Îngrijorare la Kremlin. Armata română îl vrea pe Rusescu

Era și timpul. Se mai trezește cîte un Rasputin din aburii de Beluga la curtea lui Vladimir Putin și amenință România că "ajungem la București în cinci ore cu armata"

joi, 4 decembrie 2014, 12:36

Era și timpul. Se mai trezește cîte un Rasputin din aburii de Beluga la curtea lui Vladimir Putin și amenință România că „ajungem la București în cinci ore cu armata”.

Depinde despre ce ore e vorba. Dimineața și seara sîntem asigurați, că e o înghesuială peste tot în oraș de nu poți să treci nici cu blindatele. În nord-est cel puțin, înspre Pipera și Voluntari, pe ruși îi așteaptă Brad Pitt în fiecare șofer turbat, nu e nevoie să mai scrie „Fury” pe mașină, ca pe tancul din film.

Acum, ne-am protejat și vestul Capitalei.

Sîntem beton, MApN își face echipă profesionistă de fotbal că și-a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.

E o mișcare strategică neașteptată. Cu Ucraina la graniță, Crimeea în coastă și avioanele rusești înțepînd regulat spațiul aerian al NATO, cine s-ar fi gîndit la geniala măsură a recuperării brandului și siglei Stelei? Asta e adevărata doctrina de descurajare! Fregatele SUA în Marea Neagră, scutul de la Deveselu și Tănase și Rusescu în fața porții adverse (mă tot uit la discursul live al lui Putin despre starea națiuii, poate o zice ceva).

Nu e nimic de comentat în decizia Înaltei Curți de a restitui ministerului sigla și brandul. Supremația legii se exprimă nu doar față de politicieni sau oameni de afaceri, ci și față de mărci.

Ce va face însă Armata cu numele? Pentru că palmaresul și jucătorii sînt ai lui Becali. Omul e la închisoare, dar faptul că el plătește pentru infracțiuni nu înseamnă că proprietatea lui e mai puțin sacră decît a oricărui cetățean român.

Să ne amintim (nu e simpatic să rezumi faptele corecte ale unui infractor, dar nu ne-am făcut jurnaliști ca să cîștigăm concursuri de popularitate) că Steaua a plătit Armatei pentru închirierea stadionului cît plătesc toate celelalte cluburi, departamentale sau locale, pentru arenele pe care joacă. Sigur că acum vorbim de brand, nu de celelalte raporturi comerciale. E de observat, totuși, cum unii achită în toate felurile posibile (pușcăria e unul dintre ele), iar alții își bagă echipele în insolvență după ce le-au golit de bani publici și de privilegii ale autorităților.

Becali e un autocrat retrograd. Bine. Însă statul de drept are obligații față de el care nu s-au terminat cu prăbușirea în pușcărie. Iar principala funcție a statului de drept în economie este apărarea proprietății.

Brandul Steaua și sigla sînt, prin decizia Înaltei Curți, proprietatea Armatei. Societatea, echipa și palmaresul sportiv sînt proprietatea lui Gigi Becali. Nimeni, în afara instanțelor sportive și legale, nu poate hotărî, pe bază de hei-rup, altceva. Legea care l-a încătușat e legea care îi apără drepturile de patron.

S-a stîrnit un soi de febrilitate de ultimă oră, hai să-i luăm Steaua lui Gigi, îi dau cu papucii în bot, precum statuii clătinate a lui Saddam, și cei care îl curtau cînd era în libertate.

Nu Guvernul hotărăște ce fac oamenii cu proprietatea lor, iar specialiștii în kremlinologie strînși în jurul vicepremierului Gabriel Oprea, care de mult vor să pună mîna pe echipă, știu foarte bine de ce o fac. Mai au puțin și împing tema pe masa CSAT.

N-o să-i lase nimeni ca o Armată NATO să finanțeze din bani publici un club de fotbal. Ne întoarcem la cluburile departamentale de dinainte de 1989? DNA nu-și face și ea echipă? Să vedem cine are curajul să o bată pe teren!

O echipă de fotbal profesionistă a unei armate e un nonsens (concurență neloială printre altele) și, tocmai din acest motiv, dacă le iese schema o să o dea unor investitori serioși, băieți buni, de-ai noștri.

