Ce rușine! De cînd promovează TVR imaginea unui minister și pune la dispoziția Guvernului emisiuni? Dintotdeauna, dar acum există un document

Protocolul încheiat între Claudiu Săftoiu și Daniel Constantin, în numele TVR și al Ministerului Agriculturii, este dovada că, după 23 de ani, cei care ne conduc nu au reflexe democratice elementare.

vineri, 6 decembrie 2013, 2:41

Protocolul încheiat între Claudiu Săftoiu și Daniel Constantin, în numele TVR și al Ministerului Agriculturii, este dovada că, după 23 de ani, cei care ne conduc nu au reflexe democratice elementare.

Președintele televiziunii publice crede că e în regulă, după cum explică pe Pagina de media, să semneze un document prin care televiziunea publică să ”Promoveze prin programele sale (transmisiuni naționale sau regionale) o imagine a Ministerului unică, coerentă”. Și se angajează ca ”TVR să pună la dispoziția MADR, pentru realizarea obiectului prezentului protocol, gama de emisiuni și producții specifice ale TVR”.

După bunul lor plac, președintele TVR și ministrul PC, au decis că o televiziunea publică e la dispoziția Guvernului, nu a societății. Că serviciul public înseamnă a promova una dintre puterile statului și nu de a te plasa echidistant, pentru a relata obiectiv despre toate puterile în numele sursei oricărei puteri, adică în numele cetățeanului!

Am înțeles. Pe voi atît vă duce capul! Dar nu ne spuneți, vă rugăm, că asta e normal. Că așa se întîmplă peste tot în lume cu jurnalismul. Dimpotrivă! Nicăieri în Uniunea Europeană un asemenea protocol nu ar fi acceptat. Pe bune că m-am săturat să mă uit la niște mediocri cum reinventează alfabetul unei meserii pe care o strică fără să o fi practicat vreodată.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

AdiD  •  6 decembrie 2013, 15:03

LOL! Vezi sa nu sari din schema!

mitroi  •  6 decembrie 2013, 15:05

Ce cauta Saftoiu asta la TVR? Asta e mai rau ca Brates!

dac.impielitzat  •  6 decembrie 2013, 15:24

nu te satura Tolo ca mai ai muuuuulte de descoperit, ca multe porcarii mizerii si tampenii se fac in Romania.
putere sa-ti dea Domnul si sanatate

Rica  •  6 decembrie 2013, 15:35

TVR este o institutie de tot risul si pe deasupra mai platim si abonament!

dex  •  6 decembrie 2013, 15:36

Nu am de spus absolut nimic de bine despre fosta guvernare. Dar, parca, actualii duc nesimtirea pe noi culmi. Mai bine, onor TVR, televiziunea la care nu se mai uita nimeni dar o platesc toti, se punea la dispozitia echipei feminine de handbal, in vederea transmiterii partidelor de la CM. Nu s-a putut. Din nou….

Bishop  •  6 decembrie 2013, 15:39

He he, deci USL provine din fostul FSN nu ai la ce sa te astepti mai mult. Astia au distrus tara atunci can aveam cele mai mari sanse sa facem ceva bun. Si acum se poate face numai ca e mult mai greu.
Ai grija ca te baga si la puscarie Tolo, inventeaza ei ceva rapid.

Observator tacit  •  6 decembrie 2013, 15:41

In anii ’90 exista „Vocea Romaniei”, acum exista TVR. Mai subtil decat in guvernarea PSDR. Mai moale.

Dragos B  •  6 decembrie 2013, 15:50

Pai doar nu era sa mearga sa transmita de la Pungesti… Si din alte parti neconvenabile guvernului sau presedintelui… Ia, olecutica de botnita… 🙁

flipper  •  6 decembrie 2013, 16:03

Catalin, nuuu,lasa „prostioarele” de blog, pls! – gen emisiuni TVR in interesul Min. Agriculturii! Dupa asa un mare succes de investigatie sa „anchetezi” ca la TVR vor fi 2 emisiuni Viata Satului, nu una, si 3 Ferma (by the way, emisiuni bunicele) in care se va face propaganda Min. Agriculturii… e naspa!

