Cocoș decidea ca partea lui de șpagă să ajungă la Pescariu și, mai apoi, Pescariu îi împrumuta cu bani pe Cocoș și pe Udrea

Fabuloasa poveste a unui tenisman de categorie ușoară care a ajuns în liga greilor! 200.000 de lei și 500.000 de euro de la fostul jucător de Cupă Davis Dinu Pescariu se regăsesc în două declarații de avere ale Elenei Udrea: 200.000 de lei figurează ca luați de ea în 2008, iar 500.000  de euro apar ca luați în 2011 și urmînd să fie returnați de către soțul său din acel moment, Dorin Cocoș, în anul 2021.
Aseară la B1TV, Elena Udrea a spus că ”banii erau împrumutați de către soțul meu”, dar n-a fost clar dacă se referă și la primul împrumut, cel de 200.000 de lei, despre care nu există în document nici o precizare de acest gen. Udrea a mai spus ”să știți că și există și ziariști plătiți din bani negri”. Ea a cerut o ”discuție sinceră despre legăturile oculte dintre politicieni și afaceriști pentru că asta ne arată cazul Microsoft”. 

vineri, 3 octombrie 2014, 7:05

Fabuloasa poveste a unui tenisman de categorie ușoară care a ajuns în liga greilor! 200.000 de lei și 500.000 de euro de la fostul jucător de Cupă Davis Dinu Pescariu se regăsesc în două declarații de avere ale Elenei Udrea: 200.000 de lei figurează ca luați de ea în 2008, iar 500.000  de euro apar ca luați în 2011 și urmînd să fie returnați de către soțul său din acel moment, Dorin Cocoș, în anul 2021.
Aseară la B1TV, Elena Udrea a spus că ”banii erau împrumutați de către soțul meu”, dar n-a fost clar dacă se referă și la primul împrumut, cel de 200.000 de lei, despre care nu există în document nici o precizare de acest gen. Udrea a mai spus ”să știți că și există și ziariști plătiți din bani negri”. Ea a cerut o ”discuție sinceră despre legăturile oculte dintre politicieni și afaceriști pentru că asta ne arată cazul Microsoft”. 

facsimil1În declarația de avere din 2009, împrumutul apare ca fiind luat de Elena Udrea

declaratie de avere elena udreaÎn declarația de avere din 2012, tot a Elenei Udrea, se precizează clar că împrumutul e luat de Dorin Cocoș

 

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Privit iniţial drept un cărăuș de milioane de euro în dosarul Microsoft, Dinu Pescariu reprezintă mai mult decît atît.

Potrivit declaraţiei in extenso a unui martor DNA, fostul tenisman lucra, ca partener intim de afaceri, pentru Dorin Cocoș. Iar Dorin Cocoș nu era un intermediar, ci făcea parte din cei care conduceau, de fapt, reţeaua, susţin surse care cunosc dosarul.

Nu politicienii, nu Microsoft și nu directorii firmele de hard sau soft coordonau totul, ci ”Eternii” din umbră. Brokerii de influenţă sînt conducătorii adevăraţi.

Oamenii din umbră

Dorin Cocoș nu apare “între”, ci “deasupra” afaceriștilor și miniștrilor. Nu e verigă, ci manipulator de neocolit. Manipulator decident.

În limbajul istoricilor economiei, gruparea Cocoș – Bittner – Petrache practică activități de rent-seeking. ”Sînt cei care-și folosesc puterea pentru a se îmbogăți din comerțul altora”, după descrierea lui David S. Landes în ”Avuția și sărăcia națiunilor”.

Cocoș se întîlnea cu afaceriștii, le spunea cît e nevoie să cedeze și, totodată, îi determina pe politicieni să accepte semnarea contractelor. Pe majoritatea “îi chema”, nu “se ducea” la ei. Stabilea locurile și sumele. Pe politicieni îi convingea pe bani sau prin presiuni politice.

În lumea politică, Dorin Cocoș se ajuta de legături care vor ieși și ele la iveală dacă DNA va duce pînă la capăt ceea ce a construit în ultimele luni la iniţiativa FBI. “Dosarul s-a lucrat repede și profesionist, dar există riscul ca dezvăluirile să se oprească la 95% din cei implicaţi”, descrie cineva angrenat în cercetări.

Există mai multe argumente pentru teoria că nu politicienii, ci “intermediarii” erau șefii operaţiunii. La acest grup de oameni misterioși și aproape invizibili public, precum Dorin Cocoș, se lipise și Dinu Pescariu. S-a întîmplat la scurtă vreme după abandonarea activităţii sportive.

Cum a ajuns Pescariu mus pe corabia “Eternilor”

În 2001, Pescariu juca ultimul său meci în ATP, pe zgura roșie de la București. Tenismanul era simpatizant al PSD dinainte. În 2000, fusese folosit ca vector de imagine în campania lui Ion Iliescu. În 2003 apărea public drept consilier al lui Adrian Năstase.

Imediat, Pescariu primea clubul “Cutezătorii”. Cadoul a venit în 2004 din partea Guvernului Năstase. În campania lui Năstase, Pescariu își pune din nou imaginea la bătaie. Apoi dispare din reflectoare.

Pe malul lacului Tei, din nord-estul orașului, Pescariu concepe cea mai selectă bază sportivă din București, cu o piscină impresionantă și servicii de lux. Deseori, nume precum Bittner sau Cocoș sînt văzute acolo.

Jurnalistul Alex Căutiș, de la Kamikaze, unul dintre cei care folosind surse americane a anticipat ancheta Microsoft, susţine că acești șefi din umbră se numesc între ei “Eternii”. E un alint pentru influența lor imemorială.

