Pentru a doua oară, Primăria descalifică oferta de sală cu 10 mil. euro mai ieftină!

“Pe 11 noiembrie, cu cîteva zile înainte de turul 2, cînd Sorin Oprescu era convins că Victor Ponta va cîștiga, am primit vestea că am fost descalificaţi pentru a doua oară. Nu vor, pur și simplu, ca sala de sport de la Lia Manoliu să coste cu 10 milioane de euro mai puţin. Vor s-o dea unei firme de casă. Acum, după ziua de duminică și pierderea alegerilor vor realiza că s-au cam păcălit!”, spune o sursă de la firma Strabag despre sala de sport multifuncțională care urmează să se construiască lîngă Național Arena.

marți, 18 noiembrie 2014, 7:08

“Pe 11 noiembrie, cu cîteva zile înainte de turul 2, cînd Sorin Oprescu era convins că Victor Ponta va cîștiga, am primit vestea că am fost descalificaţi pentru a doua oară. Nu vor, pur și simplu, ca sala de sport de la Lia Manoliu să coste cu 10 milioane de euro mai puţin. Vor s-o dea unei firme de casă. Acum, după ziua de duminică și pierderea alegerilor vor realiza că s-au cam păcălit!”, spune o sursă de la firma Strabag despre sala de sport multifuncțională care urmează să se construiască lîngă Național Arena.

Odiseea sălii este deja la episodul cu numărul cinci. Pe etape, s-a întîmplat astfel:

1. Comisia din Primăria București declară învingător pe Strabag (proiect de 55 de milioane de euro) în competiţia cu Astaldi (proiect de 65 de milioane de euro).

2. Un organism din Ministerul Finanţelor sesizează Primăria și aceasta revine și descalifică pe Strabag.

3. Strabag face contestaţie la CNSC și cîștigă. Primăria e obligată să reanalizeze ofertele.

4. Primăria trimite întrebări către cei doi concurenţi. Pe 11 noiembrie 2014, îi descalifică iarăși pe austrieci, considerînd că “au existat mai multe puncte unde Strabag n-a respectat caietul de sarcini”.

Și punctul 5? Evident, o nouă contestaţie a celor de la Strabag. În acest ritm, ajungem la punctul 8 al Proclamaţiei de la Timișoara.

«Este pur și simplu inadmisibil ce se întîmplă cu această sală. Duminică, românii au dat un vot clar prin care au spus: hai să facem lucrurile pe bune că ne-am săturat de șmenuri! Poate acum va pricepe și primarul Oprescu» Sursă din firma descalificată

“Nu credem că vor avea vreun succes în contestaţie, de această dată. Pur și simplu sînt multe puncte în care Strabag s-a abătut de la proiect”, contrează cineva din Primărie. Nimeni nu vrea să comenteze oficial, dar părţile vorbesc pentru ziar sub condiţia anonimatului.

“Cînd am întrebat Strabag, în scris, cum vor atinge coeficientul energetic ei au răspuns că din noiembrie și pînă în aprilie nu vor încălzi sala pentru că ea se va încălzi cu ajutorul participării spectatorilor”, spune omul din Primărie. E o glumă? ”Nu e nici o glumă. Din explicația lor rezulta că sala se va încălzi de la respirația spectatorilor”.

“Mai mult, dacă ar fi avut loc competiţii de atletism, conform proiectului Strabag sala urma să aibă 11.000 de locuri, și nu 12.000, așa cum cerusem”, susține aceeași persoană din instituția lui Sorin Oprescu.

”Descalificarea Strabag este matematică! Este dreptul lor să conteste dar au foarte mici șanse să mai cîștige ceva” Sursă prin Primărie 

”Sînt numai pretexte și le vom desfiinţa, ca și prima oară, la CNSC. Ideea de bază e alta. Sala a devenit o chestiune de orgoliu pentru primarul Oprescu, cel care își dorește să colaboreze cu italienii, favoriţi vechi în licitațiile Primăriei”, spun cei din compania austriacă. Astaldi a avut mai multe lucrări de valoare ridicată, sute de milioane de euro, cu Sorin Oprescu, cel mai cunoscut proiect fiind Pasajul Basarab.

