Cum a luat Anamaria Reghecampf 1 milion de lei pe această hîrtie!

Comisiile FRF acuză clubul Pandurii Tg. Jiu că i-a plătit ilicit impresarei un comision de 20% din transferul unui jucător, iar noua conducere a gorjenilor recunoaște că actul a fost semnat de Marin Condescu și că Anamaria Reghecampf nu apare pe nici un document oficial ca avînd o contribuție la transferul de 1,2 milioane de euro.

miercuri, 2 aprilie 2014, 9:59

Comisiile FRF acuză clubul Pandurii Tg. Jiu că i-a plătit ilicit impresarei un comision de 20% din transferul unui jucător, iar noua conducere a gorjenilor recunoaște că actul a fost semnat de Marin Condescu și că Anamaria Reghecampf nu apare pe nici un document oficial ca avînd o contribuție la transferul de 1,2 milioane de euro.

Investigație de Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

Pandurii_Ana Maria Reghecampf1
Gazeta Sporturilor a intrat în posesia documentelor care probează că Marin Condescu i-a oferit și mai apoi plătit impresarei Anamaria Reghecampf 250.000 de euro pe acest act datat 2 iulie 2013, despre care agenta spune că “este un contract de reprezentare”, iar comisiile FRF susțin că “este un înscris care nu îndeplinește nici măcar condițiile minime ale unui contract, nu este semnat de agentul de jucători și nu este înregistrat la FRF”.

Din suma care apare în act, Pandurii i-a achitat impresarei 1 milion de lei, pentru transferul de 1,2 milioane de euro al fotbalistului Alexandru Vlad la Dnepr, în Ucraina. Anamaria Reghecampf a cerut mai mult, spunînd că mai are de primit încă 85.000 de euro și a reclamat Pandurii la comisii.

În acel moment a început să iasă la iveală scena de după cortină.

Pe 2 iulie 2013, Marin Condescu semna două hîrtii. Cu o mînă a luat, cu alta a dat. 

Primul act era un contract de transfer și aducea în conturile clubului Pandurii Tîrgu-Jiu suma de 1.200.000 de euro reprezentînd, cităm din document, “taxă de transfer (compensaţie) pentru jucătorul Alexandru Vlad”.

Potrivit contractului aflat în posesia ziarului, clubul ucrainean FC Dnepr Dnepropetrovsk ”se obligă în mod ferm să plătească banii pînă la data de 15 iulie 2013”.

“Contract” de 12 rînduri
Al doilea document, care n-a mai fost înregistrat la FRF, “obligaţie pe care o avea impresarul”, conform surselor ziarului, scotea din conturile clubului Pandurii 250.000 de euro. Banii urmau să ajungă la firma Reghe Building SRL pentru că “Pandurii a vîndut jucătorul Alexandru Vlad prin intermediul agentului Reghecampf Anamaria”, se arată în acest al doilea act.

Documentul a fost înregistrat în documentele Pandurilor drept nr. 1258/02.07.2013, conţine 12 rînduri și nu poartă nici o denumire. Mai tîrziu, Anamaria Reghecampf urma să-l invoce drept un “contract de reprezentare”, iar în convorbirea de ieri cu gsp avea să-l considere ”o promisiune făcută de Pandurii”.

Factura pe firma ei și a lui Reghe
Trei săptămîni mai tîrziu, Anamaria emite factura 201307/24.07.2013, prin care cere Pandurilor plata a 250.000 de euro plus 60.000 de euro TVA.

Pandurii îi achită 1.000.000 de lei, din totalul pe care clubul îl calculează la 1.100.000 de lei. Banii intră în Reghe Building, firma agentei și a lui Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei.

Impresara și clubul interpretează diferit TVA-ul și, peste milionul de lei deja încasat, Anamaria le mai cere încă 85.000 de euro, în timp ce Pandurii spun că mai au să-i dea doar 24.000 de euro.

În octombrie 2013, Anamaria Reghecampf reclamă Pandurii la prima comisie a FRF: Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL).

„Nu a înregistrat actul la FRF”
Ca să se documenteze, comisia cere altei comisii din FRF, cea care se ocupă de licenţele agenţilor de jucători, actele de impresar ale Aneimaria Prodan și probele legate de acest transfer.

Adrian Stângaciu, juristul Federaţiei și președintele comisiei pentru impresari, îi comunică răspunsul lui Gabriel Manu, președintele Comisiei de litigii:

1. “Anamaria Reghecampf este agent de jucători licenţiat de FRF, dar FRF nu deţine o copie a licenţei acesteia”.
2. “Comisia nu a fost informată de doamna Reghecampf cu privire la faptul că aceasta și-ar desfășura activitatea prin intermediul unei societăţi comerciale”.
3. “Acest înscris cu nr. 1258/02.07.2013 emis de Pandurii nu a fost înregistrat la FRF și nu îndeplinește cerinţele prevăzute de art 19 din regulamentul privind agenţii de jucători”.

