Nu ne mai certați!

UPDATE: Cristi Pantazi pentru Hotnews. Mai clar de atît nu se poate!

luni, 26 mai 2014, 1:42

UPDATE: Cristi Pantazi pentru Hotnews. Mai clar de atît nu se poate!

6% înseamnă eșecul unui fel de a te raporta la cei din jurul tău.

Din 2010 și pînă azi, am aflat de la Traian Băsescu numai că sîntem grași, mulți, leneși și că ”trebuie”. Trebuie să suportăm, trebuie să înțelegem, trebuie să luptăm. Acum cîteva zile ”România trebuia să înțeleagă că trebuie ca resursele de apărare să fie alocate”.  Chiar cînd trebuie, apare un trebuie în plus! Ca să ne intre în cap.

Duminică, 25 mai 2014, în ziua alegerilor, președintele ne-a anunțat că ”românii trebuie să vină la vot”. Nu discut ideea, ci acest imperativ epuizant, această mobilizare nesfîrșită pentru care nimeni nu mai are energie. Sau, dacă ar avea rezerve, nu mai are chef, s-o spunem pe aia dreaptă!

Cînd, ca politician de dreapta, înlocuiești piața cu gașca și meritul cu Elena Udrea, nu-i mai certa pe oamenii de dreapta că nu vin la vot! Și, în general, nu mai certa pe nimeni!

Sigur că, după o expresie inspirată a Angelei Merkel, ”o țară care cere puțin de la cetățenii săi nu poate evolua”. Dar nici o țară care cere mereu și, mai ales, cere strident, fără o minimă compasiune și respect pentru ce face mai apoi cu resursele pe care le cere, nu are  cine știe ce trecere din partea cetățenilor săi.

Alina Mungiu observa încă de acum 4 ani tonul agresiv al celebrei conferințe de presă cînd s-au tăiat nivelator salariile, halal măsură de dreapta să razi fără nici un criteriu costul performanței!, și scria că ”președintele Băsescu ne ceartă pentru că sîntem prost guvernați!”. De atunci, tot într-o ceartă o ducem.

Să dojenești mereu, să te cerți cu toată lumea, ăsta e un stil agresivo-paternalist care nu mai funcționează în condițiile noii lumi. Nimeni nu e atît de mare încît să fie dirigintele etern. Nici google, simbolul puterii și al alegerii în lumea de azi, nu ceartă. Servește, educă, distrează, conduce, ne ia banii, dar nu-și ceartă clienții. De ce ar fi cetățenii mai prost tratați decît clienții?

Lumea s-a schimbat, vin noi generații care nu-și mai plasează centrul aprobării în afara lor. Noi, ”decrețeii”, sîntem probabil ultimii  români crescuți în cultul unei discipline de multe ori aliniante și într-un spirit de sacrificiu care ne plasează în pretenția caraghioasă a unor salvatori de care nimeni n-are nevoie.

Nu mai ține să conduci oamenii cu cearta, cu reproșul permanent, cu ideea că poți crăpa cu barda un partid de dreapta și să ceri apoi unitate, că poate n-a băgat nimeni de seamă. Se termină o epocă. Iar cei care cred că totul se rezolvă mediatic să se mai gîndească un pic.

Dreapta n-a pierdut că n-are televiziuni, are cel puțin două, B1 și Realitatea! A pierdut pentru că, atunci cînd a fost la guvernare, nu a făcut suficient pentru oameni. Nu să le dea, ci să le prețuiască meritul! Goana asta pentru imagine și pentru media partizană nu rezolvă lipsa ideilor, a competențelor și a faptelor. E valabil și pentru stînga lui Ponta, Oprea și Constantin, care seamănă cu un salon de coafor, nu cu un proiect care să miște lucrurile înainte. Vă faceți voi permanentul în ecranul Antenei 3 și al RTV, dar vedeți dacă nu cumva voturile pentru Mircea Diaconu sînt voturi împotriva tuturor!

Cu cîteva zile înainte de alegeri, Elena Udrea se lăuda că ”De la Ceaușescu, nimeni n-a mai avut curajul să investească în pîrtii de schi. Peste 2 milioane de turiști au venit să le vadă”.  Tare nivel intelectual de argumentare pentru publicul de dreapta! Cînd cheltuiești 250 de milioane de euro pe pîrtii și motivația ta e ”că au fost văzute” asta arată de cîtă obsesie pentru imagine au ajuns acești politicieni să sufere.

Nimic nu mai are valoare, viață umană sau pîrtie de schi, decît dacă e văzut. Celebritatea înainte de orice. Nu contează că pîrtiile sînt pentru schiat, iar viețile pentru trăit, nouă ni se explică cum ”trebuie” să le înțelegem pe toate.

6% înseamnă că amenințările și cearta nu mai funcționează. La unii n-au mers niciodată.

Și cu asta am răspuns și postacilor care, de cînd am reluat cazul Galei Bute, au ajuns să dea telefoane anonime sau mesaje pe net care sună astfel: ”Nu ai cum sa scapi. Ti-ai bagat mintile în cap? Ai inteles mesajul sau trebuie sa continui comunicarea cu partenera ta de investigatii, sa afle adevarul despre Marele Justitiar. Sa vedem daca mai are chef sa munceasca alaturi de tine?!”.

Răspunsul e: nu ne mai certați că nu ne vom băga niciodată mințile în cap! N-avem nimic de ascuns.

Am fost la vot că am vrut, nu pentru că ”trebuie”.

Comentarii (83)Adaugă comentariu

Viorel  •  26 mai 2014, 14:00

Catalin sunt un „Basist” convins, nu pt ceea ce e Basescu, si pt ca a facut un lucru exceptional, a eliberat justitia.

In rest, daca as fi putut merge la vot, as fi mers si votat PMP cu inima indoita, nu pt ca mi s a „cerut”, imperativ, ci pt ca sincer as fi vrut sa o votez uninominal pe Macovei si nu sa ma incolonez in spatele EBA. De asta cred ca a luat PMP doar 6%.

