Mama lui Victor, Victor ne-a luat mingeeeea!

Filmul care ni-i face mai simpatici pe amîndoi.

joi, 13 noiembrie 2014, 12:19

Filmul care ni-i face mai simpatici pe amîndoi.

Există în cartea lui Isaacson despre Steve Jobs un moment sensibil, undeva spre final. Vizitele scriitorului erau tot mai scurte pentru că suferința fondatorului Apple se agrava. Biograful îl vedea pe Jobs stînd în grădină, învelit cu un pled, căutînd în zare amintirea Tibetului care îi plăcuse atît de mult.

Laurene, soția lui Jobs, se apropie de Isaacson, aflat pe picior de plecare. ”Nu te-am rugat nimic pînă acum în legătură cu cartea”, îi spune Laurene ziaristului. ”Îmi doresc un singur lucru: să-l descrii așa cum e, să nu-l idealizezi. Oamenii să-l simtă pe Steve cum e el, cu toate fețele personalității sale”.

Jobs nu era un singur om. Nici unul din noi nu e.

Șeful Apple era despot, imposibil de suportat în relațiile profesionale față în față, dar și generos cu inițiativele. După aceeași formulă a îmbinării trăsăturilor a realizat Florin Iepan filmul ”2 pentru România”, despre Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Digi 24 a produs  documentarul, așa arată niște bani inteligent cheltuiți. Pelicula are două părți de cîte 50 de minute și a fost difuzată imediat după dezbaterea de miercuri seara a candidaților, de la B1TV.

Filmul de pe Digi 24 a fost, probabil, cel mai proaspăt și reconfortant moment al campaniei electorale. O cursă începută și încheiată modest, pentru că, pînă la urmă, dezbaterile n-au reușit decît să confirme lipsa de înălțime a ideilor.

În formula găsită de Iepan, Ponta și Iohannis devin Victor și Klaus.

Autorul a căutat rude. A intervievat prieteni din copilărie, armată și facultate. În documentare se simte consistent ajutorul profesionist al ziariștilor de la Digi. Nu toți martorii existenței celor doi politicieni, care promiseseră că vorbesc, au și vorbit. ”Unii s-au retras brusc după ce au primit telefoane”, a explicat regizorul, la Digi 24, după prezentarea filmului.

Dar chiar și așa, rezultatul este valoros prin naturalețe. Amîndoi sînt rememorați de colegi drept doi tipi isteți, care prind repede și care, Ponta căuta asta, Iohannis, nu, deveneau imediat ”urmați de ceilalți”.

Fiecare dintre ei își duce bagajul de prejudecăți și de libertăți al generației și comunității unde au crescut.

Victor e bucureșteanul tînăr, entuziasmat pînă la patetic de schimbările din România de după 90. Se zărește o dezamăgire în destinul lui cu decolare verticală, ”cei de la PSD au fost singurii care mi-au dat o șansă, mamă”, îi spune el celei care l-a crescut și care îi repoșează că ”de asta, Victor, ne-au bătut minerii pe noi în ’93?!”.

Klaus a primit, în anii 70, o educație mai liberă decît mulți români, ”noi, la școala germană eram altfel, aveam activități extrașcolare la care alții nu visau”, își amintește o colegă de liceu. Era îndrăgostit de drumeții și apropiat de elevi cînd a început să predea. Imaginile cu el, tînăr, pe munte au ceva din secvențele sepia cu excursiile organizate de Karol Wojtyła în pădurile Carpaților de lîngă Wadowice, înainte de a deveni Papă.

Două femei au un rol vizibil puternic în destinul celor doi candidați la președinție.

Mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, este probabil cea mai lipsită de inhibiții voce din film. L-a crescut fără să-l sufoce și a rămas undeva pe orbita interioară a personalității politicianului, cu acea gravitație discretă, de care doar mamele sînt capabile. Dacă va ieși președinte, știm la ce geam să țipăm cînd Victor nu se va purta frumos.

De partea cealaltă stă Carmen Iohannis, cea pentru care Klaus făcea 60 de kilometri cu bicicleta, pe vremea cînd fusese repartizat să predea dincolo de Sibiu. Spre deosebire de mama lui Ponta, Carmen n-a vorbit pentru documentar, dar cele cîteva cuvinte surprinse în apropierea unor prieteni o arată ca pe un om cald, direct și normal. Iar chimia dintre cei doi este fenomenală.

