O oră rece dintr-un an

Trecuseră doar 9 minute și Cibulkova avea deja 3-0 în primul set. Încrezătoare și hotărîtă, slovaca forțează al doilea break, dar Halep scoate o minge grea, ”face eforturi să rămînă în meci”, spune Virginia Ruzici, la microfonul Eurosport.

miercuri, 22 ianuarie 2014, 3:13

Trecuseră doar 9 minute și Cibulkova avea deja 3-0 în primul set. Încrezătoare și hotărîtă, slovaca forțează al doilea break, dar Halep scoate o minge grea, ”face eforturi să rămînă în meci”, spune Virginia Ruzici, la microfonul Eurosport.

Simona rămîne într-adevăr în meci și face 3-1, luîndu-și primul ghem din acest sfert de finală crucial.

Simona e deja cea mai tînără româncă din cele trei care au intrat vreodată în TOP 10, și, dacă ar merge mai departe, ar fi prima jucătoare din România care ar ajunge în semifinalele Australian Open!

La 3-1 are o dublă șansă să răzbune breakul, dar Cibulkova, un hobbit de 1,61 m cu picioare de pentatlonist, revine și face 4-1! La 4-2, slovaca comite trei duble greșeli și-i face cadou ghemul Simonei! E 4-3 și servește românca. Dar pierde ghemul și, imediat, setul, pentru că slovaca își vede premiat riscul și jocul în forță!!!

Simonei pare că-i lipsește chiar acea fibră rezistentă care a adus-o pînă aici. În dimineața vîntoasă de la Melbourne, ea ezită în partida sinelui. Și setul al doilea începe cu un break reușit de Cibulkova, stîrnind entuziasmulul pîlcului de slovaci, unde se agită și o mamaie cu pumnii adunați la obraji.

Halep servește încet, statistica arată că are o rată de cîștig pe propriul serviciu la jumătate față de restul meciurilor sale din turneu! Pare accidentată la spate, spune Virginia Ruzici. E deja 3-0 pentru slovacă și în setul al doilea.

Cibulkova joacă aproape perfect, dar pe ruinele lăsate în teren de Simona. Se face 4-0! Slovaca nu iartă nimic, ”nu m-a învățat nimeni să fiu bătăioasă, asta nu se învață, așa sînt eu, de darul meu!”, avea să spună ea.

Totul curge liniar spre înfrîngere, e una dintre acele zile în care zeii s-au întors cu spatele la tine și nu-ți iese nimic. Hobbitul reușește al cincelea break, ce mai e de făcut la 5-0 și cînd adversara servește pentru meci?! Slovaca ia ultimul ghem repede, alb și retează visul Simonei. A durat fix o oră. Halep mai are un an.

 

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Simonalep  •  22 ianuarie 2014, 4:10

Bravo Simona !!!
Ma uitam noaptea la Grandslamuri ani la rand si ma gandeam , oare cand voi avea si eu emotii pt. un compatriot ? Imi alegeam foviriti si favorite….
De acum gata! Avem si noi pe cineva(in ciuda fatalistilor) Simona isi va reveni dupa acest esec , deoarece principala ei calitate este forta psihica.

pompiliu muscalu  •  22 ianuarie 2014, 4:14

MAI RUSINOS DACAT BUTE…DACA SE PUTEA ASA CEVA
TAICA-SU A ZIS
NOI NU NE JUCAM CU PAPUSI, CI CU MILIOANE
SUPER PREGATIRE PSIHOLOGICA, FELICITARI!
INTREABA-TE UNDE E TATAL LUI STEFFI GRAFF…

Costy  •  22 ianuarie 2014, 6:09

Am vazut meciul Radwanska – Azarenka, un meci INCREDIBIL, Azarenka e o jucatoare extraordinara, insa ceea ce a facut Radwanska pe terenul de tenis in acest meci a fost pur si simplu EXCEPTIONAL, IREAL in multe momente. Asta e nivelul la care ar trebui sa joace Halep daca va dori sa castige un turneu de Grand Slam.Calitati sa ajunga la un asemenea nivel e clar ca are, sper sa vina si acea zi cand va reusi sa le puna in valoare.Nu poti sa pretenzi o finala de Grand Slam cu un serviciu atat de slab ca al Simonei.Servciu a fost lamentabil pe toata durata turneului, din fericire pentru ea n-a intalnit adversare de calibru. Jankovici, desi a fost no. 1 mondial, nu mai este in acea forma, in meciul cu Simona a facut foarte multe greseli nefortate, a gresit mingi teortic simple, si pana la urma s-a calificat cea care a gresit mai putin.Dar, nu poti sa avansezi la nesfarsit asa. Sper sa faca ceva cu acel servici…altfel e mare pacat…va ramane vesnic doar o jucatoare buna spre foarte buna.Dar de ce sa nu ajunga si ea EXCEPTIONALA!?