”Pînă la urmă, cineva va plăti pentru mînăria care se încearcă. Ei cheltuiesc banii publici după cum doresc. Degeaba ați scris, atîta vreme, că stadionul a fost făcut la un preț dublu. Se bazează că la fel se va întîmpla cu sala. Dar nu mai sînt aceleași vremuri și rezultatele alegerilor de duminică asta le spun tuturor din gașca lui Sorin Oprescu”, explică o altă sursă.

Austriecii vor înainta chiar în aceste zile contestaţia. Timpul presează.

În momentul în care și-au propus să înceapă construcţia, primarul Bucureștiului și cei din federaţia de handbal l-au adus la faţa locului pe Michael Wiederer, secretarul general al EHF, forul european handbalistic.

I-au promis că România poate găzdui în anii următori un eveniment handbalistic major. Iniţial, sala urma să fie gata în 2015, dar deocamdată ea nu a fost atribuită unui constructor și noua contestație va amîna cu cel puțin o lună startul.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

valahu  •  18 noiembrie 2014, 8:03

Din pacate, baietii astia de la ucvap raspund la comenzi dupa cum dicteaza interesele sefilor lor. Am patit-o pe propria piele.
Ce ma surprinde in acest caz, e ca s-au pronuntat pe o chestiune tehnica, acolo unde nu au niciun fel de expertiza sau drept sa-si bage nasul (puncte unde Strabag n-a respectat caietul de sarcini). Cel putin asta inteleg din articol.

maigret  •  18 noiembrie 2014, 8:11

Auzi domnu´Tolo,ai rezolvat deja dosarele FLOTA si GALA BUTE de te apuci de…altele?De Videanu…nimic?De Ruxandra Dragomir …nimic?Totdeauna m-am indoit de „corectitudinea”ta…Acum mi-i clar.

DOMNU´VOICULESCU,da-l dom´ne afara ,odata,pe asta!!!!

marius  •  18 noiembrie 2014, 8:36

pana la urma, pun pariu ca sala se va face cu niste rusi, care sunt specializati in constructia unor patinoare, dar la un pret de 165 de milioane de dolari de aceasta data, fiindca rusii mai promit si niste gaze si ceva petrol, dar dupa ce sala este terminata, prin 2025….in 2025, la inaugurare, se va constata ca patinoarul nu este dreptunghiular ci usor trapezoidal, asa ca, va gazdui ceva spectacole de circ pe ghiata, un deliciu pentru copii…

Un cetatean  •  18 noiembrie 2014, 8:44

doar o opinie. (am o oarecare experienta)

Daca, costa cu 10 mil mai putin nu inseamna ca o sa fie si mai buna.
Pot veni cu o suma mai mica, astfel fortand castigarea contractului, si sa castige mult mai mult din alte clauze stabilite in contract (ex: actualizarea situatiilor de lucrari).
Cat despre cei de la CNSC au obiceiul prost de a se contrazice in ceea ce fac.

brod  •  18 noiembrie 2014, 9:17

păi, colega olguţa s-a şi orientat, cu stadionul…
cred că nici oprescu nu se află în cele mai fericite clipe ale domniei sale asupra bucureştenilor.

Bogdan  •  18 noiembrie 2014, 9:39

Are cineva vreun dubiu ca acest Oprescu este un smecher?!?

sorin…  •  18 noiembrie 2014, 9:44

deci, din partea mea sa nu se mai construiasca nici o sala si…nu numai din partea mea, ci si din partea mai multor antrenori de atletism, motivul find acela ca nu vom mai avea nici un loc pentru antrenament pt probele de aruncari, acest loc este ultimul teren unde se mai poate arunca cu discul si ciocanul in capitala, e rusine mare…dar nimeni nu gandeste in acest sens, mai ales primariile!!!

Oltean 100%  •  18 noiembrie 2014, 9:58

NU VA MAI SATURATI DE CONTESTATII !!! Lasati oamenii din Primarie sa-si faca treaba pentru care sunt platiti din banii nostri! Va spun de 2 ori ca albul e ALB…..voi nu, BATMAN-BATMAN !!!!!

Cătălin Tolontan  •  18 noiembrie 2014, 10:06

2, maigret: nu ma intereseaza apartenenta politica a subiectelor pe care le investigam. Stiti cum se spune in fotbal, „arbitram culori, nu echipe”.

