Surse DNA: „Lui Udrea i se trage de la banii de la Pescariu ajunşi în firmă şi nedeclaraţi”. Politicianul a tăcut în fața procurorilor

Elena Udrea a fost adusă astăzi cu mandat la sediul Directiei Naţionale Anticorupţie şi a fost audiată timp de mai bine de 4 ore în calitate de suspect în Dosarul Microsoft, fiind acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere

joi, 29 ianuarie 2015, 2:44

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Elena Udrea a fost adusă astăzi cu mandat la sediul Directiei Naţionale Anticorupţie şi a fost audiată timp de mai bine de 4 ore în calitate de suspect în Dosarul Microsoft, fiind acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. (DETALII AICI)

UPDATE 16:30  În timpul celor 4 ore de audieri, Elena Udrea a refuzat să dea declarații în fața procurorilor și nu a dorit să fie confruntată cu alte persoane implicate în dosar.

UPDATE 15:55 Elena Udrea a părăsit sediul DNA după mai bine de 4 ore de audieri și a declarat în fața jurnaliștilor: „Vreau să consult mai întîi dosarul. Cu declarația de avere am spus cum a fost. Nu pot să declar ceva ce aparține altei persoane. Cel mai bine ar trebui să fie întrebat Dorin Cocoș”.

UPDATE 14:30 Documente DNA susţin că, într-adevăr, împrumuturile de la Pescariu publicate în premieră de Gazetă în octombrie 2014 şi alţi bani veniţi pe aceeaşi filieră stau la baza acuzaţiilor pe care DNA i le aduce Elenei Udrea!


Iată cîteva pasaje din ordonanţa DNA de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea:

„(…) Din declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2014, rezultă că  Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut de la Pescariu Dinu.

(…) Contrar dispoziţiilor legale în declaraţiile de avere din anul 2010 nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoş, deşi susnumita declară încasarea de dividende de la această societate.

Având în vedere obligaţia legală de a-şi declara averea, faptul că, în perioada  2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora (…)”.

________________________

Pe 3 octombrie Gazeta a dezvăluit legăturile financiare dintre Udrea și Pescariu!

„Cocoş decidea ca partea lui de şpagă să ajungă la Pescariu şi, mai apoi, Pescariu îi împrumuta cu bani pe Cocoş şi pe Udrea

Acesta era titlul articolului publicat anul trecut, în luna octombrie, pe TOLO.ro, în care apăreau în premieră, în facsimil, declaraţiile de avere cu împrumutul luat de Udrea de la Dinu Pescariu.

200.000 de lei şi 500.000 de euro de la fostul jucător de Cupă Davis Dinu Pescariu se regăseau în două declaraţii de avere ale Elenei Udrea: 200.000 de lei figurează ca luaţi de ea în 2008, iar 500.000  de euro apar ca luaţi în 2011 şi urmînd să fie returnaţi de către soţul său din acel moment, Dorin Cocoş, în anul 2021.

Elena Udrea a spus atunci că ”banii erau împrumutaţi de către soţul meu”, dar n-a fost clar dacă se referă şi la primul împrumut, cel de 200.000 de lei, despre care nu exista în document nici o precizare de acest gen. Citeşte aici articolul publicat pe 3 octombrie!

Banii de la Pescariu i-au făcut şi altfel probleme lui Udrea, pentru că ea a primit sumele printr-o firmă via Cocoş şi, potrivit unor surse din DNA, ea nu a declarat aceşti bani din firmă în declaraţiile de avere.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

doina  •  29 ianuarie 2015, 15:15

am si eu o intrebare in cazul acesta : ANI cea mult laudata lucreaza polititc sau nu? pt ca atitia ani” duamna” nu a fost deranjata DELOC!