Nu-ti pierde (sau dilua) capitalul de incredere maxima pe care il ai in acest moment, epuizandu-te in lucruri marunte; Mai bine ia taurul de coarne in alte megainvestigatii care „ard” in arena publica si nu se ocupa nici un ziarist/presa de ele! (si slava domnului, are balta peste!)

Caci asta esti considerat acum : un jurnalist de marca. Noblesse oblige!

Dino  •  6 decembrie 2013, 16:12

Lasa domnule, bine ca merge treaba bine cu Antenele…asta e de baza…

Florin Videa  •  6 decembrie 2013, 16:23

umil recunosc, nu am inteles…. ce e gresit in a promova ministerele la tv national? ca doar nu sunt firme private, nu le cresti profitul

DECRETEIII  •  6 decembrie 2013, 16:28

AU BINEVOIT A AVEA(CA MIORITICUL PLATESTEeeee)CU NUMARUL 4 O ALTA HHaaZZna

victor L  •  6 decembrie 2013, 16:48

Mi se pare cam ipocrita scandalizarea.
De parca azi s-ar fi descoperit zicerea „ce naste din pisica, soareci maninca”. Ce-am votat aia avem.
S-a incercat falimentarea TVR prin legea insolventei; daca nu s-a reusit se va face pe bucati.
Ministrul agriculturii este pupilul turnatorului Felix. Ce mai trebuie demonstrat?

Spirache  •  6 decembrie 2013, 16:58

Mi-as dori ca in acest ziar sa citesc numai despre sport. Politica- in alta parte va rog frumos. Cu gala Bute ar mai fi o oarecare tangenta cu sportul, dar aici, chiar nu e. Demersul daca e corect, daca nu e, daca e mai bland cu fostii sau cu actualii guvernanti etc… e alta discutie. Sa banuiesc o exploatare a celui mai citit ziar/site de sport in scopuri politice? Inca nu. va rog, sunt atatea posturi „de stiri” unii sustin o gasca de politicieni, altii alta gasca, pentru cei care vor politica, exista spatiu destul de manifestare. Aici… nu ar trebui sa fie loc. Ati avut o reactie alergica atunci cand ati vazut politicieni lipiti de manifestatii sportive si a fost perfect, acum, nu intoarceti oglinda invers.

tica  •  6 decembrie 2013, 17:22

TVR acesta gaura neagra pentru abonatii obligatorii si parte din bugetul de stat ,trbuie de urgenta inchisa definitiv ,singura pentru cine presteaza e doar pentru cine se afla la putere,fara perdea fara nici o rusine pe banii abonatilor,iar primul care trebuie dat afara e Saftoiu cu gasca de imbatraniti prematur dar cu priza la bani ca mustele la c…at genul Andreea Marin,Almasanca ori prajina aia cu zambetul cat gura de sapa si mai sunt destui ….

Cătălin Tolontan  •  6 decembrie 2013, 17:40

11, florin videa: treaba presei nu e sa promoveze ministerele, companiile, oamenii in emisiunile editoriale.

Cătălin Tolontan  •  6 decembrie 2013, 17:41

14, spirache: sinteti pe un blog, nu intr-un ziar. Ziarul e ceea ce cumparati dimineata la chiosc sau ca abonat la editia pe care o gasiti disponibila pe net.
Iar siteul Gazetei, care e gratuit, e o colectie de informatii predominant din sport, dar nu numai.

Multumesc!