Asa ca PSD, PD-L, PC, PNL, PMP, UDMR, oricine ar fi, ii priveste, scriem despre toti.

alessyo49  •  18 noiembrie 2014, 10:24

Intoxicari de presa, firme de casa doar PDL-ul a avut, nu stiu cum nu va e jena sa tot insistati cu stiri de acest gen pe un site de sport.

cicibebe  •  18 noiembrie 2014, 10:25

Eu stiu ca un singur om degaja intre 100 si 200 watt caldura, asta in fuctie de activitatea pe care o depune. Mai precis, un om care este static degaja 100watt, un mucitor degaja intre 150-200watt, iar sportivii peste 200watt.
Pentru 10 000 spectatori x 100watt= 1 000 000wattt=1 000kwatt
Cu aceasta caldura se pot incalzi pe timp de iarna aproximativ 32 apartamente de 4 camere (100m patrati)…
Acum noi nu stim cat de mare este sala de sport, sala mai trebuie ventilata pentru ca oamenii sa respire aer proaspat…
Cert este ca un simplu inginer termist (neutru), avand proiectul in fata, poate calcula acest lucru in mai putin de o ora…

maigret  •  18 noiembrie 2014, 10:27

Domnu` Tolo,mai ai putin si-ti ceri scuze de la basescu!Sa nu vina ziua sa-ti ceri scuze si de la domnu´ Voiculescu…

marco  •  18 noiembrie 2014, 10:32

Nu cunosc detaliile acestei licitatii, dar nu as plange de mila celor de la STRABAG. Cunosc firme serioase care au dat faliment din cauza unor clauze mai mult sau mai putin ascunse din contractele de subantrepriza cu austriecii.
Ei castiga lucrari pe bani putini si apoi trag pe seama celor carora le subcontracteaza. Si asta se intampla la orice lucrare publica sau privata. Sunt convins ca in curand vor deveni niste „paria” pe piata de constructii din Romania si multi se vor feri sa lucreze pentru ei…
Asta nu inseamna ca Primaria Bucuresti nu ar trebui sa accepte un contract favorabil financiar pentru cetateni, dar cu mare atentie la respectarea caietului de sarcini. Austriecii probabil ca au un numar de avocati si consileri juridici mai mare decat numarul de constructori angajati.

mihai  •  18 noiembrie 2014, 10:43

nu e o noutate… centura bacaului e in contestatii de aproape 2 (doi) ani… nu a castigat cine trebuie…. cand or sa se decida pana la urma nu vor mai fi fonduri… si apropo…. cand e vorba de tunuri uita orice primar de politica… brusc

shab  •  18 noiembrie 2014, 10:45

Cataline, daca ai cap pe umeri, ochi de vazut si urechi de auzit, inseamna ca ai inteles ca votul de duminica a reprezentat victoria civilizatiei asupra mitocaniei si scandalului. Arunca o privire prin paginile ziarului pe care-l pastoresti, mai arunca un ochi peste comentariile cititorilor si vezi, poate reusesti sa tragi niste paralele.

HAHAHA  •  18 noiembrie 2014, 10:51

Da ba, or sa vina altii si or sa dea ei altuia de casa si asta pentru ca in romania NU SE RESPECTA LEGEA PENTRU CA NU ESTE JUSTITIE , SUNTEM STATUL MAFIE !!!!!!!!!!!!!!

benaflek  •  18 noiembrie 2014, 11:06

trebuie odata si odata sa intre dna.ul si in primarie;dar sa vina cu 2-3 autocare sa i transporte pe toti sa nu se planga de conditii

UTI  •  18 noiembrie 2014, 11:34

Cu ocazia asta poate apuca cineva sa verifice si pe cei de la UTI Group – CertSign, ca prea merg mana-n-mana cu ASTALDI si sunt abonati la bani publici!

radu  •  18 noiembrie 2014, 11:42

o sala de 55 milioane? mai scumpa decat un stadion? cred ca ar fi mai interesant sa vedem de ce caietele de sarcini sunt facute numai in favoarea firmelor din strainatate.