;

ProPatria  •  29 ianuarie 2015, 15:36

Felicitari GSP! Sa speram ca lucrurile vor merge pana la capat.
Dar de ce nu sufla presa de sport nimic despre cel mai clar blat din ultimii ani, Steaua – Viitorul? Pana si patronul echipei gazda a recunoscut in modul cel mai transparent ca meciul trebuie sa se termine intr-un anumit fel. Apoi declaratiile antrenorului.
De ce oare nu se poate scrie despre asta?
Pentru ca Regele e de neatins? El merita statui si elogii.
Pentru ca Becali a cotizat si poate va mai cotiza?
Sau pentru ca sunt prea multi cititori care s-ar simti lezati?
Astept un raspuns.

florin  •  29 ianuarie 2015, 15:39

Efectul de domino e pe cale sa mai darame o piesa. La piece de resistance. Udrea stie foarte multe si nu va ezita sa spuna tot ce stie (cu sau fara dovezi). Din atitudinea ei in ultimul timp , din ce a spus si ce a scris, sunt convins de asta. Si oameni din toate cele trei partide incep sa tremure. Ai mirosit-o bine pe Nutzi. Nici eu n-am suportat-o niciodata. Sa vedem, totusi, daca vor cere arestarea…

maigret  •  29 ianuarie 2015, 15:42

Ooooo,ce veste mi-nu-na-ta!!!Pe cand si..basescu???Felicitari DNA!Daca-i condamnati-CORECT!-ceea ce nu pare prea greu, pe base si pe udrea,atunci veti dovedi ca in Romania n-a fost justitie politica!

Liana  •  29 ianuarie 2015, 15:54

C O N F I S C A R E A A V E R I I obtinuta ilicit!
Angajata cu salariu minim pe economie!

Andreea  •  29 ianuarie 2015, 16:42

Dar ce lucruri frumoase incep sa se intample :). Dar Basescu cand isi anunta venirea? Probabil de asta tot refuza casele pe care i le-ar pune statul la dispozitie, ca stie ca il asteapta un pat la Rahova.

corneliu  •  29 ianuarie 2015, 16:57

tolontane, motanul felix iti va da recompensa!!! De cand te chinuiesti in locul procurorilor!

radu  •  29 ianuarie 2015, 17:13

si cu gala BUUUUUUUUTE cum ramine?

misoc  •  29 ianuarie 2015, 17:30

Stai sa vezi acum ce incepe Stelian Negrea sa dezvaluie despre procurori 🙂

Ca au o matusa cu dioptrii, ca strabunicul din partea mamei a fost parasit de o femeie blonda si e clar ca nu pot fi obiectivi 🙂

Se stringe latul, nene si astia nu suporta asa ceva!

Justitie cu altii, nu cu Udrea!

mishu_74  •  29 ianuarie 2015, 17:30

Pai e clar ca sunt toti corupti. Fac parte din aceeasi gloata care alearga incontinuu dupa imbogatire. Ceea ce ma intereseaza pe mine este: daca se recupereaza banii furati, delapidati, numiti-i cum vreti voi. Asta e important si ajuta economia Romaniei. Faptul ca sunt prinsi e bun, e clar, trebuie sa plateasca dar sumele furate se mai recupereaza? Li se confisca averile daca nu mai au banii de exemplu?Altfel, adevarul e doar pe jumatate reparat.

dan  •  29 ianuarie 2015, 17:51

ha ha ha DNA face JUSTITIE in Romania..probabil singura tara din lume unde justitia se face la televizor aducerile cu mandate prezentate in presa in prealabil si cu „infractori”condamnati de DNA nu de un judecator sau mai multi judecatori..daca te opui DNA esti corupt nu conteaza cum..

asta cu Nuti e vrajeala curata

ia-o, ba DNA, pt Gala Bute,nu veni cu dovezi de genul asta:”Contrar dispoziţiilor legale în declaraţiile de avere din anul 2010 nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoş” ce poate sa ii faca pt ca a „gresit” in declaratia de avere?
in mod normal nici nu se incepe urmarirea penala..

dar la Bute s-au sifonat usor 1-2 mil de euro…patinoare facute aiurea,sali de sport la sate cu 50-60 de locuitori..astea sunt fapte nu asta cu declaratia de avere…

danny  •  29 ianuarie 2015, 17:55

Mie imi place chestia asta: „500.000 de euro apar ca luaţi în 2011 şi urmînd să fie returnaţi de către soţul său din acel moment, Dorin Cocoş, în anul 2021.” Acum ca nu mai este sotia lui Cocos, va mai returna acesta cei 500.000 euro catre Pescariu?
Incredibil cu ce sume se imprumuta astia unii pe altii! Si nimeni nu ii intreaba de unde au sumele astea cu care ii imprumuta pe altii! Lasa ca muncim noi ca prostii sa platim taxe si impozite ca sa aiba baietii ce sa fure!

