Judecătorul la care pretindea Obreja că “va umbla” pentru Vîntu este Corina Jîjîie, președinta Secției Penale de la Înalta Curte!

Sorin Ovidiu Vîntu purta un dispozitiv de înregistrare plantat de DNA cînd Rudel Obreja i-a spus că are intrări la Corina Jîjîie, președinta Secției Penale de la Înalta Curte, susțin date obținute de Gazeta Sporturilor .

joi, 13 februarie 2014, 9:57

Sorin Ovidiu Vîntu purta un dispozitiv de înregistrare plantat de DNA cînd Rudel Obreja i-a spus că are intrări la Corina Jîjîie, președinta Secției Penale de la Înalta Curte, susțin date obținute de Gazeta Sporturilor .

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Numele lui Jîjîie nu apare în motivaţiile oficiale ale procurorilor, care susţin că Obreja i-ar fi promis lui Vîntu că-l va scăpa de închisoare în schimbul a 1 milion de euro. Dar el este în dosarul de urmărire alcătuit de procurori.

Povestea pe scurt. Obreja urma să discute cu un judecător, pe care DNA nu l-a deconspirat. Fostul președinte al FRB ar fi pretins în discuţiile cu Vîntu că Jîjîie și soţia sa sînt în bune relaţii și că, prin judecătoare, îl poate scăpa pe Vîntu de a doua condamnare, dacă acesta plătește 1 milion de euro.

Dar Vîntu a fost condamnat. Obreja a fost reținut de procurori, care erau într-adevăr înțeleși cu SOV. Cine este judecătoarea la care organizatorul Galei Bute a pretins că are intrări?

Jîjîie este în magistratură de 34 de ani, de doi ani ocupă poziţia de președinte al Secţiei Penale de la Înalta Curte și a făcut parte din completul de trei judecători care a retrimis Dosarul Transferurilor la Curtea de Apel.

În mai 2013, Corina Jîjîie și colega sa Lucia Rog au decis să anuleze condamnarea dictată de Curtea de Apel și să retrimită cazul în instanţa inferioară, cea care va da acum verdictul în cazul fraţilor Becali, al lui George Copos, Cristi Borcea și al celorlalţi inculpaţi din fotbal. Opinie separată a făcut atunci o altă judecătoare, Lavinia Lefterache.

Jîjîie este cea care a dat mandat de arestare pentru senatorul Voicu și judecătorul Costiniu și a făcut, de asemenea, parte din completele altor cazuri importante.

Discuţiile dintre Vîntu și Obreja s-au purtat în decembrie 2013, unele chiar acasă la SOV, după cum admite și fostul boxer. El povestește însă, într-o declaraţie acordată din arest ziarului Libertatea, că “Sorin Ovidiu Vîntu mi-a pus la cale o înscenare împreună cu DNA” și că banii pe care i-a cerut lui Vîntu, dar pe care nu i-a luat, erau pentru o afacere cu drepturi de proprietate.

Obreja crede că alianţa dintre DNA și Vîntu a fost făcută pentru că “procurorii nu aveau nimic în ceea ce mă privește în cazul Galei Bute”.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

agentul  •  13 februarie 2014, 10:20

Numai gura e de Obreja! Si-a urcat in cap acum toti judecatorii. Sa se roage sa nu ajunga dosarul Bute la ICCJ ca nu-l vad bine.
Succes voua, ultimii mohicani ai presei de investigatie din tara

star2014  •  13 februarie 2014, 10:29

Sunteti buni, aveti surse si un dram de nebunie de nu renuntati la o ancheta care duce la blonda prezidentiabla! Bravo si respectul meu

star2000  •  13 februarie 2014, 10:56

O sa va urmaresc ancheta pana la capat pentru ca se anunta din ce in ce mai interesanta, mai incitanta.
Felicitari pentru ca nu ma dezamagiti

vas  •  13 februarie 2014, 10:58

Ce faci Tolo, pui presiune pe justitie? Pai, daca procurorii nu i-au dat numele judecatoarei, din motive lesne de inteles (nu poti acuza pe nimeni numai ca cineva zice ceva de el) de ce o faci tu? Insinuezi, cumva, ca judecatoarea in cauza nu e „in regula” ca a dat verdictul care l-a dat in dosarul transferurilor???…..

anghel  •  13 februarie 2014, 11:09

Atat de potent sa fie Obreja?! I s-a cam infundat acum…

fanulumocanu  •  13 februarie 2014, 11:13

Pai ,si eu ce sa inteleg , ca DNA si unii judecatori de la IC se iubesc la infinit? Ca ma gandesc ca altfel ar fi dus la capat lucrarea si ar fi prins-o si pe doamna judecator. Sau s-a spart cineva de DNA si a anuntat-o, si a picat treaba iar Vantu a luat condamnare.Rudel a picat iar de fazan.

bibicu;’  •  13 februarie 2014, 11:20

Obreja si-a gasit nasul. L-a facut Vantu de comanda. Acum mi-e clar ca la gala Bute a avut loc o manarie cu banii europeni.
Felicitari

Cătălin Tolontan  •  13 februarie 2014, 11:37

4, vas: nu punem nici o presiune. Treaba procurorilor e sa investigheze si a noastra e sa ne informam publicul.