Putin și-a terminat discursul. Pare bine. N-a aflat de Bourceanu.

Comentarii (125)Adaugă comentariu

biancorossi  •  4 decembrie 2014, 12:47

DNA nu-și face și ea echipă? Să vedem cine are curajul să o bată pe teren!
__
..))))) felicitari..

ROSSONERO BUCURESTI  •  4 decembrie 2014, 12:51

O noua echipa pentru capitala fara echipele MAI si MApN
VIDEO-IMN echipa ROSSONERO BUCURESTI
youtube.com/watch?v=KAY28cY1M4w
IMNUL ROSSONERO BUCURESTI- pe melodia Trei culori
(vechiul cantect de la 1900 devenit mai apoi imn al Romaniei – 3 culori)
-Nonagrama – steaua cu 9 coluri formata din 3 triunghiuri concentrice
9 litere are ROSSONERO ROSUNEGRU BUCURESTI BUCHAREST
iar culorile sunt cele universale in rosu si negru se regaseste toata lumea
ROSSONERO BUCURESTI-capitala nostra esti
ROSSONERO BUCURESTI-ROMANIA cuceresti
ROSSONERO BUCURESTI-echipa tarii tu esti
ROSSONERO BUCURESTI-in lume marsaluiesti
ROSSONERO BUCURESTI in EUROPA stralucesti
imnul se refera la fiecare sezon
1.echipa capitalei-implicit
2.Romania cucereste (adica cucereste titlul)
3.apoi devine echipa tzarii
4.abia apoi marsaluiste in lume
5.si straluceste in Europa

lord belial  •  4 decembrie 2014, 12:51

echipa dna sa fie arbitrata sau antrenata de macovei, daca e si dl mircea lucescu de acord

Șerban  •  4 decembrie 2014, 12:54

Problema-i dacă că armata unui stat membru NATO NU POATE să finanțeze nici un fel de altă activitate – pe plan sportiv ar fi: hochei, handbal, atletism, scrimă, ș.a.m. d.
Pe Becali cred că-l doare în pixul folosit la conceperea textelor menite să-i reducă durata șederii în pușcărie!
Cel mai aproape de locul detenției, Poarta Albă, unde își poate muta echipa ar fi Constanța. Are și mulți suporteri la Constanța. Chiria stadionului nu cred că va fi mai mare ca în Ghencea ….

shab  •  4 decembrie 2014, 12:55

Stai acum sa vezi cati vor fi priceput articolul si cati te vor face stelist becalist.

vasglo  •  4 decembrie 2014, 13:00

„O echipă de fotbal profesionistă a unei armate e un nonsens (concurență neloială printre altele) și, tocmai din acest motiv, dacă le iese schema o să o dea unor investitori serioși, băieți buni, de-ai noștri.”

Bravo Tolo! Armata a castigat „razboiul” cu „temutul” Becali! Uraaaa…!
P.S.
In armata n-o fi coruptie, ca DNA-ul nu prea „ataca” acolo??!

(ras)putin  •  4 decembrie 2014, 13:02

tontolane, de mult nu am mai vazut un articol atit de p r o s t. l-ai scris de buna voie sau ai avut tema?
unde vezi tu hei-rup la un process care dureaza de ani de zile?
mai bagi si cretinitatea cu avionale rusesti care intra in spatial nato. a, am uitat, spatial international apartine nato, ca e mai senzational asa.

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:04

5, shab: publicul e ok, ziaristii sint slabi 🙂

gigi  •  4 decembrie 2014, 13:04

legea e lege, domnule Tolontan.Iubirea voastra de Becali va intuneca gindurile citeodata.

walsuced  •  4 decembrie 2014, 13:09

Simpatic articol. ironic si la tinta. bine punctat.

MONIKA  •  4 decembrie 2014, 13:11

ASTIA NE CRED P R O S T I PE TOTI ?CE FACE ARMATA CU SIGLA STELEI?NIMIK 100%TINTA E DEFAPT TOT BECALI NU VA E CLAR?RESTU SANT POVESTI.

