Ziua cîrtiței: breșa de securitate din DNA

UPDATE: O critică la adresa articolului din partea lui Dan Turturică, pe care v-o recomand, chiar dacă nu sînt de acord decît cu unele aspecte din ea. Pînă la urmă, important e cum ne comportăm cînd nu sîntem de acord unii cu ceilalți, că atunci cînd sîntem de acord, totul e simplu.

vineri, 24 octombrie 2014, 7:18

UPDATE: O critică la adresa articolului din partea lui Dan Turturică, pe care v-o recomand, chiar dacă nu sînt de acord decît cu unele aspecte din ea. Pînă la urmă, important e cum ne comportăm cînd nu sîntem de acord unii cu ceilalți, că atunci cînd sîntem de acord, totul e simplu.

Plecarea în bloc a procurorului Alexandru și a celor doi ofițeri judiciari, Gheorghe și Morari, nu este legată de Gala Bute, susțin mai multe surse, ci de ”cîrtița” din DNA prin care la Viorel Hrebenciuc au ajuns informații legate de urmărirea sa

de Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan

Ce începe bine se termină rău. Ce începe cu vase de WC se termină și mai rău.

În februarie 2006, Adrian Năstase plîngea într-un birou din DNA, unde îi zîmbeau încrezători procurorul Alexandru și ofițerul judiciar Morari.

În septembrie 2014, Mariana Alexandru părăsea biroul din DNA cu lacrimi în ochi, însoțită, la cîteva zile, de ofițerii judiciari Constantin Morari și Gabriel Gheorghe.

Între cele două date s-a închis o lume.

„Procurorul lui Băsescu”

Acum 9 ani, cînd DNA investiga afacerile lui Adrian Năstase cu importuri chinezești, procurorul Mariana Alexandru era privită drept „omul lui Traian Băsescu”. Printre bideuri și brazi de Crăciun sosiți de la Beijing în containere, primul care a caracterizat-o astfel pe Alexandru a fost chiar Năstase.

„A fost o mizerie și pot să vă spun că procurorul care m-a chemat prima dată la audieri avea în birou, pe perete, toate volumele din Dosarul Flota – era Mariana Alexandru. Iar la al doilea termen la care m-au chemat acolo, deja dispăruseră dosarele Flota și începuseră să se adune dosarele mele”, povestește fostul prim-ministru pentru siteul lumeajustitiei.ro.

Cazul a dus la condamnarea lui Adrian Năstase la 4 ani de închisoare cu executare și a primit numele public de „Dosarul Zambaccian”. În DNA, procesul se numește și acum „Primul Năstase”, adică primul dosar întocmit vreodată în România unui fost premier.

Îi este atribuit Marianei Alexandru, chiar dacă, pe parcursul anilor pînă la sentința definitivă din 6 ianuarie 2014, cazul a fost preluat de alți procurori, rechizitoriul fiind întocmit de Lucian Papici.

„Mitică” Iliescu îi dă informații lui Hrebenciuc

Pentru Alexandru au urmat alte zeci de dosare. O altă lovitură recepționată de PSD a fost „cazul Voicu”, început în decembrie 2009. Magistratul a dovedit în fața instanței o rețea de intervenție în justiție.

Patru ani mai tîrziu, capul acesteia, fostul senator PSD Cătălin Voicu, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare.

Ce răsturnare de destin! În acest moment, cel puțin un om dintre inspectorii judiciari cu care Alexandru a lucrat la aceste cazuri este suspectat că a fost „cîrtița” unui alt broker de informații din justiție: Dumitru Iliescu.

Procurorii susțin că fostul șef SPP Iliescu ar fi primit, din interiorul DNA, confirmarea mandatului de urmărire telefonică pe numele lui Viorel Hrebenciuc și că i-ar fi spus asta celui interceptat.

Tot ea i-a trimis în instanță pe Ridzi și pe Florin Popescu

În același timp cu „dosarul Voicu”, Mariana Alexandru instrumentase începînd cu 2009 dosarul Monica Ridzi, obținînd singura condamnare, chiar dacă nedefinitivă, a unui fost ministru PD-L și nume apropiat de Traian Băsescu.

