Radio România: ”Nu vrem mărirea taxei!”

Acum cîteva ore, Gazeta a postat pe site o trimitere la ziarul de mîine:

miercuri, 15 ianuarie 2014, 6:31

Acum cîteva ore, Gazeta a postat pe site o trimitere la ziarul de mîine:

TVR şi RRA cer românilor mărirea taxei! Gazeta publică mîine un document exploziv care arată cum tratează şefii din posturile publice banii contribuabililor!
Priviţi cum arată declaraţiile oficiale ale şefilor unei instituţii media publice din România. Sînt patru semnatari ai unui contract pe bani mulţi. Şi iată ce răspund ei în faţa unei instituţii publice cînd sînt întrebaţi cum au negociat preţul:

„Personal, nu am participat la negocieri”, declară Semnatarul 1.
„Nu am participat la negocierea contractului. Banii s-au folosit din buget”, afirmă Semnatarul 2.
„Negocierea nu e sarcina serviciului juridic şi nici nu se poate pronunţa pe oportunitatea unei cheltuieli”, declară Semnatarul 3.
„Contractele nu se negociază de către semnatarul final”, susţine Semnatarul 4, director general şi preşedinte.

Astăzi de dimineață, Mediafax relatase că șeful TVR Stelian Tănase a cerut oficial ministrului de finanțe mărirea taxei radio tv. Prin lege, taxa e unică și, dacă se mărește, se mărește pentru ambele instituții publice.

Șeful RRA, Ovidiu Miculescu, a sunat în redacția Gazetei și a declarat că ”Radio nu vrea mărirea taxei. E o nebunie să ceri asta acum! Eu nu mă bag peste nimeni, dar e cel puțin o inabilitate din partea TVR să solicite asta. Ce livrează ei de banii ăștia?! Înainte să ceri mărirea trebuie să te asiguri că ai făcut tot ce depinde de tine. În ce ne privește, poziția oficială a SRR e că nu vrem mărirea taxei cu nici o sumă”.

În ziarul de mîine, Gazeta publică documentul pe care l-am anunțat.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

johnnyprocuroru  •  15 ianuarie 2014, 19:18

Buna seara,
Lasand la o parte nebuniile politice din Romania, am si eu o nedumerire legata de ziarul al carui redactor sunteti, intitulat Gazeta Sporturilor.
Incepand de sambata, respectiv duminica, se desfasoara doua competitii relativ importante pentru sport, adica Cupa Africii pe Natiuni 2014 si Euro 2014 handbal masculin. Desi ati ramas singurul ziar de sport din Romania, nu am gasit nicio referire la aceste doua competitii in articolele dvs, cu toate ca europeanul de handbal este transmis partial pe TVR2 iar la inceputul acestei competitii se afirma intr-un articol privitor la preliminariile pe care le juca Romania la handbal ca Euro 2012 la handbal a fost urmarit de 1,47 miliarde de oameni. In schimb, am gasit din plin articole inutile, multe referitoare la starea unui infractor condamnat pentru infractiuni comune (lipsire de libertate etc). Este uluitor ce a facut televizorul, calculatorul si internetul din ziaristi, mai ales comenzile copy and paste, daca nu aveti un articol deja scris pe vreo agentie de presa pe care sa-l preluati cu comenzile sus-amintite, nu suntetri in stare sa dati o stire sau stiri despre un capmionat european de handbal masculin sau africand de fotbal (a inceput de sambatata si nu ati dat nici macar un rand despre el, macar in treacat). Nu stiu ce credeti, doar eu sunt sigur ca prabusirea ziarelor de sport pe piata din Romania nu se datoreaza atat crizei, cat mai ales faptului ca nu mai aveti stiri despre sport in general, ci doar can-can despre infractori.

Un cititor dezamagit.

Cristian  •  15 ianuarie 2014, 19:30

Pentru ce sa platim aceasta taxa si asa o platim degeaba, sa ne scoata din grila tvr sa vedem cine are nevoie de acest post de televiziune, nu se va plange nimeni va asigur.

mitroi  •  15 ianuarie 2014, 21:51

Nu stiu pentru ce platesc abonamentul ca oricum nu urmaresc TVR decat la unele meciuri. M-as lipsi bucuros si de alea.

misu  •  15 ianuarie 2014, 23:41

Cupa Africii pe Natiuni se va disputa in 2015 !…cu siguranta nu incepe sambata !

