puse . Cu asemenea oameni trebuie sa declaram tara NEGUVERNABILA !!

fanulumocanu  •  2 noiembrie 2013, 12:59

Suntem o tara de chimisti , de geologi, de oameni cu viziune care se intinde pe secole. Ne-apucam si protestam sugubat, cu peturi, cu concursuri de vals, pentru chestiuni absolut incerte. In schimb stam prost cu aritmetica. Nu stim sa adunam un miliard de la Hidroeelctrica, plus un miliard de la Oltchim, plus un miliard din ce spuneti cu fondurile Europene. Nu vorbim de zecile de miliarde din trecut ci de chestiuni clare pe care le poate vedea toata lumea. Da’ astea nu e cu cianuri si cu patrimoniu UNESCO. E cu treburi de la buget care nu inalta spiritul si e fara poezie.

Cetatean  •  2 noiembrie 2013, 13:00

Deci chiar ca este nesimtire,si trebuie protestat cat mai mult pentru chestiile astea dar si pentru aur sau gaze de sist….
Cel mai mult o sa sufere bugetarii,adica „ciu-ciu” bani de salarii anul viitor……”sa traiti bine ” !…

pop m.  •  2 noiembrie 2013, 13:03

Si noi(contribuabilul de rand) in loc sa facem ceva…. noi demonstram impotriva RMGC. Nu zic ca e rau, dar mi se pare un paradox sa ti se taie din salarii, pensii, sa platim banii furati de altii si SA NU FACEM NIMIC, iar impotriva unui proiect gen RMGC, sa iesim in strada cu copil, cu catel, cu purcel….

Liparonu  •  2 noiembrie 2013, 13:21

Am fost pe punctul de a da cu tableta de pereti! Urmaresc anchetele tale cu mare interes, desi ma scoti din minti, asa cum fac si colegii tai de breasla de la emisiunea „Romania, te iubesc!”
Ma crezi ca nu mai cred absolut deloc ca vom fi o tara normala??? Nu mai am nicio speranta. As pleca din tara, asta e primul impuls, dar am 37 de ani si nu am chef sa o iau de la capat! M-a batut gandul sa plec de multe ori, dar am crezut ca va fi bine si ca ne vom da pe brazda, vom fi seriosi, muncitori, cinstiti si corecti!
Nu stiu ce sa mai zic, nu vad nicio iesire, sincer!
Care este solutia Cataline? Pt ce faci tu aceste anchete si dezvaluiri? Pt ce depui atata munca admirabila? Pdl achita functionarii, Usl achita beneficiarii si romanii achita banii!!!
Imi fierbe capul de nervi, daca nu-mi raspunzi la intrebare nu e nicio suparare, nici nu cred ca ai putea gasi un raspuns, nici macar tu…
PS: de cand se judeca Dosarul Transferurilor? Ca tot tu esti „vinovat” de inceperea urmaririi penale a inculpatilor.

Dragos  •  2 noiembrie 2013, 13:25

Ce e de spus???? NIMIC!!! sa tacem din gura si sa mergem mai departe ca asa facem noi romanii, suntem extraordinar de prosti. Toate nimicurile de la putere si-au scos banii, si-au atins scopul, asa ca noi trebuie sa ne continuam viata. D-le Tolontam, va sugerez sa nu mai cautati nimic nicaieri si sa nu mai scrieti articole de genul acesta pentru ca nu faceti nimic decat sa enervati populatia (care oricum NU FACE NIMIC atunci cand vede ca e furata)..doar niste mitinguri anoste din motive de plictiseala acasa.

P.S. Daca era in Turcia, Germania, etc etc…acum era razboi civil pe strazi, la noi e doar incao lectura virtuala…

Adrian  •  2 noiembrie 2013, 13:35

Cu miliardul ala nu prea inteleg care e treaba actualului guvern si ce ar putea sa faca decat sa il plateasca. Doamna Mungiu vad ca este foarte preocupata dar de ce nu intreaba ce au afcut ai ei, adica PDL-ul de a disparut acel miliard? Asteptam sa faca guvernul si intrebam ce face dar DNA-ul ce face? Nu cumva e treaba lor totusi nu a guvernului? Guvernul a aratat frauda. Maid eparte trebuie anchetata de organele in drept nud e guvern. dar ele sunt prea ocupate cu doasrul referendumului. Aia este marea problema a Romaniei de fapt nu acest miliard lipsa. Toata lumea lucreaza la referendum cu Kovesi in frunte. ce importanta are ca tara pierde un miliard furat de PDL. Sa arate koveshi ca s-au fraudat un milion de voturi la referendum ca in alea sta tara nu in miliardul asta.