Sînt mai multe elemente din dosar care pledează pentru rolul conducător al “Eternilor”, cerc unde își făcea ucenicia și Pescariu.

1. După cum le arată și numele, “Eternii” sînt regăsiți în afacerea Microsoft indiferent cine a fost la guvernare.

Politicienii se schimbă, dar Bittner, Nicolae Dumitru-Niro, Cocoș sau Petrache continuă să fie parte în afaceri.

Practic, politicienii, inclusiv premierii, trec, dar “Eternii” rămîn. E ca în cinematografie, cînd regizorul e constant, iar actorii alternează, în funcţie de scenariu. “Politicienii își pun măști, dar păpușarii rămîn aceiași”, îi descria comentatorul ”Adevărului” Ion M. Ioniţă, în emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV.

Dan Tăpălagă desenează și el încrengăturile pe Hotnews, concluzionînd că această grupare perenă ca vegetația alpină este “cea care a făcut marile afaceri cu statul sub Năstase și Băsescu”.

2. “Eternii” sînt cei care stabilesc cum se împarte prada. E o altă demonstrație de putere.

“Dorin Cocoș a făcut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 $ să ajungă la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlată de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Ștefan, prin intermediul societăţii DD Land Oil din Cipru, iar diferenţa de circa 9.000.000 $ să fie transferată către Dinu Pescariu. Din această sumă, Dinu Pescariu urma să-i dea lui Dorin Cocoș suma convenită între ei” sună declaraţia unui martor la DNA.

Doar dintr-un singur tîrg, fostul jucător de tenis ar fi rămas cu 3,2 milioane de dolari. El a luat o treime, Cocoș, două treimi.

3. Privind sumele vehiculate pînă acum realizezi că “Eternii”, și nu miniștrii, încasează cei mai mulți bani.

Normal, pentru că “Eternii” sînt cei care conduc, în fond, operaţiunea. Clasamentul banilor oferă un reper pentru ierarhia afacerii.

Iar aceste sume, dacă martorul are dreptate, sînt cele pe care Cocoș și Pescariu le-au manevrat numai în timpul Guvernului Boc. Să nu uităm că povestea a început în guvernarea Năstase, s-a derulat timp de 10 ani și că ei erau acolo!

Sportivi folosiți ca să treacă frontierele cu bani

Dinu Pescariu era cel care deţinea off-shore-uri sau care era împins de “Eterni” în alte companii, ca aceștia să fie siguri că nu vor fi păcăliţi de partenerii lor. Cum e cazul lui Niro. “Dinu Pescariu a fost cooptat în Profinet la sugestia lui Khalil, omul prin care se păstra legătura cu Nicolae Dumitru (…) probabil pentru a garanta plata sumelor de bani către aceștia”, a povestit același martor în faţa procurorilor.

Pescariu transporta și banii cash. E un obicei al celor care fac astfel de combinaţii să folosească sportivi sau foști sportivi pentru trecerea graniţelor cu sume mari. Foștii campioni sînt cunoscuţi, simpatizaţi și mai greu controlaţi de către vameși. Fotbalistul Gică Popescu, cel care a adus 1.000.000 $ pe ruta Istanbul – București în Dosarul Transferurilor, e doar un alt exemplu dureros.

Împrumuturi de aproximativ 550.000 €

Dar Pescariu nu făcea doar asta. Ca om de încredere, el returna apoi banii către “Eterni”.

Declaraţiile de avere obligatorii ale Elenei Udrea au dezvăluit că există două sume pe care fostul tenisman le-a împrumutat familiei Udrea – Cocoș, chiar în perioada cînd se făceau aceste afaceri.

În 2008, conform declarației de avere din 2009, Elena Udrea a împrumutat de la Pescariu suma de 200.000 de lei, cu scadenţă în 2010. Acest împrumut de la Pescariu apare sub cel de 3 milioane de euro de la BRD, despre care Elena Udrea a admis atunci că e împrumutul ei personal ”care nu mă lasă să dorm de îngrijorare”.

În declaraţia de avere depusă de Udrea în 2012, cînd încă era soţia lui Cocoș, la capitolul “Datorii” apare un alt împrumut, luat cu un an în urmă, în valoare de 500.000 €, ce trebuie returnat în 2021 de soțul său. Creditorul este Dinu Pescariu, iar debitorul, Dorin Cocoș. În 2012 nu mai apar împrumuturile vizibile în 2009, ceea ce înseamnă că Udrea le-a stins.

Practic, Pescariu a împrumutat familiei Cocoș – Udrea mai mult decît cîștigase în toată cariera lui de tenisman profesionist, aproximativ 600.000 de dolari în premii ATP.

Udrea și Cocoș s-au despărțit în 2013. În urma divorțului, Elena Udrea a obținut șase terenuri, trei imobile și două mașini.

Minge tăiată

După ce, în 2004, a încheiat un contract de locaţiune pe 10 ani, prin care folosea baza Cutezătorii contra unei sume de 9.000 de euro pe lună, Pescariu a început negocieri cu Guvernul Năstase pentru cumpărarea bazei. Dar Adrian Năstase a pierdut alegerile și negocierile au picat.

Noul ministru, Mircea Miclea, a promovat în 2005 o hotărîre de guvern prin care baza de tenis trece înapoi la Ministerul Educaţiei. În paralel, ministerul a deschis și un proces de evacuare a Fundaţiei Dinu Pescariu din baza Cutezătorii, spre a o reda activităţilor sportive generale. Din motive neclarificate, nu s-a întîmplat nimic în materie de recuperare a bazei pe timpul guvernelor Tăriceanu și Boc.