Șerban  •  18 noiembrie 2014, 11:49

Sală încălzită de la respirația spectatorilor!?!
Am câteva mici nedumeriri:
– Sunt stabilite pragurile privind minimul de spectatori și, corespunzător, minimul de timp obligatoriu de staționat în așteptarea începerii întrecerii sportive, pe diferitele condiții atmosferice, ca de exemplu(în grade C): +10 , +5, 0, -5, -10, -15, -20 ?
– Există o sală identică de antrenament, mai ales pentru competițiile internaționale, care să fie încălzită? Dacă nu, se vor angaja cetățeni pe care să asiste la antrenamente? Cum se rezolvă situațiile în care antrenorii nu admit asistență la antrenamente?
– Recent am citit ca în Camera Lorzilor a fost interpretat ministrul mediului, cu privire la fenomenul de încălzire globală, dacă s-a ținut seama de preferința culinară a britanicilor pentru fasole, care provoacă flatulență. A primit un răspuns doct, înclusiv despre flatulența numeroaselor vaci ce pasc pe teritoriul britanic. Există vreo aproximare în acest sens pentru sala respectivă? Dacă da, cum este planificată aerisirea?

ionita  •  18 noiembrie 2014, 12:14

Ciinele a plecat de la stina la macelarie !!!
Cine-l vede pe Oprescu un sfint e ori prost ori nu cunoaste personajul !!!.
Ce sa stea el ditamai profesorul pe ciubucuri de citeva sute de euro/zi !!!,s-a facut primar sa invirta zeci de milioane de euro din care daca nu curge pica acolo citeva zeci de mii or sute de mii de euroi !!!.
Sorin e baiat de baieti cu epoleti ,cu relatii ,cu dedesubturi vechi ,si vorba ceea” pune acum botul ca minunea nu tine o viata” !!!

iulian  •  18 noiembrie 2014, 12:24

Tolo nr 1 !
Pe ei Tolo nu te lasa intimidat;si binespus…nu conteaza partidul,da-le la glezne!

De Oprescu suntem toti convinsi cum a procedat cu stadionul,stim cine e fiul sau si sper sa se convinga odata si organele de ancheta si decizie de acest Oprescu!

matei  •  18 noiembrie 2014, 12:41

tolontan, esti un basist si asta vei ramane pana vei muri!

Ti-am mai spus-o si o repet: iti apreciez loialitatea fata de stapanul tau si consecventa, dar anchetele partinitoare si dezinformarile tale imi provoaca greata! Poate ca acum, cand seful tau basescu va ajunge prim-ministru, va face ordinea pe care ti-o doresti!

Bogdan  •  18 noiembrie 2014, 13:09

Eu am facut o cerere acum multi ani… Mi s-a zis atunci ca trebuie semnatura primarului, nu e nicio problema dar e foarte ocupat si poate dura cateva luni de zile. Nici nu mai stiu acum cati ani a fost asta, am si renuntat sa ma mai duc acolo, ca la telefon oricum nu raspunde nimeni. Ar trebui dat in judecata pentru neglijenta in serviciu sau ceva asemanator. Daca in asa multi ani nu a putut semna o chestie, nu isi face treaba.Dar normal, nu a venit primar ca sa faca lucruri normale.. ci sa faca sali de sport pe comisioane.

andrei  •  18 noiembrie 2014, 13:42

Daca sala de 11000 locuri costa 55 milioane inseamna ca 1000 locuri costa 5 milioane. Rezulta ca sala cu 12000 locuri ar costa 60 milioane neincalzita, de ce nu v-ati interesat cat cer austriecii pe o sala de 12000 locuri incalzita? Nu stiu daca atat ar trebui sa coste o sala, dar din datele comparative prezentate reiese ca aveti un interes pentru o firma care nu ofera, in mod real, un pret mai mic.

ovialex23  •  18 noiembrie 2014, 14:25

In diferenta mare de 10.000.000 euro, cu siguranta au fost calculate si bacsisurile diferitilor apropiati de-ai lui Oprescu.

JohnnyBlade  •  18 noiembrie 2014, 14:52

@cicibebe. Cum e vremea pe planeta ta? Adica sportivii, care de regula vin la sala inaintea spectatorilor, ar trebui sa faca incalzirea la -10, -12 grade in functie de temperatura de afara? Ca sa nu mai vorbesc ca la meciuri din ligile nationale de handbal sau baschet (basca meciurile din competitiile de juniori) vin doar cateva zeci de spectatori. In cazul asta, pot sa congeleze ce mama lor daca n-au audienta, nu? Sau facem o sala pe care sa o folosim odata la 2 ani cand se strang 10000 de spectatori?