Robert  •  4 decembrie 2014, 13:12

Armata in multe state NATO are propriul club sportiv, in Italia 80% din medalitii olimpici vin de la clubul armatei, in Germania cred ca mai toti medaliiti olimpici in sporturile de iarna sunt angajati ai Armatei. Asta pentru cine zicea ca Armata in statele NATO nu desfasoara activitati sportive.

Si care e problema daca i-a luat brandul lui Becali? Foarte bine au facut

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:15

9, gigi: iubirea de Becali? 🙂 Am scris mai multe articole critice despre Becali decit literele din acest articol. Tocmai despre lege vorbeam si eu.

dlg  •  4 decembrie 2014, 13:16

Domnule Tolontan, ce legatura au evenimentele din Crimeea, comportamentul Rusiei si situatia din estul Ucrainei cu acest proces? El a inceput cu mult inainte de actiunile Rusiei din Ucraina, nu e vina MApN ca fix in anul asta s-a dat sentinta definitiva. Totodata, nu tin minte ca dumneavoastra sa fi scris despre cum a „pus mana” acest individ pe clubul Steaua, abuziv din punctul meu de vedere.
Va intrebati ce va face MApN cu Steaua? Daca va fi finantata din banii publici sau ai militarilor? Nu cred, Steaua e un brand valoros ce poate fi vandut unui investitor (cred ca s-ar gasi fara probleme) pe bani frumosi. Becali pur si simplu a luat gratis o fabrica de bani, ilegal conform sentintei de ieri si a exploatat-o dupa bunul plac.

adrian_hora  •  4 decembrie 2014, 13:17

Nu inteleg daca becali va mai avea voie sa numeasca clubul „steaua”sau trebuie sa ii scimbe numele.

liberal  •  4 decembrie 2014, 13:18

Inca o batalie glorioasa castigata de marii generali ai izmenelor , pe numele lor adevarate : Oprea si Zisu. Bravo domnilor ghenerali , ne mandrim cu voi , la mai mare ! Pe Zisu asta tare l-as mai trimite in excursie intr-un teatru de operatii prin Afganistan , ca sa se lamureasca toata lumea cate parale face.

djeurofighter  •  4 decembrie 2014, 13:20

Excelent Cataline, excelent.

Este exact ce am punctat in urma cu doua ore.

„Mig-uri avem doar in picaj, Delfinul rugineste, avem fregate la mana a doua din Marea Britanie construite in anii 70, cumparam avioane tot second hand de la portughezi, in loc sa luam Saab Gripen noi noute, taburile sar in aer, avem anti-aeriene din anii 50, artilerie din Al Doilea Razboi Mondial, etc.

Ce putea sa faca MAPN-ul? Sa-i …. grija de stema unui club de fotbal!”

fanulumocanu  •  4 decembrie 2014, 13:23

Nu stiu daca despre asta e vorba. Tot nu e bine nici cand statul isi apara proprietatea? Voiculescu a luat puscarie pentru ca a cumparat subevaluat o societate despre care chiar el a dovedit ca facea mult mai multi bani prin creditele ulterioare. Aici o fi mai greu cu evaluarea brandului dar Becali trebuie sa platesca daca-l vrea. Si in niciun caz sa nu fie vorba de vanzare ci de o administrare a brandului care sa-i fie cedata , cu obligatii legate macar de pastrare a imaginii si respectare a istoriei.

intruder  •  4 decembrie 2014, 13:26

Mie imi este clar ca sunt interese mari la mijloc, iar singura problema pe care o au cei ce au initiat acest demers aiuritor in justitie este ca au fost nevoiti, in atingerea scopurilor lor, sa faca chestiunea publica. Pentru ca altfel era imposibil.

De aici este simplu, trebuie sa urmarim doar firul evenimentelor care vor urma. Pentru ca e clar ca , in spatele CSA Steaua, exista cineva care face toate aceste lucruri mizand ca va da tunul financiar al vietii.

Si, mai devreme sau mai tarziu, se va afla unde urmeaza sa ajunga parandaratul. Pentru ca, nu exista nicio dilema la mijloc, scopul final sunt banii. Nimeni nu este intr-atat de naiv incat sa creada ca armata va infiinta un nou club, cu bunacredinta, din dorinta arzatoare de a face noi performante, mizand in acest scop pe nimic si investind 0 lei.

