Om din rugby: „Nu e normal că Petrache a cedat terenul!” Alin Petrache: ”Duc în spate pe nedrept asocierea cu tatăl meu sau cu Bittner”

Dispută pe un teren pe care Federaţia Română de Rugby şi COSR l-au returnat Ministerului de Externe

joi, 19 decembrie 2013, 12:12

Dispută pe un teren pe care Federaţia Română de Rugby şi COSR l-au returnat Ministerului de Externe

175.000 de metri pătraţi plasaţi în locul select unde întorc tramvaiele care vin spre Casa Presei au stîrnit prima contestare făţişă a lui Alin Petrache, şeful federaţiei de rugby.

Acuza că Petrache a cedat în mod suspect terenul către MAE vine dinspre Victor Istrate, fostul vicepreşedinte în perioada 2000-2012 al rugbyului, acum finanţator al sportului cu mingea ovală din Focşani. Istrate a părăsit conducerea rugbyului considerînd că numirea a doi parlamentari PSD, președinte Alin Petrache și vicepreședinte Călin Matei, „a înroșit federația”.

”Acest teren de 5.000 de metri a fost oferit spre folosinţă pe 49 de ani federaţiei de rugby şi COSR drept compensaţie pentru faptul că noi, rugbyul, am cedat 4.000 de metri înspre Arcul de Triumf ca să-şi facă COSR sediu”, povesteşte Istrate. El susţine că din cauza faptului că terenul compensator a fost acum returnat, rugbyul a rămas pierzător din toată această rocadă. ”Iar pe teren se va face ceva imobiliar, dar n-o puteau face cu toți ochii sportului pe ei și au preferat să i-l returneze cu Corlățean, la MAE”, susține Istrate.

„Să răspundă Petrache la această întrebare: de ce au cedat terenul şi la ce dată?”– Victor Istrate

Alin Petrache susţine însă că între povestea sediului COSR şi terenul proaspăt cedat nu e nici o legătură. „În 2003 a dat rugbyul un teren pentru sediul COSR, primind în schimb un spaţiu de 200 de metri în clădire. Şi abia în 2004, Ministerul de Externe ne-a dat în folosinţă comună, nouă şi olimpismului, terenul”, spune şeful FRR.

„Eu nu vreau să mă cert cu nimeni. Spun doar că, la venirea în federaţie, nu aveam acte nici măcar pe clădirile construite” – Alin Petrache

De ce a fost cedat terenul explică Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. „Am încercat să venim cu soluţii arhitectonice acolo şi care să realizeze venituri, dar Primăria nu ne-a dat aprobare”, spune oficialul COSR.

Petrache susţine că „nu am vrut să iau parteneri privaţi că şi aşa duc în spate numele şi toată lumea mă suspectează de afaceri cu tatăl meu, cu Bitner şi Cocoş”. „Am încercat prin forţe proprii şi nu am reuşit, aşa că am făcut cerere să restituim terenul”, explică Petrache. „Nu avea nici un sens să-l ţinem noi cîtă vreme el are destinaţia unui spaţiu verde. Să-l ia statul şi să facă ceva util cu el”, adaugă Dobrescu.

„Era nevoie de aprobarea Biroului Federal şi nu o au!”, insistă Istrate.

„Am făcut un Colegiu Director, era suficient”, spune Petrache. Cînd? „În iulie anul acesta”, a spus preşedintele FRR pentru ziar. Întrebat de Gazeta Sporturilor dacă îşi aminteşte ceva despre cedarea terenului, vicepreşedintele Pompiliu Borş, membru în Colegiul Director, a declarat: „Nu am semnat aşa ceva. Mă duc chiar acum la federaţie să văd despre ce e vorba”.

Însuși Petrache a declarat în direct pe telefon acum două seri la Realitatea TV că nu știe nimic despre terenul luat înapoi de MAE, dar ieri a revenit și a spus: ”reportera mi-a pus o întrebare care m-a derutat, îmi amintesc că noi și COSR am cedat acest teren din proprie inițiativă”.

”Cazul a stîrnit rumoare în lumea rugbyului! Nimeni n-a știut! Se vorbește că acolo se va face un restaurant, dar pentru asta era nevoie să ajungă la MAE, pentru că pe patromoniul sportului voi ziariștii și noi, cei din sport, stăm atenți și le-ar fi fost mult mai greu să facă o șmecherie”, conchide Istrate.

Comentarii (14)Adaugă comentariu

maiu  •  19 decembrie 2013, 12:40

Excelent articolul. Va rog sa modificati in Bd Marasti, nu Marasesti.

bogdana  •  19 decembrie 2013, 12:55

Trist ca a ajuns rugby-ul pe mana unuia ca petrache. Nu vedeti ca deja „li se rupe”, nu vedeti ce povesti de doi bani inventeaza. Au cedat ei terenul din proprie initiativa. Penibil. Alo, DNA? Anybody out there?

