Misterul dispariției unui procuror

Adjuncta de secție DNA Mariana Alexandru este de negăsit. Ea a ales să păstreze tăcerea asupra pensionării care s-a întîmplat la scurt timp după ce revenise din concediu și se reapucase de dosarul Galei Bute

vineri, 12 septembrie 2014, 7:06

Adjuncta de secție DNA Mariana Alexandru este de negăsit. Ea a ales să păstreze tăcerea asupra pensionării care s-a întîmplat la scurt timp după ce revenise din concediu și se reapucase de dosarul Galei Bute

Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Gala Bute face a doua victimă. Roata s-a întors și „persoana lipsă” de-acum este „călăul” din decembrie 2013.

În 2013, la indicația expresă a Codruței Kovesi, adjuncta șefului de secție, Mariana Alexandru, întocmea un referat extrem de dur la adresa soluției procurorului Alina Stoica.

Stoica avusese dosarul vreme de doi ani și, potrivit referatului incriminator, găsise soluția „nelegală” a inculpării exclusiv a lui Rudel Obreja, ignorînd responsabilitățile oamenilor din ministere.

Simțindu-se umilită și înțelegînd că i se dorește expedierea, Stoica a plecat. Exact același lucru, la 10 luni distanță, pare că se întîmplă azi cu Mariana Alexandru!

ÎNTÎI, CERTITUDINILE
Plecarea Marianei Alexandru, adjuncta Secției a II-a, a fost abruptă, neașteptată și „ne-a uimit – acum simțim dosarul Galei Bute ca pe un pachet exploziv, care a pocnit deja în fața a doi oameni”, potrivit  unei mărturii din interiorul instituției.

Alexandru și-a depus cererea de pensionare pe 4 septembrie și n-a mai apărut în clădirea DNA! Audierile funcționarilor din Ministerul Dezvoltării, petrecute în această săptămînă, au fost conduse de alți procurori, dintre care unul lucrase cu Alexandru la cazul galei de box profesionist, iar celălalt magistrat a fost repartizat recent în dosar.

E clar că pensionarea s-a produs pe nepusă masă, dovadă că Alexandru abia se întorsese din concediu, se apucase de dosare pentru ca, la cîteva săptămîni, să anunțe că nu va mai lucra în DNA!

În momentul în care s-a schimbat garda de la DNA, Ambasada SUA a insistat ca Alexandru să rămînă printre persoanele care să conducă instituția. Ce i s-a întîmplat lui Alexandru acum?

Există două versiuni aproape complet opuse.

IPOTEZA 1
În DNA s-a derulat un studiu intern de eficiență, pentru toată instituția.

Lui Alexandru i s-a reproșat faptul că la unele dosare a lucrat prea puțin. De unul dintre ele, cel al lui Sebastian Ghiță, nici nu s-ar fi apucat, după mai bine de 6 luni.

În această ipoteză 1, încurajată subtil de conducerea DNA, Alexandru ar fi tergiversat pînă și dosarul Bute, cel pe care l-a reluat prin gestul spectaculos din decembrie 2013.

IPOTEZA 2
Studiul intern din DNA a existat, dar el a fost folosit, în cazul Marianei Alexandru, pentru îndepărtarea ei.

Conform unei surse, Alexandru ar fi intenționat să trimită în instanță dosarul Galei Bute atît de repede încît era posibil ca acest lucru să fie realizat înainte de campania electorală pentru prezidențiale.

Conform acestei ipoteze, practic Alexandru a fost decapitată politic ca să nu ajungă la consecința majoră a dosarului: Elena Udrea.

CE FEL DE PROCUROR ERA ALEXANDRU?
Pînă la evaluarea recentă, ea a fost considerată un om de bază atît de către Daniel Morar, cît și de către Codruța Kovesi, care nu doar că a păstrat-o, dar i-a și dat sarcina ingrată și importantă a cazului Bute.

Conform mai multor descrieri, era genul de procuror care nu lucra repede, dar o făcea temeinic.

Avea tactica de a dezvolta cazurile amplu, în jurul celor pe care îi suspecta, cu o amabilitate care a păcălit pe mulți dintre cei pe care mai apoi i-a trimis în judecată. Lucra cu un cerc redus de ofițeri judiciari, mai mereu aceiași.