Pt ca oamenii inteligenti au dificultati majore in a justifica prezenta EBA pe podiumul, la discursul de la 9PM. Asta am eu cu Basescu, in primul rand EBA si in al doilea rand, marginal Elena Udrea. Iar Poiana BV chiar reprezinta o optiune acceptabila pt Romania dupa investitii. Ceea ce e de criticat nu este aberatia spusa de ea, ci daca banii cheltuiti sunt umbflati mult sau nu. Dar discutia e mult prea lunga…

In rest, ramai printre f f putinii ziaristi pe care ii citesc si nu reusesc sa ma dezamageasca cvasi-niciodata. Ceea ce e cam trist…

Viorel  •  26 mai 2014, 14:02

PS: Macovei, Funeriu, si alti oameni care au facut cate ceva. Nu totul, nu perfect, ci in directia clar corecta. Iar Basescu este si el unul dintre acestia.

mario  •  26 mai 2014, 14:06

Mark Twain spunea ceva de genul:Daca votul ar conta ar fi desfiintat de mult.Asa ca ideea de vot este doar praf in ochii prostimii, este ales cel care trebuie ales nu cine vrem noi.Inca mai merge in felul asta.
Cat despre Basescu……

ion  •  26 mai 2014, 14:13

250 de milioane?! ai de pu*a mea! am un singur hobby: ski-ul. romania sta cel mai prost din europa la capitloul domenii schiabile. si am schiat cam tot ce era de skiat in romania si-n europa.

si la turism suntem pe ultimul loc in UE, dupa ce inainte de ’89 eram in top 10. zic si eu…

sony  •  26 mai 2014, 14:16

Hotul cu un pacat si pagubasul…
Eu cred ca aveti dreptate. Si nu prea…Eu cred ca pentru a progresa trebuie sa ne evaluam corect. Si ca urmatorul pas in politica romaneasca este un astfel de mesaj, urmat de actiuni concrete si corecte pentru indreptarea lucrurilor. Adica n-a gresit cand ne-a evaluat ci cand n-a luat masuri corecte. Cand incearca sa ne bage pe gat pe de-alde Udrea, EBA si altii, reloded. La fel de mult ca si „noi” cand nu acceptam ca avem de lucrat la mentalitate ca sa ajungem sa traim ca in Vest. Din pacate sistemul cu munca schioapa ca la noi si castiguri ca la ei nu s-a inventat! Primul pas este sa vedem unde suntem, altfel gresim tratamentul.

eu  •  26 mai 2014, 14:17

Felicitari, Catalin!
Din pacate, gasca care de 25 de ani este stapana peste resursele noastre, ale poporului roman va face in continuare acelasi lucru ca si pana acum: le va fura.
Personal, cred ca a venit timpul ca aceasta gasca sa fie sanctionata si altfel decat prn vot odata la 4 ani, metoda democratica(?) care nu face decat sa inlocuiasca pe unii din gasca cu altii din aceiasi gasca.
Poate a venit timpul sa ne gandim mai bine si sa dezbatem ce putem face noi, poporul roman, pentru a schimba mersul lucrurilor in tara asta. Daca statul (ce e de fapt statul? Suntem noi, cei care ne alegem niste repezentnti odata la 4 ani care sa guverneze tara spre binele cetatenilor sau statul=gasca de care vorbeam mai sus?) nu mai serveste interesele cetatenilor, e timpul pentru altceva, vezi Islanda.
Ce vom lasa copiilor si nepotilor nostri: o Romanie fara paduri, fara parcuri, fara spitale, fara medici, fara petrol, fara aur, fara pamant arabil, fara cai ferate, etc?

Cezar  •  26 mai 2014, 14:17

Domnule Tolontan, sunt un liber profesionist care incearca sa se descurce in Romania. Daca aruncati acuze domnului presedinte fara sa fiti correct si sa acceptati ca reducerea salariilor la bugetari este o masura de reducere a poverii fiscale atunci Romania nu poate fi salvata. Nu mai mintiti in scris si la televizor. Nu exita echivalenta intre reducerea salariilor si reducerea salariilor la bugetari. Bucurativa de molima rosie care nu a redus salariile in mod direct . Inflatia afecteaza toti romanii. Daca sunteti doritor de bine pentru aceasta tara, reflectati, nu mai acuzati pe cei care au incercat ceva chiar daca nu a iesit perfect.

O zi placuta in Romania dupa 37% pentru cei care ingraopa tara!

Ducu  •  26 mai 2014, 14:19

Fiule,esti singura exceptie intre jurnalistii trustului INTACT doar prin limbajul mai civiliza, inrest directia este aceiasi cu politica impusa de „varan”. Cand o sa scrii despre dosarele „varanului” si politica de a amana la nesfarsit procesele pt a scapa de „mititica” si asta in mod obiectiv, atunci o sa ai aprecierea mea . In rest pana atunci,ramai un dependent de poruncile „stapanului” ca un simplu executant.

gilos  •  26 mai 2014, 14:24

@pos1, Viorel

Monica Macovei a fost pe lista PMP ci la PDL.

gilos  •  26 mai 2014, 14:26

Monica Macovei nu a fost pe lista PMP ci la PDL.

momo  •  26 mai 2014, 14:26

Pai sa mai zicem cateva cauze… PNL plateste pentru inspiratia de a trimite in Parlament indivizi corupti, dbiosi (Fenechiu, Gigi Becali s.a.), PMP un partid nou constituit care nu avea cum sa prinda in atat de scurt timp chiar daca Elena Udrea vorbea de fraude, PMP un partid cu oameni parasutati pe liste direct de la Cotroceni, o adunatura pestrita de fosti tenismeni, grataragii si mecanici auto, PDL un partid care a tot mers pe burta de frica de a nu calca pe bec…
Sa mai zic? Electoratul roman preponderent rural, fara surse de informare, fara campanii purtate in stil vestic. La noi prinde sa aparam Romania, mandri ca suntem romani. Cine ne ataca? De ce sa fim atat de mandri? Avem PIB-ul Elvetiei? Sincer m-am cam saturat de taraa asta. Ma uitam zilel trecute la televiziunea unui PSD-ist RTV si am vazut un ministru (Rovana Plumb) care a avut o prestatie telefonica lamentabila. Atata prostie mai rar se vede. Nu este de mirare ca o ducem asa cu astfel de ministri. Nici ceilalti nu sunt mai breji

Sableur  •  26 mai 2014, 14:31

Da Catalin, probabil ca ai dreptate, devine obositor sa tot ceri propriului tau popor sa se trezeasca odata, si-odata!,
Mai ales unui popor atat de oboist deja de propria-i umbra.
Asa ca, da!…E’ cazul sa-l lasam in pace pe acest „popor”, sa aleaga inca 200 de ani PSD, in somnul lui, „linistit”…
Iar tu, dragul meu vecin de cartier, sa-i cauti si peste alti zece ani vina lui Basescu, evident, ca un bun „cautator de comori” ce esti, o veu gasi intotdeauna, vesnic!…Fiindca, stii unde s-a nascut „vesnicia”, nu?…

Adi  •  26 mai 2014, 14:32

@Viorel: Nu despre partia de la Poiana Brasov e vorba ci de cea de la Voineasa-Vidra. Acolo a investit Udrea…

Corneliu  •  26 mai 2014, 14:37

Din pacate, „dreapta” este macinata din interior de propriile persoane neindetificabile in mod pozitiv. Exista un soi de nepotism, specific acestei zone a Europei, reflectata si la „stanga”. Este insasi viata noastra de zi cu zi in care se amesteca „mizeria” – fam Sarbu/ Ponta + EBA – Udrea cu lucrurile pozitive – Macovei / Baconschi, etc.