vasglo  •  29 ianuarie 2015, 18:14

Bravo Tolo, la mai mare! Pe cand o ancheta jurnalistica, asa ca sa mai dezmortim procurorii, asupra modului in care CFR-ul a castigat primul lor titlu national? Stii tu, ala cu cantec, cu „valiza” lui Becali ca sa se joace „pe bune”! Erau acolo niste stenograme din care rezulta ca Toni Dobos vorbea „stereo”, la o ureche „cantau” aia de la CFR, iar la cealalta Becali. Maneaua era „Care dai mai mult, maica”!!.. Hai, curaj, ca PDL -ul e istorie, sponsorul lor a scapatat, bagandu-si echipa in insolventa, tara canta „Ole, Ole, Baselu nu mai e!..”, Bilica ar vrea sa revina in Romania „spalat si curat”, ca are remuscari baiatu’, iar de atunci cred ca corpul procurorilor s-o mai fi intinerit cu oameni noi, nepolitizati!! …..:)

Nu intereseaza Udrea  •  29 ianuarie 2015, 18:33

Udrea, ca si foarte multi altii ca ea, au facut ce au facut pt ca au fost toti aparati de Basescu. Daca face Udrea puscarie dar nu se recupereaza prejudiciul nu ma incalzeste cu nimic. Pt 10 milione de euro prefera oricine sa faca 2 ani de puscarie, si e asugurat toata viata, mai ales ca aia nici macar nu e puscarie, ci un fel de sanatoriu unde scrii carti, tii blog, ai acces la TV si televizor etc. cand te plictisesti mai aranjezi cu un amic sa te angajeze peste zi, si din cand in cand ai permisii.
Basescu trebuie sa raspunda tot iar lui si la restu’ sa le se confiste absolut tot ce nu pot justifica legal.

tardelli  •  29 ianuarie 2015, 18:40

Elena Udrea a crezut cand a divortat rapid de Dorin Cocos ca va fi ca …noua.Dupa parerea mea a divortat la sfatul lui Traian Basescu care sigur avea informatii despre D.Cocos de la diferite „servicii„
Tot Traian Basescu i-a spus Elenei Udrea sa candideze la prezidentiale desi partidul sau il desemnase pe Cristian Diaconescu.
De ce a pus-o sa candideze?Ca sa amane cat mai mult posibil vizita la DNA.Ce ar fi insemnat pt opozitie daca Elena Udrea era acuzata de DNA chiar in timpul campaniei electorale?Toata dreapta ar fi avut de suferit.Probabil azi presedinte era Ponta.
Deci ,bulgarele de zapada numit UDREA a inceput rostogolul.
Pe cine va mai strivi el in lungul drum catre ….„primavara„ ?

GIGI  •  29 ianuarie 2015, 19:31

INTREBARE : de ce Pescariu nu e nici macar pus sub invinuire ? :))))))))))))))

Bili  •  29 ianuarie 2015, 20:14

DNA trebuie sa ancheteze si o persoana aparent nevinovata, sa nu se creada ca e o institutie infailibila. N-ai cum s-o prinzi pe Udrea, ca nu a furat cu mana ei. A invatat de la Vantu, care fura cu mana altora, dar ala s-a calicit. Udrea nu va vedea o zi de puscarie.

florin  •  29 ianuarie 2015, 20:30

Paimhai atunci sa bagam hotii la puscarie si sa ne luam tara inapoi de la MAFIOTII care au confiscat-o atata vreme !

Sandu  •  29 ianuarie 2015, 20:51

…”pasaje din ordonanta DNA” … ?!?!? De unde o aveti ? E PUBLICA ?!?!?! Eu nu stiam ..

Mihai  •  29 ianuarie 2015, 21:02

Cataline, mergi la Hotnews, la B1 sa faci apologia DNA. Spatiul ocupat de tine cu tampenii ar putea fi utilizat de un ziarist pasionat de sport, nu de can-canuri. Te-a lovit Stelian Tanase prin ricoseu?