Dinu Pescariu a reușit să rămînă în bază pînă în decembrie 2013, cînd Guvernul Ponta decide să i-o dea.

La 40 de ani, Dinu Pescariu, fostul specialist al loviturilor scurte de la fileu, începe un meci în care inițialele ATP au fost înlocuite, neașteptat, cu FBI și DNA. Altcineva decide acum efectul ”tăiat”.

Comentarii (52)Adaugă comentariu

Darie  •  3 octombrie 2014, 7:25

Salut!
Ghinionul lor: F.B.I

Akbar  •  3 octombrie 2014, 7:27

Interesant e ca in perioada de glorie a afacerii Microsoft, avocatul familiei Udrea-Cocos era nimeni altul decat Victor Ponta

cosmin  •  3 octombrie 2014, 7:30

Acesta e motivul pt care atatia tineri vor sa plece din tara asta.
Cei care muncim zi de zi, ne platim taxelele si vrem sa credem intr-un viitor mai bun.

Cum naiba sa mai platesti taxe la fisc cand banii nostri sunt furati fara urma de asemenea infractori?
Normal ca nu sunt bani pt spitale, autostrazi, invatamant si nici nu o sa fie vreodata indiferent de contributiile noastre atata timp cat sunt luati cu ‘tirul’ si dusi la miss Udrea – Cocos.

E unul dintre cele mai triste articole ale tale, chiar daca nu moare nimeni, defunctul e statul asta ‘democratic’ si ‘de drept’ – Romania.

Ma intreb acum daca FBI-ul nu ar fi facut ancheta daca am fi aflat vreodata. Cate alte situatii asemanatoare mai sunt de care nu se stie inca nimic?
Sa speram ca in maxim 5(sunt optimist) ani o sa-i vedem pe Cocos, Pescariu & Friends langa mister Voiculescu.

Radu Ioan  •  3 octombrie 2014, 7:42

A gresit, sa plateasca. Nu ma intereseaza ce performante sportive a facut, nu ma intereseaza ce mare smecher e Cocos asta. Daca se dovedeste ca au furat din banii nostri, din taxele si impozitele noastre, care in loc sa ajunga in domenii care au nevoie de multe investitii au ajuns in buzunarelor unor baieti smecheri, sa plateasca. Toti!

Si nu doar sa fie trasi la raspundere, dar sa li se confiste si averile alea de carton. Mama lor de „antrepenori”, ca nu au stiut sa se ridice decat prin furt si coruptie.

Darby  •  3 octombrie 2014, 8:22

Acolo unde are legatura Cocos si Udrea cu siguranta este implicat si Basescu.

Stau si ma intreb….Basescu o tine pe Udrea in spate sau Udrea il tine pe Basescu.

Ce-i drept acestia si nu doar ei, fac aviz si la ceilalti din alte partide politice care s-au perindat pe la guvernare si ne-au vandut ca sclavi unor alti samsari pe care-i numeste media oameni de afceri…

Acesti nemernici merita puscaria si toate averile lor si ale neamulrilor lor daca nu pot fi justificate sa ajunga in patrimoniul tarii. Poate doar asa ne vom platii datoriile pe care ei le-au facut. Eu nu am primit nici un ban dar sunt dator ptr. ca unii fac miliarde vanzandu-mi tot fara a ma intreba daca sunt deacord sau nu.

Tot acesti magari au lasat pe drumuri oameni de buna credinta prin legea 112 pe care au interpretato asa cum au vrut ei.

Dan  •  3 octombrie 2014, 8:25

Din pacate in Romania noastra democratica m i z e r i a si gunoiul facut de diverse persoane sunt foarte bine ascunse sub pres.

Din motive usor de inteles aceste persoane influenteaza viata romaneasca de zi cu zi prin tot felul de lucruri rele facute in dauna romanului de jos, care a devenit, mai mult decat era inainte de 1989, un pres de cea mai proasta calitate, dar rezistent, in mod misterios.

Aceste figuri ne infecteaza viata in fiecare zi, ne umilesc, ne mint ordinar, ne batjocoresc, fara nici o rusine si frica. Ce sa mai spunem despre venirea lui Tepes? Nu cred ca mai avem scapare. Suntem praf. Suntem sub nivelul celor mai josi microbi.

doina  •  3 octombrie 2014, 8:32

aseara la b1 nu stiu daca ati sesizat dar udrea a mai spus ceva „tare” de I-a cam inchis gura sorinei matei:”dar sa stiti ca din acesti bani negri sint platiti si ziaristii care scriu despre coruptie”!

Superb!!!! cred ca facea aluzie la bi, evz ( niro stie!) sa nu se mai mire atit ca iaca din banii aia negri au fost platiti. Genial! si cum a maturat cu intelectualii pe jos. ce sa mai, ne-o meritam cu virf si indesat!

Florin  •  3 octombrie 2014, 8:39

Intrebare intrebatoare … ce legatura are articolul acesta cu fotbalul? Daca era o investigatie in care erau implicate fonduri din sport ..as fi zis ca e OK. Dar deja , cred ca ai ceva personal cu Madam Udrea. Vrei neaparat sa o vezi dupa gratii. Unde este impartialitatea pe care o exprimi de fiecare data? Orice articol practic este despre Udrea. Nu mai sunt si altii care s-au folosit de banii din sport , ilegal ?