La ce se referă punctele 2 și 3? Ca să evite evaziunea, spălarea de bani și să-i monitorizeze pe impresari, regulile UEFA și FIFA impun ca aceștia să-și declare la federaţiile naționale companiile prin care lucrează și să înregistreze orice document de reprezentare, comisioanele pe care le percep și sumele pe care le încasează.

Cum se apără Pandurii?
În faţa acuzaţiilor agentei că nu i-a dat toţi banii, clubul recunoaște în noiembrie 2013 că mai are o restanţă, dar de numai 24.000 de euro.

Venită pe 21 ianuarie 2014, hotărîrea comisiei îi prinde pe picior greșit și pe Anamaria Reghecampf, și pe cei de la Pandurii!

Comisia compusă din Gabriel Manu, Octavian Alexandru, Adrian Ion, Ionuţ Matei, Marcelina Gherman și avîndu-l drept secretar pe Andrei Anghelescu nu doar că respinge petiţia impresarei, dar și avertizează părţile că “înscrisul indicat drept contract de reprezentare nu întrunește măcar condiţiile minime, nu este semnat de agentul de jucători și nici nu este înregistrat la FRF, prin urmare între cele două părţi nu se poate naște un raport juridic obligaţional”. Șocul vine, imediat, la concluziile verdictului.

«Prin urmare, orice plată a efectuat în temeiul acestui înscris, în mod obligatoriu trebuie restituită între părți» Comisia de litigii

Anamaria Prodan nu se lasă și contestă decizia la Comisia de recurs.

Pandurii își schimbă total poziţia pe care o avuseseră pe 1 noiembrie 2013! După debarcarea lui Marin Condescu din această primăvară, pe 11 martie 2014 gorjenii trimit o întîmpinare către Comisia de recurs prin care îmbrăţișează integral punctul de vedere al Comisiei de litigii.

Pandurii susţin că, de fapt, nu trebuiau să-i dea nici un ban agentei Anamaria Prodan. Ei sesizează că nu există un contract valid între Anamaria Reghecamp și club și, în plus, spun că în contractul de transfer al jucătorului nu se amintește nimic de faptul că “agentul ar fi participat în vreun fel la intermedierea transferului la Dnepr”.

Comisia de recurs respinge și ea apelul impresarului și o lasă pe Anamaria Prodan doar cu varianta apelului în străinătate la TAS, iar pe Marin Condescu, oricum cercetat penal pentru banii cheltuiţi la Pandurii, cu încă un caz în care apărarea sa stă doar în cele 12 rînduri ale foii A4 prin care a oferit aproximativ 20% din suma de transfer unui impresar care nu a înregistrat la FRF comisionul și a cărui prestație în acest caz nu figurează pe nici un alt contract.

INTERVIU
Anamaria Reghecampf îi acuză pe membrii comisiilor federale de abuz
“Îi bag pe toți în pușcărie”

Soția antrenorului stelist spune că a încasat banii ca reprezentant al Pandurilor la transferul lui Vlad la Dnepr, dar recunoaște că nu există nici un contract semnat de ea care să-i certifice acest statut

« Nu mă obligă nimeni să comunic la FRF societățile comerciale prin care derulez afacerile de impresariat . Pot să am o sută de firme!»

– Doamnă Reghecampf, ați pierdut la ambele comisii federale speța legată de Alexandru Vlad. Mergeți mai departe în revendicarea banilor?
– Ce, mi-au dat decizie nefavorabilă și la Recurs?! Ha, ha! Acum aflu! Îi bag pe toți în pușcărie pentru abuz în serviciu. Îi fac praf! Băi, nebunilor, e o înțelegere între părți, iar comisiile federale nu au nici un drept să se pronunțe pe teme de TVA. Atîta vreme cît cei de la Pandurii și-au asumat plata într-un anume fel printr-un document indubitabil, cum vii tu să spui că e așa, nu invers?!

– Cum vă explicați însă că Pandurii are în prezent un alt punct de vedere decît cel din momentul în care Marin Condescu era în conducere?
– Încearcă și ei să scape de plata acelui TVA, ce să facă?! Eu însă n-am cum să pierd acest război, cum n-am pierdut nici unul pînă acum. Mergem mai departe la TAS cu dosarul.

– Ce efecte poate avea însă adresa din iulie 2013 emisă de Pandurii, pe care nu există însă semnătura dumneavoastră?
– Nici nu trebuia să existe vreo semnătură. Este un document prin care Pandurii își asumă obligația de plată către mine pentru orice sumă depășește 950.000 de euro din transferul lui Vlad la Dnepr. E înregistrat în regulă în club, plățile către mine s-au efectuat în baza acestui document, care- i problema?

– Dar n-ar fi trebuit să fie și un contract între Anamaria Reghecampf și Pandurii?
– Eu am reprezentat clubul la negocierile cu Dnepr, cine putea să vorbească în engleză cu ăia?! Am toate mailurile de corespondență cu ucrainenii, pot dovedi oricînd contribuția avută în tratative.

– Nu reprezentați însă și jucătorul?
– Nuuuu! Nici nu-mi mai amintesc dacă la momentul acela aveam deja contract de agent cu Vlad. Oricum, impresarul are libertatea de a alege dacă percepe comisionul de la club sau de la jucător. Eu am preferat mereu prima variantă.