Damian Nalbond  •  29 ianuarie 2015, 21:34

Complet de acord cu Bill: adica duduia Udrea nu va fi deranjata mai mult decat azi, dar nu pentru ca ar fi „furat cu mana altora” (cum zice Bill) ci pentru ca e protejata de seful cel mare…..Chiar daca nu mai e oficial, tot el conduce si face ce vrea!!!!(„statul de drept” e n umai vointa lui!!!Nu e clar???
„Retinerea” lui Videanu si „invitatia” blondei pentru o cafea la DNA, au fost doar de dragul de a inchide gura celor care mai aveau curajul sa vorbeasca despre aceste mega-furturi, dar mai ales pentru a arata europenilor ca…”nimeni nu e mai presus de lege….(!!!?????)”Desigur, se va „dovedi” ca atat blonda cat si videanu nu au nicio vina!!!! In consecinta, bugetul de stat le va plati despagubiri de multe milioane de euro(!!!!!!!!) pentru intinarea imaginii lor!!!!ca sa va invatati minte!!!! ce e aia „stat de drepti” Apropos:::: „domnul”ala care „conducea” Bancorex-ul cu pistolul la brau si a cadorisit in stanga si-n dreapta miliarde de dolari (din banii tarii!!!!!) a primit „despagubiri morale”de multe milioane de dolari(sic!!!) pentru ca i s-ar fi terfelit imaginea!!!! Nu meritam ce ne fac???????

procurorii lu’peste  •  29 ianuarie 2015, 22:20

Cat de papagali sunteti mai frate, cum puneti botul la toate vrajelile. Voi ati citit acuzatiile? ca nu a trecut in declaratie un imprumut si ca ar fi stiut de mita Microsoft primita de sotul Cocos(nu ca ar fi luat, ca ar fi stiut).
Mai spune astazi DNAul in comunicat ca Udrea sustine ca nu stia de imprumutul de 100 mii desi a luat dividend de la firma . ce are frate una cu alta? Poti lua dividend si daca nu stii ca firma a luat/dat un imprumut.
Iar spalarea de bani este pentru ca se presupune ca Cocos ar fi luat case (bunuri commune fiind casatorit) din banii de mita.
Stiti ce inseamna asta? Un tras de urechi la judecatorie, in cel mai rau caz o acuza de tainuire-daca vor avea cum sa dovedesca ca a stiut-ceea ce daca nu exista inscrisuri sau inregistrari, va fi imposibil de dovedit. Credeti ca daca aveau ceva serios, a lu’ Kovesi (care o iubeste de nu mai poate pe moldoveanca) nu o legau astazi?
La fel si cu Videanu. Il acuza ca a fost complice la abuz in serviciu. Ia cititi ce anume risca pentru fapta asta, la un prejudicie de …277 mii ron, fo’50k euro. La averea lui, maine le adduce banii in sacosa se alege praful de asa zisa paguba provocata prin acest abuz in serviciu. Mai multe risca Bica, daca nu are acoperire pentru ridicarea sechestrului, ceea ce ar fi chiar o prostie.
In concluzie, asta-i circ pentru fraieri.

peter  •  29 ianuarie 2015, 22:30

Cataline,îmi e silă ca trăiesc în ţara asta plină de corupţie şi nesimţire.clasa politică e COSA NOSTRA de ROMÂNIA.Aceştia ar trebui închişi pe viaţă ptr.genocid,efectiv îşi bat joc de noi,românii.Niciodată romanul de rând nu va avea o viaţă civilizată

Vasile  •  29 ianuarie 2015, 23:22

Haide bai Tolontane sa fim seriosi: Lui Udrea i se trage de la faptul ca e hoata, nu de la Pescariu.

Dumneata cum o intorci, tot ii dai cu GSP in sus si in jos, care a facut si a dres.

Cocos nu se dadea jos din pat pe mai putin de 10.000.000 de euro si noi ne tot amagim cu intrebari stupide de genul: oare stia sau nu stia de „imprumutul de 200.000 de lei”? Aia 200.0000 de lei sunt doar bani de cheltuit intr-un week-end la Paris „ca fetele”.