Spirache  •  6 decembrie 2013, 18:37

Va multumesc si eu pentru raspuns, m-am lamurit acum. In consecinta, critica mea se adreseaza doar site-ului,(pe care eu mi l-as fi dorit numai de sport) care publica de unde crede colectivul director de cuviinta. Dumneavoastra, pe blog scrieti cum doriti, evident. Va apreciez munca foarte mult.

dan  •  6 decembrie 2013, 18:39

Revin, pentru a catea oara? TVR 1, acest mare inutil, nu poate transmite meciurile NATIONALEI de handbal feminin, la CAMPIONATUL MONDIAL! Meciuri pe care le transmite Dolce, iar daca nu le transmitea Dolce, le-ar fi transmis Digi. Care, la origine au fost firme de cablu. Care, pe parcurs, au obtinut licente pentru posturi tv transmise DOAR in retele proprii, care insumeaza doar 50% din total audienta (sper sa nu ma insel). Asta nu se cheama. oare, concurenta neloiala? Oficiul Concurentei nu zice nimic. CNA-ul, care nu stiu ce alt rol are, in afara de a amenda jurnalisti care isi spun parerea, este pe dinafara problemei.
Concluzionez si intre, retoric: TVR ce rol mai are?

Laurentiu  •  6 decembrie 2013, 18:48

Nu e vorba de punctul de vedere al Guvernului ci de punctul de vedere al Partidului Conservator.

marian  •  6 decembrie 2013, 19:00

nu inteleg in ruptul capului de ce eu trebuie sa platesc obligatoriu aceasta taxa tv si apoi sa ai atatia bani in fiecare an ca buget si sa fii tot pe pierdere apoi bai fratilor mai bine emiteti bai fratilor mai putine ore dar cu emisiuni de calitate.stiu o sa spuneti bai comunistule dar nu vad rostul acestei televiziuni sa emita de exemplu intre orele 00-07.

Miki Maus  •  7 decembrie 2013, 1:03

Era o vorbă la greci: Cizmarule, nu mai sus de fotbal!
Qui habet aures…

Vali  •  7 decembrie 2013, 3:32

Serviciu public = in folosul tau, ca om care traiesti in Romania si platesti taxe.
Taxa TVR = tu o platesti, pentru ca TVR sa transmita emisiuni in folosul tau, ca om care traiesti in Romania.
Echidistant = care nu tine nici cu unul, nici cu altul.
Obiectiv = care nu tine nici cu unul, nici cu altul.

Atunci rescrii cele de mai sus, macar partial, ca o concluzie:

Claudiu Saftoiu si Daniel Constantin (aici mentionezi functiile) au semnat o intelegere prin care unele emisiuni ale TVR sunt obligate sa prezinte imagini impuse de Ministerul Agriculturii, indiferent daca ele sunt sau nu sunt adevarate, indiferent daca ele sunt sau nu in folosul tau. TVR este o institutie pe care tu, ca om care traiesti in Romania, o sustii si o platesti prin taxa directa, din buzunarul tau. Dai bani ca TVR sa nu tina nici cu unul, nici cu altul, ci cu tine. Dar TVR, careia i-ai dat banii, se obliga sa tina cu Ministerul Agriculturii. Nu-i mai da banii!

(voi, care in presa va dati peste cap sa gasiti cuvinte cheie in online – vezi aici, apasa aici, ucide, moarte, viol, crima, senzational – nu puteti sa exprimati un punct de vedere pe intelesul celor pe care ii considerati atat de dobitoci incat sa actioneze la vederea acestor cuvinte. Call for action, transpuneti lucrul asta in articolele voastre, sa inteleaga si cei care nu pot ajunge intelectual la stadiul de disidenti virtuali)

ovidiu_3003  •  7 decembrie 2013, 8:38

Cinste …tvr…Respect !!!

Mihai Rusu  •  7 decembrie 2013, 9:24

Exista o regula/practica internationala care INTERZICE publicitatea ministeriala si a altor institutii/autoritati de stat (inclusiv Primarii ca in fotbal). „Favorizarea” guvernamentala prin reclama este o incalcare constitutionala in jurisdictia economica prin faptul ca piata bugetara nu are o dimensiune a concurentei precum piata libera. TVR, finantata cu bani publici ar trebui sa transmita toate evenimentele sportive de interes national pentru platitori; nu ca in cazul jocului cu Grecia, cind transmisiunea a fost „pasata” (tendentios) unui post particular-sustinator al PSD-ului, sau ca in situatia de acum 2 ani cu meciul contra Austriei de la Altach.