În cazul Galei Bute este uimitor cum se bat în cap cele două versiuni: Alexndru a tergiversat cazul sau, dimpotrivă, a ajuns prea departe cu el? Cele două prezentări, venite din surse diferite, circulă de cîteva zile în mai multe redacții naționale și e imposibil să discerni în acest moment între ele.

Cei care o compătimesc pe Alexandru consideră că „i-au găsit o vulnerabilitate și au obligat-o să părăsească dosarul Galei Bute și instituția”, iar ceilalți spun că raportul de eficiență i-a fost defavorabil, „nu major, dar i-a fost defavorabil”.

Există însă și un punct comun, indiferent cine este naratorul. Alexandru nu a fost sancționată, nu a fost supusă unei anchete interne disciplinare și nu i s-a imputat încălcarea regulilor instituției.

Cît despre varianta că Alexandru era unul dintre „procurorii ai căror decizii au fost controlate de către un jurnalist” (președintele Traian Băsescu), posibil chiar unul dintre semnatarii acestui articol, cineva din DNA a spus: „La noi nu există o astfel de temă!”. „De altfel, nici nu ne putem imagina acest scenariu. Pentru că în secunda în care un jurnalist ar vrea să comande unui procuror, procurorul s-ar ridica de pe scaun și l-ar avertiza pe ziarist că poate deveni caz penal”, a detaliat.

De trezi zile, presa inistă să lămurească situația, DNA știe că are o întrebare mută deasupra acestei pensionări neașteptate. Transmisă neoficial, dar insistent, poziția DNA este aceea că dosarul Galei Bute va continua fără ca nimeni să fie protejat și că instituția nu se confundă cu oamenii.

Mariana Alexandru a dispărut practic. Ea este de negăsit pînă la această oră de către nici unul dintre nenumărații jurnaliști care încearcă să rezolve misterul plecării inopinate, după 31 de ani de magistratură, a unui procuror despre care colegii spun că „am rămas mască atunci cînd am auzit că se pensionează și am citit în ziar că are 56 de ani, atît de tînără părea!”.

Comentarii (52)Adaugă comentariu

mi-e scarba!  •  12 septembrie 2014, 8:39

Din cauza asta am plecat din Romania !Am fost dati afara prin frauda!!!Coruptia colcaie in Romania!!! web : Mafie cu epoleti Grup de agenti eliminati din Politia de Frontiera Sulina./////http://www.ziare.com/tulcea/stiri-actualitate/mafie-cu-epoleti-grup-de-agenti-eliminati-din-politia-de-frontiera-sulina-prin-frauda-peste-o-luna-de-zile-se-fac-doi-ani-de-cand-un-grup-de-14-agenti-de-politie-au-fost-eliminati-prin-frauda-de-la-politiei-de-frontiera-sulina-3961841

bluelion71  •  12 septembrie 2014, 8:43

Chiar şi indirect, lucrurile s-au clarificat, asta în caz că mai avea cineva vreun dubiu: vuitoana de Buzău e mânjită din vârful tocurilor Gucci până la fizionomia dată cu Chanel!

mi-e scarba  •  12 septembrie 2014, 8:45

http://www.catavencii.ro/politia-de-frontiera-ne-apara-de-schengen-prin-frauda/

salim  •  12 septembrie 2014, 8:54

🙂 daca-mi permiti o ipoteza de scenariu: anuntul facut de presedinte privind candidatul ofiter acoperit era destinat procurorilor si nu publicului,pentru ca cererea de pensionare a fost depusa exact in perioada in care Traian Basescu a facut doua emisiuni in care ai fost „subiect principal”

Dar spre deosebire de prima emisiune in care tonul era amenintator in a doua a fost mult mai relaxat tocmai pentru ca stia ca-si depusese demisia procurorul respectiv.

Nu stiu ce protocoale au cei de la SRI cu DNA-ul dar cred ca presedintele a dat dovada de-a lungul timpului ca se preteaza la lucruri de genul asta (sa ne amintim episodul cu rapirea jurnalistilor …Marie Jeanne Ion a ajuns la TVR si Miscoci la Cotroceni,nici unul dintre ei nu s-a solidarizat cu Ovidiu Ohanesian)

Deci ,permite-mi sa interpretez acea relaxare ca o certitudine a presedintelui ca cel care va ancheta acel dosar va fi mult mai atent la concluzii

Sper sa ma contrazica DNA-ul:)

Inca un argument:) : Udrea: “Nu am emoții, numele meu nu trebuie să apară în dosarul Gala Bute” (Agerpres, 16 mai 2013)…pare logica declaratia asta cand vrei sa joci rol de „undercover” chiar daca SRI te contrazice oficial imediat.