Si nu insinuam nimic. Am scris clar ca Obreja a pretins ca are intrari la judecatoare, nu ca are cu adevarat. Sentinta spune ca nu a avut.

Silviu  •  13 februarie 2014, 11:52

O Rugaminte catre Catalin Tolontan!
Imi doresc o ancheta cu privire la Arhivele de la Dunarea.

boby  •  13 februarie 2014, 11:57

Acum pe bune initial ne-am gandit ca dosarul lui Vantu era judecat de un stabor din Ferentari iar Rudel era pe mana cu „judecatorii”. Ca nu te puteai gandi ca un impostor infractor poate avea „relatii” la ICCJ. Ce spune Obreja din arest e de a dreptul hilar dar si comic. Dosarul pare beton, ca a fost vorba de drepturi litigioase si alte vrajeli nu poate crede nici un copil de 3 ani. De asemenea si dosarul Gala Bute merge inainte, doar ca vor fi mai multi trimisi in judecata. Cine e obreja sa-l vanaze special DNA si sa-i faca inscenari?! E un neica nimeni! Probabil ca a luat-o razna complet.

sandu  •  13 februarie 2014, 12:00

e de cercetat traseul banilor intre obreja si bute, intre Romania si Canada si intors. Acolo e cheia. Bute e implicat pana peste cap, are suveici si in Canada si aici cu firma de transport

claudia  •  13 februarie 2014, 12:13

nu e cam ciudat ca l-au „incaltat” pe obreja cu gainaria asta? pare destul de putin probabil ca obreja, deja fiind anchetat de dna in gala bute, sa se arunce la o intelegere cu vantu (desigur nu stiu cat de buni prieteni erau ei inainte) dar cumva se pare fix invers decat zice obreja : nu l-au luat ptr ca nu aveau nimic cu ce sa il acuze in gala bute, ci tocmai pt ca la saparea continua in cazul ala Obreja ar fi putut sa sifoneze mai mult decat trebuie. cumva pare o diversiune. sau poate ca obreja are un spate atat de tare incat nu-i mai pasa cui ii cere milioane si pe cine santajeaza

dorin  •  13 februarie 2014, 12:22

Aveti informatii beton. Va felicit.

dan  •  13 februarie 2014, 12:26

Bravo, Tolo. keep going

alibaba  •  13 februarie 2014, 12:34

Eu cred ca Obreja doar s-a laudat cu judecatoarea sefa, ca sa fie credibil in fata lu Vantu. Iar de fapt, Obreja sa „umble” la un judecator din completul de 5. A fortat nota…
Bravo

ady  •  13 februarie 2014, 13:00

E ceva ciudat in toata aceasta arestare. Nu stiu ce, dar ceva nu se leaga. Obreja, care e anchetat in dosarul Bute, dosar ce ajunge la Udrea, e acum prns cu un trafic de incfluenta. Hmm! Ori se lucreaza intens la ceva ori m-am uitat prea mult la filme.
Bravo Tolontan si Neag si aveti grija

bravul  •  13 februarie 2014, 13:08

Foarte interesanta povestea cu arestarea lui Obreja, Vantu si judecatoarea! Sa fie un pas inainte spre Udrea sau inapoi, spre musamalizarea galei Bute?!

bella  •  13 februarie 2014, 13:57

sincer, eu ma gindisem la alt judecator, care e in anturajul lui obreja de multi ani.vom vedea cine a avut dreptate.

vlad  •  13 februarie 2014, 14:04

In concluzie Jijiie asta are mandate de arestare, dar condamnari are??? Sa fim seriosi, i-a soptit cineva din DNA ca e urmarita, ca sunt atenti cu povestea asta cu SOV si l-a condamnat. Cum sa intorci dosarul transferurilor? CUM??? Prea multi sunt vanduti.

vas  •  13 februarie 2014, 14:57

#8 Cătălin Tolontan:
O.K., am inteles, divulgarea numelui judecatoarei, precum si precizarea ca aceasta a contribuit la „trantirea” dosarului „transferurilor”, a fost facuta asa, din probitate profesionala, pentru informarea corecta a publicului si nu are nicio legatura cu colaboarea stransa jurnalist-parchet in lupta contra coruptiei in sport, in care Gazeta si Tolo sunt angajati trup si suflet..:)))