O zi buna

Cătălin Tolontan  •  3 octombrie 2014, 8:42

8, florin: articolul incearca sa explice cum a ajuns un fost tenisman de TOP 100 ATP în miezul celui mai mare scandal de corupție din România ultimilor 25 de ani.

Din datele furnizate pînă acum de DNA, Dinu Pescariu a carat cei mai multi bani cash sau prin firmele sale.

alex  •  3 octombrie 2014, 8:48

nasol ca dupa o viata frumoasa dusa intr-un sport curat ajungi sa te bagi in tot felul de lucruri necinstite – sa vedem ce se va intampla mai departe cu acheta… pt ca aici numele sunt mai grele decat in dosarul transferurilor – cand spun mai grele ma refer dpdv al influentelor politice

anti jhigodii  •  3 octombrie 2014, 9:05

Domnule Tolontan,
Vreau sa detaliati urmatoarea afirmatie : „Dinu Pescariu a reușit să rămînă în bază pînă în decembrie 2013, cînd Guvernul Ponta decide să i-o dea.”
Sub ce forma i-a dat-o Guvernul Ponta ? Ce valoare are terenul respectiv ?
Poate ajungem la un nou caz….. prea este curat acest viorel si-l cred toti atatia consateni de-ai mei.
O zi buna.

Flaviu  •  3 octombrie 2014, 9:10

Domnule Tolontan pe cand o explicare a traseului banilor si in perioada Guvernarii Nastase cu tatucul Adrian din cate se pare initiatorul acetei hotii, pentru ca toate drumurile duc spre el, cu o multime de ramificatii. Il capo di tutti capi, pentru ca numai poate fi numit Adrina Nastase, pe care si Camora se pare poate fi invidioasa ca sistem de operare (ma refer la inginerii financiare) si multitudinea de implicatii in afaceri necurate. De ce nu scrieti si despre implicarea lui Ponta (in vremea cat era seful Corpului de Control al Premierului Nastase) in toata hotia care a devalizat statul roman cu sume impresionante, de ordinul sutelor de milioane de euro. Pentru ca totul a inceput atunci, incheierea contractului cu atribuire directa preferentiala si incasarea prin firme de off shore prin revenirea in tara de comisioane grase si chiar sponsorizari pentru partid de catre Guvernarea PSD din acei ani ministrii PSD. Tot traseul banilor se regaseste pe articolul din Hotnews
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-18211667-surse-dna-numele-lui-victor-ponta-apare-dosarul-microsft-seful-fujitsu-siemens-dat-calculatoare-pentru-sediul-tsd-incercand-obtina-ancheta-corpului-control-ministerul-educatiei.htm
De ce continuati sa faceti jocuri de interes specifice trustului Intact, acelasi grup care cuprinde Antenele si Gazeta Sporturilor? De ce nu ii includeti in asa zisa ancheta pe toti ce implicati, incepand de la Nastase, Ponta si ceilalti 9 ministrii, dar si a altor vreo 30 si ceva de persoane dupa cum se poate observa din ancheta FBI si DNA, Slava Domnului si nu a unor oameni subiectivi. De ce faceti jocuri de campanie electorala in favoarea preferatului dumneavoastra, a trustului si a ptaronului si nu prezentati toate implicarile in acest dosar si nivelul de implicare a tuturor posibililor prezidentiabili dar si a altora. De ce continuati sa faceti campanii mizere, pentru ca oricum lumea s-a desteptat in mare parte si incepe sa nu va mai creada minciunile, incercarile de manipulare si ducerea directiei numai spre o anumita parte. Din ce am vazut si m-am documentat sunt implicati din tot spectrul politic, insa se poate observa ca omul din spatele hotiei numita afacere a fost Claudiu Florica, ea a inceput in perioada Guvernarii Nastase cu implicarea directa a acetuia si a lui Ponta si aminsitrilor lor in proportie mai mare decat ulterioara de dupa guvernarea lor.

soriniz  •  3 octombrie 2014, 9:14

Felicitari, Catalin ,felicitari Mirela ! Felicitari FBI fara de care sunt convins ca n-am fi aflat nimic despre oamenii care conduc din umbra Romania. Si cate alte „afaceri” de genul asta s-au mai derulat dar n-au ajuns la urechile OLAF sau FBI.
Cat despre baietii(si fetele)destepti/destepte care isi spun „eterni” le doresc puscarie eterna, pe masura raului facut. Din cauza lor dar si din cauza pasivitatii noastre am ajuns ca pensia medie sau salariul minim in Romania sa fie sub cosul lunar, ceea ce este o absurditate. Si nu, am un salariu decent, dar nu pot sa nu ma gandesc la oamenii care au muncit 40 de ani sau la cei care muncesc acum 8-9 ore pe zi si de-abia supravietuiesc de la o luna la alta. Oameni ca Udrea, Cocos, Pescariu, Bittner ,ministri coruppti au o grava infirmitate, n-au compasiune, n-au niciun criteriu moral, de fapt nu merita numele de oameni.

mihai231  •  3 octombrie 2014, 9:17

raspuns…domnului Florin…pai sigur ca daca este implicat un sportiv de talia lui Pescariu, trebuie sa se scrie, este sportiv sau nu?….daca colateral este implicata si Udrea….este alta treaba….raspuns lui Tolontan…in urma cu 12 ani lucram in cadrul unei directii a fiscului, am vorbit cu un director general judetean din cadrul fiscului atunci am vazut mizeriile care se fac in Romania si din punct de vedere al coruptiei si din punct de vedere politic, cum practic pentru a supravietui te obliga sa votezi un anumit partid, apoi lucrurile s-au schimbat au venit altii la conucerea tarii si si-au pus oamenii lor in frunte la tate niveluriile, eu am decis sa plec, unde?…unde vad cu ochii…departe sa mai vad ce se intampla in tara aia….pacat!…acum de ceva vreme tot stau si ma gandesc si la Udrea cum se plimba pe la toate televiziuniile si vrea sa fie votata, si cum vb….dupa cum vb, merita un loc acolo langa cei ajunsi inauntru pentru coruptie.