kellusan  •  22 ianuarie 2014, 8:28

Din pacate pentru ea, accidentarea la umar i-a diminuat mult sansele. Acum, dupa infrangerea Vikai, vor fi destui care vor spune ca era sansa ei sa castige turneul, avand culoar liber. A tras de ea cat a putut, insa media de 1a o medie a primului serviciu de 135 km/h, nu poti face prea multe la o jucatoare cu retur in forta si foarte bine plasat, care a reusit sa anihileze perfect in primele 2 seturi serviciul bomba al Sharapovei. Cine a vazut meciul de ieri al lui Nole, a vazut cum cel mai un jucator la mingile de meci salvate (cf statiscilor) a gresit inexplicabil ultimele doua mingi. Cel putin voleul de la minge de meci a fost inexplicabil, mai ales cand il ai antrenor pe Becker, un jucator eminamente de servici-vole. Sa speram ca fostul antrenor al lui Aussie Kim o va ajuta pe Simona sa ajunga in primele 5. Potential are, echipa de PR are, acum are si antrenor. Si sa ii tinem pumnii sa fie ferita de accidentari.

dan  •  22 ianuarie 2014, 8:38

Hobbitul a jucat incredibil de bine, asta a facut diferenta. Nu mi s-a parut ca Simona a jucat altceva fata de ce joaca de obicei, dar trebuie sa intelegem ca in lumea asta sunt si oameni mai buni decat noi.
Iar pana la urmatorul AO, Simona are atatea alte turnee unde o putem admira, asa ca hai sa vedem partea plina a paharului, care oricum este un pahar din care lipsesc doar cateva picaturi…

romeo  •  22 ianuarie 2014, 8:38

BRAVO SIMONA…BRAVO.
NE-AI FACUT MANDRI CA SUNTEM ROMANI.CAPUL SUS SI MERGI INNAINTE.SUNT SIGUR CA VEI REUSI PERFORMANTE MARI.
BRAVO

mad  •  22 ianuarie 2014, 8:44

am vazut meciul si asa este Simona a fost mai slaba ca adversara ei careia i-a intrat cam totul, singurul moment mai greu al ei fiind la cele 3 duble amintite si de tine
aceasta realizare a Simonei este oricum una care pe mine ma face mandru – am 33 de ani si nu imi amintesc de Nastase sau Tiriac, iar de la Andrei Pavel incoace a mai existat doar Tecau care a insemnat ceva in tenisul mondial – chiar si la dublu a avut 2 finale de grandslam pierdute si una castigata la dublumixt
sper ca anul acesta sa isi mentina locul in WTA iar in anii urmatori… poate cine stie TOP 3

anton  •  22 ianuarie 2014, 9:29

Succes pentru Simona. Eu o respect pentru munca sa. Vor fi alte victorii, vor fi esecuri. Asa e viata. Capul sus. Este locul mondial #10 iar peste trei luni – locul #5. Hai Romania.

catalin  •  22 ianuarie 2014, 9:51

sfert de finala = 0,= mentalitate romaneasca,nu asa se formeaza un campion,deoarece campion inseamna finalist nu locul 10 si sfert de finala,un campion trebuie ridicat la cer cand ajunge intro finala,dar noi ca de fiecare data ne multumim cu putin si aplaudam performante mici cand stim ca acum ceva timp in acele sporturi eram cei mai buni,ne multumim cu firimituri,nu este nimic de aplaudat la performanta simonei,nu asa cresti un campion… continui,vad in simona o viitoare mare campioana,dar acum e doar un roman normal care atata poate sau atata vrea sa poata,hai sa nu o aplaudam ca a iesit din scena ci sa fim indiferenti pentru ca indiferenta cateodata ajuta ,raneste pozitiv si asa poate o ambitionam sa fie si o CAMPIOANA!!!