Mai mult, în 2014, Mariana Alexandru îl trimite în judecată pe Florin Popescu, baronul PMP de Dîmbovița și cel care urma să deschidă lista europarlamentară a „partidului prezidențial”.

Harta dosarelor arată, în cazul lui Alexandru, că loialitățile politice sînt improbabile. Și ce s-a întîmplat, totuși?

Misterul pensionării lui Alexandru

În septembrie 2014, Alexandru se pensionează subit, în pline cercetări în dosarul Galei Bute.

Credincioși ideii că decît să spunem o poveste frumoasă, mai bine scriem adevărul, nu ne-am adăugat ideii aproape generale că îndepărtarea magistratului e un semn că DNA s-ar fi apropiat prea tare de Udrea. Am scris că nu știm și că cercetăm.

Sigur că oamenii au crezut că Alexandru a fost îndepărtată ca să nu ajungă la Elena Udrea, pentru că publicul merge pe varianta cea mai apropiată de ceea ce vrea să creadă și nu poate fi judecat nimeni pentru asta. E un mecanism al minții umane.

Cheia de la fișet

Acum însă, avem informații noi. Din mai multe surse, două din interiorul DNA și una din Guvern, rezultă că omul la care se referă Iliescu în discuțiile înregistrate cu Hrebenciuc ar fi un ofițer judiciar care lucra cu Mariana Alexandru.

Asta nu e o revelație absolută. Versiunea a fost sugerată acum cîteva zile, fără să avanseze nici un nume, de către Dan Turturică, redactorul șef de la „România liberă”, pe pagina sa de facebook.

Din stenogramele apărute pînă acum rezultă că ofițerul judiciar „cîrtiță” se ferea de procuror, care nu i-ar fi dat acces la un caz al lui Viorel Hrebenciuc pentru că ar fi știut că există o apropiere între ofițer și Dumitru Iliescu. Dar „cîrtița” avea acces la fișetul cu dosare, procurorul lăsîndu-i cheia, acesta fiind modul lor licit și clasic de lucru.

Nu e evidentă participarea procurorului Alexandru la scurgerea de informații. Din stenogramele existente transpare mai degrabă neimplicarea sa, dedusă din faptul că ei o evitau pe Alexandru și nu doreau să-i stîrnească bănuielile că s-ar interesa de mandatului de ascultare al lui Hrebenciuc.

Dar nu se știe însă dacă DNA a lăsat să ajungă la public tot ce are despre breșa de securitate din interiorul instituției.

Căsătorit cu o rudă a lui „Mitică” Iliescu

Ce am aflat noi? Ofițerul judiciar respectiv ar fi căsătorit cu o nepoată a lui Dumitru Iliescu, lucru pe care procurorul l-ar fi știut și de aceea nu i-a repartizat dosarul cu Hrebenciuc. Nu e clar care dosar cu Hrebenciuc, pentru că spectaculosul caz „Retrocedările” a fost cercetat în ultima perioadă la Brașov și nu avea de ce să fie în fișetul lui Alexandru în august 2014. ”Retrocedările” ar fi fost urgentat la intervenția Codruței Kovesi, după ce fusese tergiversat mai multă vreme.

Aceeași soartă a avut-o și dosarul Galei Bute. Practic, el a fost dezgropat tot la cererea lui Kovesi, iar Mariana Alexandru a fost cea care în decembrie 2013 a scos la iveală mușamalizarea anterioară a dosarului. Într-un referat, Alexandru a numit „nelegală” soluția de pînă atunci a DNA, cea în care toți oamenii de la ministerul Elenei Udrea scăpau neatinși.

Retrezirea Galei Bute

Nu e nici un secret că doar campania îndelungă a Gazetei, care a publicat pe tot parcursul anilor 2012 și 2013 date pe care procurorii nu le aveau sau nu le luau în considerare, a dus la redeschiderea cazului în decembrie 2013.

Ce s-a întîmplat apoi e alt mister. A trecut aproape încă un an de la redeschidere și, potrivit unor informații care ne-au parvenit după plecarea procurorului, nici Mariana Alexandru n-a mișcat semnificativ dosarul Galei Bute. „A luat doar trei declarații de martori, din care una singură semnată”, spune o voce din DNA.