Tolontane, nu mi se pare OK sa scrii un articol in baza unei contestatii depuse de un participant la licitatie. Ar trebui sa ai oferata Strabag si sa o compari cu caietul de sarcini. Asa, cutare zice nu stiu ce, celalat pe dos… n-ajungem nicaieri. Ca sa nu mai vorbim ca e plin de dubiosi care vin cu oferte neconforme dar sub pretul pietei si fac presiuni asupra autoritatii contractante cu tot felul de contestatii si scurgeri de informatii in presa. Cam cancanist articolul… aveam alte pretentii de la tine.

bogdan  •  18 noiembrie 2014, 16:41

Inutila sala.

dupa ce ca e super inghesuita zona aceea, mai vor si o sala polivalenta.

De ce nu o fac langa Cora? se poate ajunge cu metrou si tramvaiul.

In loc sa distruga si bruma de spatiu verde din oras.

adina  •  18 noiembrie 2014, 17:21

nu-i intereseaza opinia publica. d’aia nu mai pot ei de critici. in primarii se fac cele mai mari afaceri pe banii nostri. urmeaza tvr pe loc secund, dar tuturor le e frica de institutia asta paguboasa care plateste mii de angajati pentru programe fara rating. ce-i mai frumos?

eljijinews  •  18 noiembrie 2014, 17:42

i s-a terminat munitia lui Tolontan… reusita a avut doar in cazul Ridzi care inca nu e la puscarie… in cazul Udrea ce s-a intamplat? nimic. Cocoana carnatareasa se plimba pe la Paris…in cazul de fata mi se pare o stupizenie…auzi..incalzita de respiratia spectatorilor…

stellian  •  18 noiembrie 2014, 19:46

fratilor , cum dracu la Cluj se face sala polivalenta ,ultramoderna , cu 12 milioane de euro si la bucuresti costa 65 de milioane?

crisss  •  18 noiembrie 2014, 20:00

nu va mai agitati..acum e momentul tuturor sa spele cat mai multe creieree,sa manipuleze la maxim si sa ne intoxice cu jearticole.. si cine sa faca asta?ziaristii,televiziunile, etc. Pana si Gsp un site cu/despre sport.., dar toti sunt experti in politica!d-ul Tolontan,nu aveti si alte cercetari de facut?

tazevil26  •  18 noiembrie 2014, 20:18

Fara a vrea sa fac reclama,aia de la ASTALDI au teminat podul la Vacaresti in maxim 6 luni…..dupa ce fusese inceput in 2010 si dat aluia de la Blueair si in 3 ani nu facuse nimic….

Cătălin Tolontan  •  18 noiembrie 2014, 22:45

32, crisss: adica sa facem cercetari, dar nu despre sorin oprescu. asa-i? 🙂 Uite ca tocmai despre Oprescu facem. Printre altele, pentru ca nimeni n-a explicat bucurestenilor de ce, in loc de 100 de milioane, cit a fost aprobat initial, am platit 200 de milioane de euro pe un stadion cu un proiect copiat dupa cel de la Frankfurt.

Surse: imi puteti scrie, va rog, pe catalin.tolontan@gsp.ro. Va multumesc!

paul.o  •  19 noiembrie 2014, 1:18

Aici sunt doua chestiuni diferite :
1 – Cine a intocmit caietul de sarcini? Pentru ca cine il face , poate lansa licitatia ” cu dedicatie” catre unul dintre ofertanti ( de exemplu ceri ca toate suruburile cu care se prind scaunele sa fie roz pentru ca tu stii ca numai firma x poate produce suruburi roz). Cu alte cuvinte, daca Oprescu & Co a dorit ca Astaldi sa castige , cu ajutorul acestora ar fi putut ticlui caterva clauze pe care stiau ca Strabag NU LE POATE indeplini.
2 – Presupunand ca virgula caietul de sarcini a fost intocmit in mod neutru , sa spunem conform normelor FIH , de ce Strabag nu l-a respectat ? Nu cumva oferta Strabag in conditiile caietului de sarcini este mai mare de 65 milioane ?

master zen  •  19 noiembrie 2014, 7:59

si daca respiratia unora pute? pur si simplu pute. ce ne facem? ne spalam pe dinti inainte de fiecare intrare. se monteaza detectoare de halena? sau se va da gratuit un pachet de guma la intrare? cine va furniza guma? eu cred ca Strabag incearca sa se agate de victoria lui Iohanis ca sa ascunda altele. si mai grav este ca majoritatea nu a inteles ca nu exista stanga si dreapta ci buzunarul drept si buzunarul stang al unora!