In loc ca DNA-ul sa-si faca echipa de fotbal, ar trebui doar sa se cuibareasca relaxat in fotoliu, asteptand devoalarea creierului afacerii. Si tare mi-e ca Oprea si Iordanescu nu prea se califica.

simplu suporter  •  4 decembrie 2014, 13:36

pistol cu apa. MAPN a castigat fix nimic. Instanta le-a dat sigla / emblema si atat. Numele Steaua este generic si nu poate fi protejat ca marca, ce se protejeaza e doar desenul care incorporeza cuvantul Steaua.

Dar cuvantul Steaua nu se poate proteja.

Ca atare nu il detine nici MAPN nici Becali nici nimeni, decat DEXul.

Cuvintele comune din DEX nu se pot inregistra ca marci de sine statatoare. Deci Becali nu a pierdut decat o amarata de emblema. In maxim 10 ore se face o emblema nou-nouta se da la OSIM si pa. Mai vreti ceva?

Azi la TV multi tampiti vorbeau ca sa se afle in treaba. Ca vezi doamne trebuie sa plateasca licenta la MAPN etc. Un rahat. Face o emblema noua si gata. Cat despre denumirea SRL-ului care este clubul de fotbal nici gand ca trebuie sa aiba alt nume, in momentul in care Reg Comertului l-a inregistrat la revedere. Nu se mai sterge.

Ce me deranjeaza f tare e ca lumea vorbeste depsre nimic ca si cum s-ar pricepe. Cu un singur avocat stagiar in 5 min se elucideaza marea pierdere.

Cat despre MAPN au dovedit inca o data un spirit revansard pe degeaba. O sa se frece cu emblema la piciorul de lemn si poate se incalzesc.

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:36

15, adrian_hora: becali nu mai are dreptul sa foloseasca numele si sigla decit daca se intelege cu armata, platind evident pentru acest lucru. Altfel, e obligat sa schimbe si numele si sigla.

Robert_Vulcan  •  4 decembrie 2014, 13:36

Slab articol si slaba atitudine. Reintoarcerea la jurnalism sportiv mai are de asteptat. Se intelege din text ca in loc sa ne apere de bau-bau, toata armata s-a inghesuit intrun tribunal sa fure steme. Chiar asa?? Articolul pare mai mult un comentariu conspirationist scris la nivelul unui suporter (nu conteaza al cui) decat un demers jurnalistic. Daca aveti dovezi sau informatii, ati uitat sa le treceti macar in PS. Si apropo de PS, de cand e Steaua a lui Becali? Ca parca era a unui var sau nepot de-al lui? Eu nu stiu, ca sunt un biet cititor, dar un jurnalist sigur ar trebui sa fie la curent cu situatia reala? Poate intrebati pe cineva.

levanth  •  4 decembrie 2014, 13:37

ft.tare!!!…”Dimineața și seara sîntem asigurați, că e o înghesuială peste tot în oraș de nu poți să treci nici cu blindatele. În nord-est cel puțin, înspre Pipera și Voluntari, pe ruși îi așteaptă Brad Pitt în fiecare șofer turbat, nu e nevoie să mai scrie “Fury” pe mașină, ca pe tancul din film”.

septimius  •  4 decembrie 2014, 13:37

daca e pe bune ca se vrea distrugerea echipei steaua..eu asigur pe toata lumea..ca noi adevaratii suporteri nu vom sta cu mainile in san..si indiferent de orasul din care provenim vom iesi pe strazi…

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:39

22, robert_vulcan: si cum ar arata o atitudine buna? Sa strig „Luat-i echipa lui Becali ca e antipatic!”?

24: septimius: nu vrea nimeni distrugerea. Fiecare vrea sa aiba echipa.

gilos  •  4 decembrie 2014, 13:39

Nu inteleg de ce trebuie ca palmaresul sa-i ramana lui Gigi Becali ? Ce treaba are Becali cu castigarea Cupei Campionilor Europeni sau cu titlurile obtinute de Steaua inainte de 1989 ?