ronniee  •  16 ianuarie 2014, 0:19

@johnnyprocuroru
Ai gresit anul, mai asteapta un an, cupa africii 2015!
Stai jos. Patru.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cupa_Africii_pe_Na%C8%9Biuni

mariluc  •  16 ianuarie 2014, 6:43

de ce nu se scoate BBC din grila tv a britanicilor si care platesc pe un abonament 182 de lire anual,sau de ce nemti nu scot din grila de programe ARD si ZDF si care platesc peste 250 de euro anual(nemti au chiar 2 televiziuni de stat),de ce nu italieni nu renunta la RAI pentru care platesc 100 de euro anual si exemplele pot continua.taxa pe care o percepe tvr este cea mai mica din europa 10 euro pe an.in plus tvr nu isi poate deduce TVA ca alte televiziuni particulare(si tva este foarte mare 24 la suta),a trebuit sa dea anual care consilul national a cinematografiei 15 la suta din incasarile din publicitate pt. productiile de filme,in timp ce televiziunile particulare dau doar 2 la suta ,nu are voie sa primeasca de la firmele de cablu cum ia antenele 8 milioane de euro sau pro tv 10. milioane de euro si multe altele.daca firmele maresc mereu preturile deoarece cresc preturile al utilitati,combustibili,telefoane etc. tvr de 12 ani trebuie sa se descurce cu ce poate.nu este just si nu in ultimul rand guvernele dealungul timpului au anulat datoriimense atat antenelor cat si pro-tv. tvr NU. sa informam corect opinia publica

anarhist  •  16 ianuarie 2014, 9:14

Mariluc, in opinia dvs., daca in alte tari se intampla nedreptati, musai sa se intample si la noi, nu?
In fine, trecand peste acest aspect, ati observat ca televiziunile pe care le mentionati NU difuzeaza publicitate dupa o anumita ora? De regula dupa ora 18. TVR se comporta ca o televiziune privata generalista, doar ca are un program la care nu vrea sa se uite nimeni si, evident, incaseaza putin pentru publicitate. Dar asta este rezultatul unui management defectuos si nu vad de ce trebuie sa platesc EU pentru prostia LOR.
Si daca tot vorbim despre dezinformare, TVR este singura televiziune cu TTEI surse de finantare (taxa, buget de stat, publicitate) in timp ce televiziunile private se finanteaza doar din publicitate sau/si incasari de la cablisti.
Televiziunile private dau doar 2% pentru productii cinematografice pentru ca acesti 2% reprezinta mult mai mult decat cei 15% ai TVR.
Capisci?

max  •  16 ianuarie 2014, 12:10

Problema mea nu e ca platim aceasta taxa (desi chiar si impunerea ei e discutabila si, pe undeva, abuziva). Problema mea e ca banii colectati alimenteaza, in mod netransparent, o structura supradimensionata care promoveaza nepotismul, o portavoce neconditionata a Puterii, oricare ar fi ea, o institutie care se sustrage oricarui control independent.

mihai  •  16 ianuarie 2014, 15:59

Noul director al Televiziunii Romane doreste marirea taxei Radio-TV pentru a acoperi gaurile facute de managementul defectuos, cheltuieli exagerate si nejustificate din bani publici …. Daca nu sunteti de acord semnati petitia impotriva acestei taxe : http://www.petitieonline.com/abuzul_vanzarii_conditionate_-_taxa_radio-tv_pe_factura_energie

Marian  •  17 ianuarie 2014, 18:30

Oare de ce vrea sa mareasca TAXA cand au 3 cai de FINANTARE? 1.Banii de la GUVERN; 2.Banii din PUBLICITATE;3.Banii din Taxa de ABONAMENT;Oare vor RENUNTA la vreuna?

Beny  •  6 mai 2015, 17:10

taxa trebuie desfiintata,e absurd sa fim obligati sa platim la telembiziunea romana la care nimeni nu se mai uita.cine vrea sa plateasca tvr si sa priveasca,acesta sa se introduca in grila de programe facultative la reteaua cabtv ca si altele:hbo,cinemax si care se taxeaza separat de grila standard.corect? aveti cumva ceva interesant de prezentat?spuneti ca doar cu bani multi puteti face ceva mai bun?va auziti ce spuneti? TVR este un borcan cu miere pt multimea de angajati? restructurati 75% din angajat iar la ceilalti care raman sa li se injumatateasca salariul.investiti pt tvr si pt locul vostru de m-ca.de ce vreti sa puneti bir romanilor? incasati din multe parti,nu trebuie sa se admita ca tv-unea publica sa transmita publicitate.platim abonament impus ,nu vrem sa platim si nici sa sprijinim tvr,nu mai mintiti,vom iesi in strada.trebuie sa va vindeti singuri produsul iar cei care vor sa-l cumpere.mai incasati si de la firmele de catv,deci iar ne taxati.nu e corect.sa dea D-ZEU sa va desfiinteze.mai bine va privatizati,va faceti o retea gen ,,Discovery” cu care nu va veti compara niciodata.ex.: TVR DOCUMENTARE”,,,TVR FILME”,,TVR STIRI”,ETC.

Comentează