Aceste date se bat cap în cap cu altele pe care le-a avut ziarul, acelea că dosarul înainta. Ne lipsesc certitudinile despre ritmul în care a fost cercetat dosarul. Fapt e că Elena Udrea n-a fost audiată în acest caz la DNA, conform propriilor mărturii.

După plecarea Marianei Alexandru, cazul Gala Bute a rămas la Ana Dana, procuror în dosarul lui Radu Mazăre, ajutată de unul dintre magistrații care cercetau gala de box profesionist și înainte.

Trei plecați la interval de cîteva zile

Indiferent însă cum au stat lucrurile în cazul Galei Bute, nu tergiversarea dosarului banilor turismului din box ar fi provocat plecarea în bloc a procurorului Alexandru, 2 septembrie 2014, și a ofițerilor judiciari Gheorghe și Morari, 5, respectiv 4 septembrie 2014.

captura

Motivul principal ar fi fost breșa de securitate din cazul informațiilor către Viorel Hrebenciuc.

Laura Kovesi s-a trezit pusă în fața unor înregistrări făcute de SRI, în care aceste legături apăreau ca evidente. Un urmărit penal intra în posesia unor informații din dosarul care-l priveau!

Cunoștința din DNA

„Există date potrivit cărora Ion Alexandru, soțul Marianei Alexandru și șeful Secției Militare de la DNA, s-ar retrage și el la finalul acestui an. De fapt, vechea cunoștință a lui Dumitru Iliescu ar fi Ion Alexandru, și nu Mariana Alexandru! Cei trei care pînă acum au părăsit DNA au făcut-o după cazul Dumitru Iliescu – Viorel Hrebenciuc”, susține pentru ziar o sursă din mediile guvernamentale. Nu Ion Alexandru ar fi furnizat informațiile, insistă sursa, dar pe el l-ar fi cunoscut Dumitru Iliescu.

Într-o discuție cu Sorina Matei la B1TV, Iliescu recunoștea, din toate acuzele procurorilor, doar două întîlniri cu un procuror militar din DNA. Nu l-a numit pe magistrat și a spus că întîlnirile n-au avut legătură cu Hrebenciuc.

„N-a luat nici o jumătate de foaie cu ea”

Despărțirea Marianei Alexandru de DNA a avut gradul său de patetism. Nimeni din instituție n-a înghițit povestea pensionării la 53 de ani a unuia dintre cei mai eficienţi procurori și a plecării altor doi oameni cu care lucra predilect, în dosare a căror rezolvare a provocat o rezonanță publică specială.

Practic, ea a plecat la 11 luni de la mitingul cîtorva zeci de bucureșteni în fața DNA pentru apărarea sa și a fostului său șef, Lucian Papici. La rîndul său, în octombrie 2013, Ambasada SUA a încurajat rămînerea procurorului Alexandru în noua structură de conducere a DNA. Pentru ca acum magistrata să dispară fără explicații.

Ultima întrevedere a durat peste trei ore. În acest timp, în biroul său, magistratul a predat toate dosarele. „Au fost de față trei procurori și șeful de secție Claudiu Dumitrescu. Alexandru n-a plecat cu nici un capăt de ață, cu nici o jumătate de foaie. Avea lacrimi în ochi„, spune o sursă.

În acest moment, avem o informație, dar nu deținem dubla confirmare a numelui „cîrtiței” dintre cei doi ofițeri judiciari și am preferat să nu nominalizăm pe nici unul dintre ei. Unele surse susțin că el cooperează deja cu anchetatorii.

Solicitată repetat de ziar, Mariana Alexandru nu a putut fi contactată ca să ofere perspectiva sa asupra derulării evenimentelor.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

doru  •  24 octombrie 2014, 19:46

Tolo,te rog raspunde mi la intrebarea care framanta multi din colegii mei si prietenii mei:ce putem sa ne facem daca iese Ponta presedinte????…toti vorbesc de emigrare..io is f speriat de ipoteza asta..

giovanni  •  24 octombrie 2014, 19:59

tolo draga sau draga tolo nu-i asa ca toate sforile le trage suspendatu si acum//?…NU-I ASA CA ASTA DEMONSTREAZA CAT DE DEPENDENTA DE base ESTE TANTI JUSTITIA?…VINO PONTA ..TU ESTI SINGURUL CARE POATE DEBASIFICA SI TARA SI JUSTITIA

mai conteaza?  •  24 octombrie 2014, 19:59

Dna Ridzi a trecut la PSD ? Parca si dna Placinta tot la PSD trecuse .