Trist cand la un partid de dreapata – PNL – prima pozitie este NORICA NICOLAI – „doamna cartelelor”. Asta spune totul!

scaiualcar  •  26 mai 2014, 14:38

Mentionez ca traiesc de cativa ani in Occident doar pentru a se intelege ca am fost expus la alt mediu social si politic. E in firea omului sa compare „acasa” cu tara de adoptie si concluzia mea e… ca nu seamana. Glumesc. Ce vreau sa spun e ca mi se pare ca Romania e diferita tocmai datorita istoriei ei. Calcati in picioare de invadatori romanii s-au indreptat inspre biserica. Doar ca au ajuns la un grad atat de ridicat de prostie si superstitie incat romanul parca n-ar mai face nimic, sa faca Niezau in locul lor… sau macar sa inceapa jumate din munca… sau sa incheie in locul lor. Si acum, sa nu uitam de amarul ala de comunism. Aberatiile formau un mod de viata in Romania… Pare amuzant acum dar nu a fost deloc. Despre asta vorbim, domnilor. Acesta este tarele romanilor. De aici se ridica si politicienii si alegatorii. O alta constanta in Univers ar fi si ca langa smecher, mereu se gasesc si fraieri. O lege a naturii. Si politicienii romani de mare succes, sunt – SURPRIZA? – jmenarii. Iacta alea est.

lord belial  •  26 mai 2014, 14:39

mi-a mers la suflet textul asta. si, da, ma mindresc ca am fost unul dintre putinii romani care au iesit in ianuarie 2012 in strada, demonstrind impotriva lui basescu

qpax  •  26 mai 2014, 14:44

Politica ma intereseaza din ce in ce mai putin … doar ca doresc un om normal pe tronul tarii mele, acest deziderat nu are nici o conotatie politica.

Din punctul meu de vedere un presedinte trebuie triplu responsabilizat: 1. politic, electoral … pe baza angajamenteleor care si le ia in campanie fata de alegatori, in cazul neindepliniri acestora, el sa poata fi suspendat de Parlament si in consecinta fie confirmat, fie infirmat de populatie prin referendum (pe durata unui mandat … o singura suspendare posibila). 2. juridic … presedintele sa nu se bucure de nici o imunitate aditionala fata de imunitatea limitata, recunoscuta de lege, oricarui parlamentar si alt demnitar ales la nivel national si 3. constitutional … fara nici o implicare a Parlamentului (orrganism politic) presedintele tarii sa poata fi DEMIS, in urma unor incalcarii grave ale Constitutiei, decizie care sa poata fi luat numai de o Curte Constitutionala independenta (nu numita de politic, ci aleasa in bresla magistratilor, dupa niste criterii elitiste) … dupa audierea presedintelui si cu respectarea dreptului sau la aparare, CC are grad jursdictional si sa aibe si dreptul de a demite un presedinte care nu respecta Constitutia! Actiunea de incalcarea a legii supreme, estre o ofensa atat de grava incat sanctionarea ei … nu poate fi lasta la latitudinea unui organism politic, cum este Parlamentul, sau a votului popular, care nu poate constitui ca decizie cu caracter jurisdictional. Deci asta etste presedintele triplu-responsabilizat, care trebuie sa prezideze peste o democratie si un stat de drept real.

Cat despre chestia asta cu ‘dreapta’ scuze … dar mi se pare absurd … ce e aia dreapta? cine e de dreapta? ce inseamna sa fii de dreapta? Voi nu aveti nici o gena capitalista in compozite, nu mai vorbesc de notiuni juridice elemntare in existenta si buna functionare a unui stat de drept sauu de dreapta … dar va dati de dreapta … nu aveti nici o treaba cu dreapta … in caz ca asa ceva ar mai exista dupa incheierea razboiului rece … lucrati cu concepte invechite (conceptul de comunism e altul), care nu mai au nici un fel de acoperire ideologica in contemporaneitate … nu va face decat sa aratati ca niste BUFONI in fata celora care chiar inteleg semnificatia, sorgintea si evolutia acestor concepte.

Basescu si cu ceilalti calareti ai apocalipsei, folosesc intra-adevar aceste concepte, pentru ca neavand o ideologie doctrinara si practic o identitate de partid, au simtit nevoia sa-si identifice un electoral … sa-l dezbine, folosind un mecanism fals, si sa-l cucerasca … divide et impera! Dar este fals … Romania este o tara de dreapta, ca si doctirna geo-politica traditionala, si a inceput inca din anii 90 demersurile la adereraea mecanismelor vest-europene, nu cele estice … nu avem partide de stanga, nu avem electorat de stanga si nu avem orientari geo-politice de stanga, deci va invint sa nu mai vorbiti prostii: batalia geo-politica care se da in Romania, estea cea intre centru-dreapta si cea de extrema-dreapta … defapt PSD-ul nu mai este de mult de centru, ci a migrat ca si orientare geo-politica catre dreapta, in timp cePNL, care a fost de depata, a migrat usor usor, catre extrema-dreapta, alaturi de celelalte formatiuni extremiste membre in PPE: PDL, PMP, UDMR, etc.

Asta este situatia … iar daca vrem cu tot dinadinsul sa definim astatzio o batalie geo-politica, intr-o era in care guverneaza ideologia banului … aceasta este intre cei care vor sa integreze Romania in mecanismele vest europene, cu un anumit nivel de drepturi, traditii si identitate culturala (dar doar daca se poate si nu pierd ei financiar) si cei care vor sa asimileze Romania frontului vest europeana, fara nici o identitate, fara nici o traditie (chestile ale cu hora bucuriei, care trebuiesc sa dispara, ca nu sunt vestice, deci nu sunt civilizate) … deci diferenta este intre integrare si asimilare, ca sa nu zic ingurcitate. Ne intelegem, sau nu?

Marius (Anglia)  •  26 mai 2014, 14:48

Cataline, strungarului ii sta bine la strung! Daca aveai nevoie de un subiect sa refulezi la adresa aemnintarilor sau sa platesti anumite polite, nu cred ca este indicat sa alegi Politicul, in conditiile in care tu scrii intr-un ziar de sport.

Altfel ne place sa dam lectii despre tot si toate.

PS. Strict pe material, ar fi fost de calitate daca nu ai fi atat de subiectiv.

coke  •  26 mai 2014, 14:50

@Viorel e un basist convins, dar el n-are o problema cand EBA, o domnisoara care daca nu era fiica lui tata nu era nimic acum, se ia de Monica Macovei, o alta feblete de-a lui Viorel. Si el nu gaseste nimic in neregula cu asta, el nu e revoltat. Culmea, ca eu, care nu-s basist si nici nu-mi place Monica Macovei m-am revoltat al naibii, cand EBA indraznea sa fie impertinenta ci nesimtita cu Monica Macovei, o femeie care de bine de rau a ajuns unde e prin forte proprii, nu pentru c-a fost fata lui tata.

Ovidiu  •  26 mai 2014, 14:56

Ai fost la vot ca ai vrut…foarte corect.Nu te mai intreb cu cine ai votat …( votul e desigur secret, asa zice la Constitutie ), dar as putea avea o idee cu cine ( de ce oare? ). Probabil ca ai dreptate cu Gala Bute, cu partiile Elenei Udrea, cu salile ei de sport, etc. Dar mi se pare total subiectivism si chiar o incrancenare cu accente personale campania asta a ta contra ei….