– Pe ce licență lucrați, fiindcă FRF susține că nu există nici o copie a licenței dumneavoastră în evidențe?
– Măi, oameni buni! Nu ei mi-au eliberat licența?! De unde am luat-o?! Cum să n-o aibă? Plătesc asigurările la zi, tot ce trebuie. Din păcate, federația nu sprijină deloc impresarii, mai rău le pune bețe în roate. Eu din această cauză nici nu înregistrez la FRF toate contractele cu jucătorii, că imediat ies de acolo tot felul de încurcături și neplăceri, precum în cazul Rotariu.

« Am luat, n-am luat banii, eu a trebuit să achit către partenerul meu din Ucraina partea lui din comision, conform înțelegerii»

Factura emisă de firma Aneimaria și a lui Laurențiu Reghecampf pentru a încasa banii de la Pandurii

scanbunbun

BANI ÎNCASAȚI PE O FIRMĂ DE CONSTRUCȚII
Firma Reghe Building SRL, indicată în documentul de plată dinspre Pandurii către Anamaria Reghecampf, îi are drept asociați pe soții Reghecampf. Domeniul principal de activitate este “Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, iar printre celelalte operațiuni secundare nu se găsește nici un punct legat de activitatea de impresariat sportiv.

CONDESCU FĂRĂ MOBIL
După ce a început să fie anchetat de DNA, Condescu a renunțat la telefoanele mobile. El nu a putut fi contactat ieri pentru a-și explica deciziile luate în acest caz.


Contractul de transfer dintre Pandurii și Dnepr
scan1bun

 

 

Comentarii (70)Adaugă comentariu

ccc  •  2 aprilie 2014, 10:16

Era cazul sa incepeti o ancheta al ultimului Clan neatins inca de procurori in fotbal .

Caracatita Clanului Prodanca , cu peste jumatate din jucatorii din Liga 1 sub contract :

– vezi jucatorii Bosaniului care iau galbene inainte de vezi
– vezi jucatorii Chiajnei care scapau mingiile in poarta iar Chirila vine la al doilea meci in masina cu Prodanca la meci
– vezi jucatorii Viitorului cum bat in Ghena tot timpul
– vezi Blatgradean de la Dinamo cum ia 5 goluri fara sa se miste , in trecut Grigore cum le lasa sau facea 11 metrii la comanda .

Vezi ramificatiile Clanului Prodanca cu Clanul Becali prin Gigi .
Vezi ramificatiile Clanului Prodanca cu ClanuL Mircea Sandu – cu componentul lui marele decorat Bricheta – protejatul lui Sandu aduce doar arbitrii care avantajeaza meci de meci steaua.

Clanul Prodanca este cea mai mare Caracatita blatuitoare din Romania ramasa neatinsa .

Era timpul!

Haide Domnilor Procurori – pt o Romanie curata .

Lucky  •  2 aprilie 2014, 10:19

Antrenorul Stelei ia bani pentru transferul unui jucator de la alt club.

Si sunt unii care-l vor la nationala? Va dati seama ce sunt astia in stare sa faca? Familia Reghecampf le va face o duioasa si calda amintire fratilor Becali – care devin etalon de moralitate si civilizatie, in comparatie.

Dacu  •  2 aprilie 2014, 10:20

parca v-ati jurat pe deotologia voastra profesionala ca nu i mai publicati numele Aneimaria Prodan ? Gata ati uitat deja ?

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2014, 10:24

3, Dacu: din cauza insultelor pe care ni le-a adresat (si dorintelor pe care le-a exprimat public de a muri impreuna cu familiile noastre de cancer), impresara ramine in Gazeta fara nume si fara fotografie.

Insa in editia de azi nu era normal sa publicam documente si sa dezvaluim fapte fara sa-i luam si opinia ei.

Este o exceptie si ne asumam acest lucru.

Asdasd  •  2 aprilie 2014, 10:30

Ccc, nu vezi cat de penibil esti?Nu vezi ca esti bataia de joc chiar a dinamovistilor tai de pe dinaomania?Rar am intalnit un om care sa repete aceleasi lucru la infinit si care sa aiba si impresia ca e inteligent, iar ceilalti sunt OTV-isti…

ionut  •  2 aprilie 2014, 10:30

“Anamaria Reghecampf este agent de jucători licenţiat de FRF, dar FRF nu deţine o copie a licenţei acesteia”
Pai daca e licentiat de FRF , nu inseamna ca FRF a emis licenta si are o copie??? Se duce la xerox sa faca copie si o depune la FRF??
Si e primul caz de acest gen???Pandurii atat au considerat ca merita, de ce nu au negociat cu acel Club sa primeasca ei toti bani??

emil  •  2 aprilie 2014, 10:32

E un pic ciudat ca o firma sa aibe o activitate neinscrisa in actul de constituire. Sa ma invete si pe mine ! 🙂 Cat despre obligatiile impresarilor fata de UEFA si de FRF in ce priveste derularea activitatii lor, banuiesc ca or fi astea reglementate !