sly  •  2 noiembrie 2013, 13:44

Nici nu ma asteptam sa scoata vreun cuvint cei care ne conduc, de fapt care ne fura.
Dar chiar nici o televiziune nu face reportaje-anchete-toc-socuri maraton la asa ceva?Ar avea jumatate de an de investigat si peste 3/4 din cei care ne conduc ar trebui sa fie demisi/bagati la puscarie.
Unde e Base la ora asta?De ce nu iasa sa dea declaratii la Cotroceni la ora 18.00?
E doar un paravan si asta pentru altii.
Ce tupeu de nesimtit a avut Teodorovici „cum sa punem primarii sa raspunda”??!
Dar atunci cine draq sa raspunda?
Cum sa te miri ca cei din Vest nu te vor in Schengen?

Tara blestemata  •  2 noiembrie 2013, 14:05

Mi-e si scarba ca traiesc in tara asta…macar daca traiam in Congo eram fericit,majoritatea populatiei este saraca si la acelasi nivel,aici vezi la unul si la altul cum fura si tot fura…si mai fura,dar nimeni nu ia o masura,ii incurajeaza mai mult,in timp ce altii saracesc mai mult.Fratilor nu mai tine asa,mai bine emigram odata si sa se aleaga praful de tara asta,unde suntem la mila lui Dumnezeu la toate capitolele!

dlgoe  •  2 noiembrie 2013, 14:08

Bravo Gazeta, bravo Tolontan, bravo Neag pentru ca nu renuntati si mergeti inainte. Asta da atitudine!

un-roman  •  2 noiembrie 2013, 14:14

In ce hal am ajuns! 20 de ani s-a furat in draci de la bugetul statului pana s-a ajuns la fundul sacului. Apoi, desteptii s-au dat la fondurile europene. Dar stai sa vezi! Astia sunt rai si isi recupereaza prejudiciul imediat.

In urma cu doi ani, basescu a taiat salariile si a marit TVA de teama sa nu ajungem ca Grecii. Cu miliardul asta inapoi ne apropiem si mai mult de ei.

Ce zici acum basescule? Oamenii tai au lucrat intens in acest sens! dar nici cu cei de acum nu mi-e rusine pentru ca au preluat masinaria de fraudat fondurile europene din mers. Incotro ne intreptam noi, romanii?
Macar mai exista unii jurnalisti care au inteles cum sa-si faca meseria corect si ne prezinta cateva filme rupte din realitatea romaneasca. Multumesc Neag si Tolontan

unul  •  2 noiembrie 2013, 14:25

dragi colegi. degeaba va stresati, ca oricine ar ajunge acolo sus, tot acolo am fi, si tot asa ar fura lumea. numai ca acum tolo a scris un articol in care scrie clar, ca de la fiecare roman i se ia cel putin 200 de lei pe luna, pentru ca baietii destepti au incercat o smecherie cu europenii. si… vinovatii fara vina…mersi, sint bine, si nu scot un cuvant, se ascund si se apara cu nu ei au fost acolo cand…. cum poti sa permiti asa ceva, 2-3 oameni sa incaseze un milion de euro, si ceilalti 21 de milioane sau cat suntem, sa le dam salariile pe 3-4 luni,.. cand abia putem plati facturile. si nimeni nu face nimic ca neam saturat deja de ipocriziqa asta.hai ponta draga, baga un tva de 50 la suta, ca sa mai scapam de miliardul asta.

Dragos C.  •  2 noiembrie 2013, 14:26

@ Ronald
Pana nu scapam de PDL, USL, UDMR???? Prietene, esti naiv! Nu o sa scapam niciodata pentru ca nu exista alternative. In Romania oricine intra in politica o face pentru a se imbogati! Legal nu ai cum. Daca nu va mai fi PDL sau USL va fi AAA sau ABC. Format din acelasi tip de oameni! Daca te uiti mai atent, Romania a schimbat clasa politica a anilor 90 in proportie de 75-80%! Udrea, Ponta, Boc, Sova, Roberta Anastase,Boureanu s.a. nu existau in politica anilor 90 sau, daca existau, nu aveau un rol de decizie ci de décor. Practica insa un jaf la fel de mare ca si cei care au condus in anii 90!
In Romania nu se va schimba nimic! Neavand ce sa mai privatizeze, vor jongla cu resursele tarii: Aur, Petrol, gaze, carbune, apa, industria energetica si, nu in ultimul rand, agricultura care va fi vanduta la bucata (milioane de hectare date pe nimic si de unde se vor incasa sume uriase, neimpozitate (sic!) de statul roman in virtutea unor contracte „reciproc avantajoase”)… Cine crede ca in Romania urmatorilor 50-100 de ani se va schimba ceva in bine este cel putin naiv!… Singura „scapare” ar fi un razboi care sa reaseze pe alte baze societatea. Acesta insa va fi si bomboana pe coliva Romaniei intrucat, secatuita de resurse si fara bani, aceasta va ajunge asemeni unei tari africane…