OK, a facut tampenii, a furat, si ce mai zici tu, pentru astea Justitia trebuie sa si faca datoria. Tu, ca jurnalist, ai semnalat toate astea, bravo tie !

Dar pana cand tot cu tema asta ? Altceva nu se mai intampla in sportul romanesc? Sau ai ramas si tu ca si Ponta cu obsesia Jos Basescu ? OK, gata si cu Base, se duce dracului in toamna…Noi ramanem cu ce? Putem trai cu sloganuri ? Dupa Jos Basescu, ce mai facem? Guvernam si noi ceva, ca de 2 ani nimic, nimic….Preferam sa citesc de la un jurnalist sportiv si altceva decat…politica si iar politica….

In rest, ai toata stima si respectul meu , sincere, pentru calitatile tale, dovedite de altfel, in ziaristica de specialitate.

Cristi  •  26 mai 2014, 14:57

Convingerea mea dupa 25 de ani de la revolutie este ca toti sunt la fel. Poate ca pe o scala a incompetrentei unii sunt mai rai decat altii dar in esenta ei au acelasi ADN. Doar par diferiti din patru in patru ani. Pe toti puterea ii desensibilieaza si ii face imuni la scuipaturi, huiduieli, proteste. Toti odata ajunsi in varf au matusi bogate, sotii in functii si copii care sfideaza legile. Ne dau in permanenta de inteles ca votul nostru e important cand de fapt noi intotdeauna vom fi doar „ceilalti”. Il alegem intruna pe cel pe care-l credem hotul mai mic ca sa-l schimbam apoi cu cel care cu patru ani in urma era cel mai mare rau al planetei. Si de fiecare data, indiferent pe cine am vota, castigator iese ….escu.

Mario  •  26 mai 2014, 15:05

Salut Catalin,

Foarte bine punctat, dar…ti-ai asumat ceva ce nu este pentru tine!
Trecand peste, si eu trebuie sa recunosc ca sunt un Basist convins! Am fost la vot ca sa-mi anulez votul, dar vazand-o pe Monica Macovei a doua pe lista am votat PDL si nu regret, chiar daca am gandit altceva pana sa vad listele.
Revenid, mesajul cu „trebuie” nu este pentru noi cei care intelegem ceva din politica actuala, este pentru cei care nu inteleg nimic, pentru cei carora le dadea Causescu de munca si pe care ii obliga sa munceasca adunandu-i de pe strazi. Din pacate sunt foarte multi astia si lor trebuie sa le spuna cineva ce sa faca (sa mearga la vot) si cum sa faca (cu cine sa voteze).
Pentru un om inteligent este deranjant sa-ti spuna cineva ce sa faci, dar unii (multi, majoritatea) au nevoie de asta! 😉
Sper ca investigatia si ancheta de la Gala Bute sa mearga pana la capat si poate (de ce nu) sa avem o prima decizie judecatoreasca pana la alegerile din toamna-iarna anul acesta.

Dan  •  26 mai 2014, 15:18

Dragilor,

Basescu este un om ca noi ceilalti, cu plusurile si minusurile aferente.
Nu poti judeca doar cantitativ ci si calitativ. Acest reprezentant al politicii romanesti (acum avand calitatea de Presedinte al tarii)putem spune ca este deasupra lui Ponta si Iliescu din punct de vedere al factorului calitativ.
Performanta nu se masoara doar in volum asa cum stim toti foarte bine.
Faptul ca a reusit sa imprime un alt drum justitiei noastre, si sa speram ca este ireversibil, credeti ca este nesemnificativ?
Credeti ca „reinventarea” noastra ca si cetateni trebuie sa vina de la Basescu?
Credeti ca trebuie sa fim certati pentru a realiza ca ne scufundam??
In momentul in care in interiorul nostru ne redescoperim calitati si virtuti prafuite si vom si reusi sa le punem in valoare (nu doar sa le curatam de praf si lustrui)atunci cred ca nu va trebui sa ne mai certe nimeni.
In text se mentioneaza ca „nu mai merge cu dojeneala,nu mai poti crapa cu barda un partid si apoi sa ceri unitate sperand ca nu a bagat nimeni de seama etc., etc. Vorbim despre dependenta mediatica… – oameni buni chiar nu vrem sa ne trezim??
Mi se pare (poate doar mie) o analiza cel putin suficienta. Si din nefericire ramanand gestionati de aceasta auto-suficienta nu iesim la vot ci preferam la plaja la mare, motivam in fel si chip neputiinta de a actiona, ne „oparim” daca suntem criticati intrucat mereu observam paiul din ochiul altuia si nu barna din nasul nostru etc., etc.
Cu riscul de a ma repeta, si aici voi incheia, dragii mei compatrioti, in cazul in care ne dorim cu ardoare promovarea valorii si nu inversarea scarii valorice dupa placul unora (exemple traim destule)acum este momentul (poate chiar ceasul al doisprezecelea) sa ne scuturam de lene, auto-suficienta, sa ne vaicarim infinit mai putin si sa dovedim ca stim sa luam atitudine nu numai pe web (blog, forum etc.).
PS. chiar daca comentariul meu nu este pe placul dumneavoastra sunt convins ca nu sunt singurul care gandeste astfel.

Viorel  •  26 mai 2014, 15:43

@coke: Am fost revoltat, ca de fiecare data cand o nulitate nu nulitate destul pana nu e si fudula ca sa zic asa. Niciuna din persoanele amintite nu reprezinta o feblete, ci doar oameni care cred ca prin ceea ce fa, relativ la alternative, imi fac viata mai buma, pe termen mediu/ lung. Cred ca pt oamenii informati, ca sa apreciezi pe cineva din politica, trebuie sa ai grad f mare de pragmatism…

mihai sava  •  26 mai 2014, 15:55

As fi zis ca povestile cu postaci platiti sunt doar povesti, dar sa gasesti 4 pro-basescu din 4 comentarii mi se pare cam mult. Ca sa stric armonia, am scris si eu 🙂 Nu ca precedentii comentatori nu au scris bine – daca sunt sinceri e si mai bine, dar sa nu mai fie unanimitate, zic ca dl. B. a fost o catastrofa pentru tara, dar este un „fost”. Din pacate, mi-e teama ca dl. Ponta o sa-mi arate noi fatete ale dezamagirii.

Mihai Stefan  •  26 mai 2014, 15:58

Da, domule Tolontan, aveți onoarea nereperata, e clar asta, de mai multi ani tot va supara doamna Udrea. Problema e ca nu stiu cat de tare va dorito sa v-o repereze domnul Ponta. Nu de alta, dar s-ar putea sa ne doară imperativele dumnealui, ceva mai tare decat un îndemn de a merge la vot.

dan  •  26 mai 2014, 16:01

Noi, „decreteii”, suntem o generatie care incepe sa nu-si gaseasca locul. Poate ca trebuie sa tinem un moment de reculegere pentru generatia noastra. Ieri imi notasem pe agenda „nu ma mai intereseaza agresivitatea de niciun fel”.

gaby  •  26 mai 2014, 16:06

Toti cei care tot o bateti cu dreapta ar trebui sa stiti ca stanga nu a taiat niciodata salarii, nu a tăiat niciodata pensii, nu a închis spitale. Omul judeca si dupa buzunar, asa ca nu te astepta ca eu sa votez dreapta dupa ce m-am trezit cu 25% mai putin si cu rata la casa aceiasi. In plus tara este numai pe crestere economica de 2 ani, dupa ce pe vremea portocaliilor a fost numai pe scădere.