Cum de nu trecem si noi-aici, te-am inclus si pe tine ,draga Tolo, la PSD ?

Sau nu avem profilul moral ?

pepeman  •  24 octombrie 2014, 20:04

Păi, ăntre cei doi judicierași căsătoriți cu nepoata iliescului, io zic să dăm cu banul, că tot e cea mai populară mișcare în justiția tip rom.

cotizo  •  24 octombrie 2014, 20:09

Simplu te duci la basescu pe mosie la Nana.Acolo nu o sa aiba Ponta ce iti face.Poti sa ii mulgi caprele,poti sa ii dai de mancare la boi si vaci ,etc.

ockiu  •  24 octombrie 2014, 20:11

da cartita aia de trimitea mail-uri la evz (evident de pe mail-ul institutiei) cand pleaca?

ionut  •  24 octombrie 2014, 20:18

Salut Catalin,

Revin cu o intrebare: vei realiza si anul acesta celebrele interviuri cu candidatii la prezidentiale (cel putin inainte de turul doi)?

Ai lansat asemenea invitatii? le vor onora candidatii?

Le asteptam.

Merci.

PS: referitor la cele de mai sus(articolul tau), intotdeauna este bine sa nu tragi concluzii pripite imediat ce vezi intamplarile, ci sa dispara fumul, iar lucrurile sa se aseze.

Cătălin Tolontan  •  24 octombrie 2014, 20:39

3, mai conteaza?: da, imi aduc aminte cum spunea ridzi in 2009 ca e o investigatie comandata de PSD care mi-a propus un post de secretar de stat 🙂

Vorba ta, si noi, ziaristii, si voi, cititorii, sintem tot aici, iar ei si-au schimbat partidele si de cite trei ori in 5 ani.

7, ionut: ma gindesc la asta.

Eu  •  24 octombrie 2014, 20:40

Tolo man, poti mai mult dar nu te lasa `cartita` din tine. Oare vei inceta vreodata sa-ti indrepti coloana si sa nu mai fii pres????

florin.b  •  24 octombrie 2014, 20:51

Doru tata, uite ce propun eu, daca tot esti asa de speriat ca iese Ponta, data tu esti foarte speriat si te gandesti sa emigrezi eu iti propun ceva.Uite ce, hai sa-l „ungem” pe Basescu presdinte pe viata, hai sa desfiintam toate partidele, cu exceptia celor de la PMP, hai sa inchidem putina presa care nu s-a facut pres in fata lui de-a lungul anilor,si uite asa, procedant foarte democratic, vom reusi sa te convingem sa nu pleci ..E bine asa ?
Apropo, dl Tolontan, nici un cuvant despre cum prea-cinstitii procurori au ridicat , ca pe vremea lui DEj , oamenii din case in miezul noptii ? E democratic asa ?

Ziua cîrtiței: breșa de securitate din DNA | România curată  •  24 octombrie 2014, 20:59

[…] Plecarea în bloc a procurorului Alexandru și a celor doi ofițeri judiciari, Gheorghe și Morari, nu este legată de Gala Bute, susțin mai multe surse, ci de ”cîrtița” din DNA prin care la Viorel Hrebenciuc au ajuns informații legate de urmărirea sa (tolo.ro) […]

dan  •  24 octombrie 2014, 21:27

La o prima citire pare incurcata treaba, dar dupa ce se aseaza informatiile incepi sa vezi lucrurile mai clar. Procuroarea cu Gala Bute a fost prinsa in manevrele PSD si asa tabara de la Cotroceni a avut ocazia sa o trimita la plimbare… Articolul, o frantura din ce se intampla la DNA. Bravo!

dan  •  24 octombrie 2014, 21:28

Am uitat ceva. Noi cu cine votam?

mihai  •  24 octombrie 2014, 22:18

Ce am zis si la un articol precedent…pleaca din DNA exact oamenii cu mustele pe caciula. Cei corecti si pusi pe treaba nu au de ce sa plece.
Evident ca rotitele astea merg acum asa bine pentru ca partenerii romaniei vor sa arate romanilor care sunt hotii. Votul efectiv in urna nu il putem baga decat noi. Acum daca in pofida tuturor acestor miscari…noi tot niste hoti pesedisti votam…asta este. Dar mai clar decat acum nu cred ca s-a mai intamplat vreodata sa se arate hotia in stare pura.
In functie de votul din primul tur…daca ponta va lua ingrijorator de multe voturi…nu ar fi exclus sa il vedem si arestat inainte de turul 2.