Cataline, nu te preface ca nu stii : legea iti apara proprietatea daca ai dobandit-o in mod legal !
La dl. Becali sunt multe semne de intrebare in legatura cu modul in care a ajuns patron la aceasta echipa, incepand chiar cu schimbul de terenuri prin care a prejudiciat Armata…

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:41

26: daca becali a dobindit ilegal proprietatea asta o va hotari o instanta. Nu eu, tu sau publicul in functie de opiniile noastre. Proprietatea privata nu se plebisciteaza.

Ioan  •  4 decembrie 2014, 13:42

Nu detine informatii si de aceea va rog sa ma luminati: ati afirmat ca palmaresul e a lui Becali. Care? Cel din 2003 incoace sau si cel dinainte de revolutie? Rog lamuriri.

Esti un papagal  •  4 decembrie 2014, 13:43

De ce miri atat, cand clubul steaua a fost infiintat si a obtinut performante atat timp cat a fost al armatei?

Jiji sa-si caute nume pentru echipa, eventual FC Puscaria/FC Balta alba.

liberal  •  4 decembrie 2014, 13:44

Si Ponta se tot mira de ce a pierdut alegerile ! Pe mana gheneralilor de tip OPREA si ZISU le-a pierdut , printre altele.Daca mai vreti sa aveti un viitor incetati imediat colaborarea cu cu cei doi mascarici domnule Premier !

qpax  •  4 decembrie 2014, 13:44

Nu-i descurajati pe mapn-isti, paradele sunt specialitatea lor! Acum ca s-au intors din concediu de prin tarile calde (toate de stanga, deci urat mirositoare), au si ei nevoie de o activitate.

Abia astept sa le vad proiectul fotbalistic, si ce performante sunt capabili sa faca niste asistati sociali si basisti decorati, in capitalism si fara arbitrii gen Kovacs, chiar si cu Kovacs la … dreapta, sa lasam de la noi.

Oricum Liga 1 devenise destul de plictisitoare, ce mai era de comnentat asa cat de cat interesesant era … ‘civilizatia echipelor ardelenesti basistoide’: CFR, Tg Mures. Cu prilejul asta, le cedam si o particica de fani, in caz ca nu i-a castigat deja in instanta numita politic, ca sa vezi … ICCJ si condamnatoare a lui Becali.

Oricum, din decizia ICCJ, deducem ca sigla nu poate fi instrainata, la nici un privat, deci daca da cineva parnos, da doar sa o foloseasca … un al finantator batut in capatana, asa cum era Becali prin 2003. Celelalte drepturi patrimoniale, nume si palmare, inteleg din comunicatul conducerii Stelei, ca sunt in continuare in proprietatea lui Becali … deci intreaga miza a acestui proces a fost sigla, care oricum este o varianta modificata a celei cu care Steaua castiga ECC in 1986. Sa inteleg ca nu si-au facut club pana acum, ca nu aveau o decizie judecatoreasca care sa le dea drept sa foloseasca aceasta sigla, specifica? Ok … acum o au, sa vina cu clubul!

Se pare ca sunt premisele, ca perioada iohannista, sa fie si mai amuzanta decat erioada basista. O sa ne distram pe cinste in astia 5 ani de zile de Kraut Romania!

eu  •  4 decembrie 2014, 13:48

Bine punctat! Probabil ca ar mai fi dorit ceva bani si pentru brand, dar JJ nu a fost de acord… A

m vazut un comentariu ca in alte sporturi armata ar mai baga bani. Ar trebui aratat ce se intampla de fapt si pe acolo – de fapt banii vin prin sponsorizare sau diversi finantatori care-si asociaza numele pentru o perioada cu Steaua facandu-si reclama in acest fel.

La scrima probabil ca antrenorii mai primesc ceva bani, in rest practic totul este sustinut de parinti (asta stiu sigur pentru trec frecvent pe acolo). Armata ar trebui sa lase pe oricine doreste sa investeasca in club sa o faca, cerand cel mult o suma modica, altfel se duce totul de rapa, inclusiv baza sportiva.