LEFTER POPESCU  •  26 mai 2014, 16:17

.

Domnule Tolontan ,

cine va cearta ? Cine ar avea curajul sa va certe ? Faceti parte din cel mai mediatizat trust de televiziune care si-a impus punctul de vedere, in special la postul Antena 3.

D-le Tolontan , sunteti suficient inteligent dar extrem de abil, ca sa nu faceti greseala de a pune semnul egalitatii intre cei 6% obtinuti de PMR si prededintele Basescu . Am s-o dau pe fotbal si am sa va spun ca si „neincalzit”, daca ar fi candidat pentru vreun post, ca independent, in acest scrutin , presedintele ar fi obtinut lejer 15-20% din sufragii, fara mari probleme iar dvs stiti foarte bine acest lucru .
Pentru faptul ca a reusit sa puna justitia pe „sine” (chiar daca unele locomotive -a se citii- unii judecatori sau procurori- ar fi trebuit duse la fiare vechi) si a facut-o sa functioneze, presedintele Traian Basescu trebuie apreciat si sustinut. V-ati pus vreodata intrebarea , ce s-ar fi intamplat cu justitia romana , daca dl. Mircea Geoana ar fi fost presedintele Romaniei ?
Niciodata dl Adrian Nastase, Sorin Ovidiu Vantu , George Becali dar si cei 8 – granzii fotbalului- printre care verii Becali, Mihai Stoica, Cristi Borcea sau George Copos dar si multi altii, nu ar fi respirat nici macar 5 minute aerul vreunui arest , cu atat mai putin al unei inchisori.
Daca va uitati in urma , veti observa ca Traian Basescu , indiferent pe ce functie s-ar fi aflat , el nu cu populatia a intrat in conflict ,ci cu cei care incalcau legea , care acumulau averi ilegale sau cu cei care ii aparau pe acestia – vezi Consiliul Primariei Municipilui Bucuresti sau Parlamentul Romaniei.
Iar ceea ce nu trebuie uitat este ca in anii 2009-2011 a fost cu adevarat o criza economica mondiala iar Guvernul Romaniei ( PSD-ul, simtind pericolul, a fugit de la guvernare in toamna lui 2009 ) dardaia din toate incheieturile pentru ca nu-si mai putea platii pensionarii si salariatii statului dupa o perioda (2007-2008) in care ECONOMIA ROMANEASCA DUDUIA doar pe hartie. De ce nu mai costa astazi un apartament cu doua camere , intr-un cartier muncitoresc, 120.000 de euro ,ci doar 40.-45.000 de euro ? Astazi Guvernul condus de dl Victor Ponta , cand criza a trecut , se bucura in continuare, in detrimentul intregii populatii, de TVA-ul crescut la 24% , care ii aduce mai multi bani la buget, insa nu pomeneste o clipa ca l-ar reduce ,nu la 19 dar macar la 22% cat era pe timpul guvernarii lui Adrian Nastase.

Domnule Tolontan , pentru ca va apreciez inteligenta ,mintea limpede – uneori sclipitoare – stiu sigur, ca nu dati doi bani pe propriul dvs. articol.

Domnule Tolontan , mai stiu un lucru …ca acest comentariu- cum au fost si altele- nu va prinde viata in urma articolului dvs. si ca va fi sters, anulat . Faceti cum credeti dar as fi multumit daca dvs. l-ati citii .

PS- Am un mare respect pentru actorul Mircea Diaconu, si nu o spun „pentru ca nu am gasit alta rima” dar trebuie sa va multumesaca dvs., trustului pentru reusita sa . STIM cu totii ca aceasta era cu adevarat incompatibil … Nu poti fi in acelasi timp si director de teatru si senator dar si ministrul culturii , iar peste toate acestea sa-ti mai pui sotia- o bine cunoscuta actrita- in functia de regizor la teatrul condus de tine, fara ca aceasta sa indeplineasca conditiile iar apoi sa spui ca nu ai facut nimic ilegal . Nu se poate ca actorul Mircea Diaconu sa fi facut asa ceva …si sa fi avut curajul, incalcand legea,- care il pedepsea pe o perioada de trei ani- sa cerseasca repunerea in drepturi . A facut-o !
Exemplele cu dl Vanghelie care a fost exclus din PSD , dar candindand ca independent la primaria sectorului 5 si castigand impotriva fostului partid, precum si dl Sorin Oprescu, care tot ca exclus din PSD – a candidat ca independent la Primaria Bucurestiului, castigand-o in fata lui Mircea Geoana. E adevarat, sustinut de dl Ion Iliescu. Ce rezulta de aici ? Ca electoratul voteaza cu cel pe care il considera nedreptatit. Oare Mircea Diaconu a fost nedreptatit ?

Acum il astept sa se reinscrie in PNL , acolo unde se afla insula de care vorbea la postul Antena 3 , unde s-ar apuca de indata sa-si faca o casa , sa sape pamantul pt a produce de-ale gurii …pentru ca este cu adevarat un LIBERAL.

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2014, 16:21

29 LEFTER POPESCU: ”Domnule Tolontan , pentru ca va apreciez inteligenta ,mintea limpede – uneori sclipitoare – stiu sigur, ca nu dati doi bani pe propriul dvs. articol”.

Multumesc, dar va contrazic. Sustin ceea ce am scris. De ce as scrie ceva pe care nu dau doi bani? N-am o norma de facut. Sau va ginditi ca scriu pentru ca sint pus de cineva?

lord belial  •  26 mai 2014, 16:22

ce nu inteleg postacii de partid care s-au repezit pe pagina asta sa ii linga talpile lui basescu, intr-un dezagreabil exercitiu de spalare de cadavre politice, e ca tara, populatia, platitorul de taxe si impozite este ratiunea de a fi a acestor partide si presedinti.

cauzalitatea le scapa, confunda termenii, au impresia ca populatia (astept inca sa facem pasul catre popor, intr-o coagulare identitara care sa ne permita sa sanctionam masiv clasa politica, indiferent de falsul clivaj politic in care se scalda, ca purceii in cocina) romaniei trebuie sa le multumeasca iubitilor conducatori.

aparatul de stat tre sa serveasca interesele cetateanului, nu a unor clici. dar cind ajungi sa te crezi monarh absolutist, cind crezi ca tu conduci cu mina de fier romania daca te rastesti la televizor la doi ziaristi si un medic, inseamna sa pierzi simtul realitatii. un conducator e atit de puternic pe cit il lasa poporul sa fie, si nu invers. iar de pretinsa elita romaneasca, inghesuita in dreapta politica, sint satul:

Ei nu sint nici atit de elitisti, nici atit de culti pe cit pozeaza, noi, tinerii, avem mai multe studii, masterate si doctorate pe bune decit isi inchipuie ei, care confunda bunastarea materiala cu nobletea obrazului.

basescu, prin politicile lui de austeritate, prin crezul timp ca nu e dator nimanui, cu nici o explicatie, de parca romania e mosia lui iar noi niste zilieri, va culege ce a semanat. scuipatul pe care l-a primit simbata in constanta e definitoriu pt ceea ce crede societatea romaneasca (si aici nu vorbesc de postacii de partid) despre clasa politica romaneasca.

in frunte cu basescu, caruia de abia astept sa ii expire mandatul si sa il ia psd-ul la purecat, intr-un act revansard. ca apoi sa intre si ei, psd-ul, in gura si flegmele noastre.