alb_rosu_in_VN  •  22 ianuarie 2014, 9:51

Performanta Simonei este remarcabila, insa ramai cu senzatia ca se putea mai mult (in conditiile in care Williams, Azarenka si Sarapova au fost eliminate). Ca tot romanul, ne multumim cu putin (pentru Simona, castigurile din ultimul an ii pot asigura linistea pentru tot restul vietii).
M-a dezamagit faptul ca nici una din televiziunile noastre n-a afisat in aceasta dimineata scorul meciului timp de mai bine de o ora, cu toate ca informatii de tot felul curgeau pe toate ”burtierele” televiziunilor. Chiar am crezut la un moment dat ca meciul Simonei nu s-a jucat! La victorie sar toti sa o laude, la infrangere, nu sufla nimeni o vorba! Tipic romanesc.

kangaroo jack  •  22 ianuarie 2014, 9:51

frumos articol
Simona si-a facut harakiri si practic a abandonat la 0-1 in setul 2
pacat, dezamagitor, dar asta e
totusi a ajuns in sferturi si a urcat 2 locuri in clasamentul mondial, acum e pe 9, ceea ce nu-i deloc putin

a avut o sansa uriasa sa joace finala? teoretic da, practic nu. Inca nu e mare jucatoare.. ii trebuie multa pregatire, fizica si psihica, mai are ceva timp pina la Roland Gaross. Sper sa fie desteapta sa isi aleaga un staff care stie ce e performanta inalta, sper sa fie ajutata, sper sa mai aiba si putin noroc. Are doar 22 de ani, are totul in fata!

birlic  •  22 ianuarie 2014, 10:03

Capu sus Simona ai facut o treba extraordinara pentru inceputu tau de cariera ,copacel copacel ,o sa ajungi acolo unde ti-ai propus ,nu baga in seama rautatile care se scriu ,roagate pentr ei, ca nu stiu ce fac. Succes Simona ,eu am mare incredere in tine .

eduard  •  22 ianuarie 2014, 10:08

Prieteneee, da-mi voie sa iti spun asa, Simona mai are un an. In fata! Mai sunt destule openuri in care poate arata ce poate. Sunt sigur ca acest meci e una din cele mai bune lectii pentru ea. Stima si respect, Simona!

Sy  •  22 ianuarie 2014, 10:16

Bravo Simona! Santem mandri de tine! Mult succes mai departe!

ciprian  •  22 ianuarie 2014, 10:30

Nu vreau sa deviez de la subiect insa trebuie. Azi ma uitam prin dosarul transferurilor si am dat din nou peste numele lui Gica Popescu. Apoi ma uitam pe statutul FRF si am vazut ca putem avea un presedinte condamnat penal, chiar si un membru al AG FRF sau CEX condamnat penal. Statutul nu prevede excluderea nici daca e ucigas in serie… 😀
La Federatiile romane de minifotbal, baschet, etc. condamnarea penala atrage excluderea imediata. Cum se face ca in lumea interlopa a fotbalului asa ceva nu e posibil?! Imi place Gica Popescu intr-o oarecare masura, am iubit generatia de aur, dar cred ca in cazul condamnarii sale nu mai are ce cauta la FRF. Ce spuneti?
Si iertati-mi divagatia… sa-i dau Cezarei ce-i al Cezarei… FORZA SIMONA!! Esti o luptatoare si esti si frumoasa!

jiji bec ot poarta alba  •  22 ianuarie 2014, 10:48

iar ati facuto eroina inainte de vreme,pai daca ati scris ca a spulberat-o pa jancovici acu de ce nu mai scrieti ca a fost pulverizata da slovena asta cu nume imposibil;avea dreptate ursu de tiriac cind zicea ca fata asta nu are forta,viteza si putere ca sa devina campioana;si voi nu mai inventati eroi inainte de vreme.

mihai  •  22 ianuarie 2014, 10:59

Felicitari Simona! Buna Catalin! Te respect mult si sper ca hobbit nu a avut vreo semnificatie peiorativa sau apropo la dopaj. Stim foarte bine ca mentalul este decisiv la acest nivel, iar bucuria prematura a obiectivului indeplinit poate sa fie diferenta. Face parte din scriptul nostru…Seriozitatea si ambitia Simonei vor stabili noi tinte si atunci va fi pregatita, sint sigur!