De renumele de pe vremuri al Stelei mai greu de vorbit, deja in multe sporturi nu mai inseamna nimic de prea mult timp (handbal, volei, polo etc)

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:49

28, ioan: conform inregistrarilor de la frf, palmaresul stelei e unul singur si contiguu (neintrerupt) si apartine echipei care joaca azi in liga 1

cristi  •  4 decembrie 2014, 13:50

Tolo, dar ce, daca e in puscarie Becali inseamna ca trebuie renuntat la toate procesele pe care le mai are in justitie? I-au luat numele Steaua pentru ca nu avea dreptul la el, justitia si-a facut treaba si gata. Si l-a primit inapoi statul roman, nu baietii lui Oprea, ca nu-l duc ei acasa (inca).

Becali trebuie sa piarda tot ce a luat cu japca sau inhaitandu-se cu alti hoti si ce a furat trebuie sa revina la proprietarii de drept. Daca asta inseamna sa ajunga si palmaresul inapoi la clubul armatei foarte bine. Nu ne place sa reapara cluburile departamentale, dar dupa ce isi recupereaza patrimoniul se pot desfiinta foarte bine, iar patrimoniul sa fie valorificat transparent, eventual prin licitatie. Dar sa il lasam lui Becali, doar pentru ca nu ne plac cluburile departamentale, asta e culmea.

Nu s-a clarificat cum a ajuns Becali patron la Steaua nici pana azi, dovada ca din cand in cand Mitica Dragomir mai ameninta ca il da in gat si infunda puscaria.

Mi se pare ca judeci in favoarea lui Becali doar pentru ca anchetele voastre l-au bagat in puscarie, ca un arbitru care da un penalty unei echipe si pe urma are mustrari si incepe sa ciupa si pentru cealalta echipa ba un corner, ba un fault, ba un cartonas galben sau un offside inexistent.

zizu  •  4 decembrie 2014, 13:54

ciobanul cand ai convenea,spunea ca e echipa armate,ca …bla,bla….cum nu i convenea ceva era echipa lui! asa ca nu are decat sa si faca echipa,sa o cumpere pe asta…etc.variante sunt,numai ca exact cum e si la el…..totul e pe bani

petre  •  4 decembrie 2014, 13:56

in urmarirea distrugerii totale a lui Becalli justitia oarba(sau manipulata) va distruge si clubul Steaua, fara Steaua fotbalul romanesc nu face doi bani si apoi ce face Armata cu sigla Steaua, vrea s-o vanda la vreun investitor de doi bani ca nu prea poate s-o foloseasca, am o idee : Becalli sa puna numele Star (are mai multe sensuri), bravos Dinamo, de cand doriti voi sa distrugeti Steaua, ati reusit fara sa vreti acum, ca pe vremuri nu va lasa Ceasca, mare stelist!

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 13:57

34, cristi: ne atribui si investigatii care nu ne apartin. Nu avem vreun merit jurnalistic in declansarea dosarelor Schimbul de terenuri sau Valiza. Nu-l apar pe Becali dintr-un complex de vinovatie sau din compasiune, asa cum spui.

De fapt, nu apar pe nimeni. Doar constat ca Armata se gindeste la un club profesionist de fotbal in conditiile in care competenta sa este alta.

In materie de sport, nici o echipa de la CS Steaua n-a luat campionatul de peste 6 ani de zile. Acum doi ani au si retrogradat la handbal, asta apropo de cei care i-au vazut jucind pe Stinga sau Gatu.

George  •  4 decembrie 2014, 13:57

Dar avem voie macar sa opinam despre cum a castigat Becali proprietatea numita Steaua Bucuresti, mai ales in contextul moral si legal cu numele George Becali?

Nu plebiscitam, comentam, la fel cum o faci si tu aici Catalin. Si daca proprietatea e indubitabil sacra, am dubii teribile in legatura cu persoana si modus operandi al aceluiasi Becali, in orice context vorbim.

CCC  •  4 decembrie 2014, 13:59

Interesant articol …
Si mai interesant ar fi ca JiJi Becali (nu sunt sigur ca el este detinatorul legal al FC Steaua Bucuresti, prca era un nepot) sa re-denumeasca ekipa Steaua Rosie Bucuresti (sic! era doar o idee, nu saritzi „anticomunistilor” raaaapidisti si dinamovishti! :)) ) si sa skmbe sigla, suficient pentru a nu mai fi nevoit sa dea spaga urmarita de cei ce au intentat procesul „secolului” de recuperare a siglei si numelui! Din ce se scrie prin presa, palmaresul si jucatorii sunt ai lui JiJi, asa ca cei cu multe si mari stele la vipushca izmenelor au castigat exact petele din tur, de altfel, reprezentative pentru ei!