Bogdan  •  26 mai 2014, 16:42

Probabil problemele tale cu Basescu sunt altele… Daca ar fi zis: Sa nu va duceti la vot… tot nu ti-ar fi convenit… daca n-ar fi zis nimic… iar.
Cat despre Google, cred ca nu stii ce vorbesti. E dictatura acolo. Daca vor sa iti inchida reclamele de pe site, sau sa te scoata din index… o fac fara sa clipeasca. Nu ai pe cine sa suni. Ai o singura sansa sa explici problema prin mail chiar de nu iti zic care este 🙂 Daca ai ratat aceasta sansa, poti zice adio Google. (Am citit pe forum numarate cazuri nu ca mi s-ar fi intamplat mie)
La payment, majoritatea folosesc western union. Daca ai o suma de primit sa zicem 755.65 Euro… mereu la sf lunii are loc o reverificare si suma va fi mereu mai mica sa zicem 749.49 Eur.
Ce este peste 0.5 se rotunjeste in plus, ce este sub in minus. Deci in loc de 756 primesti 749 in cazul de fata… si tot asa.
Chestii care ti se impun, nu ai niciun control, nicio opinie…
Nu ai nimerit-o cu aceasta comparatie.

conspiratoruldeserviciu  •  26 mai 2014, 17:07

Tolontane esti foarte tare ! Ca osul de meduza ! As fi vrut sa te vad sub ,,domnia ” lui Nastase scriind despre Gala Bute , Monica Iacob Ridzi etc. ! Si daca astia or sa ia si presedentia si or sa puna cu botu’ pe labe justitia sa te vad eu ce mare ,, investigator ” o sa mai fi ! Nebunul asta de basescu , cu bunele si rele lui , ti-a dat voie sa scrii si sa gandesti !

cristi badescu  •  26 mai 2014, 17:14

nu obisnuiesc sa comentez articole, dar scriu acum din respect pentru autor.
E normal, benefic sa ne preocupam de detalii si sa criticam ce nu ne place la cei care ne plac. Chiar trebuie sa facem asta! Cred ca ar fi bine (scrisesem si aici „ar trebui”, dar am sters), in acelasi timp, sa nu pierdem din vedere fondul chestiunii de care tin respectivele detalii.
Si, din pacate, eu vad ca acest fond este asa (simplificat pana la trivial): traim intr-o alternativa destul de clara – suntem cu tabara „Ponta” sau cu tabara „Basescu”. Altceva nu exista, cel putin deocamdata. Oricat am vrea sa fie si a treia varianta, nu exista. Deci, alege! Daca ai ales, atunci incearca sa schimbi ce nu poate fi acceptat, sa accepti ce nu poate fi schimbat si incearca sa distingi intre cele doua.
Istoria, atat cat am inteles eu din aceasta, nu a oferit niciodata oamenilor alternativa de a alege intre Dumnezeu si diavol (vorbim de alegeri ale conducatorilor, nu altfel, de alegeri, desigur), deci cred ca e nerealist sa pretindem acum o astfel de posibilitate. Atunci, criterul de alegere care apare este, evident, suma mai mica a pacatelor.

Paul  •  26 mai 2014, 17:17

Felicitari pentru articol, Catalin!
Se pare ca ideea principala a textului scapa majoritatii comentatorilor sai. Din pacate, a certa a devenit un reflex conditionat al societatii romanesti post-2000. Exista oameni – tot mai multi – care detin adevarul absolut si sunt indreptatiti sa tipe la ceilalti, care sigur n-au habar (fiindca asa spun detinatorii adevarului absolut). Dupa parerea mea, asta e dovada unei societati imature, care in loc sa caute solutia problemei, gaseste mereu explicatia unui esec anuntat.
Ceea ce nu inteleg este de ce dreapta romaneasca face abuz in ultimii ani de acest tip de discurs. Ideea ca vor sa distraga atentia de la propria incapacitate de a guverna eficient tara in acest fel poate fi o explicatie, dar nu mi se suficienta.

mihaela ciobanu  •  26 mai 2014, 17:36

Scuzati-mi expresia dar tara arde si baba se piaptana. Avem multe de reprosat lui Basescu (divizarea dreptei, EBA, Udrea etc) dar a facut greseli incercind si straduindu-se sa schimbe, sa reformeze, sa elibereze justitia. Mi se pare infantilism sa vorbesti de fineturi, “nu ne mai certati”, in conditiiile in care pericolul este ca Romania sa fie pesedizata, ocupata de clanuri si familii mafiote. Numai daca te gindesti cu ce viteza au distrus ICR-ul te apuca ameteala si iti trece de grija fineturilor gen “Nu mai ține să conduci oamenii cu cearta, cu reproșul permanent…”. In opinia mea, a te situa caldut la mijloc, critici si pe unii si pe altii, este dovada de lasitate si nu de curaj civic si asumare de responsabilitate.

Adrian  •  26 mai 2014, 17:58

Salut Catalin,

Imi place ce ai scris despre goana dupa imagine(!!!). Vin politicientii imbracati frumos, strang mainile cetatenilor pe care se fac interesati ca ii asculta, se pozeaza sa intre pe facebook pentru stiri si pentru like-uri si uite ce treaba buna facem noi. Ba reprezinta si interesele lor, ale cetatenilor. Apoi scot ochii ca noi am facut si am dres si uite ce realizari mari avem. Ba unii s-au grabit sa dea frau liber justitiei…daca au facut asta inseamna ca pana acum tot ei au tinut-o in lesa, nu-i asa? Nu spunem de reforma economica ci de reforma de bun simt in locurile in care se fura cu tirul. Nici acolo nu s-a implicat nimeni. Ba acum mai apar la tv ca sunt ridicati si cercetati diversi clienti. Lol.

Imi place si ce faceti voi, ziaristii. Vedeti ca ati scazut, ca nu mai sunteti cititi, ca nu mai va da lumea like+share, ca nu se mai invarte roata si va intrebati ce mama naibii se intampla. Ati aruncat niste praf in ochi(imaginea ca va pasa, ca faceti ceva, ca va implicati) intr-o tara care are material pentru 10 ani de scris numai despre afaceri in sport si apoi tot va intrebati ce nu merge. tot la nivelul de 6% se afla si presa din RO, stai linistit.