Bibicul  •  7 decembrie 2013, 10:55

Bravo domnule Tolontan! Tine-o tot asa!

Unde se poate ajunge daca foamea si dorinta de parvenire ancestrala dublata de un caracter primitiv actioneaza continuu…
Mai tineti minte cand Caludiu Elvvys Saftoiu era chemat la emisiuni la Antena 3 sa-i demaste pe PDL-siti si pe Basescu si trebuia ca moderatorii, Mihai Gadea sau Dana Grecu sa-i sugereze ce sa raspunda, sa explice ce a vrut sa zica de fapt sau sa-i ia vorba din gura si sa il intrerupa sa nu spuna prostii? Aceste este fuehrerul TVR impus de USL-asi!

P.C.  •  7 decembrie 2013, 11:18

bine ca toti ati sarit sa aparati democratia cand n-ati facut nimic pe timpul hotilor de Pe-De-Listi.multi dintre voi face-ti parte din structurile de forta ale statului si-l aparati pe basescu cel care de fapt a schimbat drumul Romaniei spre demacratie,punand mana pe institutiile de forta din tara noastra.se vede de la o posta ca toate institutiile de forta din Romania actioneaza in folosul lui basescu si mai ales la comanda acestuia.toti procurorii sunt bagati in tot felul de afaceri ilegale si-l sustin pe hotul principal al tarii si dragii mei sa nu uitati ca hotii din FSN si mai tarziu din PDSR nu erau decat cei care sunt azi PDL-isti,pt. ca pe timpul lor s-au facut cele mai mari hotii.s-au scremut sa-l gaseasca vinovat pe nastase si l-au bagat la inchisoare pe motiv „sa fie exemplu de corupt”,haida de,basescu il acuza pe ponta mai zilele trecute pt o presupusa coruptie pe care acesta o va face in 2014, haida de.m-as mira ca ponta sa nu fie arestat pt. actele viitoare de coruptie ,un inceput a existat un fost prim ministru a fost condamnat fara probe, doar pe presupuneri ca in epoca stalinista.ce vreti mai mult decat faptul ca nastase a fost trimis in justitie pe dosare fara probe si care s-au tot incercat sa le fabrice dupa aceia .au fost puse presiuni tip staliniste asupra oamenilor ca sa devina martori impotriva lui nastase.au fost amenintati cu puscaria daca nu fac acest lucru.din pacate aceasta este adevarata problema a noastra.din cauza asta economia se misca greu sau de loc.n-ati invatat nimic din guvernarea pdl-ista in care hotia a ajuns la cele mai inalte cote.nu le-au mai ajuns banii de furat si au taiat salarii ,pensii, au desfiintat spitale si scoli ca sa ramana bani sa-i distribuie ei spre buzunarele lor .ati uitat repede ca oamenii incomozi din perioda nefasta erau inchisi(lideri sindicali) de dna-ul lui basescu incat nici medicii nici profesorii n-au mai facut greve pt. ca erau inchisi sau puteau fi inchisi.cine protesteaza azi ?cei carora le-au mers bine, prin hotiile din timpul regimului basescu-boc.va suparati ca un minister gratie televiziunii de stat isi promoveaza politica agrara? ce-i rau in asta? daca s-ar zice lucruri rele despre cei din opozitie ,atunci ar fi de condamnat acest lucru.din pacate si-n tvr sunt multe ramasite basiste care sunt partizani a lui basescu si fac misiuni cu nuante clare spre sustinerea lui basescu ,omul care a dus romania in haos si incearca din rasputeri sa bulverseze viata romanilor s-o tina in haos ca sa poata el sa dirijeze, cum vrea muschii lui, hotiile spre bunastarea si fericirea familiei lor .nu cred ca le-au ajuns o guvernare ca sa-si faca plinul pt. generatiile lor viitoare.vorba fostului prim ministru ungureanu „vrem tara inapoi” ,de ce ? evident ca s-o jupoaie in dedrimentul nostru,pt. ca basescu ,udrea si compania basista sa poata cumpara cat mai mult din aceasta tara si cat mai ilegal posibil.ganditi-va bine ce scrieti pe bloguri ,ma refer la cei care scriu cu ganduri cinstite nu la cei din armata basista care-si fac propaganda lor ca sa poata fura in continuare sub umbrela marilor delapidatori numiti basescu,boc,udrea,videanu,berceanu,macovei etc. imprumutul ilegal de la CEC al familiei basescu? praf in ochi ,este metoda de a scoate la suprafata banii negri furati din bugetul statului si incercarea de ai face curati si onorabili .uitati-va la metoda asta de scoatere a flotei la suprafata ,dar pe uscat.este inimaginabil cat de fraieri pot fi romanii nostri de nu-l baga in corzi pe excrocul nr.1 al tarii.