Dacă, va fi ales președinte, Klaus și Carmen se vor ține de mînă la toate seratele dansante europene, mondiale și galactice. E clar că li se rupe de ce cred ceilalți despre relația lor și asta e remarcabil pentru o țară conservatoare ca a noastră.

Defecte? O groază, ca la fiecare om. Victor și-a planficat cariera cu o minuție neîndurătoare cu oricine i-a stat în cale, după cum își amintește Dan Matei Agathon, dar și un prieten din liceu, care îi acuză arivismul.

Klaus e netulburat într-ale sale și nu ezită să te lase perplex cînd nu înțelege ce vrei de la el. ”Care este prima amintire din copilărie?”, îl întreabă regizorul. ”Nu știu, Doar n-o să mă gîndesc acum cum am văzut soarele”, i-o retează Klaus.

Filmul mai are o calitate necesară într-un moment de încordare inumană. E echilibrat între cei doi combatanți. E fără comparații, fără exigențe. Cei doi nu ies bine, nu ies rău. Viață, cum ar veni.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

Politica [de citit primul post ] – Pagina 27  •  13 noiembrie 2014, 12:41

[…] uite cine mai lauda filmul, chiar daca Tolo joaca dublu de multe ori , e un om valoros Mama lui Victor, Victor ne-a luat mingeeeea! : C Răspunde cu […]

valy  •  13 noiembrie 2014, 12:45

victor ponta este creat in laboratoarele securitatii comuniste,ne-am saturat de asemenea personaje.

Florin  •  13 noiembrie 2014, 13:01

Relatarea unui dialog de catre mama lui Ponta este socant in acest film. Spunea doamna Naum ca intr-o zi…„A venit să-și cumpere trei costume. Da’ ce-ți trebuie atâtea costume? <>. Și-atunci eu l-am întrebat: bine, Victor, și de aia am mâncat noi bătaie pe 13 iunie? Iar el mi-a răspuns: <>”. Adica cum poti sa treci asa usor peste niste principii peste niste idealuri cum poti sa ii accepti pe cei care ti-au facut un rau numai si pentru faptul ca iti ofera o pozitie calda? Oare nu asta este cheia ascensiunii atat de rapide a acestui tanar politician? Adaptabilitatea, cameleonismul si lipsa de scrupule in atingerea obiectivului propus cred ca asta dovedeste declaratia mamei lui Ponta despre fiul sau.

Simona Tache – Două documentare excelente despre Ponta și Iohannis – Simona Tache  •  13 noiembrie 2014, 13:01

[…] Un comentariu spumos la temă a scris Cătălin Tolontan. […]

lord belial  •  13 noiembrie 2014, 13:03

meh.
filmul e realizat in buna traditie a lui iepan – un documentar de televiziune, cu toate limitarile genului. ceea ce dl tolontan percepe ca fiind o abordare minimalista dar echilibrata este, dupa ochiul meu educat, o selectie deconstructiva, demitizanta, cu saminta de birfa mica atasata. nu respira mare filmul, reduce campaniile electorale la niste mici intruniri cimpenesti, iar pe candidati nu-i umanizeaza, ci ii reduce la statutul de fantose. cu toate femeile prezentate in documentar si cu toate parerile prietenilor candidatilor, nu reusim sa trecem prea mult dincolo de imaginea publica. altul ar fi fost regizorul potrivit pt documentarul asta – alecu solomon, un documentarist mai thorough, mai matur si, de ce nu, mai eye candy decit iepan.

Florin  •  13 noiembrie 2014, 13:04

„A venit să-și cumpere trei costume. Da’ ce-ți trebuie atâtea costume? Păi, uite, va trebui să fiu îmbrăcat întotdeauna oficial pentru că mi s-a oferit să lucrez ca șef al Corpului de Control. Și-atunci eu l-am întrebat: bine, Victor, și de aia am mâncat noi bătaie pe 13 iunie? Iar el mi-a răspuns, : au fost singurii care mi-au dat o șansă”. Adica cum poti sa treci asa usor peste niste principii peste niste idealuri cum poti sa ii accepti pe cei care ti-au facut un rau numai si pentru faptul ca iti ofera o pozitie calda? Oare nu asta este cheia ascensiunii atat de rapide a acestui tanar politician? Adaptabilitatea, cameleonismul si lipsa de scrupule in atingerea obiectivului propus cred ca asta dovedeste declaratia mamei lui Ponta despre fiul sau.