Sanaate!

elpibed’oro  •  4 decembrie 2014, 13:59

Un articol slab, in nota ultimelor articole. Ati uitat se pare cum a luat ciobanu’ echipa asta sau cum a transformat totul din jurul ei in circ de 2 bani. Probabil asta va lipseste. Mai aveti putin si incepeti cu propaganda suporterului cu 2 neuroni: „gigi a bagat bani in echipa, altfel eram ca rapidu’ acum”. Cred ca si pe mana lui zuluf ar fi pe profit clubul.

joaquin  •  4 decembrie 2014, 13:59

Cătălin , eu te-am apreciat și te apreciez dintotdeauna . Am totuși o întrebare : de unde ai scornit chestia asta , cum că palmaresul e al lui Becali ?? Din câte știu eu , marca ( brandul ) este alcătuit din:
1. Nume
2. Emblemă ( siglă )
3. Culori
4. PALMARES (!)

Deci , de unde până unde , palmaresul lui Becali ?? Aaa , putem vorbi despre un palmares al lui Becali. Dar acesta știi care e ? Patru titluri (și nu 25 !) 2005,2006,2013 și 2014 , UNA Cupă a României (și nu 21 !) în 2011 , două Super Cupe ale României (și nu 6) 2006 și 2013 , una semi-finală Cupa Uefa în 2006 și o optime de EL în 2013 !
ATÂT ! Păi despre care ”palmares” al lui Becali vorbim noi aici ??!!

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 14:00

38: sigur ca discutam, asta facem. Si avem argumente fiecare, iar argumentele celuilalt ne dau de gindit. Cam asta-i definitia dezbaterii.

Marka Ragnos  •  4 decembrie 2014, 14:00

Tolo, simt nevoia sa zic ceva despre relatia de subordonare dintre tine si becali. O sa ma abtin, insa.

Domnule mare jurnalist, daca sunteti asa revoltat ca armata a recuperat marca, de ce nu sunteti revoltat si ca becali a furat marca si echipa de la stat?

Sau dumneavoastra nu stiti cum a pus ciobanasul mana pe Steaua?

Haideti ca va spun eu.

La inceputul anilor 2000, cel care avea sa ajunga „nea Gigi”, datorita voua, a marilor jurnalisti, a furat echipa in contul unei datorii de 200 de mii de dolari. Sigur, el a zis ca datoria era de vreo 2 milioane de dolari. Dar asta nici nu mai conteaza. O echipa de fotbal, cu jucatori destul de buni, cu un palmares solid si fiind cel mai tare brand din tara, a fost luata cu 2 milioane. Asta e ok, domnule Tolontan? Nu e nimic suspect aici?
Nu conteaza chiar deloc faptul ca, cu doar un an sau ceva inainte, aceeasi echipa il vindea pe Lutu in Corea cu un milion si jumatate de dolari?

De ce nu spuneti aceste lucruri, mari jurnalisti ai tarii?

Intr-o tara normala, cu ziaristi adevarati, becali ar fi fost distrus in ultimul hal pentru ceea ce a facut. Nu exista nici o diferenta intre ce a facut el si ce a facut voiculescu cu ICA.

Armata a recuperat un bun furat. Asta e adevarul. Oricum v-ati uita, asta e adevarul. A gresit becali, nu armata. El e omul rau. Asa ca, va rog frumos sa nu le mai luati apararea tuturor infractorilor.

EMY  •  4 decembrie 2014, 14:04

Echipele STEAUA (fosta CCA) si DINAMO trebuiau desfiintate la revolutie. Aceste echipe au fost introduse direct in prima divizie, fara a promova, prin decret al PCR. Rezulta ca s-a facut o ilegalitate.

Ele au fost intretinute din fondurile Armatei si Militiei. STEAUA si DINAMO trebuia sa intre in categoria echipelor desfiintate precum Ripensia, Chinezul, Carmen care au fost si ele campioane ale tarii.