Catalin  •  2 aprilie 2014, 10:33

Faptul ca o femeie razbeste intr-o lume a barbatilor, intr-o tara in care a nu fi misogin poate fi echivalent cu a fi fraier, sunt circumspect la adresa cazului.

Nu vad ilegalitatea facuta de madam. Faptul ca are o contabilitate la vedere (adica in Romania) si s-a dus intr-o comisie unde trebuie sa produca dovezi, ma face sa cred ca e acoperita in acte.

Ce nu se spune explicit, este vorba de morailitatea cazului. E posibil ca Marian Condescu sa isi fi luat niste bani de la tanti, dar inca nu stim. De ce zic ca e posibil? Pentru ca asa se procedeaza in toata tara la orice nivel: directoarele de gradinita iau din banii reveniti profesorilor de optionale, buyerii de la Metro iau bani de la distribuitori si tot asa

Off-topic: Pentru magaria la adresa ziaristilor, ar fi fost necesara mai multa umilinta din partea ei.

martzic  •  2 aprilie 2014, 10:34

Eu unul cred ca aia de la Pandurii nu vor sa mai plateasca TVA-ul asa cum refuza sa-si plateasca jucatorii. sunteti prosti daca al credeti pe Tontolan, asta doar cauta samanta de scandal si sa aibe ce scrie.

adrian  •  2 aprilie 2014, 10:39

Felicitari pentru investigatie! Sa speram ca lucrurile vor merge mai repede decat in cazurile celor opt „personalitati” sau Ridzi, Pandurii este un club finantat la greu din banul public, iar evaziunea fiscala si spalarea de bani sunt infractiuni grave.
Ar trebui extinsa ancheta si asupra altor transferuri si impresari.
Va multumesc, ma faceti sa sper ca lucrurile se pot schimba in fotbal, prea a fost capusat atata timp de tot felul de personaje dubioase.

rrt1947  •  2 aprilie 2014, 10:40

Salut Catalin,

Salut o noua ancheta a voastra. Nu inteleg totusi de ce trebuie sa specifici ca anmp este nevasta antrenorului Stelei. Exista vreun articol in care te revolti pe faptul ca fratele Becali mare e actionar la dinamo si fratele Becali mic e impresar la 99% dintre fotbalistii romani( prin anii 2000)? pentru ca nu mi se pare deontologic sa alaturi numele Stelei de afacerile anmp. si patonul trustului tau a fost comunist, asta inseamna ca eu trebuie sa iti alatur numele tau de tot ce e negativ despre el?

bandoleros  •  2 aprilie 2014, 10:40

Pai si unde e smecheria in aceste caz d-le Tolo?
E caz penal sau moral aici?
Ca daca e moral, cine mai tine la moralitate in ziua de azi?

junior  •  2 aprilie 2014, 10:45

Domnul Tolontan, nu credeti ca v-ati grabit putin cu „clubul rusesc FC Dnepr Dnepropetrovsk” ? Inca n-au luat rusii toata Ucraina 🙂 Referitor la subiect, nimic de comentat, alte 2 persoane din fotbal care vor intra la puscarie , ca asa se poarta acum…

Broscuţa Oac  •  2 aprilie 2014, 10:46

Şi-a amintit până la urmă cineva şi de cucoana asta ”temperamentală”?
Era de mult timpul.
Au mai fost şi alţi infractori care s-au ascuns ani de zile prin talk-show-uri.

gogu de la Orodel  •  2 aprilie 2014, 10:46

Este doar o tupeista aceasta duamna!De la negotul cu lubenite din Dabuleni acum se crede impresar!Se crede avocata si cetatean american!Rusinea fotbalului romanesc,mai mare ca Mititelu!Daca nesimtirea nu exista atunci se chema Ana Maria Tanase,acesta este numele ei…!Unde va fi cazata duamna?La Tirgsor,ori la PMSCraiova ,ca au si acolo sectie de femei…!

misu  •  2 aprilie 2014, 10:52

In curand Gigi o sa aiba bucatareasa, ca sa fie tacamul complet !!!

Dacu  •  2 aprilie 2014, 10:55

@Cătălin Tolontan exceptiile astea seamana cu reevaluarile lui Basescu, parerea mea e ca nu trebuia sa va angajati sa faceti de la bun inceput, ceva ce mai tarziu v-ar putea impiedica sa va desfajurati activitatea normal, altfel cred ca un Becali va injurat si jignit mult mai mult dar daca nu v-ati putut lipsi de audienta pe care o facea, l-ati lasat in pace

george  •  2 aprilie 2014, 10:55

Catalin pe langa partea juridica, e de neacceptat ideea ca sotia antrenorului echipei cea mai influenta si cea mai puternica in fotbalul romanesc primeste bani de pe urma jucatorilor in contul unei firme comune antrenor-impresar, a familiei lor ..sau cum o fi, mai putin conteaza, poate FIFA n-o interzice, da asa „comunist” cum are dreptate Anghelache nu-i normala legatura asta

cristi  •  2 aprilie 2014, 10:56

1) – Din cate se pare, echipa Dnepr, nu apartine de Rusia. Deci nu poate fi numita echipa ruseasca, asa cum scrie autorul acestui articol.
2) – Pana la urma cum o chiama pe impresara, Prodan sau Reghecampf? Articolul mai mult ne baga in ceatza. Faptul ca nu se cunoaste adevaratul nume al impresarei, o sa fie o problema in cazul unui proces.