Dorin  •  13 noiembrie 2014, 13:14

Domnule Tolontan , chiar ma uimiti ! L-am vazut si eu in astea doua confruntari de ce este capabil dl.Iohanis . Dar ca dumneavoastra sa-l comparati cu Karol Wojtyla , mi se pare … nu stiu cum s-o spun , ca sa nu considerati ca va jignesc, dar este o gugumanie ! Apropos : de sport cand va mai ocupati ? Ca de analisti politici geme piata !
Cu stima

Cristiana  •  13 noiembrie 2014, 13:33

Nu inteleg de ce nu s-a implicat Carmen Iohannis in campania sotului… ar fi putut sa atraga simpatia electoratului feminin si poate si a celui nationalist

Oana  •  13 noiembrie 2014, 13:41

Documentarul celor de la Digi a fost cea mai profesionista si obiectiva prezentare a celor doi…este important,cred eu, ca noi ce-i ce mergem la vot, sa-i vedem,sa-i simtim…sa-i percepem asa cum sunt ei ca oameni..pan’ la urma „aluatul” din care esti facut isi pune amprenta asupra a tot ceea ce vei face, indiferent cat de mult te vei stradui sa pari altceva .
Sper ca in urma vizionarii filmuletelor oamenii sa nu mai aiba dubii si sa aleaga ceea ce trebuie acum pentru Romania.

Fla  •  13 noiembrie 2014, 13:45

Mama lui Victor, Victor ne vinde AURUUUUUUL pe 6%.

liviu  •  13 noiembrie 2014, 13:57

E simplu,avem de ales intre neamtul din Ardeal si smecherasul de Bucuresti
Pentru cine istorie,este exact ca anii 1860-1870….A venit Carol si a aratat ce inseamna Romania lucrului bine facut,fata de dezastrul numit Cuza….Noi arelenii stim sigur istorie,sper ca si fratii nostri de peste Carpati sa stie…Mai ales cei din Dolj,Teleorman,Buzau,etc….

Alex  •  13 noiembrie 2014, 14:02

Ar fi frumos sa ii vedem impreuna unde le este locul. Acolo unde este toata lumea „buna” a clasei politice.

Ionut  •  13 noiembrie 2014, 14:17

Salut Catalin,

Revin cu o intrebare: ai facut/vei face/ai propus / au acceptat interviuri cu cei doi candidati la prezidentiale?

Merci

Geox  •  13 noiembrie 2014, 14:17

Esti tare! Iti multumesc ca iti impartasesti gandurile cu noi!

Armaggeddon  •  13 noiembrie 2014, 14:20

Catalin, ai ajuns sa-l compari pe Iohannis cu Papa Ioan Paul al II-lea !?? Cat de josnic si de slugarnic poti fi??? Nu imi posta mesajul, dar tine-l in arhiva ta, pentru posteritate. Esti probabil printre cei care se vor imbarca pe Arca lui Base’, dupa 21 decembrie. Nu cred ca mai auzim de tine, de pora, de banciu, de mircea marean, tapaLABA si multe, multe alte otravuri ale societatii…

Armaggeddon  •  13 noiembrie 2014, 14:23

Si inca o intrebare, Catalin (ca tot iti place sa pari cinstit): ne spui cu cat te-a platit basescu in acesti ani?

shab  •  13 noiembrie 2014, 14:25

Oare de ce nu ma surprinde ca Tolontan e pontist? Speri sa-l scoata pe varan de la bulau, sa va plateasca salariile?

Cătălin Tolontan  •  13 noiembrie 2014, 14:32

15, armaggeddon, 17 shab: sinteti simpatici cum ati descoperit in mine dusmanul candidatului vostru preferat. Sa nu trageti ca va impuscati reciproc 🙂

Iulian  •  13 noiembrie 2014, 14:35

@2 @3 ….Poti fi si mai fraier de atat??Ne-ai aratat cat de mult ai inteles din acest text.Acum abtine-te.