Ramon  •  19 noiembrie 2014, 8:20

cazul este doar un exemplu. Vă închipuiți că în acest fel funcționează toate licitațiile.

Constructorii vorbesc de 10 % care trebuie dați primarului, știu ei cum.

Va începe parchetul analiza fiecărei licitații ?

Și știți de ce această presiune pe constructori ? Tocmai pentru că în domeniu jaful este imens, spunea Mitică cândva că jumătate se fură. Cine să cerceteze fiecare construcție și de ce ar mai face ceva dacă nu va fi de furat?

Să fac un mic comentariu asupra pierderii alegerilor: ele au fost pierdute din cauza patosului cu care PSD vroia să le câștige (fure). În săptămâna dinainte de 16 profesorii au primit 700 lei primă. De ce ? Vedeți bine, cei care au votat anti PSD au fost in majoritate intelectuaii. Apoi sau în primul rând, PSD nu a vrut ca cei din diaspora să voteze. Dacă eu am avut secție de votare la 700 metri de casă, cei trimiși la muncă să satisfacă burdihanele celor de la putere au făcut sute de km. Ei știu cel mai bine că aici nu pot munci și trăi decent. Este o prostie să crezi că ei (în procent mare) se pot întoarce să muncească aici. Nimeni nu-i plătește nici la jumate din cât au acolo și așa cum să-și mai țină familiile ? Și dacă copiii lor mai au parte de un curs de canto sau câte un spectacol, acesta va fi imposibil dacă părintele lor se întoarce. Politicienii doar critică, în realitate ei sunt doar interesați să trăiască pe seama bugetelor. Nici cei cu lucrări științifice nu sunt prea capabili. Intelectualitatea noastră face tot felul de lucrări, doctorate, pentru un ban în plus. În realitate, aceste lucrări (fie și plagiate) zac prin biblioteci. E ca și cum am scria cum despre olimpiada 1968. Pe cine mai interesează ?

Primul motiv al înfrângerii PSD a fost împiedicarea alegerilor in diaspora, care a solidarizat românii, care au realizat cât de important este ca PSD să ia totul.
Al doiles motiv este aroganța arătată de Ponta față de subiectul de mai sus. Apoi Iohannis a fost tratat ca un cățeluș, pus să fie calm în studiuol TV. Ponta era tot mai enervat că Klaus nu îi combate cifrele și îl critică pentru coruperea alegătorilor. A încercat să-l lovească în permanență și să-l lipească de Băsescu, nerealizând că de când este Ponta la Victoria viața oamenilor nu s-a îmbunătățit. Apoi, Klaus a fost foarte departe de Băsescu, deci nu putea fi acuzat de Băsism.
Dar când nu ai argumente logice, încercoi să prostești lumea. Nimic nu i-a ieșit lui Ponta în ultima săptămână și a cedat sperând în prostirea alegătorilor. Acum trebuie timp până Ponta va pleca de la Victoria, iar dacă o va face, viitorul PM va trebui să demonstreze că nu vine să fure cu partidul lui.

florin  •  19 noiembrie 2014, 20:49

Adevarul e ca Bucurestiul dupa revolutie a avut numai primari unul si unul. Ultimele exemple sunt de-a dreptul ridicole : Basescu, Videanu, Oprescu. Adevarul e ca nici nu aveau de unde alege, oferta fiind extrem de limitata. Nu o spun ca sa jignesc bucurestenii, si orasul in care locuiesc e la fel de blestemat. Pendiuc, de 22 de ani primar, va suna cunoscut acum, nu? Noi am fost consecventi in masochism.
La ce buget are Bucurestiul pe mana, s-au facut mult prea putine si s-a furat mult prea mult.
Asta e motivul pentru care nu trebuie sa ne entuziasmam prea mult dupa alegerile astea.

DNA-ul trebuie sa spuna „ASA NU”, dar nu e de ajuns.