El Condor  •  12 septembrie 2014, 9:17

Daca a ajuns prea departe si a tras „concluziile nepotrivite momentului”, mai ales ca implicata, fara putere de tagada, este cea carea VREA sa fie „primul om din stat”, atunci fiti siguri ca deja este facuta „cubulete, cubulete” si servita la unul din restaurantele „de lux” la care personajele incriminate servesc la masa „delicateturi”. Si in cazul in care apare „zambitoare si plina de farmec”, fiti siguri ca exista tehnologiile necesare pentru a crea o clona in timpul in care s-a scurs.

Catalin  •  12 septembrie 2014, 9:33

dl ghita este prieten cu dl Ponta. Dna Udrea prietena cu Dl Ponta. Inteleg din articol ca actiunile doamnei procuror au fost favorabile amandoura: pe unul nu l-a bagat in seama, la altul s-a pensionat. Nu spun ca a facut-o voit sau nu, insa dl Ponta e numitor comun.

In alta ordine de idei, gandindu-ne ca DNA are peste 4000 de doasre, iar ei pot lucra la vreo 400 simultan ( fiind limitati de ofiterii juridici, etc) e clar ca priotizarea este subiectiv (politica, emotionala, etc) pentru ca nu am auzit de vreun set de criterii obiective pe care dna sa le aiba.

Catalin  •  12 septembrie 2014, 9:37

Apropo de libertatea procurorilor ( sau a magistratilor), am inteles ca mai noua blocare a pensiei in caz de probleme cu legea e o foarte buna metoda de constrangere.

Se face un audit, iti gaseste ceva, si apoi iti spune: o escaladare in plangere penala + condamnare duce la pierderea unei pensii. Fie si de 16.000 RON 🙂

Cătălin Tolontan  •  12 septembrie 2014, 9:42

7, Catalin: da, poate fi o metoda de constringere, insa, pe de alta parte, e de discutat daca magistrati condamnati pentru fapte de coruptie, pentru ca despre ei cred ca vorbeste legea si la asta va referiti, mai pot primi integral pensia pentru un serviciu public care presupunea integritatea!

Discutam in general, ca in acest caz nu exista nici macar un repros disciplinar impotriva Marianei Alexandru.

pretender  •  12 septembrie 2014, 9:55

La alea doua versiuni mai adauga una, ca e gratis :
Probvabil ca stimatei doamne i s-a dat motive pentru ca sa inteleaga suficient de straveziu ca, ori se retrage fara valuri, ori va fi retrasa, dupa ”tipicul” bine cunoscut.
Si doamna, cunoscand fooartee bine metodele de convingere care ar fi urmat, a ales prima varianta.
Atat de simplu.
Sper ca vor fi ceva valuri dupa alegeri.
Altfel va rezulta ca Sistemul a castigat.
Din nou.

Miki Maus  •  12 septembrie 2014, 10:16

În 2004 Năstase a ordonat procurorilor anticorupţie (la sfatul unei anumite ambasade) să nu îl trimită în judecată pe Traian Băsescu înainte de ALEGERI.
Între timp justiţia a făcut paşi mari înainte. Suntem în UE, procurorii nu mai pot primi ordine şi nu ţin cont (deloc) de politică şi de alegeri. Aceeaşi ambasadă a elogiat recent acest progres remarcabil.

Ipoteză șocantă în Dosarul Galei Bute. Procurorul de caz a fost îndepărtat pentru că a ajuns prea departe? Mai exact prea aproape de Elena Udrea? | România curată  •  12 septembrie 2014, 10:29

[…] ”Plecarea Marianei Alexandru, adjuncta Secției a II-a, a fost abruptă, neașteptată și “ne-a uimit – acum simțim dosarul Galei Bute ca pe un pachet exploziv, care a pocnit deja în fața a doi oameni”, potrivit  unei mărturii din interiorul instituției. Alexandru și-a depus cererea de pensionare pe 4 septembrie și n-a mai apărut în clădirea DNA! Audierile funcționarilor din Ministerul Dezvoltării, petrecute în această săptămână, au fost conduse de alți procurori, dintre care unul lucrase cu Alexandru la cazul galei de box profesionist, iar celălalt magistrat a fost repartizat recent în dosar. E clar că pensionarea s-a produs pe nepusă masă, dovadă că Alexandru abia se întorsese din concediu, se apucase de dosare pentru ca, la câteva săptămâni, să anunțe că nu va mai lucra în DNA!”, scriu jurnaliștii care cunosc cel mai bine acest dosar, Cătălin Tolontan și Mirela Neag, pe tolo.ro. […]

Catalin  •  12 septembrie 2014, 10:43

Legea e corecta, doar ca ai lor sunt mai destepti decat ai nostri.