B0rg  •  24 octombrie 2014, 22:46

O constatare obiectiva: din ultimele 6 articole publcate pe blogul sefului Gsp, doar unul este despre sport.Restul de 5 sumt despre campania electorala si dezpre eterna si fascinanta justitie romana

sandu  •  24 octombrie 2014, 23:16

Nu te lasa si developeaza in continuare ceea ce se intampla in una dintre cele mai importante institutii ale statutului. Presa trebuie sa slujeasca publicului…

Cătălin Tolontan  •  24 octombrie 2014, 23:38

16, sandu: nu ne oprim, e treaba noastra sa facem asta

Florin  •  24 octombrie 2014, 23:49

Catalin, toata stima pentru tine, dar, sincer, parca te-ai lasat total de sport si scrii doar despre politica, dna si diicot, etc…
Mai scrie si despre sport, ca asta este un ziar de sport, iar la tine scrie ” Catalin Tolontan – jurnalist gsp ( gazeta sporturilor). Sau macar schimba si scoate gsp-ul de acolo 😉

Alex  •  24 octombrie 2014, 23:51

Ce atata tam tam si cu justitia asta controlata de basescu…ce vremuri bune erau inainte de 2004 cand se incropea cate un dosar de ochii prostimii si i se dadea NUP inainte de a fi terminat. Ho hoooo ce vremuri bune, se putea fura in voie fara ca se gandeasca cineva ca niste hoti precum voiculescu, nastase, hrebenciuc, becali si multi altii vor ajunge infundati in puscarii sau ca vor fi judecati!!! Au crezut ca-s nemuritori, si daca justitia e controlata de cineva nu ne ramane decat sa-i multumim acelui cineva, indiferent cine o fi, faptul ca am vazut aceste persoane incatusate reprezinta cel mai de pret bun castigat dupa revolutie.

cristian  •  24 octombrie 2014, 23:53

Sincer nu va inteleg.Ce cautati dumneavoastra in politica? V-am considerat un om cinstit si onest. Oare nu stiti ca peste tot in lume cel mai mare hot este statul prin reprezentatii sai politicienii.Cind mergem la vot votam pe cel care va fura mai putin.Singurile noastre placeri care ne-au ramas printre care si sportul sint si ele furate, evident de catre politic.Eu am trecut de 60 de ani si am calatorit cam peste tot si va pot spune ca peste tot este asa.Independenta justitiei cind vine vorba de stat este o pacaleala.Daca un politician fura si banii se duc la partid atunci statul cistiga. BINE INDIFERENT DE SITUATIE STATUL CISTIGA.

marian0904  •  25 octombrie 2014, 5:04

Tolontane, vorbesti de bresa de securitate din DNA. Dar informatiile pe care le tot dai sau stenogramele care apar prin presa basista nu inseamna tot bresa de securitate? Daca e cu voie de la procuror treaba e in regula?

Imi confirmi ca Ridzi e inca bine-merci. Tata Base nu a dat ordin de condamnare definitiva. Baga alta marfa, poate o pierdem pe Ridzi din vedere.

Totusi, de ce a plecat Alexandru din DNA? Zici ca-i umbla ofiterul prin dosare. Nu tine! Ofiterii sunt la mana procurorului in privinta accesului la dosar sau la parti (file) din dosar.

Intrebare: de ce e arestat Andrei Hrebenciuc, iar „cartita”, Dumitru Iliescu si „printul” Paul nu? De fapt se confirma ca primul vizat in dosar e Viorel Hrebenciuc si ca, foarte posibil, Dumitru Iliescu e agentul provocator.

Mihai  •  25 octombrie 2014, 6:06

Eu cred ca si oamenii care lucreaza in DNA iti urmaresc cu interes postarile de pe blog.