Ardeleanu’  •  13 februarie 2014, 15:10

bravo inca o data,totusi am o vaga impresie ca altfel stau lucrurile decat lasa justitia sa se inteleaga!

horia  •  13 februarie 2014, 16:06

Obreja e un mafiot care se rupe-n figuri. Isi merita soarta pentru ca este un penal 100%.

nebunul  •  13 februarie 2014, 16:10

Hotul striga hotii. Sper sa nu fie eliberat azi.

doina  •  13 februarie 2014, 16:51

Ce sa intelege citind printre randuri? Ca se poate umbla la judecatori. Stim acest lucru. L-am simtit fiecare din trennoi la un moment dat. In rest, numai succds in investigatie. Va doresc sa ajungeti la capatul ei.

gigi  •  13 februarie 2014, 16:54

Obreja a patit acum ca la AIBA. Cand s-a vazut sus, a vrut sa fie el cel care imparte cascavalul. E lacom si nerabdator si de aceea o sa cada de sus. Ca la AIBA. O sa iasa pe usa din dos.

radu  •  13 februarie 2014, 20:05

A ramas in arest. Asa- trebuie. A suparat toti judecatorii daca s-a laudat ca are intrare la Jijie!

Cris34  •  13 februarie 2014, 20:21

Cum e posibil, ca, un arestat, fie el si Rudel Obreja, sa acorde declaratii din arest, presei?

mimi  •  13 februarie 2014, 22:21

O sa-l tina mult si bine in arest preventiv pe Obreja! Merita cu varf si indesat.
Succes voua

petru  •  14 februarie 2014, 4:16

Cine sa mai inteleaga ceva ? Eu nu cred ca un judecator de rang inalt poati fi atat de batut in cap incat sa se dea in zilele noastre pe mana unor oameni de tip Obreja. Stie si bunica de la tara ca un judecator in ziua de azi este monitorizat 24/7, nefiind in intimidate nici in baie. Ce judecator ar avea inconstienta sa puna de o asemenea combinatie , cu aseamenea oameni ?
Pe de alta parte nu pot sa nu remark ca Vantu nu poate daca nu inregistreaza sau e inregistrat. Omul e pasionat de „tehnica „…. De fapt , eu cred ca, in pofida celor sustinute de oameni pe care-i pretuim , SOV e cam narod si pune botul la toate prostiile ca sa se simta important. Cu atat mai jenant pt. tara asta a noastra ca batranul traficant de ecler si amandine din patriarhalul Roman, a ajuns sa invarta politicieni pe degete , a furat sute de milioane , a fost mogul de presa si l-a fraierit si pe Geoana de ne-a distrus pe toti. Vai de capul nostru ! Ce tara , ce epoca

flipper  •  14 februarie 2014, 10:13

D-le Tolontan,

ca si @bravul si @ady, mie mi se pare extrem de ciudat ca arestarea lui Obreja survine exact cand s-a reluat ancheta in gala Bute. Faptul ca este la „mititica” nu poate fi decat un ajutor pentru procurori, Obreja fiind mult mai maleabil dinauntru decat dianfara, respectiv va putea fi audiat indeluuuung, pana spune tot. Intrebarea care ramane este : va spune tot ce stie sau ce i se va cere? Iar in varianta a doua, ce i se va cere va duce la anchetarea E. Udrea sau la absolvirea ei ?

Domnule Tolontan, nu puneti pe stand-by ancheta dvs, cercetati in continuare, cu profesionalismul care va caracterizeaza, firele care duc la E. Udrea, acolo e finalul anchetei.

vip  •  14 februarie 2014, 12:09

Idem #30. Nu slabiti ritmul anchetei Bute.
Succes

Leana  •  14 februarie 2014, 16:25

Catalin,
Uite aici un recent caz de coruptie celebru din America rezolvat 80% de presa prin jurnalistii de investigatie:

http://www.nola.com/crime/index.ssf/2014/02/after_nagin_conviction_star_wi.html#incart_m-rpt-2

cristian  •  17 februarie 2014, 9:38

Cine este acest Obreja? Incep sa va dau dreptate ca este un ordinar penal. Continuati ancheta cu Bute pentru ca am senzatia ca surprizele nu se opresc aici.
Succes

Andy  •  2 mai 2017, 18:32

Ha,Ha.. ....e funny.Mulți au intrare la madam Jîjîie.Mulți,foarte mulți.Nu degeba a fost unsă şefă la ICCJ.

Comentează