Nu i-ar fi rusine…ar trebui sa paleasca doar cand este o camera cu „ochii” pe dumneai, ar trebui sa isi dea demisia si sa iasa afara…declaratia dumneai cu:…”si jurnalisti sunt platiti din banii negri” o acuza!..

probabil a inceut sa i se faca friica si atunci incepe sa saboteze totul in jurul ei…dar ar trebui scuturata de DNA sa spuna daca stie care sunt ziaristii care sunt platiti din bani negrii..

poate este o minciuna, poate nu dar asta trebuie aflat de la dumneaei…daca este vinovata as vrea sa o vad in celula in care a stat si Nastase, nu simpatizez cu acesta din urma, cand il vad la TV mi se face greata, insa afacerile dumneaei au inceput pe timpul guvernarii PSD, cu atat mai mult denota circul ieftin care se face la televizor de actorii ce joaca prost din toate partidele politice.

Pana la urma indiferent de culoarea politica sunt mana in mana, cum spunea cineva:ei se fac ca se cearta la TV, iar nou ne toarna ca sunjt adversari politici, ca pe urma sa merga impreuna la primul bar si sa serveasca o cafea impreuna…si circul continua….

Adrian  •  3 octombrie 2014, 9:52

8, Florin: Esti copil? E campanie, articolele se scriu in conformitate.

PENSIONAR  •  3 octombrie 2014, 10:01

Asa faci avere fara munca, si devi muritor de foame dupa 45 ani munca.Asta e cea mai nedreapta societate din lume, din istorie.Legatura cu fotbalul este ca si in fotbal se practica, si cred ca se mai practica elemente mari de coruptie.

mihaela ciobanu  •  3 octombrie 2014, 10:04

Multumim pentru info, sinteza si conexiuni. Ii „tin pumnii” lui Kovesi pentru greaua misiune pe care o are, este cu adevarat un cutremur cu magnitudine 8 pe scena politica. Am lucrat cu unii dintre greii (pe partea de business) din dosar: tatomir, florica, gabriel marin etc. Lipsa lor de caracter si lacomia s-au insumat cu ale politicienilor si a rezultat o Romanie din care cei mai valorosi fug.

roomanul  •  3 octombrie 2014, 10:11

ce poti sa zici de femeile cinstite din politica romaneasca, Andrea paul Vass,Elena udrea sunt doua femei care stiu tot ce se intampla in politica romaneasca dar nu stiu ce fac soti lor. de asta nu pot sa il votez pe Iohanis pt ca,este implicat in cel mai mare compromis din istoria Romaniei. aducetiva aminte de vizita la basescu a lui iohanis si urmariti ce zice basescu,si osa va dati seama

Lite  •  3 octombrie 2014, 10:13

Urata tara mai avem, e irecuperabila, copii astora care fura acum vor fi bogatii de maine cu aceleasi metehne ca ale parintilor si invatati sa fure pentru a trai.

ion  •  3 octombrie 2014, 10:17

Catalin, spui ca sportivi sau mari campioni sunt folositi pentru trecerea unor sume peste granita. Cine este Pescariu??? A fost un jucator obscur, de duzina pe care nu stiu cine dracu il cunoaste peste granita. Pescariu e un nobody in lumea buna a tenisului. E clar ca acestui individ i s-a dat o baza sportiva si i s-au oferit avantaje pe alte criterii decat cele sportive. Simpatizant PSD dar juca si cu Cocos- Udrea…

Concluzia: banii nu au miros iar clasa politica 90% este o shleahta de hoti ordinari. Cand o vad pe Udrea ce debiteaza mi se face sila.

Aproape  •  3 octombrie 2014, 10:18

Cum adica Pescariu a primit baza de la guvernul Ponta?Cadou?Mostenire?Nu inteleg ..Mai plateste chirie?…Pentru mine e un mister total modul prin care niste neica-nimeni au tot felul de facilitati pentru simplul fapt ca fac parte din un anume partid.

Mi-e rau,fizic!

In fiecare zi sunt umilit de toti nomenclaturistii acestia care nu au frica de nimic.

Dar macar inca pot sa citesc in ziare si genul acesta de stire,cred ca dupa ce o sa fie ponta presedinte ne vom intoarce la perioada nastase…

Florin, dragutule  •  3 octombrie 2014, 10:25

Nimeni nu vrea s-o vada pe Udrea E. dupa gratii. Ea este un model: prin fortele proprii a facut studii de specialitate la institutii de prim rang, care au calificat-o pentru postul de consilier si, apoi, ministru. Este o capacitate in profesia sa. De fapt, nu stim care este aceasta si nu stim prin ce s-a remarcat vreodata in vietisoara ei in ceva, dar asta sunt detalii.

In acesti ani insa, sute de fete cu studii chiar la universitati de top din lume si de pe pamant, cu experienta si articole publicate in revistele care conteaza, n-au ajuns nici consiliere, nici ministru.

Desigur, nici asta n-are vreo legatura cu meritele sale. In rest, mai Florine, sigur ca vei schimba curand macazul, cand o sa vezi ca nu te alegi cu nimicutza pe acolo, la PMP.