Ba ati inceput sa va balacariti intre voi, va puneti competitorii si colegii de breasla in anumite tabere, dupa cum ii e fiecaruia condeiul platit si colorat. In disperarea ca nimeni nu va mai crede si nu mai puteti forma o opinie publica din scris(iar politicientii din victimizari proaste), va luati sa faceti justitie printre voi. Dati drumul unor organisme de control si bun-simt in presa ca sa aveti iarasi o acoperire ca faceti si voi treaba. Lol.

Adica dupa ce insultati inteligenta unui popor(atentie, voi faceti presa dupa modelul occidental dar nu va raportati la inteligenta nativa a romanilor care nu poate fi comparata cu alte popoare vestice), vreti sa suprainsultati inteligenta si credeti ca trucul merge in continuare, cum si ei, cei pe care ii pomeniti mai sus.

Va spun eu despre imagine si despre ipocrizie: Cand spuneti despre bretonata blonda ca arunca pe masa realizarile partiilor de 250mil eur, dvs aruncati in fata aceasta Gala Bute;). La cate pot fi facute in Ro, politicienii se lauda cu o Gala, cu o partie. Cand sunt atatea de scris in Ro, ziaristii se lauda ca au scris despre aceeasi Gala, aceeasi partie. Iar intrebarea si nedumerirea presei scrise e aceeasi cu cea a politicianului: De ce nu ma mai cumpara/voteaza nimeni.

Cumparatul ziarului nu este cumva un vot de incredere acordat scrisului?

Iar daca nu iti dai seama sau daca vrei sa nu iti dai seama, mai bagati niste samanta de scandal in ziar, pitipoance, jucatori bomba, anunturi exclusive si emisiuni de galceava in mahala. Iar cel mai bine e sa aratati cu degetul. Voi ziaristii intre voi, ei politicientii intre ei.

Catalin, nu mai cauta vinovati peste gard si uita-te in batatura ta, daca vrei sa intelegi ceva. Gasesti firul de nisip din ochii lu tanti si nu vezi barna din ochii tai. Daca o sa continui sa faci pe nestiutorul in continuare nu o sa faci decat sa cazi in ridicol si mai mult. Gluma cu „avocatul cititorului” este pentru copchii de la gimnaziu. Tu chiar nu iti dai seama cat de ridicol o ardeti? Exact la fel ca si muzele care va inspira…

LOL.

Adrian  •  26 mai 2014, 18:03

„6% înseamnă eșecul unui fel de a te raporta la cei din jurul tău.”

Ai scris foarte bine despre tine, ziaristule roman.

dinamovism cronic  •  26 mai 2014, 18:05

Asta este binecuvântarea și în același timp blestemul jurnalistului imparțial – să te înjure ambele tabere…

Băsiștii te-au plasat în brațele varanului, varanii te-au plasat în brațele Băsescului. Tristă reușită profesională, dar IMENSĂ, într-o media românească atât de bine (a se citi grotesc) împărțită în alb sau negru…

Despre vot și mers la vot ?…Votul este unealta subversivă și implacabilă a falselor democrații. Este iluzia controlului. În societatea noastră absolut infectă, clasa politică este fructul mizeriei morale în care ne scăldăm. Votul ne lasă senzația că avem alternative. Că noi controlăm, amendăm, schimbăm. În realitate, suntem lăsați să alegem între glonț și funie. Dictatura, în schimb, este acel rău materializat pe care poți să-l arăți cu degetul. De-acolo vin problemele, de-acolo vine controlul despotic, acolo este omul rău care ne ia drepturile și libertățile. Dictatura ne ține uniți și cu mintea ascuțită. Ne obligă să ne adunăm, să judecăm, să soptim, să înjurăm, să strigăm și într-un final, să schimbăm.

Falsa democrație în care trăim ne ține ocupați cu credite, cu facturi, cu mall-uri multe și opțiuni puține. Ne ține grași, proști și dezinformați. Ne ascunde adevăratul dușman, pentru că el NU EXISTĂ. Dacă nu ne convine ceva, avem dreptul să schimbăm lucrurile prin vot…cu cine ?…Personal, cred că pentru națiunea asta, sistemul actual este infinit mai otrăvitor decât o dictatură. Ambele ne sufocă. Diferența este că dictatura o face frontal, direct, sincer, păstrându-ne alerți, în timp ce pseudo-democrația noastră este ca o nevastă frumoasă care-ți servește la pat micul dejun cu arsenic. Inodor, incolor și insipid, frumos aranjat în farfurie, alături de un zâmbet de zirconiu. Ia dușmanul de unde nu este…

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2014, 18:31

33, conspiratoruldeserviciu: „Nebunul asta de basescu , cu bunele si rele lui , ti-a dat voie sa scrii si sa gandesti!”.
Nu, nimeni nu da voi altcuiva sa gindeasca si sa scrie. Sinteti intr-o eroare.

35, paul: „Dupa parerea mea, asta e dovada unei societati imature, care in loc sa caute solutia problemei, gaseste mereu explicatia unui esec anuntat”. Frumos scris!

34, cristi badescu: da, asa e, dar exista multi oameni pentru care alegerile nu sint o chestiune de sau/sau, nu sint ceva vita si atunci daca nu-i convingi, nu vin la vot.

tardelli  •  26 mai 2014, 18:37

Presedintele Romaniei nu trebuie sa fie unul cu „gura mare„ ,coleric ,smecheras,misogin,neam-prost,gura-sparta,nesimtit,cu trecut indoielnic.
Basescu a intrat in politica adus de Petre Roman,pe care apoi l-a sustinut in campanie ramanand celebra expresia lui „Petre esti cel mai bun„.Apoi dupa ce a primit functii mari in cadrul Partidului Democrat,la primul congres l-a si eliminat pe Petre Roman.
Va ramane in istorie si penibila scena cu plansul lui Basescu la retragerea lui Stolojan din cursa pt presedintie.
Crin Antonescu e construit cam pe acelasi calapod.Gura multa si greseli politice la fel.
Dupa un sondaj recent al increderii romanilor pe primul loc e Raed Arafat [loc obtinut prin reclama negativa facuta de Basescu ]
Pe locul doi este Mugur Isarescu.
Cine e Mugur Isarescu stie toata lumea sau poate nu.
A preluat Banca Nationala cand rezerva nationala era practic zero.
Astazi rezervele au ajuns la 32 miliarde euro.
Mugur Isarescu a fost practic cel ce a aparat tara de atacurile grupurilor financiare straine ce au atacat adeseori leu prin actiuni speculative.Isarescu i-a asteptat la cotitura si i-a lovit zdravan.Ramane celebru atacul din 2008.
„Cel mai vehiculat nume este al unei uriase banci elvetiene, care a provocat deja caderi masive zlotului polonez si forintului maghiar. Putin probabil sa-si fi acoperit pierderile din Romania. Vor mai urma astfel de atacuri? „Daca nu s-au fript suficient… bineinteles”, a incheiat Isarescu.„`
http://www.banknews.ro/stire/21940_atacul_asupra_leului,_initiat_de_trei_banci_internationale_fara_sucursale_in_romania.html
Ce voiam sa spun e ca Romania are nevoie de oameni adevarati la conducere si nu farisei .Isarescu e bine sa ramana acolo unde e .E mult mai util acolo
L-as prefera pe RAED ARAFAT presedintele Romaniei sau chiar pe Johanis de la Sibiu.

fotbal  •  26 mai 2014, 18:49

cum poti sa scrii in felul asta, omule? vrei sa raman fara darul vorbirii?! Esti…esti…esti pur si simplu, Catalin Tolontan.