Virgil  •  12 septembrie 2014, 10:45

Dumnezeul nostru este poporul: vox populi, vox dei! Noi n-avem altă credință, altă speranță, decât poporul. Noi n-avem altă politică decât suveranitatea poporului; de aceea în lupta noastră politică, am spus-o și o mai spunem și o repetăm necontenit tuturor cetățenilor:

gica_contra  •  12 septembrie 2014, 10:52

O intrebare: de ce atat-de-mult-laudata de catre dvs dna Kovesi nu iese sa faca o conferinta de presa si sa zica: „dnul presedinte a luat-o pe aratura, nu exista in DNA procuror care sa poata fi influentat de vreun ziarist, nimeni n-ar indrazni sa incerce asa ceva. Asa ca el a luat-o razna afirmand asa ceva” ?

CALINESCU  •  12 septembrie 2014, 10:54

AMBASADA S.U.A. A INSISTAT ….?????
CRED CA E O EXAGERARE D-LE TOLONTAN …..!!!!!
DAR DACA TOTUSI E ADEVARAT, ATUNCI PUTEM AFIRMA FARA TEAMA DE A GRESI CA VISHINSKI A FOST UN MIC COPIL SI UN MARE DIPLOMAT….!!!!

viorel  •  12 septembrie 2014, 11:13

Varianta DNA pare una de bun simt la prima vedere. A doua ipoteza pare insa mai aproape cu realitatea din Romania.

Prima procuroare a fost data la o parte din cauza ca-l gasise unic vinovat pe Obreja. Alexandru pleaca pentru ca tergiverseaza…. Concluzia: DNA vrea sa o prinda pe Udrea si-i elimina pe toti procurorii care nu merg pana la capat!!!!!! As da bani ca sa fie asta adevarul.

Atacurile lui basescu impotriva jurnalistului care nu renunta la investigatia Gala Bute doar pentru a o apara si proteja pe Blonda lui, asta-i realitatea.
Succes

tardelli  •  12 septembrie 2014, 11:17

Domnule Tolontan ,ati gresit ceva!Ziele trecute ati scris un articol numit :„Șocantul caz Siveco și premierul României„`
Astazi trebuie sa numiti articolul asa:
„Misterul dispariției unui procuror si presedintele Romaniei„

Daca in primul articol Victor Ponta nu avea nicio treaba cu cazul Siveco,in articolul de azi Traian Basescu dupa ce v-a amenintat la tv si dupa ce a pus-o pe Udrea sa candideze e clar ca lumina zilei implicarea lui in dosarul de coruptie „Gala Bute`.

Nu ati procedat echidistant cu cele doua …titluri de articol.Sunt destui oameni care citesc doar titlurile.Cine citeste titlul articolului cu Siveco ramane in cap cu ideee ca premierul are vreo implicare in cazul Siveco.Sper ca multi sa inteleaga totusi unde ne-a adus in 10 ani sistemul mafiot creat de Basescu citind printre randuri articolul de azi.

codrin  •  12 septembrie 2014, 11:24

Cine se leaga de Elena Udrea o pateste. Asta-i mesajul in DNA. Basescu practic si-a pierdut mintile iar lucrul asta se vede de la distanta.

dan  •  12 septembrie 2014, 11:38

Nu stiu cine e descalificat in cazut acesta, basescu sau udrea?

Cătălin Tolontan  •  12 septembrie 2014, 11:55

14, gica_contra: kovesi nu e „mult iubita de mine”, asa cum insinuati. Nu confundati oamenii cu institutiile, dar oamenii au merite cind institutia isi face treaba.

Asa ca, atita vreme cit nu avem nici o informatie clara, urmarim in continuare aceasta pensionare, nu acuzam pe nimeni, si vedem ce face DNA mai departe. Aceasta va fi proba.