ion  •  2 noiembrie 2013, 14:55

Sa fim seriosi, nu-ti da nici o banca credit pe blana ursului din padure. Mai ales cand esti si rupt in fund si nu ai nici o garantie. Daca nu garanta ministerul Obreja nu lua credit de la vreo banca in vecii vecilor amin. El nu ar putea sa ofere garantii pentru 200.000 daramite 2.000.000 de euro. Insa va amintiti: „Multumeste-i lu’ doamna”… „Doamna” a fost miezu’.

gogu  •  2 noiembrie 2013, 15:03

uite de asta e UE un rau global necesar la mizeria din romania… pentru ca pe roman ca sa-l faci sa fie cinstit si muncitor trebuie sa-l arzi rau de tot la bani si sa stai cu joarda la fundul lui de putoare nesimtita,,

cristian  •  2 noiembrie 2013, 15:03

si cum ma rog sa oprim aceasta hotie in masa , cum iesind in strada sa ne bata ai nostril(jandarmi),pentru ca mai tarziu sa fie ca la inceput ,adica tot hotie.
oameni buni ,intelegeti pentru totdeauna , ne vom vinde unul pe altul pana cand n-o sa mai ramana nimic din noi

m&m  •  2 noiembrie 2013, 15:09

Îngrozitor! Și sunt lucruri pe care le știm și pe care din ce în ce le dezgropați mai bine, din ce în ce mai scabros arată!
Îmi e greață și sunt frustrat: mă simt neputincios! Ca cetățeni, avem 2 arme: votul (dar s-au ocupat ”ei” astfel încât nu mai avem nici o alternativă) și ieșitul în stradă. Care dintre ele ne-a rămas? Cât mai îndurăm?
Îmi e sincer frică pentru ce se va alege de țara asta.

mitrut  •  2 noiembrie 2013, 15:44

Pactul de coabitare are la baza un astfel de targ ? Atunci cand este vorba de devalizat bugetul de stat se au ca fratii.Fura cu totii. Batalia pentru ciolan se duce doar pentruca cei de la putere fura mai mult ca ceilalti.
Eu unul nu sunt de acord sa finantez acest stat mafiot. Dar singur nu pot face nimic. Cel mult sa nu mai platesc impozitul anual vreo doi ani si daca vom face toti la fel, sa-i blocam. Cu cat platesc eu mai mult, cu atat fura ei mai mult !

Cătălin Tolontan  •  2 noiembrie 2013, 17:18

12, liparonu: lasa tableta, ca e muncita de tine 🙂

25, mitrut: pactul de la vedere probabil nu, dar exista o complicitate evidenta intre partide, derulata tocmai prin aeasta retea de oameni care fac bani penru partide si pentru ei!

mitrut  •  2 noiembrie 2013, 18:36

Domnule Tolontan,
dupa cum decurg lucrurile in justitia romana, ma astept sa se gaseasca vre-o procuroare mafiota care sa te aresteze pentruca ai stiut multe si nu te-ai dus sa le spui lor.Pazeste-ti spatele ca prea ai rascolit duhoarea si astia sunt in stare de orice, inclusiv de crime la comanda.
Dar, mai ales, nu te lasa cumparat de ei! Ar fi pacat!

cei7pitici  •  2 noiembrie 2013, 18:54

Ancheta a capatat valente nationale si sper sa se miste ceva dupa toate aceste dezvaluiri confirmate de deciyiile Comisiei Europene. bafta si multumiri pentru ca nu ne-ati dezamagit

vipera  •  2 noiembrie 2013, 18:59

Teoria conspiratiei a fost confirmata. O ancheta senzationala care ar trebui sa fie caz de studiu la facultatile de jurnalism din Romani si care ar trebui sa concureze pentru premii internationale de specialitate. Pacat ca traiti in Romania, desi Romania este cea care va ofera materia prima. E o dilema. Cu respect,

carciumarul  •  2 noiembrie 2013, 19:02

Sa traiti bine! Traim bine? Deloc. Si nu se intrezareste nimic bine nici in viitorul indepartat, nu mai vorbesc de cel apropiat.