Pictor Biorel Monta  •  26 mai 2014, 18:51

Lasa bre Tantalane, ca daca iti cade greu basescul ai de unde alege: il ai pe micul titulesc sa va plecati tampla linga tampla soptind versuri de nespus, poti imparti ochelarii de soare cu dom profesor, o lentila tu, o lentila el, poti sai duci o roza doamnei Daciana care era politiciana inainte de a se naste…unul mai bun ca altul si toti te asteapta pe tine. Sa-i pupi.

freuda  •  26 mai 2014, 19:09

Si, pina la urma, s-a murit la Revolutie pentru al vedea dupa 25 pe ani pe Iliescu ranjind la TV?
Interesanta natiune.

platitor de taxe  •  26 mai 2014, 19:25

„Cînd, ca politician de dreapta, înlocuiești…”

Cum poate cineva care a muncit toata viata la stat (Basescu, MRU, etc) si nu intr-o economie reala (ca GSP, de ex.) sa se pretinda „de dreapta”? Cum poate cineva care are macar o idee vaga despre diferenta intre stanga si dreapta (rolul statului, in esenta) sa puna botul (scuzati expresia) la tupeul unui fost slujbas communist (din interes, nu din convingere ca Iliescu) devenit intre timp (ca multi din politica) capitalist pe banii statului (adica ai nostrii)?

Domnule Tolontan, in al 13-lea ceas, definiti-va clar termenii. Basescu a ramas acelasi din anii 80-90, nu a fost si nu va fi niciodata de dreapta, nu si-a schimbat naravul intre-timp asa cum incercati sa va faceti sa credeti, recunosteti barbateste evidenta, ca Emil Bobu in procesul CPEX. V-ati lasat pacalit, si i-ati convins si pe altii cu pacaleala asta.

A gresi e omeneste, a persista in greseala (si a cauta scuze care sa ne disculpe lipsa de discernamant) e diabolic.

„Eu am fost in vacanta la Miami pe banii mei. Domnul Basescu a fost cu elicopterul la festivalul de la Muntele Gaina sa ma critice ca mi-am luat si bona cu mine PE BANII DUMNEAVOASTRA” – Victor Ponta, 2013.

Nostim, nu?

Marius  •  26 mai 2014, 19:48

”Nu, nimeni nu da voi altcuiva sa gindeasca si sa scrie”.Si atunci de ce nu scrieti si despre ceilalti? Ca de 2 ani s-au schimbat multe, dar dv. o tot dati inainte cu Base si Udrea.
Tardelli: acele 32 de mld. nu sunt altceva decat imprumutul facut pe vremea guvernarii portocalii.

pawn  •  26 mai 2014, 20:03

subiect complet neinteresant. tolontan ii reproseaza strambului de la cotroceni ca…n-a dus „dreapta” la un scor rezonabil. ca a facut mici greseli.
domnul tolontan observa asta dupa 10 ani de crime (scuzati blandetea termenului.genocid ar suna mai adecvat). observa „micile erori”.

mda…hai sa asteptam decembrie, sa scapam de voda si de blonda, sa-l vedem si pe tolontan la oficiul fortelor de munca (ca e om de dreapta, nu? competitiv, ca sa zicem asa) si sa punem tara asta pe picioare.

conspiratoruldeserviciu  •  26 mai 2014, 20:18

Domnule Tolontan ,
Simplu fapt ca ai raspuns la postarea mea ( un pic obraznica si impertinenta recunosc si care , din aceste motive , nu ar fi meritat raspuns ) intareste convingerea spuselor mele ! Eu sunt in eroare ? O sa ajungeti ,, Cenaclul Flacara ” o sa ridicati osanale conducatorului iubit , o sa scrieti despre maretele realizari ale partidului intr-ale fottbalului ( poate reinventam DACIADA 🙂 ) ! Vai viata voastra ( astia care mai sunteti prin Romania ) ! O sa iti aduc aminte in cateva luni , daca se va intampla nenorocirea ! Si o sa imi spui atunci , daca ti se va da voie 🙂 cum e cu ganditul si cu scrisul !

Mihai B.  •  26 mai 2014, 22:29

@conspiratoruldeserviciu: După ce-am văzut răspunsul tău la reacția lui Cătălin Tolontan, îmi asum riscul să-ți fac câteva sugestii: fă mișcare de 2-3 ori pe săptămână, redu timpul petrecut în fața televizorului, încearcă să fii mai puțin critic cu tine și cu ceilalți, ajută-i pe ceilalți ori de câte ori poți, stabilește-ți obiective pe termen scurt și lung și nu renunța atunci când, inevitabil, ai eșecuri. Viața nu va mai părea atât de neagră.

Donald  •  26 mai 2014, 22:36

qpax, esti praf, nenica…

intr-o tara care sufera de „coruptie endemica”, a zis-o unu zilele trecute catalogandu-ne fix pe fix, cu o populatie 50% primitiva, aidoma aluia din rebreanu, „de ce-ai omorat-o, vasile? daca striga?!?” si a mailatului zilelor noastre, „de ce-ai bagat, ma, cutitul in ea? daca striga?!?”, cel mult 5-6% dintre noi avem ceva habar de curente si ideologii, stim incotro am vrea sa ne indreptam si cam ce ar trebui sa fie romania, restul? abureli in cel mai bun caz, coasa-n cap in celalalt…

eu cred ca suferim de ceea ce am suferit intreaga noastra istorie moderna, moama… cum suna! dar e vorba doar de vreo 200 de ani amarati… ei bine, suferim de lipsa de modele… voi, antibasistii, ii aveti pe felix, pe ponta, pe nastase, etc etc etc, ii votati desi isi baga nevestele, amantele, secretarele, toate rubedeniile mari si mici in functii gras platita, ii votati desi chiar colegii lor de partid se minuneaza de cat de banditi au putut fi unii, nu va intereseaza nimic, ura nu va lasa! noi, basistii, avem macar satisfactia ca a condamnat comunismul, ca a reusit, si cat de greu!!!, sa-i faca pe procurori sa inteleaga ca daca mai poate fi salvata tara asta numai ei o mai pot face, si ar mai fi vreo doua chestiuni, piaza rea de iliescu ar fi una dintre ele…

Comentează