Ramon  •  20 noiembrie 2014, 8:34

@ Catalin si Florin
noi vrem să avem de toate, dar fără bani cum ? În fotbal au venit afaceriști, într-o perioadă când iscusința în șmecherii era cea mai mare calitate. Acum toți au greșit: Iancu, Copos, Jiji, Borcea, Nețoiu, Staicu, Pădureanu. Cum credeți voi că vine cineva și aduce milioane pentru Oltchim sau Poli Timișoara ? Dacă ești capabil să faci profit peste 1 mln euri pe an, în faci cadou in fotbal ? Nu! Ca să pui bannere cu cei doi pe toate șoselele țării, cineva tot plătește. Cum ? Sigur, din afaceri cu statul, că statul are nevoie de campanie electorală. Și inclus în preț, acum ai nevoie de bani și pentru avocați. Așa că te acoperi cu o lucrare de construcție și plătești sportul, cinematografia, teatru sau alte parazitisme. Apoi ziariștii ăștia ”grei” credeți că trăiesc din salariu ? Nu le pică lor încă odată pe atât ? De unde credeți că a putut Antena 3 să aibe bani pentru a-l călca în picioare pe Băsescu timp de 10 ani ? Tot din deturnări de bani de la stat. Credeți că televiziunile anti-Ponta au făcut campanie din rating, sau au ajuns acolo bani deturnați din alte afaceri ?
Normal ar fi să ai legislație să aduci corect sume de bani, dar românul nu se mulțumește cu banii albi. Îmi spunea cineva că ciubucul unui arbitru la nivelul anilor 80 era o jumătate de Dacia (70.000 lei atunci). Așa că la noi este tradiție să te descurci. La nemți nu, dar acolo este posibil să facă performanță!

St.Pauli  •  20 noiembrie 2014, 18:22

D/le Tolo,

MULTUMESC.
Nu mai este nevoie de subiectul ANDRONESCU.

Este rezolvat.

Oricum multumiri…. pentru nimic

Maria  •  21 noiembrie 2014, 21:12

Am impresia ca PSD-istii nu accepta nici in acest moment faptul ca Iohannis a castigat si ei au pierdut si vor sa-si continue activitatile „profitabile” exact cum au fost obisnuiti pana acum.
Tot ce sper este ca DNA-ul sa taie in carne vie in toti coruptii care isi trag seva din bugetul statului si sa infunde toti puscariile pe termen lung.

avocatul  •  22 noiembrie 2014, 12:49

Pentru comentariu 4: un cetatean…
Daca o dai la aia mai scumpi…ai garantia ca ei vor face ceva extraordinar??? Crezi ca eonu vor incerca suplimentarea fondurilo???? Nu ai…de aia legea e clara…si oferta se acorda la cel mai ieftin.
Si doar asa….for the record…este un proiect cu pret fix…ca asa se face cand e proiectare si executie. Si tot for the record…Astaldi…a reusit sa dubleze pretul la Stadionul national.
Si tot asa…for the record…Astaldi nu castiga niciodata de pe primul loc. Vezi la Cernavoda Medgidia de unde au castigat de pe locul 6 din 6. Si sunt zeci de exemple de genul asta. Se ma preconizeaz unul la centura Bacau…castigator de pe locul 8/10.

Iar prevederile ciudate…din caietele de sarcini au fost facute tocmai ca sa o poata da la intors primaria cum vrea. In acestbtip de contracte cateva cerinte trebuie sa fie clare si obligatorii. De ex: forma sala, numar spectatoei, pastrarea coeficientilor POT si CUT, incalzita sau nu.. Altfel ajungem ca aici…in care fiecare proiecteaza ce vrea si dupa aia se inceraca sa se compare mere cu gutui.
Cel mai cinstit ar fi relicitare…cu clarficarea aspectelor de mai sus. Sunt sigur ca ar castia Strabag. Si in actuala varianta au cel mai mic pret/ loc.

Si inca ceva: Ultima data instanta a cerut primariei sa reevalueze ofertele aplicand aceleasi principii si criterii si cerand aceleasi clarificari. Oare pe Astaldi i-au intrebat cum incalzesc sala? Ei ce au raspuns??? Ce bine ca totusi acordarea unor aeemenea contracte nu mai sta in pixul unor functionari…si exista un aCNSC si o Curte de Apel.

alinstoica.ro  •  25 noiembrie 2014, 21:02

Oare este cineva corect in tara asta? Va spun eu, NU!

Comentează