Asd  •  2 aprilie 2014, 11:00

George, daca firma nu era comuna si era doar a ei, care era diferenta?Nu tot in familie ajungeau banii?

Steaua1986forever  •  2 aprilie 2014, 11:02

Si pana la urma care e problema ca tot nu am inteles? Ca are „contractul” 12 randuri? Sau ca actuala conducere a Pandurilor „s-a sucit” ? Catalin, te credeam un om inteligent. Plus ca mi se pare cel putin incorect un articol cu aceasta duduie (pe care nu o plac absolut deloc, ba dimpotriva) in moment ce procesul este (inca) pe rol.

Dacu  •  2 aprilie 2014, 11:03

@george mah dar cand giovanii era actionar la dinamo si avea jucatori la Steaua, atunci dc nu zicea nimeni nimic ? atunci era pefect nu ? acuma nu mai e? is cam satul de ipocriti …

emil  •  2 aprilie 2014, 11:10

Care-va-sa-zica incasez niste bani dintr-o activitate neinscrisa in actul constitutiv al firmei, iar la sfarsit de an declar firma de constructii cu pierderi si, adio profit,adio impozit pe profit ! Misto !

greuceanu  •  2 aprilie 2014, 11:11

Catalin cam seamana a articol la comanda.Sa vedem acum trebuie sa mai apara vreun coleg al lui Reghe din Germania care sa zica ca impreuna au vandut meciuri contra lui Bayern.Si uite asa mai scriem 20-30 de articole ,mai vindem cateva zeci de mii de exemplare si mai ne indepartam putin de faliment.

seby  •  2 aprilie 2014, 11:13

mereu am afirmat ca AMP va ajunge la parnaie…sa speram ca aceste anchete jurnalistice ii va ingropa asa cum a facut si cu ,clanul de ciobani…sa avem un fotbal curat un fotbal la care omul de rand sa vina din placere…clanul reghe zis si clanul blatistilor trebuie sa se opreasca…

emil  •  2 aprilie 2014, 11:13

..Iar TVA-ul il recuperez din basculanta cumparata pt constructii.! :))

fanulumocanu  •  2 aprilie 2014, 11:14

Haha, competenta doamna Prodan, in loc sa mearga pe burta, s-a gandit sa mai si semnalizeze.E haioasa rau hartia aia care se vrea un contract sau ceva. Nu spune care sunt partile, care sunt obligatiile lor, care e obiectul contractului, care-i durata contractului, in ce conditii se poate rezilia, care-i pretul contractului. E pur si simplu o intelegere de iarmaroc.
Poate iese de-o parnaie. Chiar daca in realitate o fi avut impresara niste merite si vreo implicare in transfer, din hartii apare ca s-a produs o deturnare de fonduri, o capusare a clubului Pandurii, facandu-se plati necuvenite.

radu  •  2 aprilie 2014, 11:16

Doamne fereste … bai oameni cum poti sa emiti in Romania factura in euro :))) si cum poate sa accepte Pandurii sa plateasca o factura in euro ? :)))
Nu exista asa ceva, e caz penal !!!

radu  •  2 aprilie 2014, 11:18

E clar manevra dar macar fa o factura in lei nu factura in euro pt ca legile din Romania nu permit acest lucru si e la mintea cocosului :)))

radu  •  2 aprilie 2014, 11:21

Normal ca are 100 de firme pe care factureaza pentru ca administratori ai firmelor sunt persoane fara locuinta si dupa ce se incaseaza o suma mare firma este bagata in faliment si nu se plateste nimic la stat!
Dl. Tolontan s-a platit ceva la stat pentru aceasta tranzactie ?

vlad  •  2 aprilie 2014, 11:27

Nu stiu, mie mi se pare mai curand o neintelegere, sau o eroare in depunerea dosarelor. Citind doar titlul, ma gandeam (speram) ca e suficient sa i se retraga licenta de impresar. Nu mai cred ca e cazul… nereguli sunt cu siguranta, dar nu-mi dau seama unde si nici nu-mi prea pasa sa inteleg in detaliu cazul.

roco  •  2 aprilie 2014, 11:38

citi CODUL FISCAL!!!orce FACTURA SEMNATA D$E AMBELE PARTI TINR LOC DE CONTRACT!!!!in legea CONTRACTELOR ECONOMICE SE SPECIFICA F.CLAR!!!!dar de unde sa stie un ziarist acest lucru!!!GRAV ESTE CA CEI DE LA FRF HABAR NU AU!!!!

Tibi  •  2 aprilie 2014, 11:40

Salut Catalin si tuturor cititorilor tai .