Heldea  •  30 ianuarie 2015, 0:32

Stati sa vedeti cand din declaratii o sa apara si Haraga Mihai (Director Monsanto Romania)..atunci sa vedeti cel mai interesant subiect prin implicarea cu Stelian Fuia in afacerea nereusita de scoatere la vanzarea a statiunii Fundulea dar incununata de succes prin vanzarea statiunii de cerceare de la Belciugatele si a terenului de la Nana.Spagi platite catre fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara prin asa numite contracte de consultanta.

Ionica  •  30 ianuarie 2015, 1:19

Fratilor,sa nu uitam nici de cuplul Geoana- Vanghelie. Pe ce bani se lafaie copiii lor prin America ? Pe banii poporului roman. Trebuie scuturati bine di tat ,numai daca nu au matrita sau fabrica de facut Euroi. Hotii,hotilor. Pentru ei pe cind o invitatie la DNA ,la cina- bineinteles.

ion  •  30 ianuarie 2015, 3:21

Domnule Tolontan ce se mai aude cu dosarul „gala Bute”? Nu ati mai pomenit nimic. Stim doar ca se infirmase solutia si se repartizase unui alt procuror pentru refacerea urmaririi penale fata de mai multi suspecti/invinuiti. Nu s-a mai auzit nimic.

valeria  •  30 ianuarie 2015, 9:52

Udrea, Basescu, Boc, Videanu, etc., etc., astia toti ar trebui sa infunde cele mai grele temnite si in ocna sa le putrezeasca oasele pentru tot raul facut acestei natiuni! Ne-au batjocorit, umilit si saracit atatia amar de ani, iar justitia umana nu considera ca trebuie trasi la raspundere! Dar va veni ea, Justitia Divina, si-atunci sa ii vedem!!!

Ramon  •  30 ianuarie 2015, 9:53

În timp ce ni se oferă acest spectacol în care mulți sunt satisfăcuți că maimarii țării stau un pic la răcoare (sau cel puțin așa ni se spune), populația nu are niciun motiv să fie bucuroasă. În orășelele mici, absolvenții de liceu fără diplomă nu știu nici unde să se ducă, nici nu au chef prea mare să facă ceva, pentru un salariu de 4 ori mai mic decât în Germania. La capitolul fonduri europene, cei care s-au ocupat de așa ceva îți șoptesc că fără să dea nu se poate. Diversele șmecherii sunt întotdeauna incluse în preț, iar banii se duc pe lucrări niciodată terminate, sau care nu folosesc nimănui. Mulți copii abandonează școala, aceasta neoferindu-le mare lucru, dacă nu sunt genii. Excesul de zel duce la somații de plată către minori în timp ce milioane de euro se duc pe bannere. Apropos, când se va analiza de unde au provenit banii cu care s-au pus bannere pe toate șoselele și drumurile patriei cu Victoraș sau nea Klaus ? Oare acestea nu au fost făcute tot din bani deturnați de la vreun contract cu statul ?

cristi  •  30 ianuarie 2015, 10:02

In fine se intampla! Bravo!

Stefan Alexescu  •  30 ianuarie 2015, 13:30

RASPUNS: (la intrebarea lui Gigi–nr.16)Pentru ca acum este ocupat cu „scrisul”. Despre „sifonaria” pe care o detine. Curand, va intra si el la bulau. Ca sa scrie ceva carti. Ca de abia acum, descopera ce talent literar zace in mnealui.

Andreea  •  30 ianuarie 2015, 17:50

Madam` Udrea ori simuleaza foarte bine si e constienta ca o asteapta celula, ori are cartile foarte bine jucate si nu are niciun stres. As fi vrut sa isi dea si ea un check-in la DNA ;))

Ion Padureanu  •  31 ianuarie 2015, 5:06

In comentariul meu anterior ( nr 33) ,in loc de stelute inlocuind ultimul cuvint a se citi – incepatori nepriceputi .

Tovarăşul de la cadre  •  31 ianuarie 2015, 13:57

O să-ţi crească varanul porţia de firmituri.

bazileon  •  31 ianuarie 2015, 19:38

Carevasazica ANI se tine ca un bulldog neurotic cu dintii de dosul lui Iohannis pentru un rahatis, mai sa piarda omul ditamai Presedintia, iar de Udrea nu a zis nimic atatia ani (de fapt a zis, „no problemo”!)

Comentează