Ioan  •  2 noiembrie 2013, 19:07

Ar fi poate interesant sa spuneti ca 1 miliard de euro inseamna 50 de euro platiti de fiecare roman. 200 si ceva de lei noi de caciula. Asa nu aveam ce face cu banii astia.

Miky  •  2 noiembrie 2013, 20:44

Eterna ”Gală a lui Bute” este o perdea de fum de tip maskirovka, menită a distrage atenția oamenilor de la tunurile și jafurile USL, cum ar fi: privatizările eșuate ale Oltchim și CFR Marfă, cazurile penale Voiculescu, Fenechiu, Vozganian, Bădălău etc., etc.

horia  •  2 noiembrie 2013, 21:38

Am facut un calcul elementar sa vad cat inseamna miliarul asta impartit la doua milioane de romani fraieri care mai suntem si mi-a rezultat ca feicare dintre noi vom plati cate 500 de euro. Adica in loc sa-mi cumpar un televizor smecher sau o tableta adevarata ii dau statului asta corupt si mincinos. iar acesti 500 de euro nu reprezinta o prima, niste bani suplimentari, ci chiar mai mult decat salariul meu pe o luna. Adica, eu la anul as putea traduce ca voi castiga 11 salarii in loc de 12.
Foarte misto. Echivaleaza aproape cu ceea ce a facut basescu cu scaderea salariilor cu 25%. Bravo Ponta si basescu. Nu sunteti niciunul mai breaz! Hotilor!

sile  •  2 noiembrie 2013, 23:05

Felicitari si aveti grija de voi pentru ca eu cred ca va puneti cu oameni prea puternici.

cic  •  2 noiembrie 2013, 23:50

Dacă tot te făcuși procuror, scrie ceva și despre marile hoții ale lui Felix că plictisești oamenii cu aceeași hoție.

Oltean  •  3 noiembrie 2013, 1:00

Bv pt investigatie, insa stii si tu ca nu se va rezolva nimic…. In schimb sunt dezamagit de tine ca sunt subiecte fierbinti ale fotbalului la care inchizi ochii… De ce nu faceti o campanie de presa in legatura cu viitoarele alegeri de la Liga ? Cele care s-au stability cu 2 (doua) zile inainte sa-si poate depuna oricine candidature ?? De ce nu faceti o ancheta cu banii primiti de Mitica de la Digi ?? Aia nu mai e mita ??? Pe cand o ancheta in legatura cu infiintarea hibridului cs u Craiova si incercarile de furt de identitate, palmares si culori ?? si implicatile politice ale acestei manevre de cea mai joasa spetza ??? ASTEA NU MAI CONTEAZA ???

saracul  •  3 noiembrie 2013, 1:11

Nu stiu cat de multe o sa reusiti voi cu aceasta investigatie, dar rau nu are cum sa faca. Cel putin noua, fraierii care mergem sa votam de fiecare data cu convingerea ca ceva se va schimba in bine. Eu, unul, nu-mi pierd speranta, iar asta se datoreaza un pic si voua muncii voastre. Sau mai bine spus, atitudinii pe care o aveti fata de toti penalii din tara asta.

tarzanboy  •  3 noiembrie 2013, 1:49

Ce frumos e sa fi jurnalist de investigatie. O meserie grea, poate de aceea nu toti respecta regulile. Felicitari si bafta in continuare

eduard  •  3 noiembrie 2013, 1:51

Hai Bute, huo hotii si toti cei care au profitat de numele unui campion pentru a fura bani