O sa exprim o simpla parere. Luati-o ca atare. Fara a cerceta, sunt convins ca astfel de situatii apar in mai toate „contractele” facute de acest impresar. Mecanismul este foarte simplu:
1. Se mareste artificial comisionul, pagubindu-se clubul.
2. Se vireaza comisionul intr-o firma oarecare (de constructii e minunat pentru ca se acopera usor niste „pierderi” TVA-uri)
3. Se retrag banii din firma de constructii (in general pe facturi fictive de materiale si manopere inexistente)
4. O parte din bani se intorc ca „bani negrii” la club sau la patronul/reprezentantul clubului.

george  •  2 aprilie 2014, 11:41

Dacu

asta era intr-o perioada pentru care se face puscarie acum, da in 2014 inca sa faci „afaceri” de genul asta, sa incasezi bani intr-o firma care are numele sotului, el implicat la cel mai mare brand din Romania ..hai sa nu ne facem ca e in regula, sunt prea evidente si meciurile usoare ale Stelei din ultimii 2 ani, si unele arbitraje, si „celebrele” afaceri cu Condescu de-a lungul anilor, ce legatura are subiectul cu Giovani ..Borcea, etc., aia platesc acum pentru ce -au facut atunci

ionica fara……….  •  2 aprilie 2014, 11:42

sa vina DNA-ulllllllllllllll, urmatorii arestati dupa o ancheta Tolo!!!!!
cum poate lua un antrenor rival comision de vanzare pt un jucator al unei competitoare????moral, concurential, normal?

dc o apara stelistii pe dna?????doar ca aduce 24, 25, 26, 299 in ghenceaa?pai frumos ar fi sa fie si corect, nu BLAT
tolo, ancheta cu arbitrii ai??steaua+petrolu+vaslui au arbitraje pro, restul………no coment

toma  •  2 aprilie 2014, 11:46

Poate ca o noua bomba dupa ceea condamanarilor in azul transferurilor in fotbalu romanesc in care anchieta jurnalistica ar ajuat D.N.A,sa adune dovezi pt.anchieta inpresaru Anamari Prodan,uau ce inpact ar avea in fotbalu romanesc. ce va urma????

emil  •  2 aprilie 2014, 11:49

http://www.docstoc.com/docs/46553753/2008_6409
Dati scrol pana la ultima pagina unde Monitorul Oficial ne prezinta „nou-nascuta” Reghe Building cu structura actionariatului si codurile CAEN. Ana Maria Reghecamf nu exista . 🙂 E Anamaria Ionela Dumitrescu . :))

cristi  •  2 aprilie 2014, 12:00

1. Inadmisibil ca o societate in care este asociat un antrenor al unei echipe din Liga I sa incaseze orice suma de bani provenita din transferul de jucatori;
2. Este ilegal ca o societate care nu are ca obiect de activitate impresarierea de jucatori sa incaseze orice suma de bani;
3. Impresarul sau societatea care au emis factura si au primit suma de bani ar face bine sa primeasca cu titlu de sfat sugestia comisiei de recurs de returnare a tuturor sumelor incasate;
4. DIICOT-ul nu se (auto)sesizeaza? Mai ales ca este in stransa legatura cu un alt presupus (inca nedovedit) infractor.

brod  •  2 aprilie 2014, 12:01

Cititorul ccc recomandă investigaţii asupra afacerilor derulate de „Caracatiţa Clanului Prodanca”. Ce idee!… Există riscul ca echipa Steaua să rămână şi fără impresar, şi fără antrenor – după „cazarea” patronului şi a managerului la loc de răcoare, dar fără verdeaţă. L-or fi cerut Stoica şi Becali acolo,la răcoare? :))

eu  •  2 aprilie 2014, 12:04

La puscarie cu ea!