Geta Ghe.  •  13 noiembrie 2014, 14:37

”Klaus și Carmen se vor ține de mînă la toate seratele dansante europene, mondiale și galactice. E clar că li se rupe de ce cred ceilalți despre relația lor și asta e remarcabil pentru o țară conservatoare ca a noastră.” FRUMOS….

gica  •  13 noiembrie 2014, 14:49

Tolo !
Mai joci fotbal cu Mircea Badea ,in aceiasi echipa ?

vlad  •  13 noiembrie 2014, 14:50

@liviu Sa mai avem noi dezastre ca domnia lui Cuza…. nu au avut romanii in toata istoria lor un om care sa reformeze atat de mult in atat de putin timp. In 6-7 ani a reusit sa uneasca definitiv Moldova si Tara Romaneasca, a facut toate institutiile unui stat modern, a facut reforma agrara, reforma Bisericii…. cand a venit Carol a avut din start pe mana o tara in adevaratul sens al cuvantului.

Este penibil sa compari niste personalitati cum au fost Cuza si Carol cu modestii astia Ponta si Johannis, pardon, Iohannis ca pe postere. Oricum, duminica eu o sa merg si o sa-l votez pe neamt, e perfect ca presedinte, ar fi dezastruos ca premier.

lord belial  •  13 noiembrie 2014, 14:52

si as mai avea o remarca de facut – a spune ca victor ponta devine simpatic dupa acest film, doar ca a vorbit mama lui cu drag de el, e acelasi lucru cu a accepta o lingurita de verde de paris, doar pt ca e indulcita cu zahar. in plus, nu are dimensiunea lui andrei ujica si viata dictatorului ceausescu. e mult mai mic, mai telenovelizat.

in plus, raul nu devine mai mic doar pt ca nu are coarne si coada trifurcata, precum basescu. raul clocit in laborator, papusa fabricata, tine tot de un regim totalitar si represiv. ce face psd in zielel astea imi aminteste de 1984 si nici o mamica din lume nu ma poate face sa il pretuiesc pe ponta, doar ca e ochelarist si, duap cum se stie, nu e bine sa te legi de ochelaristi.
iohannis presedinte, sa nu mai existe loc de echivoc.

liviu  •  13 noiembrie 2014, 15:01

@Vlad
De acord ca inceputul lui Cuza a fost senzational,mica Unire,reforme,etc….DAR apoi?Coruptia generalizată,desfraul girate de el au dus Tara in pragul dezastrului….Ok,noi suntem subiectivi,dar oare Kogalniceanu si alti intelectuali ai vremii,de ce l-au inlaturat pe Cuza,scotandu-l din Bucuresti cum a fost scos Ponta la Maramures?Fa un scenariu cum am fi involuat in continuare cu Cuza,compara cu ce a facut Carol si urmasii….E exact la fel cu neamtul din Ardeal….

tamisa  •  13 noiembrie 2014, 15:05

Am vazut doar cateva fragmente, ceea ce, inevitabil, ma obliga la un comentariu incomplet. Povestirile de acest gen starnesc mereu interes si (eventual) simpatie, dar, aflandu-ne in prag de alegeri finale, imi reprim imediat orice semn de empatie, impunandu-mi sa fiu realist si sa-i judec pe cei doi exclusiv prin prisma a ceea ce cunoastem sigur despre profilul si performanta lor profesionala, comportamentul si declaratiile lor ca oameni politici (reflectate, mai ales, in atitudinea fata de justitie, coruptie, colegi de partid penali, stat de drept, valori europene), care aspira (si deja au ajuns) la functii de natura sa afecteze traiul, confortul psihic si, poate, chiar destinul tuturor celor lipsiti de averi mari, privilegii, rubedenii sus-puse sau protectie de partid.