17, tardelli: Adica il nedreptatesc pe Victor Ponta in raport cu Traian Basescu? Puteti crede asta, n-am cum sa va schimb convingerea.

clau  •  12 septembrie 2014, 12:05

dar pentru manipularea de ieri nu iti ceri scuze , cataline?scriai ca mariana a interogat oameni din minister pe 8 si pe 9 iar pe 10 a plecat..te-a cam luat valul,tolo,incearca sa fii obiectiv..

dan  •  12 septembrie 2014, 12:06

Mplace ca mi-ati corectat „decalificat” din coment, dar dincolo ..o da, acuma vad, ati corectati si in titlu ..la epopeea-salii-de-sport, super ..bravo! ..a fost greu dar intr-un final ortografia a castigat!

Cătălin Tolontan  •  12 septembrie 2014, 12:12

21, clau: ce manipulare? a fost o eroare pe care am corectat-o. Pe bune, traiti intr-o lume plina de scenarii. Daca un ziar scrie azi ca un om a audiat niste martori si revine miine si scrie ca altcineva a audiat martorii asta inseamna ca a corectat cind a aflat, nu ca a manipulat prima oara.

Sa manipuleze ce? Care era sensul manipularii? Doamne!

Multa lume imi spune ca-mi pierd timpul raspunzind la astfel de observatii fara sens. Ca multe sint facute de postaci.

Eu nu cred ca esti postac. Dar cred altceva. Ca e bine ca oamenii care cred in logica si in argumente sa vada ca nu sint singuri, ca sintem o lume bazata pe cautarea faptele, in care functionam dupa o logica individuala, de grup si a profesiilor, si nu dupa bunul plac al oricui. De asta nu obosesc raspunzind.

sandel  •  12 septembrie 2014, 12:17

Moise Guran despre plecarea procuroarei

http://www.biziday.ro/2014/09/11/un-spion-cacealma-diversiunea-perfecta-pentru-adevaratul-scandal/

Virgil  •  12 septembrie 2014, 12:49

Ma bucur ca va place Caragiale
Dar de ce nu va place si La Marseillaise ?
„Aux armes citoyens,
Formez vos bataillons.
Marchons! Marchons!
Qu’un sang impur
Abreuve nos sillons”

aloisonn  •  12 septembrie 2014, 12:49

Mirela Neag nu e aia de scria de botox in buzele lui Izbasa? Ce dracu o luam in serios ???? la cratita !!!

florin  •  12 septembrie 2014, 12:57

Kovesi ar face bine sa dea explicatii, daca nu procuroarea in cauza. Nu inteleg treaba asta cu amanarea trimiterii in judecata pe motiv de campanie electorala. Chiar n-o inteleg, e vorba fix de persoana care candideaza. Parerea mea, chiar daca intr-un timp citind articolele lui Tolo, credeam ca DNA-ul e pe calea cea buna, e ca procurorii sunt independenti pana cand se apasa pe buton. Sper ca in saptamana de dupa alegeri sa-mi schimb iar parerea si madam Udrea sa fie trimisa in judecata. Dar nu-mi fac iluzii…
Si nu mai pot cu americanii. Bai, dar americanii astia chiar tre’ sa ne spuna tot ce e bine si ce e rau, atat de f r a i e r i suntem?
Asteptam noi vesti de pe front de la reporterii de razboi cu justitia – Catalin Tolontan si Mirela Neag 🙂

sandel  •  12 septembrie 2014, 13:34

Este geniala observatia lui Moise Guran. Basescu a aruncat treaba cu ofiterul sub acoperire pentru a ascunde adevaratul scandal al momentului. Si anumel pensionarea procurorului care ancheta Gala Bute!!!!
Domnule Tolontan, dumneavoastra si colega nu trebui sa abandonati investigatia pentru ca aveti datoria sa mergeti pana la capat cu acest subiect. Stiu ca riscati foarte mult, s-a vazut acest lucru, dar multi oameni sunt alaturi de voi. Multi nu au curajul sa arate, dar stiu ce se vorbeste in jurul meu.
Cu respect,

cei7pitici  •  12 septembrie 2014, 14:02

Jos palaria pentru consecventa si adevar.

florin  •  12 septembrie 2014, 14:26

am citit articolul cu sufletul la gura, fiindca eu credeam ca ne dati ceva date despre procurorul panait, disparut pe vremea cand ponta era mai tanar dar cu aceleasi apucaturi…pana la urma e vorba despre o ,,procuroare”..totusi, despre panait, cand???