Șerban  •  3 noiembrie 2013, 9:03

Cam mult joc la două capete și multă, multă ipocrizie.
Expertul de la BNS să explice de ce această grupare sindicală și-a făcut un partid politic (creștin democrat, bineînțeles1), care și-a pus, la alegerile din 2000, oamenii pe listele PRM, a obținut 10 locuri și apoi, după negocieri cu băsescu, s-a alăturat PD! Recompensa a fost C.N. Poșta Română, pe care au devalizat-o Federația Sindicatelor din Poșta Română, dar numai directorul năimit de sindicate a fost condamnat.
Doamna alina mungiu, marea artizană a ascensiunii lui băsescu și gașca lui de șmecheri, nu-i cazul să vorbească dacă nu-și recunoaște rezultatele muncii depuse!
ÎNTREBARE: dacă erau înlocuiți, nu contează cum, oamenii vechii puteri (unii ajunși în funcții din vremea lui Tăriceanu!)și apăreau procese pierdute de noua putere, urmate de plata despăgubirilor pentru salariile pierdute, din ce bani se făcea plata?
Lui Mircea Sandu i-a fost ușor să scape de Crăciunescu, dar pentru cei 400.000 angajați suplimentar la stat numai de Guvernul Tăriceanu, suma ar fi pus imediat în mișcare DNA-ul.
PROBLEMĂ: În cât timp este posibil să scăpăm de efectele numirilor făcute de băsescu și ai lui la Curtea Constituțională, la Consiliul Suprem al Magistraturii, la DNA – în Justiție în general?

EU  •  3 noiembrie 2013, 10:34

Da de Voiculescu si MADR ( ministerul lu äla micu”) de ce nu va ocupati !

Mihai Badea  •  3 noiembrie 2013, 12:20

@Oltean: Bineînțeles că lucrurile nu se vor rezolva peste noapte, dar expunerea faptelor poate crea o presiune care îi va obliga pe politicieni și pe administratorii averii publice să-și schimbe atitudinea. Desigur, depinde mult și de noi, cei ai căror bani sunt risipiți. Dacă risipirea banilor publici (adică banii ăia pe care noi și părinții noștri îi dăm lunar statului din propria muncă) ne lasă indiferenți, șansele să se schimbe ceva sunt nule, iar eforturile jurnaliștilor în zadar.

mircea  •  3 noiembrie 2013, 15:41

Bravo pentru investigatie.

moscraciun  •  3 noiembrie 2013, 15:45

Chiar credeti ca se va schimba ceva in aceasta tara? Eu nu mai sper la nimic pentru ca nici o institutie nu functioneaza in interesul cetateanului, ci in interesul unor grupuri de oameni, de partide….
Oricum, va urez succes in aceste investigatii

zita  •  3 noiembrie 2013, 17:08

Dosarul gala Bute reprezinta un test de independenta pentru DNA. Daca va rezulta un singur invinuit si nici o acuzatie, fie ea si neglijenta in serviciu, fata de angajatii statului, atunci DNA ar putea sa inchida taraba pentru ca nu ar mai impresiona pe multi cu „impartialitatea” sa.
Felicitari

florin  •  3 noiembrie 2013, 18:37

De fapt tu incerci sa te folosesti de popularitatea lui Bute. Nu esti un ziarist serios, si cred ca mai esti si complexat, pentru ca toate articolele tale sunt pe stilul „anti”.

SRI  •  3 noiembrie 2013, 21:41

Cataline, felicitari pentru munca depusa, dar ai grija ca traiesti in Romania si cu sistemul nu te pui, pe Antonie Iorgovan l-au otravit si pe altii care stiau lucruri prea multe sau si-au bagat nasul prea adanc, este foarte periculos, ei sunt sforarii la tot ce se intampla, sunt oameni dispusi sa faca orice, ai grija pe unde calci , esti pe un teren minat…
Intreaba-l pe Isarescu el stie multe, tu te lupti cu morile de vant….

SRI  •  3 noiembrie 2013, 21:56

Obreja e doar o unealta a sistemului, banii n-au ramas la el ci s-au dus mai departe „mai sus” . Obreja o sa plateasca cum a platit si Becali, degeaba. Oierul sta ca prostul la parnaie pentru altii, schimbul de terenuri s-a facut politic, Hrebenciuc si Paunescu i-au dat Steaua si l-au ajutat sa faca schimb de terenuri, cu conditia sa tina si sa finanteze echipa, si sa cotizeze unde trebuie, cu varf si indesat, iar acum sta ca prostul la parnaie. La fel a fost si cu Ilie Alexandru de la Slobozia, care a fost creatia lui Nastase si Hrebenciuc….

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2013, 22:36

48, SRI: da,asa e, banii nu au ramas la Obreja

Cătălin Tolontan  •  3 noiembrie 2013, 22:39

45, ZITA: Si noi credem la fel. Dosarul Bute arata daca DNA poate trece peste protejarea unor interese de care nu s-a atins pina acum nici un o floare

Comentează