Din aceasta perspectiva, concluzia mea este lipsita de orice echivoc: cu Ponta (un prea tanar) presedinte, avand in spate o masinarie de partid corupta, lipita organic de el ca un tatuaj adanc intiparit, cu vocatie dovedita pentru guvernarea de tip totalitar, riscul ca Romania sa esueze (chiar premeditat) in continuarea integrarii sale euro-atlantice este nu numai prea mare, dar si greu de inlaturat; cu Johannis presedinte, cu toata aparenta sa inabilitate de a comunica in stilul perfid si demagogic cu care i-au obisnuit pe romani toate guvernarile postdecembriste, avem totusi speranta ca, lipsit fiind de obligatii morale sau materiale impovaratoare fata de sustinatorii sai politici, va actiona, cu calm si meserias, ca o contrapondere la excesele la care aspira penalii din psd&co, dar si din propria-i ograda; evident, paradoxal, pozitia fargila a lui Johannis, ca presedinte, este o garantie ca orice (improbabil) abuz real din partea sa va putea fi lesne sanctionat, prin suspendarea sa de catre parlamentul psdist; cu alte cuvinte, daca Johannis, din diverse cauze, nu va face prea mult bine, in niciun caz nu va putea sa faca vreun rau durabil.

Mihnea  •  13 noiembrie 2014, 15:17

Domnule Tolontan, dar despre filmul lui Tudor Giurgiu, intitulat De ce eu?, nu ne spui nimic? Am inteles ca in acest film este vorba despre implicarea lui V.V. Ponta in… sinuciderea procurorului Panait. Sau nu va intereseaza aceasta pelicula?

Cristi  •  13 noiembrie 2014, 15:18

Domnule Tolontan,aveti darul de a ma face sa ma simt foarte confuz legat de modul dumneavoastra de a privi politica.

Ce e al Cezarului,e al Cezarului iar dumneavoastra prin acest articol,orecum neutru ma face sa cred cu tarie ca cel putin in situatia de fata sunteti „de dreapta”.

Eu oricum prin faptul ca sunteti intelectual consider ca sunteti de dreapta dar in viata necesitatile reprima principiile cel putin asa am fost educati de politca si de presa.

Modul de comportament al doamnei Sandru si al domnului Gusa este un mare exemplu.Romanii poate se asteptau la „confruntari” sa imbrace forma „confruntarilor” de alta data unde noroiul,amenintarile si urletele faceau marele rating sa bubuie.La fel ca si documentarul comportamentul celor doi a fost modest dar mai civilizat decat alte dati mai ales din partea celui care nu si a dorit cu tot dinadinsul sa devina presedinte.Cu foile in fata si eu m as ridica la acelasi nivel cu contracandidatul si la fel cum imi plac serialele m as folosi de idei…de ce as fi natural?Eu votez dreapta,orice componenta ar avea si nu voi vota niciodata partidul rosu fondat si consolidat de cel care a comis lovituri de stat si care a omorat oameni.

vasim  •  13 noiembrie 2014, 15:27

Am putut sa vedem un om Victor, care merge cu buldozerul si calca pe toata lumea doar ca sa isi realizeze visurile de prea marire!
Nu intelege cuvantul principii! Este vorba lui Iliescu „un monstru”!
Apropo Iliescu, Ponta este foarte leit acestuia si visul lui Iliescu de mic copil a fost sa ajunga presedinte!
In comparatzie cu el Klaus isi vede de treaba lui si incearca tot timpul sa faca un lucru bine si sa nu participe la show-uri balcanice!
Pt Klaus principiile sunt pe primul loc si are inca multe!
Poate doar Ion Ratiu sau Emil Constantinescu se mai aproprie de el!
Sa votam pentru cine credem ca poate sa ne scoata din mocirla!
Hai la vot!

g  •  13 noiembrie 2014, 15:43

ceausesc=iliescu=ponta. si cu asta basta. VOTATI IOHANNIS!