Tolontan: Două ipoteze despre pensionarea procuroarei Mariana Alexandru | Reporter Virtual | Portal  •  12 septembrie 2014, 15:57

[…] Integral, pe blogul lui Cătălin Tolontan […]

corvus coraX  •  12 septembrie 2014, 16:17

Și dacă nicina dintre variante nu este valabilă?! Ca jurnalist de investigații nu mi-aș pierde timpul cu lansarea de teorii ci aș căuta să obțin adevărul direct de la sursă. Procuroarea Alexandru nu s-a evaporat.

Un gest abrupt este mai mult decât elocvent, fără tăgadă. Cazul trebuie ne-aparat coroborat (deși pare fără nicio legătură) cu cazul „ofițerului acoperit”.

Aparent SRI lucrează foarte bine cu DNA. Poate prea bine și Madam Vuitton întrezărește în viitorul apropiat un breton din zăbrele. Să nu uităm că și serviciile sunt conștiente că puterea lui Băsescu (deci și a pupilei) e pe ducă.

În consecință, un blat (chiar dacă tacit) cu Ponta a devenit obligatoriu. pentru că nu ar fi exlus ca și Băsescu să fi anticipat că s-ar putea și pe el să-l aștepte o perucă. Tot din zăbrele

Vali  •  12 septembrie 2014, 17:12

Pe aceasta cale tin sa va felicit domnule Tolontan pentru indarjirea si curajul de care dati dovada.Din surse sigure detin date care ma indreptatesc sa va sugerez (binenteles in functie de disponibilitatea dumneavoastra)inceperea unei noi anchete jurnalistice, si anume:urmariti un pic traseul Ioanei Basescu, cum a ajuns in cele din urma notar in Bucuresti si…mai ales cu ce „contracte de exclusivitate”s-a ales cadou. Stiu ca nu are legatura cu sportul dar cu siguranta este o ancheta cu final neasteptat.

Kius  •  12 septembrie 2014, 17:42

Imi imaginez un dialog:

– Ce ati mai facut cu Gala Bute?
– Nu mare lucru.
– Pai de ce?

Eu zic sa marturistesti acum pana nu apar stenogramele 🙂

Cătălin Tolontan  •  12 septembrie 2014, 18:14

34, kius: continuare….

ziarist important: De ce n-ati lucrat nimic?
procuror: Ieri nu m-am simtit prea bine.
– Scutire aveti?
– Da, poftiti!
– Bineee, hai sa vedem ce aveti de facut in perioada urmatoare…
– Imediat, sa notez.
🙂

soriniz  •  12 septembrie 2014, 23:26

Succes, domnule Tolontan. Curaj nu va urez, pentru ca aveti destul, ati dovedit-o. Interesant este ca pana si colegii dumneavoastra de trust au inghitit pe nemestecate diversiunea cu ‘acoperitul” si au expediat chestiunea mult mai grava la rubrica „si altele’; dar nu ma mai mira nimic din ceea ce se intampla in presa in ultimul timp.In marea ei majoritate s-a transformat in instrument de propaganda jalnica pentru niste politicieni la fel de jalnici.

zeus  •  12 septembrie 2014, 23:58

Alexandru s-a pensionat in timp ce se apropia de finalul unui dosar extrem de sensibil. Sunt convins ca s-au exercitat presiuni asupra ei, dar nu din partea unui jurnalist bine platit, ci din partea domnului presedinte, care o ajuta si protejeaza pana la capat pe Blonda penala.
Felicitari pentru ca nu cedati!

sundance kid  •  13 septembrie 2014, 0:10

Poti sa imi stergi comentariul dar aree dreptate ala !!! Esti un caraghios . Te mai salveaza doar PSD-uL nu DNA-ul . DNA-ul urmeaza ordinele .

mihaela  •  13 septembrie 2014, 1:02

Sunteti complet naivi daca si acum credeti ca blonda o sa pateasca ceva… Basescu, huoooooooooooooo

saineanu  •  13 septembrie 2014, 5:00

Aveam un vecin, Maresalu’ (nici o legatura cu Antonescu), care facea eforturi repetate sa se substituie buletinului meteo. Omul se trezea, se uita pe cer si spunea: „azi ori ploua, ori nu ploua…”

Ce rost are postarea asta? De ce graba asta? Poate ca poimaine apare femeia: ce facem, in acest caz?

rapidist de cand ma stiu  •  13 septembrie 2014, 8:13

Noi ,,latram” ca prostii pe aici si SISTEMUL isi vede linistit de treaba! Si ,,zeus” a zis ca ,,l-a ingenuncheat”! Ahh,ca l-ai ingenuncheat si vin toti la tine ca la NASUL ,,famigliei”poti s-o mai spui! Gresesc,tov.,,general” de la Cotroceni?

comunist  •  13 septembrie 2014, 8:24

articol confuz, plin de insinuari, presupuneri concluzii trase de par din care pentru profanii ziaristul iese ca destep foc!