Cătălin Tolontan  •  19 decembrie 2013, 12:57

2, maiu: multumesc, modific

Dragos B  •  19 decembrie 2013, 13:05

🙁 Doar pentru asta, pentru Libertate, a murit Florică Murariu acum aproape un sfert de secol pe vremea asta, nu? 🙁

mos Craciun  •  19 decembrie 2013, 13:07

Daca este vorba de terenul marcat in poza atunci este foarte bine ca guvernul l-a luat inapoi. Acel teren neamenajat este un focar de infectie pentru zona…este plin de oameni ai strazii, betivi si cersetori.

Dragos  •  19 decembrie 2013, 13:36

Tolo, daca cauti un pic pe net o sa vezi ca exista un plan sa se construiasca acolo noul sediu al MAE… nu restaurante sau mai stiu eu ce. O fi bine, o fi rau, habar n-am, dar e o informatie care lipseste din articol.

http://www.mediafax.ro/politic/corlatean-un-nou-sediu-pentru-ministerul-de-externe-reprezinta-o-necesitate-nu-o-extravaganta-11155450

http://www.b365.ro/ministerul-afacerilor-externe-se-muta-in-sediu-nou-cat-casa-presei-de-ce-e-contestata-constructia_192468.html

Manasse  •  19 decembrie 2013, 15:37

Excepţional … să taie şi copacii ăia, ce plm, că şi aşa avem prea mulţi în Bucureşti … să mai tragă nişte betoane, vorba aia …

pierre decoub  •  19 decembrie 2013, 16:28

Eu sunt fan rugby si pot spune ca „acest” Petrache si cei dinaintea lui au facut treaba buna si aceasta este o federatia care progreseaza, in contrast cu marea majoritate a federatiilor sportive de la noi.
Si in plus: „ce a cedat si cui”? Daca inteleg eu bine, a cedat un drept de folosinta pentru teren catre ministerul de externe. Adica de la o institutie publica la alta, amandoua in subordinea guvernului. Decat sa faca FRRugby restaurant acolo sau mai stiu eu ce vestiare, poate se gaseste o utilizare mai potrivita cu zona.

Oli  •  19 decembrie 2013, 19:30

Unitatea de masura pt suprafata e metrul patrat si nu metrul.
In cazul citarii unei tampenii se poate folosi „(sic)” daca, bineinteles, autorul,a remarcat-o.
Nesimtirea si hotia nu au unitate de masura. Devin incomensurabile, din pacate.
Multumesc pentru perseverenta Catalin!

Tagore  •  19 decembrie 2013, 21:49

Salut Catalin,sunt cu ochii pe Alin Petrache de cand taica-su’ bhaga bani in parcari ca sa scoata de opt ori mai mult(primare basescu)si el era mare rugbist(sanky)prin Franta,parca pe la Beziers(echipa din liga a 2-a la vremea aia).Am banuit ca o sa faca aiureli cu Olimpia(si te-am atentionat intr-un comentariu)dar se pare ca s-a ferit si a lasat-o in offside pe Udrea a lu’ Cocosh.El spune ca e o povara numele si s-ar parea ca are dreptate dar,totusi,eu ma gandesc ca si tat-su’ s-a sucit de la Nastase la Basescu.Aline,ai grija baiatule,numai cu Udrea nu te-ncurca,nici nu stii ce il asteapta pe Basescu…

Mihai Rusu  •  20 decembrie 2013, 8:44

Este cunoscut faptul ca, anumiti rechini imobiliari, sustinatori si profitori ai PSD-ului, au in planul lor de „sistematizare” bazele sportive de rugby/tenis de la strandul Tineretului respectiv Arcul de Triumf. „Retrocedarea” inseamna „improprietarirea” celor care in anul electoral 2014, vor sponsoriza partidul in lupta pentru presedintia Romaniei. Cum Alin Petrache este „un pion” important in acest sistem prin a carei ascensiune si protectie a ajuns la o virsta frageda, deputat, vice-presedinte al sportului romanesc si presedinte la FRA, urmeaza ca el execute ordiul „de sus”. Saltul lui Alin Petrache nu este intimplator, el provenind dintr-o categorie sociala cu dedicatie pesedisto-comunista, amintind aici functia bunicului sau, colonelul Petrache, de vice-presdinte al FRT. Ca arbitru la finala Cupei Davis din 1972, la Bucuresti, colonelul Petrache ne dadea ordin noua arbitrilor, „ca sa decidem pentru tara” adica sa furam pe americani.
„Ce era pe linie, era out” asta era deviza patriotica a partidistului colonel Petrache, care habar n-avea de tenis; ca el erau/sunt multi!

Matei  •  20 decembrie 2013, 23:51

Mi-e teama sa ma gandesc ce va fi peste 30 de ani ..

Alex One  •  22 decembrie 2013, 8:40

D-le Tolontan, pe cand un articol si despre strandul Tineretului unde au invatat sa inoate sute de mii de copii,s-a practicat natatia si polo ?

GIGI  •  22 decembrie 2013, 13:40

Ce naste din pisica…sorece mananca…Ce credea lumea, ca Petrache trage pentru rugby?? NU pentru CIOLANUL clanului. S-ai fie rusine, si noua celor care tolereaza asa ceva. SCARBA.

Comentează