Felicitari pentru aceste articole. Nu oricine are informatii si curajul sa scrie aceste lucruri

Cătălin Tolontan  •  25 octombrie 2014, 7:31

21, marian0904: chiar crezi ca o menajam pe Ridzi? Dosarul Ridzi a aparut nu din vointa DNA, ci pentru ca ziaristii au adus cazul in atentia publica. Abia apoi l-a facut DNA.

La fel si Gala Bute. N-a fost ingropat pentru ca am continuat sa scriem despre el. DNA l-ar fi ingropat, e chiar afirmatia conducerii DNA, care a spus asta in referatul lui ALexandru. Tocmai de aceea pare ciudat ca insasi Alexandru ar fi tergiversat apoi dosarul. In fine, vom vedea in timp cum stau lucrurile.

Cit despre ipoteza ca Dumitru Iliescu e „unealta, luam si asta in calcul. Ar putea ca el sa contribuie la compromiterea celor trei din echipa Alexandru, dar nu exista suficiente informatii in acest sens pina acum.

Oricum ar fi insa, nu Iliescu a facut aranjamentele de plati in numele lui Hrebenciuc, nu el s-a intilnit cu cei care urmau sa primeasca terenurile, etc.

Klaus  •  25 octombrie 2014, 7:56

Ati putea cerceta cum a reusit gen.Iliescu sa reconstituie un drept de proprietate pe undeva prin Moldova, fix pe malul lacului Straulesti? Poate ca-i era dator lui Hrebe.

Cristian  •  25 octombrie 2014, 9:06

Citind articolul tau , cel mai grav lucru mi se pare interventia Codrutei Kovesi pentru urgentarea anumitor „lucrari”.””-”Retrocedările” ar fi fost urgentat la intervenția Codruței Kovesi, după ce fusese tergiversat mai multă vreme.-„” Ceea ce reiese de aici este faptul ca asa cum poate urgenta niste „lucrari” , la fel poate intarzia anumite dosare deranjante pentru oamenii pe care ii protejeaza. Nu ?

@ Doru  •  25 octombrie 2014, 9:08

Cat a fost basescu mare sef si a facut si provocat atatea nedreptati, nu te-ai mai gandit la emigrare? Ia gandeste-te putin la aspectul asta, inainte de a abera pe net.

rapidist de cand ma stiu  •  25 octombrie 2014, 9:18

Draga Tolo,imi pare rau sa-ti spun dar tot inocent ai ramas! Tu nu vezi cum,,lucreaza”astia de la DNA? Ai ,,sapat”tu,si colegii tai,la gala Bute(bravo) si cand ati ajuns langa ,,doamna” ce s-a intamplat cu ,,independentii”de la DNA?

Au aruncat pe piata alte dosare,culmea,TOATE cu cei de la PSD,nu usi de Biserica nici ei,si cand? In CAMPANIA ELECTORALA !

Si tu vrei sa ne convingi sa avem incredere in ,,justitia independenta”!Astia fac politica mai ceva ca politicienii din partide! Uita-te la sondajele de opinie facute de TOATE casele de sondare si-o sa vezi acolo ,,increderea”noastra in Justitie!

Asta-i cruntul adevar dupa 10 ani de ,,basism”! Mare pacat!

Cătălin Tolontan  •  25 octombrie 2014, 9:51

27, rapidist de cind ma stiu: sintem intr-o situatie interesanta.

Pe de o parte, cind incepeam, impreuna cu colegii mei, cazurile loteria (2002), dosarul transferurilor (2006) sau ridzi (2009), ca sa vorbesc doar despre cele finalizate prin condamnari, toata lumea ne lua peste picior spunindu-ne ca justitia nu va face nimic. Atunci spuneam sa avem incredere in justitie. Cu 12 ani in urma!

Pe de alta parte, acum, daca sublinem ca DNA tergiverseaza de doi ani si jumatate dosarul Galei Bute ni se spune ca presam DNA. Adica o face chiar presedintele tarii, ca sa nu o mai cotim. Traian Basescu greseste in chestiunea asta si nu ne impresioneaza deloc atacurile lui.

Cam asta e meseria de jurnalist si, fara controverse, nu se ajunge la adevar si la cunoastere. Asta inseamna inclusiv faptul ca voi ne reprosati ca sustinem justitia neconditionat. Ideea da, o sustinem, oamenii, numai in functie de faptele lor.