Eu  •  13 septembrie 2014, 10:10

Interesant!

gabi  •  13 septembrie 2014, 10:58

Sa-ti fie rusine, Traian Basescu!
Este tot ce mai marita spus. Imi e rau de cum am ajuns sa fim condusi de un presedinte care nu mai are nicio limita a bunului simt. Si totul pentru o parvenita din toate punctele de vedere.

mircea  •  13 septembrie 2014, 12:23

Domnule Tolontan, daca sunteti atat de influent pe langa procurori, va rog sa faceti ceva si cu dosarele Mircea Basescu, Videanu, Puiu Popoviciu, Flota si nu in ultimul rand cu dosarul meu de la Parchetul Bucuresti in care astept solutia procurorilor dupa plangerea facuta asupra vecinului meu, care are un caine ce latra toata ziua.
Cu toata stima si respectul,
Un cetatean care si-a pierdut rabdarea

ancuta  •  13 septembrie 2014, 13:48

Pentru cine este un mister pensionarea procurorului DNA, cel care ancheta Dosarul Gala Bute? Nu suntem chiar atat de fraieri ca sa inghitim galusca lui Basescu!

LucianD  •  13 septembrie 2014, 17:55

Domnule Catalin, trebuie sa aveti incredere in justitie si in institutia care se numeste DNA, lasati deoparte cazurile particulare si scenarita specifica noua ruminilor. Stiu ca sintem inteligenti genetic, dar acum tot ce conteaza la noi, cel putin din punct de vedere politic, se decide la Bruxelles si la Strasbourg, nicaieri altundeva.

marian0904  •  13 septembrie 2014, 21:09

Ce te-a suparat Tolo la postarea mea?

ady  •  14 septembrie 2014, 0:16

Justitia din Romania mai are nevoie de timp sa se maturizeze, dar acest lucru nu se va intampla fara o supravegherea atenta a presei. Fara o presa puternica nu vom avea nici justitie dreapta, ci doar una controlata. Asa ca mi-ar placea sa nu renuntati.

Vladimir  •  14 septembrie 2014, 16:29

Draga Catalin,
Ca om mai in varsta decat dumneata,toate dezvaluirile pe care Gazeta Sporturilor le-a facut in ultimii ani si desigur acest ultim caz, ” Dosarul GALA BUTE ” nu pot decat sa te felicitam, pentru pozitia si curajul pe care le-ai dovedit in toti acesti ani.

Faptul ca cineva de la Cotroceni, te-a facut in toate felurile, nu te descalifica, ti-ai arata taria morala si mai ale ca ai intr-adevar un caracter de ziarist.

Ne aducem aminte cu totii,desi dumneata esti mai tanar ca pana si marele Richard Nixon, Presedintele Statelor Unite ale Americii a trebuit sa-si dea demisia,pentru scandalul Watergate din anul 1974.Dar ce conteaza pentru clasa politica si in general pentru politicienii nsotrii, ce se tem ei de ceva ? Nu se tem, au impresia ca li se permite orice inclusiv sa-si bata joc de banii publici!
Adevarul tot o sa iasa la iveala,vedeti noi doar suntem njiste bieti actorasi in aceasta sumbra democratie,pe care o traim de 10 de ani.
Thomas Jefferson ,ca fost presedinte al SUA , spunea ca daca puterea se teme de cetateni este democratie,dar daca cetatenii se tem de putere este dictatura, si noi traim practic intr-o dictatura
Datoria dumneavoastra si nu numai este sa continuati sa faceti dezvaluiri, ca nici o persoana sa nu scape judecata ina cest caz flagrant de coruptie si in fapt de jecmaneala a banilor statului.Cu banii publici nu ai voie sa te joci!

Va doresc doar binele si voi fi in continuare un fervent sustinator al adevarului ,ca lumea sa cunoasca toate dedesubturile acesteri mari fraude, ca despre asta vorbim de fapt !

Comentează