vip  •  22 ianuarie 2014, 11:17

simona e o minune,hainescu ar castiga mai mult daca i-ar cara geanta,pentru ca el
rar trece de turul 2,e navetist in tenis,nu castiga niciun turneu

q  •  22 ianuarie 2014, 11:31

probleme la umar. s.a vazut clar.. avea un serviciu foarte moale, spre deosebire de alte meciuri. si daca joci slab,serviciul ar trebui macar sa fie puternic.

cristian.pavelescu  •  22 ianuarie 2014, 11:50

…mdap!!!…BUTEM MAI MULT ȘI HALEP PUȚIN!…chiar când părea că suntem favoriți!:(…deh, chiar și talentul te părăsește până la urmă cănd mergi la un Grand Slam fără antrenor, chiar și fără cineva din familie!… doar cu fizioterapeutul și cu sparringul, greu cu concentrarea, cu studiul adversarului, cu tactica!…nu degeaba Cibulkova si-a lăudat antrenorul la final și a zis că are încredere în el că „citește” și învingatoarea dintre AZARENKA/RADWANSKA, adversara din semifinale!(piticul de grădină a vrut-o pe poloneză și i-a ieșit!:))…. știu că-i exagerată analogia, da’ e cam același lucru cum găsim noi avioane la sol cu sătenii si pădurarii, iar „antrenorii/jucatorii”GPS nu există sau sunt incompetenți!!!… limite pentru care nu vom fi niciodata in final 4 nicăieri, iar doar solidaritatea si zvăcul de moment ne va da iluzia ca am putea fi!.. zic să ne culcăm devreme!… e mai sănătos și fără deziluzii!…atât!:(

sibnet  •  22 ianuarie 2014, 11:54

Pot privi realizarile Simonei la Australian open din acest an din doua perspective complet diferite:

Prima ( cea negativa )
Simona nu a mai repetat prestatiile bune din meciurile anterioare; Cibulkova a dominat autoritar disputa cu jucatoarea noastra; a pierdut o sansa imensa de a ajunge macar in finala, tinanad cont de faptul ca a fost eliminata si Azarenka; puteam castiga o suma frumoasa de bani, tinand cont de faptul ca inainte de inceperea turneului, am pariat pe faptul ca Simona va castiga turneul.

A doua ( cea pozitiva )
Simona a inceput foarte promitator acest an; continuand cu aceeasi seriozitate pregatirea inceputa, manageriata competent de Virginia Ruzici ( apropos: felicitari pentru competenta si sensibilitatea comentariilor de tenis realizate pe Eurosport de catre marea campioana , pe urmele careia calca Simona ), rezultatele vor veni de la sine; sigur, azi noapte Simona a avut unele probleme, cunoscute doar de ea insasi si posibil de staff-ul ei tehnic.
Prefer varianta a 2-a !
Mult succes in continuare !

anton  •  22 ianuarie 2014, 12:00

Ceva s-a intamplat acolo, eu m-am intrebat ce se intampla de cand sm vazut-o cum venea abatuta pe culoarul spre arena. Observand-o prin comparatie cu slovaca, care mergea tantosa ca un cocos in fata ei, aveai chiar impresia ca Simonei i s-a intamplat ceva rau.
Nu s-a putut aduna, asta e clar. A parut adversara ei atat de buna numai din cauza ca Simona pur si simplu nu era acolo.
Si pentru cine zicea ca asta e nivelul Simonei, nu-i spzn ca abereaza cu gratie,ca nu-i frumos, ii sugerez doar sa vada statisticile meciurilor precedente.

sim  •  22 ianuarie 2014, 13:30

Nu vi s-a parut ca Cibulkova a fost la limita fairplay-ului…?
Mereu amenintand cu pumnii, mereu vociferand urit spre Simona, cand se intersectau pe marginea terenului.
Un comportament barbar…. Da, am vazut la toti jucatorii sa se incurajeze strangand pumnii, dar nu amenintandu-si adversarul…
Impreuna cu sustinatorii din tribuna, la fel de barbari, Cibulkova a pus o presiune mare LA INTIMIDARE asupra Simonei. Si asta a enervat-o si a scos-o din concentrare.
Astept s-o vad umilita pe aceasta ne-eleganta jucatoare.

sdafc  •  22 ianuarie 2014, 14:23

bai, tolo, nu inteleg de unde atata ura: hobbit, o mamaie cu pumnii la obraji etc… cibulkova aia a fost pur si simplu mai buna. asta e, halep a pierdut un meci. e drept, era ala care o putea duce in semifinala… data viitoare poate va fi mai bine.

valerica 2002  •  22 ianuarie 2014, 14:29

ce te mai plimbi pe langa subiectele fierbinti……..