Bocanci  •  3 octombrie 2014, 10:32

De ce pentru ziaristi Tiriac este ‘fostul mare tenisman’, iar Pescariu ‘de categorie usoara’. Ei au avut cariere asemanatoare: o perioada scurta in top 100, iar in restul timpului carau genti cu bani. Ca doar Tiriac nu s-a imbogatit din ciripit la Securitate.

vasile  •  3 octombrie 2014, 10:54

1.ok,astia au furat banii publici.sa fie obligati sa -i returneze si apoi la inchisoare cu ei .
2.ce garantie avem ca ceilalti decidenti, din trecut , prezent si viitor nu au procedat/vor proceda la fel? acuma tre sa iasa ponta presedinte, inteleg,dar daca si el si ai lui au furat sau vor fura si ei ? aceasta e intrebarea !

paul  •  3 octombrie 2014, 10:59

@9 Catalin Tolontan
Intr-un articol despre Pescariu:

-de 28 de ori este pomenit numele Pescariu
-de 17 ori Udrea.

Mi-ar fi placut sa fie un articol in care sa se vb mai putin de Udrea si mai mult de domnul Pescariu

Ioan  •  3 octombrie 2014, 11:09

Trebuie sa fii ori prost ori rau voitor sa nu vezi caracatita mafiota care ne conduce de 25 de ani… Ce se intampla la italieni e pistol cu apa, acolo statul lupta cu mafia , aici statul ESTE MAFIA!

frate  •  3 octombrie 2014, 11:12

Romania este bolnava si de aceea nu mai exista viitor in tara asta.

radu  •  3 octombrie 2014, 11:34

Dinu Pescariu este noul Rudel Obreja?
Cam se aseamana traseul banilor…

stormseeker  •  3 octombrie 2014, 11:42

Adevarul spus pe jumatate este mai periculos decit minciuna. Domnule Tolontan nu mai pacaliti pe nimeni (poate doar pe cei indoctrinati de A3). Cocos si compania sint niste mari escroci si asta e de notorietate. Dar itele afacerii merg la personaje mult mai „grele” personaje care fac parte din parlament sau din guvern. Si aici vad ca ocoliti cu eleganta unui balerin adevarul. Nu ma mira pentru ca remunerati de un salariu, imi permit sa spun, nesimtit, multi gazetari ar calca in picioare deontologia profesionala. Stim foarte bine ce magarii a facut Elena Udrea datorita investigatiilor dvs. Ceea ce deranjeaza insa este subiectivismul cu care tratati subiectele. Si la urma-urmei poate ar fi cazul sa respectati si profilul gazetei pentru ca totdeauna in preajma alegerilor parca inebuniti.

bucur  •  3 octombrie 2014, 11:58

Un „frumos„articol despre cum se fura bani in tara lui papura voda..si-atat.
Un stat mafiot,in care prostii muncesc tarandu-si viata de pe o zi pe alta, iar„eterni„jefuiesc in draci,convinsi fiind ca nimeni nu-si va arunca privirea acolo sus unde ei isi clocesc afacerile.
Avem suficiente momente in istorie cand poporul si-a facut singur dreptate,ca altfel….d-zeu cu mila.

Cătălin Tolontan  •  3 octombrie 2014, 12:00

avocat: va multumim, va rog dati-mi un mesaj pe catalin.tolontan@gsp.ro

Adrian  •  3 octombrie 2014, 12:12

„dar sa stiti ca din acesti bani negrii sint platiti si ziaristii care scriu despre coruptie”

Hai sa vedem cam ce zice Udrea aici:

1 Stiu ca sunt bani negri – normal toata lumea stie ca au fost sunt si vor fi bani negrii

2 Stiu ca sunt folositi la plata jurnalistilor – asta nu o poate sti cu certitudinea ce reiese din declaratie decat un om implicat in acest circuit al banilor negrii.

Dupa aceasta declaratie ar trebui saltata de catre DNA si pusa sa spuna care sunt ziaristii platiti din acesti bani negrii.
Apoi luati acesti jurnalisti si pusi sa spuna de la cine luau banii negrii . Am o banuiala ca daca se merge mai departe pe urma acestor bani se ajunge la persoana care a dorit sa santajeze acei jurnalisti patati prin fraza de mai sus.

RECUL 1  •  3 octombrie 2014, 12:25

DECI VOTATI UDREA CARE NU A FURAT!!!!!

sandz  •  3 octombrie 2014, 12:35

La puscarie cu,udrea care facea campanie electorala cu bani furati toti la zdup toti

serban  •  3 octombrie 2014, 12:49

Unde a disparut basescu de cateva zile. Nici la lansarea protejatei nu a fost….

GSP despre legăturile dintre Udrea-Cocoș și Pescariu în Afacerea Microsoft. Schema mitei-împrumut și ”Eternii” | România curată  •  3 octombrie 2014, 14:18

[…] cum au promis de ieri, jurnaliștii Mirela Neag și Cătălin Tolontan de la GSP, dezvăluie pe tolo.ro schema prin care banii din Afacerea Microsoft se întorceau la politicieni și grupul din jurul […]

Radu  •  3 octombrie 2014, 15:14

Ce ti-e si cu americanii astia. De cand face FBI ancheta ? Ca Basescu a fost sustinut de Udrea-Cocos non-stop si Basescu de americani non-stop. Ce interese or fi in spate vorba ofiterilor acoperiti „Numai Dumnezeu stie”:).