al din sud  •  13 noiembrie 2014, 15:45

„liviu Says:
November 13th, 2014 at 1:57 pm
E simplu,avem de ales intre neamtul din Ardeal si smecherasul de Bucuresti
Pentru cine istorie,este exact ca anii 1860-1870….A venit Carol si a aratat ce inseamna Romania lucrului bine facut,fata de dezastrul numit Cuza….Noi arelenii stim sigur istorie,sper ca si fratii nostri de peste Carpati sa stie…Mai ales cei din Dolj,Teleorman,Buzau,etc….”
Ete unu din Transilvania care crede ca stie istorie, fata de aia din sud….CARE ISTORIE O STII MATALE DOMNU` ??? CA ROMANII DIN ARDEAL NICI NU AU CINE STIE CE ISTORIE !!! ASTIA DE PESTE MUNTII MATALE AU ISTORIE INCARCATA, SI AU IMPARTIT-O CU VOI, BA AU SI TRECUT MUNTII SA VA FABRICE SI VOUA ISTORIE. SI STRAMOSII MATALE AU TRECUT MUNTII IN `77 SI AU FACUT PARTE DIN ISTORIA CELOR DIN SUD, CA ERAU OAMENI…INTELEGEAU CE INSEAMNA SPIRITUL ROMANESC PE CARE NU-L DESPARTEA UN MUNTE. NU NISTE LOAZE CA VOI, CARE ACUMA VISATI EXACT INVERSUL IDEALULUI STRAMOSILOR VOSTRI !!

lord belial  •  13 noiembrie 2014, 16:06

si eu sint tot din sud, mai exact din teleorman si votez f relaxat cu iohannis. terminati cu prostiile de tip cumani, descalecatul tarii romanesti, banatul fruncea tarii si alte regionalisme din astea care sint ok doar la stadiul de bancuri.

romania e una singura, ce tot o despartiti atita intre regiuni, de parca e vreo schisma bisericeasca intre ele, sau ditamai falia de civilizatie. vreti egalitate? pai taximetristii din timisoara sint cel putin la fel de nashpa precum cei din bucuresti.

cristian  •  13 noiembrie 2014, 16:15

Interesant si filmul lui Digi, dar mai ales comentariul domniei voastre.

Pe micul Titulescu l-am cunoscut in perioada anilor 1990 si pot spune ca este un egocentrist de tip Schopenhauer, un carierist si probabil asa ar trebui sa fim toti,eu nu am putut si nu pot,deci clar nu il voi vota,dar Klaus a inceput sa ma inspaiminte,cum adica sa-i caut calitatea umana la nevasta? Pe asta nu-l cunosc.Klaus asta parca nu reprezinta nici un partid, este ca si cum vine singur impotriva tuturor.

Nu seamana cu Base.,ala da cu capul ,asta rinjeste, cred ca il voi vota si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc,oricum este limpede pt. toata lumea pe cine reprezinta Ponta,dar pentru Klaus cine garanteaza, sotia?

gilos  •  13 noiembrie 2014, 16:33

A fost un film interesant, in care am aflat lucruri interesantedespre ambii candidati.
Eu sunt bucurestean si voi vota Iohannis, care imi inspira oricum mai multa incredere, in ciuda campaniei dusa impotriva lui care incearca sa ne convinga ca ar fi nepregatit.
In schimb, Ponta cu toate cifrele si pregatirea lui, nu reuseste sa ma faca sa am incredere in el. Tipul este alunecos si parsiv.

Daca Iohannis nu iese presedinte il vom invita sa candideze la Primaria Municipiului Bucuresti, ca ne-am saturat de aberatiile lui Sorin Oprescu.

LEFTER POPESCU  •  13 noiembrie 2014, 16:43

.

Domnule Tolontan
.

…intr-adevar sunt doua documentare din care am putut afla cate ceva despre tineretea celor doi . Ceea ce nu ni s-a spus insa de catre regizor despre Ponta, a fost momentul in care acesta a intrat in PSD( pe ce usa) si ca a condus TSD – Organizatia tineretului social democrat de pe vremea lui Nastase . Un mare minus .

Ceea ce m-a frapat insa cel mai mult, a fost ceea cea a spus mama lui Ponta ( retineti …mama lui Ponta si nu vreo ruda indepartata care l-a revazut dupa mai multi ani ) cand se pare, afland ca fiul ei I-A ASCUNS o mare perioada timp CA ACESTA era INSCRIS IN PSD i-ar fi replicat : ”de asta, Victor, ne-au bătut minerii pe noi în ’93?!”. Raspunsul lui Ponta fata de mama sa a fost naucitor : ”cei de la PSD au fost singurii care mi-au dat o șansă, mamă” .