Ardeleanu’  •  22 ianuarie 2014, 14:38

Bravo Simona,meriţi toate felicitările noastre,capul sus,asta e viaţa,cu eşecuri şi victorii!!!

hp  •  22 ianuarie 2014, 14:46

Simona a fost depasita net in forta, viteza si in mobilitate in meciul pe care l-a pierdut. Prestatia ei denota o lipsa de pregatire psihologica si poate chair o lipsa de pregatire fizica si tactica. Din pacate fara un antrenor valoros nu va putea trece de la nivelul bun la cel exceptional. Nu stiu care este cauza pt care nu are inca un antrenor dar iroseste timp pretios din cariera. In tenisul de azi perioda de maxim competitional este scurta datorita intensitatii formidabile cu care se joaca la varf. Pacat ca nu a apelat la profesionsti care sa ii organizeze cum trebuie antrenamentul si sa o pregateasca pt momente precum cel pe care l-a ratat ieri.

hainescu  •  22 ianuarie 2014, 15:00

nu va e rusine, ma?? sa-i car eu geanta lu’ simonetta, dar ce, sorana carstea si cu monica niculescu, ce fac???

Cristina  •  22 ianuarie 2014, 15:42

Papa AO! Sa recunoastem, adversara Simonei a jucat mult mai bine fata de romanca, isi merita premiul pe deplin. Ca a avut probleme Simona, ca a fost obosita…aste nu intereseaza pe nimeni. Sa fie clar, un jucator de nr 10 MONDIAL trebuie sa fie ca un zid gros impotriva adversarilor sai, si chiar daca pierde, sa fie dupa un meci in care a pus adevarate probleme adversarului. Fara lovituri ingenioase, fara revelatii,fara atacuri geniale, doar aparare, aparare, aparare…
Simona nu isi merita inca locul 10 in topul mondial, mai are mult mult de lucrat, dar oricum noi trebuie sa o incurajam si sa o sustinem caci e o jucatoare de valoare.

gues who  •  22 ianuarie 2014, 16:09

Mai nene numai profesionisti care dau sfaturi aici si daca I pui un teren le cade racheta din mana cand lovesc mingea . Ce a facut fata asta e extraordinar si e doar inceputul . Aplaudati o si bucurati va pt performantele ei , merita . Eu ii intreb pe astua care critica mereu , voi ce a ti facut ma in sens pozitiv ca sa va reprezentati tara la nivel mondial ? Nimic , stati si comentati ca niste pensionari la table in fata calculatoarelor .

george  •  22 ianuarie 2014, 16:29

din pacate cu Simona se intampla ceva.Este in scadere vizibila de forma.De la inceputul anului practic a facut un singur meci bun,cel cu Jelena.In rest,s-a chinuit pana si cu Zarina.

John  •  22 ianuarie 2014, 17:34

Bravo, Simona! Keep up the good work!

Conache Pavel  •  23 ianuarie 2014, 7:01

E admirabil ce a facut Simona pana acum, infrangerea din sferturi la A.O. nu este o surpriza, este tipic romanesc si cand spun asta ma gandesc la aspectul mental care lipseste multora.Atata timp cat nu vom avea mentalitate de invingatori nu vom realiza mare lucru, poate succese izolate pe ici pe colo rod al intamplarii. Inca odata felicitari Simona, depinde numai de tine, si asta este exvelent, sa ajungi cat mai sus, caliati ai slava Domnului.

anton  •  23 ianuarie 2014, 18:13

Ia, ca si Radwanska a iesit plangand ieri de pe teren. Simona a jucat tenis serios fata de ce-a facut ea ieri. Ce bafta poate sa aiba Cibulkova ca in etape atat de avansate sa gaseasca jucatoare atat de cazute. Sper macar ca Na Li sa fie intreaga in finala.

Comentează