marian  •  2 aprilie 2014, 12:31

Ancheta aceasta are de la inceput un semn de intrebare, dat fiind numele autorului. Pacat ca un ziarist de nivelul dlui. Tolontan a alunecat pe coaja de banana pusa in drumul lui de un colaborator justitiar. In fine … La obiect: agentul AMP a contribuit la transferul jucatorului Vlad de la Pandurii la un club din strainatate. Jucatorul, cu toata stima pentru el, era la momentul respectiv un no-name, transferabil in conditii obisnuite la un pret sub 1 milion euro. Despre jucator: a fost transferat la Pandurii in luna iulie 2011 de la clubul Sageata Navodari pentru o suma neprecizata si are o singura convocare la echipa nationala (pentru amicalul cu Trinidad-Tobago, iunie 2013, Bucuresti, scor 4-0 pt. Romania), fiind singurul jucator de camp care a stat pe banca de rezerve pe toata durata partidei (Romania a facut in acel amical 6 schimbari). In Romania (la Pandurii) nu a jucat in competitii europene. In concluzie, jucatorul nu era cunoscut pe plan international, promovarea imaginii sale si obtinerea unui contract favorabil pentru Pandurii si pentru jucator fiind in aceste conditii in cea mai mare parte meritul agentului/agentilor care au participat la acest transfer. Transferul in strainatate al acestui jucator s-a realizat in luna iulie 2013. Intre club si agent s-a incheiat o intelegere prin care agentul urma sa fie platit numai din suma contractului care depaseste valoarea de 950.000 euro, ceea ce inseamna ca Pandurii si-au asigurat un venit brut din acest transfer de aproape 1 milion euro, fapt ce reprezinta o incasare excelenta pentru un jucator aflat la acea vreme complet in afara circuitului international. Aici ma opresc cu analiza (realizata printr-o sumara documentare pe http://www.int.soccerway.com/players/alexandru-nicu-vlad/100725/) si intreb: care este obiectul acestei investigatii ? Agentul AMP a realizat un venit absolut legitim din acest transfer, deoarece a facut posibila o tranzactie avantajoasa pentru clubul din Romania si pentru jucator. A muncit in baza intelegerii la care a ajuns cu Pandurii si si-a folosit capacitatea si relatiile de negociere de care dispune, prin urmare este absolut normal sa beneficieze de fructul muncii sale, adica de suma mentionata de dvs. (in ideea ca valoarea indicata de GSp este corecta), din care se scad platile efectuate de AMP catre agentul partener din tara straina care pot fi de 50% din comisionul total (nu stiu de ce anchetele GSp „uita” intotdeauna sa mentioneze faptul ca din suma incasata de un agent roman, indiferent cum se numeste acesta, sunt platite in aval si alte persoane legal implicate in tranzactia respectiva). Din acest punct al discutiei investigatia declansata de GSp isi pierde noima intrucat nu isi poate justifica obiectul. Clubul Pandurii a realizat o afacere buna, statul roman si-a incasat taxele aferente, jucatorul e ok la noua sa echipa, etc., atunci ce investigam noi in aceast speta ? Are JG insomnii din cauza faptului ca intelegerea scrisa dintre Pandurii si agentul roman numara numai 12 randuri ? Pai ce importanta are acest fapt daca 12 randuri aduc clubului 1 milion de euro ?!! Nu gaseste FRF (aflata in curs de reformare) licenta de agent eliberata de ea insasi ?!! Valea, n-are nimeni nevoie de incurca-lume prin diverse institutii ! S-a facut contractul printr-o „firma de constructii” ?! Autorul materialului din GSp ar fi trebuit sa ne dea obiectul de activitate al firmei complet si adus la zi, ca se ne lamurim si noi. Tinand cont de valoarea exceptionala a avocatului cu care lucreaza agentul AMP tare nu-mi vine a crede ca ar fi vreo problema. Nu suporta unii dintre cititorii dvs. (am citit primele doua postari, bravo, onoare muncii) familia agentului (sot si sotie) ? Care e problema ? Oamenii sunt liberi sa scrie ce vor pe blog, sa faca plangeri la parchet (dupa ce studiaza cu atentie capitolul de lege despre calomnie), etc. GSp a realizat investigatii de mare impact, dar vazand materialul de astazi intru in umbra indoielii: daca si atunci s-au strecurat in analizele dvs. (e drept, realizate in principal de brandul Tolontan-Neag, alta clasa) astfel de „amanunte” care, de fapt, implodeaza efectul investigatiei ? Ma rog, sa zicem si noi ca personajul Vasilica din „Actorul si salbaticii” : om vide’ ! Va doresc o zi buna tuturor !

gogu de la cablu  •  2 aprilie 2014, 12:32

Vad ca multi dintre voi o rumegati pasta cu”nesimtirea”, e clar ca nu intelegeti cum sta treaba cu afacerile si cu oamenii care invart multi bani, totul dar ABSOLUT TOTUL pleaca de la nesimtire, de la tupeu, si nu zic ca doamna in cauza nu are doze uriase de nesimtire, doze uriase de tupeu, dar in domeniul in care s-a bagat… FOARTE BINE, nimeni nu comenta prea mult cand fratii Becali, care din punctul meu de vedere ar trebui sa aibe cate o fotografie in DEX la definitiile cuvintelor „tupeu” si „nesimtire” dar acum cand doamna face acelas lucru, dintr-o data e urata, si detestata de toti, nu vad unde e problema, din cate am inteles eu marile anchete ale Gazetei faceau publice prejudiciile facute de x si y asupra statului, daca astia de la Pandurii erau un pic destepti stipulau in contract ca TvA=ul sa fie platit de Duduie, in schimb sa emis o factura cu TVA cu tot , inca o data intreb… UNDE E PROBLEMA?

roseata  •  2 aprilie 2014, 12:41

dl.Tolo. cred ca riscati f. mult asumandu-va aceasta ancheta jurnalistica . Riscati ca dl. Reghe-Prodan sa va organizeze un flagrant ori sa va provace la duel.

Riscati sa fiti sechestrat,agresat fizic si verbal, zidit pe undeva de aceasta firma de constructii.

Riscati ca dna.Prodan sa va ia mortii si familia sa va afuriseasca calugarii de la munteleAthos si sa va cante Piti talent prohodul.