Ce rezulta de aici ?
…ca Ponta era un om care supravietuia , care isi traia viata de azi pe maine, care nu avea ce manca si care nu era un procurorul ce a aterizat cu pile in cadrul parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.
Si daca ar fi fost repartizat in vreun orasel de provincie , cum era firesc ,si tot nu trebuia sa-si calce convingerile politice in picioare (daca a avut vreodata asa ceva ) pe care mama sa inca le pretuia.

Avea dreptate Gheorghe Dinica : „Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic”. Iata ca povestea lui Victoras, cea din anii 1997-2001 a fost convingatoare.

Si prin acest filmulet ne-a fost confirmat ca Ponta este din aluatul perfect al carieristilor ,capabil sa invete tot ceea ce este necesar de la mentorii sai, Iliescu si Nastase. Kilul de zahar si kilul de ulei au ajuns in mana intina de Ponta . Pana si un vechi prieten de-al lui , din documentarul prezentat ii pune stampila pe care o merita .

PS- M-am referit la inceput de perioada pe care cei de la DIGI 24 NU AU AMINTIT-O …cea in care Ponta a intrat in PSD si a condus TSD-ul partidului , care corespunde in mare masura cu perioada 1997- 2001 in care a devenit si seful de control al guvernului Nastase .

Trocul pe care l-a facut cu Melescanu ca sef al SIE in septembrie 2013, in care a dat un HG – hotarare de guvern care nu a trecut prin parlament sau prin CSAT – si in care se stipula – preventiv – ca si fostii agenti ai SIE ( nu si cei de la SRI) nu pot fi deconspirati , este cea mai clara dovada ca amandoi (Ponta si Melescanu) SI-AU ASCUNS trecutul de fosti agenti ai serviciilor secrete.

paul  •  13 noiembrie 2014, 17:15

in ultimele minute ale prezentarii lui v ponta au aparut imagini cu protesatari si jandarmi in piata universitatii care aparent nu aveau nicio legatura cu documentarul si pareau live.
poate cineva sa dea mai multe detalii? poate nu am fost eu atent si aveau legatura sau au fost ceva proteste?

noba  •  13 noiembrie 2014, 17:25

Mda. Despre filme cu trei zile inainte de Mica Apocalipsa pe care ne-o va aduce Micul Ceausescu. Fain de tot. Daca tot se baga, poate ar trebui, Domnul Tolontan, sa-si aduca aminte de prima indatorire a unui jurnalist in prag de catastrofa: sa ne atentioneze!
In rest, Hai Romania!

mihai_gelu  •  13 noiembrie 2014, 19:02

https://www.youtube.com/watch?v=19n0GZP_2Yo

mihai_gelu  •  13 noiembrie 2014, 19:03

http://activenews.ro/ponta-desfiintat-la-antena-3-clipul-video-care-devenit-viral-pe-internet_1871563.html

cristian  •  13 noiembrie 2014, 19:16

Sint 32 si revin cu o intrebare.Klaus nu a venit totusi de capul lui nici in 2009 si nici acum.Pe omul asta cred ca l-a adus cineva cu scopul de a se folosi de el.In momentul in care au realizat ca nu poate fi manipulat l-au parasit si l-au lasat singur impotriva tuturor.Cred ca asta este explicatia zimbetului sau.Ar fi bine sa ne raspunda dl. C.T.P., si daca este asa , eu si familia mea din tara si strainatate vom fi alaturi de el, evident cu rugamintea la Dumnezeu de a fi iertati. Rusine pt. cei care l-au adus si l-au parasit.

escu  •  13 noiembrie 2014, 19:45

In sfarsit, Romania nu va mai avea un presedinte ‘escu’. Oricare dintre cei doi va fi un plus pentru tara.

George  •  13 noiembrie 2014, 21:29

Victor Ponta este intruchiparea a tot ce este mai urat, parsiv si miserabil in clasa politica romaneasca. Filmul este doar un film, nu schimba realitatile, el a fost poate nascut din niste oameni simpli, dar a fost crescut si educat la scoala securitatii comuniste , a coruptiei si banditismului politic al PSD, si l-a avut mentor pe cel mai mare corupt al romaniei- fostul prim ministru. Ponta nu poate fi nici pe departe un exemplu de urmat pentru acei extraordinari tineri studenti ai romaniei, care au iesit pe strazi zilele trecute in Bucuresti, Cluj, Iasi , Timisoara. Pe acei oameni care doresc o altfel de romanie, o romanie a lor, cu sperante, nu una a minciunii acaparate de politicieni corupti, victor ponta nu-i poate reprezenta niciodata.