Este inadmisibil ca aceste echipe, cu trecut cu tot, sa intre pe mana unor „indivizi” de genul Becali sau Borcea. Felicit pe acei generali pentru actiunea facuta. DOMNULE TOLONTAN SUNTETI PE LANGA SUBIECT. De aceea oameni nu mai vin la stadion, totul este surogat. Q.e.d.

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 14:05

43, marka ragnos: uite cum facem daca esti atit de convins de ceea ce scrii.

Da-ti numele real si o metoda de identificare, spune ca am luat bani de la Becali si te dau in judecata. Asa au pierdut si Becali si Copos si Dragomir procesele cu noi. E ok?

Ca asta inseamna stat de drept, nu sa arunci fapte care nu s-au intimplat niciodata.

Cit despre cum a luat Becali Steaua ne certi ca nu am lamurit noi lucrurile. Am lamurit cit am putut, daca n-am facut suficient, de acord, nimeni nu face decit ce poate face.

Octavian Stăncioiu  •  4 decembrie 2014, 14:06

S-au clonat, în ultimii ani, Poli Timișoara, Universitatea Craiova, Politehnica Iași, ASA Tg. Mureș, Olimpia Satu Mare, Corvinul Hunedoara, CSM Reșița, UTA, Gloria Bistrița și încă și altele. Vor reuși să cloneze și Steaua, vasul-amiral al fotbalului românesc?

Este o luptă împotriva tradițiilor românești, transpusă și în fotbal.

Robert_Vulcan  •  4 decembrie 2014, 14:06

@25 Catalin Tolontan – „Sa strig “Luat-i echipa lui Becali ca e antipatic!”?” nu este o atitudine jurnalistica. Cautati prin birou busola si echilibrul si luate cu un pahar de apa rece va reveniti imediat. Daca s-a produs o nedreptate intro sala de judecata as vrea sa stiu DE CE si CE ANUME s-a ‘faultat’ (lege scrisa sau morala). Daca cineva comploteaza as vrea sa stiu CINE si CUM. Daca de fapt decizia a fost corecta as vrea sa cunosc mai multe date despre conditiile si implicatiile viitoare. In general as vrea sa ma simt mai bine informat si mai inteligent dupa ce citesc un text de-al tau (e vina ta ca asa m-ai obisnuit), sa simt o diferentiere clara intre textul tau si comentariile partizane ce-i urmeaza. Marturisesc ca e primul text marca Tolo la care am sarit 1/3 din articol pana la paragraful final. Daca in acea treime gaseam de fapt tot ceea ce caut, imi cer sincer scuze. Inceputul m-a descurajat insa, bascalia nu e punctul tau forte, Adi Georgescu scoate cumva literatura din aceasta atitudine, insa tu… nu. – PS – nu mi-ai raspuns cui apartine Steaua in acte? La modul serios nu stiu si ma intereseaza. Cine/cate procente are?

Cristianescu  •  4 decembrie 2014, 14:09

Pentru cei care credeau ca victoria de la Sibiu este suficienta sa castige campionatul, inseamna ca nu sunt pregatiti pentru urmatoarele etape. Liderii la zi sunt oltenii cei fara stiinta. S-a procedat cu Steaua intocmai ca la absolut orice nivel, unde a ajuns Roshu Brumarel.

Diana  •  4 decembrie 2014, 14:10

Pe scurt:
1.echipa steaua (cca), ca si dinamo, ar fi trebuit desfiintate in 1990
2.Domnule Tolontan si nu puteti face un articol nesubiectiv legat de steaua; strecurati trebi care nu-s kiar asa, de exemplu: inchiriatul stadionului, s-a discutat mult pe tema asta, nu era numai stadionul , ci toata baza sportiva, care e mai mare decat in alte parti; apoi nu o data, militari au ajutat la deszapezire sau alte munci, gratis!
3.luati legea la mijto, lasati-o sa-si faca treaba, o sa pedepseasca si pe alti paatroni de club dupa faptele lor, dar fiind sub incidentata punctului 2 nu mai judecati clar

Cătălin Tolontan  •  4 decembrie 2014, 14:15

47, robert_vulcan: veti primi raspunsurile cu informatii in ziarul de miine. Lucram acum la asta.

Cit despre stil, imi pare rau ca nu imi ies textele ironice.

Comentează