Mat riscati ca trustul Intact sa va dea un sut in fund pt. ca-i suspectati pseudo vedeta. Norocul dv. ca Gigi, M.M. si Mustata sunt ocupati cu studiile ( sunteti unul dintre cei care le-ati sugerat ca este bine sa urmeze o facultate) si nu au timp sa se ocupe de dv. dar cine stie? Intre sesiuni se poate intampla. Desi nu sunt intotdeuna de acord cu dv. , va salut cu stima si respect.

P.S.- Oficial …? dl.Vochin s- ia adaptat si condeiul si discursul la fisa postului.Corect.Dar….OBIECTIVITATEA?!?

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2014, 12:43

41, marian: Suma e corecta, apare in factura pe care am publicat-o si milionul in actele pe care le avem. Unde am spus ca e ceva ilegal? E doar interesant, in acest moment, sau nici asta nu e voie sa se afle? 🙂 Si e incorect din punctul de vedere al regulamentelor fotbalistice, conform comisiei FRF.

Cit despre ironiile la adresa colegului meu, lasati-o balta! Daca aveti ceva de reprosat, spuneti-ne amindurora, ca am semnat impreuna.

In rest, aveti dreptate, asa e, om vide’.

Adrian  •  2 aprilie 2014, 13:26

Va rog sa documentati si sa prezentati pe viitor modul in care a ajuns Otelul Galati in situatia in care este astazi. Cred ca am afla lucruri extrem de interesante.

ionica23  •  2 aprilie 2014, 13:27

Din comentariile de mai sus, constat ca oamenii au inteles ca ati inceput o disputa cu doamna, cind de fapt dvs incercati sa-i recuperati banii.

marian  •  2 aprilie 2014, 14:01

De ca va suparati, domnule Tolontan ? Asta cu las-o balta credeam ca nu va sta in gena jurnalistica. In rest, atat timp cat nu folosesc expresii jignitoare (de cand este ironia o jignire ?) am dreptul sa scriu ceea ce cred de cuvinta (documentat, daca imi permiteti sa notez acest lucru), iar dvs. aveti dreptul de a-mi publica (sau nu !) comentariul pe blog. Eu zic sa ramanem intr-o relatie autor-cititor normala, fara suparari nemotivate si fara cuvinte de corectie adresate de dvs. mie, un ilustru anonim. /Numai pentru dvs. : sunt un cititor vechi, dle. Tolontan. Imi amintesc foarte bine ca presa sportiva de scandal a fost introdusa in Romania la inceputul anilor ’90 de ziarul „Sportul romanesc” (asa-zis Sportul rosu) sub obladuirea dlui. Traian Ioanitoaia si „efortul” jurnalistic al publicistilor Nicolae Serbanescu si Justin Gafiuc. Ma amuzau, la vremea respectiva, incercarile reporterului Gafiuc de a escalada gardul stadionului din Campina si corectiile sutate pe care le-a primit cu acea ocazie de la seful clubului din localitate, Stefan Chitu. S-o las balta si cu amintirile mele, mult stimate domn ?/

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2014, 14:06

47, marian: pe daca pe dvs va amuza cind un presedinte din Cooperativa altoia un ziarist nu mai e nimic de zis.

doru  •  2 aprilie 2014, 15:24

Catalin, in Germania , o hartie scrisa si semnata de doua parti , poate fi considerate contract si se respecta , fara sa fie macar stampilata, sau trecuta prin notariat.
Nu cred ca e ceva in neregula, sa vii cu niste rosii la piata , pe care nu poti scoate in mod normal, mai mult de 5ron/kg si sa pui pe cineva in locul tau la taraba , care poate scoate 10ron/kg , contra unui comision de 3 ron.
E o situatie win-win.
In ce priveste legalitatea operatiunilor si firma fara obiect de activitate in vanzarea de jucatori….asta e alta poveste, unde Garda financiara trebuie sa ne spuna ce e in neregula
Combinatia e clara: Ana a gasit un intermediary in Ucraina , care ii promite ca poate sa-i umfle pretul jucatorului contra unui comision. Ana isi pune la randul ei partea peste acel comision. Condescu fericit ca poate scoate mai mult decat face jucatorul si promite ca ce iese peste suma aia merge la Ana , care are combinatia.
De aici rezulta ca femeia si-a respectat intelegerea , iar ceilalti se leaga de hartii sa nu o respecte.
Va rog sa ma corectati , daca gresesc cu ceva domnule Tolontan

Tibi  •  2 aprilie 2014, 15:44

Un alt aspect cel putin ciudat in toata povestea mi se pare faptul ca M. Condescu semneaza si actul de reprezentare si transferul in aceeasi zi !!! Domnule „marian” , nici acest lucru nu vi se pare la limita legalitatii? Cred ca, daca mergem mai departe , descoperim jucatori transferati astazi de catre agenti ce incep sa-i reprezinte de maine, nu? Ca doar asa e normal in Romania. Cert este, domnule „marian” ca , oricat de bun avocat sunteti…treaba asta „miroase”.

Comentează