George  •  13 noiembrie 2014, 21:49

Pacat de acest baiat la 42 de ani, care in alte ipostaze, ar fi trebuit sa fie chiar el cu adevarat alternativa de schimbare de care tara avea nevoie. Cariera lui Victor ponta se va termina brusc, mai devreme sau mai tarziu, atunci cand romanii vor invata sa pretuiasca adevarul si nu minciuna, munca si nu lenea, calitatea si nu mediocritatea. Victor Ponta nu poate fi nici pe departe asimilat ca fiind exponentul generatiei lui, am intalnit in romania dar si in drumurile mele in afara, oameni de 40 de ani de o extraordinara calitate morala, profesionala, oameni care conduc corporatii sau propriile afaceri, oameni de valoare care m-au facut sa fiu mandru ca sunt roman.

Filbert  •  13 noiembrie 2014, 22:10

Documentaru’ asta aminteste cumva de frumoasa poveste de dragoste a lu’ dr. ponta cu viitoarea nevasta no.2 cind nevasta no.1 era gravida, romanta ce se desfasura pe la Beijing si in alte deplasari de partid si de stat? Ca tot fapt de viata se cheama…

Sport_nu_politica_monser  •  13 noiembrie 2014, 22:45

@D-l Tolontan, nu vrei sa iti dai dumneata demisia de la Gazeta Sporturilor si sa te ocupi de politica? Hai te rog eu mult, ca sunt satul de politruci pe toate site-urile pe care le deschid, de la sport la retete culinare. Multumesc frumos si te rog nu mai cenzura comentariile care nu-ti convin ca libertatea de opinie se aplica tuturor.

Miki Maus  •  14 noiembrie 2014, 0:10

Mi-e teamă că diftongul ”ea” nu poate fi prelungit ca ”eeeea”, ci doar ca ”eaaaa”.

lord belial  •  14 noiembrie 2014, 4:29

dle tolontan, mai retineti vremurile cand va plangeati ca pe vremea lui nastase se practica cenzura presei? cam asa se intampla si acum cu ce face psd-ul si v ponta, o cenzura de prost gust, indesata pe gaturile realitatii tv, a tvr-ului (sa nu ai tu o stire pe site despre faptul ca in campanie iohannis e individ cu prestanta, iar ponta impostor si ca, apropo, tara e in alegeri duminica, e minciuna prin omisiune sau cenzura), haznalelor 3 samd

as fi vrut sa va vad si acum atragand atentia ce regim se poate instala in romania pe vremea lui ponta. si azi ai voie sa scrii ceva, maiine va inchide varanul gazeta

marian0904  •  14 noiembrie 2014, 5:30

Si ce tata, nu v-ajung 10 ani. V-ati nascut cu mingea-n brate? Sau cu levierul schimbarii. Ponta e de 2 ani in treaba si-i vad pe unii disperati sa schimbe macazul cu Iohannis. Asta incearca singur, dar a dat in greu si-l ajuta Blaga si ai lui, nici ei mai breji. Cu minciuni, demagogie ieftina si agitatie nu faci prea multe.

Mama lui Victor, Victor ne-a luat mingeeeea! | România curată  •  14 noiembrie 2014, 8:07

[…] Articolul integral pe Tolo.ro […]

Andrey  •  14 noiembrie 2014, 12:13

Absolut superbe filmele, da. Cum era el Victoras, manca-l-ar tata, singurel in Paris luni de zile, apoi vine el si in 1997 devine cel mai tanar procuror din Romania, apoi seful Corpului de Control, asa doar pe merite, mai mai mai, talentat de mic! :)))

Vlad  •  15 noiembrie 2014, 1:42

Foarte frumos scris ! Cu mențiunea că în 1990 și-au luat bătaie , nu în 93 . ( acolo unde o citezi pe mama lui Victor Ponta)

Comentează