Mihai  •  25 octombrie 2014, 9:59

De ce scrie Tolo despre politica mai mult decat despre sport?
Si-a pastrat de-a lungul timpului o spoiala de echidistanta iar pentru unii, naivi, chiar pozeaza in formator de opinie. „uite dom’le ce bine le zice Tolo! Bravo dom’le!”(un soi de bucurie comunista impotriva burgheziei). Din aceasta postura este foarte usor sa influentezi publicul care, fie vorba intre noi, nu se afla la un nivel superior de intelegere a realitatilor.
Iar in privinta problemelor din justitie, sa privim lucrurile astfel: Tolontan nu face altceva decat sa transforme o infractiune de drept comun(m-as mira ca respectivele cartite sa fi facut totul gratis sau pentru partid) intr-un basm(Petre Ispirescu era mic copil) cu iz de teoria conspiratiei.
Scriai atat de frumos despre sport Cataline…

dinamovist  •  25 octombrie 2014, 10:14

Imi place cand vad ca mai sunt jurnalisti in cautare de adevar. Majoritatea prezinta ceea ce primesc de la altii sau sunt prea partinitori ca sa te increzi in ei. Cand esti prea de-o parte sau alta iti pierzi echilibrul in fata publicului.

Iar la voi constat ca luciditatea a castigat.

Bravo!

Cătălin Tolontan. Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul DNA | Pitesti-Life.ro  •  25 octombrie 2014, 10:20

[…] Plecarea în bloc procurorului Alexandru și a celor doi ofițeri judiciari, Gheorghe și Morari, nu este legată de Gala Bute, susțin mai multe surse, ci de ”cîrtița” din DNA prin care la Viorel Hrebenciuc au ajuns informații legate de urmărirea sa, scriu Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Marius Mărgărit, pe tolo.ro.  […]

pui de leu  •  25 octombrie 2014, 10:28

Draga Catalin, o rugaminte: poti completa articolul cu informatia ca unul din cei mentionati in tabelul de mai sus (Manolachi Dan Emil) a fost condamnat la 6 ani si 8 luni acum 3 zile. Pentru, ghici ce? cartita la dna…. cu el inseamna ca acum sant 2 cartite…. google it!

fotbal  •  25 octombrie 2014, 11:15

sa ne jucam un pic? „…..îndepărtarea magistratului e un semn că DNA s-ar fi apropiat prea tare de Udrea.
a)….îndepărtarea magistratului e un semn că DNA nu s-ar apropia prea tare de Udrea.
b)…retragerea magistratului e un semn că DNA s-ar fi apropiat prea tare de Udrea.
personal, cred ca doamna procuror nu e chiar o victima.
chestiunea cu bresa in insitutie e de cand haul

Cătălin Tolontan. Dezvăluiri cutremurătoare din interiorul DNA | AM Press  •  25 octombrie 2014, 11:38

[…] informații legate de urmărirea sa, scriu Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Marius Mărgărit, pe tolo.ro. Ce începe bine se termină rău. Ce începe cu vase de WC se termină și mai rău. În februarie […]

liviuioan  •  25 octombrie 2014, 20:13

Draga domnule TOLONTAN–in unele cazuri–CARTITELE –se prind–se reseteaza si e ca NOUA .

Mihai  •  25 octombrie 2014, 23:10

Deoarece comentariul meu mai recent a fost „editat”, in sensul ca a fost stearsa propozitia referitoare la „acoperit”, consider ca aici nu te poti exprima liber si, in consecinta, avand in vedere „statul de drept”, voi renunta la a mai citi site-ul tolo.ro.
Un cititor dezamagit.

gigel  •  25 octombrie 2014, 23:38

Va felicit pentru ca mergeti pe drumul informatiilor obtinute si nu pe unul directionat de oameni cu interese. Si DNA trebuie monitorizat pentru ca nu sunt numai ingeri acolo…

Ziua cîrtiței: breșa de securitate din DNA | Lupul Dacic  •  26 octombrie 2014, 8:17

[…] Tolo.ro […]

Catalin  •  26 octombrie 2014, 8:35

Scurgeri de informații nu sunt lăsate la voia întâmplării intr-un sistem cu risc ridicat de securitate (ca e vorba unul IT sau birocratic) . Pe lângă accesul limitat, mai exista și alte metode: „honey pot”-uri sau monitorizarea a punctelor slabe.