Milici  •  3 octombrie 2014, 15:20

Coana Nuţi a fost forţată să ia şpagă , fără voia ei , ea era concentrată 1.000 % pe politichie , altfel trăiam acum ca-n Grecia !
Ce să faci dacă la ea cânta Cocoşul ?
Cârcotaşii spun că şi-n politichie era orientată tot spre furăciuni ,
poate se mai programează pe la DNA , dacă are timp trimestrul ăsta !
Sau devine imună , mai ştii!

Dani  •  3 octombrie 2014, 15:43

Tolontane, de ce nu faci si o analiza a tuturor faradelegilor facute de familia Voiculescu si umilii sai slujitori din trustul „Intact”? Aaa! Am uitat, n-ai voie deoarece si gsp-ul e tot mosia lui Felix…
Intrucit Pescariu nu mai este jucator activ (ca adevarat tenisman n-a fost vreodata), acest „articol” nu se refera la sport. E rusinos sa te scalzi in mocirla partizanatului politic, ai grija sa nu ajungi precum Gadea ori Badea…
P.S.: Intr-adevar, itele afacerii duc la persoane influente din Guvern. Si aia cu siguranta apartin celeilalte parti a esicherului politic. Nimeni nu doreste sa sublinieze originea comuna a PSD si PDL si nici interesele comune ale acestor doua grupari infractionale denumite „partide”.

LEFTER POPESCU  •  3 octombrie 2014, 17:54

.
Domnule Tolontan ,

chiar daca tinta dvs. este cu totul alta, sper ca acum va iesi cu adevarat la iveala jaful la care a fost supusa aceasta tara in perioada 2001-2004.

– De fapt din 1990- 1996 cand prin metoda „MEBO” s-au privatizat „profiturile” de catre „smecheri” .

– Din 2001-2004, au trecut la etape superioare :

a- cea de a face afaceri cu banii statului

b- cea in care statul face afaceri cu mari concerne internationale prin tot felul de inginerii financiare in care banii ajungeau prin „prandarat” in conturile lor din strainataturi sau prin valize sau portbagaje bine captusite dar tot la fel de bine – necontrolate.

Toate acestea cand tara era sub regimul Iliescu iar guvernule erau conduse de Nicolae Vodcaroiu si Adrian Nastase. Atunci s-au dat cele mai mari tunuri, atunci jaful din aceasta tara a atins apogeul.

Cand Corneliu Vadim Tudor, o spunea cat il tineau bojocii ca Adrian Nastase in perioada in care a fost prim ministru a luat spagi si comisioane in valoare de 1.000.000.000 de euro – un miliard de euro-radeam de exagerarile sale . Iata ca adevarul nu-i departe de ceea ce spunea atunci „marele tribun”.

N-am sa spun ca sub guvernarea lui Tariceanu nu au continuat afacerile murdare …ca exemplu este cerinta sa in fata ministrului justitiei de la acea vreme- MONICA MACOVEI, de a nu se baga peste dosarul de sute de milioane de euro a lui Dinu Patriciu, iar pentru ca acesta a refuzat categoric – PREMIERUL i-a scris un bilet prietenesc presedintelui Basescu de A-L AJUTA in demersul sau de a-si salva prietenul . Si de la acesta a primit un refuz categoric, chiar daca nu a facut public gestul lui Calin Popescu Razgandeanu .

De fapt de la acest refuz Tariceanu si PSD-ul au inceput sa puna temelia primei suspendari a lui Basescu, simtind c-o baga pe maneca cu marinarul.

…cum de altfel nu voi spune ca sub guvernarea Boc au incetat afacerile murdare incepute in perioada lui Adrian Nastase, de aceea trebuie amintit un mare adevar.

I-am dat dreptate la vremea respectiva, fostului presedinte Constantinescu, care a spus la finalul mandatului sau, ca 1996 a castigat alegerile insa nu si puterea . Aceasta putere a ramas inca din 1989 in mainile si sub structurile conduse de Iliescu si Nastase , iar acestea traiesc si astazi.

Pe la inceputul primului sau mandat, Presedintele Basescu, l-a numit pe Constantinescu un presedinte slab ( asa il consider si eu acum )pentru ca nu a avut capacitatea sa distruga aceste structuri in mainile carora se afla aceasta tara. Iata ca si el cat este de POPEYE MARINARUL si pe cati a tras in tepe – a se citi , ajunsi la inchisoare – si-a dat seama cat de canceroasa de coruptie este acesta tara. Este de neimaginat cum au ajuns o mafie aflata la butoane sa se joace cu miliarde de euro dar si cu soarta a 20 de milioane de oameni.

Numai daca te gandesti ca anul acesta , sub guvernarea lui Ponta care a dat pomeni electorale fara numar, nu a mai facut o mica „pomana” si pentru copiii claselor I-a si a II-a cu un abecedar doar pentru ca cei mici nu pot vota . Insa timpul nu este trecut … Guvernul POANTA poate da o Ordonata de urgenta – specialitatea casei- in care toti elevii din clasele 1-12 vor vota…evident dupa ce abecedarele isi vor face aparitia.

Revenind la zile noastre , dl. PONTA si-a dat singur cu teslla in owwa ,cand afland ca in SUA se cerceteaza aceasta mare afacere „Microsoft” cu tesaturi necurate si in tara noastra , a sarit cu gura mare , precum o bitch, sa-l scoata ca vinovat pe Funeriu , incercand in acest mod sa aduca jaful in guvernarea Boc.

Mitomanul cu minte scurta – asa patesc cei care o tin din minciuna in minciuna – isi cam pierd mintile si nr. conturilor din banci dar si nr. caselor – a uitat de perioada 2001-2004 in care s-au pus la cale marile javuri, el isi incorda muschii prin guvernul Nastase ca sef de control al guvernului.