Tiberiu Matei  •  7 decembrie 2013, 11:45

Despre viceversa, nimic ?
De ani de zile demnitari ai statului fac rating unui trust media privat, meciuri ale echipei nationale pe o televiziune privata..etc…
Numa’ am zis…

Parvulescu Serban  •  7 decembrie 2013, 13:59

Si perioada 2009-2011 a fost plina de bun simt ? Cand la TVR se mutase toata „elita” de dreapta, pe salarii uriase, platite, ca si acum, tot de noi, cand de dimineata pana dimineata aveam Base si PDL, pe urma iar Base si PDL si ca supliment Base si PDL, mai ceva decat Impuscatul ? Atunci era bun simt si democratie ? Putin bun simt si impartialitate, asa cum ar trebui sa aiba orice jurnalist, nu ti-ar strica tie in comentarii, Tolontane !

Cătălin Tolontan  •  7 decembrie 2013, 17:12

29, parvulescu serban: daca dvs nu m-ati citiy in 2009-2011 nu inseamna ca n-am scris si atunci impotriva stilului ïn genunchi pe care tvr le-a avut in toate regimurile.
Fara lectii, va rog 🙂

brazvan  •  7 decembrie 2013, 20:11

domne, dacă n-ai fi indisolubil legat de antene, ai avea o mai mare credibilitate. așa că nu ești decât un gică-contra de meserie, ajuns într-o poziție privilegiată și dominat de frustrări. sau, mă contrazici și faci ceva măreț…

andrei  •  8 decembrie 2013, 0:27

Un articol excelent, ai punctat cateva idei.

Andutzu  •  8 decembrie 2013, 1:03

Ne ducem la vale pe zi ce trece…in sepecial cu actuala guvernare,mai nesimtiti ca ei nu se poate

mihaic3001  •  8 decembrie 2013, 9:05

27 P.C.
În sfârşit, iată un om care spune lucrurilor cu adevărat pe nume. Bravo. Sunt total de acord cu tine. Restul e can-can.

animalutul20  •  8 decembrie 2013, 18:18

esti printre putinii care incearca sa deschida ochii celorlalti dar cred ca e cam degeaba……..

TOLO, esti platit pe drepturi de autor sau pe PFA??? ai grija sa-ti platesti la zi taxele, ca maine-poimaine vine ANAf-ul poowlii mele sa te intrebe daca ai platit si TVA………….ai zgandarit in kkt cam mult , ai deranjat pe multi si in curand or sa vina sa te faca………si nu te baza pe mamaliga , ca nu mai explodeaza………or sa stea s-o sooga aiurea, sa vorbeasca pe la colturi si sa iasa la cate un meeting platit……….