Honey-pot-ul este de obicei o „vulnerabilitate” lasata in mod voit pentru a prinde „doritorii” de a intra.

Daca exista o mica „suspiciune” ea nu se va bloca ci se va duce pana la capat, altfel risti sa gaseasca alta cale de intrare. Procurorul a lasat acces la fiset fie intr-un mod controlat pentru a se vedea ce se intampla (nu el personal, ci DNA-ul) , fie din neglijenta fie din complicitate.

De urmarit caci e clar ca lucrurile nu sunt mereu asa cum par.

Stevie G.  •  26 octombrie 2014, 10:13

Cataline pt mine ai fost ziaristul sportiv nr 1. Observ insa, ca ai devenit portavocea unei institutii lipsite de credibilitate atat timp cat aceasta institutie trimite in instanta numai jucatori dintr-o anumita parte a ringului.

Nu te-am crezut cand ne-ai spus ca institutia respectiva va livra marfa si despre cei din coltul opus; azi vii si ne spui ca lucrul asta se intampla tot din cauza celor din partea stanga a ringului.
E prea mult pt noi…chiar subestimezi intr-un mod grobian inteligenta cititorilor tai.

Semnat: unul care nu-ti va mai citi articolele, dar pentru care cititul formatului fizic al Gazetei pe o banca din parc va ramane una din bucuriile frumoase ale vietii

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2014, 15:19

40, stevie G: va multumesc pentru ca cititi Gazeta! Ca nu ma veti mai citi pe mine, nu e o pierdere pentru dumneavoastra atit de mare. Important e sportul.

36: Mihai: da, asa e, pe acest blog se elimina calomniile. Puteti spune ca Tolontan sau oricine altcineva e modest intelectual, dar nu puteti spune ca fura.

Mihai  •  26 octombrie 2014, 16:48

1. Eu nu am spus despre nimeni ca este modest intelectual. Eu ma refeream la nivelul de inteligenta al publicului larg. Cum ar putea fi un nivel ridicat cand voi, presa sau media in general, sustineti numai non-valorile acestei tari, cand la TV nu poti urmari decat ce a mai facut Beyonce de Romania, amanta lui Guta, sau alte nevertebrate de acest fel.
2. In privinta cuvantului „acoperit” care te-a deranjat atat de tare incat te-ai apucat gospodareste sa stergi ceea ce nu-ti convine, eu nu apreciez ca am calomniat pe nimeni. Ba din contra! Dar, ma rog, chiar nu am asteptam ca tu, un ziarist care te-ai luptat pentru libertatea de exprimare sa faci un astfel de gest descalificant. Pana la urma nu totul in viata este asa cum ne place sau cum ne convine noua. Intr-o democratie normala trebuie sa existe si sa poata fi vizibila si o parere contrara ca altfel ne intoarcem in timpuri demult apuse.
Imi cer scuze daca prin comentariul meu te-ai simtit in vreun fel lezat.

Cătălin Tolontan  •  26 octombrie 2014, 18:09

42, mihai: nu m-am simtit lezat. Am incercat sa explic diferenta dintre opinie si fapte.

Cind faci o judecata de valoare e ceva, cind spui ca omul respectiv a comis niste fapte, e altceva.

Asta incercam sa nu lasam sa se intimple pe blogurile gsp. Acuze faptice neprobate, inclusiv in comentarii.

stireanu  •  26 octombrie 2014, 23:24

Interesanta incursiune in inima DNA, acolo unde apar in aceasta campanie electorala dosare imptriva unei parti a politicului, cea care sta mai bine in sondaje. Eu, unul, nu cred in totalitate ca pensionarea procuroarei Alexandru nu are nicio legatura cu dosarul Bute-Udrea. Nu sunt chiar atat de naiv…

Andrey  •  27 octombrie 2014, 10:03

Oho, si asta e doar inceputul! Sa vezi in 2015 ce-o sa-i salte pe toti nenorocitii care au jefuit tara asta in ultimii 25 de ani!

Comentează