Acum incearca sa se apere spunand ca a ocupat aceasta functie doar pana in aprile 2004 insa mentorul sau, Adrian Intaiul, a avut grija sa-l numeasca intr-o alta functie cu mult mai importanta si mult mai bine remunerata unde la tinut la dospit .

Dar asa cum am spus, dorind sa loveasca in guvernarea Boc , nu numai ca si-a dat singur cu teslla in owwa, a dat-o bine si in owwale lui Nastase &co.

Sa vedem ce mare omleta va iesi la iveala daca Cocosul Ponta nu va iesi presesdintele tarii…altfel totul va fi musamalizat chiar cu riscul marginalizarii Romaniei, iar Funeriu va fi pedepsit pentru ca a pus camere de fimat( poate „Microsoft”) in toate clasele scolilor, pt ca elevii si profesorii sa nu mai poata copia sau ca a impus ca elevii care nu au reusit in doua sesiuni sa-si ia bacalaureatul sa nu mai poata urma o facultate.

Lorelay  •  3 octombrie 2014, 19:22

Aceeasi situatie cu nume mari si sonore este, a fost si la SALA POLIVALENTA „CLUBUL DAYMON”, terenurile de tenis facute din banii pulici sunt folosite de peste 10 ani de copiii fostului ministru tineret si sport , mister STANESCU,(ulterior magistrat procuror la ICCJ)si tot la sala polivalenta , inacelasi stil ca baza cutezatorii a trecut pt 45 de ani la SFINX EXPERIENCE- EDIFICIUL PATRIMONIU NATIONAL -„ARENELE ROMANE” , pt care plateau si platesc un pret de nimic ( desi fac concerte cu vedete internationale)…sub indicatia si matrapaslacurile ….MAFIOTULUI BOGDAN GHEORGHE FOST DIRESCTOR LA SALA POLIVALENTA, DEMIS DE LA STADIONUL NATIONAL, -PT JAFURILE DE LA „GALA HAGI” , A CONTINUAT JAFURILE LA SALA POLIVALENTA ..SI???NIMENI SI NIMIC NU FACE NIMIC, EL ISI VEDE LINISTIT DE AFACERILE DIN BANII FURATI , PRIN FIRMA 3GTRANS SRL…CAND VA PCIPATI SI DE EL???

rise and shine  •  3 octombrie 2014, 19:22

Toate „drumurile” duc spre Ponta, care a fost avocatul lui Cocos, si sinte multe alte conectii intre cei doi.

Broscuţa Oac  •  3 octombrie 2014, 20:09

În decembrie 2013 guvernul Ponta ”decide să i-o dea”??
Păi Pescariu nu ocupa deja baza de ani de zile? Ce să-i mai ”dea” Ponta?

mrsilk  •  3 octombrie 2014, 20:26

Ponta face la comanda lui Nastase absolut totul.Plateste notele de plata din timpul guvernarii Nastase !
Este complice la toate furturile acestei gasti de mafioti !

Legionarul  •  3 octombrie 2014, 20:26

Domnulr=e Tolontan sef suprem al GSP va rugam sincer sa ne spuneti si noua cand ne veti scrie asrticole despre cele 7 case ale lui Pomta din declaratiile de avere ale lui si ale lui Daciana Sarbu , cum au fost obtinute si din ce venit pana a fi prim ministru ???

kelemen levente  •  3 octombrie 2014, 21:22

Buna seara
Daca cumva gasiti ruta banilor Dl Cocos si gasiti niste transferuri de bani atunci mai mult ca sigur sunt in Dubai,si probabil au fost scosi de prietenul lui care sta acolo de cativa ani buni.
Dl Tolontan ca si o judecata pentru acesti oameni care au furat tara, nu ar trebui adaugate acuzatii anume:lipsa spitale,infrastructura,nivel de trai…..eu as adauga saracia a cate 10000 de romani pentru fiecare Destept si as condamna la moarte ca altfel nu se opreste jaful din Romania…..Cum zice Dl Tiriac de aici s-au furat Trillioane
Va multumesc

anti jhigodii  •  3 octombrie 2014, 23:32

@43 : cred ca esti in ceata. Poate ora tarzie sa fie de vina. Daca stai pe proprietatea cuiva nu inseamna ca esti si proprietar, poti sta cu chirie. Mergi la viorel, ca-ti explica el.

ursu  •  4 octombrie 2014, 22:24

„Din motive neclarificate, nu s-a întîmplat nimic în materie de recuperare a bazei pe timpul guvernelor Tăriceanu și Boc.”
Asa incheiati articolul, ar fi bine sa precizati faptul ca d-na ministru Andronescu a semnat Actul aditional prin care prelungeste valabilitatea contractului-cu f multi ani si chiria neschimbata, document de care nu se stia(nici doamna nu stia!!!), a aparut in instanta care l-a validat. Era normal ca actiunea sa fie retrasa

Milici  •  5 octombrie 2014, 11:00

Întrebare de 50 de puncte plus o călătorie moca cu trotineta în Cehoslovacia , chiar dacă s-a desfiinţat : de ce nu sunt încă arestaţi Cocoş şi Pescariu , oare ca să şteargă urmele care trebuie ?

Despre săptămână | Alex Constantin  •  5 octombrie 2014, 18:50

[…] de studenți. |wink:wink| – Eh… # link  – Tu cu cine faci imprumităƒing? # link – Politicienii folosesc un alt tip de torrente și stau la seed cât e nevoie # link & # […]

Comentează