cris  •  8 decembrie 2013, 18:26

o remarca strict tehnica, Catalin. Gresesti tare mult atunci cand afirmi ca, intrand pe aceasta „pagina de blog” (tehnic – prin intermediul versiunii online a ziarului GSP), te-ai afla doar „pe blog”. Greseala capitala. Din moment ce versiunea online a ziarului GSP incorporeaza per se aceasta pagina de blog, asigurand accesul la pagina respectiva prin intermediul sau, site-ul ziarului (deci implicit versiunea online a acestuia) isi insuseste de facto aceasta pagina. In concluzie, nu se poate spune ca se face o disociere absoluta intre versiunea online a GSP si paginile de blog ale redactorilor care complinesc prin ele insele corpul acestul ziar in varianta online. Altimenteri, daca am accepta varianta absurda a unei disocieri efective si complete, ar insemna ca toti cei care scrieti excclusiv pe aceste pagini de blog (inclusisv C Tolontan), dar care alcatuiesc corpul acestui site al ziarului, nu sunteti de jure si de facto redactori ai GSP. Pt ca voi scrieti de fapt pe blog-uri, iar materialele respective ar fi doar prealuate ulterior (sau simultan) de catre varianta clasica a ziarului (caz in care ziarul doar ar prelua articolele publicate „pe blog-uri”, dar nu ar fi si detinatorul acestora). Absurd, nu? Evident ca toate articolele aparute pe site/varianta online a ziarului sunt nu doar insusite de catre GSP, dar alcatuiesc per se GSP (in ambele variante: clasic/printat sau online). Chestia asta cu „fereastra catre o pag. de blog”, in contextul dat, este doar un subterfugiu. In fapt, vorbim despre materialele scrise de catre redactorii „sportivi” ai GSP (in oricare dintre variante), materiale care sunt ale GSP (deci ale ziarului GSP).

birlic  •  9 decembrie 2013, 9:46

Fratilor, alta solutie nu avem nu mai platiti facturile la curent ,ca daca nu le platim toti nuau ce sa ne faca n-o sa ne decupleze pe toti de la curent ca acesta nu se poate inmagazina .In acest fel facem si o gaura mare in bugetul statului reprezentand aproape un sfert din ceea ce se factureaza reprezentand TVA si implicit in bugetul TVR. Poate atunci onor Guvernul isi va da seama ca nu se joaca cu natiunea cand e vorba de nationala de Handbal si nu numai ori ce nationala sa fie transmisa de TVR pentru ca pe acest post noi poporu-l platim fie prin facturi fie prin alocatii bugetare ,televiziunile particulare sa transmita ce vor ele ca nui treba noastra cata vreme avem telecomanda.

Florin Videa  •  10 decembrie 2013, 10:59

fara suparare, cataline, cred ca tu esti orbit de cuvantul „promovare”, pentru ca de aici vin banii din care traiesti tu…. ce e rau sa promovezi actiunile unui minister…. ghici ce, eu vreau sa vad ce se intampla in ministere…. la urma urmei, ministerele nu au un profit, ca sa zici ca fac concurenta cuiva… chiar nu te inteleg… eu lucrez intr-un minister si sufar din cauza faptului ca pe nimeni nu intereseaza ce se intampla in ministerul asta…. crezi ca promovarea centuristelor de la prietenul tau capatos e mai buna? pe urma va plangeti toti, ca politicienii sunt hoti si corupti, dar nu intelegeti ca oprirea acestei stari de fapt ar fi posibila prin INTERESUL VOSTRU FATA DE CEEA CE FAC MINISTERELE, nu doar atunci cand deja apare o fapta penala vizibila din elicopter….. explica-mi si mie cu ce sunt mai eficiente stirile despre accidentele auto…. voi, presa privata, ati creat un om de tip nou, avid dupa sange, trupuri sfasiate de „fiarele contorsionate”, „frumuseti” siliconate si botoxate… crede-ma, ar fi mult mai benefic pentru toata lumea ca activitatea ministerelor sa fie urmarita la tv…. iar la voi, la privat, acest lucru nu cred ca e posibil

Comentează